Un produs Blogger.

joi, iulie 08, 2021

Ordinul M.120/2021 modifică Ordinul M.110/2009 privind asistența socială

39 comments




39 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sanki: Stie ea, doctorita mea de familon, ca eu trebuie sa iau gratuit? Ha? De unde sa stie ea, daca eu sunt singurul rezervist din ea de la cabinet? Ha? Vrajeli, taica, vrajeli... Mie mi-a zis scurt ca nu incheie contract cu MApN si, gata!

Leon spunea...

Cornele, am mai discutat acest aspect cu ceva timp in urma !
Ordinul MApN pune in practica HG.nr.351/2021, prin care poti ridica Medicamentele prescrise de med.familie/med.specialist de la orice Farmacie din localitate chiar daca nu are contract cu CasAOPSNAJ!
Soliciti Factura si Bonul Fiscal, pe care le trimiti la Sp.Militar Zonal pentru recuperarea sumelor platite la Farmacie !
Multi colegi procedeaza in acest fel..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, cu tot respectul numai de trimis hartii la criminalii mei n-am mai facut! Fac ceva pe pomana lor cretina! Eu nu sunt milogul lor sa le cersesc bani pe facturi, ca n-am eu timp si de prostiile astea, facute doar pentru stres si batai de cap! Nu am bani, nu am si ca asta, basta, dar la ei nu trimit nimic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De azi, Mr Dan Bazavan este licentiat in DREPT!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
eu stiu ca sunt medici de familie arondati OPSNAJ, de obicei medici militari in activitate sau fosti, care au majoritar cadre si familiile acestora sau pensionari militari si sotia acestuia. La fel, anual, patronul farmaciei depune o documentatie pt a lucra si cu OPSNAJ!
Militarul/Pensionarul care este inscris la doctor OPSNAJ merge la farmacie cu contract OPSNAJ si isi ridica medicamentele din recepta fara decont, gratuit...
Nu mai este valabil?

Iulian Mareș spunea...

Ce vor iar neomarxistii la care s-a raliat parte consistenta din PNL, KWI si 10% / ardelenii mintosi!

La sfârșitul erei comuniste, România avea un PIB/locuitor de 32% din media Europei

În 1913, România Mică avea un PIB/locuitor de 67% din media Europei.

În 1938, după distrugerile cumplite din Primul Război Mondial, greutățile integrării noilor provincii și criza economică majoră din 1929-1933, România Mare coborâse la un PIB/locuitor de 51% din media Europei.

În 1989, după aproape 45 de ani de pace, România ajunsese la un PIB/locuitor de 32% din media Europei.

În 2019, la 30 de ani după ieșirea oficială din comunism (cea reală s-a produs mult mai târziu), România reușise să recupereze o parte din decalaj, ajungând la 69% din PIB-ul/locuitor mediu al Uniunii Europene.

Dar realitatea este că în această cursă de recuperare s-a plecat de foarte jos.La această prăbușire formidabilă postbelică, stopată abia după alți zece ani (în 2000 ajunsesem la un PIB/locuitor de 26% din media Europei), au contribuit nenumărați factori. Handicapul economiei centralizate comuniste față de economiile de piață este considerat de economiști cauza principală a problemelor cu care România s-a prezentat în 1990.

Dar startul dezastrului s-a dat după 1945.

Suma totală estimată de plată pentru România către URSS a fost de 1,2-1,35 miliarde dolari “1947” – echivalentul a 14,5-16,4 miliarde dolari în banii de acum. Fără a fi inclusă și apariția ulterioară a Sovromurilor!

*Cred ca intelegeti nostalgia dupa care tanjesc leprele ce au fost votate de catre cei mai naivi romani!!!

avianyc spunea...

