Un produs Blogger.

marți, decembrie 01, 2020

Semn de umilire a veteranilor de Ziua Națională

107 comments

 Cu o jumătate de oră înainte de începerea ceremoniei oficiale  de la Arcul de Triumf, imaginile surprinse de DC News ne prezintă un general veteran adus ca decor și lăsat să tremure chircit pe un scaun printre zglobiii civili  invitați sau organizatori. Cum de nu s-o fi găsit un autoturism în care să aștepte veteranul până la sosirea lui Iohannis la Ceremonie?

Se repetă episodul de anul trecut când culturnicii post comunisti din Rm Valcea l-au ignorat pe veteranul Emil Vețeleanu de 100 de ani. Intre timp, în luna septembrie, veteranul s-a stins.



107 comentarii:

Viorel-Mihai spunea...

Își bat joc de haina militara, RUȘINE, RUȘINE, RUȘINE.

HALA spunea...

Nu își bat joc de haina militara ci romanii își bat joc de români!

Cezar spunea...

Apoi..sa ne fie cu pardon @
Daca sti ca nu te mai tin balamalele..stai omule acasa

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
monteoru spunea...

Oficial niciodata o conducere a tarii nu va afirma ca armata a avut un rol determinant in realizarea Romaniei Mari.Cititi istoria printre randuri.Cititi ,cine are carte veche" Razboiul pentru reintregirea neamului."Aflati lucruri oficial nespuse.

Gigi spunea...

Acum aţi vãzut ca işi bate joc de haina militarã? Ce dovezi va mai trebuie?

https://www.facebook.com/groups/792576540939552/permalink/1508927409304458/?sfnsn=mo

Leon spunea...

Iohannis si PNL ne-au consficat si Ziua Nationala..!

y spunea...

Poate că ... întrun fel ne merităm soarta?
Să nu uităm că, după Constituția Republicii Socialiste România, după legile și regulamentele în vigoare și conform Codului penal din acea vreme, armata, de fapt, a comis un act de trădare (la fel și serviciile*, neîndoielnic).
În altă ordine de idei, mă întreb uneori (retoric și inutil de altfel) dacă nu ar fi fost mai bine să acceptăm nenorocita aia de sută de lei de la Ceaușescu și să fi dat startul la „seceriș”. Din păcate nu putem cunoaște care ar fi fost viitorul.
* Apropos, a observat cineva dacă vreun șef al serviciilor a participat la parodia asta de ... nu știu cum s-o numesc, sau la altele? Pentru că eu nu-mi aduc aminte.
Oricum, LA MULȚI ANI! La mulți ani, mai buni.

avianyc spunea...

Bietii pesedei hraniti de la A3 ,Ro tv+ Igas „”Branconierul „” de la Pecica( cu folcloristi fara masti si fara jandarmi in curte) si dcnews suparati ca nu se mai pot bate pe viata si moarte pentru o fasole cu ciolan. Lasati caterinca ieftina si nu mai porniti demonstratii in favoarea nerespectarii restrictiilor.
Ca sa nu dati cu mucii in fasole retineti ca organizarea apartine armatei care nu prima data isi exprima "recunostiinta~" pentru veterani chiar si prin pensii de 200 lei si cimitire ale eroilor neingrijite.
Respectati legea ,luati lectie de la Papa ,exponent al lumii civilizate care si-a intrerupt slujbele in public la Vatican si Madrid , fiindca restrictiile impuse prin lege nu permit .
Oare daca s-ar da o lege precum ca cei care nu respecta regulile in Pandemie si se imbolnavesc din aceasta cauza isi platesc spitalizarea , cati si-ar mai permite ce-si permit.

https://youtu.be/TDYT2AGPLhY

vasile spunea...

Noi suntem vinovati. Sa ne fie rusine ca nu actionam! Sa ne fie rusine ca prin pasivitatea noastra am acceptat pacalirea poporului roman si s-a ajuns aici! Dupa alegeri ar putea fi si mai rau.

Leon spunea...

Am deschis Videoclipul si am vazut mesajul :
"PE 6 DECEMBRIE VOTATI PSD"..:)).

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

👍

Burebista spunea...

Eu as merge chiar mai departe... Cei care nu respecta regulile și se infectează sa fie lăsați sa se trateze singuri la domiciliu dacă tot nu este niciun fel de risc cu coronavirusul asta... 🤣
Și când or avea nevoie de oxigen sa dea fuga la peștera aia din Constanța sa tragă adânc în piept mirosul de tămâie a lui Teodosie... Și vor fi primiți în rai cum spune tot el... 🤣 😊 😢 😭

Viorel spunea...

La Mulți Ani le urez de Ziua Națională a României tuturor pensionarilor militari din toate structurile cât și românilor din țară și de pretutindeni.

y spunea...

„Lasati caterinca ieftina si nu mai porniti demonstratii in favoarea nerespectarii restrictiilor.”
deci ești de acord, ca poliția, poliția locală, jandarmeria și procurorii (dacă au sânge și veghează la respectarea și aplicarea legii) să ia măsuri ferme de pedepsire a celor aflați la acea adunare, pentru „nerespectarea restricțiilor”? Mai ales că unii (suflătorii din muzica militară) nici nu au purtat mască! Grav, foarte grav, au zădărnicit eforturile guvernului meu de combatere a pandemiei! DOSARE PEEEEENALEEEEE!!!.
https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA2dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMjAl/MkYxMSUyRjEyJTJGMTI1MTI5NF8xMjUx/Mjk0X0hvdGFyYXJlYS1DTlNVLW5yXy01/NC1zaS1hbmV4ZS5wZGYmaGFzaD0wYmQ0/Y2EwMzBhYmY0YTc0MGE0NmQ5MTQ4OWU4NDY0MQ==.pdf

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/document-starea-de-alerta-prelungita-masuri-si-restrictii-valabile-din-14-noiembrie-1400786

Viorel spunea...

