Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 17, 2021

Ciucă al nost' este susținut ca premier liberalo-social-democrat -udemereu de Găbiță- interes național

161 comments

 Gabriel Opreapreşedintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”


161 de comentarii:

Laleaua neagră spunea...

Doamne fereste...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Apăi, pe mine m-a dezamagit anul trecut Dl General, cand am avut o discutie cu domnia sa, personal si la modul normal, si-l lauda, mai ales ca i-a fost candva subordonat si il are ca prieten apropiat, zicandu-mi ca este foarte inteligent si corect, ceea ce m-a infuriat si i-am am replicat ca pentru mine si rezervele militare e o rusine cu rezonante nationale si nu dam pe el nici doua parale, iar acum pot sa spun raspicat ca, daca ajunge premier, cu totii de naiba am dat cu acest sifonier la cat este de puturos, total incapabil si îngălat! Fereasca Dumnezeu sa ajunga in funtia de prim ministru ca va fi un total dezastru!

Cannon spunea...

?!?.!!!

Iulian Mareș spunea...

....ca între generali, nu?

Iulian Mareș spunea...

Și pentru că nu ne este infiferent Comandantul Suprem (nu-mi place cum sună, exact cum nu-mi place expresia idioată a jurnaliștilor *Șeful Statului) ...
1) ”De ce urăște Klaus Werner Iohanis ROMÂNIA, de istoricul Marius Oprea”

https://www.mediafax.ro/editorialistii/comentariu-marius-oprea-de-ce-uraste-klaus-iohannis-romania-20346471

2) De ce urăste Brașovul?...aici s-a ajuns? La conceptii eugeniste?

”IOHANNIS URASTE ROMANIA – Werner, nimicit de un fost sustinator: „Cei din anii '30-'40, cu care traiesti in suflet, erau mai umani ca tine. Te impuscau direct, nu te mai chinuiau... In 2014 m-ai implorat sa nu fac aeroport la Brasov, pentru ca va afecta traficul celui din Sibiu... Te-am refuzat. M-am trezit cu Curtea de Conturi... La o saptamana dupa inaugurarea pistei, am fost retinut de DNA... Tu ai fost in spatele abuzului. Urasti Brasovul, rivalul Sibiului. Mai rau, urasti Romania”
*”Presedintele Klaus Iohannis pur si simplu uraste Romania, avand simtirea precum cea a extremistilor din anii '30-'40. Mesajul a fost lansat vineri, 31 iulie 2020, din partea unui fost fruntas PNL, care, in plus, a contribuit substantial la alegerea lui Werner ca presedinte in 2014.

@Este vorba despre Aristotel Cancescu, ex-presedinte al Consiliului Judetean Brasov si una dintre cele mai cunoscute victime ale Directiei Nationale Anticoruptie, prin bagheta celebrului paraditor Cornel David-Deca (intre timp plecat din DNA). Vineri, Cancescu i-a trimis lui Iohannis o scrisoare deschisa in care il acuza ca a stat in spatele abuzurilor pe care DNA le-a comis in ultimii 6 ani impotriva fostului sef de CJ.”

https://www.luju.ro/iohannis-uraste-romania-werner-nimicit-de-un-fost-sustinator-cei-din-anii-30-40-cu-care-traiesti-in-suflet-erau-mai-umani-ca-tine-te-impuscau-direct-nu-te-mai-chinuiau-in-2014-m-ai-implorat-sa-nu-fac-aeroport-la-brasov-pentru-ca-va-afecta-traficul-celui-d

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mincinosul asta pervers, arivist, lacom si neserios sa fie premier? N-a fost el in stare in 2 ani sa miste o virgula la pensiile militare, sa dea 1 leu la saracii Armatei, sa faca un echilibru de rezolvare a decalajelor, sa elimine discriminarile, nedreptatile si batjocora, mintind ca un ordinar ca le rezolva pe toate, amanand actualizarile si termenii acestora si va fi cumva capabil sa conduca o tara si o natiune? Fereasca Dumnezeu ca acest total incapabil si neserios, de-a dreptul un egoist si sluga jenantă de partid si prezidentiala, de o lacomie si avaritie infioratoare, pretandu-se in lacomia lui sa inventeze acordarea a 1000 lei pentru mercenarii Armatei, ca sa beneficieze si el, pe langa salariul de 12.350 lei si pensia militara de 24.470 lei, sa preia Romania de pe mana unui nemernic, ridicand in gradul de Colonel sotia, de la Plutonier adjutant Sef si majorandu-i prin actualizare pe suștache cu 13,7% pensia, drept pentru care l-am tradus intr-un proces pe rol la Tribunalul Bacau, iar Mr Dan Bazavan, azi un reputat Avocat, l-a obligat pe mincinos sa plateasca o amenda penala pentru date mincinoase intr-un dosar pe drepturi, care zilnic creste in cuantum si cred ca a ajuns la 100.000 lei, acum sa-l inlocuiasca pe banditul care a falimentat tara si pe noi?, dar ăsta ar duce-o in fundul prapastiei, ar distruge-o total si ireversibil! Am sa repet pana la epuizare ca este doar O MARE MĂLIGĂ PRIPITĂ, UN NIMENI, UN ZERO BARAT, O NULITATE ABSOLUTĂ, UN DUSMAN DE MOARTE AL MILITARILOR SI ROMANILOR, CA SI STAPANUL LUI SPANZURAT LA COTROCENI!

Cezar spunea...

Traiasca Ciuca 'al nostruuuuu...
Cum ajunge el premier rotativ si fara sa vrea🤣🤣🤣🤣
Daca mai este sustinut si de "Interesul National"ne.am ajuns !
Chit ca nu.i place milogului de pe blog...care nu.i asa...a stat el de vorba cu generalul
Ptiu....

Xpert 86 spunea...

Oprea il perie pe Ciuca ca sa prinda si el o functie de secretar de stat sau consilier pe la MAN sau MAI!!!In politica trebuie sa fii slugarnic, obedient, lipitor de afise ca sa poti ajunge si tu intr-o functie ca ai si tu parte de o bucatica din ciolan!!!! Interesul poarta fesul domnilor, nu e nimic altceva de cat un interes personal nu afectiune fata de tara sau popor!!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezare, mascariciule si bufonule, domoleste-te si nu te mai baga in seama, jignind in stanga si-n dreapta pe cei mai intelectuali si mai capabili decat tine! Vezi-ti de bautura ta si nu mai baga bețe prin gard, ca oricum esti dispretuit si nebagat in seama de nimeni! STAI IN BANCA TA ALCOOLICĂ, ANTIVACCINISTULE!

M spunea...

Mai bine negociezi cu diavolul pe care îl cunoști - vechi proverb chinezesc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Xpert 88, Rau gandesti, frate! Daca Oprea intra pe o asemenea functie, si eu stiu asta ca pe Tatal nostru, o face sa ne ajute din aceasta pozitie, nu sa ne ingroape, caci gandul sau suprem este sa ne restabileasca dreptatea, sa se elimine inechitatile si nedreptatile, si daca ar fi pus ministru Apararii s-ar rezolva toate si foarte rapid, dar si ar zbura de acolo toata haita de clocari despre care domnia sa stie absolut toate potlogariile si actiunile de sabotare! Atunci m-as duce in audienta sa am o discutie personala cu domnia sa, si as sti ce sa-i spun, la cat naduf am pe mafia clocarilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, corect, corect, corect, foarte corect! Tradatorii au o singura solutie, după părerea mea: Bolovanul, funia si Dunărea!

Constantiniu Florin spunea...

Va salut cu drag pe toti. Nu depinde absolut de loc de noi cei in rezerva, retragere etc, depinde de altii daca va fi sau nu Dl. Ciuca prim ministru, personal cred ca va fi pentru ca are sustinerea SUA si Cotroceni. Moral cei care am purtat cu mandrie fiecare, cat a putut haina militara, sa-l sustinem. Cred ca va ajunge si seful PNL. Va avea un cuvant si condeiul in mana pentru a semna si ceva favorabil noua. Cred ca va fi ajutat si de Dl. Gen. Oprea in acest sens si de Dl. Hapau. In 2022, asa cum se stie ni se va acorda si noua militarilor, chiar daca nu mai suntem in primul rand, putina atentie financiara, macar sa fie unul de-al nostru sa semneze acele modificari de lege specifice pensiilor militare. In alta ordine de idei, il inteleg foarte bine si pe Dl. Cornelius Flavius, veniturile ii sunt foarte mici dar totusi tine fruntea sus si niciodata nu s-a luat de haina militara pentru ca inca o are in sange, Dl. Cezar este pertinent in discutii la fel ca Dl. Mares. Sa ne ajutam intre noi atat cat putem sa nu ne mai jignim, cu totii suntem cred ca bunici, sa fim sanatosi si sa-i multumim D-lui admnistrator de site ca ne ajuta si corecteaza in discutii. Dumnezeu sa ne ajute pe toti si sa ne vegheze Țara si familiile noastre.

M spunea...

Pana una alta procurorii DNA se fac de kkt. Oprea a fost achitat (in prima instanta) intr-un dosar de abuz in serviciu (alaturi de alti ofiteri de la Protectie).
Asta se intampla cand faci dosare politice la ordinul celei care va ramane in istoria Romaniei ca fiind calaul justitiei independente - Kovesi Codruta.

Huhu Rezea spunea...

Domnul Ciuca a aratat ce poate sa faca pentru rezerviști de cca 10 ani.
Hăpău este atent cu viitorii pensionari, nu cu actualii.
Astazi in poll position este Rafila.

Iulian Mareș spunea...

Un...si eu care credeam ca am lăsat în urmă perioada romantică!
*Nu știe, nu poate, nu îl interesează!
***Aș vrea eu să pierd și m-as bucura pt asta....

Iulian Mareș spunea...

