Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 30, 2020

Protestează și ANCMRR din MAI.

88 comments

 Deși este cam târziu, chiar în ziua în care este adoptată ordonanța,  nu strică protestul asociației cadrelor militare în rezervă din MAI. 

Domnul g-ral Hurdubaie greșește când afirmă că anul acesta militarii pensionari nu au beneficiat de nicio crestere de pensie. La începutul anului 2020, pensiile militare au fost indexate cu 4,6%.

Poate îi moaie vehemența premierului, dacă își va aminti că bunicul său îi cumpăra bomboane din solda de subofițer MAI. 


88 de comentarii:

marvas66@yahoo.com spunea...

Politistii au sange in instalatie nu ca liderii de sindicate din armata, care urmaresc doar cotizatia la timp si liniste.

Leon spunea...

CES a retrimis Proiectul de Ordonanta inapoi la Guvern deoarece NU era Avizat de Ministerul Justitiei..!
Peste 2 ore incepe Sedinta de Guvern !

Magda spunea...

Catalin,solutia nu este sa plecam noi cei multii....trebuie sa i determinăm pe ei sa plece .....daca nu guvernează in interesul nostru.Chiar daca suna a slogan cred ca este singura solutie reala la ce s a intamplat in ultimii ani.

Iulian Mareș spunea...

Fa diferența între un sindicat al polițiștilor în activitate și unul al militarilor pensionari!...

Iulian Mareș spunea...

Noul ministru al justiției semnează și orb total sa fie...
Îl vom plânge pe Predoiu...

monteoru spunea...

Mai fratilor mai si ganditi.Pensionarii militarii nu au instrumentele cu care sa exercite presiuni asupra guvernantilor oricare ar fi ei.Numai fuziunea cu sindicatul politistilor ne poate ajuta.Credeti ca politrucii se lasa impresionati de urlete..
INDEXAREA IN SEPTEMBRIE E O VRAJALA..

Leon spunea...

Si actuala Coaltie TREBUIE sa respecte CONSTITUTIA ROMANIEI (din 2003):
,,Art. 1 – Statul român
(1) Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.

(2) Forma de guvernamant a statului roman este republica.

(3) Romania este stat de drept, democratic si SOCIAL, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.

(4) Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor – legislativa, executiva si judecatoreasca – in cadrul democratiei constitutionale.

(5) In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a LEGILOR este obligatorie.,,

jupderval spunea...

Poate sa-mi explice cineva de ce , magistratii sunt exceptati de la derogarile privind indexarile de la 01.01.2021?

Anonim spunea...

Cred ca soarta indexarii este batuta in cuie. Adica nu se va face. Aceeasi soarta o vor avea si proiectele de legi menite sa repare discrepantele si nedreptatile din sistem. Halal ministrii, personal aveam sperante de la ministrul apararii, dupa recentele episoade de la guvern. Dar, se pare, directiva este clara. Si nici cu reprezentantii rezervistilor nu imi este rusine...nu au facut absolut nimic, dar nimic, nici unul dintre ei. Sindicatele din politie mai misca ceva, dar nu cred ca vor avea sorti de izbanda chiar si cu Coarna in parlament. In rest, numai de bine si un an nou mai bun.

Magda spunea...

Cred ca....gandim prea mult si nu mai avem timp sa si facem ceva.Pensionarii militari nu au forme de organizare viabile datorita neimplicarii reale a membrilor ,fiind in general"acaparate" de fosti sefi cunoscuti ca veleitari si oportunisti. De cele mai multe ori acestia sunt obedienti ,din interese personale meschine, fata de cei impotriva carora ar trebui sa sustina interesele noastre. Cred ca de aici ar trebui plecat si astfel o organizatie reprezentativa ar deveni un partener real si puternic de dialog.

anonim spunea...

@M
V-am scris si pe pagina anterioara si o fac si aici....pt ca dincolo e mai greu de ajuns,deci:

"@M
Nu-i bai.Ni se intampla tuturor.Cel care nu recunoaste ori e mincinos ori e perfect,iar perfect nu exista...cel putin nu aici:)"

anonim spunea...

@monteoru
pt coment dvs:👍
partea a doua...
asta tot spun si eu inca de la infiintarea scmd(ma rog ii comparam cu cei care puteau sa stranga de oo pe guvernanti cum ar fi(.....)completati dvs. ca in rest doar de numirea "sindicat" ma bufnea rasul...asa cum ma apuca acum cand imi aduc aminte de noua definire/definitie a "veteranului"...parca l-au scos cu forcepsul:))).Ma rog am mai zis chestia asta

Paul spunea...

