Un produs Blogger.

joi, iulie 29, 2021

Așa arăta Antena GSM din Calea Griviței nr. 309, înainte de a fi dărâmată de furtuna din seara de 28 iulie 2021

110 comments

Vazută din str. Lacul Ursului

 

110 comentarii:

Calinmihaib12 spunea...

Întrebare:..raportat la"puterea"/ gradul furtunii,sistemul de ancorare
al antenei a fost "calculat"..CORECT ..întinerește..?

Leon spunea...

https://m.ziare.com/stiri/rupere-de-nori-in-capitala-1692561

Iulian Mareș spunea...

Da bine a mai fost proiectată și executată!

M spunea...

E proiect standard. Nu se "calculeaza" pentru fiecare antena.
Mai cad.... 😁

reddog spunea...

Poate ne povesteste Huhu cum a trait ziua cand a primit gradul de ofiter.

Imaginile sunt din orasul natal al actualului presedinte.
Dupa cum bine stim a preluat mandatul de la dl Basescu supranumit Corsarul Invincibil.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=838721846754483&id=141113432694582&m_entstream_source=video_home&player_suborigin=feed&player_format=permalink&ref=m_notif&notif_t=watch_follower_video

M spunea...

Băsescu supranumit "javră ordinară". O pată în istoria României, o pată de vin.... 😂

Apropos, în afară de domnia ta nu am auzit pe altcineva spunând despre bețiv că ar fi "corsarul..." Ce unde ați luat denumirea asta? Știți ce înseamnă "supranumit"?
Ești "supranumit" când mii de polițiști în uniformă îți strigă "își afară, javră ordinară" și tu fugi cu morcovul în kur ascuns între lăzile cu pâine în mașina ce făcea aprovizionarea bufetului. 😂😂😂 Ce rușinos!!!!!

monteoru spunea...

Esti sigur ca e ofiter?Eu nu.Poate e ofiter de stare civila.La sah in timpuri mai indepartate nebunului i se spunea ofiter.

micutzul spunea...

Hai bre ,,M,, cum să fie proiect de rezistență standard? Păi fundația depinde de teren. Proiectul ...da!
E din ce în ce mai distractiv în România! Te joci cu ursuletul pe stradă (valabilă acum aia cu ,,pleacă băi cu ursul...,,) , trenuri deraiate, mecanici de tren beți și adormiți, trenuri ciocnite, poduri prăbușite cu muncitori cu tot....Să vedeți când incep să se rupă barajele!

Calinmihaib12 spunea...

P.S.:.."inginerește",nu cum e scris greșit ..: "întinerește".!
M:..da, o construcție metalică de acest tip,..o fi un model
standard,dar,în funcție de locul de amplasare,ANCORAREA TREBUIE.."CALCULATĂ"..conform .."eforturi lor"= FORȚELOR MAXIME..evaluate = estimate că ar acționa asupra ei (.. a ANTENEI..!).
ANTENA NU TREBUIA SĂ.."MAI"..CADĂ..!
(..e părerea unui nespecialist..în domeniu..!)

Calinmihaib12 spunea...

.P.S.:.."inginerește",nu cum e scris greșit ..: "întinerește".!
M:..da, o construcție metalică de acest tip,..o fi un model
standard,dar,în funcție de locul de amplasare,ANCORAREA TREBUIE.."CALCULATĂ"..conform .."eforturi lor"= FORȚELOR MAXIME..evaluate = estimate că ar acționa asupra ei (.. a ANTENEI..!).
ANTENA NU TREBUIA SĂ.."MAI"..CADĂ..!
(..e părerea unui nespecialist..în domeniu..!)

Gigi spunea...

M 👏👏👏👏👏

M spunea...

Offf, Doamne, de ce cred romanii ca se pricep la toate?

Ancorarea se "calculeaza" dupa zona, zona e "teren plat" adica vantul e intre 7.5 m/s in zona litorala si 4.5 m/s in Campia Romana pana prin Vrancea, mare parte din Transilvania si inca ceva zone.

Standardele trebuiesc schimbate ca sa tina cont de modificarile meteo sau credeti ca sta ala cu anemometrul si masoara vantul timp de 2-3 ani pana se decide sa construiasca antena?

@micutzul - plimba mata ursul ca nu a "iesit" antena din fundatie!!!!! Ce? s-a scufundat in pamant?

Probabil una din ancore a cedat (material prost, corodat), subdimensionat pentru rafale de vant la nivelul anului 2021.

Iulian Mareș spunea...

Corsaj, pt că prăduit marinarii subordonati de țigări, cafea băutură, carpete, blugi și jerse... Tot repet, epava asta morala, Kiorul Betiv, nu a fost ofițer de informații pt intern sau extern, el a fost un CIRIMPOI JEGOS, pasat între servicii!

Iulian Mareș spunea...

...dacă guvernul mău bea și kefuiește...si urează La mulți ani și Sănătate morților de 200 de ani...
Unii rad de Becali, însă are o vorba f adevarata: Ce a făcut asta ca să mai facă?...au produs niște foi de pe net, pe bani buni, în ONG-uri? Da, tata, a furat banii ălora din azil...înseamnă că va mai fura!

M spunea...

@calinmihaib

Excelență, mai cad si avioane desi nu ar trebui sa cada (si alea sunt verificate si rasverificate). E o intreaga discutie daca nu ar trebui schimbate standardele (din cauza modificarilor climatice).

De exemplu, normativul prevede ca in calculul conductelor ce preiau ape pluviale sa se ia o valoare de 20 l/mp (normativ din anii 80). Cand ploua la 40 l/mp normal ca alea nu fac fata. Treaba s-a vazut si la nemti recent sau credeti ca nici germanii nu calculeaza?

Constructiile se fac pe normative nu pe ce crede unul sau altul! 😁

Iulian Mareș spunea...

Adica a căzut pt că s-a copt?...🤣😜

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Blestem national pentru patronul șacal, intrucat a demontat antenele securitatii ceusiste sa le repună pentru telefoniile occidentaliste!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Corsar inseamna pirat, hoț, tâlhar, criminal, bandit, ceas rau, pacatos, nebun de la balamuc, om creierii putrezi de bautura, cioflingar, panglicar, maimutoi, circar, caracter infect, gunoi, zoaie, un decedat printre vii, scursura, bagabont, golan, cocalar, interlop, etc...

avianyc spunea...