Nu se fac!
Reconfirmă ca sunt...

Iulian Mareș spunea...

Și Oltul ii vrea!

Iulian Mareș spunea...

Clar...la uniforma kaki merge cămașă crem/albă, dar în niciun caz portocalie!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Atât poate!...are resursă intelectuală redusă, de criză!

Paul Puiu spunea...

Nu se ca intampla nimic bun pentru rezervisti cu Ciuca prim ministru sau ministru la MAN intrucat cand a fost PNL-ul singur la guvernare in perioada 2019-2020 sau in coalitie cu UDMR si USR PLUS nu sa întreprins nimic, PLX 199/2020 e clasat sau e plin de mucegai!!! Daca a venit PSD-ul in alianta e si mai clara treaba, suntem la un pas de pensii pe contributivitate, o sa vedem ce mod de calcul cu plafonări mai inventează Olguța cu Coarna la pensii, marii experți in dreptul muncii!!!! Conform PNRR pensiile militare vor fi la anul modificate la calcul pe contributivitate, o sa vedem ce ii va mai duce capul pe acești mari specialiști de la PSD si PNL, adica ce formula de calcul vor mai inventa ca sa ne mai taie din pensii bani pentru a ajunge in salariile si pensiile altora, asa cum au facut si pana acum!!!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Prin aceasta Hotarare s-a inchis gura celor care il judecau si-l invinovateau pe Generalul Gabriel Oprea de pomana! Toate dosarele facute la comanda politica au fost inchise, definitiv, domnia sa fiind nevinovat, total! Felicitari Justitiei si judecatorilor! Multumesc, @M, pentru anunt!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

CRIMA ODIOASA: CIUCA A FOST NOMINALIZAT PRIM MINISTRU, IAR EU AM TRIMIS UN APEL LA MAI MULTE ADRESE POLITICE SI GUVERNAMENTALE SA NU FIOE VOTAT, AM TRIMIS APELUL SI LA UNII CAMARAZI!

Leon spunea...

https://m.ziare.com/nicolae-ciuca/pnl-ales-nicolae-ciuca-propunere-premier-1710954

M spunea...

Problema e ca in societatea romaneasca plina de ura la adresa oamenilor in uniforma faptul ca Ciuca este militar va atarna greu in toate criticile care ii vor fi aduse!
Inca de atunci cand era propunere de prim ministru a fost atacat. 😁 Curios: basescu nu a adus oprobiul public asupra marinarilor, nici Constantinescu sau Joahannis nu au adus ura asupra profesorilor. Ca sa zic asa: "suntem toti egali dar unii sunt mai egali decat altii!" - asta ca sa fac trimitere la "egalitatea" atat de bălos fluturată de unii!

Huhu Rezea spunea...

Deocamdata este nominalizarea PNL în ciuda lui Cîțu.
Dacă și Iohannis îl va nominaliza, PSD va avea pretenții mari pentru a vota un asemenea guvern.

marvas66@yahoo.com spunea...

Oprea ne-a aratat ca a fost un zero absolut...asocierea cu ciuca nu o sa duca mai sus de originea axelor...0+0=0...Sunt curios ce au lucrat laudacii lui oprea si ai lui ciuca...

akord 75 spunea...

@Paul Puiu
Nu trebuie sa faca mai nimic,nu trebuie sa mai inventeze nimic.Doar sa aplice contributivitatea cu impartire la 35 si nu la 20 si suntem fripti si mancati...forever(cum ar zice rusii:)
O sa iasa ca titlul de la site-ul ala "La jumate"
PS Râd eu râd...dar cam mânzeste asa:)))

akord 75 spunea...

Huhu Rezea
18 noiembrie 2021, 16:15
Va contrazic!
PSD prin guritza lui "ciolacus" a spus (reiterat-ha,ha) de "n" ori ca este de acord fara nici o problema cu "catindatura" veteranului de țâță...erou' de la capu' podului
Asa ca "niet probliema"-cum ar zice americanii

Huhu Rezea spunea...

Sunt sanse cu PSD la guvernare ca L 127/2019 să intre mai repede in vigoare.
Nu vrei d-ta să studiezi cum se calculează pensiile contributive?

Magda spunea...

Era previzibila repropunerea lui ciuca,datorita credibilitatii de care inca se bucura armata,cat si pentru a nu deconta liderii politici masurile care vor urma.Va fi doar un tap ispasitor, pacat ca nu realizeaza acest fapt.....

Negritoiu spunea...

Domnule C.F.Ifrim,va respect parerea dar imi permit sa va atentionez ca realitatea va contrazice. Toti fostii militari care au prins locuri in structurile prezidentiale,guvernamentale sau in parlament au uitat rapid de unde au plecat si de painea mancata alaturi de fostii colegi(in prezent rezervisti).Sigur,ei au acum alte preocupari mai importante -siguranta nationala,stabilitatea politica si alte lozinci sforaitoare. Va rog sa dati un singur exemplu de ajutor acordat de respectivii fosti colegi si cum s-a materializat acesta. Ati mai auzit ceva de dl.Coarna ? Cum ne-a sprijinit dl.ciuca (rezervist,ministru,parlamentar si posibil viitor p.m)? Nu uitati vechiul proverb romanesc:tiganul cand a ajuns imparat,intai l-a ..... pa taicasu. Se adevereste?

Negritoiu spunea...

Sigur,daca are sustinerea SUA este suficient ! Sa facem cu totii rugaciuni pentru numirea lui ca p.m. Altul mai bun si mai corect nici ca mai gasim!

valy spunea...

Chiar împărțit la 35 voi lua cu 300 de lei mai mult aplicând noua grupă de muncă cu începere din februarie 2016.
Așa: ha-ha-ha Puiule)))

Leon spunea...

"Decizia PNL vine după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Florin Cîțu “să renunțe la orgoliu” și să facă un pas în spate pentru a rezolva criza politică. Iohannis i-a transmis lui Cîțu că premier va fi generalul Nicolae Ciucă, susțin surse politice pentru Ziare.com."..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@NEGRITOIU: Va sustin total parerile, aveti dreptate cu desavarsire! Multumesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Toate parerile de aici sunt indreptatite si de mine, cu nimic n-ati gresit, dragi camarazi! Sunt adevaruri dureroase, reale si palbabile! Ei se realizeaza, noi ramanem niste disperati fomisti si coate goale! Sa le fie rusine, daca mai au si acest sentiment foarte scump si rar!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

CIUCA SA FIE PREMIER CAND NOI O SA-L NOMINALIZAM SI O SA CEREM ASTA, PANA ATUNCI E CIOLACU CU MULT MAI SUPERIOR SI COMPETENT! ASA SA DEA DUMNEZEU!

valy spunea...

Pe L 127/2019, totalul punctelor acumulate se împarte la valoarea de referință.
Salariu minim se împarte la 25 și da valoarea de referință.
Ex. 1442 împărțit la 25 = 58.
Ex. 1600 împărțit la 25 = 64.
Ex. 1875 împărțit la 25 = 75.
La final se înmulțesc totalul punctelor acumulate cu 58 la momentul actual, sau cu 64, respectiv 75 pentru viitor și dă valoarea pensiei.
Pensia va fi cu aproximativ 75-80% mai mare decât în momentul actual.
Să vină cât mai repede Legea 127/2019.
Doamne ajută.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Magda, cu rugamintea sa fiu tinut minte: Ciuca nu va rezista pana la sfarsit de mandat, la urechile lui clapauge fiind mereu cu sosoteala si ordinile de stapan catre slugă, Cațu, care stim cum distruge tot pe unde pune ochii! V-a atrage milioane de antipati, implicit Armata va fi distrusa in toate sondajele datorita slugarelilor ale acestui individ lacom si arivist, care ca calca, precum Catu, pe cadavre sa-si vada stapanii multumiti! Va fi scos in suturi de toti parlamentarii, cat de curand, va asigur pe toti camarazii! E moale, măliga piftie, este nepriceput, l-am vazut cum n-a reusit sa faca o guvernare, este incompetent si lacom, dezinteresat de binele romanilor si al Romaniei, avand sforicele care duc la Catu si Iohan, permanent sa fie coordonat ca un papițoi de ventrilocie! A distrus Armata si rezervistii, Romania s-o puna definitiv pe butuci va fi mult mai simplu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Valy, sa ai vaccinurile la zi, cat si camarazii, sa le apucam aceste calcule peste hăul ăsta de ani! Sanatate si viata luuunga!

monteoru spunea...

Pensii pe contributivitate e singura posibilitate de a lichida inechitatile din sistemul de pensii militare .Baza:veniturile lunare fara sporuri,oscaruri si alte manarii.
Nu se poate pensie mai mare ca ma-ta te-a fatat mai tarziu.
La functii egale,grade egale,vechime egala,pensie egala.
Pensia creste sau scade dar primesti ce meriti.
Pentru ca ai fost apivist recompensa OMM plus contributia la pensia suplimentara.

Iulian Mareș spunea...

Marva,
gl.Oprea, ca ministru, a făcut f multe pt toți militarii!

Skoda 4x4 spunea...

Oare ?

Dan B. spunea...

Cu Oprea - „linge-n cur” și „spală clanțe”- cam la ce așteptări v-ați masochizat?
Și să n-aveți impresia că, la rându-i, nu beneficiază de același „tratament” insalubru!

Iulian Mareș spunea...

Sunt convins...

monteoru spunea...

Sa studieze?Ii e lene.Legea 263/2010 e clara.Daca stau si ma gandesc legea 223/2015 e mai paguboasa decat 263/2010 pentru cei disponibilizati.
Ce lucru te-a constrans sa te pensionezi pe la 45 ani dupa 2010?
Ai vrut sa prinzi pestisorul de aur.
Cornelius@ori esti sarlatan ori esti naiv.Te hranesti cu himere.Pune-ti speranta in tine nu in Oprea.Poluezi blogul cu laude la adresa lui Oprea.A mai fost unul,Dobritoiu care promitea marea cu sarea si cand s-a ajuns a dat-o la intors.Fii Toma Necredinciosul ca e mai sanatos.

avianyc spunea...

