Un produs Blogger.

vineri, iulie 23, 2021

Cer ca Parlamentul să aplice de urgență paragraful 30 din recenta decizie nr. 256/2021 a Curții Constituționale.

174 comments

 

 corect "pensionarii de astăzi"
Nu susțin considerentele Curții Constituționale potrivit cărora Parlamentul sau Guvernul  nu se pot atinge de legea prin care, după secole de discriminare a magistraților, ministrul liberal Valeriu Stoica a propus pentru prima oară, în anul 1997, pensie de serviciu pentru magistrați, considerente reiterate în paragraful 27 al Deciziei CCR nr. 256/2021.

In anul 2000, când Parlamentul a anulat pensia de serviciu pentru magistrați, prin Legea nr. 19/2000,  a contributivității, CCR a sărit...cât colo, cu Decizia nr.20/2000, înfrângând voința Legiuitorului și a decis că este discriminatorie desființarea pensiilor de serviciu pentru magistrați câtă vreme se păstrează pensiile de servici pentru militari, deși acestea erau vechi, de aproape 150 de ani, militarii aflându-se, vorba Curții, în situație juridică deferită față de magistrați. Plus, mai ziceau predeștii de atunci ...că, magistrații ar fi constituționali si nu ar fi de nasul Parlamentului să le desființeze pensiile de serviciu. Vorba fostului CCR-ist Ion Predescu de la Craiova " Ce, io sunt fraier să votez pentru desființarea pensiei mele de magistrat?"

Bine, să nu le desființeze, dar să le limiteze la un plafon maxim sau minim, poate Parlamentul?

Eu zic că se poate, dacă Parlamentul aplică paragraful 30 din Decizia nr. 256/2021, care reia considerentele constituționale din Decizia nr. 888/ 15 12 2020, considerente care se referă nediscriminatoriu la toate pensiile de serviciu, inclusiv la pensiile de serviciu ale magistraților . 


Decizia nr. 256/2021, paragraful nr. 30. 

"În ceea ce privește încălcarea dispozițiilor art. 47 din Constituție, prin Decizia nr. 888 din 15 decembrie 2020, paragrafele 19 și 20, Curtea a reținut că dreptul la pensie este un drept fundamental, consacrat de art. 47 alin. (2) din Constituție, dar care se exercită în condițiile prevăzute de lege. Astfel, legiuitorul este 

liber să stabilească în ce condiții și pe baza căror criterii se acordă pensia, baza de calcul și cuantumul acesteia, în raport cu situația concretă a fiecărui titular al dreptului. Nici Constituția și nici vreun instrument juridic internațional nu prevede cuantumul pensiei de care trebuie să beneficieze diferite categorii de persoane. Acesta se stabilește prin legislația națională. În aceste condiții, legiuitorul poate să prevadă și o limită minimă a cuantumului pensiei, precum și plafonul maximal al acesteia. Curtea a mai reținut că extinderea incidenței acestui principiu și asupra sporului acordat pentru contribuția la fondul de pensie suplimentară nu poate fi privită nici ea ca generând un tratament discriminatoriu, de vreme ce se aplică nediferențiat tuturor persoanelor care au dreptul să beneficieze de acest spor."

In deciziiile din anul 2020 CCR a precizat că limita minimă a pensiilor speciale de toate categoriile nu poate fi sub cuantumul componentei contributive.

In privința pensiilor de serviciu pentru militari, pensii care nu au o componentă contributivă, s-ar impune calcularea acestei componente, în baza legislației în vigoare a pensiilor din sistemul public. Această componentă ar urma să fie minimul pensiei militare. Maximul pensiei militare ar rămâne la actualul cuantum net, calculat potrivit art. 60 din L 223/2017 modifificat prin OUG nr. 59/2017 și OUG nr. 114/2018.

Nu are niciun rost să ne mai cramponăm de forma inițială a legii pensiilor militare, câtă vreme cramponeorii nu sunt în stare să distingă între calitatea de asiguat a militarilor în activitate și calitatea de asigurat a celor trecuți în rezervă cu ajutoare sociale, pentru că nu îndeplineau condițiile de pensionare, situații distincte care au fost reglementate în art. 6 din Legea nr. 263/2010.

174 de comentarii:

Leon spunea...

Pentru militari si politisti, Pl x nr.199/2020 indeplineste criteriul CCR pentru Pensia MINIMA, si se poate introduce un Amendament privind Pensia MAXIMA..!
Dar, pentru corectitudinea unui calcul corect, musai trebuie prevazuta si ACTUALIZAREA elementelor din baza de calcul la nivelul activilor din anul 2020 si pensia NETA sa nu depaseasca Solda Neta obtinuta..!

Boby spunea...

Solutie:impozit progresiv pentru toate veniturile și atunci se rezolva pensiile de serviciu.

Liviu PO spunea...

In opinia mea ,nu pensiile magistratilor ar fi problema,ci faptul ca pretind niste bani frumosi in conditiile in care in perioada de 30 de ani in care s-au dat marile "tunuri" prin spolierea de toate avutiile tarii de catre unii indivizi certati cu legea,acestia in loc sa se autosesizeze au preferat inactiunea...Daca toti procurorii si judecatorii ar fi fost gen LCK,nu am asista neputinciosi la dezastrul zilelor de astazi...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cu alte cuvinte, o gașca de golani (viata a demonstrat ca sunt la propriu, precum și la figurat în părți egale) au pus mâna pe DECIZIE și ADEVAR și le siluiesc în fel și kip dar numai partinic, aducând tagma magistraților la cea a preturilor de acum mai bine de 2000 de ani! Insa și pretorii judecat cf legii romane adaptată la legea pământului!
Sunt 2-3 lucruri care deranheaza:
1-De ce magistrații au fost excluși de la apărarea țării la care sug?
2-De ce CCR nu realizează ca scroafa urcata în copac este penibila?
3-De ce s-a urcat și CCR în copac? Pt că poate? Argumentul numărului mic este la fel de tâmpit precum toată argumentația specifica unor troli...

*Polițiștii judiciaristi detașați la DNA/DIICOT, structuri centrale și teritoriale, pe ce lege li se calculează pensia? O simpla întrebare....

Cezar spunea...

Hombre..L.Pop
Cît esti de basist..si cit de putin intelegi adevarul
LCK..a fost lancea capitalului strain..pentru omorîrea din fasa a capitalului autohton
Si nu numai..sper sa vina vrenea sa raspunda!

avianyc spunea...

'nțeles ,să trăiți !
Numai după VACANȚA MARE .

Gigi spunea...

I.Mareş
"Gasca de golani",cum îi numiti,sunt palpabili,ei sunt vii,deci,sunt la propriu,în nici un caz figuranti.
Magistraţii,sunt excluşi de la apãrarea Patriei,cã sunt speciali, nu pot sã facã un efort atât de mare,iar pe timp de razboi judecã in continuare,cã doar nu se stopeaza prosesele civile şi chiar şi cele penale.
CCR,în unele cazuri,si-au depãsit atributiile,sã fie f.clar.Odata ce sunt numiti politic este lesne de înţeles ce decizii dau,în folosul cui.
Poliţiştii detasati pe lânga instituţiile aratate,sunt platiti normal cã orice politist,cã or avea nişte sporuri in plus,nu sunt sigur,numai cei în masura pot sã spunã,dar se pot lua venitul lor din Declaratia de avere.

M spunea...

@Iulian Mareș

Pe legea 223. Ei continuă să fie plătiți de MAI. Din câte știu/știam de bucură de un singur spor în plus și anume cel de "anticorupție". Nu pupă însă Oskar.

Numărul lor este infim și au o viață destul de grea.

M spunea...

Logică ar fi propunerea UDMR (acum Huhurez o să spună că am votat ungurii) și anume:
Cel mai mare salariu este al președintelui României, pensia nu poate fi mai mare decât salariul președintelui.

Are logică, se actualizează automat, e previzibil.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Liviu Po, daca Fofoaia este adorată si adulată pentru razbunarile politice la comandă, folosindu-se de călăi, ca Portocală, inseamnă ca nu cunoastem acea perioadă, cea mai ineficienta si neagra, care a dus la explozia coruptiei in țară! Toate cazurile ei anchetate au fost achitate pe buna dreptate, fiind cea mai rusinoasa perioada a dictaturii, abuzurilor si urii, de atunci magistraturile statului roman devenind, pentru o lungă perioadă, o infectă mocirlă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Boby, Impozitul progresiv ar fi cel mai potrivit si sugestiv, mai ales pentru corpul lacom si agresiv al generalilor si clocarilor!

Niky spunea...

Orbán a spus că nu e de acord, cota unică fiind o “fixație” de “dreapta”. Cică le încalcă principiile, luai-ar gaia.

Iulian Mareș spunea...

De WEK!!!

> 11% trăiesc în Europa
> 5% trăiesc în America de Nord
> 9% trăiesc în America de Sud
> 15% trăiesc în Africa
> 60% trăiesc în Asia

> 49% locuiesc în mediul rural
> 51% locuiesc în orașe

> 12% vorbesc chineză
> 5% vorbesc spaniolă
> 5% vorbesc engleză
> 3% vorbesc arabă
> 3% vorbesc hindi
> 3% vorbesc bengaleza
> 3% vorbesc portugheză
> 2% vorbesc rusă
> 2% vorbesc japoneză.
Doar 62% vorbesc propria lor limbă.

> 77% au propriile case
> 23% nu au unde să locuiască.
> 21% sunt supra-hrăniti
> 63% pot mânca normal
> 16% sunt subnutriți

> Costul zilnic al vieții pentru 48% din populatie este mai mic de 2 USD.

> 87% au apă potabilă curată.
> 13% fie nu au apă potabilă curată, fie au acces la o sursă de apă poluată.

> 75% au telefoane mobile
> 30% au acces la internet
> 7% au studii universitare
> 93% nu au urmat facultatea
> 83% pot citi
> 17% sunt analfabeți.

> 33% sunt creștini
> 22% sunt musulmani
> 14% sunt hinduși
> 7% sunt budiști
> 12% sunt alte religii
> 12% nu au credințe religioase.

> 26% trăiesc mai puțin de 14 ani
> 66% mor între 15 si 64 de ani
> 8% traiesc peste 65 de ani.


***Dacă aveți propria casă, măncati mese complete zilnic, beti apă curată, aveți un telefon mobil, aveti acces la internet și ati absolvit o facultate, atunci vă aflati intr-un minuscul lot privilegiat de sub 7% din populația pământului

^numai 0,000000001% din ”oameni” au un calorifer ca acesta.....:

https://www.dreamstime.com/photos-images/moldy-radiator.html

https://zoso.ro/calorifere-vopsite-murdar/

Iulian Mareș spunea...

