Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 08, 2021

Forumul Structurilor Asociative din SNOPSN îi cere lui Marcel Ciolacu urgentarea adoptării Plx 199/2020

168 comments

 Dintre toate intervențiile asociative de la sfârșitul anului 2021 și începutul noii guvernări, această solicitare este cea mai importantă. 

Desigur că... din proiectul de acum 2 ani al PLx199/2020 ar dispărea articolul cu cuantumul minim al pensiei militare, operațiunea pentru stabilirea cuantumului minim suprapunându-se cu cuantumul recalculat sau actualizat  din  valorile soldei de funcție corespunzătoare gradului prevăzute, pentru anul 2022,  de Anexa VI, Cap I din Legea nr. 153/2017.



Forma Raportului Preliminar al Comisiilor Raportoare poate fi citită AICI

NOTA

Constatăm că domnii rezerviști din Direcția de Informații si Protecție Internă  din MAI și-au tras o asociație separată de ANCMRR din MAI. O fi și această asociație tot de utilitate publică pentru a beneficia de subvenții bugetare?



168 de comentarii:

Brenda spunea...

Ar fi cazul sa respecte și ei

Andrei spunea...

Cele 15 zile nu incep cu data comunicarii sentintei? Eu asa stiam.

Sorin spunea...

"Cu alese sentimente de stimă si consideratie"...?

Huhu Rezea spunea...

Daca se comunica Hotărarea 1602 de respingere a capătului de cerere privind suspendarea aplicării Deciziei nr.4/2020 a Curții de Connturi, ea ar fi fost publicatâ și pe Roli.ro. Or, nu a fost publicată.

Cezar spunea...

Sa moara dusmanii mei...!
🤣🤣😛🤐🤨🤯🤠🥳🤯🤠🥳

Ionel spunea...

Depasita Total aceasta forma de modificare a legii. Sa modifici o lege care se vrea aplicata pe cel putin 20 de ani cu prevederi referitoare la sume fixe la COVID !!!! Este de noaptea mintii ! Auziti, referitor la posibilitatea optarii pentru valorificarea in civilie a stagiilor adaugate intre 2011-2015. sa spui ca le scade la 68 % !!!!! Hopa, sunt foarte ingijorati de scadere !!! Dar de cresterea la diferenta de 32 % tot asa de ingrijorati sunt !? Nu ne mai facem bine.....NICIODATA. Pai daca dl general Bahnareanu semneaza asa ceva, nu credeti ca ar fi mai bine sa lase locul altora mai tineri ?

monteoru spunea...

Mai oamenii astia au imbatranit degeaba.Au atata experienta si tot degeaba.Cu scrisori deschise si cu cereri scrise inca nu au vazut ca nu se rezolva nimic?Suntem in jur de 150000 de pensionari in sistemul de aparare ordine publica si siguranta nationala si daca am merge la Ciolacu altfel ar fi lucrurile.Fara scandal,fara injurii.

Anonim spunea...

Concret domnilor. Ce trebuie sa faca acum CPS a MAI? Ca nu se mai intelege nimic...sau unii nu sunt chiar asa destepti si nu pot citi printre randuri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca-ti mor dusmanii, vei muri subit din lipsa celor pe care sa-i terfelesti cand iti vin gărgăunii! Nici ei nu vor sa mori, sa aiba pe cine injura si chisoli!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu salut orice initiativa si ii felicit pe intreprinzatori, cu stima si cu respect! Bravo, camarazi!

Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Mosi Teacă harnici si nimic mai mult.

Abia astept să citesc cartea " Lecopteristii " by Viurel .
Poate scrie ceva si de pensii ......

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luchy19 spunea...

Ce spune acest proiect plx 199/2020 ?
Astaxi am depus raportul de trecere în rezervă cu 01.02.2022, 28 ani cascheta cu 2 școală militară. Doamne ajută.

Paul Puiu spunea...

