Un produs Blogger.

duminică, aprilie 11, 2021

Lipsa de cunoștințe într-un domeniu conduce la incapacitatea de apreciere atât a propriei competențe, cât și a altora.

131 comments

 


O teorie care explica foarte bine timpurile in care traim! 
Instituțiile statului, televiziunile, mass media, rețelele de socializare și piețele publice sunt pline de oameni care-și supraestimează nivelul lor de competență și contestă competența adevăraților specialiști, asemenea ca veleitarul din imaginea de mai sus, care vrea să conducă el avionul. Competența o ai sau nu, urmare a unor studii, nu se acordă prin votul majorității. 
Efectul Dunning Kruger este o eroare de apreciere în care persoane care nu au competență într-un domeniu anume apreciază eronat competența lor ca fiind mult mai mare decât este în realitate. Acest comportament este cauzat de  incapacitatea persoanelor respective de a-şi recunoaşte nivelul lor, tocmai din cauza lipsei lor de cunoştinţe în domeniu.

Fenomenul a fost testat pentru prima oară într-o serie de experimente, ale căror rezultate au fost publicate în 1999 de David Dunning şi Justin Kruger de la Departamentul de Psihologie al Universităţii Cornell. Trebuie spus că aceştia nu sunt neapărat pionieri în domeniu (filosofii au disutat depsre asta încă din atichitate), însă au meritul că au introdus totul pe coordonate ştiinţifice, plecând de la ideea că aprecierea greşită a competenţei se datorează ignorării standardelor de competenţă. Acest tipar a fost observat în studii foarte diferite, privind, de exemplu, capacitatea de înţelegere a unui text citit, conducerea unui autovehicul sau în cazul practicării sporturilor, de exemplu şah sau tenis. Dunning şi Kruger afirmă că, într-un anumit domeniu, cei incompetenţi vor avea patru tipuri de reacţii: 

1 – vor tinde să-şi supraestimeze propriul nivel de competenţă; 

2 – nu vor recunoaşte înalta competenţă a celor competenţi în realitate; 

3 – nu-şi vor da seama de propria lor incompetenţă; 

4 – vor recunoaşte propria incompetenţă anterioară după ce vor dobândi un nivel înalt în domeniul repectiv.

131 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E plin Șparlamentul si ministerele de veleitari si veleitarism, ca in tristul si criminalul bolsevism stalinist, de zevzeci ai anilor cincizeci, caci in comunism am avut destule somitati celebre, chiar si in politica verde in care te mai puteai increde, iar veleitarii fiind azi si in ministerul Apararii insasi militarii, acei paraditori, cartofori si șmanglitori carieristi si oportunisti, mai cu seama in Caza zectorială meletară de mare panarama, supra numiti in termeni internationali, veleitari-analfabeti-funtionali, proveniti preponderent din randul celor cu un comportament de tip android-fascistoid si schizoid, pe nepotisme, pile, relatii de papiote si pe linii mafiote. Bineînteles ca sunt atat de zelosi incat sunt foarte periculosi, daunatori si rau voitori care surpa soțietatea țivila si meletară, ruinand Harmata si intreaga Țara, mai ales ca aceste controale drastice, psihiatrice si psihologice sunt ocolite, sau se dau spagi sa fie acoperite, si o data ajunse aceste jeguri bolnave sa comande zute, mii si meleoane de persoane ajung, ca o ofă, sa prodca chiar si o catastrofa, bineînteles ca acoperita politic, asa cum se stie cu ministrul sanatatii cu creier paralitic din neolitic sau Arahatul si staff-ul lui cinic, toti niste schizoizi clinic! Eu am o zoluție, care ar fi inca o Revolutie, dar cu cine s-o faci? Cu acei necrofagi si dalaci beliți si aiuriți, care se ascund ca belelele dupa toate perdelele si canapelele, chiar si cand trebuie sa-si apere drepturile si li se cere sa iasa in strada la strigat lozinci, taraboi si sfadă ca politicienii din protipendada bolnavă sa-i vada si sa le dea socoteala, sau sa indrepte legile cu faradelegile?! Asa sa stea, calcati in chicioare, pana o veni din groapa tata mare sa le faca dreptate, sau sa le repare penziile meletare, ori sa le dea o buna solutie pentru inca o Revolutie! Ne plangem soarta, dar unii si-o merita din plin, pentru ca de 30 de ani voteaza cu pelin si venin impotriva majoritatii covarsitoare, dandu-se ca ar fi, chipurile, din elitele conservatoare, userist- lăbărale, dupa ce o viață au fost cei mai rahați dintre cei mai imputiti rahati comunisti si propagandisti stalinisti, devenind, peste noapte niste componenti si admiratori mooști liberalisti de tooot gagatul, hali-ar si ingropa-i-ar păcatul in glosetul cu rahatul cu chierje sa nu mai poată in veci alege veleitari rupti de popor, de țară si Lege!

Iulian Mareș spunea...

"CHIAR CUM DORMITI NOAPTEA VOI CE ATI VOTAT CU PNL SAU CU USR-Plus ??? NU. NU MA REFER LA POLITICIENII DIN CELE DOUA PARTIDE, NICI LA ULTRASII FANATICI, CI LA FRAIERII MANIPULATI ORDINAR, CEI CONVINSI CA E BINE SA VOTEZI CU PNL SI USR-Plus, ADICA CONTRA ROMANIEI? SPER SA NU DORMITI BINE. DATORITA VOUA, UN DUSMAN A TOT CE ESTE ORTODOX SI ROMANESC, CA IOHANNIS ESTE PRESEDINTE. DATORITA VOUA DUPA UN CLOVN BETIV, PREMIER A AJUNS SCLAVUL BANCILOR SI CORPORATIILOR. DATORITA VOUA UN GENERAL POLITICIAN A AJUNS MINISTRU AL APARARII. DATORITA VOUA UN ZERO SLUGARNIC ESTE MINISTRU DE EXTERNE. DATORITA VOUA COPILUL UNOR ESCROCI, CARE CREDE IN UTOPII ECONOMICE PERICULOASE, E MINISTRU DE FINANTE. DATORITA VOUA INTERNELE SUNT PASATE INTRE DOI IMBECILI CU CAPACITATEA INTELECTUALA A UNUI TRACTOR... DATORITA VOUA, DUPA UN FELCER MIC ESCROC SI BISNITAR, SANATATEA A INCAPUT PE MINA UNUI PREFABRICAT A SERVICIILOR SI LOBYSTILOR BIG PHARMA."

Andrei spunea...

Cine indeplineste criteriile 1-3, nu va ajunge la criteriul 4.
"Prostul considera ca le stie pe toate. O persoana inteligenta, cu cat invata mai mult, cu atat realizeaza cat de mult mai are de invatat." Motivatia primei afirmatii reiese din intelegerea celei de-a doua.

Iulian Mareș spunea...

"Guvernul Cîțu a intrat în linie dreaptă. A decis în taină să înstrăineze toate zăcămintele de sare și de grafit ale României. Iar pentru a nu declanșa un scandal uriaș, încearcă o prestidigitație. De ochii lumii, să nu înstrăineze Salrom printr-o vânzare de acțiuni. Ci pur și simplu să-i tragă societății covoroul de sub picioare. Să-i ia conținutul. Să-i vândă practic obiectul de activitate.
Salrom, societatea națională a sării este deținută de statul român în proporție de 51%, și de Fondul Proprietatea în proporție de 49%. Prin urmare, singura societate din România care exploatează sarea și grafitul, două bogății uriașe care ne fac unici în Europa, aparține încă statului român. Și așa trebuie să și rămână. În măsura în care mai există suveranitate. Însă Guvernul responsabil de suveranitatea națională i-a pus gând rău societății naționale a sării. Care nu mai trebuie să rămână națională. În acest sens, procedează la o șmecherie.
Artizanul este Claudiu Năsui, ministrul Economiei. Acesta, în bună înțelegere cu Florin Cîțu și cu acordul lui Klaus Iohannis, a stabilit care sunt pașii de urmat. Și a împins-o la înaintare pe Simona Carmen Fătu, secretar de stat în Ministerul Economiei și reprezentant, atenție, al Fondului Proprietatea, timp de 12 ani, în Consiliul de Administrație Salrom. Misiunea doamnei Fătu este să exercite presiuni din ce în ce mai mari asupra Consiliului de Administrație pentru ca, în final, acesta să aprobe vânzarea „sării prin atragerea de investitori străini”. În spatele acestei exprimări, utilizată zilele trecute într-o dezbatere la Antena 3 și de către Claudiu Năsui, ministrul Economiei, se ascunde de fapt înstrăinarea mascată a Salrom. Pentru că obiectul de activitate Salrom este exploatarea și comercializarea sării și a grafitului. În momentul în care aduci un investitor, căruia îi cedezi toate cantitățile de sare și grafit în formă neprelucrată, se cheamă că ai înstrăinat de facto Salrom și, în esență, bogăția de sare și grafit a României.
Această societate, Salrom, aparținând statului român, este o societate pe profit. Nu pe pierdere. Nu există absolut niciun motiv pentru a o înstrăina. Profitul poate crește exponențial, în măsura în care sarea și grafitul sunt prelucrate și comerciaizate ca produs finit și nu vândute pur și simplu așa cum sunt extrase din pământ și în condițiile în care exploatările de sare abandonate sunt utilizate în mod inteligent sub aspect turistic și terapeutic. Sunt activități pe care Salrom pune în ultima vreme un accent din ce în ce mai mare. De ce a-i înstrăina așa ceva? Și mai ales cum?
La prima întrebare, răspunsul trebuie căutat în întreaga politică a Guvernului Cîțu. Care este generată de sloganul „Totul afară”. Un slogan susținut cu aceeași tărie cu care Partidul Național Liberal, pe vremea lui Brătianu, promva conceptul „Prin noi înșine”. La cea de-a doua întrebare, răspunsul e puțin mai complicat. Pentru că mijlocul de atingere a obiectivului este de-a dreptul pervers. Se încearcă șantajarea Salrom prin intermediul unei societăți numită Steilmann Vestico, care i-a închiriat societății pentru bani frumoși un sediu impropriu, care nu îndeplinește condițiile elementare impuse de protecția împotriva incendiilor, contractul neputând fi desfăcut fără penalizări până în 2023. Practic, prin acest contract, Salrom este căpușată sistematic. La încheierea acestui contract, Simona Carmen Fătu, astăzi secretar de stat în Ministerul Economiei, și-a adus o contribuție majoră. Culmea este că Fondul Proprietatea, care ar trebui să fie un partener al statului român, și să protejeze interesele Salrom, unde deține 49% dintre acțiuni, exercită presiuni asupra societății, pentru a menține în vigoare acest contract oneros. Iar Claudiu Năsui, ministrul Economiei repetă obsedant faptul că la Salrom s-ar petrece lucruri necurate, motiv pentru care corpul de control al primului ministru a trecut la verificarea societății. Fapt neadevărat. Bătălia pentru sarea și grafitul României este în plină desfășurare. Cine va câștiga? România sau factorul extern?”
APUD S.R.S"

