Un produs Blogger.

marți, decembrie 22, 2020

Scurt istoric al OMM/SOSP și al drepturilor conferite de lege celor decorați

60 comments

 

Ordinul Meritul Militar cls I-a, 1964

DECRET NUMAR: 211 DIN 01/06/54 instituirea ordinului si a medaliei "Meritul Militar" si pentru aprobarea Regulamentului privind conferirea, descrierea si modul de purtare a ordinului si medaliei "Meritul Militar".

EMITENT: MAREA ADUNARE NATIONALA

APARUT IN BULETINUL OFICIAL 28 DIN 10/06/54

ART. 1
Se instituie ordinul si medalia "Meritul Militar", care se va conferi militarilor pentru vechime in serviciul Fortelor Armate ale Republicii Populare Romane sau al Ministerului Afacerilor Interne.

ART. 2
Ordinul "Meritul Militar" are urmatoarele clase, in ordinea lor ierarhica:
-clasa I.
-clasa a II-a.
-clasa a III-a.
Medalia "Meritul Militar" are doua clase:
-clasa I.
-clasa a II-a.

ART. 3
Se aproba Regulamentul privind conferirea, descrierea si modul de purtare a ordinului si medaliei "Meritul Militar".

Regulamentul privind conferirea, descrierea și modul de purtare a ordinulul și medaliei "Meritul Militar" din 01.06.1954

Art. 4. -

Ordinul sau medalia "Meritul Militar" se conferă astfel:


- ordinul "Meritul Militar" clasa I, pentru 25 ani vechime în serviciu;

- ordinul "Meritul Militar" clasa a II-a, pentru 20 ani vechime în serviciu;

- ordinul "Meritul Militar" clasa a III-a, pentru 15 ani vechime în serviciu;

- medalia "Meritul Militar" clasa I, pentru 10 ani vechime în serviciu;

- medalia "Meritul Militar" clasa a II-a, pentru 5 ani vechime in serviciu;

- pentru vechime în serviciu peste 25 ani, se conferă ordinul "Meritul Militar" clasa I, din 5 în 5 ani.

În acest caz, în brevetul de decorare se va preciza a cîta oară se conferă ordinul "Meritul Militar" clasa I.

Legea 573/2004

Art. 11

"Ordinul Meritul Militar, instituit în anul 1954 și care s-a conferit ofițerilor anterior intrării în vigoare a Legii nr. 29/2000, este substituit cu" ... Semnele Onorifice în Slujba Patriei

Legea nr. 80/1995

Art. 10 , 

"Cadrele militare in activitate decorate cu ordinul "Meritul Militar” clasele a III-a, a II-a si I beneficiaza de reducere a impozitului pe venit cu 30%, 40% si, respectiv 50%”, 

 a fost valabil până la 01 01 2000, când a fost abrogat prin Ordonanța nr. 73/1999 .

Prin legile de impozitare ale perioadei comuniste de aceleași prevederi au beneficiat cadrele militare active și în perioada 1954-1977. 

Conform  L 1/1977 a fost desființat impozitul individual pe salarii/solde, astfel că reducerea de impozit a rămas fără obiect.

Art. 11

"Pensionãrii militari decorati cu ordinul "Meritul Militar" clasele a IIIa, a II-a şi I beneficiazã de un spor de 10%, 15% si, respectiv, 20% al cuantumului pensiei."

Putem spune că și OUG 59/2017, în interpretarea guleraților și a formatorilor Institutului Național al Magistraturii, a lăsat fără obiect art. 11 alin. (3) din  Statutul cadrelor militare. 

60 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

De când te tot lauzi ca faco copii...au trecut vreo 2 ani>
Esti un zgârcit... dacă nu faci 5-56 copii xeros cu zicerile consilierului Păduraru despre blog. Le voi publica, dacă între timp nu au dispărut de la dosar.

Burebista spunea...

Oare cei care primeau ordinul Meritul Militar clasa a I-a, a doua oara la 30 ani vechime militară, primeau la pensie de 2 ori sporul?? 🤣 Sau reducere 100% la impozit?? 😊

BONIFATIE spunea...



Am onoarea!
Azi este marți, cu cele trei ceasuri... elvețiene.
Este greu să „înghesui” 100% - 120% în 85%. Legea lui pește prăjit. Mi-ați stricat ziua cu „doctorii” de la INM.
D-le LXXX!
Vă dau o idee, post-factum. Eu am cumpărat un hard-disc extern de 1 TB cu 200 lei (dublu decât hard-ul de la laptop) și cred că mai cumpăr unul ca să am totul în 3 exemplare, chiar dacă reinstalarea mi-o face fata mea care este IT-istă. Paza bună...

Leo spunea...