Să moară # Mares si Ice Monteoru de ciudă.
Academia Fortelor Terestre condusa excepțional de un domn general ,dr.ing.de aviatie ( ATM) fost la început de carieră sef atelier motoare la UM elicoptere Sibiu , dar dr. ing . inca din 90 ,absolvent al unei instituții de învățământ superior ,(ATM)acreditată si recunoscută inca din 1990.
Hai mai laudati- va cu postliceala AMG sau AISM acreditată prin tragere de par prin anii 98.

Leo spunea...

Lăsați antenele , că nu asta arde.
Priviți la ce nivel se luptă Dan cu sistemul ticăloșit din MFA. BRAVO DAN ! Zi-ne și nouă ce și cum , ca să intrăm în LUPTĂ !
http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000396467&id_inst=2

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Declaratie Câțu, astazi: ,,La 1 Septembrie toate pensiile vor creste cu 10%! Pensiile speciale nu se face nimic la ele din cauza opunerii PSD!'' Pe pagina mea fb gasiti articolul, cu siktirul meu, nelipsit in asemenea rare ocazii ,,placute'' sa-l acord!

Huhu Rezea spunea...

Crezi d-ta că puiul ăsta de ghionoaie știe ce cuprinde expresia... toate pensiile?
Are majoritate parlamentară așa că poate să facă tot ce dorește cu pensiile speciale, chiar si sa le desfiinteze, cu conditia sa nu le duca mai jos de calculul pe legea din sistemul public. PSD nu-l poate impiedica deloc, pentru că așa au votat româbiu in urmă cu 10 luni.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile: CORECT, CORECT, CORECT, FOARTE CORECT! NU SE VREA, ASTA E!

Huhu Rezea spunea...

Doar zgomot sau, cum zici d-ta, doar mimă. O acțiune stil SCMD.
Singurul pârât care are calitate procesuală pasivă în actiunea pe obligația de a face este CPS a MApN.

ifrim spunea...

Păi de ce nu le desființează,să dovedească că are sânge-n instalație?Să simtă românul ce-a votat!

Gigi spunea...

Ho!Ho!Ho!,n-are rost sã insiri toate "calitatile",zii pe scurt:Neam prost.😂

Gigi spunea...

@Avianic Toatã stima pentru oamenii competenti,cã ne-am sãturat de incompetentii de azi,vedem unde ne-au dus!!!
Cred cã,şi d-nii arãtaţi de d.voastra se bucurã de calitatile distinsului domn. Ar fi culmea sã fim gelosi pe un om competent,din considerentele aratate mai sus.

Gigi spunea...

Reddog Lasã pe "corsar"
în pace,mai bine pune-l sã cumpere şi el nişte bilete,mãcar câte o 100 la fiecare meci cã,Slava DOMNULUI,are de unde.Corsarii,ca toţi corsarii au adunat bogatii cu nemiluita,cã d-aia sunt Corsari😀

Leo spunea...

MAESTRE ,
OBLIGAȚIA DE A FACE , - să facă ce ? asta nu știu.
Dar trebuie să recunoaștem că "distribuţia" (sau castingul cum se zice acum la movies) este de "top". Las' să-i hărțuiască , să le strice liniștea lichelelor. Măcar atât și e tres bien.........

Leo spunea...

Fi liniștit , Flavius că sunt și alea mai înalte decât cea prăbușită.

M spunea...

@Leo

Domnu' Leo, a pus domnul Huhurez subiectul despre antene, despre antene vorbim! 😁 Vreți să îmi frece iar ridichea cum că nu scriu pe subiect?

M spunea...

Dar să le desființeze pe toate!!! 😁 De la cei din agricultură până la CCR și ICCJ.

Gigi spunea...

Probabil,dupã pãrerea unui cunoscut bun in glume,Antena era prea încarcatã la acea orã,prea multe urechi introduse prin componentele acesteia😀Nemaiputand sã suporte,a cedat😀

Calinmihaib12 spunea...

M.:
..nu vreau să "întind ..pelteaua", sau să..
"desfac toate foile cepei" mai ales că mi -am exprimat părerea ..ca nespecialist în domeniu(!),dar e clar că..CEVA..din TEHNOLO GIA respectivă nu a fost respectat,(tehno logie RELATIV NOUĂ în domeniul telecomunica țiilor.!),din moment ce.."a cedat"la o furtună..!
În TIMIȘOARA,în zona Iulius MALL,aproape de centrul orașului, era un"câmp de antene uriașe..de radio- comunicații, antene care au rezistat.. "vitregiilor vremilor ..și climaterice, mai ales că prin anii '90 au fost veri..cu furtuni puternice care au demolat acoperișuri de blocuri,dar ANTENELE AU REZISTAT..ZECI de ANI = fiind bine și corect ancorate (!), până la demolarea lor voită,în alte scopuri ..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ati vazut tupeul de la CFR al directorilor? Sau a Câțosului incapabil? Toti acolo sunt pusi de partide de dreapta. Ce flegme merita golanii aia, dupa ce au chinuit calatorii ore in sir, stationati pe camp sau in gari, fara apa si mancare, cu copii mici si pe o canicula infernala! Merita romanii si din astea, ca doar ei s-au dus si i-au votat!

monteoru spunea...

Sa le desfiinteze odata.Mananca rahat ca nu le poate desfiinta.Are majoritate in Parlament deci poate.
Cu riscul ca voi fi injurat consistent eu sunt pentru abrograrea legii 223/2015,poate asa vor fi pensii functie de grad,functie,vechime,riscuri etc.Nu e corect ca numai unul sa aiba pensie cu 5 cifre pentru ca l-a fatat masa mai tarziu.
Avianyc@Puteam sa urmez ATM daca aveam PCR.Armata m-a vrut la AMG.Ti-am mai spus.Sc.super.de of. a fost echivalata in cazul meu cu niste ani la facultatea TCM.
Stai fara grija.Am gradul de col.si am avut functie de col.fara sa am titlul de ing.Stanculescu era loctiitor al ministrului si sef la Departamentul pt productie armament fara sa fie inginer dar tinea ing in buzunare.

M spunea...