Gheorghita spunea...

Din cauza,nu datorită.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, un comentariu real si viu la care bineînteles ca subscriu, dar sunt convins ca la mutantul sărit de pe șină, care are caracter de bovină si adept lăbăral, nu va avea nici un ecou real, ci doar sa-si schimbe copita cireză cu care votează in mare viteză optiunea lăbăral căcăreză, caci de-al de ăștia, cu mintea oarbă si vute vânt ca roata de roabă, doar sa se afle cu grețuri in treabă, ca porcii grohaind după lături in ogradă, nu-s decat niste masochisti mânuitori de topoare sa-si taie permanent cracile bunăstării de sub gioalele goale!

Huhu Rezea spunea...

Citat din cine?

Iulian Mareș spunea...

Internet Anonim...

Iulian Mareș spunea...

Gheorghiță,
Din cauza, corect! 👍

Iulian Mareș spunea...

🤣👍

y spunea...

Nu fiți așa convins că ei nu dorm bine. Ba din contră, își mai dau și aere de superioritate,cum că ar fi „progresiști”
https://www.clinicaoananicolau.ro/sindromul-stockholm/

Calinmihaib12 spunea...

..când scriam aici,de repetate ori,sub o formă sau alta, că partidele istorice: PNL,PNȚ-CD și PSD= NU AU EXISTAT NICIODATĂ după dec.1989,.."partidele"(sute..!)apărute = ca ciupercile după ploaie ("ploaia de gloanțe bolșevice"!)"lumea" =interesată nu a "crezut", manipulând poporul cu presa 3D..! cu scopul de a induce că TOATE RELELE care urmau să se producă DELIBERAT ..erau rezultatul activității "partidelor istorice" inexistente..!
OBIECTIVUL MAJOR( printre alte multe obiective..), după ..'89: a fost scoaterea din MEMORIA ROMÂNILOR a ideei de EXISTENȚĂ a PARTIDELOR "ISTORICE și a MONARHIEI CONSTITUȚIONALE= care au înfăptuit ROMANIA MARE..! ("Constituția"=actuală..e PROBA..!!)
..Ce "vedem" acum pe scena politică e..un MONOLOG POLITIC de tip bolșevic,cu "actori" "angajați" și "distribuiți" în.. "roluri diferite"..de ACELAȘI "PRODUCĂTOR":..care s-a înfipt adânc în SOLUL patriei române ..după..W.W.-II...!
Revenind la..zi,ce se petrece cu (.."culmea" ipocriziei..!) "neo-marxiștii"..= un sofism,de fapt e vorba de = marxistii lui MARX: TOȚI=ÎMPREUNĂ:= care AU ACAPARAT TOTUL și SE JOACĂ.."de-a politica"..și societatea..!, jefuind tot ce se poate jefui..! =sub"acoperirea votului popular" ..!..= 20-30 %= maxim..!).

Trofin spunea...

Dacă asociați incompetența cu prostia , este adevărat ce afirmați. Dar nu întotdeauna un individ incompetent este un individ prost. Un individ incompetent poate să ocupe o funcție pentru care nu este pregătit la momentul respectiv dar poate să devină competent dacă se pregătește suficient în acel domeniu. Asemenea situații sunt sau au fost și în armată când trebuia să îndeplinești sarcini la ordin fără să ai și competența necesară.

Huhu Rezea spunea...

Lipsa de cunostințe duce la incompetenta.
Sa te ferească d-zeu de deștepți incompetenți.

Huhu Rezea spunea...

Ce să zic?
Dacă mai trăia Carol I mai vedeam noi.... ciu-ciu Romania Mare?

Huhu Rezea spunea...

Fără atacuri la instituția Parlament!
Doar cei care au rămas cu reflexe basiste atacă parlamentarii la grămadă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, nu m-am referit la toti cei care poarta chiloți, sau zutiene, ci doar la acele specimene neanderthaliene, sau coborate pe liana salbatică direct in politică si practica pas cu pas metoda contras sa ne coboare pe toti, cu tot cu Romanistanul, in subterane! Cu un amendament competent: De ce toata stanga politica nu mai e vocală si cu o atitudine critică, parca vrand sa copie Sfanta biserica ce a stins lampa pe silenzio stampa?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@#Tehnorat, N-am timp sa cred in cifre falsificate de dobitoacele necalificate si platite aceste ineptii sa le scape, doar sa ne tina sub lacate ferecate si mainile legate la spate, caci la scara nationala pandemia e doar o scofală de boală nasoală, mai mult murindu-se de comorbiditatile care nu-s tratate corect in spitale...

Iulian Mareș spunea...

Tehnocrat,
De ce complici lucrurile? Crezi ca Destinatarul explicațiilor poate procesa?...am mari dubii! Te va întreba dacă oaia este propoziție sau conjuncție de legătură între iarbă și verzeala din genunkii nadragilor lui?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Sa te ferească Dumnezeu (bine, tu ești ateu) si de prostii harnici!

Trofin,
Când eram tinerel nu m-a pus nimeni sa instruiesc artileristi, mai ales la Instrucția tragerii cu tunul. Că, mai târziu, eu le-am spus când, unde și cum am avut nevoie de sprijin de foc (teoretic vorbind, căci nu am fost în razboi) este o alta poveste!

Iulian Mareș spunea...

🤣👍

Iulian Mareș spunea...

Cu stil...
Mi-a plăcut!

Iulian Mareș spunea...

L-ai văzut pe ministrul Voiculescu la conferința de presă?
Are o cămașă cu guler tip rubașcă, a la Lenin!
Li se spune ne-o pt că nimeni nu mai credea ca aceasta ideologue va cuprinde iar mințile fierbinți ale idioților internationalisti.
Pe același principiu întâlnim și termenul de neonaziști...
Îmi pare rău, partidele istorice si-au mâncat viitorul prin proprii membri, din interior.

Iulian Mareș spunea...

Da la 1877 a fost bun?

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:întrebarea pusă= nu e întrebare,atât timp cât cuprinde "sintagma"..= "ciu-ciu" însoțită eronat de semnul întrebării "?", (și nu de semnul exclamării "!" eventual:+/-.."?",cum ar fi fost corect..!),ci este o afirmatie = cum sugerezi de fapt că s-ar fi întâmplat dacă trăia CAROL I..!în timpul războiului..!
..Nu "forța"..istoria contra-factuală"..!,bazându-te pe.. înțelegerea regelui Carol I cu GERMANIA:..DINAINTEA:..W.W.-I.!;
..sigur:..poate ISTORIA întregii EUROPE..s-ar fi derulat ALTFEL.. (!?),dar ACUM e nererelevant.!

Iulian Mareș spunea...

USR tocmai se pregătește să lovească mortal Guvărnul Mău și cu mantă pe Marele Comod, prin forțarea ieșirii de la guvernare!
De ce sa iasă? Pentru ca tocmai au ajuns la 5-7 % incredere și susținere din electorat!
PNL, cred ca depășește 10%!
Cred ca

y spunea...

🤣🤣🤣 Îmi cer scuze, dar tare am impresia că de fapt, alta era direcția! 🤣🤣🤣 Dar a ieșit mai bine așa.