@ Pentru un habarnist!!!!
În privința modului de decontare CNAS SI OPSNAJ sunt una si acelasi lucru .Nicio diferență.
Atât CNAS cat si OPSNAJ deconteaza recepte doar în limita standardul prevăzut de lege.
Militarii au avantajul ca restul valorii receptei care nu se încadrează în acel standard este deconectat de farmacie de la spitalul militar la care este arondata.
Dacă farmacia cere plata cash a ceea ce depășește acel standard atunci in baza facturii emise de farmacie plus a inca un set de documente pacientul deconectează suma platita farmaciei direct de la spitalul militar zonal.
Asa ca liberalizarea adresarii oricărei farmacii este binevenită cat timp OPSNAJ SI CNAS deconectează gratuit doar standardul prevăzut de lege.
Lucrul asta trebuia facut de la început.
Asa trebuie procedat si in cazul medicilor de familie.
Dacă ești în misiune sau plecat undeva ca pensionar departe de medicul de familie ,sa te poti adresa oricărui medic de familie din apropiere iar consultatia si recepta sa fie decontata pe actualul sistem reglementat de ordonanță indiferent care-i farmacii te adresezi.
Asa se intampla prin tarile civilizate unde se mai si gândește in favoarea pacientului.

Leon spunea...

Iulica, s-a schimbat schimbarea !
Si eu am avut medic de familie un fost doctor militar( acum face avelasi lucru dar in Franta..!), apoi inca doua Doctorite civile cu contract CASAOPSNAJ, dar de 2 luni ridic medicamentele compensate de la o Farmacie care NU are contract cu CASAOPSNAJ!
Se pare ca Neomarxisti au subordonat si casa noastra, alaturi de cele Judetene, la Casa Nationala de Sanatate..!

Mirelaperianu spunea...

se deconteaza si pltile pentru lucrari stomatologice

Viorel spunea...

Cornele, spune-i și domnului Cezărică să știe și dânsul care este diferența dintre un MAC / ing.dr., licențiat și-n drept și între un Cdt. B.I. (ca studii / atenție, pe timpul domnului Cezărică, erai numit Cdt. B. nu era scoasă funcția la concurs în BIA ca și acum).

Mirelaperianu spunea...

deci la cabinetele stomatoâlogice de la policlinica ;MAI se decontwâeaza lucrarile dentare?

Liviu PO spunea...

Ati uitat ponderarea cu datoria externa...Daca in '89 aveam 32% cu 0 datorie,ar fi fost o imbunatatire la 69% doar cu 0 datorie.Altfel e valabila o alta statistica aparuta zilele trecute in care suntem pe ultimul loc din Europa.Cu asemenea guvernanti
avem toate sansele sa ajungem pe ultimul loc in lume...Vae victis!

Cezar spunea...

/@/Viurel..majur de intendenta!
Voi incerca sa.ti raspund cît mai simplu si cît mai..exemplificat
Diferenta dintre un Cdt.B.I.si un mac..din punct de vedere militar..este enorma(s.ar putea spune ca se masoara in ani lumina)
La fel cum este si diferenta intre un majur..de intendenta etc..si un ofiter in general
Specializarile..civile nu ma intereseaza !
Nb.
Gurile rele zic ca individul traieste din pensia militara
Apropo
Ce scoala de subofiteri- ofiteri a absolvit..pentru a ajunge si ..maior?

Iulian Mareș spunea...

Mezar,
Intreaba-l tu, căci are mobilul public.
Acum, ca ție nu ți se jignește inteligenta nu este o noutate, însă între doctorat în fizica aplicata și școală militară, fără continuare de studii, este ceva distanta? ...măcar un 12-13 cm acolo?
Cere relații sau consulta site-ul DMRU.

Iulian Mareș spunea...

Eu știu doar de 7n tip de lucrări! Trebuie sa verificați!

Iulian Mareș spunea...

Nicu_T_Avia,
Ma-ta știe ca ieși pe net... cine pzm te-a băgat în seamă? Nu îți stă bine cu toți dinții în gură? Vezi ca depășești firul rosu și nu este bine.

Cezar spunea...