In primul rând vreau să spun că apreciez foarte mult acest blog unde am mi-am exprimat părerea in câteva rânduri. De data aceasta vreau să comentez ceva referitor la supărarea unora că vezi doamne cei care au mers în T O nu merită acea indemnizație conform unei legi in vigoare. Am fost în TO Afganistan și mi-am reprezentat țara cât am putut de bine in fiecare moment atât în fața militarilor din coaliție cât și a oamenilor din țara respectivă . Stiu sigur că am fost apreciați de toată lumea datorită curajului nebun de a ne face datoria . In doar 7 luni am trăit toată această experiență la maxim in fiecare moment cum am trăit și momentele revoluției din 1989 când eram militar in termen . Am început cariera militară la 18 ani că militar în termen și am terminat la aproape 50 de ani ca subofițer. Nu am primit locuință ai nu am beneficiat de bani pentru chirie pentru că soția a moștenit jumătate dintr--un apartament , nu am primit salarii compensatorii la trecerea în rezervă. nu am primit OMM pentru 25 de ani de activitate . Nu am avut niciodată acel oscar de care se vorbește deși am avut calificative de foarte bine. Acum cred că dacă s-ar acorda acea indemnizație pentru TO cred că o merit fără să mă gândesc foarte mult. Multă sănătate tuturor cititorilor acestui blog și un an nou minunat vă doresc !

Anonimus spunea...

Corect.

Luc 3 spunea...

Cineva tot striga pe aici...fara politisti...in legea pensiilor militare!Vad ca se opreste,mai citeste,mai se gandeste,iar strigă,din cauza lor....!Pai fa ceva domnule militar,nu sta si citi....ziarul!Ca ai facut scoala militara,esti mai pregatit,politia a facut scoala la...coltul strazii nu se compara cu tine care ai facut salturi si culcaturi!Ei nu au facut,au invatat de acasa ,la calculator si au tras cu pistolul si cu pusca in satul de vacanta din Mamaia!Hai zi mai departe de ce nu se indexeaza pensiile militare! Din cauza politiei...ca alearga dupa hoti!Nu merita astia bre,da-mi mie sa-mi ajunga,ce sa muste din halca mea!Pana nu schimbam gandirea ,toti o sa luam...ce o mai ramane! Multa sanatate va doresc la toti,si un an mai bun!

Iulian Mareș spunea...

Prin cei 2% din PIB se asigura MApN toată resursa necesara și nu are rost sa detaliem obiectivele cât și capitolele existente; cert este xa undeva, pe un locșor, acolo, mai in spate se regăsesc bugetari și banii pt pensiile plătite de CSP a MApN!
Ok!
Capitolul bugetat pt pensii a fost calculat luând în calcul rata inflației, din anul cuvenit spre aplicare..., respectiv pielea p..., 3,8%, pt care 99,99(9) din politicieni nici ori nu ar avea!
☆Cert fiind ca nu-i treaba Cîțului de unde, din cei 2%/PIB plătește ministerul acoperirea ratei inflației, ca doar nu neam întors cu toții în solidaritatea si centralismul bolșevic!?
În acest caz nu este cumva subminarea autorității ministrului apărării a CDT. SUPREM, uzurparea de calități oficiale, știut fiind faptul ca Armata României și serviciile de informații nu sunt subordonate Premierului?
Cine dezleagă kestiunea? Este si o problema constituțională, atât timp cât intenționat si premeditat lovești în Armata, în totalitatea ei, a capacității ei active si de rezervă, menite sa regenereze forțele si UM/MU?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
amad spunea...

D-l Monteoru ,consider ca nu suntem unitii nu prin asociati ci printrun partid, care cu siguranta vom da dovada de o forta .este greu sa ne urnim ,caci nu ne va mai opri ,cu toate aceste nedreptati sa fim sanatos si fericiti alaturi de cei dragi si un sincer LA MULTI ANI TUTUROR REZERVISTILOR MILITARI ,SI MULTA PUTERE DE MUNCA SI SANATATE D-L HUHUREZU

GO spunea...

Asa cum v-am informat cu 2 saptamani in urma despre faptul ca vor taia indexarea si am avut dreptate, acum va informez ca acesta este doar preludiul.

Pana maxim in luna martie, vor fi desfiintate pensiile militare (din nou). Si militarii vor deveni contributivi. Pentru cei deja pensionati, nu se va pastra in plata nici un cuantum avantajos. Conditiile sunt exact ca la civili, atentie inclusiv varsta de pensionare.