Cu toate ca sunt niste principii si prevederi clare sunt CEO din RAS (egii autonome de stat) din subordinea directa a ministerelor, patronate de ”Nasuc Alb” cu salarii cu mult peste Presedinte!!! As propune ca presdintele sa faca parte automat din fiecare CA, iar prezenta ES, la sedinte, sa fie considerata din start 100%!

Iulian Mareș spunea...

A batut-o Cel de Sus!....Huiduma sta cu anii nevorbita!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, dar e normal ca salariul Presedintelui sa fie etalonul si maximum-ul salariului, si ani de zile acest lucru s-a respectat, pana au venit la putere golanii care au facut legea bunului plac de stat in stat!

micutzul spunea...

Raman cracanat de uimire când văd că mai sunt unii care încă mai cred in Plx 199. Acest peleix a fost o fentă de la bun inceput. A intrat in parlament ca un ,,joc de glezne,, amagire a fraierilor pentru o perioadă și rămâne acolo fiind adus la nivel de ,,perfectiune,, a prostirii militarilor in rezervă. Singura realuzare măreață a peleixului este introducerea discordiei intre rezervisti și amagirea acestora de catre TOATE PARTIDELE .
Atâta timp cat pentru oameni proveniți din același sistem , la calculul pensiei, sunt utilizate valori diferite ale elementelor de calcul dar și un VRS de mult abrogat înseamnă că ROMÂNIA NU ESTE STAT DE DREPT!

CEZAR spunea...

@/Tulumbare ,
Sugerezi cu logica ta strimba in toate ...CA AR PUTEA EXISTA PENSII CIT SALARIUL PRESEDINTELUI....!!??
Babaiete..fa un control la etajele superioare ..poate ti-au furat mobila si au lasat si geamurile deschise....
NB
Poate ca ai vrut sa zici cit 60% din salariul presedintelui !

M spunea...

@Niky

Trebuie sa intelegeti ca sunt doua doctrine: de stanga si de dreapta.

Doctrina de stanga spune ca cel care castiga mai mult sa plateasca impozit mai mare ca statul sa aiba bani pentru a ii redirectiona spre cei care castiga mai putin!

Doctrina de dreapta spune ca sa se impoziteze egal pentru ca oamenii sa fie stimulati sa munceasca mai bine si sa castige mai mult fara sa fie penalizati.

Ce doriti dumneavoastra are o contradictie majora:
Ati vrea pensii speciale (politica de dreapta) dar impozitate in trepte (politica de stanga).😁

Nu e "fixatie"... e corect doctrinar.

La fel si USR, de extrema stanga, neo-marxisti, vor desfiintarea totala a pensiilor "speciale". Puteti spune ca asta e fixatia lor dar sunt consecventi cu ei insasi: vor sa reduca pensiile militare pentru ca din banii "economisiti" sa creasca pensiile civile.

M spunea...

@Legionarul Maxx

Si ce te faci daca ai o justitie corupta? O justitie care il impusca pe ala care a furat o paine si il lasa liber pe ala care a furat 10 milioane?

Apropo... ceva cu dosarele lui Nicusor Dan (de 4 ani in REM) sau a lui Dan Barna (de vreo 2 ani in REM)?

M spunea...

😂 Saracutul Petre Padina ar vrea si el sa inteleaga si nu poate!!!!
Mor de ras!!!!!! Se uita ca capra la avioane la ce vorbim noi acilea! 😂😂😂

Filmulete cu Petre Padina. 😂😂😂

https://www.youtube.com/watch?v=YI4hzzepEcI

reddog spunea...

M
De acord cu ce spuneti.
Pe mine ma mira cati militari si fosti militari sunt simpatizanti ai stangii.
Si asta e o cantradictie.

Boby spunea...

:np.x41,2-formula calcul în noua lege a pensiilor

Boby spunea...

1442:35=41,2

reddog spunea...

Pentru pasionatii de istorie.
Nu este minor nici intamplator ca in frizele Arcului de Triumf al lui Constantin apar trupele auxiliare purtand steagul dacic.
Sa nu mai spunem de statuile monumentale ale dacilor de pe Arc.
Practic victoria lui Constantin impotriva lui Maxentiu a schimbat cursul istoriei si a impus crestinismul in Europa.
Se pare ca si dacii au pus serios umarul.

https://www.libertatea.ro/stiri/dacii-l-au-ajutat-pe-constantin-cel-mare-sa-devina-primul-imparat-roman-crestin-2101374

Niky spunea...

Da dl.@M, e corect doctrinar ,dar sunt destule state din vest care aplica impozit progresiv si cred că unele au guvernare de dreapta! Cred ca nu mai trebuie sa se cramponeze nimeni de doctrine, ci sa ia măsurile cele mai corecte pentru o țară.

Cezar spunea...

QED !
SA.TI FIE GURA AURITA...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Boby, fa te rog un calcul desfasurator, simplu, exemplificativ-explicativ ca sa fac o aplicatie si la pensia mea. Multumesc frumos!

Boby spunea...

Pt
Ifrim: număr total de puncte de pe decizia de pensie= 60; stagiul complet de cotizare= 35;indice standar=punct pensie=1442:35=41,2 ;Pensie:60×41,5=2490×0rdin merit militar.

Huhu Rezea spunea...

Ce repede cădeti în capcana trolilor și uitați să comentați, aprobator sau dezaprobator, pe fondul topicului!

Boby spunea...

Scuze 2472

Boby spunea...

Discuția se poarta pt stagiul complet de cotizare între 30 și 35 cât și la aplicare diferita a indicelui stamdar pe categorii de....

monteoru spunea...

Mares@.Din cate stiu parchetele militare si tribunalele militare la razboi se umfla.
Tulumba@se mai intampla ,e rar adevarat,ca Cezar sa puna punctul pe i.Cu titlu de curiozitate.In afara de stins incendii si eliberare de autorizatii ce mai faceti voi?.Sa nu vorbesti de protectie civila ca te trimit dupa tigari.

Periamu lucica spunea...

Pentru viitor

Calinmihaib12 spunea...

M: ai spus-o:
..dacă USR-ul e "neomarxist"=..de "extremă stângă..",vrând să taie pensiile militare..ca să aibă bani să plătească pensiile civile..! impune întrebarea: al cui "joc" îl fac..?,fiind.."DE STÂNGA.."(..care A CREAT pensiile speciale,inclusiv pe cele militare..?)..?!!
..în.."consecvența"..pomenită,..fiind emanația stângii..creatoare,ar putea crea "suspiciunea" că STÂNGA NOASTRĂ = creatoare a pensiilor speciale (!)..S-A RĂZGÂNDIT..și nu mai (vrea..) sau NU MAI POATE PLĂTI ..pensiile speciale, dar nu vrea sa recunoască public..ASTA..,așa că a făcut totul ca să scoată castanele fierbinți"..cu..=aparent=.."mâna altora"..!

Huhu Rezea spunea...

Nu ai lucrat nimic, nimic după pensionare, că văd că, neinteresându-te subiectul, o tot dai pe politică....

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Sunt extaziat...!
Categoric ca parketul și judecătorii nu-și suspenda activitatea, însă cumva comerțul, industria își încetează activitățile?
Eu zic ca nu trebuie sa uitam ca suntem egali în fata legii și a morții!

Gigi spunea...

Cornele,e simplu:Nr.de puncte,îl înmulțești cu 41,2. (Ex: 100×41,2= 4120 lei(brut)😁😬Semnale sunt că ne ard,dar nici chiar așa! Dar mai știi? La idioți te poți aștepta la orice!!!

Leon spunea...

Un scurt istoric privind pensiile militare de stat:
Decretul 214/1977 a fost in vigoare timp de 24 ani fiind Abrogat de Legea 164/2001(pentru Militari), in vigoare timp de 10 ani, Abrogata de Legea 263/2010, in vigoare timp de 5 ani, fiind Abrogata de Legea nr.223/2015 !
Pentru a mentine acest trend, este posibil sa fie abrogata ultima Lege si sa apara o alta lege privind pensiile militare, posibil pe principiul Contributivitatii in varianta Legii nr.127/2019 deja prorogata la 01.09.2023.
Acest Guvern pe care eu il numesc GUVERNUL AUSTERITATII, va ingheta pensiile pana in 2023/2024. Ca sa fie mentinuta aceeasi anvelopa pentru plata pensiilor militare, ministrul Ciuca va cauta o formula de calcul care sa mentina pensia medie la nivelul de aprox.4000 de lei.
Cred ca se va opta pentru un Stagiu de 25 ani, si un VPR de 58 lei(1442/25).
In 25 de ani de activitate , un militar poate obtine, IN MEDIE , 66 puncte( 44 puncte anuale + 16 puncte Grupe + 6 puncte PS) care inmultite cu 58 lei rezulta o pensie de 3828 X 1,2(OMM) = 4594 lei - 260 lei(Impozit) = 4334 lei; deci in 2023/2024, Pensia MEDIE NETA la MApN va avea o crestere de 8% (4334/4000)..!

vasile iosif spunea...

Dle Boby,
Se pare ca stiti mai multe devat dl.Burebista.
Puteti fi mai explicit privind noile prevederi din viitoarea lege a pensiilor publice? Ca militare se pare ca nu vor mai fi.
Ce se va intampla cu :
- pensia suplimentara
- OMM
- stagiile civile adaugate
- conditiile de
munca ?
Cu multumiri anticipate.

Huhu Rezea spunea...

Nimic nu se pierde.
Toate intră în PMA😗

M spunea...

@Huhurez

Eu zic că dacă discutăm de cuantumul pensiei, de supraimpozitare ca mijloc de control al valorii maxime a pensiei CHIAR CĂ SUNTEM PE SUBIECT!
Cu munca după pensionare e subiectul anterior!!!

@Calinmihaib

Pensiile militare reprezintă o măsură de dreapta. De ce? Pentru că încurajează cariera într-un anumit domeniu prin crearea de facilități. Alt exemplu e reducerea impozitului pentru IT-iști.

Partidele de centru deseori aplică măsuri din ambele părți ale eșichierului politic DAR PĂSTREAZĂ MAJORITATEA PE PARTEA SPECIFICĂ.

Nu stânga a "creat" pensiile speciale. Categorii de speciali au fost promovate de toate partidele.

USR este neo-marxist nu doar din asta ci și din celelalte obsesii: drepturile LGBTQ și controlul politic asupra justiției - ca să dai două exemple care îmi vin acum în minte.

Gigi spunea...

