Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 15, 2021

Deep State din SUA continuă să-și apere rețeaua de "Agent of changes" din justiția românească

10 comments

 Revenirea democraților la putere în SUA a determinat reluarea prostului obicei al Departamentului de Stat de a se amesteca în justiția din România prin intermediul funcționarilor ambasadei sale de la București.

Ne dezobișnuisem în ultimii ani de comunicatele de falsă îngrijorare a ambasadorilor americani privind situația politică sau starea justiției din țara noastră. Iată că o măsură internă din sistemul de justiție, măsură care a lovit intr-un agent al schimbării din rețeaua americană, respectiv în judecătorul activist Danileț, readuce în prim plan Ambasada SUA ca apărătoare a agenților schimbării din justiția românească.

Poate se găsește vreun oficial român să le reamintească celor care nu au avut nicio reacție fată de abuzurile de pe vremea "procuroriatului" lui Kovesi că: 

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata) ...




Scandalos! Rețeaua americană „Agent of changes” din Justiția româneasca înlocuiește SIPA

    
 50 COMMENTS
Reluare....un articol publicat pe blog pe data de 04 04 2016. Se vede cât de tare s-a înfipt Deep State din SUA în justiția românească. Rețeaua „Agent of change”  din rândul magistraților o puteți vedea deja consolidată pe treptele instanțelor, protestând ilegal
Danilet si Camelia Bogdan,  straini in noapte la Karaoke(si video)
Multi se intreaba de unde tupeul unor reprezentanti ai parchetelor si ai instantelor judecatoresti de a aplica discretionar si selectiv legea penala?
Altii se intreaba de ce ambasadorii americani de la Bucuresti sustin incalcarea principiului separatiunii puterilor in stat, condamnand orice incercare a Legislativului din România de a restabili echilibrul intre autoritatile statului si de a tempera abuzurile pe care si le permit unele institutii ale sistemului judiciar?
Oare de ce a fost aruncat la gunoi votul a peste 7 milioane de români la referendumul din 2012?
Raspunsul il avem dintr-un interviu pe care Cristi Danilet, judecator in CSM, l-a acordat in luna noiembrie 2013 in Ziare.com, la intoarcerea de la o reuniune de la Praga a CEELI Institute (Central & Eastern European Judicial Exchange Network), o organizatie non-guvernamentala aflata in legatura directa cu Departamentul de Stat al SUA, interviu pe care l-a reprodus pe blogul sau sub titlul Afara cu coruptii!” – interviu Ziare.com.
Citam din acel interviu:

-Reporter Ziare. com; Ce s-a discutat la reuniunea de la Praga?
Judecator Cristi Danilet„Statele Unite investesc in mai multe programe din Europa pentru dezvoltarea democratiilor si in special a celor din tarile din centrul si estul Europei. Unul dintre programe este cel din cadrul CEELI Institute (Central & Eastern European Judicial Exchange Network), o organizatie non-guvernamentala aflata in legatura directa cu Departamentul de Stat al SUA.
In 2008, eu am participat in Statele Unite la un program similar, la finalul caruia mi-am obtinut si certificatul de magistrat pregatit in domeniul anticoruptiei judiciare. Acum insa se doreste mai mult decat atat, si anume institutionalizarea in Europa a acestui tip de pregatire.
La Praga s-au reunit judecatori din tarile aflate inca in tranzitie dupa caderea comunismului. Au fost invitati cate 1-2 reprezentanti din 15 state, pentru training si schimb de experienta. Doi judecatori cu cariere in magistratura de peste 20 de ani, unul din SUA si unul din Olanda, ne-au spus cum stau lucrurile la ei, incepand de la independenta justitiei si mergand pana la chestiuni de integritate. Ne-au vorbit despre cat de curajosi trebuie sa fie judecatorii in functie.
Intentia este sa se constituie un fel de retea europeana pentru aceste state, iar noi, la randul nostru, sa devenim un fel de experti pentru colegii nostri din tara. „Agent of changes” se numesc, adica oameni care pot sa schimbe lucruri la ei in tara.
Din Romania am fost invitat eu si doamna judecator Camelia Bogdan, despre care s-a scris in presa cu ocazia celebrului dosar Sorin Ovidiu Vintu. Noi am fost de acord sa facem parte din aceasta retea, urmeaza sa ne intalnim cu totii din nou in luna decembrie.”

Constatam din spusele judecatorului Danielet ca SUA si-a creat o retea de agenti in randul magistratilor din România, care nu se supun numai juramântului pe Constitutia României ci si unor comandamente straine, necontrolate de vreo autoritate româna.
Putem astfel avea raspunsul de ce DNA aplica selectiv legea penala  si tine la sertar dosare in nelucrare, de ce unii judecatori dau sentinte aiuritoare, ca in dosarele „ICA” si „Microsoft”, de ce judecatoarea Camelia Bogdan a fost teleghidata in cateva zile sa judece dosarul ICA.
Isi propune oare vreun parlamentar sa ceara infiintarea unei Comisii de ancheta pentru identificarea intregii retele americane din rândul magistratilor si care sunt obiectivele pe care le urmareste in România?    