Nu prea m-aș aventura cu oltenii la cârma in vremea asta. Le fierbe zaibarul in cap!🤣🤣🤗
Uite " asta micu a lu Sucă #Mares ar trebui să se vaccineze că poate-l cheamă "șefu "să mai consume din carioca cu care a plecat din minister pe lângă" ajutorul social " la bătrânețe OSKAR.🙉

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Din doua una a ieșit! Ori costumul de ski dat cadou a făcut minuni, ori KWI s-a nominalizat și Premier Desemnat!

Huhu Rezea spunea...

Este clar!
Ciucă va fi numit premier pe un an și jumătate în cadrul rotativei cu PSD.
Printre numeroasele ăăăă-uri și îîîî-uri Ciucă a reușit să-i ia fața lui Cîțu pentru a anunța că joi vom avea un guvern.
PSD ar trebui să ia în calcul năravul lui Ciucă de a nu pleca din funcția deținută dacă i-o va cere Iohannis.

akord 75 spunea...

Mie-mi place ca,cum-necum kwj-ul l-a "executat" pe catzosu in mai putin de 5 minute.
Pe nemernicu ala de catzos care se legase de scaunul de prim-ministru de luni de zile, mai ceva ca un pilot de supersonic de lupta, in centuri
Sa ma ierte fostii,actualii si viitorii piloti de lupta pt comparatia nefericita.Va bucurati de toata stima si pretuirea mea,un om oarecare.
Domnuuuu B este exclus din enumerare pt cazul lui exista medici care se ocupa:)))

akord 75 spunea...

Da va fi doar un tap ispasitor,dar dup'aia poa' sa aiba pretentii superbarosane ca fost prim-ministru "plin".....sunt destule posturi in deconcentrate cu salarii mai babane decat cel de prim-ministru,doar ca e greu sa ajungi acolo.Ciuca a plecat dand click direct pe shortcut,ca-l doare pe el in podu de la nassiriah de populimea romanake.Omu trage tare la ban ca asa s-a invatat,se vede din istoricul lui....si al nevesti-si:))

Paul Puiu spunea...

Cine crede ca prin contributivitate ca ii va creste pensia e un mare visător!!!!

akord 75 spunea...

valy
hai sa fiu rautacios ca tu crezi ca a venit "mos gerila"
Pensia va fi cu aproximativ 75-80% mai mare decât în momentul actual.
Joac-o p'asta !!
Da da si inflatia cu 120-130% decat in momentul actual
Iti da cu minus ai????:)))

akord 75 spunea...

"Cate bordeie atatea obicee".....cati rezervisti?...ceva mai multe variante ca fiecare are cate 2-3 asaaa de rezerva,hi,hi!!

M spunea...

Cu cât ești pensionat mai demult cu atât e mai bună pensia contributivă!
De aici văd eu și disputa: cei pensionați mai recent și cei activi preferă pensia militară, cei pensionați mai demult preferă pensia contributivă.

Cinic vorbind am impresia că actualii activi doar așteaptă să treacă timpul.... Dacă mă înțelegeți ce vreau sa spun!

Huhu Rezea spunea...

Cum să fie visător dacă aproape jumâtate din actualii pensionari militari cu vechimi de cca 30 ani efectivi au pensii militare sub cuantumul contributiv calculat potrivit L 127/2019.
Ii convine unui neterminat cu 20 de ani vechime în serviciu să râdă de un camarad care a servit țara peste 30 ani.

akord 75 spunea...

Lasa-l bre ca si asa n-a avut nea monteoru de lucru si a zis ceva de taiat oskar si alte daraveli
Si-a aprins paie'n cap,si-a dat foc la valiza si gata e ca si futat....stai numai sa vezi cand o vedea stat-majoristu blasfemia cu oskaru'?Armagedonul se declanseaza....instant:)))
Baaa si ciocu mic la indemnizatia de veteran.Ca are si d'aia.Sau ati uitat deja?

M spunea...

@valy

Pentru actualii activi ar trebui urgent o nouă lege a salarizării. Cu actualii coeficienți o să ia niste pensii de kkt.

Vezi că acum smb e 5429. Care puncte mai strânge acum un militar când e pus sub toți ceilalți bugetari?

Vai de capul nostru! Olguța a făcut legea salarizării cu aceeași ură cu care vorbea despre militari la televiziuni!

Și nu te uita numai la soldele de colonei că mai sunt și alte grade!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Valy, bravo, felicitai, Doamne, ajuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, ehei, ce bine ar fi si ne-ar prinde!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan B, Nici eu nu mai cred in multe, dar poate da Dumnezeu sa se schimbe ceva, indiferent de la cine ar veni! Mi-e greu sa mai cred in multi oameni, dar poate calculatorul va fi mai bun cu noi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, Oprea e de-al nostru, de-al casei, poate s-o faca, a mai facut-o, dar Dobritoiu a fost jăgul PNL, chipul si asemanarea lor, acum e blana de miel pe trup de lup!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, asa-i cu mototolii vazuti sefi, ca mutu' vute pamantu,' si fereasca Dumnezeu de prost cand il pui pe o functie inalta ca intai o ia cu nemul lui prost sa-l ia la rangă!

Paul Puiu spunea...

Fiecare primeste pensie in baza unor prevederi legale existente in vigoare la data cererii trecerii in rezerva!!! Cu ce este vinovat un neterminat sau sau un terminat daca a beneficiat de prevederile legale care au fost sau ca sunt mai avantajoase???? Fiecare cand a trecut in rezerva a obtinut ce era vigoare di a crezut ca era mai in avantajul sau!!!! De exemplu dupa intrarea in vigoare a L 153/2017 cei care au trecut in rezerva nu au mai beneficiat de salariile compensatorii!!! Sunt multi rezervisti care din salarii compensatorii primite s-au privatizat si-au luat case iar cei pensionați dupa 15.092017 praful de pe toba sau de pe drum!!!!!! In 2011 au mai fost odata pensiiile militare calculate pe contributivitate, atunci a fost oare mai bine pentru unii rezervisti, nu prea cred, ca multi au mers pe la tribunale pentru ca sa obțină pensia cu cuantumul mai avantajos si nu cel recalculat pe contributivitate care mult mai mic!!!!

M spunea...

@Huhurez

😁 Vedeți că nu a ieșit bine argumentația!
aproape jumătate din actualii pensionari militari cu vechimi de cca 30 ani efectivi au pensii militare sub cuantumul contributiv...

Prin deducție logică PESTE jumătate din actualii militari cu vechimi de cca 30 ani au pensii militare PESTE cuantumul contributiv.

Eu cred că e bine așa cum e bine pentru majoritatea. Personal câștig (nu mult) pe contributivitate dar daca mai mult de jumătate pierd atunci mai bine ne concentrăm pe îndreptarea L223 decât pe abrogarea ei.

Abrogarea are un risc, acela al necunoscutei reprezentate de noua lege. Va bazați că ne întoarcem la formula din legile precedente. Nu aș băga mâna în foc! 😁 (Eu fiind pompier!!!)

Leon spunea...

"Articolul 157(Lg.127)
(1) La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile stabilite pe baza legislației anterioare devin pensii în înțelesul prezentei legi și se RECALCULEAZA prin înmulțirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referință prevăzută la art. 86,.."
Legea trebuia sa intre in vigoare la 01.09.2021, dar Câțu a prorogat termenul pana la 01.09.2023 !
La aceasta data trebuia finalizata EVALUAREA celor 5 mil.de dosare, dar in 10 luni Turcana a evaluat numai 1,2 mil.
Deci, probabil ca de la 1 ianuarie 2022, se vor indexa pensiile civile si militare( cu procente diferite) si din 2023 va incepe recalcularea..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mihai Tudose-Star Strek refuza sa fie ministru MAI in guvern cu liberalii, si a declarat ca daca liberalii nu accepta masurile sociale si de pensii, PSD NU INTRA SUB NICI O FORMA LA GUVERNARE! Vrea ancheta ce s-a facut cu banii de pensii, nu accepta ca sa se mai zica ca PSD da pomeni electorale mai ales ca e Lege pe acesta chestiune!
Va rog sa acceptati ce zic eu acum:
Ciuca se va contra la pensii majorate, PSD se vor nevroza si va sparge guvernarea, caci in spatele lui Ciuca va fi Catu si Iohan cu tromboanele susotite sa nu se acorde nici o masura sociala!
Din acel moment, imaginea Armatei va fi distrusa instant, prin persoana marelui incompetent si paralel din toate punctele de vedere, Ciuca, marele sclav si incomensurabila sluga penelist-iohannista! ARMATA VA FI CATALOGATA DUSMANUL NR 1 AL ROMANIEI, DOAR PENTRU CA CIUCA VA FI UN TRADATOR AL INTERESELOR ROMANILOR, DIN SLUGARNICIE FATA DE STAPANI! ASTA VA FI IN VIITOR!
Daca Gabiță se baga in acest sistem ocult, pacalit ca i se va acorda dolentele de a ne ajuta si nu se intampa asa ceva, pur si simplu i se va spulbera ultima sansa politica ramasa, caci cine atinge PNL sa intre pe o functie promitand electoratului dreptate, va fi compromis politic din neputinta de a se tine de cuvant, oprit de Catu si Iohan, adeptii austeritatii declarate si practice! Degeaba Gabi Oprea ar avea functia potrivita si dorinta de a ne ajuta, daca nu va putea sa faca nimic din lipsa de dorinta si a lui Ciuca si Catu, asa ca mai bine ar fi sa nu se bage in laturile liberale, daca are de gand asa ceva! Repet ca, Ciuca nu va misca un pai sa ne ajute la pensiile militare, FIIND DE O LASITATE, FRICA SI SLUGARNICIE FATA DE STAPANI INFIORATOARE, SA NU-SI PIARDA FUNCTIA SI PRIVILEGIILE BANOASE, CACI E LACOM SI AVAR, DAR MAI ALES CA E DE CEA MAI CRASA INCOMPETENTA DOVEDITA DESEORI! PAROL D' HONNORE!