Regret ca multi nu ati inteles ca politicul nu poate fi deturnat din intentiile sale contra armatei, decat daca ii dati cu egalitatea completa dupa ceafa. Nu doar la pensii! Asta inseamna revolta imediata a armatei pt. a beneficia de fix aceleasi drepturi si libertati precum cetatenii civili. Pt. militarii activi: drept de sindicat, de greva, de manifestatie, de a se exprima liber, de a fonda firme etc. Pentru cei in rezerva: obligatii egale in caz de razboi, pt. toti cetatenii barbati si femei cu varsta pana in 63 ani - dupa modelul pensionarilor militari (barbati si femei). Asta inseamna un pic de revolta pt. democratia autentica sau o lupta pt. libertate!

Dupa cum stau lucrurile, mai mult ca sigur ca armata, jandarmeria, politia se vor scinda in 2 tabere: una care apara politicul cu masurile sale nedemocrate indreptate chiar contra armatei, politiei si jandarmeriei, si o tabara care apara drepturile si libertatile egale - inclusiv pt. militari, jandarmi si politisti.

Sunt create toate premisele ca dupa 31 ani de latenta, sa izbucneasca o revolta de proportii. Nu doar din cauza celor semnalate, sunt mult mai multe aspecte din diverse segmente ale societatii!

Traiasca amerlocii la care ajung banii de actualizari si indexari destinati militarilor pensionari! Precum si valetii amerlocilor precum Ciuca, directorul SRI, stabii din MAI si din diverse servicii militare sau militarizate, care au vandut suveranitatea Romaniei!

Gigi spunea...

Dacã se concretizeaza ceea ce arãtaţi in link,atunci îmi cer scuze,tocmai ce I -am criticat mai ieri cã in
îi doare in basca de membrii Asociatiei 👍👏✌

Gigi spunea...

.....O mare vrajeala!

Bunicul lui Câtu o mai avea bastonul de militian? Dacã,da,atunci sã-l arate nepotului,Cristian se numeşte!😀

Gigi spunea...

Corect,BRAVO....@MAGDA,n-o sã plecam noi din cauza unor bandiţi.👏

Huhu Rezea spunea...

dacă se suspenda cresterile saslarilor potrivit art. 38 din L 153/2017 nu se actualizează nici pensiile magistraților.
Nu era nevoie să-i mentioneze în Ordonanță pentru ca pensiile lor se majoreaza odata cu cresterea valorii punctului de pensie potrivit L 263/2010. Art. 102 nu precizează ca indexarea se face de la inceputul anului, asa cum se reglemeneaza în art. 59 la noi

CEZAR spunea...

Nu au gagicile bani pentru chilotei rosii...cu sfoara...

Iulian Mareș spunea...

Nici nu știi cat de repede se extinde flacara de la o scânteie...și atunci sa vezi resetare de clasa politică pe motiv ca actuala va fi data lipsa la apel.

Leon spunea...

Am mai raspuns zilele astea,...pentru ca sunt EXCEPTATI si de OuG.nr.59/2017..!

Militar de la 14 ani spunea...

Cei de la #rezist sunt "hrăniți" bine de multinaționale, sunt tineri, frumoși și liberi. Rezerviștii, și în general pensionarii, nu au forță, sunt bătrâni, bolnavi etc. Bașca, bătaia de joc continuă cu chestia să ne protejăm bătrânii, bunicii, părinții de covid.

monteoru spunea...

Olescule ceeace scrii trebuie sa ajunga si la activi.Fara activi nu se urneste nimic.Asta stiu si politrucii si tocmai de aceea i-au rupt de noi.Ne considera infectati.
M@ii felicit.Recomand hotilor sa fure dela politruci ca au ce.
Tehnocrat@ Partidul de care faci vorbire cu un sereist PATAT si o denumire nefericita nu poate avea succes.

Iulian Mareș spunea...

👍! Scrie despre viata asigurând QRF!

Ein Stein spunea...

@Gigi
Magda e monteoru, iceparu, gepistu. El nici macar nu e militar adevarat, si-a facut veacul pe la Garzile Patriotice si batea mingica in birou cu Vigu. Cat de usor va lasati agatati.

Cezar spunea...

Ne.am dat drakului
Au inceput perspnalitatile in mizerie sa.l sune pe ..balaoachesul de Hurzicati
Vor ceva...feer??

rumegus11@gmail.com spunea...

Buna ziua. Tot nu inteleg, este bine sa iesi acum la pensie sau sa astepti luna septembrie, pentru indexarea salariului? Multumesc

Ein Stein spunea...

Asa este, militari sunt doar cei de la armata, politistii merita o situatie mult mai buna, nu are rost sa fiti legati de noi, mergeti pe drumul vostru. Nu poti sa fii functionar public toata cariera si dintr-o data sa te trezesti militar, doar la pensie.
Magda cumva?

Ein Stein spunea...

