Un produs Blogger.

duminică, decembrie 19, 2021

După aplicarea OUG 130/2021....rămâne valabil calculul din 04 decembrie al netului pensiilor militare

242 comments

 Sunt atâtea cereri de a prezenta o simulare de calcul a cuantumului pensiilor militare după publicarea OUG nr. 130/2021 încât mă întreb dacă pe blog au apărut cititori noi sau cei vechi au uitat calculul.

Reiau topicul din 04 decembrie ....cu mici adăugiri.

Cine pierde și cine câștigă prin indexarea de la 01 01 2022 cu 10% a pensiilor mai mici de 2500 lei ori  cu   2,6%  a celor mai mari de 2500 lei  si CASS-izarea cu 10% a pensiilor mai mari de 4000 lei, stabilite până la 15 09 2017? 

Câștigă cei care în prezent au un cuantum brut mai mic de 5222 lei.Pierd cei care au un cuantum brut mai mare de 5222 lei.

Cei pensionați după 15 09 2017 câștigă indexarea cu 2,6% sau 10% a cuantumului în platăla 31 12 2021, indiferent de mărimea cuantumului, pentru că lor nu li se reține din cuantumul în plată nici impozit si nici CASS. Le plătește CPS din inutilul cuantum brut extras, potrivit articolelor 28-30 și 108 din L 223/2015, din media soldelor brute care intră în baza de calcul.

Asta, dacă nu intervine Ministerul de Finanțe să impună aplicarea întocmai a Codului Fiscal…cu privire la baza de calcul a impozitării veniturilor din pensiii.

@Trofin, maestru în formule de calcul, propune următoarea formulă generală de calcul pentru pensiile mai mari de 4000 lei, stabilite înainte de 15 09 2017:

PN=0,81*PB+560, unde PN=pensia netă după indexare iar PB este pensia brută după indexarea cu 2,6%.

Să verificăm formula în cazul pensiei brute de 6000 lei în anul 2021, din tabel !

-pensia brută indexată cu 2,6%= 6156 lei

Pensia Netă= 0,81 x 6156 +560

Pensia Netă= 4986,36 +560

Pensia Netă= 5546,36 lei

242 de comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 242 din 242
daniel spunea...

https://www.gherlainfo.ro/angajatii-din-politie-penitenciare-si-militarii-rezervisti-declanseaza-proteste-in-toata-tara/

Viorel spunea...

un oscar = o pensie. Gargară de tractorist. Școală militară terminată cu media 5, al 99-lea din 100. Patru cursuri post (eu am înțeles de prost, dar treacă meargă de data aceasta). La seral, FF sau online ? Decât 4 proaste mai bine unul și bun. Ciocul mic și joc de glezne este valabil pentru tine. Dacă acel coleg fără Școală Militară și cu 21 de ani vechime are o pensie mai mare, înseamnă că este mai deștept decât tine cu toată școala și cursurile tale. Cât despre lupta cu gulerații, nu am pierdut prostovane (vorba lui Florin Piersic) ci m-am retras din proces datorită problemelor de sănătate (ți le doresc pe toate, poate atunci o să înțelegi), în plus, nu am vrut să particip la un joc de șah, unde eu pionul, am fost sacrificat din start. Și cum unde-i lege, nu-i tocmeală, îmi văd de viața mea de zi cu zi.
Legat de comentariul nr. 2, pentru moment accept situația așa cum este pentru că oricât m-aș strofoca nu realizez nimic. Ce nu a făcut Gl. Ciucă în 5 ani de șef al SMG / SMAp., ministru iar acum ca prim ministru, poate va face un civil. Oricum cei ce ne reprezintă nu valorează nimic în fața politicului, nici prin sindicate, asociații sau chiar senatori / deputați în Parlament. O să vină și timpul meu / nostrum. Dar tu băiat deștept care ai îndeplinit o funcție de planton într-un loc știut doar de tine și cel pe care îl păzeai, cu eșarfa la ochi ca și talibanii (șeful tău fiind un bos), nu ai avut nici un cuvânt de spus, nici o doleanță la el, nu i-ai cerut nici un favor ? El, din proprie inițiativă vâzând ce frumos și deștept ești, la sfârșit de carieră nu te putea blagoslovi cu un Oscar ca recompense ? Nu. Pentru că nulitățile, rămân tot nulități. Rezultatul. După 27 de ani de muncă, nici cel la ușa căruia ai stat planton nu te-a băgat în seamă.

