Un produs Blogger.

vineri, septembrie 17, 2021

Domnule ministru, subordonații dvs, nu structurile asociative, au eliminat actualizarea pensiilor militare în anul 2017

28 comments

Sunt tot mai necredibile acțiunile ministrului Ciucă pentru pretinsa intenție de a elimina discriminările promovate prin lege între beneficiarii aceleiași legi a pensiilor militare.
Acum știe toată lumea că eliminarea actualizării pensiilor militare printr-o ordonanță de urgență a fost rodul muncii zgârcite a juriștilor și finanțiștilor din structurile de apărare, cu deosebire din MApN-ul care avea, în 2017,  ca  sef de stat major un general cu  numele de Ciucă Niculae.  Ani de-a rândul ministerul a returnat fonduri importante din capitolul asistență socială pentru a răsplăti bunăvoința premierilor la rectificările bugetare.
Dacă ar avea voință... Ciucă ar reintroduce actualizarea pensiilor militare tot prin Ordonanță de urgență, fără să se mai pitească laș prin întruniri cu sărmanii șefi de structuri asociative. 
A preluat domnul ministru tema indexării pensiilor militare. Nu are niciun merit pentru că indexarea se aplică anual din oficiu, potrivit art. 59 din Legea nr. 223/2015. Cel mult poate să facă încă un pustiu de bine și pentru anul 2022, respectiv s-o elimine ca și pe cea din 2021.

Apropo, nu s-a găsit niciun asociativ să-l întrebe pe domnul Ciucă dacă preconizata indexare se va aplica doar in limita plafonului de 85% pentru pensiile stabilite/recalculate/actualizate înainte de OUG nr. 59/2017, așa cum au decis cei de la Curtea de Conturi în Decizia nr. 4/2020?  Așa s-ar părea, după blatul destul de evident pe care juriștii CPS a MApN l-au făcut in dosarul nr. 4241/2/2020 al CA București cu cei de la Curtea de Conturi, cerând respingerea intervențiilor principale care solicitau anularea pct.1/iii din respectiva decizie.


28 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Nu știe, nu poate, nu aude, nu vede, nu a crezut, nu a auzit, nu comentează!
Are mult mai multe și grave probleme decât pe cele ale pensionarilor militari!
Cat o sa-i mai garanteze jilțul Kelnerul?
Sunt răutăcios, știu asta, dar vreau sa punem un pariu, de genul miza mare vs pariu mic, deci o cafea într-un loc serios.
Eu spun asa: pe timpul pregătirilor și executării alegerilor anticipate Ionel slăbește 30 Kg!
Licitează cineva?

Boby spunea...

S-a dezbracat de haina de militar si a iMbracat cea mai jegoasa haina-cea de politician

Leon spunea...

Domnul Ciuca are in Sertar Proiectul de Ordonanta de acum 2 ani !
Sa-l puna pe masa Guvernului si sa-l aprobe Premierul Catu !
Iata ce am gasit in Arhiva Adminului:
https://www.huhurez.com/2020/01/avem-anexa-2-preconizatei-ordonante-de.html

Bonifatie spunea...


Actualizarea a mers „mână în mână” cu indexarea, în sensul că le-au „RAS” în tandem, începând cu anul 2018.
D-le I.M., cred că va slăbi dublu dacă i se va face un calcul cu „retrocedarea” tuturor drepturilor de pensie rase, începute de petrov, reparate parțial și zăpăcite de tot ulterior!
Structurile asociative sunt „vinovate” (perdea de fum) de ce trebuia să facă finanțiștii și, mai ales, politrucii prin lege (nouă sau cârpită).
Cine poate face o statistică cu toți pensionarii militari care au trecut în lumea drepților fără să mai spere la dreptate?! Poate ne vor ajuta de dincolo.
Chiar mi-e dor de mulți camarazi.
O seară bună tuturor!

Petrut spunea...

Poate cade Guvernul Catu la votul motiunii din Parlament si va veni un alt Min al Apararii ce va rezola problema ...

y spunea...

Caracterul nu se schimbă, indiferent de câte ori te schimbi de haine; deci nu un veșmânt sau altul este jegos, ci caracterul unui om poate fi josnic.

Mirelaperianu spunea...

Sa ii fie RUȘINE a mintit tot timpul si o face IAR

Mirelaperianu spunea...

Altul care sa minta inca 2 ani

Leon spunea...