Domnule avianyc, mi-ați plagiat parte din comentariul pe care l-am postat cu ceva timp în urmă (când a fost prezentată la TV. nunta cu 700 de invitați fără nici un fel de restricții și în care patronul localului a fost amendat cu o sumă modică, botezuri, înmormântări / interlopi și alte paranghelii) când spuneam că cei care participă la astfel de evenimente și nu respectă regulile impuse și se îmbolnăvesc, să plătească tote cheltuielile de spitalizare.

Viorel spunea...

Ave Cezar, se cunoaște că ați trecut prin armată ca și gâsca prin apă care are la baza cozii o glandă uropigiană ce produce o secreție unsuroasă pe care o împrăștie pe tot corpul pentru îngrijirea penelor, făcându-le împermeabile, dându-i astfel posibilitatea să plutească. Acel bătrân veteran de război a suferit probabil multe la viața lui, poate și-a pierdut familia, este singur, simțea nevoia să iasă între oameni îmbrăcat militar, cel puțin în această zi, pentru că civil fiind și la vârsta dânsului chiar dacă ar fi vrut să schimbe câteva cuvinte cu cineva pe stradă cu altă ocazie mulți l-ar fi marginalizat, crezând poate că este un om amărât ce solicită ceva de pomană. În plus, când a-i iubit cu adevărat armata sau meseria pe care ți-ai ales-o, este ca și cum ți-ai iubi familia. Simțea nevoia să fie printre noi militarii, se gândea că poate depăna și amintiri. Poate aștepta o strângere de mână sau o urare de sănătate și viață lungă. Ce s-ar face un mare pictor, compozitor, artist, medic, profesor, etc. dacă nu ar pune suflet în tot ceea ce face. Ar produce numai nulități. Când ați ieșit la pensie și ați ținut un discurs de rămas bun colegilor, nu vi s-a pus un nod în gât, nu v-a tremurat glasul. Nu, pentru că Cezar nu cunoaște nici respectul, nici compasiunea, nici mila în fața dușmanilor.

raul spunea...

LA MULTI ANI ,ROMANI!LA MULTI ANI ,CAMARAZI!Sanatate si sa fiti iubiti!

Viorel spunea...

Domnule monteoru, nu cred că domnul Huhu Rezea s-ar fi supărat dacă la comentariul dumneavoastră ați mai fi adăugat 10 rânduri cu citate concrete care să demonstreze cele afirmate. Nimeni nu va sta să caute acum și să citescă Războiul pentru reântregirea neamului, deci comentariul dumneavoastră ar rămâne ca o simplă postare fără a fi luat în seamă de cineva.

valica spunea...

Li se falfaie. Ii doare la basca , cunosc foarte bine si sunt complici la macelul de dezmembrare a tarii, fapt nereusit in 1989 dar nu este abandonat.

Xman spunea...

De multe ori entuziasmul e atat de mare incat nu mai realizezi ce ti se intampla...Cei care l-au invitat trebuiau sa aiba grija de domnia sa si sa-i ofere toate conditiile ca pana la inceperea propriu-zisa a ceremoniei sa nu rabde de frig si sa poata sa se aseze undeva comod,ferit de priviri indiscrete...Ce spuneti de un celebru HUMVEE cu insemnele armatei romane pe el?

Unknown spunea...

La mulți ani!

Cezar spunea...

,,Viurel
Ai inteles bine @
Daca nu te mai tin balamalele..stai acasa..nu iesi in piata..in uniforma de general..pe frigul si praful asta plin cu covrigi @

Alex spunea...

La ce ticalosi le-am netezit drumul spre democratie! Halal conducere M.Ap.N.,halal guvern ,halal presedinte.D-l Cezar a sesizat binisor parte din problema .Chestia cu balamalele se potriveste partial.Daca d-l general din imagine a fost invitat?
Acesta este respectul pe care "cel care coase nasturi" il are ptr.armata romana in general nu numai ptr.veterani.
Am mai povestit odata ca ptr.veteranii care au luptat ptr. aceasta tara , nu a facut nici un guvern mai nimic.Bine ca le-a facut indemnizatii "marilor " revolutionari.

Cezar spunea...

Bravo ba KiSS..
BINE CA AI DEMARAT OPERATIUNEA INAINTEA LU CORNELIUNSSON ...🤣🤣😜😜😎😎

monteoru spunea...

Am inteles mesajul Huhurezului.Zise el"VOTATI PSD!".Mai luati baieti o gura de fan.
I-am transmis lui Cornelius un mesaj dar se pare ca nu a fost pe placul Huhurezului.

CEZAR spunea...

Ne-au luat si ...caiii???

CEZAR spunea...

Mie cel mai mult si mai mult - la aceasta sublima sarbatoare , mi-a placut aviatia in care a activat marele Avianuk !
Moama ce mai treceau la orizontala..avioanele de vinatoare bombardament ( FARA MOTOR)..cu rotile date cu ..catran de catre echipa lu Avianuk..cacapitalistul Occidental !
Bine.. cel mai tare ramine totusi , toarsul general care sta pe ..malul santului !
Transmite cu putere un sentiment sublim noilor generatii de actuali si viitori mercenari...generalul ii general si pe marginea santului !
@/Viurel
Stiu ca ideia e complicata si ca nu poti prinde ..nuanta filozofico militara !