Bine ca nu a cazut aia a STS! 😁

Daca sunteti interesati gasiti o harta a presiunii dinamice a vantului pentru Romania.
Mai apoi harta cu acceleratia terenului (cutremure).
Harta cu incarcarea din zapada...
Si asa mai departe...
Se fac proiecte standard pentru fiecare combinatie de zone, ca nu sta nimeni sa proiecteze si sa reproiecteze. Te duci frumos la biblioteca de proiecte si ceri: "Turn tip 1, in zona seismica 2, vant de 2 etc...."

Harta vant:
https://drive.google.com/open?id=15rQJ5Bqzu6Kuv5VfHLZTrjW9184uo_Bz&usp=sharing

Harta seismica:
https://drive.google.com/open?id=10fjg3Umd1FjX_eCkpEHev9eDh0qCiVmA&usp=sharing

Harta incarcare din zapada:
https://drive.google.com/open?id=1sWbu-MzbKmy-AmqMc7HFYRku2RU0GI5L&usp=sharing

PS - renunt la subiect. In general lucrurile se mai si strica. Asta a fost mai vizibila ca a fost in oras. Cate n-or fi cazut pe campurile si dealurile patriei?! Cum proiectele sunt standardizate putem sa fim optimisti: a fost un concurs de imprejurari greu de repetat sau pesimisti: poate cadea oricare daca se indeplinesc acelesi conditii.

Leon spunea...

Si Pensia minima de 800 de lei de care beneficiaza aproape 1 milion de pensionari civili si militari( aprox.4000 de militari/urmasi) ??
Stim ca acestia pe Cupon au Pensia stabilita cf.legii si DIFERENTA pana la 800 de lei, de la BUGETUL DE STAT..!

Iulian Mareș spunea...

Nicu T_Avia,
Oricât de multe prostii vei indruga sa ții minte xa AFT, AFA sunt unități militare de învățământ, specific organizate și structurate conform Programei analitice!
Este rău xand nici asta nu înțelegi... iar m-ai dezamăgit...
De fapt între tine și el sunt km de Evoluție! Și el a fost șef de atelier însă i-a trecut, pe când ție NU! Asta ai fost, asta ai rămas, adică atât ai putut! Onorabil totuși, însă prea puțin!

Leo spunea...

Printr-o antenă ca cea prăbușită , am aflat că obligația de a face , este de a face indexarea pt. anul 2021.

avianyc spunea...

# Mares
Desteptule ,orice UM de asemenea dimensiune deține si întocmește documente operative ,planuri de mobilizare ,etc similare cu orice UM.
Pe deasupra cred ca stii ce inseamna responsabilitatea unui comandant de garnizoana ,precum garnizoana Sibiu.

M spunea...

Nu e pe tema dar poate ca este.

Dl. general Florian Caba dadea candva "punctajul" stabilit de strategul chinez Sun Tzu pentru cucerirea unei tari fara lupta:

"1.Distrugeţi orice este bun în ţara duşmanilor voştri.
2.Faceţi de râs zeii şi tot ce înseamnă tradiţie.
3.Subminaţi, prin toate mijloacele, prestigiul păturilor conducătoare, oriunde este posibil, implicaţi-le în afaceri obscure, şi faceţi-le de ruşine la momentul oportun.
4. Propagaţi cearta şi dezbinarea printre cetăţeni.
5. Instigaţi tineretul împotriva bătrânilor.
6. Împiedicaţi, în orice mod, activitatea autorităţilor.
7. Plasaţi-vă, peste tot, agenţii.
8. Nu aveţi reţineri şi colaboraţi cu cei mai josnici şi respingători indivizi.
9. Oriunde aveţi posibilitatea, împiedicaţi pregătirea şi aprovizionarea forţelor armate duşmane, subminaţi-le disciplina şi parazitaţi-le voinţa de luptă prin muzică obscenă, trimiteţi în taberele lor femei uşuratice şi lăsaţi-le să definitiveze ele opera de distrugere.
10. Promiteţi cât mai mult, nu faceţi economii la bani sau la cadouri, deoarece toate acestea produc dobânzi substanţiale."


Adaptand putin la zilele noastre, nu vi se pare ca suntem in plin scenariu?

monteoru spunea...

Avianyc@fara sa intelegi ca ma laud.In sc.of.Sibiu careia i se spunea superioara se invata in draci si mai ales la materiile" tehnico fantastice".Cauza.Daca aveai restanta o " boaba" pierdeai o luna de vacanta chipurile sa inveti.Studiul era obligatoriu si controlat.Daca aveai nota proasta adio invoire.Vedeai Sibiul in fotomontaj.La terminarea scolii intrai functie de media scolarizarii sa-ti alegi garnizoana.Asta seamana cu teoria grafelor.
Referitor la ing. de av. care a ajuns sef la trupele de uscat va fi dependent de subordonati si etichetat drept prost.Eu unul nu-l felicit pt alegerea facuta.

Gigi spunea...

Spre aducere aminte celor care au uitat,iar bunica,bunicul,nu le-a spus.
Am sa trec peste comentariul autorulului și am să public doar aceste versuri:
*Hora de la Rusca
#Hora dezrobirii
"Cine face hora-n deal,/Slugile lui Brukenthal/Cine face hora-n vale/Slugile mariei sale/Decât sluga la ciocoi/Mai bine cioban la oi/Vom trăi cum vom putea/La ciocoi n-om mai lucra/De-om manca frunze de fagi/Nu vrem sa mai fim iobagi/Sa spunem și la vecini/Că pământul moștenim/Haideți,fraților cu noi/Că sa mergem la ciocoi/Sa cerem pământu-napoi/Pământul nu-i ciocoiesc/..........................."
Continuarea găsiți pe internet.Au fost postate de:Maria-Manuela Catrina.
Comentariul este trăsnet!I se adresează Ralucai Țurcan precum și celor care au uitat de trecut și,acum,au din nou atitudinea de slugi.

Iulian Mareș spunea...

Nici eu, insa unii cred ca este de lauda...
Acum, ca nu stie el trageri, tactica pentru trupe de uscat nu-i bai, ce tactica si oeratii aeriene stie? Uite, cati stiu ce inseamna cercetarea de arme intrunite si cate elemente specializate participa? ...ah, da, mai putin Mezar, caci asta este as!!!