@/m.Al
Sincer ..NU MA INTERESEAZA!
TU..CAM LA FEL...dar te.a tras cineva(cin'sa fie?)..mai tare de mot..🤣🤣🤣😛😛😛😛

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu va raciti gurile cu Mezar, ca e in zadar! Stie si el vorba din batrani ca daca esti prost mai bine taci din gura si stai jos, dar nu vrea s-o faca. Ofiterii ridicati dintre subofiteri sunt geniali! Coarna, par exemple, acum este si senator! Poti sa spui de Coarna orice, dar ca e prost, niciodata, pentru ca le are si e uns cu toate alfiile. Ca el sunt foarte multi proveniti din tot sistemul. Asta da, cariera, dupa ce te-ai ridicat etapizat direct de jos, step bye step! Si asta e doar un exemplu. Mr Dan Bazavan, nu peste mult timp va fi singurul cu doctoratul dat si luat pe bune, fara plagiat, va asigur de asta! Musteste de carte si studii juridice, deja le da palme gusterilor prin Justitie, le da lectii judecatorilor: Primesc zilnic materiale de la domnia sa pe messinger, si va asigur ca e genial!...

avianyc spunea...

# Mares
Atata poti sau puteti voi astia cu LM la baza si postliceala AISM.
Dacă te intreb si eu cine _ lua lu tac_tu ti-a pomenit numele ce zici ?Dacă te-ai recunoscut inseamna că, confirmi.
Doar unul ca tine si cei care te sprijina se apara spunând că ai intrat in ATM pe locuri pentru muncitori ( replica generală, sau alte bazaconii legate de LM ,etc).
Mai desteptule cauta argumente solide .Un proaspăt absolvent de liceu la zi nu intra in ATM pe locuri pentru muncitori ,ca sa stii si tu.
Iar pe vremea aceea in ATM nu existau locuri pentru muncitori decat pentru ofițeri si MM sau sof ultimii absolventi de liceu selectionati din cei cu medii peste 8.
Si daca vrei sa stii si tu si Ice Monteoru & co ce aduc in plus studiile civile mai ales economice si juridice ,etc parcurgeți CV si biografia omului de afaceri Ștefan Vuza. ,care daca urma si postliceala AISM era in situatia multora de aici amestecat in discutii cazone puerile pe teme de pluton, companie ,batalion ,lucruri neinteresante pentru a face față ritmului cotidian al societății civile. Asa ca marș inapoi in cazarmă de unde ati iesit in public cu ele si discutați in nestire ,faceti asociații peste asociații poavazate cu insigne de AISM in piept= o ceapă degerata la pensie sub aspectul competenței in lupta cu un sistem civil versat si uns cu toate alifiile.

Viorel spunea...

1. Domnule Cezărică: „Specializarile..civile nu ma intereseaza !”. Ba ar trebui să vă intereseze pentru că parte dintre cei de la DGFC, DGJ, CPS sunt aduși din viața civilă (piloșii) și nu școliți în Academiile Militare, ei sunt cei care au negociat Legea salarizării și pensiilor militare cu politicul, ei sunt cei care v-au calculat / actualizat bine sau greșit pensia.
2. M-am referit ca și evoluție studii / funcții plecând de la elevul LM Cezar la MAC Băzăvan. Cine a evoluat și cine s-a plafonat.
3. Ca și military versat care v-ați condus toată viața după legi și regulamente, nu trebuie să vă luați după gurile rele sau gura lumii, sunteți om cult ce dracu.
4. „2001-2004: Curs subofiţeri filiera indirectă / Comunicaţii şi Informatică / Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre / M.Ap.N.”. Probabil că a omis Curs ofițeri filiera indirectă din perioada 2004-2006.
5. Spre confirmare vă prezint un caz asemănător: Cap=Sof=Of./Cpt. (Slt., Lt., Cpt.): Ca urmare a redimensionării misiunii NATO ,,Resolute Support” din Afganistan, detaşamentul generat de Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoşani s-a transformat în compania „Dacii” și este acum parte integrantă din Batalionul de Protecţie a Forţei „Jderii”. Împreună cu o parte din camarazii nemțeni, ei își desfășoară activitatea pe Baza Aeriană Bagram.
Căpitanul Macarie-Daniel Cioban a început misiunea acum două luni şi, iniţial, a coordonat activitatea structurii generate de Batalionul 335 Artilerie.