Mihai spunea...

@ Mares
Ca să fii bine informat cand faci pași in mediul online.

Ca replica ; retineti că nu L80/95 va scutea de plata asigurarilor de sanatate ci LEGEA SANATATII PUBLICE /2006 actualizata , Art 244.1(g).

L 80/95,art 230 (3) prevede doar acordarea de asistenta medicala si medicatie gratuita in conditiile CONTRACTULUI CADRU incheiat intre MAn , MI ..... si CNAS cu conditia platii CASS.
Acest contract prevede ca o parte din gratuitate este platita de CNAS (spitalizare ,retete etc) si o parte de MApN ,MI.... (spitalizare ,retete ,etc). Decontarea cheltuielilor se face prin spitalelel militare zonale care la randul lor deconteaza de la CNAS si COSPNAJ.
Ca sa fie gratuitate pentru cadrele active in momentul introducerii CASS salariile au fost marite cu procentul de CASS retinut.
Pentru pensionarii militari au uitat sa faca acelesi lucru ,mai ales ca multi intre care si eu platesc din buzunar medicamente ridicate lunar sau pe trei luni.

ART. 224 (1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
g) persoanele fizice cu venituri lunare din pensii;

Art 230 (3) Asiguraţii prevăzuţi în Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, şi în Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de asistenţă medicală gratuită, respectiv servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, suportate din fond, în condiţiile CONTRACTULUI -CADRU şi din bugetele ministerelor şi instituţiilor respective, în condiţiile PLATII CONTRIBUTIEI DE ASIGURARI SOCIALE DE SANATATE.



Mihai spunea...

@ Leon
Sper ca v-ati adaptat la spusele prevestitoare ale lui Câtu , ”ROMÂNII SUNT MAI FERICITI”.
Din câte bag seama ,doar daca PNL este condus de PSD .

Viorel spunea...

un oscar = o pensie. O completare pentru tine. Ce ar însemna ca la o adunare festivă organizată la Cercul Militar sau la Zile festive (Ziua Națională a României, Imnului Național, etc.) pensionarii trecuți în rezervă până la data de 15.09.2017 cu drept la pensie militară, să-i ia la bătaie pe cei de după pe motiv că deși au grade, funcții, vechime egale, cei de după au pensile mult mai mari. Culmea. Și de față cu civilii.
Cât despre premiul Gopo, află prostovane că nici nu există. Ioan Popescu Gopo și-a luat pseudonimul de Gopo (Pseudonimul său de Gopo provine de la numele de familie ale părinților săi, numele de fată al mamei sale, Gorenco, și numele tatălui, Popescu). Și mai reține (redau): „Gopo s-a impus, prin creațiile sale artistice, ca o mare personalitate a cinematografiei românești, câștigând, în 1957, premiul "Palme d'or" la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, Franța, cu filmul de scurt metraj Scurtă istorie. A primit titlul de Artist Emerit”. Iar dacă tot ești prost, pune mâna și citește iar dacă nu știi, dute la al 5-lea curs intitulat Abecedarul limbii române.

Andrei spunea...