Iulian Mareș spunea...

ca unii, foarte multi isi ascund trecutul de sliga/iobag nu ar fi foarte deranjant, criminal este ca acest statut le-ai intrat in ADN si si-l doresc si azi! Pe iobagii rasculati îi trageau grofii pe roata, azi pe prostii nostri grofii îi trag pe canapea!
Daca dumneata crezi ca toti care au facut ATh au si minte te inseli amarnic! 10% sunt vai steaua lor! ... specialisti in toate domeniile si nimic!

Cezar spunea...

🤣🤣🤣😛😛😛😛
Ca m.alul....

Calinmihaib12 spunea...

..cel "mai jos nivel" al unei pensii militare recalculate în orice alt "sistem"(?)..nu poate fi = evident că..da (!) decât cel contributiv ..!,pt. că totuși recalcularea="transformarea=" trebuie să pornească de la elemente obiective: adică soldele plătite corect,legal= actualizate= corect legal=(cel puțin) la nivelul "activilor" ..!(pt. a nu crea discriminări "exagerate" între generații diferite de pensionari..!)

spiritul lui Haret spunea...

Eu ma pronunt pt. stramutarea conducerii R.P.China la conducerea Romaniei.Ruinarea Romaniei a inceput cu domnia Iliescu si continuata in zilele prezente.Cat timp la conducerea sectoarelor din economie sunt pusi oameni nu pe criteriul competentei ci pe alte considerente vom merge din zi in zi inapoi.De studiat cum criminalul de Hitler a revigorat o economie muribunda.

Leo spunea...

N-are nimic.
faci tu o legătură , cam așa :
Prin antena prăbuşită de pe calea GIULEŞTI, atunci când era erectă (desigur antena), am aflat ce ne spunea CABA ...etc...
Şi ute aşa o legi de topic.
E valabil pt. toate topicele... 😁....

M spunea...

@Leo 😂

Daca stimatul Huhurez considera ca este complet in afara temei nu o publica. 😁

Am dat sursa pentru ca eu personal (sic!) nu am gasit respectivul citat. Mi se pare insa ca se potriveste!
Acum astept "femeile usuratice" care sa imi submineze disciplina si vointa de lupta (asta daca ar fi posibil sa o duca mai jos decat au reusit guvernantii nostri).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, Gen. Florian Caba n-a fost artilerist? Am avut la Artilerie-Rachete, Braila, prin anii '80 un Maior, Caba Florian, stiu ca trebuia sa faca Academia, se stia despre el ca e ciripitor la CI, dar pe mine nu m-a convins zvonul asta, infocat propagandist PCR, ca asa erau vremurile la modul obligatoriu, fara prieteni prea multi, fiind neîcrezatori in indivizi, parand un singuratic rebel... Se schimbase brusc, dintr-un om de zăhărel si pus pe rana, dupa ce a ajuns Maior cu mari perspective, pe merite, si intrucat nu-mi era sef imi era indiferent de schimbarile survenite, totusi facandu-i placere sa ma aiba la Parcul Auto cand era OSR, stiind ca eram atent si exigent in timpul serviciului ordonat, ferindu-se de evenimente care puteau sa-i disturbe cariera. Daca o fi el, era un profesionist militar, exigent si corect totusi. Nu retin daca era artilerist sadea sau o alta arma din cadrul artileriei, unde se stie ca erau cercetasi, calculatori, topografisti, transmisionisti, chimisti, etc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, lasa ca le bag eu niste antene erecte pe subiecte de penzii militare sa li se inmoaie antenele dintre plantare, ca sa-si piarda amantele din dotare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ave, Spirite, si uită-te, colo, matale la reclamele de matrimoniale, ce materiale de nebunii, nu la conducatorii de orezării, carele de ar veni in colonia romanistană n-ar fi buni nici de ciobani la stană!

Leon spunea...

De la Burebista la @Burebista:
https://www.gds.ro/Local/2021-07-30/galerie-foto-un-doljean-s-a-trezit-in-curte-cu-un-tezaur-de-pe-timpul-lui-burebista/

Iulian Mareș spunea...

Gl. Caba, a fost tankist, unul f bun, fost Comandant al mai multor eșaloane militare din Ardeal, un meseriaș, care a excelat prin lucruri practice și multa exigenta, uneori duritate extremă!
Nu-i știam aceasta latură teoretic doctrinară! Păcat ca parte din media a sărit pe el și a fost nevoit sa se pensioneze...

Iulian Mareș spunea...

Mezar,
Tu ești doar bâtă!

Iulian Mareș spunea...

Ocean,
Știi de în partidul comunist kinez nu a avut loc o revoluție în anul 1989 și nici în următorii ani? Pt că în CC al P. Comunist Chinez nu sunt țigani și nici evrei!

Gigi spunea...

Dacã tot o rezolvaram cu Antena,cu permisiunea Admin,dl H,pe canicula asta sã "ne" mai şi râdem😂

Intr-un compartiment de tren circulau tri(3) persoane,doi magistraţi şi un Snaopsn-ist.
Cei doi magistraţi discutau între ei de tot felul. La un momentdat au ajuns la concedii şi vacante,şi sã devinã ironici la adresa colegului de cãlãtorie şi se apucara sã se laude:
-Eu,zice unul dintre ei,îmi trimit sotia in vacanta pe Coasta de Azur,vine bronzatã şi plina de viatã,la banii mei îmi permit.
-Da,şi eu o trimit in Elvetia la 3000 de metrii,vine ozonata,bronzatã şi plina de viata,cã la banii mei îmi permit.
Dupã ce terminara cu laudatul si ironizatul,îl intraba pe SNAOPSN-ist:
-Dar,d-ta,d-ne,unde îţi trimiti sotia?
-Eu,nu o trimit nicãieri,o ...t acasã cã la ...a pe care o am îmi permit.
PS/
Acesta este un Bank,trebuie luat cã atare.Cine se supara îi tai nasul!

M spunea...

Scuze, dar nu mai pot!!!!!!!!

Unde duce ura asta animalică a usr-iștilor împotriva SNAOPSN?
Un tren rămâne în câmp noaptea. Călători copii, femei gravide, oameni care mergeau la dializă.
Ăia de la CFR sunt incompetenți! Asta e! Știm!