Egali in faţa Mortii suntem toţi! Aici cineva de sus a facut dreptate,în schimb,in faţa legilor,dupã cum bine vedem,nu prea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Profesor de logica, daca erau toti ca @Legionarul, nu ajungeam toti aici! Crapii grasi tac si rad ca cei ca de-al de mine sau el, niste bieti obleti cu handicapuri capatate in curtea criminalilor Armatei, nu la tata in ograda, iar ei, voi, au papa gras si ii dor in gur ca se sufera cumplit in jur! Urata gandire de grof ghiftuit! Se sucaresc doar crapii grasi, carora le e frica ca nu-si mai ridica ramele grase de la bancomate din cauza guvizilor si boiestenilor, daca li se arunca si lor niste puricei marunti! Cunosc eu marfa! Ce al dracului e egoismul asta burghez, in amestec cu marmelada zgarciogareasca, apanajul unor coate goale ajunsi, uitandu-si greierii din crapaturile calcaielor, de unde au pornit si ridicat cu pecereul si clanța susotita pe la urechi ciulite !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Auzi la @Profesorul ilogica ca, daca lupti pentru drepturile mutilate si impotriva foamei si saraciei tale esti extremist! Eu stiam ca indopatii si imbuibatii au blogurile lor, nu pe aici unde suntem toti ,,extremisti!'' Pute aici, nu?! Da, pute rau de tot saracia, ca si fecaloidele imbuibatilor!

Calinmihaib12 spunea...

Huhu:ești ciudat:
Nu observi că am răs puns unui comentariu eminamente.."politic"..?
..tot timpul ai.. "pornirea",deviînd..atenția..=interesat direct(.oare de ce.?) de la subiectul comen tat,încercând să "înțepi"..pe cei care nu au păreri,opinii concordante cu cele personale,ca și când ar trebui ca toți.. să fie..o aceeași apă și..un pământ..!; cu alte cuvinte: pot înțelege că ești PSD-ist..,dar..măcar fi.. "deschis"( open mind ..!)..= că nu-ți cade coroana..!și admite și că "lumea"..ESTE..
"diversificată" și că ..AICI se pot exprima DECENT, diferitele opțiuni,din care= pot rezulta și soluții adecvate..la diferite le probleme puse în discuție.
Te "supără" adevărul
din comentariul meu cum că USR-ul "neo marxist" e emanația "stângii"..?
Nu am scris eu"tone"
de texte șicomentarii
despre "originea" și "orientarea"..lor..ci tocmai cei care simpatizează..AICI..
STÂNGA NOASTRĂ..atot cuprinzătoare.!( după opinia mea= e treaba lor ce și pe cine "adoră",dar să nu se plângă..cu IPOCRIZIE ..de"soarta" altora, bătuți de."ghinion.." ..!în..statul social..!


Leo spunea...

După calculul tău , Flavius va avea o pensie de 1345 lei în loc de 1162 lei.

Leon spunea...

Cred ca merita sa ne bucuram pentru Argintul luat astazi de o colega militar ANA MARIA BRANZA, pentru Romania, la Olimpiada de vara 2020 de la TOKYO:
https://m.ziare.com/olimpiada/ana-maria-popescu-argint-olimpic-tokyo-2020-romania-medalie-1691908

Calinmihaib12 spunea...

M:
1.spune-mi:ce partide de "dreapta" au creat ..=..care anume "lege specială"..de pensie /salarizare..în ROMÂNIA..?
2.Eu am scris că la noi,STÂNGA a creat toate LEGILE SPECIALE de pensie,chiar și cea de salarizare 138/1999,când PSD era "în opoziție..",cu PUTERE DE VOT și INFLUENȚĂă"..PESTE cea a "majorității" ..CDR(~37 %.!);
PD-ul era.."mâna moartă"..a PSD-ului ..!(+ "intrușii"..din
CDR..!(=..iar se.. "înroșește"..cine..nu..iubește..ADEVĂRUL
evident ca SOARELE de pe..cer..!= crezând că în felul ăsta.."adoratii"..vor câștiga NOI ADEPȚI..!(poate numai ceva vo turi în plus,..dar dintr-o MINORITATE de PARTICIPARE LA VOT.!)
3.Ultimul paragraf: ..e mai complicată situația..decât o prezinți..!?!,dar nu mă prea interesează.. subiectul respectiv ..acum și aici..!

M spunea...

👏 Bravo!!!!

Am văzut finala în direct. Dramatică!

avianyc spunea...

@ Leon
Numai la brânză iti sta gândul. Te invit la Raul Sadului sa te saturi de brânză , miel la protap sau un pastrav la grătar cu un balmos luat de pe foc.
De la aprozarul lui Daia din Sibiu - Piata Cibin te alegi doar cu lacătul de pe ușă și praful de pe rafturi.
Apropo stii/ stiti ca renumitul Ansamblu folcloric " Cindrelul- Junii Sibiului" a fost fondat de tânărul numai bun de armata, Ioan Macrea, in satul Raul Sadului la 23 AUGUST 1944 !!!!
Astăzi ansamblul este condus de fiica acestuia Doina Macrea- partener Primaria Sibiu și Casa Armatei Sibiu.
Altii pe front ,altii la horă! Este corect așa ,dom Leon?

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:..
..ți-aduci aminte:numai "comuniștii" noștri..bolșevici= până deunăzi: în dec.1989..spuneau:
.."POLITICA..o facem NOI..!,..voi "sclavii"..noștri:..TĂCEȚI..,RĂBDAȚI
..și MUNCITI..!!
..Ei,..cam așa..se procedează și acum..!
Adică, dacă nu am muncit după pensio nare..!."??"..[e dreptul meu să fac cu viața mea ce vreau eu,fără ca pt. asta să fiu judecat și "înțepat" ..(cu pioneze..puse pe scaunul meu..!) de cineva suficient de inteligent ..să înțeleagă și subtextul unei comunicări,..dar care nu știe NIMIC ..în privința asta..!], conform.. NEO-BOLȘEVISMULUI..= NU AM DREPTUL la OPINIE,..nici la drepturile materiale..CUVENITE LEGAL.!, ci să iau de-a gata.."politica"=... insidioasă și mistificatoare .. "servită"..de TROLII..celor interesați..!
..Să te văd..,..dacă poți accepta adevărurile incomode..?!!

M spunea...

@Niky

Am spus că este o măsură de stânga, nu că numai partidele de stânga o aplică!

Cum spune și Decizia nr. 256/2021 a CCR, cuantumul, modul de calcul, stabilirea unui prag minim și a unuia maxim nu sunt reglementate nici de constituție nici de un act internațional.

Partidele, cu excepția celor de extremă, adoptă măsuri din întreg spectrul politic dar își păstrează un anumit caracter general.

În facultate ne zicea: dreapta creează bogăție dar nu știe să o distribuie iar stânga știe să o distribuie dar nu știe să o creeze.

Diferența între minim și maxim nu poate să fie prea mică pentru că atunci cariera nu se poate dezvolta. Adică solda soldatului și cea a generalului trebuie să fie suficient de distanțate ca să primească între ele toate celelalte grade. La fel și pensia.

Sunt comentatori cu slabe cunoștințe sociale și economice care ar dori probabil ca pensia minimă să fie 3.000 de lei și cea maximă 3.001.

Numai un idiot poate să spună că pensiile militare trebuie plafonate la 6.000 de lei (de exemplu). Pentru că atunci coloneii ar fi între 5.000 și 5.500, lt. col. între 4.500 și 5.000 și tot așa până la să zicem plutonierii carea ar fi între 500 și 1.000 lei.
Înțelegeți raționamentul?

Cred că stabilirea unei limite minime și a unei limite maxime pentru pensiile militare ar fi o măsură echilibrată dar impozitul progresiv cred în continuare că este o măsură greșită dpdv economic.

Huhu Rezea spunea...

Ai dreptul la opinie, dar d-ta nu înțelegi s-o consemnezi unde trebuie.
Sari la bătaie cum vor trolii.

Calinmihaib12 spunea...

Cezar:..fi puțin mai ponderat și obiectiv: (nu da cu paru'..!) LCK a lucrat..pt. AUTORITATEA ROMÂNĂ (..mai mult sau mai puțin..eficient..= dar asta e o altă discuție, pe de o parte,iar pe de altă parte:..NU POATE DOVEDI NIMENI..,că d-na L.C.K.ar fi lucrat pt.."străini"..!;ea a APLICAT"LEGEA ROMÂNĂ" = bună/rea,..în (/sau NU)..favoarea AUTORI TĂȚILOR ROMÂNE..!(așa cum am scris mai sus: adică mai mult sau mai puțin..eficient ..!).

Dan B. spunea...

Aș vrea să reiterez opinia mea ref. șa pensii.
În primul rând, mi-aș dori să se aplice fiscalitatea din multele state democrate, în sensul că acestea nu se impozitează, sumele în cauză fiind cândva fiscalizate (nu-i pensia un venit de întoarcere?).
Apoi, dacă tot se „pedalează” pe impozitarea lor, ar trebui fiscalizate progresiv, iar sumele obținute astfel să intre în visteria propriei case de pensii, ocazie cu care există posibilitatea majorării pensiilor nesimțit de mici.
Mai nou, varianta facultativă (ulterior obligatorie?) de a munci până la 70 ani îmi pare una improprie statului social român (nu zice așa Constituția?), specifică unui „liberalism deșănțat”, menit să fie debitat bugetul de pensii cât mai puțin. Normal îmi pare ca fiecare lege de pensionare să fie strict respectată vârsta până la care se poate activa în câmpul muncii, persoana în cauză, dacă dorește, să cumuleze pensia cu salariul obținut ulterior, la stat șau la privat, funcție de competențele si abilitățile sale.

Și, nu vă fie cu supărare, actuala guvernare, idioată de felul său, a adus prejudicii incomensurabile României, iar dacă apucați să votați corect în 2024 (dacă se va mai vota atunci!), reparațiile vor dura cel puțin 10-15 ani.
Iată că Ucraina, ajungând datoare cu peste 60% din PIB, a fost nevoită să cedeze neoficial” guvernanța celui care i-a plătit datoriile (Rockefeller), acest orizont fiind previzibil și pentru România, cât timp, la Palatul Victoria și la Palatul Cotroceni se află actuala coaliție, respectiv Iohannis.

Un alt subiect ardent este falsa pandemie (statele cu cea mai mare rată de vaccinare a populației, Anglia și Israel, au masive decese și contaminări, comparativ cu România și Bulgaria) și restricționările impuse nevaccinaților. Păi, dacă ești vaccinat, deci ar fi trebuit să ai imunitate, de ce ti-ar fi teamă că nevaccinatul te-ar contamina?
Oare de ce s-au plătit 1,8 mld euro pentru 120 mil. doze de vaccin, în condițiile în care populația posibil vaccinabilă în România este de apx 15 milioane de locuitori, deci max. 30 mil doze pentru incl. a doua doză aplicată?

Iertați-mi comentariul mai lung și mai diversificat, dar am răbufnit și am înscris ce mi-a trecut prin cap!

