Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 10, 2021

Discriminarea militarilor față de alte categorii de beneficiari de pensii de serviciu și speciale.

28 comments

 Mai jos este un tabel cu principiile de calcul al pensiilor speciale față de sistemul public de pensii.


28 de comentarii:

 1. Nu e discriminare dar e edificator cu privire la imensa propagandă făcută împotriva militarilor.
  Trebuie să fie clar: lupta nu e pentru desființarea pensiilor militare ci e o luptă împotriva militarilor. De ce spun asta? Pentru că dacă scopul ar fi onest atunci s-ar discuta pe argumente, pe exemple din practica altor țări, calm și rațional.
  Ori să dai numai exemplul magistratului militar cu cea mai mare pensie, obsesiv, sau să zici mereu de pensionarea la "patruzeci și ceva de ani" deși reducerea vârstei de pensionare se aplică la zeci de alte situații (civile) arată clar că obiectivul nu e economisirea celor câțiva bănuți!

  Nu suntem egali la statut, nu suntem egali la salarizare dar, bă.... la pensii obligatoriu să fim egali. 😁 Gândire de om bătut în cap!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu stiu cat de mangaiat la cap sunteti de nu ati observat ca legea 223/2015 este de a dreptul cretina in defavoarea pensionarilor militari fata de legea legea 263/2010.
   ex. un plt.adj.pr. vechime cumulata 52 ani, 62 puncte anuale conform legii 263/2010, va dati seama ce pensie ar fi avut acum. iar conform legii 223/2015, mult aparate de dumneavoastra, dupa actualizare din anul 2017 pensia 1612 lei. care civil cu asemenea stagiu are psnsia de 1612 lei?
   dece aparati legea 223/2015, care face nedreptatea pensionarilor militari? in loc sa luptati pentru indepartarea acestei legi nedrepte.

   Ștergere
  2. Soșoi
   L 223 nu este cretină pentru toți militarii ci numai pentru cei mai vechi. Pentru cei neterminați este chair mană cerească.

   Ștergere
  3. @Sosoi

   Plecati de la doua premise complet gresite:
   - prima e ca "aparam" ceva. Nu aparam, discutam si comparam.
   - a doua e ca neparat ne vom intoarce la 263/2010. S-ar putea sa aveti o surpriza!

   Pur si simplu ne-am cam saturat sa se faca legi peste capul nostru, fara sa fim intrebati!

   Ștergere
 2. Art.82 din L.303/2004:
  "4) Pentru fiecare an care depășește vechimea în magistratură prevăzută la alin. (1) și (2) la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul prevăzută la alin. (1), FARA A O PUTEA DEPASI ."

  RăspundețiȘtergere
 3. Art.1 din Legea 216/2015:
  "4) Pentru fiecare an care depășește vechimea în Ministerul Afacerilor Externe prevăzută la alin. (1), la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul prevăzută la alin. (1), fără a o putea depăși."

  RăspundețiȘtergere
 4. Cu ocazia Zilei Artileriei Romane SALVA impotriva tuturor inamicilor,
  FOC.

  RăspundețiȘtergere
 5. Art.68 din Legea 567/2004, actualizara(grefieri):
  "(4) Pentru fiecare an care depăşeşte vechimea prevăzută la alin. (1), la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul prevăzută la alin. (1), fără a o putea depăşi."

  RăspundețiȘtergere
 6. Discriminarea fascistă a fost hotarâta de catre o boaită de haită politica, si nu a putut fi oprita din cauza ca avem Jenerali cu pensiile babane calare pe cai mari, vanduti stapanilor magari, dezinteresati total si in ultimul hal de soarta celor care i-au ridicat la acest nivel nemeritat, caci, la cate ,,au facut'' ei in carierele militare, nu se meritau ridicati la pensiile brotacare mai mult decat cele caprare, caci, gandind un pic, mai mult au fost ridicati ritmic la gradele de Jenerali in mod politic, ca sa taca chitic la starea de falimentare in care se afla restul gradelor militare! Ia sa-i fi atacat si afectat dezastrul si pe ei, atunci sa fi vazut ce se transformau din niste lasi si misei intr-o tabara de lutatori si lei paralei, muscatori grivei din fese si lătrăi pe orice cai sa-si (re)obtină maldarele de fofei, dar asa, nevazandu-se atacati si afectati, ii dor intre bucifale de ceilalti crucificati! Rusine si dispret pentru acest corp pseudoelitist indiferent, las si hrapareț!