Politicienii nu vor sa indexeze pensiile rezervistilor cu 10% si unii visează aprobarea PLX 199/2020😂😂😂Acest proiect va ramane istorie, singura modificare va fi abrogarea L. 223/2015 si introducerea pensiilor militare pe contributivitate potrivit celor asumate de guvernanți in PNRR!!!! Nu l-am mai auzit pe deputatul Goarna fost lider SNPPC sa mai iasa pe portativ cu declarații belicoase, a lasat-o moale cu indexarea pentru anul 2022 iar despre PLX 199/2020 a uitat de tot!!!! Probabil baietii de la PSD i-au sugerat lui Goarna sa o lase mai moale cu retorica sindicala ca trebuie respectate obligatiile asumate in PNRR!!! Indexarea se va stabili intr-un coeficient din PIB de 9,4%!!!Potrivit obligațiilor asumate in PNRR se pare ca rezervistii in cel bun caz vor primi 2,6% indexare in anul 2022 sau deloc, CASS-ul fiind introdus pentru a mai diminua pensiile militare pana la stabilirea noii baze de calcul pe principiul contributivitatii!!! Pentru anul 2022 cred ca se impune ca multi dintre rezervistii sa nu isi faca planuri de crestere a pensiilor si sa se mulțumească sa rămână cuantumul net actual in plata macar!!!! Toate aceste cereri ale organizațiilor reprezentative a rezervistilor, adresate politicienilor, sunt decat o noua beție de cuvinte care nu vor ajuta la nimic, ca pana acum!!!!

Iulian Mareș spunea...

Uite ca si-a făcut loc și Copilul Minune al lui Țancă Uraganul, Amândoi au pus cărțile în foc în a 7-a!
Da, da, au și diplome...

micutzul spunea...

.....oamenii muncii de pe platforma industrială îl întâmpină pe mult iubitul .....''! Zici că e ''Scânteia ''!😀

Iulian Mareș spunea...

Referindu-se la documentul Uniunii Europene cu privire la Crăciun, pontiful l-a definit "un anacronism", spunând că – de-a lungul istoriei – multe dictaturi au încercat să facă acest lucru. "Este o modă a unui secularism diluat, apă distilată… Dar este ceva care nu a funcţionat în istorie" – a mai spus pontiful, subliniind totodată că "Uniunea Europeană trebuie să-şi însuşească idealurile părinţilor fondatori, care au fost idealuri de unitate, de măreţie, având grijă să nu facă loc colonizării ideologice", deoarece "acest lucru ar putea sfârşi prin a diviza ţările, putând duce la eşecul Uniunii Europene". "Uniunea Europeană trebuie să respecte fiecare ţară aşa cum este structurată în interiorul său. O varietate de ţări, fără a dori o uniformizare. Nu cred că va face acest lucru, nu aceasta a fost intenţia însă, atenţie, pentru că uneori se vine cu astfel de proiecte şi apoi nu ştiu cum să facă… nu ştiu, îmi vine în minte… . Nu, fiecare ţară are specificul său, însă fiecare ţară este deschisă către celelalte. Uniunea Europeană: suveranitatea sa, suveranitatea fraţilor într-o unitate care respectă specificul fiecărei ţări. Şi, atenţie, să nu se devină vehicul de colonizare ideologică. Din acest motiv, acea chestiune legată de Crăciun este un anacronism" – a mai spus papa Francisc.
O altă jurnalistă, Iliana Magra (de la Kathimerini), adresându-se papei Francisc a spus: "Sfinte Părinte, vă mulţumim pentru vizita dumneavoastră în Grecia. Aţi vorbit la Palatul prezidenţial din Atena despre faptul că democraţia este în retragere, în special în Europa. Ce le-aţi spune acelor lideri care pretind că sunt creştini devotaţi, dar care, în acelaşi timp, promovează valori şi politici nedemocratice? "
Papa Francisc a răspuns: "Democraţia este o comoară, o comoară a civilizaţiei, şi trebuie să fie preţuită, trebuie să fie păzită. Şi nu doar păzită de o entitate superioară, ci păzită chiar în rândul ţărilor; [trebuie] să păzim democraţia altora.
Văd două pericole pentru democraţia de astăzi: unul este cel al populismului, care există ici şi acolo şi care începe să-şi arate unghiile. Mă gândesc la un mare populism al secolului trecut, nazismul; a fost un populism care, apărând valorile naţionale, aşa cum se spunea, a reuşit să anihileze viaţa democratică, chiar viaţa însăşi, prin moartea oamenilor, devenind o dictatură sângeroasă. Astăzi voi spune, pentru că aţi întrebat despre guvernele de dreapta, să fim atenţi ca guvernele, nu spun de dreapta sau de stânga, spun altceva, să fim atenţi ca guvernele să nu alunece pe acest drum al populismului, al aşa-ziselor‚ populisme’ politice, care nu au nimic de-a face cu popularismele, care sunt exprimarea liberă a popoarelor, care se manifestă prin identitatea lor, prin folclorul lor, prin valorile şi arta lor... Una este populismul şi altceva este popularismul (…). Pe de altă parte, democraţia este slăbită, [ea] intră pe o cale în care, încetul cu încetul [slăbeşte] atunci când valorile naţionale sunt sacrificate, diluate spre – hai să folosesc un cuvânt urât pentru că nu găsesc altul – spre 'imperiu', un fel de guvernare supranaţională, iar acest lucru ar trebui să ne dea de gândit." (…)
Papa...