Gigi spunea...

I.Mareş@
Aceste statistici sunt reale,dar sunt incomplete,prin simplul fapt cã cel care a realizat acest art.ori nu a vrut sã spunã,ori nu a avut datele reale in ceea ce priveşte nr.populatiei din fiecare perioada.Pai,sa-mi fie cu iertare,nu poţi compara,de exemplu perioada comunista,cu cea de dupà 1989.Mai multe sunt motivele.Una dintre ele este aceea cã perioada comunista a venit dupã un razboi devastator,fãrã o industrie prea dezvoltata,iar a 2-a perioada cea de dupà '89,a gãsit totul de-a gata,ba au vândut in draci,datorii ZERO,ba chiar pe plus.Basca au fãcut datorii de peste 100 mld.EUROI!Ar mai fi şi valoarea banilor in perioada respectivã.Una erau 10 mld.atunci,alta este acuma!

Iulian Mareș spunea...

Avia,
Nu este cazul tău...tu ești doar specialist 1 și șofer! Atât în economie și mai ales în drept...Un fel de Măcin Bot, adică Nicu Rât!
Ne-ai omorât cu vaselina din ATh, însă nu ne-ai spus de ce te-au executat? Desigur, tara te voia prost, vorba cântecului!
Lasă că te rezolva guvernul asta și prin fata și prin spate!
*Eu, odată pensionat nu simt nevoia sa mai muncesc...am muncit destul și trăiesc din ce am, mult/putin ... nu ma plâng, dar nici nu fac jde datorii la camarazi și uit sa le akit! Cunoști persoana, nu?
Oricum...umbra sa nu-ti fie înapoia ta, căci nu e sigur...

Iulian Mareș spunea...

Liviu,
Gigi,

Sunt pe aceeași frecventa radio cu voi și nu pot posta eu tot adevărul!
Numai Nicu_T_Avia, prostănac, care nu e nici ing, nici economist și nici avocat deține adevărul suprem!
Eu am procedat la o deskidere...si va mulțumesc pt interes!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Viorel,

Nu trebuie sa va supărați pe Mezar..., el atât poate accepta, în sensul ca el nu poate digera o situație excepțională!
Desigur locul dl. mr.dr. ar fi fost mai nimerit la catedra sau la o UM de producție și Cc, dar în niciun caz sa fie persistat de acest veritabil Păcălici...
Pt nulități există mereu subterfugii..."l-a tras de moț cineva", adică l-a ajutat...
Neantrenat în memorare, nu a reținut ceea ce a scris cu ceva timp în urma un coleg despre "moț"...
Pt el toți au mers asa, cu turma, din inerție...
Din păcate el, Mezar, intra la categoria "nihilist naiv, fără de voie". Nu va temeți, este și pasiv și netratabil, la vârsta lui!
Din analizele cercetărilor psihiatrice rezulta ca numărul celor xa el este în scădere vertiginoasă, numărul acestora fiind cam de 2-3 pe acest blog!

Calinmihaib12 spunea...