  RăspundețiȘtergere
 7. DISCRIMINAREA S-A REALIZAT DIN MOTIVE FINANCIARE, AVÂND ÎN VEDERE CĂ "JEGURILE" NE-AU BĂGAT ÎN ACEEAŞI OALĂ CU SPECIALII, 90% DIN BUGETUL ALOCAT PENSIONARILOR AŞA ZIŞI "SPECIALI", FIIND LA CELE DOUĂ CASE DE PENSII SECTORIALE ALE MAPN ŞI MAI.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este adevărat, dar jegurile provin şi din interior. Avem ariviştii noştri care calcă fără clipire pe capetele camarazilor, lor le datorăm situaţia în care ne aflăm în frunte cu clocitorul legislaţiei distrugătoare, măciucă. Politicienii profită de prăjitura populistă gratuită.

   Ștergere
 8. Politicieni foresc o armata, politie si servicii de securitate private care sa fie directionare si conduse de ei dupa bunul lor plac!!!! Suntem cred ca mentalitate ultima tara din lume care isi discrimineaza rezervistii si viitorii rezervisti!!!! Vor ca rezervisti sa aiba pensii la nivelul ajutoarelor sociale pe care le acorda!!!! Asta e respectul fata de rezervisti, insa grav este faptul ca printre ei se afla si rezervisti care au ajuns sa faca politica pentru a mai primi o pensie speciala si pentru a obtine indemnizatiile de parlamentar lunare fara sa intreprinda nimic!!! Sa incasezi aproape 10.000 de euro lunar si sa nu fii macar prezent la sedinte e super!!!! De aia e bine sa ajungi politician si sa ajungi in parlament!!! Am omis ca mai au niste avantaje sa isi mai rezolve prietenii si rudele prin functii caldute si bine platite prin influenta lor urmarea calitatii lor de patlamrntar si membru intr-un partid politic!!!

  RăspundețiȘtergere
 9. La multi ani, dragi artileristi! Trage Bateria in poale la Maria sa-i regleze jucaria! La multi ani camarazilor, Cpt. Gigi de la Barlad si Mr. Romica de la Bacau, artileristi! La multi ani si mie, cu Armata facuta la obuziere de coasta 122mm-Bacau, 1975-1976, apoi iesit la pensie ca Plt tehnic Auto & TAB, de pe un APR 120 mm/ 40 guri de foc-lansatoare-pe șasiu de DAC-665-T! Baterie, salveee-Foc! La multi ani tuturor armelor!

  RăspundețiȘtergere
 10. Din Tabelul de mai sus se poate constata că militarii tot timpul au fost SLUGILE STATULUI .
  Cei mai fraieri că au executat orbeste ordinile ,ca ceilalti din sistemul civil să beneficieze de drepturi fără nici o restricție .
  Aceste entități au mâncat de pe spatele militarilor și nimeni nu vrea să intervină .
  TOT golanul fără carte a ajuns în VÂRF.
  Azi mă-ntreb ...
  Țara-i slabă și condusă de ciudați, de proști și hoți,
  Politruci cu cozi și coarne, prea-vânduți și idioți,
  Ce-și bat joc de orice lege, de bun simț și de morală,
  Omuleți fără de minte, fără reguli, fără școală!
  Își bat joc de tot ce mișcă, de istorii și tradiții
  Bâlbâind din minți tembele fără rost și inhibiții,
  Plini de spume, plini de zoaie, plini de jeguri peste tot,
  Dar cu rânjete mizere izvorând din ochi și bot.
  Au vândut la preț de șpagă toată avuția țării
  De la creștetul de munte pân’ la valul trist al mării
  Și-acum, când gătară totul, vând ce-a mai rămas diliii,
  Ultimul avut al țării, la cântar, en-gros, copiii!
  Apărați de slugi gușate, gras plătite din buget,
  Fără minți, fără de școală, fără glas, fără regret,
  Care au singura țintă - sluj să facă la stăpâni,
  Suflete profund jegoase de golani și de păgâni.
  Și-au ajuns copii să moară cu slugoii stând la poartă,
  Bețivani cu mintea strâmbă, capsomani bătuți de soartă,
  Precum câinii care-n labe stau suflând cu limba scoasă,
  Ca stăpânul să le-ndure un oscior zvârlit sub masă.
  Azi mă uit la frații noștri, bravi urmași de Pui de Lei,
  Cum s-au damblagit la țeastă printre proști spoiți în zmei
  Și mă-ntreb, vorbind ca prostul, ce a fost și ce rămâne
  Din prea-sfântul Imn al țării, din Deșteaptă-te Române?
  Tiberiu Foris, Timpuri Noi, Ed. Libris. Vol. IV