Stelică , pe ce ți-ai întemeiat contestația în anulare ?
PS
Să ști că HUO.norius a luat-o în bot de câteva ori și e pe drum s-o mai ia....

Huhu Rezea spunea...

Trebuie să intrebăm un militar care în anul 1977 avea deja peste 25 ani vechime în serviciu. Nu am găsit legile din aceea perioada care scuteau sau reduceau impozitul pe venituri din solde si salarii.Nu am apucat reducerea impozitului pe solda nici pentru OMM clasa a III-a.

avianyc spunea...

@ nemo ,@ Leon ,@ Huhurez & co
Este dreptul fiecaruia sasi expuna punctul de vedere ,insa atata timp cat nu sunteti specialisti in ale legislatiei sau o interpretati in sensul ca tot ce va este favorabil este legal si ce nu va este favorabil este aberatie ar fi bine sa nu va dati in spectacol nefiresc cu pozitia sociala ........
Un specialist care va citeste sofismele interpretative din comentarii nu-i va veni sa creada ca aici comenteaza totusi cadre militare cu o oaresicare pregatire si nu babele de la tara reunite pe bancuta de la poarta int-un fel de oarecare Curte de Apel.
Pentru ca lucrurile sa fie clare pentru nestiutori in ale interpretarii legilor trebuie sa retineti urmatoarele aspecte;
1. In sistemul pensiilor speciale din Ro si nu numai ,in care cu sau fara voia lor se includ si magistratii, nicio pensie nu putea depasi pana mai ieri 100% din venitul brut-baza de calcul iar mai nou 100% din media soldelor nete sau a altor venituri dupa cum spune legea pentru fiecare categorie in parte.
2. Problema pensii magistrati - pensii militare.
Dupa cum specifica @ Leon magistratii au introdus initial in lege o prevedere similara cu art 11 din L80 ,dar cu un text juridic clar,intuitiv ,respectiv;
"" Magistratii pensionari decorati cu Ordinul ""meritul Judiciar"" cl III,II,I beneficiaza de o MAJORARE CU 10,15 ,20 % a cuantumului pensiei FARA A DEPASI SALARIUL DE BAZA ACTUALIZAT"".
Practic art 11 din L80 spune in esenta acelasi lucru ,anume ca majoreaza cu 10,15,20 % cuantumul pensiei dar folosind alt termen anume ""SPOR "" care in interpretarea lingvistiga ,financiara si juridica inseamna MAJORARE si nu adaugare separat de cuantumul pensiei.Ca atare pensia intregita se supune plafonariiprin OG59 art 60.
Ca sa fie o adaugare separat de cuantumul pensiei trebuia folosit termenul INDEMNIZATIE care are cu totul alta conotatie lingvistica ,finantist-juridica si prin care un venit acordat separat de cuantumul pensiei nu se supune plafonarii.

Continuare

avianyc spunea...

PS continuare
3.Acordarea OMJ pentru magistrati a fost abrogata din lege deoarece prin insumarea din algoritmul de calcul al pensiei ,respectiv 80% + OMJ + 1% pentru fiecare an peste 20 ani vechime se depasea 100% din Salariul de baza din baza de calcul a pensiei.
La militari ca sa nu se depaseasca 100% din baza de calcul a pensiei s-a recurs la plafonare la 85% rezultand prin insumare 85% + OMM = max 102%
Rezultand insa in multe cuantumuri pensii in plata mai mari decat neturile activilor s-a recurs pentru viitorii pensionari de dupa 09 2017 ,beneficiari ai cresterilor salariale cu 25% anual si diferenta pana la 100% pana in 2022 , prin OG 59 art 60 la plafonarea cuantumului la netul mediei soldelor din cele 6 luni alese ,media soldelor nete sau a altor venituri dupa cum spune legea pentru fiecare categorie in parte, prevedere care nu se aplica si celor pensionati inainte de 07 2017.

4.Deoarece foarte multe pensii stabilite inainte de 2017 sunt foarte mici s-a propus PLX 199 , plx prin categorii de pensii mici ,care aceste pensii mici ar fi putut creste binisor. Si ca sa creasca si mai binisor s-a propus pentru aceste si acordarea OM.
In cazul acestor pensii acordarea OMM este un beneficiu in scopul cresterii lor in lipsa altor factori care sa le ofere o crestere substantiala.
Problema este ca acest OMM s-ar fi acordat sau se va acorda in asa fel (total sau partial ca suma ) ca pensiile beneficiare de acest OMM sa nu depaseasca "" netul actualizat dupa L153 "" al mediei soldelor pe cele 6 luni ale activul similar.
In felul acesta s-ar fi apropiat cuantumurilee de actualizarile preconizate a fi facute din 2023 incolo.
5.Desi sunt pensii mici si se cere insistent majorarea/actualizarea lor sa nu-si inchipuie cineva ca in viitor cuantumurile vor fi actualizate dupa 2023 la prevederile L153 in asa fel ca sa depaseasca neturile mediei soldelor pe celee 6 luni alese ale similarului activ candidat la deschiderea dreptului de pensie militara.
Ideea este ca pe viitor nicio pensie actualizata sau a care se deschide ca drept de pensie pentru anul in curs sa nu depasesca netul salarial al activului similar.
Pana acolo insa cale lunga,"" vointa politica"" poate modifica in orice sens modul de acordare a acestor categorii de pensii.

