Un produs Blogger.

duminică, decembrie 26, 2021

Despre educația financiară, criptomonede și ce înseamnă principiul 50/30/20.

33 comments
Invitatul celui de-al șaselea episod al podcastului VB Talks este preşedintele Victoriabank, Bogdan Pleşuvescu, un profesionist cu peste 20 de ani de experiență în management şi o vastă expertiză în domeniul comercial şi al afacerilor. În această ediție, veți afla detalii despre activitatea profesională a invitatului, dar și despre omul Bogdan Pleșuvescu.

Pentru început, președintele Victoriabank explică de ce a fost nevoie de VB Talks, un podcast lansat în premieră de o bancă din Republica Moldova. De asemenea, Bogdan Pleșuvescu se referă la momentul preluării conducerii Victoriabank, în martie 2018, principiile sale și convingerea că „binele va învinge”. Mai apoi, aflați detalii despre politica resurselor umane la Victoriabank, școala de banking, know-how-ul primit de la banca-mamă - Banca Transilvania, schimbul de experiență cu angajații sistemului bancar din România, dar și de ce „nu trebuie să ne gândim doar la ce se întâmplă acum” și de ce „trebuie crescut un succesor”. 

Președintele Victoriabank a vorbit și despre importanța educației financiare și când ar trebui să înceapă, cine este responsabil de aceasta și a explicat cum s-a reușit ca 80 la sută dintre tranzacțiile de la Victoriabank să fie făcute în mediul digital.

Totodată, din acest episod al VB Talks, aflați mai multe informații despre avantajele oferite de pandemia de COVID-19, care este programul de activitate al unui șef de bancă, unde se refugiază atunci când are nevoie de acest lucru, care este marele hobby al lui Bogdan Pleșuvescu și cum a apărut pasiunea de a face bere artizanală. 

33 de comentarii:

Mario spunea...

Las-o draqu de criptomeneda , am 4001 lei pensie si astia imi iau 10/100 impozit iar colegul eu are 3999 pensie ( a nu se intelege gresit , nu am nimic cu el , dar nu este normal cum au facut astia legea)

Huhu Rezea spunea...

Las-o dracu' de pizmă și investește 20% din pensie, cum zice finanțistul, și la sfârșitul anului câștigi/piezi mai mult decât pizmuitul.

reddog spunea...

Cezar din TM are nevoie de educatie financiara.
Daca vinde caprele poate investi in criptomonede.
De sarbatori poate merge cu tapul in loc de capra.

Mihai spunea...

Sau de finante sa plimbe caprele si magarul cu Tab-ul pe sub Arcul de Triumf.
Il rezolva Ciolacu din ianuarie 20_22 daca are peste 4 _oie.

Dan 65 spunea...

Recomand zeama de varza iar daca nu merge se foloseste o sunculita afumata cu o ceapa bine sparta, cu putina sare. Nici gogonelele nu sunt rele, merg si ele.

Dan 65 spunea...

...dupa tratament, puteti sa va intepati din nou!

Dan 65 spunea...

...apoi, sa nu uitati (doar anumiti cetateni) ca rapelul este inducat sa fie facut pe 02 ian., 20...22, dupa care o sa visati bitcoini!

luchy19 spunea...

Greu cu 10 la sută. 10 bani pierzi domnule.

HALA spunea...

Mario dar toate legile iau în considerare niște limite, în sume de bani,în sume de fapte, în sume de ani (puscherie). E norocul sau nenorocul fiecăruia în care limite se încadrează dar o lege cu "aproximativ", "circa" sau "în jur de" nu ai să vezi nicăieri în lume.

spiritul lui Haret spunea...