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:..parțial:..d'acord(!),..numai că..."sfera" asta..a.."trolilor"..e ..cam prea cuprinzătoare..aici..!, pe de o parte,..și..pe altă parte..: ..cam unde.."AR TREBUI"(vorba cânte cului, dacă nu mă înșel..a regretatu lui..CONSTANTINIU..?)..SĂ.."OPINIEZ"..?

Unknown spunea...

Cota unica de impozitare este un fiasco total!Astăzi, se aplica doar in Romania,Bulgaria și Ungaria! Orban ori este habarnist ori idiot,aceasta nu este o măsură de dreapta,a fost aplicată prima dată în Estonia,toate țările serioase(și care sunt de dreapta!),nu au luat asemenea măsuri tâmpite! În Spania impozitul ajunge la 46 la sută iau pensia maxima nu poate depăși 2300 euro!La noi CCR s-au cocoțat deasupra legii, trăgând tot sistemul judiciar după ei!Numai pt. acest lucru( că să nu-i spun ticăloșie!),judecătorii CCR trebuiau demiși imediat și puși în locul lor (nu numiți politic ci de către CSM),judecători integri care pot vedea dincolo de interesele lor meschine!

Calinmihaib12 spunea...

P.S.:..și e greșit spus:.."sar la bătaie..!";
Eu.."nu sar la bataie", ci îmi spun părerea despre subiectul în discuție
sau.."restabilesc"..adevărul în cazurile în care mă..mai pricep și/ sau atunci când se scriu..SOFISME cu rol de manipulare..grosieră a citito rilor despre: lucruri,fapte,..etc.= evident(=pt.cei avizați..!)..:false, mincinoase, evazive, scoase din context..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Merci, @Leo! Toate rânzele sus!Am 1128lei , nu 1162 lei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Boby, la ce am eu e cum a zis @Leo. Multumesc frumos!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Boby: Baza calcul 61%, pensie 1.128 lei, gr.2 inv insa fara drepturi la stagiu potential ca am vechimea mica, vechime totala 18 ani, efectiva 10 ani si 6 luni, 13,8 ani cu scoala si armata, toata vechimea pe speciale, cam 23 puncte si ceva pe 263/2010, din cate stiu, cu toate parastasele la zi!

Leon spunea...

@Avianyc, esti prea subtil pentru mine, n-am inteles nimic !
Poate intelegi mai bine dupa ce citesti acest link:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Dan_Podeanu&ved=2ahUKEwj1k6bpp_zxAhWww4sKHYs-BCQQFjAPegQIGxAC&usg=AOvVaw0sO2zrc2UELB_ezsAUuJq3&cshid=1627150601553

Dan B. spunea...

Am o rugăminte:

Nu pot răspunde comentariilor Dvs, căci, deși am bifat „anunță-mă”, nu primesc decât comentariile lui Huhu. Asta-i rânduiala adminului din setări.

Viorel spunea...

Cornele și MAXX, mai ușor cu domnul profesor de logică. Nu este un fiștecine. Și eu am avut unele ieșiri / polemici cu dumnealui însă unul din mentorii mei în persoana domnului Iulian Mareș mi-a explicat despre pregătirea, valoarea și aportul dumnealui în Armata României (un om de valoare). Și ca să nu spuneți că sunt părtinitor am o părere la următoarea expresie a domnului profesor: „vă futea ministrul dtept în partea in dos...”. Când domnul ministru Ciucă va avea un CV curat ca Albă ca Zăpada fără a plana vreo suspiciune asupra dânsului, când în S.M.Ap. pe care l-a condus ca fost șef iar acum ca și ministru al Ap., în ministerul pe care îl conduce nu s-ar fi întâmplat fel de fel de abateri grave (penale) de la ordinea și disciplina militară, cazuri prezentate de presă (frigate, corvete, rachete, Gl. DGIA / 180.000 dolari, etc.), atunci, domnul ministru poate să ne-o tragă la toți de pe blog cum vrea dânsul. Până atunci însă, să-și pună ordine în propria ogradă, inclusiv în cele 2 Direcții (DGFC și DGJ) și CPS.

Leon spunea...

Off, Sibienii ăștia:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://evz.ro/gafele-se-tin-lant-de-dan-barna-a-incercat-sa-repare-greseala-fara-succes-ce-a-spus-despre-prima-medalie-de-la-tokyo-foto.html/amp&ved=2ahUKEwjwnaO7vvzxAhXvsIsKHXlWBKUQ0PADegQICBAB&usg=AOvVaw2mbN3iW5ASXo0stODZ095j&ampcf=1

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, suntem toti iritati de nedreptati si ne sare repede mustarul. Eu sunt suspicios cand nu-i sustinere din interiorul nostru. Preudonimele nu o data au acoperit caractere dusmanoase. Nu avem nevoie de contre ci de sustinere. Oricum, nu am zis-o la modul dusmanos-inrait, ci ca aparator al unui coleg care lupta la modul serios. Discriminarile sau incalcarile de legi duc la atitudini personale ce pot atinge cote ale ilegalitatii, dar sunt ca o reactie ostila din partea noastra si deci ei sa nu incalce regulile, sa ne starneasca pe noi, care nu vrem altceva decat sa ni se redea ce ni s-a furat prin viclenii si actiuni mafiote! N-am nimic cu domnia sa si deci s-o ia ca atare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cali Mihai, da cu spirt si iod pe basismul ce-l adori, aduland-o pe criminala de Fofoaia, care executa ordinile americanilor, ca o sluga in genunchi, prin ambasadorul ala imbecil cu ura pe romani! Toate anchetele ei s-au dus dracului la closet, una nu mai e in picioare! E doar o analfabeta, care a facut Facultatea cum fac sportivii care au batut berbunca, ce naiba sa fi stiut ea cu haita aia de haitasi, ca Portocala, sa ancheteze decat la ordine politice?!

Viorel spunea...

Corneluș, nedreptățile din societatea românescă indiferent cine le produce acțioanează asupra mea ca o ghiară, un clește înroșit în foc care rupe o bucată din inima sau pieptul meu. Și eu simt uneori nevoia de ai pune la zid sau să le pun ștreangul de gât însă legea creștină nu mă lasă iar legea pământeană m-ar pedepsi aidoma. Am vrut democrația occidentală, o avem cu vârf și îndesat, dar oare ea corespunde cu democrația propriului popor ? Dacă s-ar face un sondaj de opinie cu camera ascunsă, întrebând omul de rând ce părere are despre viața de după 1989, cred că peste 80% ar cere ca toți politicienii să intre la Beciul Domnesc sau poate și mai rău, să mănânce macaroane ca și noi, acel orez numit macadan, varza âmpuțită cu carne de oaie, să transpire și ei cu ranița în spate, în mine, pe șantiere sau în fabrici de confecții cu salariul minim pe economie, nu să se lăfăie intrați în parlament pe liste de partid, cu 12 clase unii fără BAC sau diplome false dar cu aere de boieri. Când le-au tăiat indemnizația au dat statul în judecată. Nouă pentru un rahat de 5% ne-au pus cele 2 reprezentante ale sexului frumos și doamna judecătoare pumnul în bot ca la bou. Și atunci, pe bună dreptate, îți sare muștarul și mai zici câte una de doamne ajută.

Calinmihaib12 spunea...

CFI:..1.din ce scrii, rezultă că "nu ai prea înțeles..ce ai citit"..sau ai înțeles.."pe dos": CREZÂND că.."io"..aș fi adoratorul.. "băsescilor"=HOȚI..de DREPTURI LEGAL CUVENITE..!;
Aș putea..din contră:
să.."te suspectez" pe tine..de băsismo-opreanism= doar grupul ăla..vi-a mărit "fraudulos" pensiile..: prin tăierea ILEGALĂ a altor pensii= printre care și a mea= mare atenție, nu atât prin efectul unei..OUG nr. 1/2011,cât prin ..FURTUL DIRECT din veniturile lunare plătite și utilizate la calculul P.L.= punctajul lunar,în 2012..!; de asemenea a mai furat din pensiile..celor furați..și prin neaplicarea grupelor de muncă din..HGS. nr.01019/2010 pensionarilor în plată la data de 01.01.2011 (tuturor acestora sau,..mai probabil..SELECTIV: NUMAI UNORA,..pe baza unorLISTE NEGREe..!!?= din moment ce s-a afirmat că.."numai":
10 % din pensiile militare MApN au fost tăiate în acei ani "blestemați"..!
2.Nu sunt eu apărătorul procurorii LCK,pt.ca nu are nevoie de așa ceva,dar te intreb:.. de unde știi că făcea "jocul americanilor"( căci dacă chiar făcea vreun joc,ar fi avut rezultate mai bune.., și nu așa cum scrii.. ?!!..; iar PORTOCALA= nu era "omul" ei..!, ci.."dușmanul" ei..!


..

Calinmihaib12 spunea...

Dan B:nu mai bifa caseta respectivă, ci lecturează comentariile..și dacă vrei..comentezi..,dacă nu,..NU..!

Cezar spunea...

Viurel..majurul de intendenta zice :..
.."unul din mentorii mei Iulian Mares..."
Zic si eu:
Vai de capul tau....daca si pensionar rablagit si pe blog..trebuie sa ai ..mentor😛😛😛😛😛😛😛😛

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian Mares este si pentru mine un mentor: Este Colonel, are numeroase studii sa ajunga la un asemenea grad militar si nivel de pregatire, este inteligent, are experienta de viata si militara, a fost in operatiuni externe periculoase, este un erudit si cunoscator in mai multe domenii, stie bine Istorie, nu se compromite in actiuni hilare si dusmanoase cu initiative impotriva camarazilor, lupta alaturi de noi desi are o pensie suficienta, deci ai de la cine invata ceva bun, si tocmai de aceea il si respect!

CEZAR spunea...

Basca faptul ca si-a facut o armata de adulatori din majurii care mai de care !!NB
Insista cu ..peria de sirma ..poate se simte si el si baga ceva in cont..din pensioaia lui suficienta...!
P>S>
N-are liceu militar si scoala superioara de ofiteri...deci un vopsit pe filiera indirecta PCR....

CEZAR spunea...

NB.
Intreaba-l unde a fost si ce a facut in 89 - 90 !

CEZAR spunea...

@/All
Alerta de securitate !!!
Micutzu ii tot CRACANAT!!!??
Sa-i impinga unul un cal de lemn intre craci.....hi..hi..!

Viorel spunea...