MOTTO:
„Oamenii care gândesc ca toți ceilalți sunt oameni care nu gândesc” (Marc Twain)

„Ceea ce urăște cel mai mult turma este un Om care gândește diferit; ea nu urăște atât de mult opinia lui în sine, ci ÎNDRĂZNEALA acelui individ de a avea curajul să gândească singur, să fie diferit, exact ceea ce turma nu știe să facă.” (Arthur Schopenhauer)

https://60m.ro/un-politist-si-a-dat-demisia-pentru-a-nu-fi-fortat-sa-dea-amenzi-oamenilor-care-nu-poarta-masca/?fbclid=IwAR2EZWNSSB9WezGRBA6pr6G3enqK7lKY5_trcVUE5FVstkZVzIC3uAm9ms4

P.S. Cum ați califica actuala clasă politică în general și, în special guvernanții din prezent?
A. Alfabeți Funcționali
B. Alfabeți Nefuncționali
C. Analfabeți Funcționali
D. Analfabeți Nefuncționali

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe Romania TV, Doru Viurel Urzu, bre, beat mangă il trage pe rangă pe paganul Arhat, dar e atat de beat incat poarta masca, cand pe ocarine, cand sucită la manga, cand sucita la ceanga, dar niciodata bine, atipind in din cand in gand in zuzpine, sau privind in tavan sa nu-i cada in tartacuță un bolovan imaginar! Sotia lui Cataramă, bag de seama, rade pe infundate de cele intamplate, fiind invitata, dar plavanca prezentatoare tare in mestecătoare, de la Caracal, aiurită total se face ca nu vede, sa nu iasa scandal, dar a iesit o iemiziune in ultimul hal de ilaritate pentru ,,Urzica'' si posteritate, ca am ras de aproape sa chic pe spate, frate! Pacat, pentru ca aveam o imprezie bunicică, la o adică, despre fostul magistrat si actual advocat, dar nici nu ghisam sa-l intreaca in păhăroi si țoi vrăbioi mai hoha decat vestitul drojdier, Petrov Băsănoi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, referitor la poezie: O sa murim de atata prostie, ură si ipocrizie, dar si pentru ca ne complacem sa fim slugi si inerti idioți, ca niste morți din chiloți, alegand, in locul supremului binefacator intelectual, doar ce-i rebut uman, banal si superficial, chiar daca ani si ani de zile am fost sub dictatura acelorasi camarile si sub aceiasi talpă de pantof marca Petrov, de ne-a supt obositor si chinuitor pana si maduvele salariilor, pensiilor si ale oaselor, si tot nu ne invatam minte sa nu ne mai alegem un presedinte propus de dreapta politică, care nu ne reprezintă in cizma @rezistă si neo fascistă, sau politicieni din aceeasi tabara cretin parazită, care nu-i decat aceeasi haită @rezistă, neo nazistă si scelerat fascistă instigata la modul odios de banditul international, Soros, prin cei de teapa lui Ciolannus, Barnas, Organus sau Ciolosderos, lasati mostenire la greu de parazitul puchinos, Trădător Căcărau, via Clondir Duh Rău Băsănău!

anonim spunea...

Oare asa important a devenit mares incat Huhu ii dedica chiar un articol intreg:)))
Stati asa:!!! sa vedeti cand va trebui sa va feriti de harnicia prostului(in cazul de fata este cel care srie pe aici,fie ca e sau nu, vorba despre el,fie ca are sau nu,ceva de spus.Tipul chiar e amuzant...daca n-ar fi de-a dreptul trist, dandu-si atata silinta "sa fie vazut si auzit"indiferent sub ce forma elucubreaza.
Pe vremuri rula un film de succes:"Mania grandorii"...nu-i asa mares??:)

M spunea...

Tot despre incompetență dar și despre ură și despre un partid antinațional a cărui prim obiectiv este atacarea militarilor (și polițiștilor) români.
Postarea lui Ionuț Moșteanu, lider USR:
Prim ministrul a declarat în seara asta că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Deși foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului.

În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și să începem acest demers cu spitalele MAPN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenție mai mare față de bolnavi. Nu trebuie să existe români ”speciali” în lupta cu boala. Haideți să facem asta!

Și apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele județene ”confiscate” de baronii locali.


Și domniile voastre speră de la ăștia rezolvarea inechităților? Ha, ha, ha!
Urmăresc de când au venit la putere activitatea USR și nu a fost o zi în care reprezentații acestui partid "rezist" să nu arunce cu minciuni, cu insinuări, cu noroi și cu venin în instituțiile sistemului de apărare.

Incompetența ucide! Dar e incompetență sau un program asumat? E lipsă de cunoștințe? Credeți că acest Moșteanu nu știe că în spitalele enumerate peste 80% din cei tratați cine civili? Credeți că nu știe că în toate țările civilizate există spitale militare (majoritatea mai bine bugetate decât ale noastre)?

Tot de la USR era și idiotul ăla care spunea că centrele "secrete" de vaccinare folosesc "vaccinuri de-alea bune, nu apă e ploaie sau experimentale cum ne bagă nouă, civililor!"

USR a lansat un atac asupra întregului sistem de apărare românesc. Scopul lor este umilirea militarilor români!

Huhu Rezea spunea...

Păi nu avem și noi pe aici pe blog votanți de neomarxisti si neo-băsiști?
Poate așa știu ei să salveze România și noi le stăm în cale.

M spunea...

@Iulian Mares

"Destinatarul" a adormit imediat dupa ce a citit: "Chiar, cum dormiți noaptea voi, cei care ați votat cu PNL sau cu USR Plus ?"

Sunt deja vreo 15 cuvinte iar creierasul nu le poate cuprinde. Trebuie ceva simplu gen: "M#IE", "Ciuma Rosie", "Justitieeeeee", "DNA sa vina sa va ia".

Deci, orice text cu peste 6 cuvinte nu poate fi inteles de astia!
Cum dorm? EXCEPTIONAL! Mai trag o "liniuta" sau un "joint" si dorm linistiti.

Va mai amintiti de dezvaluirile unui fost rezist?

https://www.dcnews.ro/inregistrari-membru-rezist-despre-droguri-i-servere-pentru-propaganda-140-000-de-conturi_612828.html

Ceva anchete? Nuuuuuu! Au Justitia sub bocanc sub lozinca "libertate pentru justitie"!

M spunea...

@Huhu Rezea

Corect! 😁 Cand au aparut mi-a placut de USR. Ziceam ca vin cu ceva nou.... ca "oameni integri". Din fericire "m-am trezit" inainte de a ii vota!
Ideea a fost ca placandu-mi de ei i-am urmarit si m-am apropiat de unii dintre membrii. Asa le-am vazut ADEVARATA lor fata!

Sa vedeti pe pagina de FB a acestui limbric comentarii ale unora care spala WC-uri prin strainatate: "Nu exista spitale militare in Canada!", "Nici in SUA" sare altul! 😁 "De ce sa avem in Romania? Suntem singura tara din lume cu Spitale pentru "speciali"!"

Totusi: Tratatul de aderare la NATO are un capitol ce prevede numarul de spitale militare, respectiv dotarea umana si materiala a acestora, ce pot fi puse la dispozitia aliantei in cazul unui conflict!
USR vrea sa ne scoata din NATO?
Au primit aceasta sarcina acum, cand Rusia agita tancurile la cativa kilometri de granita noastra?
E intamplator atacul acesta?

Ein Stein spunea...

Subiectul nu are o legatura specifica cu clasa politica sau statul. Daca e sa particularizam, marea problema a Romaniei este impostura, in special in institutiile statului. Am scris in nenumarate randuri ca singura solutie de salvare a tarii este restructurarea, reprofesionalizarea si scoaterea in afara legii a mecanismului de numiri in functii. Incompetentul pe functie nu este altceva decat un impostor, numirea in functii nu este altceva decat o practica mafiota, si la noi se folosete din belsug. Impostura si prostul harnic sunt marile probleme ale Romaniei, fiecare va constata, la un moment dat, pe propria piele, e doar o chestiune de timp. Trebuie eliminata cauza, intotdeauna, nu efectele.

CEZAR spunea...

Pompierul " M"
Garantez ca la fel ti-a placut si de ..Basinescu !
Faptul ca in primii 30 membrii fondatori..unul nu avea nume romanesc..nu ti-a dat de gindit...??
De aia si nu numai ...NU ESTI MILITAR...!!~

M spunea...

Iar minți Cezar. Asta e însă normal la domnia ta!
Toată lumea știe că ești un mincinos!

Nu am nevoie să recunoști dumneata calitatea mea de militar. Ești un nimeni, deci părerea dumitale nu contează. Ai luat banii degeaba cât fost activ, iei banii degeaba ca pensionar.

"Valoarea" dumitale am văzut-o! Dacă pentru dumneata faptul că unul a venit la serviciu reprezintă un act de eroism înseamnă că și curățatul căcărezelor de capră în care ai fost calificat este un act de mare curaj.

Râde tot internetul de prostiile pe care le scrii (e adevărat că ajut și eu postând fragmente pe alte site-uri). Să vadă lumea cum gândește o nulitate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, din pacate, bacteriile votante nu realizeaza ca s-au umplut de mii de păcate neiertate, ca ne-au pus pe cap aceste infectii politice, mai inraiti decat bolsevicii sau fascistii si, culmea, insasi ei fiind fosti comunisti si propagandisti mooiști, care de dragul de a face parte din gruparile acestea criminale dau limbi adanci in canalele anale userist lăbărale! Asta-i oportunismul si ipocrizia care au distrus romanii si Romania, nu pandemia!