..la finalul lui..'89,DATORIA EXTERNĂ = "0" +.. "ponderarea"(..?) care ne-ar fi situat
..la PIB = 69 % / față de "media europeană"(?), ÎN REALITATE.."ne dobora"..mult sub cele "69 %"..(!) NEUITÂND(..?)..DE MAREA.."DATORIE INTERNĂ":cu rafturile magazinelor goale,penuria alimentară și .."CARTELAREA" principalelor alimente..!,PIAȚA NEAGRĂ,specula..,CORUPȚIA...s.a.md...!!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:= P.S.:
1.după..'89.."criza.." s-a adâncit".. "desăvârșindu-se".. până în 1996..(!), ceea ce.."A IMPUS"..: "câștigarea alegeri lor"(?),(..la limită) de către: "C.D."..+ "P.D."..pe post de.. "PROȘTI"..și .."ȚAP ISPĂȘITOR"..!
2..cred că formularea din citatul de mai jos e greșită:
.."În 2019, la 30 de ani DUPĂ ieșirea oficială din comunism (cea REALĂ s-a produs mult mai TÂRZIU), România reușise să recupereze o parte din decalaj, ajungând la 69% din PIB-ul/locuitor mediu al Uniunii Europene."..încheiat citatul; (MAJUSCULELE din citat subliniază "dis-cronologia"..(?) fenomenelor prezenta te în citat..!).
Ieșirea "oficială" din comunism (cel puțin:..aparent..și..declarativ..!) a fost IMEDIAT după 1989,.. iar IEȘIREA REALĂ din .."REGIMUL de STÂNGA" ..cu "NUANȚE"variate: ..când comuniste.. sadea,când"tentative" de SOCIAL-DEMOCRAȚIE ..nu s-a întâmplat".. nici măcar..ACUM..(în 2021!):..FERM,..CURAT,..AUTENTIC..!
..ce vedem noi, ACUM, e CONTINUAREA.."scena riilor"..și jocurilor "de-a:..PUTEREA..și.. opoziția.."= IZVORÂTE din..FSN..!=..ceea ce e evident: LUCRATIV.. (!) = pt. "JUCĂTORII" români..,și nu numai ..!! (chiar dacă CEI INTERESAȚI:..nu vor să recunoască.. EVIDENȚA..!).

Huhu Rezea spunea...

Stiai Mareș că nici astăzi nu ai ieșit din comunism, că și Cîțu este FSN-st? Felcerul așa spune când se dă politolog!

Calinmihaib12 spunea...

Huhule: ..nu mă "dau" politolog..!
..constat că ai niște obsesii..atavice..și mania de a.. decredibiliza..pe cei care nu sunt de acord cu părerile tale GREȘITE, de stângist= cel putin= așa te revendici,irațional( sau "rational .. INTERESAT"..!)care "cere"..sprijinul altora.. care să-i valideze "părerile" ..manipulatorii..!
..Ei, află..măcar acum câ.."social-democratia"..voastră
chiar e= în esența ei =o"etapă"intermediară (=o "struto-cămilă"): între capitalism și comunismul monopolist de stat=dus la extremul său..utopic ..!RESTUL..e sofisticărie de 2 bani..!
Social democrația" e forma în care o mână de..pretinși"comuniști/socialiști" dețin mijloacele de producție și..PUTEREA ..DE STAT...!
..Iar..prietenul tău CÂȚU..,IOHANNIS,Orban și..toți cei de pe "firmament"..= sunt de-ai voștri..!( ori ce-ai zice(.!): nu vezi că vă fac.. "jocurile"..??PROSTIND o lume întreagă..?
..si..în final..nu ai calitatea să mă evaluezi și cu atât mai mult să mă califici..obsedat maniacal..așa cum procedezi..atât timp cât NU AI..NICI.. CALIFICAREA,și nici.. DREPTUL..!( mai ales că "te pretinzi"..: "jurist"(..?) .. =.. "făcut" la.."pădurea Băneasa" ..??)

Huhu Rezea spunea...

Lasă politologia ! Dacă esti felcer, vino cu precizări pentru cititori privind aplicarea noului ordin de asistențâ medicală pentru militari!
Bați câmpii cu obsesii de dreapta.

Iulian Mareș spunea...

Calinmihaib,

pentru probleme privind aviațiunea, dreptul maritim, aerian si intergalactic, pe langa procesele macroeconomice intergalactice il poti consulta pe Nicu_T_Avia, eventual sa-i imprumuti ceva bani de care sa-ti iei adio, caci nu-i mai vezi (nici banii nici pe avocat)!
Sa nu-mi zici ca si dumneata a trebuit sa faci 13 clase pt a lua un BAC!
Crede-ma pe cuvant ca este corect ceea ce am postat!
*Insa nu uita, ca mâine se va descoperi ca ROU Educata a coborat din Nordul-Vestul Apusenilor cu coasa pe umar si slana in dinti....

M spunea...