Fapt divers.Mama lui Marcel Ciolacu este urmas pensionar militar.
Avianyc@nu ma preocupa in mod deosebit ce fac rusii cu atat mai mult cu cat nu am obligatii militare.La o adica la tara e dolce vita.Pasari,fructe,legume,cereale,lemne sunt.Coronavirus mai rar.Dorm linistit.

spiritul lui Haret spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

@ monteoru
Am retinut 👍👍

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Tehnocrat, toti care i-ati raspuns lui @Mario, m-ati pus pe burta de ras de ma dureau falcile! Pai, omul a zis si el ce-l durerea din suflet si l-ati luat in coarne, ca la corida?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ha, ha, ha! Ce am mai ras! Hai ca toti sunteti comici! Noi fugim de banci ca de dracul, fiind cei mai mari camatari de pe planeta si @Onorabilul vrea sa ne initieze in tainele de afaceri ale bancilor ca, avem si bani cacalau sa le trecem pragurile! Cu varza acra, muraturi si sunci ar mai merge, dar cu bani, de unde naiba?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mergem la un stup, zâdăram ,,mustele'' din el si avem vaccinuri pentru toata viata, sa nu le mai purtam de grija! Ha, ha, ha...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan B, ...o sa viseze si cocosei de aur! Pana la aia e mai rau de aia carora nu le mai canta cocoselul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Din pensia de urmas, mama lui Ciolacu face colaci sa-i imparta la saraci... Daca era saraca, cu pensia asta taiata in doua, de mult Ciolacu aproba in Parlament oug 199...

Ieșean spunea...

STAILO! Da de ce nu te-ai facut si tu ofiter sa stai degeaba in hainele statului? Raspunde! Tu esti unul din ala care in loc sa puna mana pe carte scrijelea unde prindea "hai liberare" sau "moarte APV".Acum esti terminat si nu faci altceva decat sa ataci miseleste oameni pe care nu-i cunosti.

Viorel spunea...

Ieșean. Am mai repetat pe blog acum 2 ani. Decât un Of. cu media 5,35 care a terminat al 296-lea din 300 promoție 1983 ca și mine, mai bine un Sof. cu 9,67 și care a terminat al 2-lea din 83, la Intendență și nu la Infanterie (să nu creadă unii colegi că blamez arma infanterie). Îți dau și nume. Lt. Atanasiu, repartizat ca și mine la U.M. 01247 Galați. Numit Cdt. Plt. I-au furat soldații de 3 ori mănușile de promoție și i le-au vândut tot lui. În timp ce se deplasau la poligonul de instrucție îi puneau piedică după care tot ei îl ridicau din noroi și-l periau vezi doamne că a alunecat. Văzând cât de bătut în cap era secretarul de partid Mr. Popa la pus să vopsească cele 2 pancarde (2,5 x 5 m / decolorate de vreme) din capătul platoului (Daciada și Cântarea României). Dădea toată ziua cu pensula ca și soldatul pe sectoare. A fost printre primii Of. trecuți în rezervă după 1989 pentru că făcea de rușine armata. Deci, las-o moale cu Of., M.M. sau Sof. Fiecare este bun în domeniul lui. În garnizoana Botoșani, singurul M.M. care îți repara orice defecțiune la instalația electrică indiferent de tehnică (inclusiv la instalații de lansare) era M.M. Satcou. Tu ai fi putut să o faci ? Nu cred. Și-ți mai pleca racheta după ce erai mort. Nu s-a făcut Of. pentru că nu a avut pile ca și tine să intre pe bune la Școla Militară, mai nou Academie. În plus. Vrei să-ți postez linkul cu cei aproape 50 de Gl. cu dosare penale sau condamnați ? Sunt printre ei M.M. sau Sof. ? Nu. Pentru că (nu generalizez / procentul este mic) nu M.M. sau Sof. au îndeplinit funcții care le dădeau posibilitatea să facă fel de fel de afaceri dubioase.

Skoda 4x4 spunea...

Dl.Admin. va propun se deschideti un topic special : Of.vs.Sof/Mm astfel incat o sa avem parte de un repertoriu mai ceva ca de Revelion. In momentul in care toti (care se ,,contrazic'' ) pe acest blog vor realiza ca de fapt asta se urmareste: manipularea/invrajbirea pensionarilor militari indiferent de grad/arma/functie ,poate atunci se vor stabili directii precise si comune in folosul tuturor . Doar atunci vom obtine ceva(nu tot ce spera unii sau altii) dar vom obtine pentru ca vom face front comun in fata dusmanului(politic/justitie).Pana atunci am ajuns la mila tuturor si ne sfasiem si intre noi,de fapt aspectele acestea sunt cunoscute si verificate de mii de ani,azi se aplica din nou dar noi nu vedem , oare ? La Multi Ani sarbatoritilor .