Huhu Rezea spunea...

S-a stabilit deja ca valoarea punctului de pensie, nu a indemnizațiilor ce însoțesc pensiile speciale, să se mărească cu 10% de la 01 01 2022 iar pensiile civile mai mici de 1600 lei să primească în luna ianuarie un ajutor de 1200 lei, a comunicat Budăi, fostul ministru al muncii.

Huhu Rezea spunea...

M
N-ai să prea mulți pensionari militari cu pensie stabilită în ultimii 3-4 ani cu vechime în serviciu de 30 ani.

M spunea...

Io, domn' șef! 😁

M spunea...

A venit PSD-ul!!!! Trăiască!!!! Militarii iar puși la zid!!!!

1. Pensiile militare sub 1600 de lei nu primesc nimic pentru că sunt niște chiaburi care nu merită să mai trăiască!!!

2. "Indexarea de 10% se aplică doar la pensiile pe contribuție, nu vorbim de acele indemnizații speciale", a mai spus Budăi.
Dați-i un pistol lui Budăi știi destulă muniție să termine cu pensionarii "speciali".

M#ie PSD!!!! Lasă, lasă... o să vă voteze ăia de la rezist că faceți politica lor!

PS - chiar dacă mă înșel și îi apucă pe psdei remușcarea că au înghețat pensiile militare constat un singur lucru: discursul plin de ură la adresa celor care, conform legii, au un alt sistem de pensii a rămas în creierele psdiste!

Leon spunea...

Sunt convins ca Ciuca(al nostru..!) va fi mai bun decat Câțu, si PSD va reusi sa mareasca si pensii si salarii si sa convinga oamenii sa se vaccineze
Cornele, incearca sa fi mai ponderat in calificative nedemne pentru un militar !
Generalul Oprea stie ce parere ai despre Generalul Ciuca ..?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

STIRI PE SURSE:
-Toate pensiile cresc cu 10 % de la 1 Ianuarie;
-Toate pensiile pana in 1600 lei vor primi in Ianuarie o singura data 1200 lei pentru a putea face fata scumpirilor;
-Persoanele cu dizabilitati (handicap) vor primi a 13 indemnizatie;
-Pensia minima creste de la 800 la 1000 lei tot de la 1 Ianuarie;
-Toate pensiile peste 4000 lei vor fi cu 10% impozitate pentru sanatate
Cota unica de impozitare se pastreaza cel putin pentru 2022
Alocatiile pentru copii vor creste foartye putin, nu ne intereseaza pe noi
INTREB CAMARAZII SI PE @ONORABILUL: LA ARMATA SE APLICA ACESTE MAJORARI PRECONIZATE SI HOTARATE? VOI AVEA MICA BUCURIE CU CE SCRIE AICI?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, stie prea bine si e suparat pe mine Dl General, nu mai comunicam momentan din acest motiv! Asta nu ma intereseaza cand eu mor de foame din cauza lui Ciuca, incapabil si lipsit de dorinta de a-i ajuta pe invalizii Armatei cu pensii intre 47 lei si 1500 lei! Absolut nimic n-a facut pentru latura sociala a rezervistilor! La civili mereu se adu bani, eu din 2011 nimic, ca si ceilalti saraci ai Armatei! Eu am demnitate ca nu mint ca Ciuca, o rusine a Armatei, lipsit de caracter ca a promis ca ne ajuta si a mintit sa obtina voturi astfel in campania electorala! El este mincinos, nu eu! A mintit ca actualizeaza in Octombrie pensiile militare, dupa ce a mai mintit anul trecut si n-a facut nimic, nu eu am mintit sa nu am demnitate si onoare! Este o rusine pentru dispretul aratat fata de rezervisti, dar pentru neprofesionalismul dovedit nu o data, sindicatele civile dorind sa fie anchetat pentru achizitiile militare fara licitatie si banii risipiti, cu care se puteau majora pensiile! Ciuca nici macar nu a iesit public sa-s ceara scuze si a pierdut procese din cauza minciunilor, are de platit acum 100.000 lei pentru asta, prin Hotararea unei instante in procesul cu Mr Dan Bazavan si altii, nu eu am de platit sa-mi pierd onoarea, si multe altele care le-a facut cand a ridicat sotia in grad de ofiter de discuta de asta si civilii, sau i-a actualizat pensia cu 11,7% si nu vrea sa aduca in instanta documente justificative pe ce baza i-a majorat-actualizat pensia, vorbesc de procesul in care ma judec cu el pe acest motiv! Ar vrea Ciuca sa aiba demnitatea si corectitudinea caracterului meu sincer si curat!

SorinDaniel spunea...

https://m.defenseromania.ro/pensiile-militare-nu-sunt-pensii-speciale-generalul-r-nicolae-gropan-despre-situatia-la-zi-a-pensiilor-de-serviciu-interviu-defenseromania_613790.html

akord 75 spunea...

Mai dragule,mai Flaviuse,mai Cornelius,mai Ifrime, de ce nu ne faci tu noua un mare BINE si nu actionezi? Cum? Uite asa simplu(din ce am citit scris de tine,nu aiurea in tramvai)
Maine tu il suni pe Gabitza,el il suna pe Ciuca si gata: Din prima zi de ministeriat(joia viitoare dupa cum se lauda) noi toti suntem rezolvati,blogul isi incheie activitatea din lipsa de subiecte,noi ne vom imprastia prin carciumi si de sambata viitoare doar intr-un chef o s-o tinem.Vezi ce simplu e?
Hai la treaba si rezolva problema ca e simplu pt tine....cel mai simplu.
catzosu si kwj nici sa respire n-o sa mai aiba curaj.
PS Aia cu oskar si veteranii topex bibani, sa dea primul rand

Alexandru spunea...

Bună rău aia cu tăiat 10% pentru "sănătate" la cei peste 4.000. Cei cu puțin peste 4.000 vor fi extrem de fericiți. Doamne ferește, începe balul.

Leon spunea...

@M, vedeti ca din prea multa ura fata de Olguta, mai incurcati datele:
-smbe in 2020=5429 lei
-smbe in 2021=5380 lei
Pentru prima data in istorie, Câțu a stabilit un SMBE mai mic in comparatie cu anul precedent..!

akord 75 spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim- Liniuta
Intreaba si tu sursele alea(ale lu peste) ce-i tot intrebi pe oamenii astia?
Voi pe la Onesti pe acolo chiar ca aveti sefeuri la devla:))
o singura impozitare si aia vai de mama ei si apoi un pomelnic lung cat o zi de post cu liniute-vaaaiii ce bine o sa fie!!!
Apropo tu ai tras vreo liniuta azi?....caaa dupa "surse"e cam-DA!
...---...

akord 75 spunea...

"INTREB CAMARAZII SI PE @ONORABILUL:"LA ARMATA SE APLICA ACESTE MAJORARI PRECONIZATE SI HOTARATE?"

Ori sunt preconizate ori sunt hotarate???
Hotaraste-te!!:)))

Huhu Rezea spunea...

Am amintit de numeroase ori ca mai nimeni, nici măcar CCR, nu face deosebirea dintre pensiile militare și pensiile speciale. Multi speră că dacă pensiile speciale nu mai sunt denumite pensii speciale vor fi scutite de contributeală.

Huhu Rezea spunea...

Nu pentru ca pensiile militare nu sunt calculate in puncte de pensie.
Este sigur că pensiile militare se indexeaza din oficiu cu 2,6% de la 01 01 2022.
Dacă nu se dă vreo lege derogatorie de la art. 59.

vasile iosif spunea...

Si deci, ca la Radio Erevan:
"Si nu i s-a dat ci i s-a luat "(10%)
Ha,ha.......

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avyanic, fiind scos de pe fb definitiv nu mai am vorbitor cu domnia sa, desi mi-am facut un cont fals si l-am sters, nu stiu nici eu de ce, la telefon nu-l deranjez, dar voi vedea cum sa fac sa-l contactez, poate prin mesaj SMS, pana atunci voi vorbi la telefon cu Dl Coarna, si chiar maine vreau sa fac asta, pe urma voi posta ce am discutat, fiind singurul politician care nu se supara daca-i telefonezi si este deosebit de amabil la discutii. Oricum aveam promisa reciproc o dicutie s-o avem la sfarsit de an caci inca nu era edificat cu situatia politica si nu putea sa ma duca in eroare cu informatii neconcludente. De cate ori vorbeste la TV il felicit prin SMS si imi raspunde foarte amabil in cateva secunde. I-am promis si unui camarad din Politie ca voi vorbi cu domnia sa pe tema viitorului la pensiile militare, deci sunt ambitios s-o fac maine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vor pierde cate 100 lei la 1000 lei. E mult? E putin? In asa ceva nu ma bag, caci pensia fiecaruia este un drept castigat si respectivii au muncit din greu pentru aceste pensii, vorbesc de cele medii, nu cele de 20.000 lei-50.000 lei. 4000 lei nu e o pensie mare, civilii au dublu fata de acestia, vorbesc de femeile de serviciu, soferii, liftierii, secretarele (amantele), cu genunchii rosi si bataturi la buze ca la garlejele boilor, si toate slugile care au fost trantori in politica si Parlament... Colonel cu 4000 lei este intradevar o rusine si desconsiderare din parte clasei politice de mare jeg, umilinta si terfelire, caci un primar poate avea peste 10.000 lei, care in mandate a facut averi de miliarde, case, masini, piscine, excursii extra, etc, Colonelul tarandu-si mantaua prin noroaie o viata si la pensie distrus total la sanatate, dand cei 4000 lei la medici sa-l carpesca sa mai traiasca macar putin, si ce sa-i mai iei si 10% sa-l calicesti de tot, lasandu-l cu pensia ca de Caporal? Asta e doar un exemplu la modul general, dar foarte real...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l binecuvanteze pe marele artist din Siriu-Buzau, Benone Sinulescu, un indragit interpret de muzica populara din anii tineretilor noastre, acum si in vecie! Maestrul Benone, 'nea Beni, cum era alintat, a fost si leaganul de suflet al catanelor militare, cu ,,of si jale,'' din acele timpuri cu incorporari masive, dar si un doinitor al iubirii si muzicii de petrecere... Ne mor geniile, ramanem doar cu jegurile si leprele, care urasc de moarte poporul roman, folclorul, traditiile, stramosii, Istoria si Eroii neamului! Drum lin catre stele, 'nea Beni!