@Huhu

Apreciez că introduci in discuție problema politicaly correct pentru că:

1. Tensiunea indusă de ruși n-are nimic de a face cu marota "neamestecului în treburile interne" a lui Ceaușescu. 2. Putin a confiscat Crimeea, Donbas și Lugansk prin război hibrid, dar zona sa de interes strategic nu se oprește la Ucraina. 3. în spatele propagandei rusești stă conservatorismul de tip CpF materializat la noi in referendumul lui Dragnea. Adică subiectul de la care au plecat aceste comentarii. 4. Tot ce se opune CpF și ideologiei penale de tip Dragnea devine astfel Politically Correct, #rezist, LGBT, neomarxist, etc. Știu, numai că nici pe departe. E doar normalitate.

@Mares

Scuze dacă am jignit cu ceva. Mea culpa. Era doar o opinie, probabil scrisă mult prea acid.

un oscar = o pensie spunea...

sincer,imi este mila de tine,nu te invidiez cu nimic,te las sa te consideri cum crezi tu si sa faci aprecieri de orice natura la adresa mea,nu ma deranjeaza absolut deloc,sunt calit,iti repet ma amuz chiar lecturand vorbele tale de duh(Tutea ar fi discipolul tau daca ar trai),sunt bine mersi atat financiar (reusesc ,de cand am iesit la pensie, sa pun deoparte toata pensia-investitii nu in banca)cat si medical,ma deranjeaza doar incalcarea principiilor de viata(un principiu echitabil este acea 1.000 de lei la veterani TO -toti in mod egal, de ce acolo nu au fost diferente de studii,functii,etc???)...poti scrie tu acolo vrute si nevrute,nu ma ating,are balta peste...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cred ca PLX 199 o sa fie X-zero barat noua, desi bun la stat, mare a sfat si indeluuung discutat, dar de atata amanat de Ciucale a prins branzoaie si mucegaie pe sub puale ca la fetili mari in șale, care aleeeg, si iar aleeeg berbanti gugustiuci pe facebuci sau Tic-toc pana aleg ioc, ori culeg bagabonti gonoaie, buni la beții si caftoaie, sau se umplu de branzoaie in drași pentru papanasi! Bate gongul: ,,Sa mai videm dracul pi ghem,'' zise chicotind orbul...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, am auzit la tv asta, deci noi, NU!

mosmartin16 spunea...

De acceptăm faptul că... principiul e un deziderat peste interesul personal...corect e ca - în ceea ce privește pensiile militare de stat și aplicarea contribuției pentru sănătate ( CASS ) la astfel de pensii ce-s mai mari de 4000 de lei - să fie așa : cu cat ai în buzunar mai mult ...cu atat să dai mai mult pentru sănătate ! În consecință...făr' de a intra în detalii tehnice...este corect ca o astfel de reținere să fie realizată din pensia netă ! Altfel...cel trecut în rezervă "azi" ( n.n. - în 2021 ) ...chiar de are pensia din buzunar mai mare decat a omologului de ceva ani în urmă...nu dă nimic pentru sănătate ! Sănătate, buni oameni !

Iulian Mareș spunea...

Alo!
Daca vei posta cu infrigurare tot ar fi un castig.... M-am luptat pentru ca aprecierile privind persoana mea sa fie elaborate de un altul peste mine din toate punctele de vedere! Cu sefii prosti (putini ce-i drept) am fost in conflict deskis!
Evalueaza pe cei de sub tine nu pe cei peste tine, asa cred ca-i mai corect!

Iulian Mareș spunea...

Parol! Pe L 223!....

Iulian Mareș spunea...

Daca exista ”.....POLIȚIȘTII de bună credință” pe cale de logica aplicata exista si polițiști ****de rea-credință! Acestia din urma sunt cu gradele profesionale la vedere, numai pe umarul stang, spre deosebire de cei ***de buna-credinta, care poarta gradele numai pe cel drept!

Iulian Mareș spunea...

Avia,
cu toata stima si corectitudinea iti spun ca doar L223 face ca sa devina imposibilitate cuantumuri de ”tip Geica”!

un oscar = o pensie,
ingrucat nu meriti o postare iti raspund eu aiciȘ
-tu, banuind doar cuantumul, neavand date certe, te trasformi in guvid notoriu, ca sa nu iți spun fleț/nătăfleț!