Cezar spunea...

Leg javra de TAB si trec Dunarea ...🤣😂😛😜🤪😝🤑

Viorel spunea...

Skoda 4x4. Eu unul sunt perfect de acord cu propunerea ta, cu o singură condiție. Toți cei care comentați pe blog și vă dați cu presupusul, bune sau rele, nu contează pentru că tot presupuneri rămân având în vedere că mai toate părerile noastre pe care le credeam ca și rezolvate (legal, politic și militar sperând la ajutor din partea lui Ciucă, apoi bucuroși că o să le dea peste bot cei de la Curtea de Conturi, acum sperăm că va face dreptate CApB, urmat de ministrul Dâncu prin Proiectul PLx-199/2020) au rămas la stadiul de proiecte deși ne strofocam și contraziceam precum că X are dreptate și Y nu, că Z ne susține și K ne sabotează, postați vă rog pe blog, numele și prenumele pentru a ști cu cine vorbim. Nu Dacia sau Skoda, nu Ieșean, nu Cezar sau mai știu eu ce pseudonim vrea fiecare. Ai ceva de spus și ai pretenția să fii ascultat și să ți se dea dreptate (dacă ai), spune cine ești. Lașii se ascund în mușuroiul de cârtiță, adică, sub pământ și latră ca și cățeii de camp.

Iulian Mareș spunea...

Redford,
Educația Fi și abilitățile în lucru cu criptomonedele ii trebuie ăluia la care te referi? Hm!
Il suspectezi și de creier și de ceva inteligență?
Sub rezervă de inventar eu nu as face asta! 🤣😂🤪😜

Skoda 4x4 spunea...

P.S
1- Un cetatean (irlandez se pare) intra ca-n branza in Parlamentul Romaniei ,pazit de Jandarmerie si SPP ,de parca se afla in grajd la el acasa. Comentarii?
2- Cate UM au paza cu personal asigurat de firme private, angajati care nici studii elementare nu au, cel mai probabil,nu mai vorbim de stagiul militar(o arma,un consemn,etc) ,dar pazesc tehnica de lupta. Sa NU ma contraziceti ca asa ceva nu exista ,cunosc 3 exemple doar pe o raza de 70 km in jurul Capitalei(si cate or mai fi...).Cu astia ce facem?

Scorbinschi Savel spunea...

Pentru a vedea cum se fac proștii și mai proști căutați și vedeți filmul "Nu te uita in sus!" (Don't look at up).
Rolul mass-media (inclusiv blogurile) in prostirea proștilor...

Skoda 4x4 spunea...

Ptr. dl.Viorel ,si daca postam sub numele Viorel Paunescu unde era diferenta? Aveati o certitudine ca era real? Si nu vreau sa fiu ascultat in mod expres de cineva anume, pentru ca aici plangem unii pe umarul celorlalti ,am expus strict punctul meu de vedere ca si dvs.
Daca se doreste sa postam cu datele reale nu am nimic de ascuns ,doar ca eu personal suspectez o incalcare la protectia datelor personale.Toate cele bune.

Skoda 4x4 spunea...

Si o mica diferenta pe care acum am sesizat-o ,eu nu am facut aprecieri la persoana I, spre deosebire de altii am folosit persoana III-a . Poate musuroiul e vinovat ??? Sau..Vulpita ???

Viorel spunea...