CEZAR spunea...

Daca Trumf nu distruge hidra pina pe 6 Dec. putine sanse ca HOOOoprea sa razbeasca..sic !!

https://samizdatul.wordpress.com/.../se-confirma-raidul.../
Se confirmă raidul Armatei americane la Frankfurt împotriva fermei de servere CIA: 5 militari americani uciși!
SAMIZDATUL.WORDPRESS.COM
Se confirmă raidul Armatei americane la Frankfurt împotriva fermei de servere CIA: 5 militari americani uciși!

Viorel spunea...

Ave Cezar, la vârsta dânsului faptul că a ieșit în Piața Arcul de Triumf din București în ținută de militar cu ocazia Zilei Naționale a României nu înseamnă că s-a dus la cumpărături în Piața Rahova. Comparativ cu dumneavoastră, dânsul se ține bine având în vedere vârsta. Aveți grijă că (făcând mișto de un om în vârstă, fără a ști dacă mai este și bolnav sau nu) peste câțiva ani s-ar putea să vă vedem și pe dumneavoastră în aceeași postură numai că într-un scaun cu rotile (nu vă doresc). Am mai spus și o repet, astăzi ești bogat și măine sărac, astăzi ești sănătos iar mâine bolnav sau mort și invers, mai puțin cu mortul. Nu uita Cezare și ia aminte.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

😜😜😜🤣🤣🤣😎😎😎😎

Burebista spunea...

Cea mai tare faza de la, știri la prima tv, de ziua națională. .. Doamna prefect a județului Brăila a vrut sa arate ca știe și ea instrucție militară și după ce a primit onorul în loc sa facă simplu,, la dreapta" a făcut o pirueta la stânga împrejur de 630°..🤣 😊 😢 😭

Iulian Mareș spunea...

M,
organizatorul suprem, cel care aprobă programul, invitații...etc a fost Administrația Prezidențială!

Iulian Mareș spunea...

👍

Iulian Mareș spunea...

Avianuk,
Minți....
Cine aprobă programul este organizatorul! In concluzie, când participă KWI, cine aprobă?

Iulian Mareș spunea...

*Băsescu a denunţat activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informaţiilor a vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.

Instanța a respins toate susținerile lui Băsescu, care a mers până acolo încât să afirme că a fost constrâns să întocmească notele informative de Regulamentul disciplinei militare. Băsescu a susținut în fața Curții de Apel că și-ar fi turnat colegii de la Institutul de Marină, folosind numele conspirativ Petrov, pentru că „disciplina militară obligă pe fiecare militar să fie cinstit, sincer și drept”.

Curtea de Apel București a arătat că, în cazul militarilor, obligația de a prețui onoarea și demnitatea nu este doar una morală, ci este chiar una juridică.

Acest Pork Bețiv v-a și ne-a fost Comandant Suprem!? Ne-a fost!
A scuipat pe noi 10 ani? A scuipat!
Mai vreți?
Ok, stați în fața ăstuia, de acum!

avianyc spunea...

Mares , ca sa stii si tu fost mare sef in ierarhie.
Parada militara este organizata de MAPN care colaboreaza cu SPP, STS si stabileste tot protocolul in privinta participarii presedintelui iar pe alta parte spp , MI ,SRI etc stabilesc si implementeaza masurile de siguranta si securitate a evenimentului in desfasurare .
Rezrvistii sunt invitati prin grija MApN si urmeaza indicatiile organizatorului.
Rad curcile .......... de parca au dat de sacul cu graunte.

Iulian Mareș spunea...

Mascaradă jegoasă, goala de conținut a Dulapului la Arcul de Triumf!

Gigi spunea...

A fost constrâns? Vai,saracutul de el!
Mi-a dat o lacrimã in coltul ochiului stîng.Imi inchipui ce dureri o fi suportat😂

Iulian Mareș spunea...