*Puteți afla și părerea Vaticanului despre cei care ridica ziduri sau sarma ghimpata, concertistica, în fata emigranților...

https://www.vaticannews.va/ro/papa/news/2021-12/papa-francisc-calatorie-cipru-grecia-conferinta-de-presa-avion.html

monteoru spunea...

Se spune ca omul cu cat imbatraneste devine mai intelept.Are atata experienta si inca nu stie ca la politicieni scrisori deschise si cereri scrise sunt apa de ploaie?
Mai oameni buni,numai 150000 de pensionari din aparare ordine publica si siguranta nationala in fata lui Ciolacu poate avea efect sau rusii la granita Romaniei.In rest orice demers nu este nici furtuna intr-un pahar cu apa.

E. Cristescu spunea...

Ce-s aia diplomati militari in rezerva? Atasatii militari pensionati sau toti rezervistii DIE/SIE?

Cezar spunea...

@/ Viurel..majurul de la C.I
Hai da.te cu Izoleana pe zapada
Nb
Esti inapt functional..citesti un tex scurt si nu.l intelegi!

Petrescu Ion spunea...

IONEL,

PLx199 nu-i depasita, ci numai intirziata.
nu este foarte buna, nu multumeste pe toti dar ca orice lege repara ceva, cuiva. Procentele 68 cu 32 nu sunt reale, sunt mereu in dinamica, unii trec la pensie iar altii pleaca spre... alte orizonturi....
M-as afla printre beneficiarii ei DACA s-ar vota.

Cezar spunea...

Borhot...
Te bagi?

Iulian Mareș spunea...

Mai stai omule! Sa fie apa mai limpede...

Cezar spunea...

Pe plx.199..esti boier Bibescu
Pe meritate nu ca "Mares dublu Oscar"

Iulian Mareș spunea...

Sunt atașați militari și loctiitorii lor din DIM/MApN și atașați pe interne ai MAI!
Greșesc...
Ceilalți au alta poveste...

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ 100%! Cu cine?

Marcel Orzan spunea...