  RăspundețiȘtergere
 11. Legislaţia pensiilor militare a fost dintotdeauna fragilă şi la mila oricărui populist. După 2015, la apariţia pe cer a luceafărului olteniei, general PGB fără lupte reale, batjocorirea a fost greţoasă din interior. O mulţime de M-uri, ordine şi dispoziţii ale statului major, ale direcţiilor ale birourilor, ale secretarilor de stat, ale ministrului au făcut din pensiile militare o ruşine. Chiar şi femeia de serviciu de la cabinetul măciucii putea face o adnotare executivă, aşa cum o săgeată în umori. Nu speraţi în cei 2,8% indexare promisă anul viitor, e posibil ca cei ce scapă până în 2028 să vadă un dram de milă.

  RăspundețiȘtergere
 12. Turcan: Pensiile speciale au o componentă de contributivitate, ceea ce face imposibilă anularea, aşa cum politicianist declară unii/ Dacă sută la sută ancorarea în contributivitate ar conduce la înjumătăţirea pensiilor, mi s-ar părea un act de nedreptate.
  Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că pensiile speciale "au o componentă de contributivitate" care face imposibilă anularea lor. "Dacă sută la sută ancorarea în contributivitate ar conduce la înjumătăţirea pensiilor, mie mi s-ar părea un act de nedreptate faţă de nişte oameni care au intrat de bună credinţă într-un sistem. Vina este a politicienilor", consideră ministrul. Turcan susţine că i-a spus colegului său Rareş Bogdan că pensiile speciale nu pot fi desfiinţate, aşa cum acesta a promis.
  "Subiectul pensii, alocaţii, salarii în sectorul bugetar a fost de fiecare dată privit politicianist şi prin lupă electorală şi de aceea am ajuns cu aceste sisteme publice unde am ajuns. În privinţa pensiilor speciale, vreau să vă spun un punct de vedere tehnic, astfel încât să se înţeleagă că şi pensiile speciale au o componentă de contributivitate, ceea ce face imposibilă anularea pensiilor speciale, aşa cum în mod politicianist declară unii oameni”
  "Există oameni care au intrat în aceste sisteme de bună credinţă şi şi-au făcut datoria şi au lucrat cinstit, au servit sistemul în care lucrează. Dacă sută la sută ancorarea în contributivitate ar conduce la înjumătăţirea pensiilor, mie mi s-ar părea un act de nedreptate faţă de nişte oameni care au intrat de bună credinţă într-un sistem. Vina este a politicienilor, că au schimbat legile peste noapte şi le-au făcut prost. Oamenii care lucrează în sistem nu au nicio vină. Şi atunci am chemat aceste categorii de beneficiari la negocieri continue şi continue pentru că mi se pare normal ca orice decizie care îi priveşte să fie făcută din interior, pentru că altfel, fiind sisteme specifice, rişti să plece şi să-ţi depopuleze sistemul aeronautic, sistemul de justiţie, inclusiv diplomaţii. Şi atunci am găsit câteva principii pe care, în mare, le-am agreat şi urmează să venim cu varianta legală, dar ne trebuie stabilitate politică, pentru că dacă nu ai stabilitate politică îşi baţi joc de proiect", a adăugat Turcan.


  Preluat News.ro

  RăspundețiȘtergere
 13. Continuare

  Printre principii se numără, conform ministrului, modificarea procentului din venit la care se calculează pensia, stabilirea unui număr minim de ani de contributivitate şi stabilirea intervalului la care se calculează pensia din venit. Aceste criterii ar duce "la un cuantum suportabil din partea beneficiarilor".