Avianuk,
Ar trebui să-ți spun exact ce ești, însă azi...doar atât: ești superficial și suficient!
Parada este treabă armatei, este ok, însă ea (parada) este doar o parte a manifestației, iar integratorul este Administrația Prezidențială și de aceea ea și aprobă programul manifestației!
Eu nu mă bag sa dau soluții cu veteranul in uniformă de general...mașinile nu stau în zona oficială, invitații sunt legitimați etc! Frig nu a fost, posibil că bătrânul veteran să aibă probleme cu picioarele...asta este de înțeles.
De neînțeles este priceperea unui nepriceput că tine în organizarea unei parade. Oricum poate ne explici cum se face coordonarea și conducerea aeronavelor la parada? Nu ar fi mai ok?
Însă, tu reține...numai un președinte damblagiu tine discursuri la Arcul de Triumf întinând simbolistica. Nici poltronul de Carol al II-lea nu a îndrăznit să confiște simbolul Armatei României!
Eu, ceea ce am fost am fost prin mine, iar tu nu ai dorit să fii în locul meu? Nici eu nu ți-am dorit locul. Însă și tu, puteai mai mult...
Ar fi cazul să înțelegi câte ceva, căci a te da când aviator, când jurist, când macro-economist, când finanțist... doar te califică ca omul 3 la lopată!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Suntem un popor salbatic si barbar? Nu! Politicienii nostrii din partide, votati in grup infractional, pe care-i votam ca prostii, sunt asa! Ar trebui votati la bucata, ca independentii: Politicianul si fila: Iei de acolo fila si pozitia electorala nr 39, votezi Oprea Gabriel, restul zvarlit la crematoriu! Atunci am avea oameni de calitate in Parlament! Hai sa zic ca si Onorabilul voteaza Ponta, atunci baga in urna fila cu numarul ,,X'' unde e Ponta, restul la cuptor! Selectiv, ca la Kaufland cand alegi merele! Acel General e postat cu vadita revolta de grupurile militare, dar lipseste ceva de la aceste postari: Lipsa de empatie si solidaritate din partea noastra, adica ,,cezarii'' carora li se rup de cei in suferinte, si care-l critica pe @ Tehnocrat ca are initiative laudabile, cu interese generale si grijuliu fata de atitudini si stari oribile! Ca @Cezar sunt multi, si devin si mai multi, pe an ce trece, adica de suficienti egoisti si pazitori ai propriei măligi din traista tinuta subsuoara sa nu i-o manance saracii sau cainii! Vai, mama noastra, de ce hal de militari rezervisti am ajuns, din niste flori de regimente, cu onoare si demnitate, cum eram odinioara! Chiar asa de oi au ajuns sa fie unii, adica degradati moral sa nu mai simta milia si revolta pe acte neomensesti?

Huhu Rezea spunea...

Hei, am spus că eu votez PER, nu PRO.
PER are sanse să obțină 20% în cel puțin 4 judete ca sâ intre în Parlament

Mihai spunea...

🤣🤣Auziram si bancul zilei. Sa credem ca v-ati lepădat......🤣🤣chiar acum la greu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ohohoooo, Onorabile! Pai, de ce nu mi-ati explicat mai bine?! Pai, la asa procentaj, mai venim si noi de acasa! Nutretul verde, ozonul curat, creedence clearwater revival, adica credinta in reintoarcerea apelor limpezi, este doctrina ecologista, si se potriveste cu reintoarcerea drepturilor praduite la penziile cazone, asa ca va stimez si va sustin!

Mihai spunea...

Mares, stai bine .
Stiu organizarea asa de bine cum stiu si cine raportează primul si unde un eveniment petrecut int-o unitate.
Apoi sa mai stii ca prin unele fac de drept se studiază si drept comercial ,financiar ,economic ,noțiuni de contabilitate ,informatică, etc.
Coroborate cu științele inginerești, managementul intreprinderilor ,etc si cu funcțiile de conducere pana la nivel înalt înîndeplinite in mai multe unități si viata civila iti ofera un ansamblu multilateral de cunostiinte.
Nu am plecat la eșalonul superior ,deși am fost invitat ,pentru singurul fapt ca in teritoriu câștigăm cu mult mai mult ca la eșalon.
Asta m-a avantajat si la trecerea pe contributiva prin faptul ca desi pe L 164 am fost taranisti la baza de calcul cu tot ce se putea am obținut un cuantum mult mai bun la 26 ani efectivi cu ATM inclus.
La un postuniversitar din 2002 la care participau si functii mari de la smg,SPP,sie ,ne-am comparat soldele ,după ce colegul de la smg si-a dezvăluit fara sa-i ceara nimeni venitul.
Eu si colegii de la SPP si sie aveam soldele duble decat ale colegului de la mag.
De aici trag concluzia ca la trecerea pe contributiva cei de la eșaloanele superioare fara vechime completa au dat rateu puternic cu pensiile de pe L164 ,urmare au început sa-si traga sporuri de birou inventate cu gramada nu cumva sa mai cada in capcana pe contributivitate.
Asa se face ca acum aproape orice functionar ierarhic din birou are pensie mai mare ca un operativ in conditii de pericol de pe teren.
Somn usor! si nu mai pune botul la toate huhurezieni sintetizate de pe aici.
Probabil din respect pana la începerea pesedei, ca sa nu stea in picioare,i-au oferit un scaun sa stea comod jos.
Pe timpul pesedei sigur s-a ridicat si s-a aliniat numai ca A3 si Ro tv aveau obiectivul îndeplinit. Si ca de regula ,hop si Huhurez .....

Leon spunea...

https://www.gds.ro/Actualitate/2020-12-01/burj-khalifa-din-dubai-cea-mai-inalta-cladire-din-lume-iluminata-in-culorile-drapelului-romaniei/

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, mi-ați bulversat votul pentru data de 6. Cu respect, tot anul ați primit critici iar unele chiar dure că sunteți PSD-ist înrăit, acum votați cu PER. Ce v-a determinat să luați această decizie. În plus, dacă nu e decizie de moment, de ce nu ați ripostat când erați acuzat că țineți în brațe PSD-ul. Care sunt motivele cu care mă puteți determina să mă alătur votului dumneavoastră.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Am revăzut filmulețul... 🤣. Prima data a făcut dreapta împrejur de 270°..🤣... A doua oara a făcut stânga împrejur de 360° și la dreapta normal 90°.. 🤣
Aici filmul..
https://youtu.be/tE4Mll8k6tc

Dan spunea...

Cei care mai cred inca in "Zâna Măseluță" sau "Moș Crăciun" ar trebui sa constientizeze faptul ca Societatea te susține atat timp cat are nevoie de tine. Cand devii nefolositor...

Iulian Mareș spunea...