Iulian Mareș spunea...

Ei...mai exista si mine anti-personal, kit ca sunt interzise prin Tratate internationale...
*Sa ia 10% numai la pensionarii militari si pe cei civili sa-i ocoleasca! Este super tare!

*Tare este altceva! Din lectura de mai sus am tras ”concluziunea de instructziune” ca numai pensiile civile se indexeaza, ”care va sa zica pentru ca ele sunt pe puncte” si participațiuni lunare”, cum ar fi la ”bieții magistrați!”

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Budai: "Acest 10% se aplica doar la pensiile pe contribuție, nu vorbim de acele indemnizații speciale".
Adică, tu, eu, noi primim indemnizații speciale? Așa se numește in clar L-223?
Adică, Statul Român, cu vadită intenție dicriminează cu celeritate la maximum?
Ce vina are Corneliunsson (și ceilalți asemenea lui din SNAOPSN)?
Pe langa faptul ca votanții PSD nu au votat PSD pt ca acest partid sa câștige alegerile si să accepte Premier liberal, indiferent de nume; are cu 30% mai multă reprezentare in Parlament! A se reține că nu mă interesează câtuși de puțin Ciucă și AVENTURA lui politică, politica fiind cel puțin contra-naturii pentru el, mai ales că nu suport să muncești o viață la STAT, ca bugetar si acum să o arzi în liberalism! Este fals și de porc o astfel de situație!
Posibil ca la Cotroceni, KWI, sforărit de alții și pentru a face frumos ca un clovn, îl va desemna! Și? Ce a rezolvat?
***Mai bine ai explica unora cum se poate asigura constituțional rotația la funcția de Premier! Si, o fi democratic sau constituțional asta? Așa scrie oare în Cartea Cărților? ..2 ani eu și 2 ani tu?

Huhu Rezea spunea...

Rotația se poate asigura constituțional numai prin demisia lui Ciucă și numirea imediatăa premieruluin PSD care va cere Investirea n Parlament.
Spuneam că PSD nu poate să-l mai dea jos pe Ciucă decât prin motiune de cenzură daca refuză să demisioneze, cum a mai făcut cu funcția de sef al Statului Major.

Iulian Mareș spunea...

Să-l odihnească Dumnezeu!
................
..................
Când știi că visu-acesta cu moarte se sfârșește,
Că-n urmă-ți rămân toate astfel cum sunt, de dregi
Oricât ai drege-n lume, atunci te obosește
Eterna alergare... ș-un gând te-ademenește:
"Că vis al morții-eterne e viața lumii-ntregi".

Iulian Mareș spunea...

Imediată? De îndată? ....consultari, negocieri, Desemnarea, nominalizarea membrilor Cabinetului, algoritmul Cabinetului, discuții în Comisii, Învestirea, depunerea juramantului, Prefecturi, Deconcentrate, Agenții...etc
Mie mi se pare un CIRC pe nervii si banii mei! Boală lungă, moarte sigură!
Anticipatele erau Keia de Boltă! ... s-a ratat clipa, forțele se regrupează, viitorul va fi incert!

M spunea...

1️⃣ 10% anul asta inflatie (daca nu ni se acopera prin indexare) inseamna ca e ca si cum o luna pe an nu am lua pensie.

10% impozit la CASS este ca si cum inca o luna pe an nu am lua pensie (cei care au peste 4.000).

Daca mai adaugam si actualizarile "inghetate" constatam ca PSD + PNL + USR + UDMR ne-au luat cam 50% din pensii. Traiasca!
Sper sa nu ajung sa imi pun cenusa in cap si sa ii regret pe cei de la USR! Macar ei erau cinstiti in ura lor! Spuneau clar: "uram oamenii in uniforma, vom face tot ce putem ca sa le fie rau!" Frumos, cinstit!
Ce ne facem cu psd-eaua care minte ca nu mai poate de dragul nostru si ne-o trage ori de cate ori pun labele hraparete pe putere!?


2️⃣ Cei care au calculat si punctajul si primesc pensie militara care e mai mica decat pensia ce ar rezulta pe contributivitate pot da in judecata pe neconstitutionalitate pentru ca nu se respecta decizia CCR.

3️⃣ In locul celor de la PNL eu as guverna cu PSD sa trec de iarna si de pandemie timp in care as negocia cu USR revenirea la putere. Cand s-ar face termenul pentru schimbarea primului ministru psd-eaua ar lua plasa!

4️⃣ Deciziile CCR de neconstitutionalitate sunt date pe o anumita configuratie legala (si pe o anumita argumentatie). Ce a zis CCR a zis la o anumita intrebare pe o anumita lege!

Huhu Rezea spunea...

In 2017 Dragnea a desfiintat CASS-ul de 5,5% din pensia care depășea 740 lei și a redus impozitul pe pensie de la 16% la 10%. Drept pedeapsă, tăntălăii pensionari nu au mai votat PSD-ul ori nu s-au prezentat la alegerile europarlamentare si prezidențiale.
Acum, este posibil ca după 01 01 2022 Ciucă al nost' să ne indexeze pensiile cu 2,6% ș să ne pună să plătim, pe cei care avem pensie mai mare de 4000 lei, 5,5% contribuție pentru asigurare de sănătate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dragii mei camarazi, jale mare, si sincer va declar ca sunt ingrozit la gandul sumbru si inspaimantator ca acest General de paie, Nicolae Ciuca, sa ramana nominalizat in functia de premier! In alte circumstante m-as fi bucurat ca un militar de al nostru va avea aceasta importanta functie, dar stiindu-i firea sa de măligă moale, de slugă obedienta si pupatoare de clantauri si bombeuri la stapani, de o jenanta slugarnicie si lichelism, rar intanlite la militarii de cariera, pentru mine reprezinta o tragedie nationala, mai ales ca daca se va pune problema demisiei, dupa un an si jumatate, lacomul asta neostoit se va crampona de functie la fel ca si puscariasul drogat, Cațu, si iar va fi scandal interminabil cu motiune de cenzura si destabilitate politica! Pot paria ca acest guvărn nou nu va rezista pana la Craciunul celalat cu acest incompetent la carma! Eu mi-am luat Doctoratul in Nicolae Ciuca, mai trebuie sa-mi iau si Premul Nobel la Haga, si este studiat de mine pana in profunzimea sufletului sau dezonorant, mincinos, pervers, viclean, lacom si arivist, asa ca varianta de care PSD ar trebui sa se tina cu dintii este sa fie numit in regim de urgenta si de netagaduit Marcel Ciolacu, care, cu toate criticile mele de peste an, pot sa spun ca este serios si doreste cu ardoare redresarea politica, neavand in spate nici pe Catu si nici pe Iohannis, asa cum va fi maniPULAt Nicolae Ciuca pe sforicele si din manivele, ca excavatoarele si papusile de ventrilocie, fara creier si substanta cenusie in cutie! Daca ajunge Ciuca, vom asista la scandaluri dupa scandaluri in Parlament, pentru ca el va dansa numai dupa cum ii vor canta bicefalii, Catu si Iohannis, fara sa aiba onoarea si demnitatea de a hotara singur, independent si autoritar (vai de mine si ,,autoritatea'' lui Ciuca, total inexistenta si o mare necunoscuta la terciul asta!) soarta politica a Tarii sau destinul catre bine al romanilor! Fara Ciolacu premier nu avem nici o sansa de redresare sau prosperitate, asistand, cum am zis, la panarame dupa panarame, cu au fost intre PNL si USR! Cum zicea @Tehnocrat, e posibil sa aplice si masura aia ca cei care au apucat comunismul sa fie trecuti pe Lg 263, doar cu solda de grad nenorocita si fara alte drepturi, ca OMM, dar si as face o panarama cumplita ca si el a apucat comunosmul si as cere aceleasi ,,drepturi'' sa i se aplice, pentru a-i indesa lacomia intr-o față de pernă pentru rezemat picioarele pe pereti si tavane, ori de stat in tartacuta sau pe olaie!

CEZAR spunea...

Traiascaa..da impozitul unde-i si citu-i ..impozitul ??

Leon spunea...

Eu cred ca noul Guvern va indexa pensiile militare cu un procent mai mare, aprox.5%, din Ianuarie 2022 !
Retinerea CASS este prevazuta de Codul Fiscal, iar pragul si procentul se aplica la toate pensiile aflate in plata..!

CEZAR spunea...

Cornelius Flavius Ifrim
19 noiembrie 2021, 00:40

Grija mare sa nu-ti imprastii cirjele prin mall..si cu ele piesele de la Asus -primit de pomana !

CEZAR spunea...