Doamne ajuta cu Plx 199/2020, cine stie, poate, poate, le vine mintea de pe urma!!
Cred ca mai trebuie un amendament de genul:
“La Art. 2 Principiile de bază ale sistemului pensiilor militare de stat sunt următoarele:
Se introduce o noua litera, lit. g), cu urmatorul cuprins:
g) Principiul CONTRIBUTIVITATII, potrivit căruia Fondurile necesare pentru plata pensiilor militare de stat și a altor drepturi de asigurări sociale cuvenite pensionarilor militari se asigură prin bugetele institutiilor din sistemul de apărare, ordine publică și Securitate națională, prin alocari de la bugetul de stat si pe baza CONTRIBUȚIEI INDIVIDUALE LA BUGETUL DE STAT, platita de asigurati conform prevederilor prezentei legi si Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.”
Si la motivare:
“1. Pentru respectarea prevederilor art. 139 (3) din Constitutia Romaniei:
(3) Sumele reprezentând CONTRIBUŢIILE la constituirea unor fonduri se folosesc, în condiţiile legii, NUMAI POTRIVIT DESTINAŢIEI ACESTORA.
2. Militarii AU CONTRIBUIT intotdeauna, la fel ca civilii, pentru pensie/drepturile de asigurari sociale, cu exceptia ca aceste contributii AU FOST PLATITE LA BUGETUL DE STAT, BUGET DIN CARE S-AU PLATIT INTOTDEAUNA ACESTE PENSII SI DREPTURI DE ASIGURARI SOCIALE! A se vedea prevederile art. art. 31 Legea nr. 223/2015, art. 6 din Legea nr. 263/2010, pentru perioada 01.01.2011-31.12.2015, art. 78 din Legea nr. 164/2001, Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, SECȚIUNEA a 2-a - Veniturile pentru care se datorează contribuția și cotele de contribuții si pentru perioada anterioara datei de 01.04.2001, legislatia privind pensia suplimentara.
Si eventual pct. 3. Ceva de genul: “pentru a Evita confuziile viitoare ale CCR si prostiile debitate de tot felul de neaveniti, #rezistenti in spatiul public….”

Am trimis deja amendamentul la mai multi, sa vedem!

Arfy spunea...

Parului, de unde le scoți? Dacă vorbești cu prietenii de pahar, la o bere, e ok! Nu mai posta ce-ți fluieră vântul peste chelie!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

monteorule , mai bine du-te in Crâng si numără rațele pe lac.
Din cate se vede cam pierzi materie.......
Ce te faci daca astia schimba buletinul iar la sex trec doar ”activ” sau după caz cruce ?

Cezar spunea...

Super corect ! Si eu.
Scheauna cei care NU AU 25 ANI VECHIME MILITARA..
NU MAI TINE CU VE HIME DE TRACTORIST SI PENSIE DE ..COLONEL!!

Mihai spunea...

Este decembrie .Stati la locurile voastre .
Asteptati să-și facă proiectia bugetară si pe ordonanta cu masuri fiscale -bugetare pe anul 2022.
Cand vor avea proiectiile vor lua deciziile in privinta pensiilor ,salariilor ,etc
Fara bani din PNRR ,fara un ANAF puternic ,fara un DNA puternic sunt pe drojdie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sorinel, daca limba de lemn este tinută in sugel de strugurel Otonel isi pastreaza cate un mugurel, sa nu-i piara sămânța, precum dainuiesc crucile din cimitirul de la Săpânța, sau din ce fată mâța, cat ar fi de mititel, mai tarziu va prinde orice șoricel! Sa nu ne fie teama, pentru ca cei care vor baga petitia in seamă sunt tot un fel de neam de șmen cu limba de lemn! Au iesit sa ceara mai mari salarii si drumarii, si-o fac pe gâlcarii ca, daca salariile nu li se majoreaza, nu mai asfaltezaza si nu mai indeparteaza zapada care deranjează, de parca drumurile facute de ei aiurea ar fi autostrazile din Germania sa America. Nici profesorii nu se lasa mai prejos si amenința cu proteste en gross, dupa ce au ,,muncit'' cu mare prestanta de doi ani numai intr-o vacanță! Si amantele din birourile clocare de la Haparare au iesit cu o scandare mare de majorare, ca nu mai au bancnote sa si le tină la jartiere, bikini si sutiene ca rezerve pentru cotiere si genunchere, sa nu faca buba la aceste stinghere, si care fac parte cu cătare din grila de salarizare, cu riscurile nedorite de ,,accidentare'' prin batucire, slava Domnului, ca la garleaja boului!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@E. Cristescu, Nu cred ca exista acest termen, militar combinat cu diplomatic, devenit de sine statator ca titlu de rang; Ori una, ori alta, dar total separate. Rezervist militar, la care i se scrie in decizia de pensionare, printre alte functii, ca a activat detasat la un minister cu functia de atasat militar. Diplomatiei ii trebuie absolvirea de ASE, cu patalama in acest domeniu, dar si cu practica, statutul de ambasador fiind cel mai important, plevusca atasatilor, consilierilor fiind doar niste anexe, ca atasul la motocicleta sau remorca la masina, de care te debarasezi pe camp de ele si pleci in lumea larga, uneori devenind balastru si incurcand traficul.