Cezărică, iar dai cu bâta în baltă. Cursurile la GAZ nu va învățat nimic. Pentru mine, dumneavoastră și toți ceilalți există părinți, adică mamă și tată și copii. Dacă vom merge pe căile europene votate din nou și de unii europarlamentari români, ne vor spune și nouă copii părinte 1 și părinte 2. Asta a fost introducerea. Uite ce spune dexul domnule Cezărică: mentor = povățuitor, îndrumător, călăuzitor, preceptor, educator. Pentru dumneavoastră, de când v-ați născut și până în prezent iar dacă vă mai trăiesc părinții, ei ce reprezintă prin sfaturile lor în afară de mama și tată ? Sunt sau nu sunt mentori care v-au călăuzit pașii spre LM pentru a deveni Cdt. B.I. Și chiar dacă sunteți pensionar și aveți o vârstă înaintată și totuși vă mai dă câte un sfat când o luați pe arătură (cam des în ultimul timp) îl luați sau nu în seamă sau nu vă interesează ?

Iulian Mareș spunea...

Apărător al fostei doamne Koveși,
Dacă un singur om a fost prigonit când era seda DNA merita oprobiul public! ...insa, sunt f. multe cazuri...

M spunea...

😂
Exact două din obsesiile stângii: impozitarea progresivă și controlul justiției totul dublat de o lipsă de cunoaștere a sistemelor politice și de impozitare (da, mulți din cei de stânga urlă că în Spania este stabilită "o pensie maximă" dar nu spun că e stabilit și un impozit maxim - omisiune tipică pentru partidele populiste).

O postare de manual.

Iulian Mareș spunea...

"@monteoru",
1-nu mă refeream la magistrații militaru, care ca fapt divers, au mai multe structuri decat D.I., fiind organizate mai mult decât teritorial!
Dacă nu ma înșel, în WW2 existau structuri de magistrați militari arondate D.I.
Ca sa iti țin și ție 7n curs, gratuit, privind Structurile înființate pt Situații de Urgenta civila și militară (vezi ca Federația Rusa are kiar minister):
-in războiul a 14 tari NATO, implicate direct, vs Yugoslavia avioanele US lansau bombe cu grafit, dar nu îți spun pe ce obiective și cum au aflat coordonatele...
Cine crezi ca a coordonat intervenția Forțelor specializate ca nici în 3 ore remedierea sa fie posibila?...având mai mult timp explica-i depreciatului ăla, pe care doar mâța îl nominalizeze, dar fa-o de 3-4 ori căci înțelege greu și uita f repede!

Iulian Mareș spunea...

Și hotul Barna a dorit sa scrie ceva pe Facebook, însă cum el are numai cultura de site de socializare încurcă obiectul muncii Anei-Maria!

Iulian Mareș spunea...

Ei, pt ce?
Pt comisionul la semnătura, minim 1%!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

News alert: Camarazi, haideti sa va dau o veste strasnica: Noile recalculari vor tine cont si de profesia, pregatirea, si studiile fiecarui pensionar, deci pe grupuri mari, variind de la un grup la altul calculele, deci si formulele, spunea Barna ieri, stirea data azi pe tv. Deasemenea a promis ca vor disparea pensiile speciale. Ceva stie el si a dat din casa si, daca retin, bine a zis ca ,,nu se va tine cont de nici un punctaj, ci doar de acele criterii de mai sus,'' subliniind din nou ,,pe categorii de studii, profesii si pregatire!'' Poate fi un argument de mai putine griji, in asteptarea recalcularilor, si la noi? As dori sa ma reconfirme cineva...

Iulian Mareș spunea...

Mezar, ce vina am eu ca subofițerii nu te iau în serios?
Tu ai avut noroc în 89 și ulterior, în rest mesteci aceleași prostii fără conținut, crezând ca replica asta îți folosește! Dacă ai analiza puțin ai constata ca dimpotrivă, te discreditează definitiv. De parcă ai și avea o imagine!

Iulian Mareș spunea...

Asa arată în suveranist, un neîncălecat!!!

Viktor Orban: Ungaria nu acceptă fondurile europene de redresare dacă sunt condiționate de abrogarea legii anti-LGBT.

Ungaria nu este dispusă să accepte bani din fondul de reconstrucţie post-pandemie al Uniunii Europene dacă aceştia sunt condiţionaţi de abrogarea de către Budapesta a legii care restricţionează informaţiile despre homosexualitate, a declarat premierul ungar Viktor Orban. El a publicat o decizie în acest sens în gazeta oficială naţională, vineri seara târziu.

M spunea...

Pentru ca suntem pe topicul despre "cum ar putea legiuitorul sa ..." va prezint o problema de management!

Aveti de organizat un concurs de alergare, 1 km, cu 10 sportivi si un buget de 1000 de lei. Cum faceti?
1. Toti sportivii muncesc la fel, alearga tot 1 km deci impart banii egal
R: Fiecare sportiv ia cate 100 de lei
2. Premiez pe cei cu rezultate dar dau ceva la toti participantii!
R: Fiecare sportiv ia cate 75 de lei, locul I ia 200, locul II ia 150 iar locul III ia 125.
3. Cei care nu au performat nu au avut mijloace de antrenament, deci sunt mai indreptatiti sa ia banii!
R: Ultimii 3 iau in ordine, locul X - 500 de lei, locul IX - 300 de lei si locul VIII - 200 de lei.
4. Ce recompensa? E datoria lor patriotica sa alerge! Daca nu alearga iau cate 2 ani de inchisoare!
R: Nu dati bani la nimeni.
5. Nu alearga pentru bani! Alearga pentru propria lor sanatate!
R: Nu dati bani la nimeni.
6. Stimulam performanta!
R: Locul I ia 500 de lei, locul II ia 300 de lei iar locul III ia 200.

Cam asa e si cu politicile sociale! Mai spre stanga, mai spre dreapta, mai autoritarism, mai libertarianism.
Cand vorbim de politici nu va cramponati pe ideea "ce, bă, ăla e stat de dreapta!". Partidul lui Hitler se numea "National Socialist" si toti cred ca suntem de acord ca era de extrema dreapta!


NB - Calinmihaib - USR este o "emanatie" a miscarilor radicale, anarhice de tip rezist! Nu poti sa spui ca sunt o "emanatie" a PSD cum nici despre AUR ca sunt o "emanatie" a PNL.

Leo spunea...

1. Flavius, de bază şi ce este al persoanei pensionare, va fi NUMĂRUL TOTAL DE PUNCTE.
2. VRP + alte "reglaje fine" ţine de voinţa politicului prin legiuitor.
Deci Barna, s-a referit la reglajele fine..............

Cezar spunea...

Ai turba in cap...clar🤣🤣🤣🤣😛😛😛😛

avianyc spunea...

Mda , probabil mai eficient un reglaj fin lu Bălaia de Sibiu

Sorin spunea...

Bobby
41,5 si 35 sunt erori ca sa nu zic manipulări.
-in varianta psd era vorba de 75 și 25;
-stagiul complet de cotizare este si rămâne 25;
-sunt meserii de unde se iese si se va ieși la pensie cu stagiu complet 20, ex balerinii;
-se ca acum o rudă a mea are punctaj total 26,15960 si punctaj mediu 0,87198: acum are pensie 1257, cu formula cu 41,5 va avea 1086.
Hai sa judecăm si sa nu mai înghițim fumigenele

Gigi spunea...

Ce se intâmplã cu comentariile? Rog un comunicat din partea sefului Blogului? Mulţumesc!

Leon spunea...

Tot 1257 lei primeste daca va avea un VPR de 48(1442/30), adica 26,15960 x 48= 1257 lei!
Raman la parerea ca acest VPR va fi diferit de la o categorie la alta de pensionari..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am citit un sondaj, care m-a umplut de fiere si obidă: Înca sunt descreierati care ar vota coalitia actuala de guvernare, in scadere dar sunt destui! Mare este masochismul cretin! Bai, ăștia, sa va ia guvernarea nazistoida pensia definitiv, ca ăluia civil care bocea si avea clar față de votant liberal! Asta v-ar trebui acum, sa va lecuiti de tradatorii natiunii romane!

Boby spunea...

pt.Sorin: TOTUL ESTE IN DISCUTIE,NU ESTE O CERTITUDINE.

Huhu Rezea spunea...

Așa se va întâmpla de fiecare dată când nu se comentează la subiect, se exprimă opinii extremist-agresive ori se înlocuiesc comentariile cu atacuri grosolane la persoana altor comentatori.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cica nu sunt bani la pensii: O amanta a unui putregai de la guvernare, tanara si fara studii, dansatoare din buric, siliconata in bot, a angajat-o la Transelectrica, firma de stat, mare sefa la Contoare, pe un salariu exorbitant! Sunt nervos si oripilat!

monteoru spunea...

Mares ti s-a urcat lauda subofiterilor la cap?Sa-mi tii mie un curs?In ce calitate? Spre deosebire de mine iti lipseste etapa soldat,grupa,pluton,companie.

Gigi spunea...

De acord! Dar consider cã atacul la persoana nu este infaptuit dacã este justificat,adica cum sã spun ca sã fiu inteles,este justificabil dacã se spune un adevãr,ba mai vine şi cu probe.
Nu mã supàr dacã adminul Blogului mã blocheaza dacã aşa considerã de cuvinta. Mã supàr atunci când se blocheza fãrã vreo justificare. Consider cã un rãspuns dat unui interlocutor,care tocmai postase un comentariu ar fi pe lânga temã!
Şi,as vrea sà mai arãt ceva in leg.cu politica Blogului pe care îl administrati,sã fim serioşi,nu suntem la gradinita sã avem teme pt.acasa,trebuie respectata tema,dar pe parcurs se desfasoara şi alte subiecte in viaţa socialã care ne intereseazã,atunci ce facem? Sau,subiectul pus in discutie,se epuizeaza la un momentdat ce facem atunci?
Un exemplu edificator este acela de saptamâna trecutã,am vrut sã arãt acest eveniment,dar nu am gãsit un topic adecvat su am mai postat.
Este vorba de medalierea capului bisericii noastre de cãtre Presedinte. In timp ce cetatenii se pregateau de miting pt.a protesta imp.unor masuri.
Asta am vrut sã arãt,nimic mai mult.
Prima mea postare de acum mulţi ani,a fost un protest vis a vis de atacul la persoana şi balacariraa între useri.Aş fi ipocrit ca tocmai eu sã fac acest lucru,dar mai sunt şi unele cazuri care esti atacat,sau se spun unele chestii care nu sunt conforme cu realitate,iarã nervii mai cedeaza uneori.

Gigi spunea...

Boby,a spus-o mai demult,sunt semnale cã va fi mai rãu,cã nu ne vor mai bine.Dar,sa-mi fie cu iertare,cu Formula asta de calcul nu fac altceva decât sã ne aducá inapoi cu cel puţin 12 ani,în condiţiile in care la pensiile noastre nu s-a mai pus mai nimica. Dar,totul este posibil,am mai spus,dacã se va intapla asta,suntem cubun pas,poate chiar doi,mai aproape de PS.Am vrut sã nu se intâmple ce am spus prin 2017,dar dacã acest semnal este adevãrat,înseamnã cã se ţin de cuvânt şi vor desavarsi ce s-a început prin 2010.Sper sã le dea mintea cea de pe urmã!

ifrim spunea...