Iulian Mareș spunea...

Poate deveni o problema de matematica pentru clasa a 4 sau a 5 a?

Iulian Mareș spunea...

monteoru,
crede-ma ca stiu bine ce spun si scriu! Eu i-am ales perioada si am facut adresele pentru trecerea pe L 223! Omul a fost locțiitor tehnic la un Regiment de irigatii/DLEN! La momentul trecerii pe 223, era cam bolnav si eu l-am ajutat! Categoric ca i-am vazut decizia si nu am putut refuza un pahar de vin pentru ajutorul dat!

Iulian Mareș spunea...

Avia,
mai rar cineva sa despice firul in 4, tipic romanesc...
Este suficient atat: ”L 80/95,art 230 (3) prevede doar acordarea de asistenta medicala si medicatie gratuita in conditiile CONTRACTULUI CADRU incheiat intre MAn , MI ..... si CNAS cu conditia platii CASS.”
*Cred ca-ti mai aduci aminte de anii cand orice guvern jecmanea dupa pofta inimii banii de la CNAS!

Iulian Mareș spunea...

Sfat corect politic: *uita de Cîțu.....

Iulian Mareș spunea...

Corect ar fi asa....
*exceptand categoria de pana la 2000 lei/luna, net, deci cei neimpozitati ori iei impozit pe CASS la toti pensionarii ori la niciunul!
Va asigur ca vor fi mari probleme pe constitutionalitate!

Iulian Mareș spunea...

Andrei,
...la care eu am raspuns cu o bază, ca nu era sa cumpar orice turnesol! Nu te hazarda in probleme cu subiecti strategici, nu este locul si nici cazul!

***Eu raman la afirmatia 100% argumentată: Dragnea = Ultimul Suveranist in viată al ROU! Atat timp cat respect ideile tale te oblig, direct cat si indirect la comportament similar, in caz contrar voi aplica in raspunsuri si unele onomatopee, de evitat in normalitate!

Iulian Mareș spunea...

Si cand nu era L80 militarii, familiile lor aveau asistenta medicala gratuita! Si era kiar reala....

Leon spunea...

Cand eu am propus sa se transforme procentul de Indexare in suma fixa si aceasta sa se adauge la cuantumul aflat in plata la 31 decembrie la toti pensionarii militari, nu prea m-a sustinut nimeni (exceptia @M).
200 lei ar lua si cel cu 1000 de lei si cel cu 10000 de lei.!

Viorel spunea...