Xpert 86 spunea...

Ministrul Budai fiind invitat la Romania TV a evitat sa precizeze expres ce pensii vor scadea in anul 2022 si motivul!!! Este lesne de inteles ca de fapt este vorba de pensiile militare considerate ca fiind speciale si care nu vor fi indexate cu 10%!!!! Din cate se pare si 2,6% pentru guvern constituie un efort bugetar foarte mare care ar putea fi evitat foarte simplu prin neindexare pensiile militare!!!! Avand in vedere ca pana la aceasta data nu sa facut nici un comunicat oficial despre indexarea pensiilor militare se poate concluziona ca indexarea va fi amanata si in 2022 la fel ca si cresterile salariale ale bugetarilor!!! Avand in vedere ca in PNRR se dispune abrogarea L 127/2019 si a L 153/2017 si a L 153/2017 si adoptarea unor noi legi rste logica inghetarea pensiilor militare si a salariilor si in 2022!!! Singura concesie va fi cresterea salariu minim si a pensiilor mici si introducerea CASS si indexarea doar a pensiilor de stat civile!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Avyanic, fara DNA-ul cu portocale, mandarine si banane trase pe sub paltoane la dame si dosare empirice la comenzi politice, fara un ANAF cu spagi cat un cerșaf, pe un PNNR made PNL USR de schilodire si saracire!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi am anuntat prietenii, peste 1000 cooptati in circa 3 saptamani pe fb, ,,Dreptate Ump-mv,'' ca datorita umilintelor la care mi-a fost supusa pensia militara sunt foarte dezamagit si ma retrag de pe fb! Il mai las sa citesc reactiile care sunt foarte aprinse, si chiar mi se da dreptate, apoi ma retrag si voi ramane doar pe @Huhurez Google. Nu ma mai intereseaza parerea nimanui de acolo si ma retrag din UNPR. Daca vor pe altcineva in locul meu, le urez succes! M-am saturat sa lucrez sindical pentru o cauza si sa nu fiu macar incurajat, asa ca ma retrag. Despre Coarna: daca e periat te bagga in seama, daca intrebi despre pensii e ocupat. Am terminat-o si cu el pentru ca e viclean, mincinos si neserios in cuvinte, el s-a dus acolo pentru propria traista! Aici pe blogul acesta militar ma simt intre ai mei, si daca as fi injurat, macar nu o face un civil ci un camarad. Restul e apa de ploaie, dezamagire, tristete si revolta ca actuala guvernare isi bate joc de rezervistii cei mai saraci si bolnavi! Macar o suma cat de mica sa ne fi dat si noua, cei cu pensii pana in 1600 lei, mai ales ca ei ne-au nenorocit cu oug 57 si 59!

monteoru spunea...

T3@Gaseste tu o solutie .Ai?Nu ai.Atunci stai in banca ta.Nu ma forta sa te tratez precum Kis.

Huhu Rezea spunea...

Nu s-a decis încă nimic pentru 2022. De ce te grăbești?

Paul Puiu spunea...