Este posibil ce zici insa nu cred ca se vor pastra conditiile de vechime/varsta ca la civili atat timp cat nu poti ramane in activitate peste varsta de 55 ani. Pe de alta parte sa nu uitam de grupurile de interese care se vor activa imediat. Cea mai buna solutie, pe moment, este modificarea algoritmului de calcul pe principiul contributivitatii din L223.

marvas66@yahoo.com spunea...

E adevarat, sindicatul militarilor este impontent, ce alceva vrea sa spuna domnul Mares?

Huhu Rezea spunea...

Ca sa nu ai probleme în următorii 10 ani de pensie, eu zic să continui până faci 30 de ani vechime în serviciu. Poate, după aceea, să bage și mama contributivității.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

M,
Nu se condamnă cu suspendare ci cu fotografierea lângă Robot si Premier...
Caci Simion/AUR i-a inkis gura dementul zis Ceaușescu dacă tot Orban l-a trimis să-l porcăiască, cum a fost trimis să-l invite la negocieri ascunse!
Pai, când dementul zis Ceaușescu este "poștașul" Premierului la ce dracu să te mai aștepți...

Iulian Mareș spunea...

Asa da, sa simta cei câțiva babuini ce înseamnă neomarxismul!
Cezar, auzi?
Oscărel-pensionel înțelegi?

Viorel spunea...

Domnule G. Olescu și totuși există o întrebare cum spunea Leana lui Pârțag din Sadova (Vacanța Mare / Leana și Costel). Dumneavoastră afirmați: „Condițiile sunt exact ca la civili, atenție inclusiv vârsta de pensionare”. Luminați-mă că nu înțeleg. Și înainte și după anul 1989, militarul, polițistul, S.R.I.-stul, pompierul, cadrele militare din celelalte structuri (nu mai rețin modul de organizare de acum 31 de ani nici nu mă apuc să caut), au ieșit la pensie în baza unei legi, lege care prevedea, trecerea în rezervă cu drept la pensie militară pentru limită de vârstă în grad (în anul 2008 fostul meu șef / Cpt. a fost nevoit să se mute la C.M.J. Piatra Neamț pe funcție de Mr. altfel ar fi trebuit să iasă la pensie), apoi s-a modificat legea până la 55 de ani (Gl. 57 parcă). În Legea nr. 223/2015 în tabelul de la sfârșit unde apare Vârsta standard de pensionare, sunt specificate date clare și precise când trebuie să ieși la pensie în funcție de ziua-luna-anul nașterii, deci vrei nu vrei te-a scos (2016=fostul Cdt. la vârsta de 57 de ani) legea din sistem chiar dacă ai fi dorit să mai rămâi. Ce vor face / cum vor face legea având în vedere cele specificate de dumneavoastră (atenție inclusiv vârsta de pensionare) când eu poate aș fi vrut să stau să muncesc și tu stat roman m-ai pensionat obligatoriu. Cum rezolvați dumneavoastră dilema: Lege =limită de vârstă în grad / 55 ani / tabelul vârsta standard de pensionare comparativ cu Lege=63 ani femei, 65 ani bărbați. Nu le acordați pensie până la 63 sau 65 de ani ? Îmi diminuați anii de pensie cu anumite procente ? Întreb și eu ca domnul M, când m-am dus în Școala Militară, am știut ce sacrificii trebuie să fac și ce drepturi trebuie să primesc, sacrificii și drepturi ce trebuiau menținute identic până la sfârșitul carierei militare, nu modificate în timp în defavoarea mea / noastră.

sky-zone spunea...

Ceva vesti de la sedinta de guvern?

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Te-am mai actualizat o dată... cadrele militare nu mai ies la pensie la 55 de ani!
Fa-ti update!🤣

Iulian Mareș spunea...

Stai "tinere" cât poți sau până când auzi ca PNL și USR nu mai sunt în Parlament si Cîțu are patul peste al lui Năstase și lângă cel al lui Barna și Orban.

Xpert 86 spunea...

ANCMRR din MAI au pierdut si ei timpul de pomana, i-a expediat urgent Citu catre casa cu toate revendicarile lor!!!Rezervistii nu sunt pe lista de prioritati a programului de guvenare pnl-usr-udmr asa cum nu au fost nici in cel al psd-ului!!! Magistratii sunt favorizati de acest guvern ca sa treaca ordonanta si sa nu aiba probleme cu CCR!!! Nu ii poate impedica nimeni pe acest guvern sa nu duca la indeplinire aceste masuri de austeritate, prioritar fiind doar sectorul privat unde majoritatea lor au afacerile!!! Pana in 2024 vor modifica si legea salarizarii si a pensiilor civile si militare pentru a se reduce deficitul cu plata pensiilor si salariilor!!! Dupa ce vor schimba componenta CCR si reforma legea de organizare si functionare a CCR vor da iar ordonanta cu impozitarea pensiilor rezervistilor si vor modifica legea pensiilor militare ca nu se va mai faca nimeni militar sau politist!!!! La salariile militarilor si politistilor nu prea au ce modifica ca au facut grilele cu salarizarea cea mai mica din sistemul bugetar, dar vor plafona sporurile!!!

sky-zone spunea...