10 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Golanii ajunsi in justitie si magistraturi au pus in genunchi destinele acestei tari cu politicieni imaturi intrucat sunt reprezentantii unei dictaturi din afara si cu niste actiuni ratate in aventura irakiana si afghana. Flocosul excomunicat din univesul magistrat va fi reîncadrat din ordinul colanului Muilă Spanzurat in Prepeleac, caci uncle Sam, supus unui regim alimentar pe baza de placute suedeze si salam, vrea ca pe plantatiile sale de bumbac si soia sclavii sa-i respecte tirania, precum soviețkaia lui țarul Putina din gulagul Siberia! Uncle Sam Tâlhar nu-i decat un traficant de salam texan, care cotrobaie prin cadavre ca intr-un sertar sa gaseasca materie primă pentru meseria sa! Asa l-a gasit si pe Dilimandros Flocos, un slabanog numai piele si os, si nefiind bun de tranșat l-au angajat destabilizator cu fonctie de giudecator cat si turnator de cositor la abator! Acum, fiind in șomaj, va merge la santaj cu inscrisuri pe foietaj, folosinduse cu hold-up cu scheletii din dulap, asadara ramasi de pe timpul lui Fofoaia si Portocală!

Paul Puiu spunea...

De magistrati din astia are nevoie in Romania ca sa fie buni ghiocei executanti!!! Toate actiunile civile ale militarilor, politistilor, sri-stilor le trantesc pe banda rulanta!!!! Acum mai nou si avocatul poporului s-a asociat cu ei ca sa nu mai aiba stres si cu politrucii!!!!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
astea nu sunt imagini cu judecatori!
Mai repede cu actori ieftini dintr-un teatru ambulant, cu paiațe bătrâne, UJB, le ziceau pe timpuri!

Calinmihaib12 spunea...

..Istorisește, "ai noștri" erau,în "mileniul întunecat"=sub tot felul de "INVADATORI",,inclusiv SLAVI= care "ne-au AMPRENTAȚI = întrat în..GENE..IREMEDIABIL(..!), apoi sub UNGURI (înainte de anii 1300 = TRANSILVANIA,Moldova și Valachia), apoi sub TURCI, apoi din nou sub SLAVI= până în 1877(..!)= când am devenit..2/3..INDEPENDENȚI..!
ACUM..din decembrie 1989 "socialist
-comuniștii" români.."AU ALES".. = POLITICEȘTE (FAN)"..ESTUL..SLAVO-CHINEZ,dar "ECONOMICEȘTE".."au ales"
.."APARENT"..WESTUL(..!)= pt."a pune
mâna" PE VALUTA și EDUCAȚIA WESTULUI
,..în marea majoritate=pt. PROGENITU RILE nomenclaturii "socialistoide", cu:"gândul, inima, sufletul și FAPTA..":la..ORIGINILE ESTICE..!
În concluzie: ROMÂNIA are de ales: ORI..WESTUL,...ORI ESTUL..!, altă cale:nu "prea" există,..! ("restul" ..e VORBĂRIE goală..!).
Cât îl privește pe tov.judecătorul
cam.."poznaș"(..!) = prea S-A EXPUS
PUBLIC..și a cam..prea dat dovadă de un "ego"exagerat",PERNICIOS pt. calitatea lui de..OM al justiției(?)
,calitate care IMPUNE sobrietate, decență, bun simț..etc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Creatura asta inflocosata, zbantuita si nerusinata in basism a fost promovata ca sculă de razbunare infiltrata in filierele judiciare sa-si termine cu ilegale practici adversarii politici, cu girul flecar, dar nu si superficial a jandarului planetar, cel care pe unde se bate pleaca cu codoiul intre planetare, ca un mucios prostan, precum din Vietnam, Irak, Libia, Liban sau Afganistan si care nu este capabil si in stare la el in târlă sa opreasca asasinatele domestice cu morti gârlă, si vine in Romanistan sa se impuna ca un cioban ghiolban cu astfel de gunoaie democratia sa ne-o inmoaie, avand pretentia si obraznicia golaneasca sa ne ocarasca si sa intervina intr-o putere judecatoareasca ca a avut curajul si indrazneala sa demita pocitania! Adicatelea au pretentie ca in justitie sa nu se intervina cu nici o putere din interior, decat ei, ca vatafi de mosie, din extrerior? Apai, băi, v-ati vazut-o voi dimineata pe de dinapoi sa va luati nota 10 la teză cu placuța suedeză? Ca, daca nu va ajunge, aveti de unde mulge chiar si gustoasele mure de sub inflocoșata padure, de unde curge lapte si miere sa va indulceasca ale voastre otravite ranze si fiere de vipere!

Mihai spunea...

Rezultatul " reformarii "justitiei de cuplul Dragnea - sluga TT.

https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/elena-udrea-dat-startul-lucrarilor-mai-mare-proiect-imobiliar-europa-est-spune-despre-preturile-apartamentelor-1_61ba67325163ec4271a1914b/index.html

Iulian Mareș spunea...

Scrii prostii mai mari ca tine....
”reformarii justitiei” a facut-o Macovei, Coldea, Dumbrava, Koveși si acoliții lor sub ”cei 9 ani negri” ai Bețivului Națiunii!

Calinmihaib12 spunea...

..da,dar cine ERA LA "putere"..până în 2014..?,adică cine LEGIFERA..(inclusiv,
CODURILE: PENAL si CIVIL..)sub o formă sau alta..?)

M spunea...

Până acum nimeni nu a reușit să îmi explice clar, cu subiect și predicat, care e "problema cu reforma justiției făcută de PSD".

Până și articolul citat nu are legătură cu reforma justiției.

M spunea...

O jandarmeriță e anchetată pentru un filmuleț făcut cu peste un an înainte să se angajeze în jandarmerie.

Presa rezist este în criză.
Dar la momentul respectiv era doar o tânără la o petrecere.

Ăsta (care după părerea mea e dus cu pluta) era judecător la momentul filmării.