Skoda 4x4. Ești ironic. Ai vrea tu să fii Viorel Păunescu (omul de afaceri, dar probabil să nu ai vârsta dânsului). Dacă vrei certitudini, poți scrie: „Viorel, am lucrat în U.M. 00… din Galați, am avut la trecerea în rezervă gradul de…., am îndeplinit funcția de…., am avut șef pe ….”. Postezi prima data când apari pe blog, cititorii te vor crede și mai mult ca sigur se va găsi un commentator care să-și aducă aminte de tine și să confirme cele spuse. Eu mi-am găsit unul dintre foștii Cdț. de la Galați și un coleg din Botoșani (pseudonim / Alexandru). Cât despre plans, nu plânge nici unul că doar nu este copil mic și are colici (dureri de burtă dacă nu știi / cam 3 luni). Ne spunem ofurile și bucuriile. Uneori ne tachinăm, înțepăm, mai sărim calul și ne jignim, după care ne trece și o luăm de la capăt. Ca și jocul de table, șah sau remy pe care îl facem zilnic sau ocazional în parc pentru a mai trece timpul. Și lasă, nu mai suspecta tu pe nimeni, suntem prea mici și fără valoare altfel de mult s-ar fi aplicat actualizarea din 2017 deși vorbim pe blog de 3 ani sau Proiectul PLx-199/2020 „Articol unic” (propunerea domnului Huhu Rezea). Prevederile Legii GDPR foloseștele cu alte ocazii.

M spunea...

@Skoda 4x4

1. Ai auzit de DAI?
2. A spart un geam a intrat în clădire unde a fost pus la pământ și arestat de jandarmi.

35 de hectare și peste 3 km de gard. Paza se face la nivelul zidului exterior al clădirii și la porțile de acces.

Nu prea înțeleg ce ați fi vrut? 50 de posturi de pază permanente (la maxim 100 de m distanță una de alta pentru a asigura acoperirea vizuală), patrule mobile?

Culmea e că nu demult cei care behăie acum că Palatul Parlamentului a fost în pericol cereau ca întreaga curte să devină spațiu public! Pai cum e?

😁 De supravegherea electronică nu se ocupă nici SPP nici Jandarmeria.

Încep să cred ce spune Skoda 4x4 - în unitățile militare domniile voastre nu fac pază!

Nu de mult un diliu a sărit gardul de la Casa Albă și a fost prins în clădire! Era Obama președinte deci nu acum mult timp!

Skoda 4x4 spunea...

Dl.Viorel , ultimul comentariu la solicitarile dvs: nu mai fac autobiografia nicaieri ,nici macar in fata lui D-zeu (o stie),sunt satul de ,, manipulari si informatii binevoitoare ''daca am deranjat pe cineva anume. ..sa accepte scuzele mele anticipate, am spus doar ce vad EU PERSONAL,nu am pretentia ca detin adevarul.in rest va doresc multa sanatate dvs. si tuturor cititorilor blogului(familiilor dvs.), si un An Nou mai bun.
Ps: ca sa nu le uit, mdeh ( errare humanum est )soarta mea militara a vrut sa am U.M (toate) cu o cifra in minus fata de U.M ale dumneavoastra. Ghinionul meu ,asta e ! Am onoarea sa va salut.

Militar de la 14 ani spunea...

Domeniul criptomonedelor este de viitor. Unii sunt deja de 5-6 ani și nu o duc rău. Cine se gândea acum 10-12 ani că 1 bitcoin care se tranzacționa pe blockchain în exchange-uri digitale cu câțiva zeci de dolari va ajunge la 69000 USD acum 1 lună (azi 51000)?
Anul ăsta se încheie un ciclu de bullish (creștere) și din 2022 începe timp de 3 ani ciclul de bearish (conservare/scădere). Ciclurile sunt de 4 ani (cel puțin așa e acum). Deci, e un moment bun pentru a intra și nu cu sume mari (50/100 USD pe lună, dacă vă mai rămân). Se învață ușor (inclusiv din greșeli) dar sunt multe tutoriale/site-uri de unde se pot asimila informații.

Viorel spunea...

Skoda 4x4. Uneori e bine ca omul să nu se laude prea mult cu ceea ce a făcut, face sau „nu va mai face”. Nu încălzește pe nimeni faptul că (chipurile ai uitat și ți-ai adus aminte) ai lucrat într-o U.M. gen 0215 (doi și-un sfert). Afirmația pentru mine este ridicolă. Cu ce mă încălzește pe mine ca pensionar sau pe tine ? Pe tine poate că da, îți păstrezi relațiile și mai învârți câte ceva (legal bineânțeles / totuși o vorbă bună spusă la momentul și persoanei potrivite ajută).

reddog spunea...

Oare Cezar este in legalitate?


https://cotidianonline.ro/adeverinta-ca-sa-mergi-cu-capra-dar-capra-e-de-acord/