un oscar = o pensie. Gargară de tractorist. Școală militară terminată cu media 5, al 99-lea din 100. Patru cursuri post (eu am înțeles de prost, dar treacă meargă de data aceasta). La seral, FF sau online ? Decât 4 proaste mai bine unul și bun. Ciocul mic și joc de glezne este valabil pentru tine. Dacă acel coleg fără Școală Militară și cu 21 de ani vechime are o pensie mai mare, înseamnă că este mai deștept decât tine cu toată școala și cursurile tale. Cât despre lupta cu gulerații, nu am pierdut prostovane (vorba lui Florin Piersic) ci m-am retras din proces datorită problemelor de sănătate (ți le doresc pe toate, poate atunci o să înțelegi), în plus, nu am vrut să particip la un joc de șah, unde eu pionul, am fost sacrificat din start. Și cum unde-i lege, nu-i tocmeală, îmi văd de viața mea de zi cu zi.
Legat de comentariul nr. 2, pentru moment accept situația așa cum este pentru că oricât m-aș strofoca nu realizez nimic. Ce nu a făcut Gl. Ciucă în 5 ani de șef al SMG / SMAp., ministru iar acum ca prim ministru, poate va face un civil. Oricum cei ce ne reprezintă nu valorează nimic în fața politicului, nici prin sindicate, asociații sau chiar senatori / deputați în Parlament. O să vină și timpul meu / nostrum. Dar tu băiat deștept care ai îndeplinit o funcție de planton într-un loc știut doar de tine și cel pe care îl păzeai, cu eșarfa la ochi ca și talibanii (șeful tău fiind un bos), nu ai avut nici un cuvânt de spus, nici o doleanță la el, nu i-ai cerut nici un favor ? El, din proprie inițiativă vâzând ce frumos și deștept ești, la sfârșit de carieră nu te putea blagoslovi cu un Oscar ca recompense ? Nu. Pentru că nulitățile, rămân tot nulități. Rezultatul. După 27 de ani de muncă, nici cel la ușa căruia ai stat planton nu te-a băgat în seamă.
un oscar = o pensie. O completare pentru tine. Ce ar însemna ca la o adunare festivă organizată la Cercul Militar sau la Zile festive (Ziua Națională a României, Imnului Național, etc.) pensionarii trecuți în rezervă până la data de 15.09.2017 cu drept la pensie militară, să-i ia la bătaie pe cei de după pe motiv că deși au grade, funcții, vechime egale, cei de după au pensile mult mai mari. Culmea. Și de față cu civilii.
Cât despre premiul Gopo, află prostovane că nici nu există. Ioan Popescu Gopo și-a luat pseudonimul de Gopo (Pseudonimul său de Gopo provine de la numele de familie ale părinților săi, numele de fată al mamei sale, Gorenco, și numele tatălui, Popescu). Și mai reține (redau): „Gopo s-a impus, prin creațiile sale artistice, ca o mare personalitate a cinematografiei românești, câștigând, în 1957, premiul "Palme d'or" la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, Franța, cu filmul de scurt metraj Scurtă istorie. A primit titlul de Artist Emerit”. Iar dacă tot ești prost, pune mâna și citește iar dacă nu știi, dute la al 5-lea curs intitulat Abecedarul limbii române.

Paul Puiu spunea...

Fostii profesori pensionari primesc in 2022 la pensii 10% plus actualizarea de majorare a salariilor profesorilor activi!!!! Rezervistilor le-au fost acordata o indexare in bataie de joc de catre politruci cu toate ca s-ar fi impus sa li acorde indexarea cumulata de pe ultimii doi ani sau 10% la toti!!!! Pai cu taxarea CASS-ului e aproape zero si la altii minus rezervisti pe minus!! O sa vedem cum actioneaza organizatiile sindicale si reprezentative ale rezervistilor, pana acum deja trebuia facuta sesizarea Avocatului Poporului cu privire la discriminarile produse prin adoptarea ordonantei de catre politruci cu privire la cuantumul indexarii si taxarii CASS contrar prevederilor legale care reglementeaza gratuitatea pentru serviciile medicale si medicamente pentru rezervisti!!!!!

M spunea...

@Huhu Rezea

După părerea mea calculul dl. zaris e corect! Trecerea CASS în sarcina exclusivă a celui care obține venituri a fost corectă până acum. Mai precis: angajatul nu a pierdut iar pensionarul a câștigat.
De acum încolo singurii care pierd sunt pensionarii (peste 4.000 de lei).

Mie îmi e clar (și simplu): Băsescu mi-a micșorat solda și Ciolacu mi-a micșorat pensia! Restul e filosofie sau populism!

Arfy spunea...

Orice venit din afara pensiei se impozitează! Și acest ajutor este impozitat. E adevărat că va fi impozitat separat de pensie.

Huhu Rezea spunea...

Arfy
Citeste și d-ta OUG nr. 132/2021, este aci pe blog, înainte de a da un răspuns greșit.

Arfy spunea...