Domnule,
din toateideile ai facut o fasole batuta in care esti ciolanul!
In loc sa ataci enunturi tu bagi unul care se vrea motul bastii: "Eu si colegii de la SPP si sie aveam soldele duble decat ale colegului de la mag, smg cred ca ai dorit a scrie." Intrebarea mea este: de unde aveau acestia cat si tu solda dubla, soldele de grad si functii fiind aceleasi peste tot? Nu cumva din sporur? Iti propun sa lasi atacul pt altii ca fortezi mana sa scrie adevarul despre sporuri si categoriile de personal implicate si nu as dori sa particip eu la o dezbinare si mai evidenta.
Cat despre "se studiază si drept comercial ,financiar ,economic ,noțiuni de contabilitate ,informatică, etc" as dori sa faci oaresce diferenta intre dreptul comercial...etc si stiintele in sine! Ok?

Iulian Mareș spunea...

AUR are sanse mai mari....

Iulian Mareș spunea...

Analizand la rece, ai dreptate 100%! Totusi societatile umane nu-si abandoneaza semenii ca in in zorii Evului Mediu!

Iulian Mareș spunea...

Postati un link sa rad si eu!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Magda spunea...

O dovada publica, aniversara, (a aluia care ameninta mai demult ca va iesi din cort),a respectului si preocuparilor fata de problemele rezervistilor.Cat despre camaraderie ce sa mai zic.......

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

RUȘINE. Pe unde a trecut veteranilor cu piciorul, alții nu au trecut cu gândul.
Să sacrificat pentru niște neica'nimeni.
Păcat!!!

CEZAR spunea...

Unknown
miercuri, decembrie 02, 2020
RUȘINE. Pe unde a trecut veteranilor cu piciorul, alții nu au trecut cu gândul.
Să sacrificat pentru niște neica'nimeni.
Păcat!!!
---------------------------------------
Degeaba daa..pentru ca ai ramas TOT ANALFABET..!

Huhu Rezea spunea...

Situația veteranului umilit la ceremonia lui Iohannis va fi investigată in această săptâmâna de Ana Maria Roman de la A3.
Poza site-ului DC News a fost difuzată și de A3,

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Da,cine se face vinovat de umilirea lui sã rãspundã,în frunte cu ministrul apãrãrii.Daca era altcineva la guv.era jale mare.Toate tembeleviziunle de partid erau in alerta.Acum nu am vãzut ca au fãcut zarvã.Adica,ce ne mai mirãm când toţi au o urã de nedescris faţã de militari,inclusiv Morsa.

Iulian Mareș spunea...

Mulțam!

Iulian Mareș spunea...

M,
Autistul cum a ajuns șef la PNL? Nu prin frauda de modificare a statutului partidului?
Acum este doar un alt nivel!
Știi cine face un așa șmen/afront? Unul care a beneficiat și pt care respectarea legii este un moft cabotin!

Iulian Mareș spunea...

Desigur, MApN, prin structura desemnată, nu este absolvit, însă repet că să înțeleagă și autistul blogului: este Ziua Națională a ROU? Cine reprezintă nivelul cel mai înalt este și integratorul programului festivității? Este!
Atunci acolo, peste drum de Gradina Botanică, găsiți vinovatul, nu că tâmpiții de prefecți sau primari care cred că de Ziua Imnului/Constituției/Eroilor...etc, armata răspunde de tot, el, boul cu ștaif fiind doar invitat, inclusiv la masă!

Magda spunea...

Din pacate, juramantul de credinta fata de Patrie s a transformat in obedienta fata de vremelnicii oameni politici.Putem astepta acum,degeaba, mult si bine respect din partea acestora......Traim un paradox, militari care nu isi pot apara propriile interese,vor sa fie recunoscuti ca importanti aparatori ai Tarii...........nu vom fi decat folositi atunci cand politicienii si nu Tara vor avea nevoie

avianyc spunea...

Desigur ca necunoscatorii de lege decat de pe Google ,buni insa la tras linii pe harti nu se lasa si se avanta in grotesc.
Iar Huhurez in loc sa faca lumina rezolva problema in stil specific prin instanta de la A3,dc news completata de Tv ghita.
Alo domnilor , Ziua Nationala a Romaniei se serbatoreste si se organizeaza in baza unor hotarari de guvern anuale ,hotarari de guvern care stabilesc responsabilitatile ,cheltuielile ,sume alocate ,resurse ,etc.

Iata aici doua hotarari de guvern apartinand la doua guvernari diferite ca orientare politica .
Poate reusiti sa cititi si sa invatati ceva .
2018
https://lege5.ro/Gratuit/gmytcnjqgq2q/hotararea-nr-934-2018-privind-aprobarea-unor-masuri-destinate-organizarii-desfasurarii-si-finantarii-in-anul-2018-a-paradei-militare-nationale-prilejuite-de-data-de-1-decembrie-ziua-nationala-a-romani

2019
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?ida=161988

Pe 2020 cautati-o voi impreuna cu A3 !

Veteranii de razboi sunt in evideta MApN prin CMZ si se asigurati logistic ,invitati la ceremonii prin grija CMZ si comandantilor de garnizoana.
Sunt sigur ca veteranului invitat i s-a oferit ,din respect, un scaun pe care sa stea jos pana la inceperea ceremoniei militare.
De vazut pozitia veteranului pe timpul paradei dupa care se poate discuta.

Burebista spunea...