Dar de ce nu au dat un telefon la ISU, la Jandarmi, la Armată???... La dracu!!!! Ai noștri toți erau la datorie, nu dormeau ca ăștia!

O mașină cu apă, cu ceva sandviciuri și asistență medicală se rezolva!

Băăăă idioților!!! Lăsați dracului aroganța asta după stupidă!!!! Era vorba de niște copii!!!!! Javrelor!!!!

Acum se apără unii pe alții că niște nulități ce sunt!

monteoru spunea...

Cand niste oameni in preajma ta,vecini,au parte de aia cu coasa uiti de toate inclusiv de pensie.Nimic nu e mai important decat sanatatea.La oras cu o saptamana in urma am pierdut un vecin ,pensionar militar.Varsta 63 ani.Cauza decesului:IMA.Astazi ,la tara vecin,invatator ,deces.Cauza:IMA.Varsta,63 ani.
Concluzia:incepand cu varsta de 60 ani trebuie sa va faceti abonament pela doctori.Subsemnatul cu 8 ani in urma am avut noroc.Faceti-va timp si curaj si masurati-va dimensiunile vaselor de sange.Se chiama coronografie.Nu neglijati marimea colesterolului.Fumatul si stresul dauneaza grav sanataii.

Gigi spunea...

Toţi ne ducem când o veni ceasul!
Ce,doctorii nu se duc? Cel mao bun doctor eşti chiar tu.Nimeni nu îti cunoaşte corpul mai bine ca tine La câte chimicale,pesticide,E-ri bagam in noi,ne mirãm de unde mai suntem. În piata,vin unii ţarani cu fructe,legume mai periculoase decât ce gãsim prin alte pãrţi.
Îmi spunea cineva,de la ţara,cã dacã nu stropesc legumele,fructele nu se mai face nimic. Taranul care vrea sà vanda ce a cultivat,nu mai ţine seama cum stropeste,cã are şi acest lucru un timp de repaus,el tropeste in seara asta,iar peste o zi douã îţi vinde produsul,ţie şi te imbolnaveste.
Cã sã mai condumi ceva curat,trebuie sa cultivi tu pentru consum.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, nu stiu daca e el. Multi si-au schimbat arma de la artilerie la tancuri, stiind multe cazuri care au facut asta la Academie, chiar fostul meu Cdt Plt din Armată-Bacau, Luca Vasile, care a ajuns din artilerist tanchist si a iesit la pensie din functia Cdt Regiment tancuri de la Bacau

avianyc spunea...

@ Gigi
Iti spun eu dupa experimentul facut in propria livadă si gradina de legume.
Bio nu există decât daca ai in livadă pomi batranesti ,cum le zice popular.
În rest livadă formată din pomi de pepiniera nu rezista fara tratamente.
Am incercat la gradina de legume pentru combaterea mamei si a bolilor toate produsele bio posibile recomandate de specialisti pe internet. Degeaba ,fara tratamente chimice nu mai rezista nimic la mana si tot felul de boli.
Cunosc legumitori cu sere bio facute pe fonduri europene care in ascuns stropesc cu substanțe chimice in cantități si proporții admisibil dar cu repetare periodică ( 4-5 stropit pe sezon).
Mediul ,natura ,climatul s-a schimbat in asa fel ca fara chimicale se duce pe pluta recolta.
Si eu chiar am vrut sa fac bio fiindca totul este doar pentru familie.
Nu am reusit decat la zmeură, coacaze, afine ,vie si mar de vară- soiuri batranesti,mazăre ,gulii, morcovi ,patrunjel ,ceapă . Fasolea verde pitică am fost nevoit să o stropesc cu insecticid fiindca a fost atacată - sufocata in prima fază de niste pureci- musculite negre.. Pana si vișini care nu sunt de pepiniera si atat de sensibili la boli am fost nevoit sa-i stropesc. Nu mai vorbesc de piersic, duc o lupta aprigă an de an sa-i feresc de boli.
Iar țăranii pentru ce vand la piata umfla din greu cu tratamente chimice ,îngrășăminte chimice ,ierbicide.
Eu dau cu sapa , cumpar gunoi de grajd ,nu folosesc ierbicide cel putin.
Greu mai găsești la producători care ies pe piata si miere de albine nefalsificata. Sunt rari cei care nu uzează de niste trucuri bine camuflate.Nu falsifică doar ce dau la export fiindca se verifica la laborator. De asta am in plan sa-mi cumpar si 4 stupi ,buni si pentru polenizare .

Leon spunea...

Zaibarul Oltenesc NU se stropeste..:)).

Gigi spunea...

Aşa este,am distrus tot ce era aclimatizat la noi şi am adus din afarã care nu sunt adaptati la Clima.Au productie,dar pânã sã ajungã la maturitate au cazut toate.Cunosc pe cineva care are vie româneasca,nu stropeste cu absolut nimic,face un vin de te rupe.Succes pt.ce v-ati pus in gând,pt.ca numai ce produci tu mai ai încredere ce consumi.

avianyc spunea...

@Leon
Nici prunii bistriteni plantati odinioară și care 4 bucăți inca mai dau productie.

Sorin spunea...

Piratul era in afara oricărei legi..
Corsarul era in slujba coroanei britanice...
Ambii făceau acelasi lucru...

spiritul lui Haret spunea...

Avianyc@ ma vad nevoit sa-ti dau dreptate.Fara pesticide,insecticide etc. nu faci nimic.Bio e o farsa.La ploile care au fost nici de "zaibarul oltenesc" numai esti sigur.
Mares@gura pacatosului adevar graieste.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cumnatii mei de cativa ani nu mai pot reusi sa vada rosiile coapte din cauza unei mane pacatoase, dar nu m-au ascultat sa stropeasca legumele si copacii cu lapte indoit cu apa, si scrie si pe Google, in care proportia pleaca de la 25-30% lapte si se ajunge la fifti-fifti... Avianyc si @Leon, studiati va rog problema si scapati si de probleme, mai ales de otravuri, fiind cat se poate de viabila si reala! Cumnatii au facut prostia sa vanda si vaca, ce putea sa-i ajute in aceasta problema, ca e bun laptele idoit cu apa si la vie.

avianyc spunea...