Iulian Mareș spunea...

Sunt 2 tipuri de Spitale Militare. Regionale, cunoscute de domniile voastre, pot fi și ele evacuate în caz de război, existente la pace și război.
Apoi, exista aceste spitale ROL2, de campanie, dislocați odată cu MU Ta pe care o deservesc; sunt modulare, foarte bine dotate și necesare în război. Tipul de spital dislocați (Rol 1-3) sunt funcție de complexitatea procedurilor medicale desfășurate și MU pe care o deservesc.
Dacă odată era moda cu corturi, acum sunt aceste module, mult mai performante. Aceste spitale fac parte, ca element al dispozitivului de lupta al UM/MU pe care o deservesc.
*Cezar, de ce nu le explici oamenilor, căci ești la nr cât 3?!

Iulian Mareș spunea...

Sunt unii care propagă aceste idei însă să înceapă de la ei încolo și nu cu ei! Mda, cunosc teoria....

Iulian Mareș spunea...

Asta trebuia sa o fi postat când 2 demenți malagambisti au sărit cu gura spurcata și mirositoare ca am alte pdv despre război și energia umana!
Tare le-as da și numele de blog, însă sunt 2 gunoaie stradale.

ifrim spunea...

Revoluție am partikipat,pandemia o trăiesc ,ordine printre noi mai face doar un război crunt în care gheneralii să-și dea testul competentenței iar noi micimanii executăm ordinele și vedem care mai scăpăm.Plus daca-i mai mult de 120 de zile supraviețuitorii primesc și d-lor mia de lei neimpozabilă.Și cum zic specialiștii că întotdeauna după război apare progresul atunci hai cu ostilitățile!

Huhu Rezea spunea...

Nu vor mai trece de moderare comentarii atacuri la persoana altor comentatori. Terminați prostiile cu caprele, taburile pierdute, sau alte nimicuri!

Liviu PO spunea...

Ma intalnesc cu un fost coleg de scoala generala ...El iesit la pensie de la mina de uraniu la 35 de ani,eu disponibilizat nu cu mult mai tarziu...Mai ani in urma,cand eram pe contributiva am constatat ca aveam punctaj aproape egal...El astazi pensie dubla...Avantaj "competenta" de maior?Comandantul suprem...competenta maxima,de ce se face ca nu vede,cand de fapt se vede si de la miami(nu ma corectati ca nu am scris cu majuscula,dar stiu eu de ce...)?

Iulian Mareș spunea...

Și fost ministru al MAI!
Este un tip f dotat dar are probleme cu alcoolul și țigăncile arzoaice!

Iulian Mareș spunea...

Este mai comod sa tacă, pt că nu îi creați niciun avantaj!
Și ce dacă nu învață să coasa nasturi?

Iulian Mareș spunea...

Ceea ce a scris M este nimic fata de postarea celui mai inteligent și frumos postat...Șerban.
STERGE SI NU MAI PUBLICA ATACURILE LA PERSOANA!

CEZAR spunea...

Liviu PO
12 aprilie 2021, 13:51

Cauta alt exemplu...de frecangii gen m-Al !
Asta din mina de uraniu ..merita si nu-i de invidiat..!

Liviu PO spunea...

Ai dreptate,nu-i de invidiat,dar daca domnul colonel Dogaru nu-i zgandarea si am fi ramas pe contributivitate,pensiile celor ce discutam pe acest blog ar fi fost duble la aceata ora si nu ar mai fi existat pensii de peste sase, sapte mii pentru un maior...Acum politicienii ezita sa ne treaca pe contributivitate pana ce nu schimba legea civila si de asemenea ezita sa le actualizeze tot pana schimba legea militara...

CEZAR spunea...

Vezi ..desi nu mai foloseste la nimic..ce spuneam eu apasat inca de acum 5 ani in urma..
Si la fel ca si acum..erau latraii..care Batman..batman..nu sint militar ..nu vreau Stima si onoare de la ..Daogaru
Avem acum...

Ein Stein spunea...

@ifrim
La noi nu se potriveste chestiunea cu progresul, noi suntem natiunea aleasa, totul e pe dos, daca mai avem cateva evenimente nedorite ajungem in comuna primitiva. Pana cand nu intelegem ca prostia nu e o virtute nici razboiul, pandemia, cutremur si nici chiar Apophis nu ne salveaza.

Gigi spunea...

Câte voturi sã aibã ãştia,dacã i-au votat 15% din 30% participatanti la vot.Mai multe au din redistribuire.
Ãştia reprezintã 5-600000 de români.Un judeţ.La viitoarele alegeri vor fi idtorie.

marvas66@yahoo.com spunea...

Si vroiai? Sa votez cu hotul de dragnea? cu jigodia de volguta care si-a batut joc de pensionarii militari??? Am votat si o sa votez PNL-ul nu usr-+

y spunea...

„Mai bine cu rău decât fără rău”
Păi asta era sarea și piperul, ciorba fără condimente este fadă :)
Lăsați oamenii să se exprime ... decât să pună mâna pe par, mai bine să se dueleze în vorbe ... deși tăioase, nu am văzut înjurături sau trimiteri la origini :)

anonim spunea...

Eheee se aplica numai pt viitor:)))

anonim spunea...

@cezar
korekt:)
Am fost la asanumita "uzina 2" uraniu saracit (feldioara)....erau toti cu "morcovul" saracii.De la directorul general pana la ultimul angajat. Unii de pe aici n-ar lucra acolo nici trei zile desi minereul de uraniu avea cel mai mic coeficient de puritate, probabil din lume. Undeva pe la "una parte" uraniu usor radioactiv la "una suta milioane parti" roca
Plecau garnituri intregi de roca pt cateva zecimi de gram de uraniu...total ineficient cand te gandesti ca cea mai mica cantitate de uraniu imbogatit in jur de 98% pt o explozie nucleara mica,micuta este de MINIM 55kg.Nici intr-o mie de ani nu se strangea cantitatea necesara....restul sunt povesti,realitatea se numea paranoia

Gigi spunea...

Pãi,noi nu ne mai râdem,deloc?😂

Gigi spunea...

Votati,votati!Perseverance salveaza ROU!

y spunea...

http://amnr.defense.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Aparitii_editoriale_pdf/24_Armata_mass_media.pdf

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pentru cei care ati votat incompetenții dreptei, cu bună știință si ca niste atei lipsiți de temei si fara credință, stiati ca mai aveti, ca o morbidă sentință, inca trei crime la Victor Babeș, pe conștiință, care se adauga la totalul de 25.000 măcelăriți intr-un an, cu un guvern criminal, useristo-udewmeristo-liberal?! Sunteti mândrii ca sunteti partași la acest genogid, in numele unui prăpădit de guvid, care este terenul proprice pentru maltratare, mutilare si asasinare la scară mare? Constiința, gradele, onoarea si demnitatea va mai da putința să vă mai suportati propriile vieți, fara sa va considerați niște ratați descalificați ca v-ati incalcat amar propriul juramant militar sa nu bagați romani in mormant la modul barbar, prin acțiunile voastre iresponsabile care sa duca la rezultate nefaste si reprobabile impotriva populatiei pasnice si domestice? De ce sunteti considerați barbari si criminali? Mai vinovati sunteti decat asasinii, comandati de strainii si dusmanii tarii, intrucat voi i-ati votat si insurubat la putere, desi vi s-a atras atentia cu numeroase semnale rele ca sunt cu intentii criminale si, desi ati invatat la Istorie si aveati in memorie, foarte clare, toate crimele liberale, ca doar Istoria se invata din clasele primare, licee si scolile militare, in vecie nu ve-ti avea nici o sansa de scuză față de toti cei care acum si in veci va acuză, pe bună dreptate, ca sunteti cu acesti asasini intr-o stransă frățietate si morbidă solidaritate, si poate ca de moartea celor ucisi o sa aveti chiar si voi parte, pentru a se implini divina dreptate, asa cum scrie, mură în gură, si in Sfanta Scriptură ca ,,cine ajuta un criminal sa ucidă e si el vinovat de acea crimă si merita precis aceeasi pedeapsă cu cel ce-a ucis!'' Amin.

M spunea...

@tehnocrat

Aveti grija!!! Ati spus "țap" ceea ce este politically incorrect!!! Se poate interpreta că iar faceți aluzii la Padina si nu va mai publica domnul Huhurez!

Ca e foarte corect in a aplica ce spune! Ia uitati consecventa!

Huhu Rezea
12 aprilie 2021, 13:44
Nu vor mai trece de moderare comentarii atacuri la persoana altor comentatori.

CEZAR
12 aprilie 2021, 16:17
Cauta alt exemplu...de frecangii gen m-Al !


Sustin complet decizia de a nu se mai publica atacuri la persoana. Nu ca nu putem noi sa ne ciondanim dar face un IMENS rau imaginii militarilor. Am doar o rugaminte: deciziile sa fie impartiale. Eu m-am saturat sa fiu injurat iar cand raspund, dupa multe, multe jigniri, imediat sunt apostrofat ca "fac atacuri la persoana"!

M spunea...