Link-ul asta e mai bun e de pe YouTube.. 🤣

https://youtu.be/tE4Mll8k6tc

BONIFATIE spunea...

Salutări d-le C.F.I.!
Pentru că, bănuiesc, am vârsta între a dvs. și a d-lui Mareș, cu acordul d-lui HUHU, că vorbeați despre PER ȘI AUR, ca și de credința în ape limpezi, vă trimit o dedicație tuturor...
https://www.youtube.com/watch?v=05JgKtm9ZKU
O zi bună vă doresc... de la vreo 2000 km de țară.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Sub prefect..???!!!! Cita consideratiune ! Ma intreb cum a putut sa iasa..de Sub....
Hai ca s-a descurcat....bine ca nu i s-au imbirligat picioarele..!
Va imaginati daca era MaKiss..Tehnocraci..sau m-Alul?
La cita instructie de front au astia..era ..crima si pedeapsa....!!

Iulian Mareș spunea...

Acesta nu pare un raționament forțat ci unul de consecință a neînțelegerii și neaplicării acelui drept constituțional conferit de părinții Constituției Armatei și anume de garant al democrației! Când furi alegerile, în orice formă, când expui sănătatea poporului, când dezbini sau ceri eliminarea unui partid nu faci altceva decât deskizi calea intervenției armatei.
Nu mai este mult și o vom trăi și pe asta. Idem cu corupția generalizată, endemică a cel puțin uneia dintre puteri!

Iulian Mareș spunea...

Dacă nici Carol II care a introdus dictatura personală, conducând discreționar, suspendând viața politică. Și erau vremuri în care mirosul prafului de pușcă era din ce in ce mai pregnant... Bine, dar nu era Pandemie cu statistică Modificată Genetic !

Iulian Mareș spunea...

Instrucția de front excesivă este apanajul celui care a băut cerneala, a jucat cărțile și are mari probleme în a expune orientarea tactică sau calculul azimutului de la TAB-ul din colțul de Nord al lizierei până la cârciuma comunală!

avianyc spunea...

Domnule Mares ,aveti oxigen suficient la toate nivelurile?
Poate faceti o fratie cu Lt Alexandru ,Olescu si luati puterea sau .......instaurati monarhia ,o veche simpatie a voastra.

anonim spunea...

1-PER aproape 0(zero) sanse in aproape 0(zero)judete
2-PER=satelit,apendice,momaie,papusa,balama ..."andărcavăr" al psd
exact ca secretarii BOB si CI-istii la "lovilutie" ...disparuti de peste tot dupa 22 dec...reaparuti sub "forma de oameni de afaceri membri de(diferite) partide sau simpli "oameni de bine" dupa luna mai 1990...si de atunci ce a urmat.Asta-i PER!! Stie Huhu perfect ce voteaza...in rest sunteti naivi!
Macar "Gabitza"(a lu' CFI-ul) nu poate fi acuzat de asa ceva.La restu' se vede si "din avion"
Sunteti voi contrariati de Huhu?? Pai Huhu a devenit democrat exact ca Iliescu intr-o noapte...dupa ce s-au auzit salvele de AKM la Targoviste
Fiti convinsi!! Huhu nu mei e psd-ist,el e la per 😄😄😄
PS Acum PER plateste site-ul asta😄

anonim spunea...

hai ca i-am pus pe jar...acu sa te tii trafic...

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Serbane
Aici vorbeste basismul puturos din tartacuta ta.
Nu te mai faci bine!

Leon spunea...

Repede ati uitat..!
N-a promis Huhu ca va vota cu Serban Nicolae si Liviu Plesoianu, acum pe listele PER in Bucuresti..??

Viorel spunea...

O minune, a reapărut domnul akord-75 (comentariul are legătură cu veteranii, dar cei din T.O.) Domnule acord 75 am vrut să vă întreb zilele trecute când criticați de zor polițiștii cu 1 an de școală, despre comentariul meu cu cei 14.000 de M.M. și Sof. făcuți de M.Ap.N. din M.A.C./S.G.P. tot cu 1 an de școală pe 2 module de pregătire (6 luni P.M.G., 6 luni pregătire de specialitate) și despre care nu ați pomenit nimic.
Sunteți Of., M.M. sau Sof. și vreți să mergeți în misiune în T.O. (nu sunteți încadrat în B. înființate în acest scop) ci proveniți de la o U.M. din țară și datorită unor probleme de efectiv intervenite în B. (deces în familie, operație, picior rupt, etc.) este nacesară completarea acestuia. Vă prezentați, treceți vizita medicală, testul psihologic, verificarea la limba engleză și începe perioada de pregătire pentru a merge la RĂZBOI. Atenție, LA RĂZBOI, nu la instrucția tactică în poligon în lupta cu boscheții. Câte luni de pregătire faceți. 6 luni (5,5 pentru că 2 săptămâni / permisie pentru a vă vizita familia). Credeți că după 6 luni sunteți apt 100% pentru a merge în Afganistan unde rușii s-au chinuit 9 ani să-i elimine pe rebelii islamiști mujahedini și nu au reușit iar S.U.A. și N.A.T.O. s-au chinuit alți 19 ani fără rezultat iar dacă nu intervenea Pandemia / Coronavirus care a dus la semnarea unui acord de pace cu Talibanii-milițiile islamice fundamentaliste afgane, războilui continua.
Întrebare: 1. Dumneavoastră sunteți pregătit în 6 luni pentru a merge la un război real (nu în spatele americanilor sau englezilor care în misiuni formează inelul 1 și 2 iar dv. 3 / inel=termen folosit ca luptători ce asigură spatele și eventual laturile într-un atac) ?
2. M.M. sau Sof. proveniți din cei mai buni M.A.C./S.G.P. (cu vechime în armată, unii și cu facultăți la zi sau la distanță) pot să-și desfășoare activitățile în țară ca M.M. sau Sof. pe diferite funcții conform Armei / Specialității militare ?
3. Dacă dumneavoastră după 6 luni de RĂZBOI stând în bază și ieșind din când în când în vre-o patrulare la sfârșitul misiunii vă numiți „ VETERAN”, M.M. sau Sof. proveniți din M.A.C./S.G.P. pot fi numiți „M.M. sau Sof.” cu drepturi depline ?