A iesit Citu la tv si a vorbit doar de bugetari, nimic despre pensii

Militar de la 14 ani spunea...

Indexare cu 01.09.2021.

vasile spunea...

nu se mai taie indexarea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rumegus, vezi-ti de munca, pana la capat si nu te lua dupa altii, ia-te dupa @Onorabilul cum te invata! Si 1 an lipsa te poate darama cu mult la pensie. Baza e acum contributivitatea, si cine o are, ARE!

Iulian Mareș spunea...

OUG rămâne așa cum a fost prezentata aici!

Iulian Mareș spunea...

Nu asta am dorit sa înțelegi! 🤣
Eu ma gândeam la elementele de presiune ale luptei sindicale, pe termen scurt și mediu!

avianyc spunea...

@ all si special pentru @ y
Gasiti aici la ” Primarii -Transparenta –salarizare” o parte din lafaiala bugetara produsa de L153 in sistemul bugetar –administratie publica – (autonomie salariala) cu suplimentare la finele anului de la bugetul de stat pentru plata asistentei sociale ,etc.
Mai nou in primarii se publica jmechereste ”lista cu salariile de baza ”si ”Declaratia de interese” si nu si ”Declaratiile de avere” care mentioneaza netul veniturilor.
De la salariile de baza pana la venitul brut se mai adauga multe ,norma de hrana ,tichete de vacanta ,norma de imbracaminte ,sporuri
Sofer primarie Mosnita 6300 salariul de baza la cere se mai adauga ,norma de hrana ,tichete de vacanta ,sporuri
Primar Peciu Nou – 13000 lei la comuna de 4900 lei doar indemnizatie + norma de hrana + tichete de vacanta +etc
ATENTIE – Doar SALARII DE BAZA DIN CATEVA PRIMARII CU NR DE POPULATIE DIFERITA
Comuna Peciu Nou Peciu Nou –TM = 4982 locuitori
https://primariapeciunou.ro/
Comuna Costinesti –CT = 2530 locuitori
https://primariacostinesti.ro/wp-content/uploads/2019/11/grila.pdf
Comuna Mosnita – TM = 7890 locuitori
https://mosnita.ro/transparenta/salarizarea-personalului

Si uite asa ajungem ” păduchii” societatii pe langa protagonistii ”Lafaielii bugetare”.
La fel si cei multi din privat..............
Pe aici ,pe la parlamentari ,si multi alti bugetari sunt banii de pensii civile si militare ,alocatii .......
Exceptam traiul pe vatrai din companiile de stat ..........

”Bine” ca au gasit solutia magica reducând ”deficitul bugetar” incepand cu pensionarii .....

monteoru spunea...

Stein mai rau.A fost mangaiat si la bijuterii atat de civili cat si de militari si politisti.
Pun pariu ca ai prestat si tu.

Huhu Rezea spunea...

In seara asta cred ca și citim Ordonanța în MO.

y spunea...

Am citit „comunicatul” de mai sus, din păcate, în opinia mea, este întocmit foarte superficial, la modul gargarisist, cu multe bla ... bla ... despre bla ... bla...
Chiar nu este nimeni în stare să le explice netrebnicilor că:
1. actul normativ este discrimatoriu;
2. slăbește, practic reduce drastic capacitatea de apărare a țării prin demoralizarea rezervei armatei;
3. măsura slăbește deopotrivă și flancul estic al nato;
4. ridică mari semne de întrebare asupra intențiilor reale ale actualului guvern (să lucreze oare în favoarea ... inamicului?);
5. indexarea cu valoarea inflației NU crește VALOAREA NOMINALĂ a pensiei, măsura indexării fiind prevăzută pentru MENȚINEREA puterii de cumpărare la nivelul anterior – în acest caz, la nivelul anului 2018. Practic, 100 de lei din anul 2018 are aceeași valoare ca PUTERE de CUMPĂRARE în anul 2020, cu 105 lei (dacă adăugăm și inflația din 2019).

Gigi spunea...