@Iulian Mares

"Nu pleaca căinele de la măcelărie!"
PNL își dă seama că tâmpeniile făcute de ăștia de la USR le afectează și lor imaginea dar în materie de negociere USR-iștii le sunt net superiori. Ca să îl schimbe pe Voiculescu cer nu numai să le rămână Sănătatea dar să mai primească și niște secretari de stat, sau TVR, sau Radio sau deconcentrate!

La Sănătate mai sunt supape de deschis: poate fi dat afara Arafat, de exemplu. Mai poate pleca Andreea Moldovan...

Ein Stein spunea...

Ca doar ce scriam de scuzele politrucilor, sabloane, forme fara fond. Declaratia lui Citu dupa tragedia de la Bals:
"Am cerut ca aceasta ancheta sa fie cat mai rapida si transparenta pentru ca vinovatii trebuie sa raspunda....".
Scopul nostru in viata e sa cautam vinovati, musai sa-i gasim. Este evident ca acea tragedie s-a produs din lipsa personalului cu cunostinte tehnice in exploatarea echipamentelor respective, probabil de ele s-a ocupat vreun infirmier care acum va raspunde cu varf si indesat. Oare nu trebuia eliminata cauza inainte de a cauta vinovati. Cu ce-i incalzeste pe cei care au murit din cauza acestei avarii gasirea vinovatilor? Impostura si prostul harnic ne vor veni de hac, mai devreme sau mai tarziu ne vom lovi de ele, e o chestiune de timp, nu se pune problema daca ci cand. Romania nu are sanse de a veni la un drum normal, niciun politruc nu va accepta restructurarea, reprofesionalizarea si ocuparea functiilor doar pe baza de concurs/competente. Romania ca o prada ce revine invingatorului in alegeri.

Iulian Mareș spunea...

Nenea,
Și la americani cam tot asa este după alegeri..., numai ca numirile se fac funcție de suma sponsorizată...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Dă-i diploma...căci insistă!

Iulian Mareș spunea...

M,
Va invit sa treceți la înjurat generalii, șefii de arma...etc, pt că asa procedează cei câțiva lemurieni...ce si-au dorit, își doresc sa ajungă măcar giboni!

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ 100%!
...precis vom fi atacați de "cei deștepți în cap" precum sângele în muștele albe!

M spunea...

Nu am cum să nu postez asta!

Victor Socaciu în stare gravă, infectat după un concert la Breaza la care au participat și alți artiști convinși de conspirație.

https://m.dcnews.ro/victor-socaciu-in-stare-grava-vasile-seicaru-dezvaluiri-are-plamanii-afectati-cam-50prc-mai-multi-artisti-au-refuzat-sa-participe-la-concertul-folk_813968.html

Unknown spunea...

@Discutii de copii de trupa!

Unknown spunea...

In sfarsit, un grup de tigani a fost inselat de un om de afaceri.Le-a promis ca-i duce la cersit si i-a dus la munca.Asa si cu pensiile militare, nenea ciucale ne tot promite ca ne da si o sa ne-o dea in... bot!
Marire prin scadere!

Ein Stein spunea...

@M
Cred ca tu nu ai inteles pe deplin stituatia, tu esti femela omega in aceasta haita ad-hoc asa ca nu te mai smiorcai toata ziua. Nu te mai preocupa tu de imaginea militarilor, lasa-i pe ei sa o faca.

CEZAR spunea...

Retineti - asa cu m-Alu a aparut intempensiv acum ceva vreme..dupa ce a primit si el a treia cizama ..in cintec de fanfara ..desigur..Cu pretentia...
Ascultati BAAA..comanda la mine ..va spun eu cum se face ...pentru ca SA PRIMESC SI EU CAMIONUL CU AJUTOARE LA PENSIONARE..bla ..bla...
Asa a aparut acum pompierul - tulumbar M...care dupa ce a primit o pensie grasa pe L- 223 asa zisa pensie militara a decretat !
Eu pompierul , sint militar si va ..EDUC eu sa scrieti pe blog.. !!
E drept ca mai des il apuca ..zmiorcaiala ..dar asta este ..cu asta defilam....

BatistaPeTambal spunea...

Dle Ifrim, eu n-am votat la alegeri nici asistentele din sectia ATI, nici tehnicianul care deservea tirul-salon. Si cu PSD-ul la putere, cei trei pacienti erau la fel de morti. Haosul si deprofesionalizarea din TOATE institutiile romanesti sunt atat de mari incat doar Judecata de Apoi POATE le va rezolva.

Periamu lucica spunea...

Pe aci sant destui rauvoitori.multi prostin....in rest bateti apa in piuă

Calinmihaib12 spunea...

..Victor SOCACIU..un cântăreț cu o voce deosebită..nu s-a "infec tat"..la BREAZA..!( e greu de stabilit așa ceva..!)
..EL era suferind de mai mult timp..!; a apărut acum ceva timp la o televiziune..și avea vocea schimbată..ceea ce "sugerează".. o posibilă suferință a cel puțin ..: căilor respiratorii..!

Huhu Rezea spunea...

Nu fi felcer!
Socaciu este pozitiv Covid!

Iulian Mareș spunea...

Da, numai ca azi este mai evidenta ca oricând! Deh, suntem martori ai Revoluției Likelelor..., nu?
Ghinion?
Asa se întâmplă când conducătorii subt dintre cei mai ratați profesional, dar meseriași hoți!
Ati dorit absolvenți de școală profesională ca Premier și de liceu ca ministru? Nici nu-i rău dacă și-ar recunoaște asta...
Este ca și cum un domn plutonier se așază ca șef al SMAp sau ministru la Apărare!

Iulian Mareș spunea...

👍

Iulian Mareș spunea...

Poate cineva știe finalul? Guvernatorul a luat deja masuri, care nu exclud pe cele din justiție...


https://m.digi24.ro/stiri/externe/sua/video-militar-de-culoare-scos-din-masina-sub-amenintarea-armelor-si-stropit-cu-spray-paralizant-de-politisti-1492365

Iulian Mareș spunea...

Am auzit, saracul de el!
Sper sa nu-l ducă Voiculescu Vlad la un ATI...Doamne ferește!

Iulian Mareș spunea...

Padina,
Puțina, dar necesara-insa nu și suficienta-stiinta de carte, te-au transformat într-un guraliv de proastă factură! Nu fi trist, nu ești unicul...
Nimeni pe lumea asta nu poate explica cum, într-o garnizoana în care ia fiinta o Bg și un CA tu, ilustrul profesionist, primești o cizma nu în cur si direct în gură!
Eu am încheiat obligațiile contractuale cu ROU cf legii după ce am servit armata cu tot devotamentul, energia și motivația mea; am rupt foaia de parcurs după 36 de ani și câteva luni.
Dacă pe cei din Av, RdLc, AA îi pot înțelege într-o oarecare măsură, pt tine nu pot găsi niciun argument, nimic, absolut nimic.
În skimb pot constata ca tu nu înțelegi sau nu cunoști uniformele militare..., însă nu caut răspunsuri pt tine, pentru ca ăsta nu-i singurul lucru pe care nu-l înțelegi!
Nu spun ca Legea 223 este cea mai buna, însă eu nu știu o armata din NATO, ai căror rezerviști le sunt calculate pensiile pe principii contributive.
Dacă voiai ăsta, știind adevărul de mult, te puteai îndrepta spre alte meserii: profesor de mate-fizica, muzica, desen sau...sudor de garduri și porți noi, ca să ai la ce te uita!

*Și ca sa scurtam povestea reține: niciodată unui lt col din timpul tău nu i se va calcula pensia și nu va fi apropiată in cuantum cu cea a unuia care se pensionează acum. Te vei întreba care este tâlcul, căci sigur este, dar eu nu ti-l spun pt că tu afirmi ca nu ești plantă și gândind îl vei descoperi. Oricum tine minte ce ti-am scris azi.

Ein Stein spunea...

@Mares
Aha, am inteles acum, deci de cand a venit Biden au fost schimbati toti directorii de spitale, scoli, sefii militari din armata, sefii de la sectiile de politie, crese, etc. cu membrii de partid, sa poata sa-si aduca si ei neveste, rubedenii, amante, si tot felul de panarame pe functiile din subordine, ca destul au suferit cat au fost in opozitie. Eu stiam ca numirile politice se fac pana la nivel secretar de stat si functii asimilate acestora, daaar recunosc, lumea este intr-o continua dinamica, nu este obligata sa ramana incremenita in timp doar pentru simplul motiv ca stiu eu altfel. Si la americani e cam tot asa dar nitel diferit, mai mult, mult de tot.

Calinmihaib12 spunea...

1..de unde știi..?; dacă nu ai văzut..făcând-se testul, nu te poți pronunța..în vreun fel anume..!..și ASTFEL:..e pură "propagandă"..bazată pe suferin ța mai veche a unui om..!
2.ROMÂNII:.."ar fi fost"..și acum 20-30-40 de ani "pozitivi" ..la: "corona" virus..dacă se făceau teste..!
Virusul corona natural= salbatic NU infecta plămânii,limitându-se
la infectarea "ușoară" a căilor respiratorii superioare și medii (rino-faringo-traheo bronșite.!)
..Dacă virusul: ACUM=de "câțiva" ..ani (în domeniul biologic, medical:..o evoluție "naturală" a unui micro-organism: virusi, bacterii..=înseamnă "timp scurt" ..!) "atacă" GRAV plămânii,.. înseamnă că s-a întâmplat..CEVA GRAV..în evoluția.."naturală" ..sau.."artificială virusului corona(+/-gripal+/-.."dracu" mai știe ce..??!)= mâna omului!!= și ASTA trebuie spus PUBLIC,ca să știm REAL: cu ce ne confruntăm ..!!,pt.a înceta "manipularea" asta nebunatică..!