Huhu Rezea spunea...

Desteptul lui peste, nu te mai da rotund, cand tu esti influencer al unei case sectoriale. Nu te duce pe tine capul, dar publici ce primesti pe mail.
Doar in urma cu 10 ani, pensiile militare calculate pe Legea 164/2001 puteau să depăsească plafonul de 100/00 din baza de calcul cu maximum 20%. Si atunci opera același art 11 din L 80, dar casele erau erau populate de oameni cu carte si cu respect fată de rezerviști.
Spune-i desteptului care-ți șopteste să vada cum cuantumul plafonat era depășit exact cu valoare sporului OMM.

Gigi spunea...

JOS LABELE SPURCATE DE PE ORDINUL MERITUL MILITAR!
Este recunoasterea pentru SERVICIUL in slujba PATRIEI,pentru cei care au SERVIT patria,pentru sacrificiul lor şi al familiei lor.
Aţi înţeles spurcatilor?

Gigi spunea...

Domnule,d-ta prin spusele de mai sus,nu stiu ce urmaresti sau ce ai vrea sà arati!?Vrei sã fii mai catolic decât Papa sau mai Ortodox decât Patriarhul Daniel?
Eşti angajatul Diavolului,cumva? Ce sustii d-ta,aici,nu cred cà este pornit din propria gandire sau ideile expuse sunt rodul invataturilor din vreo facultate de drept ci, ori v-ati inspirat de pe vreun Site,ori le-ati luat din spusele vreunui îmbuibat cu penie de peste 25.000 lei.
Ce sã mai vorbim,ãştia suntem noi,niste ipocriti.Ne mai mirãm cã ne .ut àstia in toate pozitiile.
Îmi menţin spusele de mai jos şi le asum!

Viorel spunea...

1. Unitatea Centrală se duce la „curățat și reinstalat windowsul” la un profesionist nu la atelierul de reparații radio – Tv de la colțul blocului după 6 luni, cel mult 1 an. Depinde ce Unitate Centrală ai și programul pe care îl dorești / acceptă U.C..
Un profesionist, în momentul în care l-ai dus îți copie toate documentele pe un alt hard disk, ți-l verifică, (,) curăță și-ți reinstalează programul pe care îl dorești (original și nu piratat care costă), după care îți copie din nou documentele avute așa cum erau initial (în C; D; E). Nu poate fi curățat și instalat același sau un alt program fără a șterge (dacă nu mai ai nevoie) sau copia documentele pe un alt hard disk. Te-a mințit.
U.C. nu ți s-a ars. Nu ai știut ce să ceri și ai fost zgârcit la preț motiv pentru care „profesionistul” ți-a șters tot (asta fac de obicei pentru că la câte documente ai avut, copiat / recopiat lua ceva timp), la curățat sau nu, ți-a instalat programul iar ție ți-a spus că s-a prăjit U.C. Probabil ți-a luat și bani pentru una nouă.
O U.C. ca și a mea cu program original, cu licență pe care o activez personal, are în componență (nu stau să le enumăr) piese care au propriul sistem de siguranță (încetinește activitatea / parametri minimi-maximi, fără consecințe asupra bunei funcționări, se întrerupe singur, etc.)
2. Cât despre Col. Păduraru, dânsul este Consilier Juridic Teritorial și nu cum afirmi în comentariu, Consilier juridic șef la D.G.J. a M.Ap.N..
D.G.J. a M.Ap.N. are deocamdată un Șef Direcție, în persoana Gl.bg. CIPU Anton - Radu și un Locțiitor, în persoana Col.dr. SÎRBU Elena - Gabriela.
Ca organizare, are 2 servicii și 2 secții:
- Serviciul drept internațional și relații publice și Serviciul procese.
- Secția legislație și avize și Secția avize juridice.
Poți să-mi specifici în care Serviciu sau Secție își desfășoară activitatea ca și „Consilier juridic șef la D.G.J. a M.Ap.N.” ?

Periamu lucica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
HALA spunea...