MARES..striga taree..!!!
Fratilor ..pe trotuare ! Haideti sa luptati..
Oskarul ..inapoi sa mi-l dati

Brenda spunea...

Deci la 4333 dau10 _la sută dece? Sa ii ia dracu de nemernici

Brenda spunea...

Pai ei zic că ne vor lua 10.poate fac o indexate mai mare și Neva lua înapoi în acest mod dar dece nu dau 1200 și celor din armata cu pensii sub 1200 să treacă și ei iarna dece nu a întrebat nimeni la tv ? Sau poate ceva se va face și pentru militari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Claudiu Manda, europarlamentar: ,,PNRR se poate renegocia, conditia fiind sa existe conditii obiective!'' Deci, nu cum spunea puscariasul drogat, Câțos, la minte câlțos si facand totul pe dos, ca nu se mai poate face nimic, totul fiind de prisos!
@ Duoamna, Rares Bogdan, fleoscaita la dolofan, dupa ce s-a depilat in lighean si s-a rujat cu un darab de salam, striga din prasele: ,,Nu ne omorî, Marcele,'' in ceea ce privesc ministerele, parandu-ise ca pesedistii i-au totul si lor le-au ramas doar chilotul si prosopul, uitand ca perdantii trebuie obligat sa-si tina in atari conditii ciocul, caci cine pleaca la plimbare pierde locul de onoare si randul la chișătoare! Madamme, Bogdane, nu ti se pare ca ai prea mari pretentii de galoane babane cu fasoane la numarul vostru de persoane, care, la cati ati mai ramas de pripas in al vostru deșeu de peneleu haordeu, nu cred ca ati umple un microbuz sau juma' de troleu?! Mai la ceanga parpales la misto, bro, sa nu ti se duca firul de matase de la sutienul de sub bolerou!

M spunea...

@Huhu Rezea

Eu nu am mai votat PSD din cauza declaratiilor Olgutei. Tantalau sau nu, eu nu stau sa fiu injurat nici daca imi dai bani!

Tot asa nu am mai votat-o nici pe Firea pentru declaratiile de sustinere a rezistentilor dupa 10 august! 😂 Il prefer pe Plicusor (desi nu l-am votat)! Macar de la el nu am niciun fel de asteptari (cum sa votezi pe unul a carui porecla este "Plicusor" si sa crezi ca el va lupta cu coruptia???)

Alexandru spunea...

Păi e foarte mult 10% în jos, d-le. Cornelius.
10% x 12luni= 120%. Cum spunea și dl. @M, practic, băieții îți șutesc nu o pensie pe an, ci aproape o pensie și un sfert pe an. E un pic... Să vedem dacă se confirmă. Și ca să facem un pic haz de necaz, "fanii înrăiți" PSD de până mai ieri, de pe aici, nu din altă parte, încep să-și cam schimbe părerile. Nu ne vrea nimeni binele, asta e clar.

Paul Puiu spunea...

Huzu, daca Ciuca va reinstaura CAS in plata din pensiile militare oare o va decide singur??? Ai uitat ca in guvern iar au ajuns oficial la butoane colegii lui Olguța de la PSD care au adoptat OUG 59/2017???? Acuma coaliția vor modifica sau abroga L 223/2015 si vor introduce o noua formula de calcul la anul a pensiilor militare pe contributivitate pentru a mai reduce inca o data cuantumul net al pensiilor rezervistilor!!!!!Normal ca prin noua formula de calcul poate reintroduce impozitul pe venit si CAS la 16% cum a fost pana in 2017!! Sa nu uitam ca daca exista si plafonarea si impozitul pentru venit si CAS erau si mai reduse pensiile!!! Ce mare șmecherie a facut Dragnea cu Olguța, au limitat pensiile la media salariilor brute si nete si a lasat impozitul de numai 10% in loc de 16% .Mai bine il lăsau asa si nu adoptau OUG 59/2017 ca era mult mai avantajos pentru pensiile rezervistilor!!!!! Eu nu o sa ma hazardez ca sa ii apar pe haiducii din PSD care au luat de la rezervisti din pensii ca sa mareasca pensiile civililor si indemnizațiile parlamentarilor si la o parte din bugetari ca exemplu cei din sanatate, lăsând clasa Ocupațională Ordine Publica si Securitate Nationala cu salariile nivelul anului 2009!!!!!

Alexcta spunea...

NU cred!!!!

M spunea...

@Iulian Mareș

Anticipatele se fac doar daca vrea Johannis care.... nu vrea!

Chair si dupa anticipate nu se schimba prea mult ecuatia. Adica PSD oricum nu facea peste 50% sa faca singur guvern si atunci avea de ales intre PNL si un eventual AUR care ar fi facut mai bine decat la fostele alegeri. O alinata cu AUR insemna iar vaicareala la UE ca au venit fascistii la putere...
Deci se intorcea la un guvern cu PNL in care PSD sa aiba ceva mai multa forta dar tot usor de santajat!

Din ce a iesit pana acum pe surse despre Programul de Guvernare, PSD este consecvent: crede ca are un electorat fidel care il voteaza! Ma indoiesc ca vor aduna voturi prea multe! S-a vazut la alegeri inaintea carora au dat bani la pensionari, dascali si medici si cam toti i-au abandonat!

Era o vorba: dă-i unuia 100 de lei și nu e sigur că te va vota, ia-i unuia 5 lei și sigur nu te va vota!
PSD a înghețat actualizarea pensiilor militare (gândită pe 4 ani dar transformată în înghețare permanentă). PNL a înghețat și indexările.
Cum striga bunicul meu: Luuupiiiiiiiii, măăăăăăăă!!!!!

Magda spunea...

Marele absent a avut dreptate.Romania este un stat esuat....politicienii recurg la tot felul de aranjamente lipsite de etica si morala, cu incalcarea oricaror norme juridice care i ar impiedica sa faca asta.Totul pentru a si prezeva incontinuare ,accesul la rezervele material financiare ......Vor face asta atat timp cat vor fi acceptati de catrd noi ,cei multi ,dar din pacate muti si absenti...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, @Alexandru, da @Unknown, da @Iulian, da oameni buni, e mult la 4000 lei 10% acest impozit pe sanatate, mai ales ca acest Colonel e distrus la sanatate si medicii fara spaga nu te fac ,,bine,'' daca se poate spune asa, caci stim noi in Romanistan binele din sistemul de sanatate! Dar nu-si dau seama ce impozite platesc activii? Cam 40% din solde, dupa stiinta mea. Eu am dat exemplul unui Colonel, care trebuie sa-si sustina onoarea si demnitatea in societate si traiul de zi cu zi si la pensie, nu ca un coate goale in lipsuri, nu statul sa-l degradeze financiar si implicit moral, sa-l oblige sa traiasca, ca o oaie, cu zdrentele lânii atarnandu-i la modul saracan, pentru ca tagma militara este una a demnitatii si prestantei in societate, nu terfelite si dezonorante dupa o viata in slujba apararii patriei, ca in tarile civilizate! Ati batjocori si terfeli militarii este o defaimare, o injosire si chiar punerea in pericol a sigurantei nationale, caci poti pierde loialitatea si atasamentul patriotic al acestor oameni, singurii capabili sa apere tara la nevoie! La noi, ca la nimeni, din rau in si mai rau si ducandu-ne in cele mai jenante si penibile situatii sociale cu degradari morale inimaginabile! Sa le fie rusine de incapabili politici si cu un ministru al Apararii sub orice critica, de fapt o umbra, o tentativa de General fara scrupule si fara nici un fel de sentiment de empatie si solidaritate camaradereasca, chiar si fara Dumnezeu, mut si obedient si acceptand surazator orice lovitura ce o primim sub centura, numai lui sa-i mearga bine la tescherea si in viata, mai anosta ca cea a unui vagon de cale ferata, in care colcaie sobolanii si uitat intr-un Triaj de provincie!

Huhu Rezea spunea...

Pe acest blog... parcă s-ar discuta turcește despre actualizarea pensiilor militare.
Câte demonstrații vreți să vă mai fac pentru a vă scoate din cap clișeul că nu gulerații au orchestrat adoptarea ordonanțelor 57 și 59?
Până și scmd-iștii au aflat secretul ăsta.
Firul roșu care a marcat toată această perioadă de după 2015 se cheamă Nicolae Ciucă.

Leon spunea...

Ce sensibili am devenit in...pandemia asta !
Cand Dragnea&Olguta au majorat pensiile militare NETE cu peste 20% , ati tacut malc si nici la vot n-ati mai ajuns !
Acum, cand inca n-au ajuns la guvernare ati inceput cu critica !
PS. Daca va fi un prag de 4000 lei, inseamna ca NUMAI ce depaseste aceasta suma, se retine un CASS, NU la toata suma..!!

Alexandru spunea...

Până la urmă e ca în scena cu poștașul din Las Fierbinți: s-au mărit domnule, dar cu minus. Hai că la asta nu se aștepta nimeni din partea minunatei coaliții. Și nici nu s-au apucat bine de treabă băieții. Aveți puțintică răbdare.

M spunea...

@Paul Puiu

Aveți dreptate. Și eu zic că da, și fost implicați și militari (activi sau in rezervă) la forma OUG 57 și 59 dar politicienii sunt cei care au dictat linia.

In anii 90 refrenul era "un tablagiu are salariul mai mare decât un dascăl". Au rezolvat asta prin legile (succesive) ale salarizării.
Acum au scos un alt refren "pensiile nesimțite". Vă asigur că vor rezolva și asta!

Rămânem deci doar cu obligațiile, cu limitările, cu propria noastră secție de parchet (ați văzut argumentația magistraților care nu vor să aibă o secție specială care să îi ancheteze!), îndatoriri și după trecerea în rezervă!