Cornliuss@
Eu,dacã aş fi în situaţia lui @ Rumeguş,nu as mai stã o secunda.De ce? Foarte simplu.Dacã ãstia au pregatita deja legea noastrã,pe care pânã la anul va intra în vigoare?
Terminati cu aceastã contributivitate cã nu vom trece iar cum a fost în 2011.
Dacã se va calcula pe contributivitate or sã facã ãştia in aşa fel de vom chitai toţi.S-a terminat cu pomanã pe legea 119.
Alteva mã face sà cred ce am aratat mai sus,este aceastã:Casele de pensii publice nu ne vor,am fi ca o Piatra de moarã de gâtul lor.Au zis Bogdaproste in 2016 cã au scãpat de noi.Asta mi-a zis cineva de la CPP.
Nu vedeţi cã ãştia sunt croiti pe noi?
Au ciuntit B.C.(OUG 57).Au scos Actualizarea şi indexarea cu 50% din SMBE(OUG 59).Acum,indexarea cu ind.de inflaţie.Ne întrebãm,Ce urmeazã?.


M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
sky-zone spunea...

Avem ceva oficial despre pensii huhule?

Huhu Rezea spunea...

Da, Ordonanța a fost adoptată, se depune la Secretariatul Senatului, se publică în MO.
Economiile la buget preconizate de Cîțu nu puteau fi micșorate.

Leon spunea...

Varianta de pe site-ul CES, este la fel !
Vad o modificare totusi, in loc de ,,solda functiei de baza,, apare ,,solda de functie,,..!
Sa vedem totusi si varianta din MO. !

avianyc spunea...

@ Leon
Pusei piftia la racoare ?
Daca da i-a dă cu cititul pe la comentariile de mai sus si emana o parere depre ”viata la tara in Primarie ”

y spunea...

(1) românia NU mai este așa ceva, și-a pierdut aceste atribute prin intrarea în ue
(2) forma de guvernnământ este guvernoratul.
(3) românia este statul de stat în genunchi, iar „drepturile omului sunt un lux” și oricum, sunt suspendate pe termen nedefinit.
(4) nu se organizează, SE EXECUTĂ după cum se comandă adevărata PUTERE
(5) este o singură lege: STĂPÂNUL IA TOT și NU RĂSPUNDE PENTRU NIMIC. Dacă vrea să arunce firimituri și cățeilor, bine; dacă nu, atunci și mai bine.

monteoru spunea...

Stein mai rau.A fost mangaiat si la bijuterii atat de civili cat si de militari si politisti.
Pun pariu ca ai prestat si tu.

Calinmihaib12 spunea...

VIOREL:..nu știu când ai intrat în armată:ca să fi putut afla: "ce.. drepturi ai..",pt. că pe "vremea mea":nu prea aveai acces la"reglementările"legale privind drepturile militarilor, fapt.. folosit de actualii guvernanți (..de 31 de ani) să facă abuzuri și încălcări de legi, mai ales că "justiția(?)" ROMÂNĂ=supusă= le acoperă "mârșăviile"..!
În legea 223..militarii se pensionează la maxim 60 de ani;
în situația că militarii ar fi transferați pe contributivitate,
stagiul complet de cotizare ar fi de maxim 30 de ani, iar sta giul minim de cotizare ar fi de 15 ani: cum e în vigoare ACUM : în legea 263/2010..!).
Tot în legea 223 scrie că militarii pensionați..pot cumula pensia cu salariul.!(vezi art.76 din legea 223/2015.. și art.6 din legea 263/2010..!).
Pot activa..ca CIVILI ,peste vârsta legală de max. 65 de ani, pensionarii militari MEDICI: până la vârsta de 68 de ani..!(în anumite condiții..!)

Sebi spunea...

De mare actualitate, conjugarea verbului "a beli":
https://www.conjugare.ro/romana.php?conjugare=beli

valica spunea...

Acesti satrapi din PNL, se sterg la fund cu Constitutia Romaniei, fiind tolerati si de Curtea Prostitutionala.

y spunea...

P.S.
Recomand să aruncați o privire la acest articol:
https://www.art-emis.ro/analize/oligarhia-contra-democratie-molima-dezordine-si-resetare

sw_worker spunea...

Numai prin aplicarea principiului contributivitatii si luarea in calcul numai a vechimii in serviciul militar se vor inlatura inechitatile din sistemul pensiilor militare, orice varianta de pana acum precum baza de calcul ultima solda bruta Legea164 sau media pe ultimele 6 luni plus o tona de sporuri L223 sunt hotii in contextul unei societati profund corupte. Daca va fi asa ar fi OK tot scandalul de pe acest blog ar dispare fiecare ar primi ce real merita. Ar fi un pas spre cinste nu spre continuarea hotiei.

miercuri, decembrie 30, 2020

Ieșean spunea...