Huhurez, citit. Cf art 7 din lege, nu se consideră venit, ci ajutor(pomană). Așadar, nu se impozitează! Îmi cer scuze. Nu eram beneficiar, deși am în familie beneficiari, Așadar n-am citit toate chichitele legii! Așteptăm cuponul pe ianuarie 2022... degeaba facem calcule. Au grijă finanțiștii să calculeze...

Calinmihaib12 spunea...

..Iulian MAREȘ:
..cine-i "GEICĂ"..ăla cu..cuantumul(?),pe care îl pomenești în comentariu..?

Calinmihaib12 spunea...

.Mosmartin:
.Te înșeli,ȘI..ÎNȘELI..pe "necunos cători": OUG-urile amintite: 57/2015 și 59/2017 NU MAI SUNT DE ANI DE ZI LE.."constituționale":..pt.că nu au fost VALIDATE de către PARLAMENTUL țării, cf.articolului 115, alin.1-8, dar în special: alin. 3-8..!
TOT..ce se întâmplă.. e..un ABUZ și VIOL.. CONTINUU al unor mase largi.. din populația ROMÂNIEI..!(de ani de zile..!)

M spunea...

@STALIO

Îmi pare rău! Am scris niște sfaturi privind situația dumneavoastră dar se pare că nu au primit aprobare fiind, evident, un topic pe o cu totul altă temă!
Îmi pare rău și îmi cer scuze față de dl Huhurez!

Calinmihaib12 spunea...

....ANDREI:
(11:52'/20.12.a c.)
..RUȘII..:sunt..PESTE NOI..iarăși..,de cel puțin 32 de ani..!=
în INIMA/NUCLEUL sălbatic=[("wild core") sau: "dikoye serdtse/yadro"(latini zat)= rusă] din PCR➡️FSN..care a preluat PUTEREA..în DEC.1989..ÎNSÂNGERAT și "CONDUCE"= sub o "formă" sau alta, de cel puțin de 32 de ani TOT ce SE ÎNTÂMPLĂ în țară,cu bune, dar MAI ALES: CU PREVALENȚA "CELOR..RELE"..!!;
..Nu ai observat și "simțit"..ASTA până ACUM..??!

Calinmihaib12 spunea...

M:
..în tabere școlare, până în anii 1970,am fost și eu,dar CONTRA -COST:vreo 300 de lei
12 zile,cost plătit de mama profesoară, care avea salariul lunar vreo 1.000 de
lei..!; gratuitate ,în tabere, ATUNCI aveau copii din fami lii cu SALARII SUB ANUMITE PLAFOANE..!
După 1990,un timp, si tuația era cam la fel ,dar COPII DE PROFE SORI aveau GRATUITATE în taberele școlare.!

Iulian Mareș spunea...

@Calinmihaib,
a fost un pilot civil la baza, ulterior sef al aviatiei civile, care, in virtutea permisibilitatii legii de pensionare a personalului aeronautic si-a bagat in venitul ultimei luni nenumarate sporuri si drepturi, inclusiv data zile - :)), iesind la pensie acum vreo 8-9 anu cu 32000 pensie!
Nimeni nu i-o poate ataca, repet!
Sa fie sanatos!

Iulian Mareș spunea...

@Calinmihaib,
din cate stiu toate OUG trebuie trecute prin filtrul Parlamentului si transformate in lege de aplicare a OUG!
Imi sunt 2 lucruri neclare si cred ca nestatuate:
-daca in timpul vacantei parlamentare se da o lege privind domeniile in care guvernul este abilitat sa emita OUG, nu inteleg de ce in timpul sesiunii nu exista aceasta restrictie, care goleste practic de continut diferenta specifica dintre executiv si legislativ;
-daca a trecut 1 an si OUG nu a fost dezbatuta si transformata in lege in Parlament inseamna ca ea excede starea de OUG (Urgenta) si efectele produse de ea sa inceteze cu a 367-a zi, pe motiv de perisabilitate!
-este inadmisibil sa functioneze in 2022 OUG din 2017! Care PLM a fost urgenta si cand a incetat sa fie manifestă?