De remarcat articolul domnului Neacșu din Ziua Veche.
Păcat că nu e auzit!!!

https://www.ziuaveche.ro/opinie/hai-la-lupta-cea-mare-311359.html

Leon spunea...

Are stofa de Ziarist col.(r.) Marin Neacsu !
Acest articol ar trebui preluat si de Observatorul Militar..!

M spunea...

@Leon

Da, aveți dreptate! Să încercăm măcar noi să îl promovăm! 👍

Iulian Mareș spunea...

Articolul nu surprinde cu nimic evidenta relevanta încă de la descalecatul lui Ciucă!
Numai ca 'mnealui, Neacșu, făcea frumos în audiente și interviuri luate lui Ciuca, îndemnând poporul militar la toleranta, înțelegere și răbdare...
*Și toleranta a ieșit!

Calinmihaib12 spunea...

"Ziarul"..fictiv( pt.cs el nu există în forma tipărită pe suport.hârtie): "OBSERVATORUL M" nu va publica "astfel"..de articple ..niciodată..!

Calinmihaib12 spunea...

...HUHU:
1...având structura sufletească..pe care o..ai: de la "natură",..și mai ales de la etapa.."formatării..",pot înțelege că nu poți ieși din.."ramă" și să înțelegi că ai greșit "ținta" în cazul meu,atunci când crezi că am.."obsesii de dreapta" (..?!!), după ce ai aflat că am avut un unchi mort în..EST,încorporat la începutul lui '44: când războiul..și ROMANIA ..erau PIERDUTE(..!);ba chiar aș putea să-ți redirecționez spre tine aceste.."obsesii de dreapta": atât timp cât întreții, într-o formă sau alta..acele "obsesii.." ale unora..care fac aici,pe blogul acesta..cultul personalității lui Ion ANTONESCU= om.."de dreapta"= ..cel puțin, prin prisma opțiunilor și faptelor sale= devenite..ISTORIE
..!
2.Cât privește acest ordin M.120 din 2021 + Ord. M.110/2009: ele pot fi citite pe internet,dar e mai dificil ..de ANALIZAT pe TELEFON,comparativ cu analiza mai facilă pe computer / laptop, datorită necesității de deschidere simultană a mai multor ferestre pe ecran,impuse de formatul și textul acestor ordine..!; când voi face rost de un text tipărit pe hârtie,voi putea să analizez..aceste 2 ordine, care..acum, practic nu mă prea interesează (..pt.scopuri personale..!).

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
1..sigur: amândoi credem că atunci.. în anii..'90,afirmativ și "oficial": "comunismul".."a căzut" (în ROMÂNIA) ..!;dar în finalul citatului:fiecare din noi are O PĂRERE..formată în funcție de PARTEA pe care s-a situat a..."BARICADEI".. ridicată..ATUNCI.. în anii..'89-'90 ..! (..poziționare: ..în funcție de VALORILE ÎN CARE CREDEM fiecare din noi,..și încă multe alte criterii..!).
Privind.."trimiterile"..malițioase din prima parte a comentariului..de la ora 07:39/10.07.a.c.,ai..cam greșit.."țintele" la care te referi
..!,inclusiv.."evaluările"..care stau la baza..ERORII..!

avianyc spunea...

La fel bate câmpii si # Mares cu obsesii ciudate ba chiar dubioase.
# Mares ,grija mare ,pot dauna " ilustrei" dvoastra personalități!!!

Iulian Mareș spunea...

Nicu_T_Avia,
unicul specialist in viata privind aviațiunea, dreptul maritim, aerian si intergalactic, pe langa procesele macroeconomice intergalactice, coborat din zona educata a Apusenilor cu o coasa pe umar si slana la sold!
Numai tu ai obsesii periculoase, secesioniste, bolsevice si kiar idioate!
In nemernicia ta, te simti bine cand tu mi te poti adresa pe nume (si nu cu dle col., cum oracaiai mai ieri) si asta pt ca eu nu am ce ascunde, iar tu, ca o râma, stai ascuns azi, cum ai stat toata viata?
Rusine mai mare decat cea prin care iti renegi numele dat de tac-tu....!