@ Cornele
Am stropit si cu lapte îndoit si cu bicarbonat de sodiu, cu zeama de urzici si cu tot felul de alte recomandări facute de specialisti si nici un rezultat notabil.
Din contra parca mai al naibii se infigea mana in rosii ,castraveti ,etc.
Fără insecticide si fungicide cumpărate din comert lucrezi degeaba.
Asa ca mai bine bem laptele neidoit cu apă impartindu-l cu pisoiul mare prieten din copilărie cu cuțu-cuțu- ham -ham.

Iulian Mareș spunea...

M,
Daca inca nu este clar, pana prin 97-98 parca, MApN avea Bg. Constructii si Intretinere CF, cu tehnica si personal calificat!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
kiar nu stiu ce inseamna IMA?

Iulian Mareș spunea...

Nicu_T_Avia,
acum multi ani in urma, cativa copii au plantat in fata blocului un cires si un visin! Nimeni nu i-a udat sau stropit, mai putin astia de dau pt tantari!
Daca ai vedea ce cirese si visine se fac.....o minunatie! Ciresului i-au trecut unele crengi de etajul 3!
Poftim natura!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
nu sunt un mare pacatos! Iliescu tzigan, Roman neroman, ...etc!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
daca au vandut vaca isi pot lua o capra sau o oaie!

Iulian Mareș spunea...

asa ca lasati-va voi de legumicultura de subzistenta si mergeti in piata ca ne mor taranii adevarati nu ca voi, tarani modificati!

Ein Stein spunea...

@avia
Trebuie sa folosesti lapte din comert, e la fel de toxic ca insecticidele si fungicidele, mai mult poti sa pretinzi ca e tratament bio, ca asa scrie pe unele cutii.

Ein Stein spunea...

A venit timpul ca Romania sa plateasca pretul pentru zecile de ani de hotie si ticalosie. Povestea cu antena GSM e doar o picatura din ce urmeaza sa patimim. Doar in ultima vreme s-au petrecut o gramada de dezastre, rafinarii sarite in aer, trenuri deraiate, poduri cazute, accidente in lant, cu certitudine vor urma si altele. Anii in care statul a fost parazitat cu tot felul de imbecili si analfabeti au inceput sa-si arate coltii, lucrurile nu se vor opri aici. Pana acum Dumnezeu a avut mila de noi dar cred ca s-a cam plictisit. Suntem pe cont propriu.

Gicu spunea...

Cu toate tratamentele posibile nu am putut scăpa de mana viței de vie.În schimb la roșii,ca niciodată,le-am tratat cu "indifetență":nu araci, nu copilit,un singur fungicid (zeamă bordeleză) la răsădit.Fiind cu creștere nedeterminată am lăsat spații un pic mai mari,s-au întins,își țin umbră și sunt pline de roșii frumoase,curate!

Iulian Mareș spunea...

Eu unul tot nu am inteles ceva esential!

Ne-am ales politicienii ca sa ne slujeasca sau sa ne fie stapani?
daca nu le convine sa-si skimbe dracului meseria asta de curva, pentru ca nu noua trebuie sa ne fie frica de ei si de intitutiile crete de ei ci lor trebuie sa le tremure kilotii si pantalonii maron!

Lucian Avramescu: Alo, domnilor nemernici, mă auziți?
”Le zic domni pentru a nu mă schilodi cu injusta lor justiție pentru tratament injurios. Mut fiind și curtat de o paralizie a mâinilor și picioarelor, scriitorul din mine poate fi doar răstignit pentru semnalarea celei mai scârboase informații pe care am primit-o de când sunt jurnalist activ. Adică de peste o jumătate de veac.

Copiii ăștia români care au devenit campioni mondiali la Robotică, au primit din partea statului căruia aparțin deocamdată, până vor deveni americani, felicitările gâjâite ale unui secretar de stat în aeroport. Promit că statul român în viitor se va implica în sprijinirea, la, la, la, tra, la, la. Flori, poze…

Copiii au mers în SUA, pe banii lor. Părinții și câțiva sponsori au plătit dus-întors biletele de avion, cazarea, până și benzina autobuzului care i-a dus în fața juriului care a rămas cu gura căscată la vederea performațelor robotice gândite de geniul puștilor din Carpați, cu doi îndrumători excelenți, un profesor și un student care merită statuie. Cum, statul român, Guvernul, ăsta de acum, compozit și liberal, ăla dinainte, pesedist, că ei au mai luat argint și bronz în mari competiții internaționale și până acum, nimic, un leu, un dolar, un euro de-o înghețată?

M-am interesat dacă aici, în munca grea a construirii acestor mașini gânditoare, materialele au fost puse la dispoziție de structurile articulate și bine hrănite ale statului. Totul a fost cumpărat din lume pe bani privați, iar mașinile alea cu gând înăuntru nu-s din mămăligă, ci au în ele compoziții mondiale și aliaje de vârf.

Să mă închin, să blestem, să înjur? Nu mai pot, glasul dispărând iar mâinile, care nu se mai pot ridica la frunte, apăsând greu doar pe clape. Deci țara care are un milion și jumătate de funcționari, de trei ori mai mulți decât state de patru ori mai bulucite de lume, țara care dă pensie unui șef de pușcărie comunistă cincisprezece mii de euro pe lună, țara care se depopulează zilnic, iar pădurile au coborât în sate și cresc salcâmi din odăile caselor abandonate, țara cu cei mai mulți șoferi și secretare de ștabi bugetari n-a investit un leu în premiul liceenilor de la Chicago? Da, documentați-vă și aflați că așa stau lucrurile.

Măi, javrelor – nu știu cui mă adresez – dați un milion de euro acestui grup să-și facă o firmă care să vândă nu creiere pe gratis americanilor și nemților și englezilor, ci roboți. Să aibă lefuri mai mari ca-n SUA, obținute pe meritul lor, asigurați-le un confort sufletesc și legislativ și nu se vor mai face mercenari ai tehnologiei mondiale.

Iertați-mă, copii! Felicitări, încă o dată!”

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avianyc, nu te contrazic si e posibil sa fi devenit rezistente aceste bacterii si daunatorii
@Iulian, nu-i rau cu oaia si capra, mai ales ca avem pe aici si cioban, numai ca se ridica problema consumului de alcool si a crizelor bahice de delirium thremens!

Ein Stein spunea...