Calinmihaib12 spunea...

Stirea cu locotenentul american scos din mașină e de alaltăieri ..!; dar nu știm de ce a fost oprit..!( poate a depășit viteza legală..??),iar polițistul striga isteric la..nilitar..!

Huhu Rezea spunea...

Esti PE-NI-BIL!
Te incadreazi la poziția 3 din studiul Dunnin- Kruger.

Leo spunea...

Sunt cam mulți pe aici , care se încadrează și la 3 și la 47.........

Iulian Mareș spunea...

On US poți avea plăcută cu nr de înmatriculare doar în spate. Mas8na era noua și avea plăcută prinsa pe luneta...
Guvernatorul a dat afara un polițist, cel care a dat cu spray-ul...
Justiția militară s-a pus în acțiune (apărare și acuzare); lt era medic și venea din MisEx.

Iulian Mareș spunea...

Premier penal, Guvern penal, ministri și SS penali. Dacă Președintele ii tina în brațe este complice și este un Penal. Asa mi-a predat el, Președintele ROU, aceasta lecție civică!
În medie sunt uciși 120 de români pe zi și nimeni nu răspunde!
Coruptia și guvernul idiotăn ucide!
Pe-ne-le și u-se-re ucide!
Multă muie ca "opțiune politică"!
RoboCapu-ului îi este frica de suspendare! De ce ți-e frică nu scapi! Dumnezeu i-o va da!
ALEGERI ANTICIPATE!

Calinmihaib12 spunea...

.. că mă "faci penibil",atât timp cât nu ești medic și NU ȘTII despre ce vorbești.. ,pot înțelege,..și nu mă interesează ..(!),dar ți-am mai spus:.aperi o "cauză pierdută..= folosind un limbaj pur propagandistic, poli ticianist..,învățat acolo..! de unde.."te revendici"..!( când nu-ți place opinia cuiva,ai prostul obicei de.."a jigni" pe cel care,personal, nu ți-a făcut nimic rău..!(s-o..crezi tu..?!).

Andrei spunea...

Avea numar de inmatriculare temporar, masina noua. Abuz din partea politistilor, clar. Interesant este altceva, apropo de discutiile referitoare la "pensionarul MApN" agresat de jandarmi. Se afirma, "cum e posibil, in alte tari nu exista" etc.
Iata dovada ca in orice tara, politistii au prioritate in domeniul ordinii publice. Ofiterul nu a reactionat agresiv, nu a spus "hai sa ne batem", cunoscand foarte clar legile. La cat s-au chinuit sa-i puna catusele, clar ca se putea impotrivi cu succes. Lt doar intreba, tot in conformitate cu legea, ce s-a intamplat, care este problema? S-au lamurit dupa legitimare, la sectie, a fost abuz, dar cred ca a reiesit foarte clar repartizarea competentelor si obligativitatea respectarii legislatiei.

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:..îi "spui" d-lui "PADINA"=alias CEZAR(?)că pensia sa de LT.COL., stabilită și recalculată NU va fi "apropiată" cu o pensie stabilită (și actua lizată..?!) pe legea 223.., ceea ce poate fi "firesc"..PÂNĂ LA UN PUNCT..!; dar pensiile pe legea 223..includeau multe sporuri= (dintre care unele:cum era "spo rul de confidențialitate" =nici nu era prevăzut în nici o lege a salarizării.!),și sunt stabilite pe baza..soldelor lunare brute.. din legea salarizării 138/1999 =ABROGATĂ(!), DIFERIT= față de pensiile stabilite pe legea 164/2001= care nu includeau "sporuri" în baza de calcul..!
..e o situație cam greu de rezolvat..având în vedere că în
6 ani: 2009-2015 s-au SCHIMBAT ..și MODIFICAT..SUCCESIV..legile pensiilor și salariilor..de câteva ori..!!

Calinmihaib12 spunea...

.."studiul" lui DUNNING: nu prea e relevant,în contextul utilizat ..!
..de ex.:Ilie NĂSTASE, strălucit în SPORT(number 2 în lume..DUPĂ Stan SMITH.!),..în alte"domenii" ..de ex..."candidatul"..PSD..la primăria capitalei= era.."nuca în perete"..!

Calinmihaib12 spunea...

1..că mă"faci penibil",atât timp cât nu ești medic și NU ȘTII despre ce vorbești,pot înțelege ,..și nu mă interesează..(!),dar ți-am mai spus:.aperi o "cauză pierdută..= folosind un limbaj pur propagandistic,politicianist ..,învățat acolo..! de unde.."te revendici"..!( când nu-ți place opinia cuiva,ai prostul obicei de.."a jigni" pe cel care, personal,nu ți-a făcut nimic rău ..!(s-o..crezi tu..?!).
2..."studiul" lui DUNNING: nu prea e relevant,în contextul utilizat ..!
..de ex.:Ilie NĂSTASE, strălucit în SPORT(number 2 în lume..DUPĂ Stan SMITH.!),..în alte"domenii" ..de ex..."candidatul"..PSD..la primăria capitalei= era.."nuca în perete"..!
3...cei care "m-au evaluat",.. chiar aveau CALITATEA SI DREPTUL să facă ce au făcut..!, nu era nevoie de "evaluări"..necalifica te..!

Calinmihaib12 spunea...

"..geaba"..alegeri anticipate ACUM: PSD:.NU VREA GUVERNAREA.!=
..în contextul ACTUAL..!!!!
= GUVERNAREA ACTUALĂ = ALIBIUL
și "acoperirea"..PERFECTĂ..a PSD-ului..!!( în situația că ar lua "guvernarea"..= PSD-ul..AR FACE..CAM CE FAC..și ACTUALII guvernanți..!!)..

y spunea...

Oricine putea îmbrăca o uniformă și să zică că este militar ori militară.
Polițiștii nu aveau de unde să știe cine este, gradul, funcția, etc., (nici nu are importanță de fapt) au aplicat procedurile (și încă au fost destul de blânzi, dacă era în haine civile, îl mâncau), iar dacă persoana în uniformă ar fi urmat și respectat indicațiile, nici nu se mai făcea atâta vâlvă.
https://ziare.com/stiri/ancheta/elena-basescu-a-purtat-in-campanie-insemnele-armatei-romane-781799

Huhu Rezea spunea...

Vorbe de antipesedist....

Andrei spunea...

Nu ati inteles ideea. Ofiterul MAp cunoaste faptul ca politistii - si erau locali, nu FBI - au prioritate si trebuie sa se conformeze in probleme privind ordinea publica.

CEZAR spunea...

Nu-i pot intelege pe militarii de orice natie ..carora brusc le creste adrenalina cind sint opriti legitimati..etc
Chiar nu realizeaza ce prostie fac..?
Tactul - preventia..etc...nu exista la ei...

y spunea...

hehe, la fel se poate spune și despre profesorul bun în domeniul lui, dar care, ajuns președinte s-a dovedit un dezastru și un trădător ... oh, nu nu nu NU, nu este cine vă gândiți, eu mă refer la emil constantinescu, .... voi, nu tot la el?! Și câte exemple mai sunt ...

Unknown spunea...

Amintiri din tineretile pensionarilor militari:
https://www.facebook.com/euR0dance/videos/508047290226934

M spunea...

Hmmmm....

Totul a plecat de la "obiceiul" minoritarilor americanii de a nu opri imediat la semnalul poliției cu de a căuta un loc iluminat și circulat. Eu spun că așa se simt mai în siguranță. Polițiștii spun că ei nu știu dacă ăla caută loc iluminat sau pur și simplu nu vor să oprească.

A doua problemă a fost că era noapte și geamurile mașinii domnului ofițer erau închise la culoare.

Bun, despre numărul pus la lunetă. In Virginia unde s-a întâmplat treabă e clar: două plăcuțe (față și spate) montate în locul destinat.
Numărul pus la lunetă, geamul având aplicată folie extrem de închisă la culoare (din declarații) ar fi o problemă.
Faptul că primul polițist a cerut ajutor indică faptul că a considerat o situație potențial periculoasă.
Al doilea polițist e și el "minoritar" deci mai ușor cu cartea abuzului rasial.
Ofițerul a mers din start pe abuzul rasial refuzând să se dea jos din mașină pentru că nu se simțea în siguranță.
Boul de polițist îi răspunde, considerându-se jignit!

Părerea mea e că, la fel ca în multe alte situații se merge pe o spirală idioată. Organul de ordine se simte ignorat, luat la mișto sau disprețuit și atunci aplică legea mai dur și la limită iar celălalt se simte violentat și reacționează tot disproporționat.
Doi căpoși! 😁

Cam o treime din polițiștii americani sunt militari rezerviști. Mulți se fac polițiști și pentru pensiile mai bune ale acestora!

Andrei spunea...

