Un produs Blogger.

duminică, noiembrie 07, 2021

Covidul a produs multe victime printre artiști: ultimul... Petrică Mîțu Stoian

15 comments
Intrepretul de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, fusese bolnav de Covid în urmă cu câteva săptâmăni. 
La începutul acestei săptămânii a fost la București pentru a realiza înregistrări TV pentru sărbătorile de iarnă. Din păcate, au fost ultimele. 
Joi s-a intors la Craiova, unde locuiește singur, după ce s-a despărțit de soție în urmă cu 9 ani. 
Nu a avut copii. 
I-a spus lui Constantin Enceanu că pleacă la Reșița pentru un tratament post-Covid. Pacient la Clinica Nera din comuna Sasca Montană pentru recuperare post-Covid, a început să se simtă rău în cursul nopții de vineri spre sâmbătă. Medicii de la Clinică au solicitat o ambulanţă şi au transferat pecientul, de urgenţă, la Spitalul Judeţean Reşiţa. 
 Medicii din Reşiţa l-au preluat la Unitatea de Primiri Urgenţe, apoi l-au internat pe Secţia ATI unde a fost intubat. 
 După numai câteva ore, potrivit presei locale, artistul a decedat. Avea numai 61 de ani.

15 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Eu nu am înțeles cum poate fi folosita tragica moarte a lui Mîțu în avantajul unora!
A murit de Covid...sau prin incompetenta unor "dr." care utilizau o metoda novatoare si kiar controversata de refacere a organismului?! Unde era clinica asta?
Am auzit de multe cazuri cu pacienți operați în clinici particulare fără ATI la standarde care la o adică își arunca pacienții în UPU ale spitalelor de stat mult hulite! Cum asa, unii iau cașcavalul și alții cu riscurile!
*In cel mai scurt timp trebuie stopată definitiv prostituarea medicală: ori la stat, ori la privat! În niciun caz nu mai merge cu "și aici, dar și acolo!"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa fie iertat si binecuvantat marele artist, care ne-a bucurat si incantat de o viață cu o partitura diversa si mareată din bogatul folclor romanesc al tinutului meheninteano oltenesc, de unde se tragea, natala Izberna! Sa fie cu luare aminte ca, nici macar geniile locale sau internationale, nu sunt scutite de loviturile infernale cu care sunt capabile sa ne loveasca efectele cu deznodamant nociv al acestui criminal de Covid! Ca o elocință, restul nu-i deacât o consecință! Amin.

Huhu Rezea spunea...

Este un topic In memoriam pentru îndrăgitul interpret mehedințean.
In afara de medicul de familie.. nu utilizez rețeau medicală de stat. De 10-15 ani fac analizele și controalele medicale la Clinici private. Este scump dar acolo nu te înjosești cu mita pt doctori.

Leon spunea...

Petrica Matu Stoian s-a infectat la una din nuntile la care a fost invitat in aceasta vara ; in colajul de 18 minute prezentat aici , cu sute de invitati, unul langa altul, in interiorul restaurantului, fara niciun fel de masura de protectie individuala !
Si cam asa a fost in lunilede vara, o relaxare totala, cu nunti, botezuri, petreceri, concerte, Congrese, etc...si ne mai miram ca avem acum zeci de mii de infectati zilnic si deasemenea sute de decese!
Probabil ca miercurea viitoare va fi depus in cavoul pregatit personal de artist, in Cimitirul Ungureni, din Craoova..!
Dumnezeu sa-l aiba in paza Sa..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, multumim pentru amanuntele lamuritoare!

Leon spunea...

https://www.cancan.ro/unde-va-fi-inmormantat-petrica-matu-stoian-asa-arata-locul-sau-de-veci-foto-20522314

Mihai spunea...

In memoria marelui artist iubit de o țară întreagă.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=910973519536213&id=100018707204811&sfnsn=mo

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daragii mei,
Pentru afectiunile foarte grave ce le are, pe Ana o duc la dr. particulari: Nu risc covid, nu cozi, nu rasteli ale dr, cum au facut in trecut de s-a speriat, a facut crize de panica si epilepsie si refuza total dr de la stat. E doar pana, sau cu putin peste 100 lei consultatia, si asa o duc rar, nu se cere injositoarea spaga, gasesti o vorba buna, intelegere si ingrijire atenta, competenta, rabdare si inspira incredere! Eu merg pe mana macelarilor de la stat-Policlinica medievala, si cu cat ei devin mai iritanti si enervanti sa ma faca sa abandonez vizitele, cu atat ma amuz si devin si mai pasiv la agitatiile lor, ba chiar potrivesc poante sa-i las cu gura cascata, crezand ca-mi lipseste-o doaga ca nu ma las prada comportamentului lor, total neadecvat si lipsit de respect fata de pacient! Toata treaba cu Ana este compensata de faptul ca la ea tratamentele sunt total gratuite si prioritare, nesimtindu-se lipsa a 100 lei din bugetul mai mult decat precar, pe cand la tratamentele mele trebuie sa mai bag si pufosenia de lăbuță in fundul buzunarului, cat si spaguțele ciocolatii, care si alea-s cam ceva la preț de cel puțin 10 sau 15 lei, ca nu m-oi duce cu ciocolate pentru doctorite si asistente de cate 2,50 lei bucata, ca, daca nu ma duc cu ele in sarsana, simt din priviri reprosuri si dispret cu arogante pentru un biet de coate goale insignifiant!
*Traim in Romanistan si asta ne ocupa tot timpul cu spagi pentru a doctorilor burdihan! **Cat e spaga asta-n floare nedreptatea nu dispare!
***Daca as avea banii care pe spagi toata viata i-am dat, azi aveam un apartament complect mobilat si utilat, ca un palat si mai ceva ca a lui Mohammed Ali Rehza Pahlavi Arriamer, azi somer in cer, sau a lui Mobutu Sese Seku Sencu Kuku Zanga Banga de nu mi se mai rupea azi ranga, nu-i asa?!

spiritul lui Haret spunea...

Banul bata-l vina.Cred ca sunt bine inteles.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, Adevarul fiind un har divin, cand iese ca untura la suprafață nu va ieși triumfător si in față, pentru ca, bunăoară, natura păgană, umană, il face repede să dispară, ca după nori Luna, ca să triumfe in ,,cinste'' minciuna! N-a ajuns incă Romanistanul la stadiul sau norocul la care in societate sa se faca dreptate mai tarziu sau imediat intrucat ne aflam in Evul mediu inapoiat, stadiu in care ne-au adus rebuturile politiciane si pe care îi votam din patru în patru ani fiecare, dupa care ne caim cu disperare si injurand parsiv cu focul, ,,Mamă, am votat ca țiganca cu ghiocul până ne-am vutut norocul!''

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Fac eu o mica/mare modificare spre deplina intelegere: la una din nuntile la care a cântat in aceasta vara si nu ”la una din nuntile la care a fost invitat in aceasta vara”

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani fericiti si sanatosi tuturor celor care azi isi sarbatoresc ziua onomastica de Sf. Gabriel si Gavrilă!

Leon spunea...

Sfintii Mihail si Gavril..!

Laleaua neagră spunea...

Iar doctori nostri dau medicamente dupa ureche...

Cezar spunea...

OLANDA INTRA IN LOKHDAUN...URMEAZA GERMANY SI AUSTRIA
HUHULE..PUBLICA STIREA SA MEARGA IDIOTII LA INTEPARE!