Legionarul, nu amesteca lucrurile. Perfecționarea se regăsește în condițiile de încadrare pe funcții pe când OMM reflecta disponibilitatea militarului care e cu totul altceva ce trebuie încurajat în cel puțin egala măsură dacă vrei sa ai oameni perfecționati dar și experimentați pe diferite funcții.

Ein Stein spunea...

Mai omule ne-ai innebunit cu prostiile tale, eu chiar ma intreb daca voi mai sunteti sanatosi la cap. Depui atat interes pe subiect, in sens rau, ca ai reusit sa imbrobodesti cativa cititori cu alegatiile tale.
Art.11 din L80 are un spirit si o litera. Spiritul spune ca pentru cei care sunt decorati cu OMM cls. i,ii,iii, se da ceva la pensie nu ca nu se da. Litera in schimb e zdrobitoare, si ti-am mai scris un comentariu referitor la ce am sa-ti spun dar se vede ca nu se lipeste.
Art.11 spune ca se da sporul respectiv sau majorare, cum vrei tu sa-i spui, la CUANTUMUL pensiei NU la pensie sa puteti voi sa jonglati cum va vine. Termenul CUANTUM va sta in gat. Am mai scris si repet o pensie are cuantum numai si numai dupa ce a fost calculata, complet, conform L223. Inchipuiesteti ca nu exista Art.11 L80, L223 tot iti calcula CUANTUMUL PENSIEI, adica ala de care beneficiezi, complet si definitiv. Ala e cuantumul pensiei!!!!
Inainte de a fi cuantum era doar o functie, am mai scris ce fel de functie si nu repet. Pensia e o notiune generica, CUANTUMUL nu mai e. Pricepi.
Daca scria ca se acorda la pensie era alta treaba, contopistii puteau sa mai mimeze ceva, dar nu la ea se acorda ci la cuantum.
Daca esti atat de cult in cap de ce nu vi tu cu un algoritm de calcul si sa ne explici pe indelete, respectand legea, nu cu tot felul de aberatii.

HALA spunea...

Gigi deja s-au executat toti cu labele de frica tipatului tău mai mult mieunat. Pușcă ai sau ai pierdut-o odată cu.....?

Leo spunea...

pt. că deja s-au specializat pe tine Stelică 😊

Gigi spunea...

Idiotule,publica-ti numele,dupã,poţi sã intri în dialog cu mine.
D-le H,parca "anonimilor"la figurat,dar şi la propriu,nu le mai publicati comentariile.
Idiotul asta este o exceptie?

Mihai spunea...

@ Gigi,@ ein stein
Până să faceți enunturi necuviincioase faceti bine si comentați dupa dnul Huhurez la sfarfisul continuării comentariului.
Rețineti insa ceva esențial.
Indiferent ca va convine sau nu ,la fel si mie , legea trebuie interpretată functie de cum a fost redactată si nicidecum dupa voința voastre, a mea ,sau a oricărui alt împricinat căruia nu-i convine interpretarea juridică a normelor legilor.
Asa ca sa lăsăm judecătorii sa se pronunte dupa care discutam daca mai aveti ceva de obiectat.
Vina nu este nici a mea nici a dvoastra ,este pur si simplu a celor care au asezat textul in articolele legilor care ne privesc.
Si sa mai stiti ca nu am nici secretara ,nici alti binevoitori care sa ma influențeze in conceperea comentariilor.
Nici dnul Vasile Iosif nu s-a lămurit că orice intervenție a guvernului asupra cuantumului pensiilor speciale prin masuri financi
bugetar- fiscale justificate este co stitutionala ,oricât am insistat.
A fost nevoie sa-i spuna CCR inca odata ca partea necontributiva poate fi ajustate de guvern functie de posibilitățile bugetare la un moment dat.
Asisderea si pentru altii "gălăgioși "de pe aici.
Sărbători fericite și lăsați ura si invidia la o parte ca nu face bine si nu contribuie la elucidarea problemei.

monteoru spunea...

Baba nu stie ce vorbeste.Decretul lui Ceausescu 60% pentru 30 ani si cate 2 % ce trecea pentru fiecare an plus contributia la pensia suplimentara.
Legea 164/2001 :vechim,conditii de munca,pensie suplimentara.Conform art 25/legea 164/2001 acest procent nu poate fi mai mare de 100/%.la care se adauga OMM.
Huhureaza este pe faza.

Teo spunea...

Huhu Rezea = Pentru medalia "Meritul Militar" clasa I,II și III se acorda un spor, ca cel de fidelitate acordat astăzi la MAI.

Viorel spunea...