@mares
Nu intelege mare lucru nici Avramescu. Politicienii "au fost alesi" nici sa ne fie stapani si nici sa ne slujeasca, au afost alesi ca sa ne vanda ca pe vite. Cred ca nu a uitat cineva de avioanele sparanghelului in plina pandemie. Romania este colonia Austriei, toate masurile ce se iau in Romania sunt scrise la Viena, pana cand romanul nu se va dezmetici si va intelelge situatia in clar, e greu de crezut ca vom intra in randul oamenilor liberi si cetateni europeni. Tot ce fac jigodiile "alese" e sa intareasca statutul de colonie, ireversibil. Ne-au distrus tot ce ar da incredere unei natiuni, romanul s-a obisnuit deja, asa sunt vremurile, mai sunt si pe aici indivizi care lauda de dimineata pana seara statutul de sluga. Ca tot vorbea Avramescu de invatamant, doar unul din opt absolventi de studii superioare urmeaza o specialitate cu cautare in piata muncii. Ceilalti sapte nu fac altceva decat sa risipeasca banii contribuabililor, directiva din afara. Premiantii la robotica fac parte dintr-un cerc restrans de copii, care vor ceva de la viata, sunt mult prea putini si oricum si acestia vor lua drumul robilor catre vest. Romania merita ce i se intampla, si nu e tot! Singura salvare a Romaniei este doar un curent ca cel de la 1848. NU EXISTA ALTA SANSA!

Leon spunea...

Nu cred asa ceva, esre o manipulare:
https://www.stiripesurse.ro/noi-dovezi-din-ibizagate-coruptia-din-fostul-guvern-al-austriei-care-dadea-lectii-romaniei-era-ur_1921919.html

M spunea...

@Iulian Mares

E clar domnule... e clar! 🤬 S-a zis ca nu ne trebuie, ca luam contractori privați! Atata prostie!!!

Cezar spunea...

Tot zeama bordeleza trebuia sa folosesti si la vie..nu "toate tratamentele din lume"sic
Ai ascultat de m.Alul stie tot🤣🤣🤣🤣😛😛😛

Cezar spunea...

Asta nu era..jurnalistul de casa a familiei prezidentiale..Base in Udrea?
Nu zic ca nu are dreptate acum..in vorbe...

Cezar spunea...

Ce mai bina telemea..de oaie in piata
LAPTE PRAF ..ADUS CU SACII.LA STÎNA(3 oi si o capra)..si cacareze bio de oi.capre..care se tin strict controlat in laptele praf
Asa da aroma..inconfundabila
Cumparati cu incredere de la taranii..vopsiti
Bio ..taica..🤣🤣🤣🤣🤣
Mares stie..ca doar asa si.a facut studiile..

reddog spunea...

De luat aminte!
Mai ales de fanii Sosoaca si Haur.

https://m.ziare.com/stiri/tulpina-delta-sua-deces-covid-scrisoare-apel-vaccinare-razvan-chereches-1692911

M spunea...

@Iulian Mares

"Ne-am ales politicienii ca sa ne slujeasca sau sa ne fie stapani?"

Sursa: jandarmii care pazesc Ministerul Sanatatii au primit ordin sa se adreseze lui Vlad Voiculescu cu formula "Sa traiti domnule Ministru". In plus acesta are dreptul sa intre si sa iasa din minister ca si cum ar fi angajat (fara control si la orice ora).

Asta e tara! Impartita pe feude!

😁 PSD se temea de presa, de DNA si de reactia populara. Astia nu se tem de nimic!

Gigi spunea...

Ne-am ales politicieni cã sã se inbogateasca.
Pãi,hai sã fim serioşi,dacã munca asta era grea se luptau ei aşa cu toate armele sã vinã la putere? Sã fim serioşi! Exemplul cu aceşti copii geniali este doar o picatura intr-un ocean.Ca avem de trei ori mai mult personal bugetar faţã de alte ţãri, nu ne mirãm,acolo se regãsesc toate pilele politicienilor,precum şi clientela lor politicã. Am mai spus-o de vreo cateva ori,miliarde de Euro se cheltuie aiurea,unii iau bani de nici nu stiu pe ce.
Am crezut cã cei care sunt la puterecschimba ceva,cã tot se laudau cã vor face ordine,cã peeeseeedeeee au umflat ap.bugetar,dar dupã cum vedem nu misca un deget.Ba mai mult,îi preia ei şi îi folosesc la diferite activitati,în folosul lor.

avianyc spunea...

@ Gigi
Bun bancul.
Problema-i ca le trebuie la femei de acum inainte ne cam trebuie si noua.
Nu merge nici cu reparație capitală sau medie si nici nu se poate casa si inlocui cu alta nouă.
Bine zici in comentariul de mai sus.
Cum sa intre astia in sistemul bugetar unde si-au infiltrat si ei odraslele ,etc daca Dragnea i-a făcut cu salarii la care nici nu visau. Acum se uita la cetățeanul de rând ca la un nimeni ,atat in administratie cat si in spitale ,etc
Cândva ziceam ,doamne fereste de mai rău .Numai ca uite ca se poate si mai rau.
Încă nu am aflat cat poate duce omul de rand in cârcă......

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, nu e de glumă cu guvidul. Cum il scoate pe al 3 lea vaccin, cum il fac. Nu mai iau dupa prosti!

avianyc spunea...

# Mares
Ceea ce fac este doar un mod de umple timpul in mod placut prin grădina casei care nu depășește 2500 m.p. ,din care mare parte este cu iarba si livadă. Iarba o coseste un vecin si in schimb imi da gunoi de grajd pentru gradina de legume.
Agricultura de subzistență se face prin APIA si face obiectul preocupării pentru multi fentagii de fonduri bănești.. Cand nu se vor mai da bani de la APIA nu o sa mai vezi multi țărani sau sa le zicem agricultori pe camp sau preocupați de ferme ,utilaje etc.
APIA a fost o vacă de muls prin care multi au încasat banii si au folosit mare parte din ei in cu totul alte scopuri familiare.

Cezar spunea...

Si totusi KaCîtu..are dreptate
Preturile nu au crecut..cel putin in Tm.
CARUCIOARELE..TOT 50..BANI
AM VERIFICAT PE LA TOATE SUPER M.
🤣🤣🤣🤣😛😛😛😛😛

Calinmihaib12 spunea...