Cezar:
corect, tuturor le creste adrenalina, pe diverse considerente. Dar, de regula, constientizeaza ca ordinea publica este atributul Politiei si trebuie sa se conformeze. La noi, unii nu concep sa aplice "de regula."

M spunea...

@Iulian Mareș

A fost internat la Monza. Apoi trimis la proștii ăia de bugetari!!!!

Mă gândeam la tirul ATI rămas fără oxigen deși era în garanție și trebuia întreținut de o firmă privată. Ziariștii caută evident vinovați la spital la pompieri, la Ministerul Sănătății, la Arafat etc. Dar PRIVATUL???????

La fel ca la Colectiv!
Un eveniment organizat de un privat, într-un spațiu privat, cu o formație privată, cu o firmă privată de artificii.
Cine sunt vinovații? Arafat, Ponta, PSD, guvernul, Pompierii, primarul. Bă idioților, dar PRIVATUL???
Nuuuuuuu, ăla e de-al nostru, e din "economia reală".

Îmi povestea un prieten. Tatăl internat la un cămin de bătrâni. Plătește ăla 1500 euro pe lună. Că are medic de familie, cardiolog, neurolog, psiholog, psihiatru.... Pe dracu, cum îi e rău lui tat-su ăia sună la 112 și îl anunță pe prost: "Tac-tu e la spital. Să îi duci medicamente și haine. Când iese îl aduci înapoi la noi! Pe timpul cât e internat plătești taxa de 1500 ca și cum ar fi la noi!"

Andrei spunea...

Cred ca in cazul mentionat a fost neintelegerea situatiei. Locotenentul stia ca este in regula. Politistii respectau si ei unele proceduri, pornind de la premisa ca nu au observat nr inamtriculare. lt a oprit la benzinarie, probabil in ideea ca avea cunostinta despre posibile abuzuri. Posibil, de asemenea, ca desfasurarea actiunii sa constituie un exemplu de acordare a puterii catre personal nepregatit corespunzator si inclinat catre abuzuri.

M spunea...

😁😁😁 micuții ce răi sunt!

Bieții de ei! Pe unul îl găsesc când vreau eu și dacă am chef îl educ să salute și când trece pe lângă hidranți! 😁😁😁

Alălaltul nu merită să îi răspund pentru că e prea prost. Deci Ein Stein ... 😁😁😁 ești de râsul tuturor. Cu cât te agiți mai tare cu atât îmi dau seama cât te doare că ești prostul forumului.

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:..nu te supăra, dar nu e cazul să mă "politizezi"..!(..sunt "lămurit"..de mult timp ..ce și cum e cu politichia "română"= "neo"-COMINTERNISTĂ..!
.."Partidele istorice"au fost un"alibi" perfect de "acoperire" după'90,fiind menite (din start) să fie"terminate"=după atingerea obiectivelor, prin oamenii infil trați("intrușii"!): începând cu șefii lor..+ mulți alții: în locuri și funcții cheie..!
..Chiar "zicerea" lui S. BRUCAN: că 20 de ani îi trebuie țării să se "democratizeze"= nu a fost o "prorocire",ci un "PROIECT".: de acțiune..,de constituire a "capi talului"..(+/-"neo") MARXIST de stat, cu oamenii PCR-ului..din cele: cel puțin: = 5-6 linii "de schimb".. din "spate"..care au pus mâna pe..aproape TOT..!

Unknown spunea...

@cezar, d-le Lt.colonel(R) Padina Petre, din partea unui fost subordonat de-al dvs , cu cat dati kg de ied acuma de Paste c-am auzit ca sunteti mare apropritar de turma?

CEZAR spunea...

@/Andrei
Cu atit mai mult trebuie tact si intelegere pentru misiunea celuilalt !
Daca prin absurd..un criminal in uniforma militara ..era dat in urmarire ..?
Cite probleme pot sa apara !!
Probabil ca daca il opreau un pluton de graniceri cu pusca mitraliera in brate...noaptea la intrarea in oras ..si eu civil..si cu pistolul bagat sub bancheta...
Semnalizare sa opresc ..redus instant viteza..cu semnalizare dreapta... tras usor pe dreapta...si executat recunoastetrea...legitimatie ..dubioasa.. nr.telefon al comandantului meu...luat legatura...etc..etc..!

Andrei spunea...

Pai, exact asta am spus si eu. Cunoasterea, conformarea prevederilor legale, eventual respectul fata de atributiile celuilalt.

y spunea...

Nu au frică de nimic, până în 2030 nu vor mai fi alegeri ...

Iulian Mareș spunea...

De la calculatorul de bord polițistul afla în câteva secunde cine este și cu ce se ocupa...
Știau clar ca este ofiter. Maniera în care au acționat va aduce pușcărie unuia din ei...veți vedea.

Iulian Mareș spunea...

Nuu....
Îți explic...unii mr au fost avansați lt col la pensionare, însă ei nu au în spate functii de lt col.
Apoi mai sunt alte 2 kestiuni care fac imposibila ekivalarea unui lt col din anii 90 cu unul de acum! Deci nu este vorba numai de sporuri...

Iulian Mareș spunea...

🤣🙃😜🤪

Iulian Mareș spunea...

Firma de mentenanță a fam. Vlădescu!

Iulian Mareș spunea...

Contează ca s-a contaminat la Breaza sau nu? Poftim...Azuga, este mai bine?

CEZAR spunea...

In general nu fac afaceri cu ..Anonimi!
Deci nu mai am..toti merg la Kuweit,,,,,hi..hi !

Unknown spunea...

Kuwait
Ţară în Orientul Mijlociu,m-de acolo la turma nu conteaza.

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:..eu nu vorbesc despre situația pomenită a unui maior avansat lt.col.,dar rămas la funcția lui de maior..!,ci e vorba de situații echivalente a 2:lt.col./lt.Col. cam cu aceeași vechime,funcții egale,..s.a.md. =dar pensionați pe LEGI DIFERITE de PENSII..!= caz în care diferențele de pensie sunt din cauze ca cele amintite în comentariul anterior..!

Iulian Mareș spunea...

Sunt multe alte lucruri mai de substanță...

Iulian Mareș spunea...

Cineva spunea:
"Dacă investești in prosti, poți sa-i faci deștepti, dar niciodată inteligenti"
Dar nici când putini mai deștepți nu-i poți face atunci îi faci ciobani!

CEZAR spunea...

m-Ale ,
Cu deosebit respect si considerare !(sic)
Iarasi bati cimpii
In Plx - 199,,functia conteaza in primul rind
Si apoi de ce te stresezi Inutil ?
Fiecare cu ce are..gradul pe care il , are functia pe care o are ..vechimea pe care o are..ce nu-ti este clar?
Aaaa.... la vechime este o problema..Este vorba de VECHIMEA MILITARA REALA...deci aici te frige...o ai cam scurta ..filiera indirecta..etc..etc..La fel M-militarul-TULUMBAR !De aia va zvircoliti.....
NB
"Pitici mei-verzi"..care imi aduc informatii...ma pun la curent :
"M"-militarul TULUMBAR" ARE PENSIA MAI MARE DECIT m-Alul..mult mai mare !
Pe L-223 asa zisa lege a pensiilor militare ..ptiu....

Iulian Mareș spunea...

Nu suntem singurii nedreptățiți! Și ei au probleme cu salarizarea...

https://romania.europalibera.org/a/bugetari-cu-8-000-pe-lun%C4%83-se-judec%C4%83-cu-csm-vor-25-spor-pentru-c%C4%83-lucreaz%C4%83-cu-secrete/31201845.html

Iulian Mareș spunea...

Nu vreau sa stârnesc furtuna, însă este o diferență enorma. Nu doresc sa deskid eu cutia Pandora. În situația specifica, a dumitale nu sunt probleme, la ceilalți...
Poate îți voi da pe mail.

CEZAR spunea...

Unknown
13 aprilie 2021, 21:03

Pentru ca mi-ati stirnit ..interesul si m-a lovit nostalgia..nu imi dati un..indiciu..??
Poate se mai gaseste ceva prin "rezerva strategica"..ascunsa de ochii indiscreti .....

M spunea...

@Iulian Mares

Calculatorul verifica in timp real placutele cu numerele de inmatriculare si emite alerte. E posibil sa fi primit o alerta (ori lipsa placuta ori ceva cu placuta).

Am citit declaratiile avocatului domnului locotenent. Faptul ca se prevaleaza de rasă mi se pare chiar dezgustator!

Cum spuneam mai sus. Se ajunge la o spirala a violentei (limbaj sau comportament).

Politistul i-a facut semn sa opreasca, militarul nu a oprit imediat.
Politistul a considerat asta suspect, raportat si la lipsa placutei din locul destinat si la geamurile fumurii care ascundeau numarul de ocupanti ai vehicolului, a chemat intariri.
Militarul a oprit unde a avut el chef si abia apoi, lasand geamul in jos i s-a vazut calitatea de militar. Politistii deja scosesera armele.
Militarul s-a simtit jignit ca nu este respectata uniforma.
Politistul s-a simtit jignit ca militarul refuza sa coboare din masina.

Da, s-au intalnit doi caposi!
Interesant e ca dupa ce s-au lamurit cine e politistii l-au lasat sa plece.