Calinmihaib12 spunea...

ANDREI:
(11:52'/20.12.a c.)
.."RUȘII"(cu și fără ghilimele)..:sunt..PESTE NOI,iarăși,de cel puțin 32 de ani..!=
în INIMA/NUCLEUL sălbatic=[("wild core") sau: "dikoye serdtse/yadro"(latini zat)= rusă] din PCR➡️ FSN..care a preluat PUTEREA în DEC.1989.. ÎNSÂNGERAT și CONDUCE = sub o "formă" sau alta,tot de cel puțin de 32 de ani, TOT ce SE ÎNTÂMPLĂ în țară, cu bune,dar MAI ALES: CU PREVALENȚA "CELOR ..RELE"..!!;
..Nu ai observat și "simțit"..ASTA până ACUM..??!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MARES;
Un răspuns ar fi în cele 8 aliniate ale art.115 din Constitu ție, dar,într-adevăr, subiectul privind.. STATUTUL unor OUG-uri ..în domeniul LEGILOR ORGANICE..NEDEZBĂTUTE și VOTATE (aprobate / respinse)în TERMENELE din Constituție,..a rămas PREMEDITAT,DELI BERAT.."suspendat în aer" (!), încă din 2003,(anul revizuirii constituției..) pt. a
PERMITE EXECUTIVULUI să.."joace" cum VREA "el"/grupurile de interese..din spate: ..ORICE.."subiect" de administrare a țării!
Eu cred că e profund greșit ce se întâmplă
..pt.că, ÎMPREUNĂ cu
situația..ASUMĂRII
RĂSPUNDERII Guvernu lui și situatia EMITERII de către CCR a unor DECIZII:aberan te,CONTRADICTORII, PRACTIC suntem..în situația CONDUCERII DICTATORIALE a ROMÂNIEI,de ani de zile=cu "REZULTATELE" pe care le vedem și simțim majoritatea absolută a românilor ..!

Calinmihaib12 spunea...

.IULIAN MAREȘ:
..mulțumesc pt. lămu rire,pt. că.numele acesta,(cred că destul de rar..!) mi- a adus aminte de faptul că în liceu, prin anii '6x..am avut o colegă, care era crescută numai de mamă, cu acest nume ..!..?

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ: P.S.:
..Conducerea DICTATORIALĂ a unui STAT.,poate fi..MALEFICĂ,"soft" sau sângeroasă=CRIMINALĂ...și,mai rar: BENEFICĂ...!(=cum NU E CAZUL NOSTRU ..!!?).

Iulian Mareș spunea...

Asa este...
Uneori, rar ce-i drept, popoarele sunt conduse de un Despit luminat, cu viziune istorica...si economica, care aduce prosperitate...

Andreottis spunea...

Zic sa ne bucuram de acesti 2.6%, tinand cont ca in 2021 inflatia este 7.5% cred ca asta a fost ultima indexare care se va da in urmatorii 10 ani :))

Viorel spunea...

Andreottis. Nu fi pesimist. În 2022, la fiecare rectificare=fie actualizare, fie indexare (ca o glumă). E mult până mâine (e mult până departe). „Pleac-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii”. Spun versurile. Realitatea va fi că ei vor pleca de la guvernare ca proștii iar noi sper să fim mai deștepți ca niciodată și să votăm pe cine trebuie. În plus trebuie și multă investiție / economie pentru că țara din punct de vedere economic și financiar este la pământ. Să nu uităm și să nu criticăm: „Românii din străinătate au trimis mai mulți bani acasă decât suma investițiilor străine / Cei 3,6 milioane de români care locuiesc și lucrează oficial în străinătate au trimis anul trecut 3,4 miliarde euro în țară, marcând cel mai ridicat nivel al remitenților din rândul celor 27 de state member ale UE, arată datele Eurostat”.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 242 din 242   Mai noi› Cele mai noi»