Românii au conducătorii pe care-i merită,lasă-i să învețe a vota.Stai să vezi iureș după ce ajungem datorită împrumuturilor neperformante la datoria publică peste 60% din PIB!

Huhu Rezea spunea...

@Stelica,
Nu te public când ești agresiv

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Trebuie sa dam dovada de respect reciproc, bun sîmt si educatie, altfel se transforma lupta in tiganie. Propun ca cei care insulta si dezonoreaza camarazi sa nu li se publice aceste comentarii injositoare pe topice. Îi cunoastem pe acesti pierde vara pe aici, doar cu acest scop jegos, si cred ca a sosit timpul sa se astampere, ca au destule bloguri care sa le accepte vulgaritatile si ironiile gratuite, mai ales ca Mos Alecu adoră vulgaritatile ironice, postand doar sa se distreze si ca sa produca leziuni morale si emotionale celor care li se par ca n-ar fi dupa chipul si asemanarea lor! Sa le fie rusine! Sper din suflet sa nu ma numar si eu printre acesti jegosi la caracter!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tiz, respect! Sunt aproape convins ca toate actiunile legislative viitoare ale actualei coalitii vor fi pentru venituri liniare si de stagnare ani in sir, poate ca vor fi pe minus, ca au mai facut-o, asa ca am spus adio ca sa mai primesc ceva curand!

ifrim spunea...

Știe vreo cătană rezervistă din SRI,SIE,dacă avem un birou ,serviciu ceva ce monitorizează riscurile,amenințările economice asupra statului?Adică să contracareze îndatorarea prea mare a țării?Să-l întrebe pe hobittul Câțu ce are de gând cu datoria publică din PIB?

Cezar spunea...

😀😃
Si liceul militar si scoala superioara de ofiteri...

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

1️⃣ PSD + PNL, pe centru, au 60% din voturi. Când crește PNL scade PSD, dar, împreună, strâng cele 60%.
2️⃣ UDMR are 5% ai lui.
3️⃣ Rămân deci 35%. La fel ca pe centru, și ăștia care sunt către extreme, se mișcă pe principiul vaselor comunicante: crește stânga - scade dreapta. USR cam 17%, AUR cam 14% (mai erau Pro România și PMP dat nu au făcut pragul).

De aici vin cei care ar vota actuala coaliție.
Și aici veți vedea respectarea procentelor privind opțiunile politice.

Deci nu vă mirați! Numărul de idioți poate scădea dar nu pot dispărea cu totul! 😁

Dan B. spunea...

Și dacă vreau să fiu egalul tău, adică să primesc, când apar comentariile altora decât ale lui Huhu, e-mail de la administrator, par deplasat?
Sau ai impresia că pot sta 24/24 pe site?
Te credeam mai inteligent!

Leon spunea...

De departe Medalia de Aur( la Prostie) este a Turcanei:
https://m.ziare.com/raluca-turcan/raluca-turcan-gafa-facebook-urare-baron-mort-1692161

Gigi spunea...

Am trãit s-o aud şi p-asta:
O publicatie care este un oficios al guv.maghiar,publica un art.cu privire la Rosia Montana,iar printre altele se întreaba,de când acel loc apartine României??? Şiii...Bine cã cele 300 tone de aur şi cele 1600 tone de argint ramân in pamântul ţarii!!!!
Acum,întreb,pt.ce s-au sacrificat pãrinţii noştrii circuland pe scarile tranvaielor pt.a putea sã ajungã la serviciu? Sã ne spunã nişte idioţi,sau sã ne dea de înţeles cã Aurul şi argintul de la R.M."a rãmas"in ţara lor,iar acel teritoriu al Daciei,nu este al ROU?
*Dupã cum se observa,nu am folosit cuvinte triviale,nu am produs atac la persoana😁

Iulian Mareș spunea...

Tataie,
Curs gratuit...
Mie nu-mi lipsește decât B.G.P.! 🤣😂😜🤪

Iulian Mareș spunea...

Pe principiul ca madam Țurcanu a urât La mulți ani baronului Brukenthal, va rog să-mi dați voie sa urez La mulți ani și viata lunga regelui Decebal!
*Ce mândru ma simt! Oare Turcanca o fi mâncat din tortul lui Brukhental sau din coliva?
**Ăștia sunt "Toți oamenii președintelui!"

monteoru spunea...

Cornelius@Inteleg ca ai o pensie insuficienta pentru un trai decent.Retine ca nici o guvernare nu-ti va acorda o pensie ca marime invers proportionala cu marimea vechimii.Daca trecerea ta in rezerva se datoreaza unui accident de munca in timpul si din cauza armatei fratele meu cere in justitie ca MApN sa-ti acorde despagubiri.Nimeni nu-si pune pielea la saramura pentru tine.

Leo spunea...

Nici la MFA nu sunt bani , spunea cineva de acolo.
Păi cu atâția savanți și savante pe acolo nu e o surpriză.........

Iulian Mareș spunea...

Da, Da! Pe timp de criza grașii slăbesc și slabii mor!

Leon spunea...

https://www.g4media.ro/turnul-sfatului-raluca-turcan-inregistrata-in-birou-de-seful-comisiei-de-aparare-a-camerei-deputatilor-ministrul-muncii-a-observat-iar-acum-sunt-contracandidati-pentru-sefia-pnl-sibiu.html

spiritul lui Haret spunea...

CORNELIUS fa bine si numai eticheta.Poate ca cei ce ar vota actuala coalitie au primit niste facilitati de ei stiute.Votul este exprimarea multumirii sau sperantei.Nu cere ca toata lumea sa priveasca prin lentila prin care privesti tu.Tocmai in asta sta esenta democratiei.
Retine ca nici o guvernare nu va umbla cu pomeni.

ACID spunea...

@ Membru Cenzurat : de ACORD cu tine 100% .Si pe mine m-a cenzurat ,tinandu-i partea unei oarecare Periamu Lucica ,eu exprimand o parere coerenta ,ea o jignire la adresa mea care a fost publicata . Ma va pierde si pe mine daca nu se publica in mod echilibrat/filtrat .

Clawoodiu spunea...

Stii foarte bine cum se fac stirile. Tanara nu este chiar asa tanara, are scoala de agenti si 7 ani in politie, are studii superioare cu licenta in domeniul juridic (adevarat, Spiru Haret), altfel nu se putea inscrie la concurs, nu este sefa, ci consiliera, iar despre salariul ala exorbitant poti da un link credibil? Asa ca nu mai fi nici nervos, nici oripilat.

Iulian Mareș spunea...

Tataia lui nenea spiritul lui Haret,
-am explicat cum este cu democratia prin prisma bolului de ”grasime” ce ocupa parte din cavitatea craniana:
-10, hai 15% sunt cetateni educati, proprii ganditori!
-numai ca democratia se bazeaza in cele mai multe din situatii pe majoritatea simpla (50% +1)! Te-ai prins, ce si cum, cu DEMOCRATIA?

Iulian Mareș spunea...

Meștere,
dar consiliera este o functie de mistocareala, platita FB, peste un sef de birou, kiar șef de serviciu! am citit despre consilieri cu venitul lunar dublu ca al ministrului!

Iulian Mareș spunea...

Panarama nerusinata!
Tataie a prins scoala militara superioara (4 ani), dar tu, este clar ca ai fost purtat de curentii subacvatici si in liceu si in scoala militara, aia de 3 ani!
Decat sa scrii prostii, pentru unii mai *inocenti* ca tine (oare sa fie asa?) mai bine ai cere informatii de la LM si scoala! Insa preferi sa repeti ca un peruș orice numai sa nu ai timp sa vopsesti macar, mizeria aia de calorifer, care, culmea, este kiar in bucatarie!

Iulian Mareș spunea...

ACID,
dumneata, kiar pe doamna Periamu Lucica ai gasit sa te superi? ...este iubi a mea! dat fiind situatia ori bem o Leffe impreuna, de impacare, ori va trebui sa ne duelam! :))

Iulian Mareș spunea...

Structuri sunt destule: apararea Constitutie, buna guvernare...etc!
raspunsul il veti gasi singurel la intrebarea: Cine este TATAL ”hobittului Câțu ce are de gând cu datoria publică din PIB?” Cîțului îi plac, și nu numai lui, fara jena, cei 1% la semnatura, din suma imprumutata! Cu cat mai multe zerouri, cu atat mai mare este potul!
Cine se face vinovat? categoric, poporul votant PNL, USR +!... atunci poporul sa plateasca! Este clar? Ce nu intelegeti sau ce nu va convine?
Ăl batrân cu 15 mld $ a industrializat o țară! Ăștia cu 32 mld E (cam 35 mld $) nu au facut nimic!
Rețineți: Nu putem împrumuta NOI cât pot fura EI!
Va rugam sa ne scuzati pentru ca existam!

Iulian Mareș spunea...

Numai cel mai dăștept in cap dintre nascutii in Apuseni iti poate raspunde!...parca si frumosul Ciolos tot de pe acolo este! Nu sunt sigur de boc, insa dupa fata tind sa dau credit prea multului calcar de Apuseni, aflat langa aur, molibden, wolfram, cadmiu, telur...etc

”Telurul este un metal rar folosit la fabricarea învelișului bombelor atomice, în industria aero-spațială și în cea energetică. România, alături de Suedia, sunt singurele țari din Europa cu potențial natural în domeniu. Autoritățile, care au parafat afacerile cu investitorii canadieni, susțin astăzi că nu știau că în perimetrele concesionate se aflau și resurse de telur, ci doar aur și argint. Paradoxal, funcționarii statului care au girat înțelegerile cu investitorii canadieni lucrează astăzi pentru canadieni.

Învelișurile primelor bombe atomice, detonate de americani, în anul 1945, asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki, au fost fabricate din telur, un metal rar, cu rezistență excepțională, descoperit în Romania, în secolul al XVIII-lea , la mina Fața Băii de lângă Zlatna.

„Aici este o concentrație excepțională de aur, argint, telur, deci telurururi de aur și argint cum nu se găsește niciunde în Europa și în foarte puține locuri din lume”, susține Gheorghe Popescu, profesor de geologie.

Pe glob, doar marile puteri, China, SUA, Canada și Australia dețin resurse naturale de telur, iar în Europa acest metal se găsește numai în România și în Suedia. Anul trecut, Comisia Europeana l-a clasat ca "metal critic", adică foarte valoros și greu de obținut, în contextul creșterii cererii în industria energetică, aero-spațială, militară și IT. Necesarul, anual, de telur este de 500 de tone, iar estimările arată că, în anul 2020, cererea s-ar putea dubla.”