  Ministrul Muncii a mai afirmat că i-a spus colegului său de partid Rareş Bogdan că nu se pot desfiinţa pensiile speciale: "Să ştiţi că şi atunci i-am spus lui Rareş: Rareş, fii atent! Nu poţi să le desfiinţezi! Dar poate că, când ai un discurs politic, nu te concentrezi aşa de tare pe detalii".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil ca se doreste UNIFORMIZAREA conditiilor de pensionare pentru toti beneficiarii de pensii speciale:
   - procentul undeva intre 70-80%, pentru 25 ani vechime-
   - max.100% prin adaugarea unui procent pentru fiecare an ce depaseste 25 de ani
   -veniturile realizate in ultimele 12 luni, care sa nu includa sporurile nepermanente
   -recalcularea si mentinetea in plata a cuantumului avantajos .
   Aici ar putea intra si Magistratii ..!

   Ștergere
  2. @Leon

   Așa se pare. Analiza dumneavoastră poate corectă.

   Aș mai adăuga și o impozitare progresivă pentru a tempera creșterea pensiile extrem de mari.

   Probabil și un mecanism de actualizare care să nu țină cont de soldele activilor (adică un mecanism similar pensiilor civile: rata inflației + max. 50% din creșterea salariului mediu).

   Ștergere
 14. Decizia nr. 900/2020 a CCR dă soluțiile mură în gură pentru limitele în care se pot modifica legile pentru pensiile de serviciu, inclusiv pentru magistrați. Numai că nu prea are cine să le înțeleagă, nici pe la guvern și nici pe la partide.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu respect dar limitele respective sunt limitele legale, așa cum le vede CCR pe actuala legislație.

   În afară de aceste limite mai sunt și unele morale dublate de deciziile politice.

   CCR spune că și pensia minimă este la latitudinea legiuitorului dar asta nu înseamnă că o pot face egală cu zero.

   Ștergere
 15. Și ca să lămurim și cu PNRR. Acum câteva zile ziceam că poate fi modificat (nu așa cum spuneau incompetenții sau trădătorii de la USR, din păcate crezuți de oameni).
  Înțelegeți pentru numele lui Dumnezeu că USR reprezintă un cancer antiromânesc!
  În cazul în care planul de redresare și reziliență, inclusiv jaloanele și țintele relevante, nu mai poate/pot fi îndeplinit(e), în totalitate sau parțial, de către statul membru în cauză, ca urmare a unor circumstanțe obiective, statul membru în cauză poate înainta Comisiei o cerere motivată ca să elaboreze o propunere de modificare sau de înlocuire a deciziilor de punere în aplicare ale Consiliului prevăzute la articolul 20 alineatele (1) și (3). În acest scop, statul membru poate propune un plan de redresare și reziliență modificat sau un nou plan. Statele membre pot solicita sprijin tehnic pentru pregătirea unei astfel de propuneri în cadrul Instrumentului de sprijin tehnic.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Faceti loc, faceti loc
   Un Pompier pe primul loc !
   Felicitari:
   https://www.gds.ro/Local/Mehedinti/2021-11-12/un-pompier-mehedintean-campion-mondial-la-culturism/

   Ștergere
  2. @Leon

   În multe țări există tradiția ca pompierii să facă anual calendare iar castigurile obținute să fie date unor organizații de binefacere.
   Cred că acest camarad ar putea poza fără probleme!!!

   Bravo lui! E vorba de multă muncă!

   Ștergere
 16. Din păcate din 2017 de la oug 59 procentele din tabel nu mai sunt valabile pentru ca pensiile militare și speciale indiferent de sumele brute sunt PLAFONATE la nivelul 0,585 din media salariilor brute sau a ultimului salariu brut...
  Singurele pensii speciale care nu sunt plafonate sunt cele ale magistraților.... Și poate ale primarilor care se vor acorda de anul viitor pentru ca nu au fost cuprinse în oug 59 sau 114..

  RăspundețiȘtergere
 17. Nu vedeți ca adtia nu pot face un guvern?..
  Pana vor face o lege vor trece cativa ani asa ca sa fim sanatosi si sa vecem ca indecatea va fi ke ultimii 2 ani afic parca trebuia sa o dea inca de 1ian 2021 .
  Dece cu spun nimic de procentulprocentul pentru armată? Asa ca subiectul ramane .

  RăspundețiȘtergere