😂 Cred că ar fi de râsul curcilor să primesc un ordin pentru un antrenament de mobilizare!!!! De altfel știu mulți rezerviști MAI care au refuzat să se prezinte pentru a fi luați în evidență la Centrele Militare! Pe principiul: nu indexare, nu actualizare, nu obligații!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

IN ATENTIA REZERVISTILOR:
M-AM TINUT DE CUVANT CE AM PROMIS ASEARA: Am vorbit cu Dl deputat, Coarna, la telefon, domnia sa sunandu-ma din Parlament (mai intai i-am dat un lung SMS) si mi-a spus sa va transmit ca dumnealui, cat si alti politicieni pesedisti, fac mari presiuni la politic sa se intervina si pentru majorarea pensiilor militare, ca la civili, iar cei cu pensii sub 1600 lei sa primeasca tot aceleasi drepturi ca la civili. Domnia sa a precizat ca exista dezbateri aprinse pe aceasta tema si nu se poate pronunta la un verdict final, fiind tardiv, deocamdata, in aceasta faza a discutiilor. Fostele cadre militare, care sunt parlamentari, nu se inghesuie la discutii sa-l sustina pe Dl Coarna pentru indexarea-majorarea pensiilor, si ii stim pe toti cei care sunt acolo si i-ati votat, inclusiv Dl Falcoi cel viteaz cat si fostul Sef de Stat Major-penal, asta sa tineti minte sa nu-i mai votati pe viitor, pentru ca nu doresc sa fim ajutati, pur si simplu nu se implica si nu-i intereseaza de soarta noastra, tradatorii! Cinste si onoare Dlui Coarna care, repet, este de o seriozitate si corectitudine maxime, chiar multumindu-i si asigurandu-l ca este singurul in care mai am incredere, domnia sa stiind ca noi scriem pe blogul Huhu Rez, promitandu-i ca imi voi informa camarazii! Doamne, ajuta, fratilor, sa ne poata rezolva si pe noi!

M spunea...

Așa este!!!

Care sunt vectorii care unesc un grup, care îl fac puternic (și aici nu mă refer numai la corpul militarilor)?

1. Legământul, jurământul sacru
2. Credința în superioritatea corpului
3. Spiritul înfruntării în comun a restricțiilor și greutăților.

În slăbirea acestor 3 idei de duce lupta. De aceea până la proba contrarie, clară și de netăgăduit, eu am să apăr orice om în uniformă de care mă leagă automat cele 3 valori de mai sus.

valy spunea...

Lozinca PEEE SEEE DEEE + PEEE NEEE LEEE este:

- Ciorditori din toate partidele uniți-vă.

Vor sta uniți la guvernare atât timp cât vin bani dinafară.
Apoi fuga se pregătesc pentru alegeri ANTICIPATE.

M spunea...

@Valy

Dacă i-au scos pe hoții-hoților de la USR, nu mă interesează! România mai are o șansă! Când îl vedeam pe Slinosul Ghinea cum își freca labele păroase fericit că a tras jumate din PNRR pe "consultanță" îmi venea să sparg televizorul!

Da, e adevărat am rămas cu Dracu dar măcar am scăpat de tat-su!!!! 😁

valy spunea...

@M

Măcar să facă ceva bun pentru țară.
Dacă ar fi să merg la vot în momentul actual eu nu știu cu cine să votez.
Voi hotărâ peste 1 an și jumătate, pe cine votez sau voi fi absent la vot.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Valy, Hotararea trebuie sa fie ferma si de nestramutat: PSD trebuie votat, pentru ca ceilalti ne-au demonstrat ca ne-au uitat sau sfidat, mai ales ca Ciucale face parte din PNL-ul care a scuipat pe drepturile esentiale si pensiile militare!

Dan B. spunea...

Vrând-nevrând, întăresc opinia lui Huhu, în ceea ce privesște pe adevărații autori ai OUG-urilor care au sfârtecat Legea 223/2015.
Autorul OUG 57/2015 a fost Jianu, cel care i-a înmânat gl M. Iliescu, subsecretar de stat la MMPS documentul, pentru a-l introduce în mapa viitorului ministru, Ana Maria Costea.
OUG 59 și Legea 153/2017, ca proiecte, au ajuns la MApN pentru avizare și amendamente, Jianu propunând lui Fifor avizarea, ele la retur neavând modificată măcar o virgulă. Întrebându-l pe Jianu dacă coeficientul sefului SMG îi pare rezonabil, mi-a replicat că da, căci Ciucă lua în acea vreme, în baza sporurilor, peste 2.200 lei soldă lunară netă.
Menționez că afirmațiile LOV au fost receptate de întreaga delegație a LADPM, primită în audiență la PSD, alături fiindu-i, pe vremea lui Leș la MApN, Fifor și Teodorovici la stg/drt ei.

Unknown spunea...

De la 1 ianuarie 2022 pensiile militarilor NU se măresc conform indecelui de inflație și nu numai. Unde este SCMD.............. ? Unde este măciucă al nostru.......... ? Unde este mulțimea de generali ....... ? Rușine. Este incredibil câtă bătaie de joc există asupra pensionarilor militari Domnilor cum compensezi incompatibilitățile ? Gordeș

monteoru spunea...

Corect!Corect!
Mie imi spui?Cei ce erau in activitate prin 2010 si dupa sa-l pupe in cur pe Oprea.Acesta le-a dat sporuri fara numar ce le mareste prin legea 223/2015 pensia substantial.Tot el a introdus manaria Oskarul.
Situatia e similara inclusiv la MAI,politisti,ISU,jandarmi.
Tot Oprea este autorul unei manarii pentru cei pensionati dupa 2010 pe legea 263/2010 cand a modificat in bine conditiile de munca numai acestora.
In concluzie Oprea a fost pentru unii muma iar pentru altii ciuma.
Ma repet.Pensie functie de totalul veniturilor lunare obtinute in toata cariera militara fara sporuri,prime,alimente,imbracaminte.
Intr-un cuvant ca la civili la care sa se adauge OMM si contributia la pensia suplimentara.
Nu-i corect colonel cu pensie 10000 lei si acelasi colonel
cu pensie 4000 lei.Asta trebuie pus pe tapet presedintelui tarii, guvernului care va fi,ministrilor sistemului de aparare,ordine publica si siguranta nationala,parlamentului.

Anonim spunea...

Se ia 10% la ce ce depășește 4000 RON ???

Iulian Mareș spunea...

🤣🤪🤣
"Nu-i corect colonel cu pensie 10000 lei si acelasi colonel
cu pensie 4000 lei."
Deci are 2 pensii...
Eu zic asa: este corect colonel cu pensie 10000 lei si acelasi colonel
cu pensie tot de 10000 lei. În total 20000 lei!
Asta ați dorit sa scrieți!

Iulian Mareș spunea...

Vezi ca individul nominalizat nu este din Bacău ci din Ploiești! 🤣🤪👍🖕

Michel spunea...

„Veniturile lunare“ includ toate câștigurile până la ultimul leuț

Alexcta spunea...

De unde știi?

Alexcta spunea...

Și Ciuca, ce a zis?

monteoru spunea...

MARES te doare? Stai fara grija ca atat timp cat Ciuca e la butoane nu se va intampla ca nu o fi prost sa-si taie singur craca de sub picioare.
El merge pe principiul "fiecare pe felia lui".Daca totusi se va intampla introduce cuantumul cel mai avantajos.Avantaj primire si pentru tine.
Cu contributia pt. sanatate de 10% te cam arde
:10000-4000=6000
6000-10%= suma derizorie pt tine.
E o indrazneala sa dai sfaturi si o tampenie sa le urmezi.Cat timp ai pensie babana investeste -de preferinta-in imobiliare.Asculta la tataia care nu a avut pensie babana si totusi isi musca degetele ca nu a facut-o.

valy spunea...

Domnule Mareș Iulian

Iulian Bulai-------nu este din Ploiești

Membru al Camerei Deputaților din România

Iulian Bulai este un deputat român, ales în 2016 și reales în 2020. Părinții acestuia sunt din Tămășeni, iar bunicii din Adjudeni și Rotunda, tot din județul Neamț.
Anul nașterii: 2 decembrie 1987 (vârsta 33 de ani), Roman
Partid: Alianța 2020 USR-PLUS
Funcție: Membru al Camerei Deputaților din România din 2020
Mandat anterior: Membru al Camerei Deputaților din România (2016–2020)
Educație: Università di Siena - Palazzo del Rettorato (2015).

Iulian Mareș spunea...

Mai consuma și lactate...🤣🤩 OK?

M spunea...

Pensiile militare se indexează cu 10%. Se va plăti CASS pentru ce depășește 4.000 de lei.

M spunea...

Ăsta e boul ăla care s-a pozat dezbrăcat pe cal?

Leon spunea...

Iulica, iti arde de glume,...este vorba de Marius Budăi, deputat PSD de Botseni(!), fost ministru al Muncii..!

luchy19 spunea...

https://sindicateuropol.ro/ccr-se-va-pronunta-pe-suspendarea-legii-salarizarii/

Huhu Rezea spunea...

Iată cum plătesc salariații în prezent CASS. Pensionarii nu pot să plătească altfel.

"Pentru 2020 salariul minim brut pe economie a fost stabilit la valoarea de 2.230 lei pe luna, respectiv 26.760 lei anual.

Daca estimezi un venit net mai mare de 26.760 lei esti obligat sa te asiguri in sistemul de asigurari de sanatate si sa platesti CASS.

Baza de calcul a CASS este plafonul de 12 salarii minime pe economie valabil in anul in care se depune declaratia.

La aceasta valoare se aplica procentul de contributie de 10% si se obtine contributia anuala de plata in valoare de:

26.760 lei x 10% = 2.676 lei"

Deosebirea este că în anul 2022 salariul minim este 2550 iar baza de calcul pentru pensionarii care au pensia cel puțin 4001 lei este
2550 x 12=30 600 lei
CASS anual ar fi 30 600 x 10% =3060 lei

Leon spunea...