Leon spunea...

https://www.bugetul.ro/cine-a-fost-comandantul-ceremoniei-organizate-la-arcul-de-triumf-el-este-omul-care-l-a-intampinat-pe-klaus-iohannis-azi/

Iulian Mareș spunea...

Doar țiganii autiști nu înțeleg ce scrie clar în Constituție!
Dar nu mă mir, pt că sunt și din ăia fara test Pisa care nu înțeleg nimic și tot citesc că proștii câte un text de îl enervează și pe Trăsnea!
In primul rand nimeni nu a întrebat poporul ce-și dorește: o monarhie constituțională, moderna sau o republică cu dictatura mascată în democrație? Tu știi cine împărțea oamenii în ai lui și ceilalți? Adolf, tăticule!

Iulian Mareș spunea...

M,
Afirmativ!
Și mie îmi spune inteligentul asimptomatic, avia, că armata este organizatorul!
...că a găsit el o lege prin care se aplica bani pt paradă...etc!
Armata și ceilalți militari sunt executanții paradei, sunt că rândașii la grajd și Adm. Prezidențială este integratorul și ea aproba și avizează tot!
Deh...asimptomatici ăștia...

Iulian Mareș spunea...

După ce a mințit că Parlamentul nu i-a trimis legea privind deskiderea piețelor, specialistul în imobiliare ne anunță că se vor deskide in cur_ând!
Poporul nu e nici prost nici nu mai iartă; țăranii nici atât!
Doar Groful este Nesimțit!

Iulian Mareș spunea...

Da, Petrescu este sub tratament și carantinat!
Îl cunosc. Au trecut anii și peste el și s-a cam împlinit!

Burebista spunea...

Care țărani? În piețele din București nu mai găsești picior de țăran.... Tarabagii nu sunt țărani. Ori au pfa, if sau sunt trecuți pe unele certificate de producător ca membri din gospodăria țăranului producător, de i nu locuiesc acolo și nici nu sunt rude.. Dar la noi la Romanica cu o șpagă la primărie se rezolva orice... Chiar și legume și fructe trecute în certificate deși țăranul respectiv nu le are prin curte sau la câmp...
În piețe vând la a 2 a, a 3 a mână Tarabagii care nu au pus mana în viata lor pe o sapă.
O lege atacata la CCR nu mai poate fi promulgata de președinte și mai mult ca sigur e pe la vre-un consilier prezidențial...
Cat despre atacul legii la CCR, guvernul Orban nu a atacat conținutul legii ci legea în sine care nu poate anula o hotărâre de guvern data în stare de alertă, sau pe înțelesul tuturor au atacat pe procedură....
Asta e le-au tăiat PSD istilor, antenistilor și r tv istilor subiectul cu închiderea piețelor...
Un subiect fals. Din aproximativ 800 de piețe în toată tara de fapt s au închis maxim 40 care totuși au fost mutate în exterior...
Dar ce sa vezi,, taranilor" care vând în piață le era frigulet sa vândă afară marfa din,, gospodăria proprie" din angroul de la Pucheni(cartierul Rahova)... 🤣

Huhu Rezea spunea...

Bravo, @Bure, nu te percepusem ca propagandist iohanisto - PDL-ist.
După ce ca austat tot anul pe câmp să producă, n-ai vrea să vezi tot pe țărani ca vânzători?
De diviziunea muncii în privat ai auzit?

Burebista spunea...

Nu sunt niciun propagandist... Insa ma intriga ipocrizia unora care cred ei ca le știu pe toate și când li se demonstrează cu subiect și predicat ca nu e asa schimba macazul și tot nu vor sa accepte ca au greșit...
Sunt câțiva Guru... 🤣 Bine ca muuulti dintre cei care scriu pe aici și muuulti mai mulți care doar citesc nu pun botul la vrăjeala GURU. Lui.. . 🤣 Ca doar nu facem parte din MISA.. Sau mai știi or fi și dinaia pe aici.. Yoghini.. 🤣

Gigi spunea...

Cu diviziunea muncii in privat sunt de acord,dar cu evaziunea cum stãm?
Am întrebat,doar!

Burebista spunea...

Cat despre opțiunile politice ale fiecăruia, acestea sunt personale și atâta timp cât nu ataci pe nimeni nici nu trebuie sa fii atacat..
Nu ma interesează ce opțiuni are Mareș, Cornelius, Huhu Rezea sau alții. Fiecare poate susține pe cine dorește însă atunci când afirmi un lucru despre cineva sau un subiect ar fi bine sa ai și argumente altfel devii penibil, repetând aceleași lucruri la infinit... Chiar și Iohannis greșește atacând atât pe fata PSD ul ca partid...

Leon spunea...