LEGIONARUL MAXX, mă bucur pentru tine că ești atent și meticulos în tot ceea ce faci, deci nu ai dus U.C. la orice chioșc ci la o Firmă autorizată. Întrebare: Și unde îți sunt documentele ? Dacă tot ceea ce ai spus este adevărat, Șeful Firmei autorizate care ți-a spus că se ocupă pesonal de U.C. s-a făcut OM. În primul rând ți-a confiscat documentele, s-a pus bine cu poliția și poate că a și primit vreo primă din partea lor. HAHAHA. Părerea mea este că te-a durut în pix de documente și te mai miri de ce ai pierdut atâtea procese. Mie când mi se strică (foarte rar) U.C. o îi dau telefon fiului la Sighet, îmi cumpără una nouă cu piese de ultimă generație (prin societate că doar nu o fi prost să dea bani din buzunar), mi-o trimite prin Fan Courier iar eu i-o returnez pe cea veche pentru „decontare”.
Uităte și la Declarația de avere din 2019=Șef Compartiment. Știu că șeful dânsului de la Iași s-a pensionat. Poate a fost numit pe funcție. Însă tot în teritoriu își desfășoară activitatea, doar nu vrei să i se înființeze ca la parlamentari un birou senatorial. A fost arondat pe lângă U.M. 0xxxx.

spiritul lui Haret spunea...

In ceeace ma priveste la valoarea care se preconizeaza sa ajunga anul acesta punctul de pensie,m-ar avantaja Ordonanta 1/2011.
Legea model LOV m-ar scoate pe minus.Daca se marea punctul de pensie cu 40% era OK legea Olgutei.
Cred ca pensiile militare raman batute in cuie.Daca primim indexarea cu 3,8 sa fim bucurosi.
Iertati-o pe Lucica.Daca barbatul sau avea in 1977 anii de pensie deduceti ce varsta are ea.

Mihai spunea...

Legea 164 a fost o păcăleală in vederea reducerii efectivelor la 70.000.
Dacă nu era restructurarea se făcea mai greu .
Acele vremuri au apus.
A pretinde OMM peste net in conditiile actualizării la conditiile de salarizare pe L153 ale activului similar seamănă a banc sec.
Pentru "redundantii" din retragere este mai greu de inteles fenomenul.
Putin ghinion cu "facerea de bine" prin fiscalizare veniturilor salariale cu 41,5%

Gigi spunea...

@avia
"E uşor a scrie......
Când nimic nu ai a spune
Însirând cuvinte goale
Ce din coada o sã sune"

Am ţinut sã vã reamintesc aceastã strofa,daca intelegeti ceva e bine.

Eu,sunt satul de aşa zişii "binefecatori"ai tagmei ostasesti,care ne vor binele,dar ne ard pe unde ne prind.
Aţi spus un adevãr incontestabil"legea trebuie interpretatã".
Dacã aşa trebuie ca o Lege sã fie interpretabila de oricine,pai aia nu mai e lege,ci putem sà o numim oricum.
Da,aşa este,aveţi dreptate,legea noastrã o interpreteazà oricine,cum vrea oricine,dar nu ca aşa trebuie,ci...cã aşa s-a vrut.
Acu'd-ta,nu te supara,mergem pe ideia cã,cine are alte idei decât mine nu mã jigneste,mã completeaza.
Sã fim sãnatosi!

Iulian Mareș spunea...

Periamu Lucica,
Soțul d-voastră a fost coleg cu tatăl lui Orban? Vedeți dacă îl spala pe dinți cu Makarovul nu mai vedea lumina zilei Ludovic!
☆Daca aveți ceva inscrisuri personale ale soțului privind lupta "împotriva bandelor din munti" sunt amator, această temă constituie 80% (partea armată) din tema și conținutul Rezustentei anticomuniste venindu-mi în sprijin pt o lucrare în curs de elaborare!
Miar fi de un real folos jurnalul zilnic, fotografii, carnet cu povestiri, amintiri înregistrate, declarațiile dv., orice material relevant pt zona de acțiune!
Ofer recompensă în regim legal.

Iulian Mareș spunea...

💘💞💕💔👍

Viorel spunea...

În anul 1977 salariul minim pe economie era de 1.500 lei.
Conform S.V.R.L., în anul 1983 când am terminat Școala militară (23 august), primul salariu întreg după C.O. la prezentarea în U.M. 01247 Galați unde am fost repartizat (singurul loc din Moldova / Armata a 2-a) a fost de 1.770 lei.
Dacă în anul 1977, muritorul de rând avea 1.500 lei, oare nea Nicu avea 6.900 ?
http://www.manuconsulting.ro/salariu-minim-pe-economie-1949-2015/

Ein Stein spunea...