Eu îl înțeleg pe Ciucă. Anul 1989 primăvara. Generalul Vasile Milea convoacă prin reprezentanți cadrele militare din garnizoana Constanța. Sala neîncăpătoare.Ne prezintă date despre vizita sa în America și voalat ne dă de înțeles refuzul său la unele propuneri ale americanilor. Intrase în disprețul lor.In decembrie acelasi an primea glonțul ucigaș.Cine la 30 de ani de la moarte îi mai venerează memoria și măreția acestui general? Nimeni. Așa că domnilor mai reduceți din birul dat lunar copiilor și nepoților iar la supermarket mergeti mai rar cu aceeași bani.

Viorel spunea...

Domnule M, marea majoritate a românilor ar trebui să se răzvrătească împotriva Coaliției la guvernare și guvernului datorită deciziilor luate. Stau și mă întreb. De ce Biserica Ortodoxă Română prin Patriarhul Daniel nu ia atitudine împotriva politrucilor necredincioși și nu impugn printr-o circulară interioară interzicerea preoților parohi ca în zilele de duminică sau sărbători legale (creștin ortodoxe) să mai ridice în slăvi și să pomenească (,) conducătorii noștri. Care conducători ? Ce treabă are președintele României KWI care aparține de Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană cu Biserica Ortodoxă Română sau Ludovic Orban care aparține de Biserica Unitariană. În biserca lor poate să le cânte și prohodul, dar funcțiile lor să dispară din discusul preoților parohi în bisericile creștin ortodoxe. Nu-i mai vrem lângă noi. Unde scrie că trebuie să-i ridic osanale atunci când el nu participă la Ziua Națională a României, nu frecventează Biserica Ortodoxă Română, ignoră dorința poporului creștin ortodox pentru a participa la Sărbătorile Creștine importante. De ce sunt obligat să-i aud, nu numele ci „conducătorii noștri” și atunci la cine mă gândesc (la KWI, L.O., ) și în loc să mă rog în liniște și pace mă înfurii în sfântul lăcaș ? Preoții să fie alături de popor pentru că poporul român le-a construit cele peste 18.000 de biserici donând bănuț cu bănuț, creândule un loc de muncă. Poate că iar greșesc. Dar am ca exemplu pe Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie și alți câțiva preoți din țară care cheamă / îndeamnă lumea la slujbe în mod organizat, criticând restricțiile abuzive. Pentru chefurile lor, odraslelor lor bete și derogate care nu opresc la semnalele polițiștilor, mai mult, devin agresivi și aroganți nu sunt restricții. La Crăciun nici nu știam ce să fac, să las preotul să intre în casă, să rămână la ușă, să nu-l primesc. Ca un bun creștin l-am lăsat să intre.
Toți ar trebui să ne revoltăm de la mic la mare. Asta nu este austeritate autentică ci o austeritate indusă de o șleahtă de golani (nu vor fi golani atunci când vor prezenta în Parlament situația reală și modul cum au fost cheltuiți până la ultimul bănuț). Când zic ultimul bănuț, mă gândesc și la indexarea de 3,8% pe care mi-au furat-o ca și actualizarea din 2017.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sebi: Belită si moartă, ca pensiile militare!

Huhu Rezea spunea...

Intreabă-l pe Ciucă?

Teo spunea...

Partidul Alternativa Națională

Gigi spunea...

Ein Stein@
Nu conteazã cin este,a zis-o bine.
E greu sã mã agate cineva!

Cris cris spunea...

Ciucă nai făcut nimic pentru militari de cînd ești ministru AI DAT LA FRECTIE CU PLX199,SI ACUM NE TRIMITI PRIN SEPTEMBRIE ,ZDREAMȚĂ CE EȘTI

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...

iulian mares
Nu este "zis" Ceausescu ci chiar asa se numeste,Marian Ceausescu, deci se poate numi "dementul" cu numele real:)

Calinmihaib12 spunea...