"Pensiile militare vor fi indexate din 1 ianuarie 2022
Florin Jipa
Chiar dacă a fost o decizie de la începutul anului a Guvernului României de a amâna indexarea pensiile militare din luna ianuarie pentru luna septembrie a.c., acest lucru a fost amânat, din nou, pentru 1 ianuarie 2022, se arată într-o postare a Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului.

Sursă foto: MApN
Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit astăzi, 16 septembrie, la sediul MApN, cu reprezentanţi ai Forumului structurilor asociative ale militarilor din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, la solicitarea acestora.

„Pe agenda discuţiilor a figurat şi problema indexării pensiilor militare, aspect asumat la nivel politic începând cu 1 ianuarie 2022,” se arată în postare, făcând referire la discuţiile ministrului Ciucă cu reprezentanţii pensionarilor militari.

Subiectul principal abordat pe timpul întâlnirii a fost legat de stadiul măsurilor luate de structurile asociative, dar şi de instituţia militară pentru înlăturarea discriminărilor şi inechităţilor din sistemul pensiilor militare."
Deci D-ul Jipa crede in promisiunea ministrului Ciuca, pensiile vor fi indexate in ianuarie 2022, dar cu ce procent:
-Restanta de 3,8%
-Inflatia de 2 6% din 2020-
-Inflatia de 6%(probabil) din 2021 ??

Negritoiu spunea...

Avea deja jegul pe el. Poate ne explica cum a trecut sotia sa in rezerva dimineata,ca subofiter,si a fost reactivata in aceeasi zi cu gradul de Lt.col. iar peste sase luni a trecut din nou in rezerva dar cu pensia calculata conform noului grad! El vorbeste de corectitudine si de eliminarea inechitatilor existente intre rezervisti? Jegosi sunt si cei care au colaborat la aceasta manarie. Ce parere are seful Directiei de audit intern ? A avut vreo obiectie referitor la aceasta problema?
P.S.- O fi primit si prima de instalare ?

Negritoiu spunea...

Dar ce facem daca vine ca Prim-ministru al noului guvern? In mod sigur o reactiveaza pe dna.Ciuca si ii da gradul de General. Stiu ca sunt rautacios dar cred ca nu sunt singurul.

Calinmihaib12 spunea...

Negritoiu:
..teoretic,e posibil ca un subofițer,dacă a urmat cursurile unei facultăți (orice formă și e "diplomat"
..,poate fi trecut în rezervă..și activat ca ofițer..încondiții le pe care le descrii ..!; cunosc mai multe cazuri de acest fel: subofițeri sanitari care au făcut faculta tea de medicină..la zi și au ajuns medici (cel puțin: medici specialiști practi cieni..) și..avansați direct în corpul ofițerilor..; de asmenea: maiștrii militari care făcând facultăți tehnice de la politehnică și devenind ingineri, au fost trecuți în corpul ofițerilor..!
..chiar și angajații civili,dacă erau absolvenți de facultate în anumite specialități, care în nomenclatoarele de funcții ale M.Ap.N. puteau fi încadrate cu grade de subofi țeri,puteau intra în corpul subofițerilor: cu coeficienții de salarizare mai mari= echivalenți cu cei ai ofițerilor..!= asta într-o anumită perioadă din anii de după 1990,ca apoi în altă perioadă,aceiași civili..cu studii superioare = deveniți subofițeri= au fost trecuți în corpul ofițerilor..!(evident că în baza unor reglementări..care să permită satisfacerea nevoilor de personal ale ministerului..!).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De cand spun eu ca banditul asta de Ciocălău e un gunoi si se opune cresterii pensiilor mici si medii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, oug 199 este o farsa de zile mari, care sa-i ingroape pe saracii armatei si mai tare!

Iulian Mareș spunea...

Negritoiu,
daca cineva a spus ca portitele din legi sunt ilegale a mintit! ...sunt doar imorale si amorale in procent de 100%!

Paul Puiu spunea...