Proiectul de lege a fost trimis la Promulgare in data de 12 noiembrie, dupa ce a stat la Secretariatul CD 2 zile si nu l-a atacat la CCR nimeni !
Orban sustine ca l-a atacat Vineri 27 nov.deci cu 2-3 zile inainte de termenul pentru promulgare, deci cel putin 15 zile a stat la Cotroceni !
Informatia pare mai mult sa acopere gafa Presedintelui, posibil ca Sesizarea sa fi fost astazi inregistrata la CCR..!

Burebista spunea...

Am cautat pe net pe la toate posturile de știri, agenții etc.. Nimic despre cazul cu un veteran umilit la parada de 1 decembrie 2020 de la arcul de triumf...
O fi adevărat sau e un Fake NEWS.. 😊

Burebista spunea...

👍 Gigi... Evaziunea este la maxim în piețe... Un exemplu.. Samsarii cumpăra varza de la țăranul care a muncit cu preturi de nimic 40 bani kg și la piață o vinde cu 2 lei kg... Țăranul abia își scoate banii pe ceea ce a muncit și investit, ba chiar mai rămâne și în pierdere uneori iar samsarul (țăran din piața) se îmbogățește pe munca altuia....Auzi domne diviziunea muncii în privat... De la privatizatii ăștia din piețe, samsari sau țărani sub acoperire.. Nu ai sa vezi taxe plătite la bugetul de stat.. Poate doar taxele de închiriat tarabe în piață.. 🤣

Iulian Mareș spunea...

Aha, nu mai este Comandant Suprem? A trecut la cusut nasturi...înțeleg!

Iulian Mareș spunea...

Burebista,
Cei de la supermarket sunt producătorii?
În piețele bucureștene sunt mulți vânzători de produse din lapte și carne de porc din jurul SB! Este un fel de asociere...uni când, alții transporta și câțiva vând! Pt toți este de muncă, câștig și un loc sub soare! ☀️

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Domnule Mareș, acele magazine despre care spuneți dvs., cu produse tradiționale de Sibiu, nici nu au fost închise pentru ca în ultima vreme cam toate piețele au devenit un fel de supermarketuri. Decât tarabele cu legume fructe au fost mutate la exterior...
Cat despre produsele tradiționale de Sibiu chiar am un prieten din JINA care are un astfel de magazin într-o piață și nu a fost închis.... Numai că nu toate produsele pe care le vinde el sunt și din zona JINA... Multe sunt luate de la un angro (antefrig) dar romanii dau buluc și cumpăra orice dacă le spui ca sunt bio... Așa că... 🤣

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Pe 16 decembrie va discuta CCR Sesizarea lui Orban privind deschiderea pietelor !
Si Orban avea pe birou acest proiect inca din 12.noimbrie, dar l-a atacat la CCR in 27 noiembrie :
http://www.cdep.ro/proiecte/2020/000/10/8/sesiz18.PDF

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...

Alo ,domnul Mares,
Scrieti mult si fara noima ,adesea copypaste fara a intelelge lumea reala.
O lecturare cu mai multa atentie a trimiterilor din textul ordonatelor care dau anumite drepturi mapn pe timpul desf ceremonialului militar cu oc zilei de 1 dec prinse in preabulul ordonantei precum L 136 si alte art in cauza ,etc) v-ar lumina foarte mult orizontul si ati putea face distintii clare intre protocolul Administratiei Prezidentiale in privinta unor evenimente precum primirea de sefi de stat ,vizite externe ,depunerea juramantului de catre guvern ,acordarea de distinctii ,etc si PARTICIPAREA la organizarea unor ceremoniale militare desfasurate cu ocazia unor evenimente deosebite care includ si participarea presedintelui si a unor invitati din corpul diplomatic ,politicieni de rang inalt ,etc.
Participarea la organizarea unor ceremoniale militare nu inseamna organizarea actiunii ,ci inseamna integrarea intr-un sistem al fortelor OPSNAp care impreuna organizeaza si asigura securitatea evenimentului.
Fiecare institutie din cele enumerate in sistem are serviciul sau departamentul ei de protocol ,cu sefi ,subordonati pe domenii ,etc.care organizeaza ,finanteaza ,invita etc finalizeaza actiunea ,etc
Protocolul se pune in practica fiecare pe domeniul lui ,finalul verificarilor apartinand SPP ,care da unda verde evenimentului.
Asa se intampla si la flotila sau mai nou la av care transporta demnitari. Toata organizarea pregatirii aeronaveei,securizarii, etc este facuta de mapn ,sts ,sri ,etc iar veerificarea finala este facuta de specialistii spp evident secondati de specialistii din implicati. Ei sunt cei care dau OK.
In mod sigur tu nu ai avut acces in acea zona de stationare si pregatire a respectivelor aeronave vreodata sau mai stii (oricum trebuia sa fii raportat.....sau intrebat cu ce ocazie)
Faceti-mi va rog un serviciu si atrageti atentia colegul dvoasta de dialog ... ca dna Firea a fost invitata la ceremonia din 2019 de MApN ca merit pentru finalizarea lucrarilor la Arcului de Trimf si transmis mesajul catre presedinte pentru a fi acceptata in loja oficialitatilor. Ar fi pacat sa-i lipseasca informatia.

Leon spunea...

https://www.presidency.ro/ro/media/decrete-si-acte-oficiale/decrete-de-decorare-semnate-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1606834367
In Decretul de mai sus sunt decorati si generalii Luca, Jianu, s.a...!