DOMNILOR:
Indexarea în ian.2021: cred că nu se plătește din cauză că "guvernul" are o "mică-mare" problemă:..existența O.U.G. nr. 114/2018,în care în art.84 se prevede: modificarea art.59 și 60 din legea 223/2015;
..în art. 60 modificat: IARĂȘI de această O.U.G. 114..:scrie că =PENSIA NETĂ PLĂTITĂ= [=(maxim) solda netă rezultată din solda/ (venituri) brută-bază de calcul (art.28),din care s-au extras 41,5 % taxe și impozit,.] =
= PENSIONARILOR STABILIȚI după ..data de 15.09.2017 (când a fost modificat art.60:în acest sens și care nu conține:P.SUPL. și O.M.M.-ul..!), AR PUTEA FI INDEXATĂ în ian.2021, dar: există alin. 2:.. care este: "cheia" care "încuie "guvernul pt.că : o eventuală indexare, atenție:s-ar putea aplica LA ACESTE PENSII de după 15.09.2020 = fără să încalce acest al.2 al art.60 din legea 223= modificat de această ordonanță..!,dar NU SE POATE APLICA pensiilor anterioare datei de 15.09.2017: pt.că ar încalcă al.2/art.60: prin depăși rea nivelului salariului /soldei nete care NU este stabilit la aceste pensii anterioare..!..și astfel: guvernul are nevoie de TIMP, pt. a calcula SOLDELE / SALARIILE NETE,rezultate din EXTRAGEREA celor 41,5 % din SOLDA (venitul) /SALARIUL BRUT-BAZĂ DE CALCUL (art.28) a TUTUROR PENSIONARILOR anteriori datei de 15.09.2017..! = și abia aceste PENSII NETE= egale cu "solda netă":rezultată din baza de calcul(.?= fără P.SUPL. și OMM..?)..ar putea fi indexate..! AIDOMA: pensiilor stabilite după 15.09.3017..!

vasile m.i. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
vasile m.i. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Cum draku se face ca an de an,ne lovesc numai pe noi.Este gresita ideia cã dacã ne-ar explica cã vezi Doamne,trebuie sa ne sacrificam noi am înţelege,dar ei se sacrifica,s-au sacrificat vreodatã?
Se mai poate sacrifica ãla ieşit in 2000? Ãla ieşit in 2016-2020,da se poate sacrifica cã are pensie dublu,triblu faţã de cei ieşiţi pânã în 2016.
Lasati-ma pe mine cu politca asta,cã nu ţine.

Iulian Mareș spunea...

Dl.Șerban, zis și akord-75:
1-Ceaușescu este numele de stradă al #dementului, prieten cu fostul premier Orban, urmas nenernic al unui nemernic tată!
2-ia mai da în cărțile de școală și află ce înseamnă apud, nu de alta, dar ca să știi ce si cum critici...

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ein Stein spunea...

@monteoru
Important ai fost si important ai ramas.

Calinmihaib12 spunea...

CITAT dintr-o DECZIE a C.A. TIMIȘOARA,..dec.2020:cu atenție pe "argumentul" invocat:art.60..
în situația în care recalcularea și actualizarea eronată în 2016 -2018 a pensiei:s-a făcut pe baza soldei de grad de:LT.COL. = plătită: 6 luni alese(REAL: 5 luni și 27 de zile, ultimele 3 zile(sept.)având gradul de COLONEL(=neplatit=ERONAT)= pe baza căruia mi s-a calculat SOLDA LUNARĂ BRUTĂ-BAZĂ DE CALCUL a pensiei din FIȘA DE PENSIE..!!(în oct.2004).
Utilizarea gradului "PLĂTIT"= ERONAT,și nu="AVUT"= la data tre
cerii în rezervă /pensionării: ÎNCALCĂ vădit:art.60,al.1,lit.a
din legea 223..în vigoare până în 15.09 2017..! FAPT "TRECUT CU VEDEREA.." de judecătoarea DICA..!,care a scris în "DECIZIA DEFINITIVĂ":..de respingere a APELULUI meu..!( din care am citat pasajul din final.):
""Nu pot fi primite criticile reclamantului apelant cu privire la aplicabilitatea
dispoziţiilor art. 60 din Legea nr. 223/2015, deoarece acesta este temeiul indexării pensiei
militare.
Având în vedere aceste considerente, în conformitate cu prevederile art. 480 Cod
procedură civilă Curtea va respinge apelul declarat de către reclamantul-apelant..xxx xxx...împotriva Sentinţei civile nr...xxx.., pronunţată de Tribunalul Timiş în
Dosarul nr..xxx.. în contradictoriu cu pârâţii-intimaţi Casa de Pensii Sectorială a
Ministerului Apărării Naţionale şi Comisia de Contestaţii din Cadrul Ministerului Apărării
Naţionale, ca neîntemeiat...""
Apelul viza corectarea ERORILOR DE CALCUL ale SOLDEI LUNARE BRUTE-BAZĂ DE CALCUL utilizată în procedurile de recalculare și actualizare a pensiei mele între anii ..(..și..până în prezent..).

Magda spunea...

Pentru "curajosul" si cunoscatorul einsten.....am facut 3 ani scoala militara inainte de '89........Si inca ceva si militarii sunt tot functionari publici,dar cu alt statut.....

Stefan spunea...

Așa îmi vine și mie să mă duc cât vad cu ochii! Mă simt prostit după o viață de restricții! Am crezut cu adevărat în statul român! Ce-mi rămâne de facut? Statul român " nu mai există!