Un incident minor speculat de presa de o anumita factura!
Va rog sa remarcati!
"US police officer accused of assaulting Black Army officer fired!"

De ce "Black Army officer"???? Daca era "Yellow Army officer"?


Misto e ca politistul Gutierrez a fost dat afara pentru ca l-a bruscat din considerente rasiale pe militarul Nazario. Doi etnici!

La americani acest "dat afara" e mult mai putin tragic decat la noi. In majoritatea cazurilor isi gasesc rapid de munca in alte departamente de politie!

Daca militarul nu era afro-american nu se auzea nimic!

Cum stirea despre idiotul ala care a intrat cu masina in doi politisti in Washington iar apoi a coborat cu un cutit sa le ia gatul s-a "stins" rapid. Normal, criminalul era simpatizant BLM si Fratia Musulmana.

un oscar = o pensie spunea...

mares,carioca boss,vrea sa zica urm. -un colonel mai vechi nu se poate compara cu unul actual,mares fiind mai actual se crede un ofiter supraspecialist in harti pe cand unul vechi ar fi mult mai slab pregatit de natura si nu ar avea dreptul sa stea langa o valoare ca mares,deci finalitatea-pensia lui mares sa fie trupla comparativ cu omologul lui de acum 30 de ani,asa vede el lumea

Huhu Rezea spunea...

Mulți din actuala clasă politică sunt functional analfabeți. Functional,în acest caz, este un adverb care nu se acordă gramatical.
Corxct se spune analfabeți/e funcțional.

Calinmihaib12 spunea...

Q.E.D...!:HUHU:
..Nu sunt..anti-"PSD-ist": deși
poate aș avea motive(..!), ci "neutru","a-partidic":..văzând "ce fac" toți:..de atâția ani..!
Consider că ACUM,un om rațional nu poate avea"simpatii politice" ..!,..decât în situația extremă că:..să te citez:..s-ar "încadra la pct.3 din "criteriile" aminti te DUNNING,..sau dacă are un ANUME INTERES ..!

Calinmihaib12 spunea...

Y:.."SITUAȚIA.." în...ROMÂNIA NOASTRĂ..din păcate..e MULT mai "complicată" decât pare..!
..cei 2 profesori= președinți.. nu pot fi comparati..ca..OAMENI
..ci în cel mai bun caz..,pot fi comparați prin prisma MOMENTULUI ISTORIC..în care au avut funcția de președinte..!
..Dar..trebuie lămurită acuzația de "trădător" a PREȘEDINTELUI "CDR"..Emil CONSTANTINESCU..în perioada 1996-2000, ajuns "la putere"(?)= într-o "COMBINAȚIE POLITICĂ IMPOSIBILĂ= CDR + P.D., "pus" de "sistemul FSN-ist",DUPĂ JAFUL GENERALIZAT..PLANIFICAT..(!)încă înainte de 1989..!(de "aceea" NOI..am fost: .."în cele din urmă"=ca să citez un clasic în viață..fost preșe dinte = ADEVĂRAT TRĂDĂTOR al ROMÂNIEI ..! = ULTIMA țară socia listă în care "a căzut"..doar dictatorul ..= fiind înlocuit cu un altul.. = "marioneta" RUȘILOR ..= care "au făcut joculrile" = ..în această ZONĂ..și la acel"moment" ..al MARELUI PLAN EUROPEAN, cu "agrementul" celor din west ..care a avut un rol secundar..= la NOI..!)
Deci,revenind: "trădarea" lui E.
CONSTANTINESCU..e de fapt.. "trădarea" întregului sistem.. care "l-a adus" pe scaunul incomod "de lemn"= prezidențial,
..dar : trist și adevărat: E.CONSTANTINESCU a recunoscut că "a fost invins" (nu atât EL= persoana,..cât..ROMÂNIA..A FOST ÎNVINSĂ de.."sistem"..!!).
Trădarea: semnarea tratatului cu UCRAINA..cred că..a fost rezul tatul unui ȘANTAJ ORDINAR..nu prea știm exact..al cui:..al "sistemului"..+.."cominternul socialist european",care să pună ROMÂNIA.."între ciocan și nicovală"..ca și în atâtea alte situații în istoria recentă
de vreo..sută și ceva de ani..!, TRATAT pe care "sistemul"..l-a promovat și susținut,iar preșe dintele E.Constantinescu: de voie,de nevoie:..l-a semnat..!
..Cât despre celălalt.."profesor președinte":..e OMUL sistemului FSN-ist..care l-a promovat..!cu "rolul"..de "intrus" într-un partid "fantomă"=REAL=INEXISTENT
de..prin 1948..încoace..!
..asa că.."învolburate" rămân apele..în ROMÂNIA pentru mult timp de acum încolo..!

Iulian Mareș spunea...

Padina,
dar tu kiar ai mari probleme cu memoria! Am numai 36 de ani si cateva luni Vekime reala si militara, iar cu facilitatea oferita de grupe 54!
Ti-am mai scris asta....
*Ai citi un comentariul de-al meu in care imi exprim sentimente negative la adresa unuia care a fost mai iubit de soarta? NU? ....atunci, retine ca asta ne diferentiaza!

Iulian Mareș spunea...

Tatăl lui Vlad Voiculescu, informator dovedit al fostei Securități
Tatăl său, pe nume Vasile Voiculescu Iulian, de profesie sportiv, campion la înot, monitor de ski, profesor de sport, kineto-terapeut la Băile Pucioasa și-n final tâmplar, a fost colaborator al fostei Securități din 1978 și până la schimbarea de regim din 1989.

Chestiunea “colaborării” era cunoscută familiei și apropiaților încă din 2010, după o verificare a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) realizată la cererea Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor, din care a rezultat fără dubii că Iulian Voiculescu a fost omul Securității.

Deci încă din 2010 se știa că “revoluționarul” Iulian Voiculescu din Dâmbovița făcuse parte din două rețele informative, sub numele conspirativ “Victor” și că delațiunile sale pot fi încadrate la fapte de “poliție politică.” DOSARUL AICI

După cum se poate observa, Vlad Voiculescu nu provine dintr-o familie bogată. Chiar el accentuează pe această problemă atunci când spune: “Casa și tot ce aveau ai mei a fost mereu ipotecata la bancă mai toată copilăria mea. Datoriile le-am plătit împreună abia în 2007, când eu aveam un job la Viena.”

A plecat la Viena din motive financiare, în timp ce era patron
Se reține că Vlad Voiculescu era sărac. Fix pe această chestiune se axează întreaga sa biografie. Și din acest motiv, fără a avea un ban în buzunar, Vlad Voiculescu a plecat să studieze tocmai Viena, imediat după terminarea liceului. Ciudat sau nu, așa se prezintă faptele în CV-ul oficial al ministrului sănătății.

Astfel, în anul 2001 Vlăduț a intrat la Vienna University of Economics and Business Administration, fără a se preciza dacă plătea taxă sau a fost admis pe locurile finanțate de la buget. Un lucru e sigur: diploma de bacalaureat de la Liceul din Pucioasa s-a dovedit deosebit de utilă.

De fapt, așa cum avea să se afle mai târziu, studiile i-au fost plătite printr-o bursă finanțată de Institutul Aspen, la care vărul său din România, Nic Voiculescu, este fondator și membru în consiliul de conducere. Mai simplu spus, Nic l-a ajutat pe văr-su de la țară să facă o școală mai bună. Așa a ajuns Vlăduț la Viena.

În perioada 2001-2005, adică timp de patru ani, nu știm din ce bani a trăit Vlad Voiculescu la Viena, deoarece primul său loc de muncă apare tocmai în decembrie 2005. Până atunci situația sa este una puțin enigmatică. Nu știm dacă a muncit sau a primit bani cadou, sau poate a cerșit? Cert este că nu apar alte activități în CV-ul lui Vlăduț înainte de finalul anului 2005.

Deci din postura de om fără ocupație, în 2005 este angajat la Dexia Kommunalkredit Bank AG unde primește sarcina de a coordona implementarea “Sistemului de Management al Informaţiei în toate filialele grupului.”

Dar atenție! Vlad Voiculescu a primit postul fără a avea o diplomă de licență, deoarece , așa cum avea să se afle, acesta și-a terminat facultatea tocmai în octombrie 2011.

După doi ani de zile își schimbă locul de muncă, fiind angajat în martie 2007 la Volksbank International AG, Viena unde devine “consilier al Consiliului de Supraveghere, Comitetelor de Audit, Comitetelor de Strategii şi Buget din mai multe filiale” ale băncii. Și aici este angajat tot fără diplomă de licență, adică în baza diplomei de BAC din România.

După încă trei ani, în octombrie 2010, pleacă de la Volksbank și ajunge la Erste Group Bank AG, cel mai mare grup financiar-bancar austriac, pe postul de “vicepreședinte al Diviziei de Finanțări de Infrastructură.”

Nici de această dată Vlad Voiculescu nu avea o diplomă de licență, angajarea fiind făcută doar pe baza bacalaureatului din Pucioasa. Incredibil, dar adevărat!

Și tocmai la un an după angajarea la Erste, în octombrie 2011, reușește și Vlăduț să-ți obțină Licența. Practic, Vlad Voiculescu a fost student timp de 10 ani, din 2001 până în 2011. Ați mai văzut așa ceva?