@avia
Sper ca stii ca nu fac comentarii cu rautate la adresa ta dar cateodata devi imposibil, nu inteleg ce urmaresti. Nu se pune problema ce-mi convine si ce nu din lege, chestia e ca nu interpretezi legea o aplici si gata. Eu inteleg ca daca musai nu interpretezi legea nu va ies voua calculele, in privinta OMM lucrurile sunt extrem de simple si clare si nu e nevoie de nicio interpretare. Cat despre justitie, 99% dintre procesele pensionarilor au fost pierdute iar cei 1% urmeaza sa piarda la apel, CCR deja a dat solutii intelese numai de ei, "magistratii" de la institutul x, cum dracu ii zice, deja s-au antepronuntat si te intreb eu ce speri de la justitie? De ce sa lasam judecatorii sa se pronunte si abia apoi sa discutam? E vreun curent nou? Stii ceva? Ti-ai pus vreodata intrebarea cum dracu se face ca numai in cazul militarilor judecatorii nu "gresesc" niciodata, ei gresesc doar cand e vorba de retrocedari de terenuri de sute de milioane de euro si apoi isi cer scuze in calitate de martori. Tie iti spune ceva asta?
Din pura curiozitate, mai devreme la nickname aparea neo in loc de avia, ai vreo explicatie? Am vazut in comentarii anterioare ca neo iti tot dadea dreptate in tot ce spui. Oare ce o fi?

Mihai spunea...

Pe la Boboc ,unitate scoala ,av. vânătoare bombardament ,prin 80-85 erau salarii si de 10 - 11 000.
Eu ca lt luam pana in 6000 lei.
Nu-i o lauda ,este un adevar care poate fi dovedit.
Poate @ monteoru mai are vecini sau cunostiinte care au activat in acea perioada si pot confirma.
Dar se zbura zi de zi nu trei starturi pe saptamana ca la unitățile operative din teritoriu.

Viorel spunea...

LEGIONARULE MAX, și eu ca și tine am trimis la C.Ap.B. Cerere de intervenție principală în care am precizat că susțin poziția procesuală a pârâților Curtea de Conturi a României și Comisiei de Soluționare a Contestațiilor Constituită la nivelul Curții de Conturi a României în procesul cu C.P.S. a M.Ap.N.
În scopul valorificării integrale a indexării de 5% din anul 2016 în cuantumul actualizat la data de 30.07.2017 solicit admiterea principiilor i și ii ale pct. 1 din Decizia nr. 4/2020 a Curții de Conturi și respingerea principiului iii din aceeași decizie (mulțumiri domnului H.R.). Verific în fiecare seară, dar văd că nu a apărut pe portal.
Ce ne facem Legionarule dacă nu se respinge pct. 1iii (pentru că eu aveam procentul de 85%) ? Aș vrea ca optimismul tău să se adeverească 100% cum spui. Vom vedea pe 19.01.2021 când are loc prima ședință dintre C.P.S. a M.A.I. și C.C....etc. dacă sunt șanse sau jocurile sunt făcute deja. Cred că judecătorii vor cânta pe muzica lui Johann Sebastian Bach așa cum vrea KWI și Ciucă pentru a-și susține privilegiile (sunt împotriva noastră / ai și topicul de pe blog cu una din sugestiile lor).

Calinmihaib12 spunea...

AVIA:
Până în 15.09.2017 dacă aveai vechimea de 46 de ani( sau mai mulți): % de CALCUL din bază:(art.29) erau:
la 25 ani:= 65 %...+ diferența:
la 21 ani:= 20 %,..- diferenta:
la 1 an := 1 % =SE TAIE..!
Total % de calcul din baza:=85 %
(..la vechime f.mare:se pierd: %
de vechime..!)
Dacă aveai 36 de ani:
la 25 ani:= 65 %...+ diferența:
la 11 ani:= 11 %
Total% calc= 76 %,..+ diferența:
+ 9 % : % PS.SUPL.
(art.108)
TOTAL % de CALCUL din bază= 85 %
IDEEA e că:OMM-ul NU SE PIERDEA!
La o vechime mai MICĂ decât 76 de ani cumulați,se "completa"
=ILEGAL= vechimea realizată:cu %
de pensie suplimentară,realizate de pensionar: pt a-l "ajuta" să aibă maximul de % de vechime= % de calcul din bază: posibile =în condițiile date:ale PENSIONARU LUI..!,dar OMM-ul nu era afectat ..!adică el se aplică la pensia de serviciu realizată potrivit calculelor de mai sus,așa încât se putea ajunge la maxim:"102 %" de calcul din baza de calcul..!
Astfel nu se încălca legea 223..( care:..nu-i așa..nu includea calculul OMM-ului..!?)
Completarea=ILEGALĂ= cu % de PENSIE SUPLIMENTARĂ a vechimii NU E PREVĂZUTĂ: în legea 223..!!
= % de vechime= % de calcul=din art.29 se adună din:art.:23-25 ..,maximum 85 %(art. 30) din lege..!,(în care nu există % de pensie suplimentară..!)

monteoru spunea...