Gresit Huhule !
Varianta prezentata este pentru Declaratia depusa de persoane fizice cu activitati independente, etc.
Pentru pensionari se retine la sursa 10% numai pentru ce depaseste un anumit prag, poate 4000 lei sau alt prag..!

akord 75 spunea...

Nu stiu daca e boul dezbracat pe cal dar stiu ca de cate ori il vad la tv imi vine sa-i dau palme.Oooo!!! si daca ati vedea ce tampenii spune si ce lipsa de 7 ani de acasa va face sa urati usr-ul incomparabil mai mult decat acum
Incercati pe you tube,sigur il gasiti dar sa nu ma injurati apoi pe mine,,,,eu nici n-am curaj sa-l mai vad...
Da aveti dreptae l-am gasit!! e pe yt dobitocul dezbracat si calare
Iar mai jos il gasiti pe veritabilul Bula.O spune chiar prezentatorul:))
Pacaliciul zilei
https://www.youtube.com/watch?v=AfkjGIvIiw8

Mirelaperianu spunea...

E o parere?

Huhu Rezea spunea...

Ai dreptate, @Leon!
Art. 157 din Codul Fiscal
"(1) Baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, în țară și în străinătate,.... o reprezintă câștigul brut care include:
a) veniturile din salarii"
Suma de 4000 lei se deduce din pensia brută sau netă în plată înainte de a aplica o cotă de 10% CASS

Burebista spunea...

Uraaa...
Lasă că o să dea acum la pensiile civile 10%, la militare??? %, poate 2,6 % și în plus la pensiile brute de peste 4000 lei CAS 10% atât la civile cât și la militare...
Pentru cei pensionați după 15.09.2017 nu este prea mare deranj pentru ca oricum ei nu primesc pensiile nete rezultate după impozitarea pensiilor brute ci au pensii plafonate la net, deci li se va mai lua ceva din brutul ala mare ...netul nu va fi afectat .. Dar pentru ceilalți... 😩😭...Mai ales pentru cei care sau opus plx199... Jale mare...
Bineînțeles cei 10% se vor opri din ce depășește 4000 nu din toată suma brută.. La fel ca la impozit pentru ca altfel ar fi neconstituțional...

Iulian Mareș spunea...

Leon,
eu mă refeream la Bulai, nominalizat de Huhu, nu de Budăi! :))

Iulian Mareș spunea...

În com.Tămășeni cam toți sunt ceangăi! Nu ar fi asta o problemă, kiar deloc, dar inepțiile scoase de acest tânăr mă conduc la ipoteza consumului exagerat de ghimbir!...sau hrean!

Iulian Mareș spunea...

@M,
mizați pe Ciuca, cand afirmați asta? ...si eu am auzit cam tot așa...!
*Mi-e că o s-o ia razna (nu, nu gandesc urăt și XXX) ce-i câțiva urmăritori celebri, ai mei! Am ajuns vedetă! Divă/Div! :))

Iulian Mareș spunea...

Atât timp cat vinzi ilegal alcool, încălcând legile, ce te tot plângi?
Lasă, ca la GP era viață călduță!

M spunea...

@Iulian Mareș

Mizez pe ce s-a cerut ca evaluare a impactului la Direcția Financiară. 😁

Huhu Rezea spunea...

Va fi mare bai pentru că gulerații trebuie să redefinească și pensia netă din art. 3 lit.m).

"m) pensia netă - pensia militară de stat stabilită în cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare".
Cum s-ar zice, celor pensionați după 15 09 2017 le plâtește statul și CASS pe lângă impozitul fictiv pe care l-a plătit până acum?
In mod normal, așa cum salariatul are baza de calcul a CASS venitul din salariu și pensionarul are baza de calcul venitul din pensie.

kostas spunea...

Din 2011 nu s-au mai dat ajutoarele la iesire la pensie, nu din 2017.

Leon spunea...

Reamintesc modul de retinere a CASS pentru pensii in Decembrie 2016( din Februarie 2017 Dragnea a eliminat acest cass !):
- din Pensia Bruta se scade VPP(872 lei in 2016)
- valoarea obtinuta x 5,5% = valoare CASS.
Impozitul era de 16% si se obtine din ( Pensia Bruta- cass- 1050 lei deducere) x 16%.
Pensia Neta = Pensia Bruta - CASS - Impozit!
Pentru Ianuarie 2022 sa avem totusi rabdare, sa avem Guvern, sa vedem OuG cu masuri fiscal bugetare cu modificari la Codul fiscal ( cam la sfarsitul lunii viitoare..!) si Precizarile Caselor de Pensii Sectoriale si Teritoriale..!

Huhu Rezea spunea...

Pentru predictibilitate și... alea, alea... Codul Fiscal se poate modifica cu 6 luni înainte de intrarea în vigoare a modificării.

M spunea...

Sindicatul polițiștilor SNPPC solicită într-o scrisoare deschisă (și amenință cu proteste)

"indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflației, pe anii 2019 si 2020, așa cum aceasta este stabilită de INS, anual."

S-au dilit polițaii!!!! Totuși, de ce nu și indexarea pe 2021? Știu ei că asta e deja rezolvată?

Leon spunea...

La 1 ianuarie 2022 NU este cunoscuta inflatia anului 2021 !
INS o comumica spre sfarsitul lunii ianuarie..!!

Mirelaperianu spunea...

Sau opus ungurii si Vaslceanu

Huhu Rezea spunea...

Inflația definitivă pe anul 2021 este cunosctă chiar mai târziu de luna ianuarie.

M spunea...

Și ce era dacă cereau de pe acum să se dea și aia?

Mă scuzați dar la pensiile civile cum dracu se indexează din 01.01? Adică acolo au stabilit deja o indexare de 10%.

Leon spunea...

@M, nu ma dezamagiti !
In OuG care va fi data intre Craciun si Revelion de Ciuca-premier, se va scrie:
"Prin derogare de la preved.art.102 din L.263/2010,..., "Incepand cu 01.01.2022, VPP se MAJOREAZA cu 10% si este de 1586 lei.
Acest art.prevede ca se tine cont de Inflatia de 2,6% din 2020 plus aprox.2,5%( 5429/5163) din SMBE cunoscute la 01.01.2022..!
Deci Indexarea de 10% este de fapt o Majorare, prin Derogare( asa cum este legislatia in vigoare astazi)..!!

Leon spunea...

Se pare ca asa se va proceda de la 01.01.2022:

”SIMULARE PENSII CASS

O persoană care avea 4000 lei brut pensie (2,77 puncte de pensie) primea net 3800 lei (impozit 10% pe ce depășește 2000 de lei).

De la 1 ianuarie punctul de pensie crește la 1586 lei.

Persoana va avea pensia de 4393 lei brut.

La suma care depășește 4.000 de lei se va reține CASS de 10%.

393*10% = 39,3 lei CASS

Suma rămasă va fi de 4353,7 lei. La această sumă se va plăti un impozit pe venit de 235 lei. (10% din ce depășeste 2.000 de lei).

Astfel, suma netă rămasă pensionarului va fi de 4118,7 lei net. Prin urmare, pensionarul va primi net cu 318,7 lei mai mult decât primea în decembrie.

* creșterea punctului de pensie impactează doar pensiile pe contributivitate.

** CASS se va aplica la toate pensiile de peste 4.000 de lei, indiferent de sistemul de pensii aplicabil.

*** reintroducerea CASS este în fapt o eliminare a unei excepții introduse la Codul Fiscal, iar aplicarea ei la veniturile din pensii mai mari de 4.000 de lei este o chestiune de justiție socială, având în vedere necesarul de fonduri pentru sănătate.” arată propunerea obținută de DCNews, pusă pe masa negocierilor de PSD și acceptată de PNL, UDMR și Minorități."(dcnews)..!

M spunea...

@Leon

Adica indicatorii utilizaţi la stabilirea valorii punctului de pensie pentru anul următor, sunt cei definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior.

O brambureala... dar am inteles!

PS - va reamintesc ca nu sunt specialist in interpretarea Legilor pensiei (nici civile nici militare). De aceea si am venit aici sa "iau lumina" 😂

M spunea...

Pentru ca topicul e si despre gen. Oprea

Vitele de procurori au considerat ca a cumpăra o mașina pe numele unui ofițer (acoperit) este o infracțiune. Asta înseamnă două lucruri: ori sa ai procurori complet inepți ori să faci dosare la comandă politică!

Da, bă procurorii lui pește prăjit! Când achiziționezi o mașină care va fi folosită pentru misiuni acoperite nu te duci bă cu un cec emis de Direcția Protecție!!!! O iei pe numele unuia și ăsta o donează a doua zi!

Dacă în buget se numește ”Alte cheltuieli cu bunuri și servicii” nu înseamnă așa cum cred idioții de la DNA că fondurile respective "sunt fonduri operative ce se folosesc exclusiv pentru realizarea de operațiuni ordonate de procurorii DNA". Ăștia se cred buricul Pământului și că numai ei există pe planetă!

Bravo Justitiei romane ca si-a permis sa le dea peste bot celor de la DNA!

Bors Ioan spunea...

Am pensie militara medicala 1300 lei,afectiunile unele incurabile imi inghit toata pensia.Am facut mai multe petitii la ministru.Intr-un final am primit un raspuns injositor,precum pensia ar fi in cunatum mai mare decat ceea cuvenita.Deci primesc mai mult decat m-i se cuvine,am vechime cumulata peste 20 ani.

Leon spunea...

Cine doreste sa-l revada pe Ciucă al nost', sa dea pe TvR1 si sa vizioneze filmul romanesc "Pentru Patrie", regizat de Sergiu Nicolaescu..!