*Si daca o zice Digi-24, stie ce le-au dat voie ”baietii” sa spuna:

https://www.digi24.ro/special/reportaje/reportaj/dininterior-telurul-metalul-rar-pe-care-romania-il-are-in-subsol-dar-nu-il-poate-valorifica-331575

Iulian Mareș spunea...

Ce despagubiri legale erau prevazute atunci? Aud?
Avea asigurare de viata? NU! Statul, prin MApN, i-a dat o amarata pensie de invaliditate si atat!
*Daca era invalid de razboi cat primea in plus?

avianyc spunea...

Dacă omul s-a culcat mort si s-a trezit viu !!!! ce ai tu împotrivă?

Iulian Mareș spunea...

...în ”scop electoral”! Pentru ca doamna asta, o idiotăn clasic, sibianca prin adopție, isi manifesta prostia cu un patos demn de o cauza mai nobila!
Daca mai ieri proasta țarii nu stia nici câți ani are, mai ieri nu s-a sfiit sa epateze si sa-i a ureze La mulți ani baronului Brukenthal (Anul nașterii: 26 iulie 1721, Comuna Nocrich, Data morții: 9 aprilie 1803, Sibiu)

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/raluca-turcan-i-a-urat-la-multi-ani-baronului-samuel-von-brukenthal-acesta-a-murit-in-1803-1611807

Insa toanta nu se lasaȘ

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/raluca-turcan-explica-de-ce-i-a-urat-la-multi-ani-baronului-von-brukenthal-1611991

*Rogu-v-as sa nu va suparati pe mine, dar eu am inceput sa lucrez numai cu materialul clientului, adica cea mai tare televiziune, situata inntr-o UM, in Padure!

Leo spunea...

Se mănâncă între ei ca șobolanii . Nici cu taica Șovăială nu e mare brânză de SB

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Spirite, pandemia va fi o camașă de motivatii austere pentru toate guvernarile
@M, serios ca iau tratament naturist anti greață pe USR-PLUS-PNL, si cred ca mai sunt ca mine! Am sa fac analize la pateu sa vad daca nu l-am reîmbolnavit, iar cand il vad pe Câțu sau Raluca Turcan fac bube dulci si puschele pe limbă!

M spunea...

A lucrat 5 ani in strada, la Politia Rutiera in Bucuresti, unde numai usor nu e! Apoi, in ultimii doi ani a fost pe la relatii publice si Protectia muncii tot la BPR.

Am impresia ca daca nu era fata lu' tata-sau nu era nici o problema. Tatal sau, lider de sindicat, a facut "prostia" sa il apare pe Gabriel Oprea cand a fost accidentul lui Gingina (spunand corect, zic eu, ca un pasager dintr-o masina nu poate sa fie vinovat ca a cazut motociclistul in groapa).

"Tanara"? Hmmmm... da! Chestia asta fiind relativa! Are peste 30 de ani. E mai tanara decat noi dar sigur nu e o adolescenta.

Cine stie ce boccie NF ofticata ca aia arata bine a "dat" stirea asta!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/mihai-tudose-rade-de-raluca-turcan-cand-esti-prost-de-mic-cand-te-faci-mare-doar-te-joci_1914064.html

Periamu lucica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Partidele politice urmăresc să ajungă la putere pentru a facilita îndeplinirea propriilor obiective și mai apoi a grupurilor care le susțin.

Explicam unui domn de la USR dihotomia gândirii sale:
1. Vrem să nu avem stagiu militar obligatoriu dar nici nu am vrea să plătim oameni care să asigure apărarea țării,
2. Vrem să fim în NATO dar nu am vrea să trimitem militari în TO.

PS Ce ne facem dacă PNL ne face o surpriză plăcută și adoptă o politică mai binevoitoare față de militari? 😂 Comparând PNL cu USR, Cîțu și Turcan sunt chiar frecventabili.

M spunea...

Ce le spun și unora care zic: "de ce sunt militarii plătiți și au pensii speciale"?
Ce vă oprește fraților?

Cine vrea carieră la Transelectrica:

https://web.transelectrica.ro/noutati/lista_cariere.html

Succesuri!!!!

M spunea...

Eu aș întreba și cine are interes să nu se exploateze aurul?
La Roșia Montană sunt 300t. De 3 ori rezerva actuală de aur a României.
Să nu uităm că, dacă îmi aduc aminte bine, prin 2010 un ministru ungur a inițiat "problema Roșia Montană" ca fiind o problemă de mediu ce ar putea afecta Ungaria. De acolo s-a "aprins" lupta Salvăm Roșia Montană, transformată mai apoi în Salvăm Bucureștiul și mai târziu în Salvăm România adică USR.

Viorel spunea...

Din justificările doamnei Raluca Turcan despre: Noua gafă a Ralucăi Turcan: I-a urat ”La mulţi ani!” unui baron mort în 1803. Îl bagă la înaintare și pe Eminescu.
”Spunem «La Mulţi Ani, Mihai Eminescu» în fiecare an de 15 ianuarie”.
„Sunt nevoită să fac câteva precizări acum, cu întârziere, pentru că am fost blocată într-o întâlnire la Constanţa timp de mai multe ore. Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de buna credinţă care vor să îl citească. Aşadar, spunem «La Mulţi Ani, Mihai Eminescu» în fiecare an de 15 ianuarie. Suntem mândri de moştenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc. Prin acel «La Mulţi Ani» de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naştere a marelui poet”.
„La nivel local, moştenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui şi ea reprezintă şi va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni şi pentru toţi oamenii educaţi din România. Samuel von Brukenthal este, aşadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie. Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu acelaşi nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piaţa Mare şi va fi deschis de miercuri, de la 9.00”.
„PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase şi doctorate furate şi care acum simt din nou nevoia sa se dea deştepţi, să nu se panicheze, ca vor avea şi ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA! Lor, «La Mulţi Ani» cu executare!”.
Dar de ce nu le urează la «La Mulţi Ani» bătrânilor cărora nu le-a mărit pensia cu 40%, în plus le-a înghețat-o. Copiilor cărora nu le-au mărit alocațiile. A mai rămas să ureze la «La Mulţi Ani» statuilor existente pe teritoriul României.
Poate ne trezim că îi calculează și pensia de urmaș lui Samuel von Brukenthal pe noua lege.

Calinmihaib12 spunea...

"Legislația muncii" ..și de "asigurări sociale" în..tara noastră..scrise de "politicienii noștri" din.."legislativ"..: MULT IUBIȚI..inclusiv de mulți dintre .. comentatorii de pe blog..:..ASTA..au făcut..!
..pupați-i..măcar în somn..!(..ușor, pe frunte..!)..

Calinmihaib12 spunea...

Ifrim:.."ăla",..o fi hobit sau..elf..?

Iulian Mareș spunea...

Mda,
La asta kiar nu m-am gândit! O fi strigoi sau fantomă?
Aud ca obiecte de inventar, F. valoroase, aparținând muzeului au cam dispărut la potentat județului! Kiar așa de repede sa se fi "EDUCAT" sibienii?

Iulian Mareș spunea...

Leo,
Șovăială a devenit șovăelnic!... șobolanii părăsesc primii corabia care ia apa!

Iulian Mareș spunea...

...si își asigura spatele, măcar cu piese grele și argumente, căci fapte...Mula!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, vise, taică, vise... Daca deschid un asemenea proces, inclusiv Iohannis isi trimite armata de avocati impotriva mea! Cum, sa mi de dea si sa nu mai ramana ce sa fure căcărau guvărnul mău?

Iulian Mareș spunea...

Explozie puternica la o hala a uzinei de medicamente Bayer din DEU!
Autistul nr.1 a declarat: Coruptia ucide! Jos Guvernul Federal și Regional! Koveși sa va ia!...de moț!

Iulian Mareș spunea...

Am un nwpot, 35 de ani și nici lui nu îi place munca!
Cum sa-i cuplam?...🤣😂😜🤪

*Sunt f mulți agenți de la BPR, deștepți în cap, licențiați de Spiru...

reddog spunea...

De ce nu il intrebati dvs?
Curajoasa vad ca sunteti.
Grija mare cu degetele alea, de la genetal la general e cale lunga.
Domnul colonel Mares stie mai bine.

Iulian Mareș spunea...

Doctore,
După nas pare brutar/patiser/morar/cofetar..orice ar avea tangenta cu faina sau zaharul pudra...

Iulian Mareș spunea...

M,
Pai plătește din banii lui Eternul Guvernator BNR pansonul?
Aurul valorează mult, însă metalele rare valorează însutit...

M spunea...

@Iulian Mares

Fata a facut scoala de subofiteri intr-o perioada cand putea usor sa se angajeze "din sursa externa". Apoi a muncit la Circulatie desi era destul de usor sa lucreze direct intr-un birou.
A mers in paralel cu scoala de make-up si cu munca pana cand a constatat ca e mai productiv sa plece din MAI. Scoala ei asigura diplome recunoscute da o paine de mancat unor tinere. FOARTE BINE!!

Asa, si? A dansat din buric sau din fund! Si???????

Fata de subofiter, a plecat de jos, a muncit!

NB - ma uitam pe Fanatik unde am gasit articolul despre ea. E scris de una, Andreea Marin de la B1 TV atat de urata ca nici daca o tencuiesti pe fata nu o mai scoti in lume! 😂

Dl. Baciu a prezentat moda pe podium si e secretar de stat! Alalaltul a înnodat baloane si a facut pe statuia si e seful Comisie de Cultura din Camera Deputatilor!
Vlad Voiculescu nu a castigat NIMIC 2 ani pana l-au pus ministru sanatatii!
Apropo, Vlad Voiculescu continua obsesia bolnava a USR impotriva SNAOPSN. Cica campania (sic!) de vaccinare merge prost din cauza ca au fost vaccinati in primavara militarii care plecau in Afganistan, cativa de la SMURD si de pe la alte institutii esentiale statului roman!
Sa fiti voi ai dracului?

Iulian Mareș spunea...

Draga mea Lucica,
Eu nu fac anticamera căci nu am făcut...ori am avut liber oricând ori nu m-am dus unde nu am fost dorit!
În plus, pe mine mă decolorează bacșișul...!

Leon spunea...

Mai sunt si Sibieni cu capul pe umeri, si inca odata îi dau dreptate d-lui Col(r.) Stefan TUDOSIE:
http://sindicatulcmd.blogspot.com/2021/07/asaltul-ccr-impotriva-militarilor.html?m=1

Huhu Rezea spunea...

Au trecut 5 zile de la publicarea topicului și niciun comentator nu s-a asociat cererii de aplicare a paragrafului 30 din Decizia CCR, potrivit căruia cuantumul pensiile de serviciu să fie plafonat la o anumită sumă, pentru a nu se mai dribla plafoanele prezente.
In prezent cuantumul pensiilor militare stabilite după 15 09 2017 nu este unul fix. Variază funcție de creșterea sau descreșterea imozitului si contribuțiilor.