Va invartiti precum cainele in jurul cozii.Ce nu e de inteles?Totul e facut ca sa nu depasim 85%.Daca se accepta 100 % la care se mai adauga si OMM ar fi batut vantul prin MApN.
Zice bine cine spune ca legea 164/2001 a fost data pt. incurajarea parasirii sistemului militar.
Cine sta bine cu sistemul nervos sa se judece prin tribunale si Curti apel.Eu unul m-am lecuit.
In timp ce civililor li se va marii pensia PROBABIL cu 20% in 2021 noi PROBABIL vom prinde un PROBABIL 3,8% ca milogii.Avantaj cei care nu au avut nevestele numai pe post de menajere.

HALA spunea...

D-le Huhurez, va sugerez sa mai reluați periodic ideea vocabularului urban ce trebuie utilizat, pentru ca mai sunt unii ca acest Domn Gigi care prejudiciază grav imaginea militarilor prin expresiile de tip GAZ.

Periamu lucica spunea...

Am gresit doar anul adica in 1987.in rest e corect vechime 35 ani iar pe ultima decizie de la recalcularea pe 223 70 ani vechime cu grupa AC da te alerga pe tine prin munti si oe Pacepa prin America ha ha haa eu vad doar ca nu te duce mintea .

Periamu lucica spunea...

Varsta mea? Pai la banii lui a luat una tanara de nevasta hahalera.

monteoru spunea...

Cine zice ca Lucica nu are umor?Citez:a luat una tanara hahalera"..Cele care isi iau barbat batran cand se descotoresc de el cauta prospatura.
Aviz amatorii.

Leon spunea...

In programul de Guvernare pentru 4 ani al viitorului Guvern, scrie:
,,Concomitent, o atenție deosebită va fi acordată revizuirii cadrului normativ aplicabil la nivel
național sau intern MApN pe linia soluționării problemelor sociale ale personalului armatei,
veteranilor, invalizilor, văduvelor de război și văduvelor veteranilor de război, cadrelor
militare în rezervă/retragere, a veteranilor, răniților și invalizilor care au participat la acțiuni
militare, precum și a urmașilor celor decedați în acțiuni militare.,,
Asa ca stati linistiti, ministrul Ciuca vegheaza la prosperitatea pensionarilor militari..!

Iulian Mareș spunea...

La școală se zbura în campanie de zbor de învățământ! Sa nu creadă cineva ca acolo se formau piloții de vânătoare pe supersonice, interceptorii/vânătorii!
Într-un fel se plătește pe subsonic, aripa sau nu, reactie sau nu, Z/N, V/I...,adică nu tot timpul curgea mierea?

Leon spunea...

Numai ieri si astazi, prin Decret prezidential, au mai iesit la Pensie inca 11 MAGISTRATI !
Daca viitorul ministru al Justitiei, Ion Stelian, va elimina pensionarea anticipata , asta ar fi o explicatie..!

Leon spunea...

Comisia pentru Aparare din CD, formata din 23 deputati, are in componenta si 3 pensionari militari (PSD):
Dumitru Coarna- Secretar, Cdor.Nicu Falcoi, Gral Bg.Viorel Salan ! Sa vedem ce influenta vor avea in deciziile Comisiei..!

Leon spunea...

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.co?leg=2020&idc=12

Gigi spunea...

Dacã te ascunzi sub anonimat,mai şi ataci userii,tot sub anonimat,atunci cum vrei d-ta sã-ti raspund?
Ba,ti-am rãspuns destul de frumos,faţa de cum se mai rãspunde câteodata,de cãtre alţi interlocutori.
Ai venit şi d-ta cu unele idei,propuneri sã imbunnatatim unele aspecte ce ne privesc.S-au nu faci parte din tagma ostaseasca şi intri numai sã bagi batul prin gard?
Sãrbãtori Fericite,vã doresc!

Periamu lucica spunea...

Monteschio!!! Esti cam dus cu pluta. baba e mata!!!

Periamu lucica spunea...

Esti departe
...nu mai face presupuneri ca te doare caul.. pai ma loaza acela era general cu functie mare mare .da avea si salariul mare mare basa ca taci

Periamu lucica spunea...

Dle Mares dvs ati intuit .da adi putea dar nu e caxrul sa ma complic .Da e mult de spus dat in co jumctura actuala este fara sens dar eu zic sa ne vedem im Haity si vedem

Periamu lucica spunea...