.."SPIRITE":..te mai întrebi(poate retoric ..!?)..ACUM..DUPĂ.."APROAPE O SUTĂ DE ANI" ..cum a reușit"revigo rarea economiei..un nebun ca HITLER..?!
RĂSPUNS:..prin:
..TEROARE..
..CRIME.."în masă..!
..JAF,TÂLHĂRIE,FURT..
..COTROPIRE..de țări.
..și câte..ALTELE..?!
DECI:..ce mai e "de studiat"..?,..și.."ca să..ce"..?
..NU A AJUNS OMENIRII
TOATĂ..ISTORIA LUMII ..de la.."FACERE"..și
până în "blestematul" SECOL..XX..?
..mai vrei "o porție"
..??

Calinmihaib12 spunea...

M.: totuși,am revenit
pt.că..nu se compară.
.complexitatea construcției (..și funcționării) unei ANTENE cu aceea a unui AVION = la care intervin..j'de..mii de.."variabile"..atât în..construcție cât și în funcționare, având în comun..supu nerea la variate condiții atmosferice, de climă,vreme, vânturi, furtuni, tornade, cicloane, ..etc.

Calinmihaib12 spunea...

GIGI și AVIANYC:
..o părere de..nespe cialist în ale.. "grădinăritului",dar care are un văr..de meserie..și grădinar:
..crud că"soluția"..e : ararea pământului, gunoierea lui cu gunoi uscat de grajd, lăsarea lui.."la odihnă"..1-2 ani, iar apoi însămânțare lui cu SEMINȚE NATURALE, recoltate în anii anteriori de bunicii ..noștri din propria recoltă de legume, zarzavaturi și fructe ..!fără utilizarea oricăror "chimicale", cu excepția celor care au.."proba timpului"..că nu sunt toxice pt.plante și.. oameni..( zeama bordeleză,varul,etc.)

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Daaaa! Cum ar fi Mezar care încă nu si-a vopsit gioarsa aia de calorifer ruginit, din tabla de 0,2 mm, marca anilor 70!
*Macar sa scoată poza aia tâmpită de pe Facebook!

Iulian Mareș spunea...

Asa este, este o mani_pulare marca a 3-4 cosmopoliti de pe aici, care vor sa fie trași de grofi nu pe roată ci pe canapea!

Iulian Mareș spunea...

Locuiești la țară, adică în mediul rural, "unde orice baba este medic comunal?"

Iulian Mareș spunea...

Regret sa te trag de mânecă pt că deraierea ca IR...sub o forma sau alta subvenții de la stat, uriașe fata de cele date fermierului român, printr-o forma sau alta se acorda și în FRA, DEU, BEL, POL. Inclusiv celor întrați în asociații de sute și mii de ha!
Agricultura de subzistenta asigura traiul țăranului, un minim la vânzare, dar nu și capital pt investiții și dezvoltare.
Asa ca, povestește altora, mai ales xa acești Golani di Guvwrn și Administrativ nu au fost în stare sa mențină staketa lui Daia, ce vorbim de depășire...
Mai si râdeau unii dobitoci de povestea cu Dosarul Cormoranul! Tu îi știi pe aceștia? ...sau aduc eu scopalamină?

Calinmihaib12 spunea...

.Iulian MAREȘ: ..cealaltă jumătate..(spun "gurile rele"): ..gitană hispanică..!
; dar.."rezultatul"..n-ar fi fost, poate,.. rău..,în ALT..CONTEXT ..ISTORIC..!

Iulian Mareș spunea...

Așa arată omul pe care Mezar l-a urât de moarte în toți acei puțini de școală:

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Grigore_Gheba

Calinmihaib12 spunea...

Avianyc:..scuze: corect e:..scopuri "familiale",..nu
"familiare"..!

Iulian Mareș spunea...

”gitană hispanică”! Mai mult ca sigur, caci cine lupta impotriva lui Franco!
”În ciuda ajutorului primit din partea statelor Axei în timpul războiului civil, Franco a păstrat neutralitatea Spaniei în cel de-al doilea război mondial, salvând chiar evreii refugiați în Spania (în opoziție cu politica Germaniei). Franco a rămas în fruntea Spaniei până la moartea sa, în 1975. Conform dorinței dictatorului, după moartea sa a fost restaurată monarhia, prin înscăunarea regelui Juan Carlos I, din dinastia de Bourbon.”

*In skimb, azi, daca bunicul/tatal a fost frankist poti intra in Armada (Marina Militara) numai pentru functii ekivalentele maistrului militar sau subofiter! Daca tanarul doreste sa concureze pt academia marinei militara, deci pentru ofiteri de marina militara, dosarul îi va fi respins.....

Iulian Mareș spunea...

M,
Sa te adresezi unui ministru civil cu o formula de salut specifica salutului unui superior in grad si functie nu ar fi asa o mare problema...Este ministru!
dar sa emiti un ordin in sensul asta...este de kkat! Ca si cum ai spune printr-un ordin cu un singur articol: Din momentul numirii ca ministru d-na Turcanu a devenit cea mai dășteaptă in cap! Iar ministerul invatamantului sa o si atestesteze cu patalama!
Din perspectiva celor discutate eu l-am apreciat mult pe ministrul Atanasiu care avea cateva intrebari: Ce variante avem? Care este cea mai buna? Cum ar fi cel mai bine/legal sa o rezolvam? Repet, doar din acest pdv, adica al faptului ca-si intelegea limitele de nonmilitar!
*A fost o vreme cand ministrii civili nu aveau, la pace, conducerea operationala a fortelor, insa acel timp a apus!

M spunea...

@Iulian Mares

Imi cer scuze dar Vlad Voiculescu este un cetatean. Nu mai e ministru! Asta subliniam eu.

Iulian Mareș spunea...

Avianyc,
S-a mai explicat, dar revin și eu: pt adresare folosește @numele și nu #numele!
În perspectiva pasiunii pt documentarea privind MLR, #-ul ma onorează, însă tu nu știi tu de ce!

Iulian Mareș spunea...

@M,
Da, Voiculescu este un simplu cetățean, care trebuia sa aibă sansa de a întra în sediul MS doar cu mopul și galeata!