M spunea...

Cum adică să ne "asociem"?

Leo spunea...

reddog , adică ce vrei să insinuezi , că Julio lucrează bine cu degetul ?
Dacă e aşa , atunci n-o să aibe probleme la bătrânețe..................

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/cine-este-raluca-paraschiv-dansatoarea-din-buric-angajata-de-pnl-in-compania-de-stat-transelectrica_830885.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mi-ati luat vorba din gura, si asta-i șpilul de fapt, cu plafoanele minim si maxim, de care ei se feresc ca de moarte! Astea doua daca le rezolva, celelalte vor fi mai simple: Ori nu mai adauga nimic, ori o sa dea numai cu rata inflatiei. Nu vad la actuala coalitie alta varianta.

Clawoodiu spunea...

Iulian Mareș - faci confuzie, anexele la Legea nr. 153/2017 te lamuresc. Botoxata s-a angajat ca si consilier juridic DEBUTANT, neavand vechime in asa functie, iar asta inseamna salariu de baza 3.950 lei. Un sef de serviciu are salariul de baza intre 8.247 si 9.476 lei. Aia cu ministrul ai auzit-o, dar nu bine. Este vorba de directori directii generale de prin ministere, salarii cu tot cu sporuri, nu fistecine, si debutant pe deasupra. https://lege5.ro/Gratuit/ge3dkmzyga3a/salarii-de-baza-pentru-functii-de-specialitate-lege-153-2017?dp=giydanzzge4dcmy

reddog spunea...

Leo
Nu vreau sa insinuez nimic.
Habar n-am cu ce lucreaza acum.
Cand era mai tanar lucra cu pistolul prin Congo iar mai tarziu cu stiloul.
Acum probabil vrea sa cucereasca noi redute gandindu-se la vremurile bune.
Lucica se tine bine deocamdata. 😀
Daca are nevoie de intariri poate da un semn, cum au facut rusii cand i-au chemat pe romani in 1877.

Calinmihaib12 spunea...

...HUHU:..așa ceva, nu cred că va cere..NICI UN PENSIONAR,..numai..și din simplu motiv că..ar da..OCAZIA.. și.."apă la moara"..guvernanților să..PLAFONEZE = NECONTROLAT (!) = PENSIILE MILITARILOR pe..orice motiv le-ar trece prin..capetele perverse și...perfide..!
Oricând PENSIILE au fost TAXATE..în ultimii 30 de ani [..începând cu..: PSD (!)..și continuând cu PNL și.. PDL..(iar în prezent "se..face".. MULT "zgomot" ..pe aceeași TEMĂ..de către toate partidele aflate în parlament)..!], taxările și impozitările s-au făcut prin reglementări din "exterio rul" legilor de pensii (impozite, contribuții diverse..etc.), atingând CULMEA PERVERSITĂȚII si..PERFIDIEI.. prin "reglementările" care au IMPUS TAXĂRI si IMPOZITĂRI..chiar "ÎN CORPUL LEGII PENSIILOR" (=cred că e o SITUAȚIE UNICĂ în lume.?) din perioada:dec.2015..și până în prezent = ..2021..!
Dacă iubești ADEVĂRUL..crud,evident, deja..ISTORIE..,"necoafat", nu cred că...vei "ocoli"..ASTA..!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
..forma nasului,.și altele asemenea..("faciesul")..dă/dau ."oarecare" indicații legate de..: etnii.., grupuri populaționale ..și altele..asemenea ..!, iar analizele genetice..: restrâng "sfera"..căutărilor.. și măresc"conținutul" specific în această.. "zonă"..!socio-medicală..!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
Legislația pensiilor magistraților e mai stufoasă,și tematica e.."ÎMPRĂȘTIATĂ"..prin mai multe reglemen tări: legea 303/2004 ..privind statutul ..lor, legea 146/2004 (dacă nu greșesc cumva..?)..și altele, iar..la militari:..+ o combinație..cu legislația specifică
..a pensiilor milita re..!

Calinmihaib12 spunea...

P.S...și..OBIECTIV:..chiar cred că nici nu ar fi posibilă= rațional = o
"PLAFONARE"..a pensiilor..PESTE "LIMITELE"..IMPUSE de:..legea salarizării militarilor..în vigoare la o anumita dată.., statutele ..militarilor, Statele de organizare =cu FUNCȚIILE..multiple și..diferite ..(etc.)= CU SALARIZĂRII DIFERITE ..,Codul fiscal, reglementările privind diferite contribuții și taxe..etc...!= FĂRĂ A PRODUCE GRAVE DISTORSIUNI..,ILEGALITĂȚI SI DISCRIMINĂRI..!

Calinmihaib12 spunea...

M:
Răspunsul laîntrebare (27.07./10:53')cu cei interesați să nu se extragă.."acum"(=în termen scurt istoric .!)AURUL din APUSENI: ..ar putea fi:.. cei care TRĂIESC cu VISUL și SPERANȚA întreținu te" din "interior" și ..dim.."exterior"= ca în preajma..verii lui ..1939..!)..că "ei" vor..fi: EXTRACTORII ..= pe de o parte..!, pe de altă parte = ar putea fi OPUȘII."ălor ..visători..", = dar ACEȘTIA ar trebui să fie..OAMENI de STAT ..fermi,verticali,
onești și cât se poa te de "transparenți" ..!,astfel încât să transmită..societății românești..ÎNCREDERE DEPLINĂ și SOLIDARITA TE..în toate DEMERSU RILE/FAPTELE LOR..de STAT..!
NOI..o NAȚIE ÎNTREAGĂ ..ne cam ascundem.. "după deget"..(cu excepția câtorva din tre noi care păreau .."fermi" prin anii ..'90,..dar care = din păcate..erau "cam..compromiși.." din cauza trecutului lor..dar= mai ales a "JOCULUI DUAL" și/sau ..în "ZIG-ZAG".. POLITIC= ceea ce i-a
cam.."decredibilizat" ..în prea mare măsură ..!).."făcându-ne..că nu există..nici o problemă..= în timp.. ce "șoricelul"nostru .."joacă pe masă"..cu ""mainile"="lăbuțele" ..moarte""..aproape..LA VEDERE.., iar... PISICUȚA/ MOTĂNELUL.. "SFORĂIE..în.."case" //+/-off-shore-uri..!

M spunea...

Surse: în ședința coaliției miniștrii PNL de la Apărare și Interne s-au plâns că ultimile declarații ale lui Barna (cum că în octombrie "rezolvă" pensiile militare) au dus la încă un val de pensionări. 😂

Ăștia își dau cu tesla în .... 😂😂

Viorel spunea...

Domnule M, interesul este al primelor țări ce au format UE cu M în frunte pentru a nu fi ajunse din urmă sau unele chiar depășite din punct de vedere economic de către România.
După nebunia din 2008-2010 una dintre țările cu cea mai puternică și constantă creștere economică a fost România, invidiată iar apoi încet, încet împiedicată prin diferite manevre politice externe / interne (influiențe asupra politicului / schimbări de guvernări dictate de ei) să ne continuăm drumul spre un nivel de trai mai bun.
La fel cum a fost și cu dărâmarea lui nea Nicu. Înființarea unei Bănci în Casa Poporului cu țările Arabe care să concureze cu ceilalți coloși financiari care domină și învârt frâiele financiare mondiale, impun restricții și condiții (B.M., F.M.I., etc.), leul s-ar fi apropiat sau poate chiar ar fi depășit dolarul American sau marca germană nu prea le-a convenit.
Vor din nou (și așa aproape suntem) să ne aducă la plugul de lemn.

Leon spunea...

Se confirma:
"Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 27 iulie 2021, următoarele decrete:

-Decret privind eliberarea din funcția de procuror miliar a domnului colonel magistrat Dan-Ion-Remus-Codruț Borca, procuror militar șef al Secției judiciare la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara - pensionare, la data de 30 iulie 2021;
-Decret privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Nistor Gheorghe din Ministerul Apărării Naționale – la data de 31 iulie 2021;
-Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea, la trecerea în rezervă, domnului colonel Paraschivu Constantin din Ministerul Apărării Naționale – la data de 31 iulie 2021."

Huhu Rezea spunea...

Degeaba se grăbesc unii să se pensioneze!
O lege de recalculare a pensiilor speciale și de srviciu, care își propune să elimine inechitățile generate de legislația anterioară sau de modul ei de aplicare, poate să fie dată fără păstrarea în plată a cuantumului anterior, mai favorabil, câtă vreme scopul legii este chiar eliminarea cuantumurilor excesiv de mari.
Totul depinde de voința legiuitorului pentru a-l acorda. Cuantumul mai avantajos nu este un principiu constituțional ca să fie promovată cu succes o obiecție de neconstituționalitate.

M spunea...

@ Huhurez

Poate doar au realizat că o carieră militară este o mare porcărie și pleacă cât mai sunt în putere!!!
S-au săturat de ziariste puse pe funcții de general, de "rezistenți" aduși peste unii cu 20 de ani vechime.

La DGPMB se prefigurează numirea polițistului-rezist Gavriș (un tip sulfuros, care și-a trădat colegii. Nu spun mai mult!).

Iulian Mareș spunea...

Doctore,
Nu forma anatomica a năsucului ..., ci pudra de pe nări...

Iulian Mareș spunea...

Numai articole urâte am citit de acest Gavriș...
Dar sunt și unii ziariști care îl spala: cel mai cel de la omoruri, profesionist desăvârșit, un Eliott Ness contemporan! Aproape am plâns de atâta bucurie...

Leo spunea...

Atenție la markerii "croitoreasa" și "scârbu."

M spunea...

@Iulian Mareș

A avut parte de o echipa de subordonati capabili. Oricum mie imi pute a mare magarie!

Sa explic!

La nivelul asta, in MAI, concursul incepe cu testare psihologica pe calculator. Conform procedurii testarea se da in aceeasi zi PENTRU TOTI candidatii. In cazul meu, am facut raport pentru ca nu eram in Bucuresti sa imi amane testarea cu o zi. Nu mi s-a aprobat din cauza acestei proceduri.

In ziua examenului domnul Gavris nu a fost prezent (zice presa) fiind plecat! Daca era plecat in concediu, era chemat, daca era in misiune, se amana pentru toti examentul! Nu a fost cazul! Pentru mine e clar: examen masluit! PUNCT!

Calinmihaib12 spunea...

M:..o variantă posibilă:
.."își dau cu tesla în..:🐑🐑../🥚🥚..!"

Periamu lucica spunea...

Barna? Cine se crede?

Mirelaperianu spunea...

astepam cu interes cel de al .... care cungres/ daca trevem pe otribtie la ce sa facut in 2-10 iar vor lua plasa