Cand esti activ numeri orele ca sa treaca si daca trec si usor la un protocol e si mai ok ca bifezi inca o zi de munca fara sa depui nici un efort, tot ce este important e ca mai trecut o zi!! Cand stii ca mai inca 10 sau 15 ani pana treci in rezerva ti se rupe tie de legea pensiilor militare!!!!! Ziua sa treaca leafa sa mearga si atat!!!Cine sa isi bata capul pentru drepturile rezerviștilor, nimeni normal!! Cand miniștrii primesc girul politic se dispune de urgenta o ordonanța prin care sa le mai atragă popularitatea cand fraierii si-au pierdut încrederea in ei!!! Iin functie de interesul politicienilor ordonanța poate fi sau nu benefică pentru rezerviști, insa totul depinde doar de ce vor ei nu ce vor rezerviștii!!!Obtinerea unor drepturi ca indexarea sau actualizarea pensiilor nu se realizează in functie de nevoile rezervistilor ci in functie de voința si interesul politicienilor!!! De regula rezerviștii asa cum s-au obișnuit cand erau activi sunt oamenii de sacrificiu a politicienilor si a intereselor lor si a pentru celelalte categorii de cetățeni!!!!!Nu v-ati obișnuit cand e de taiat sau înghețaț pensiile toti pensionarii chiar si rezervistii suporta consecințele, cand e de acordat o indexare sau o majorare rezervistii sunt amânați ca sunt oamenii de sacrificiu cu pensii mari!!! Asta e demagogia tuturor politicienilor care nu se va schimba niciodata de nimeni, inclusiv de Ciucă!!!!!

anonim spunea...

Un CV gretos,o moaca de gorila needucata
Nici o potrivire intre cele doua
Intrebati un psiholog sau un profiler dar se poate aplica si programul de analiza fotofinder
As vrea sa-i citesc "doctoratul in stiinte militare si informatii" in timp ce tot in aceeasi ani era "director CPS a M.Ap.N".......ale dracu si stiintele astea militare si "inteligence" sunt prin toate birourile contabililor.
Plus ca are si Emblema Fortelor Aeriene dar si pe cea a Medicinei Militare
..un adevarat "geniu" si a ajuns dupa atatea "stiinte militare si informatii" sa faca audit in contabilitate ca general.
Mor de ciuda cei de la mercedes/amazon/bmw/renault/atos/google sau contabilii din primariile metropolelor lumii ca n-au si ei asemenea ultraspecialisti
....sase vine sefu' de la audit intern !!Iar verifica grosimea asfaltului si plinurile din rezervoare ca doar are doctorat in "intelligence" si "military sciences"

Leo spunea...

Numai 3 lichele îl mai egalează la LICHELISM pe individul din poză.
Cu cât licheaua e mai mare cu atât și sinecura e mai mare.
"Licheaua din fire n-are lecuire".
Nu e vina lor.

Unknown spunea...

👍👍👍👍👍👍

M spunea...

@Petrut

Eu îl propune pe Dide de la rezist! 😁 Sau pe Șoșoacă de la alianța USR-AUR.

Leon spunea...

Cornele, eu ma refer la proiectul de OuG tinut la sertar de liberalul Ciuca !
Pl x nr.199 este o initiativa legislativa a fostului ministru, Les, tinut si acesta la sertar de Presedintele Comisiei de Aparare din CD, liberalul de Sibiu, Sovaiala..!!

Leo spunea...

5440 ar trebui să investigheze cum a fost încadrat din civil în MFA direct ofițer fiul lui maciu piciu de către individul din poză prin 2016. apoi ar mai trebui să investigheze cum la unii membrii de familie din mafia MFA , le-a crescut pensia în anul 2020 cu aprox. 14% , în timp ce celorlalți și unuia ca Flavius i-a crscut pensia cu 4,6% .
Individul din poză este și șeful corpului de control al sinecuristului politrucizat , nu numai șeful auditului , pt. marele merite de a îngropa mizeriile făcute în MFA.
ALOO , ALOO , 2540-ul , AUTOSESIZAȚI-VĂ !

Mirelaperianu spunea...

Cuce procent va fi indecatea ca nu a spus dl CIUCA.

Xpert 86 spunea...

Procentul de indexare a pensiilor militare va fi 0 adica identic cu cel din anul 2021!!! Politicienii or sa spuna ca sa fie multumiti rezervistii ca nu le-am impozitat pensiile si criza sanitara a secat bugetul statului prin efortul financiar pe care la facut guvernul pentru combaterea pandemiei, respectiv plata vaccinurilor, plata asistentei medicale a tuturor bolnavilor de covid, chiar si pentru cei neasigurati! Inca odata rezervistii trebuie sa manifeste intelegere pentru nevoile statului si sa faca un efort pana la iesirea tarii din pandemie, adica probabil peste vreo 3 sau 5 ani!!!

Leo spunea...

👍👍👍

Cezar spunea...

Si io....

ifrim spunea...

Tu....plăcuța suedeză!

Iulian Mareș spunea...

Te referi la gl.dr Sîrbu?