Dle Maresi ati auzit fe gruparea Fantome? UNII AU REISIT SA SE INTOARCA IN TATA ASA CA STUDIATI cu bine si sarbatori fericite de la o veche cunostiinta a dvs ✌

Calinmihaib12 spunea...

Nero: pui "problema" OMM--ului greșit: în sensul că cineva n-ar avea dreptul să-l"pretindă"..?!!
Corect și..LEGAL..,cât timp există legea 80/1995:așa,OMM-ul
TREBUIE PLĂTIT EFECTIV,la CUANTUMUL pensiei plătite..!;
la fel: PENSIA SUPLIMENTARĂ: TREBUIE PLĂTITĂ ÎN INTREGIME:cal culată PROCENTUAL la cuantumul stabilit al pensiei conform art.29-30,39(și 23-25):așa cum prevedea legea 223 ORIGINARĂ, ..,modificată..prin "eliminarea" PERFIDĂ a precizării articolelor respective..!!
"Gulerații" si INIȚIATORII maltratării (prin OUG)..legii AU ÎNCĂLCAT LEGEA 223 (și spiritul ei dorit de LEGIUITOR): pt.că au făcut-o CONTRADICTORIE: având articole care se EXCLUDEAU reciproc..!(fapt nepermis în orice "reglementare""..!),dar în tembelismul,sfidarea,graba,..(ș.a.) lor au APLICAT..și aplică:..o "lege"=ILEGALĂ=..! (un OXIMORON..dar asta este.., chiar dacă unora nu le place realitatea asta..!!)

Mihai spunea...

Sigur Huhurez are bucurii la Lucica.
Altfel nu se explica cum de pe ea o publica cu orice comentariu imbarligat iar pe ale aviatorilor le arunca la spam.

Periamu lucica spunea...

O fi imbarligat deoarece nu sant atentă la cum folosesc aparstul.de pe care scriu Asa ca nu te mai.oftica

Periamu lucica spunea...

Da , sveti dreptate sa speram

Calinmihaib12 spunea...

Monteoru: D-na LUCICA..cred că spune că.:fie-iertat(-)ul soț= (hahalera..!).a luat-o de soție pe domnia sa..tânără și frumoasă..! (..sigur:..printre altele:.."și-a permis"..:"având bani"..!).

Periamu lucica spunea...

Gresesc cand folosesc tasta telefonului .
Scuze!!

Calinmihaib12 spunea...

Nero: adevărul..e undeva la mijloc:..se publică comentariile doamnei LUCICA..printre altele ..și pentru a detensiona..,a da "culoare".."atmosferei"..uneori mai "încărcate",.."ionizate".. din cursul dezbaterilor..etc.,
mai ales că DOAMNA LUCICA : e o SENIOARĂ care a făcut EFORTUL să se adapteze la vremurile ASTEA .și să ÎNVEȚE..inclusiv tastarea .."butoanelor"..!..etc.
Așa că: fiți îngăduitor,pt. că ..totuși..încă mai avem cu toții ..loc sub soare..!
Așa că..încă o dată : DOAMNĂ LUCICA, DOMNULE "NERO"(=fiți.. opusul numelui..!) și TOATĂ LUMEA: MULTĂ SĂNĂTATE..și VIAȚĂ și PENSIE..LUNGĂ..!
S-auzim numai de bine..!!

Leon spunea...

Doamna Lucica, daca gaseati Virgula si o postati dupa ,,nevasta,, iar dupa ultimul cuvant ,,..!,,, era OK. Sa vedeti cum interpreteaza ...coloneii...:)).

Iulian Mareș spunea...

Cel mai ieftin ministru....

https://m.ziare.com/politica/averea-lui-nicolae-ciuca-1652266

Gigi spunea...

😂😂😂

Gigi spunea...

O avea,dar d-na e îndrăgostită de altcineva😂
Secret,nu divulg.

Calinmihaib12 spunea...

Avianyc:diferența specifică între spor(care este o majorare..), majorare și indemnizație este aceea că
=majorarea:e o cota procentuală
din suma la care se raportează!
=indemnizația: e o sumă fixă adăugată..!(ex.:indemnizația de parlamentar..!
...dar,definiția nu e riguros valabilă,pt.că sunt indemnizații ..și procentuale: ex.:INDEMN. de DISPOZITIV..!=25 %

Iulian Mareș spunea...

Calinmihaib@gmail.com,

Doamna Lucica va fi cu mine de Craciun si Revelion, in Malta, asa ca nu-i mai faceti curte...

Leon spunea...

Iulica, esti Tare, Domnule !
In fiecare an duci in Malta cand pe Eufrosina, cand pe Brenda, acum pe Lucica..:)).
PS. Cred ca nu este aceeasi Persoana..!!