Huzu daca s-ar fi decis ceva favorabil pentru rezervisti s-ar fi comunicat ceva insa pana in prezent nimic, ceea ce denota faptul ca rămânem fata indexare si in 3022 minus CASS!!!!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

@ tehnocret @ CFI
Ma bucur ca Nastase se distreaza in Dubai
Ma bucur ca Udrea construieste la Cluj un cartier stelar
Ma bucur ca Livache este pe piciorele lui si nu-l mai intretine Irinuca
Ma bucur ca Tudorel Toader beneficiaza de trei venituri din salarii si pensii si trebuie sa-i care cu furgoneta de 3,5 t
Ma bucur ca dupa legile TT un gl pentru furt de 180 000 euro ia 1,5 ani cu suspendare iar unul ca fura o gaina incaseaza cel putin 3 cu executare.
Ma bucur ca grade si functii mari au dat onorul Țurcanei
Ma bucur ca prin televiziuni avem specialisti cu nemiluita .....si ocupa timpul naivilor
Ma bucur ca interesul politicienilor pentru pensiile primarilor este mai in prin plan decat pensiile romanilor de rand si a militarilor
Ma bucur ca avem gaze ,curent ,petrol si preturi precum in Europa
Ma bucur ca dupa 30 de ani avem cateva cioturi de autostrada
Ma bucur ca deocamdata nu am nevoie de sistemul medical romanesc
Ma bucur ca in sistemul de invatamant romanesc prostul satului sa fii si tot te faci cu o diploma de invatamant superior
Ma bucur ca Blaga scapat din mainile procurorilor de catre judecatori se bucura de cei 700 000 euro si face burta in partid. La fel si familia Cozma ploiesteanul.
....................................
Trist ca televiziunile l-au ascuns in ultimul timp pe Basescu alfel era un ajutor de nepretuit pe contributiva pentru Huhurez.

Cat despre interesul pentru pensiile militare, poate la a doua venire a lui Iliescu.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, cu toata pretuirea ce o am pentru Dumneavoastra, dar din toate declaratiile guvernantilor reiese clar ca pensiile speciale, in care s-au inclus si cele militare, nu au nici o sansa sa mai fie majorate, urmand doar intr-un viitor incert, in cel mai bun caz 2023, sa fie trecute pe contributivitate, baronii cu stele de aur luptand ca niste balauri ca pensiile mici si medii sa ramana asa, ale lor sa nu fie atinse si asa sa ramana treaba oablă! In ce priveste pe Dl General Gabriel Oprea, l-am rugat mai demult sa aiba o discutie cu Generalul Ciuca in ce priveste dezastrul si situatia grava a pensiilor militare mici, cu cuantumurile de la 47 lei si pana la 1500 lei, cat si discriminarile la pensiile medii, la fel de neîndestulatoare, sa determine clasa politica de necesitatea macar ca aceste pensii sa fie supuse atentiei, sa se faca o cat de mica dreptate, caci in 2 ani n-a miscat un pai in acest sens si, din rau in si mai rau, de am ajuns cu cele mai mici pensii din societate. Neraspunzandu-mi acestei solicitari Dl General, Oprea, consider ca nu mai contez in ecuatia domniei sale, si atunci de ce sa ma mai zbat pentru un partid si un sindicat militar pentru care lucrez sa le ridic valoarea de aproape 5 ani, sa ridic audienta si numarul de simpatizanti, daca nu-l intereseaza de soarta mea?! Asa ca, am hotarat sa ma desprind amiabil, cum nu as fi existat, pentru ca, oricat de amarat as fi, am si eu demnitatea si onoarea de om si militar, pe care inca le pretuiesc, si nu ma pot lasa umilit cu o atitudine indiferenta! Ii multumesc pe aceasta cale pentru clipele minunate avute in activitatea politica si sindicala si ii doresc succes in viitor, si sa gaseasca pe cineva mai devotat si mai valoros decat mine sa-l sprijine pe retelele de socializare! Cat despre pensiile mici din Armata, eu nu cred ca cel putin 5 ani, de acum incolo, ca se va mai face ceva, si nici un partid nu mai are acest interes, fie el de dreapta sau de stanga, Generalii avand cuvantul hotarator de executie ca, pensiile mici si medii, care oricum le stau in garleje, sa nu mai primesca nimic, spre a nu fi ei afectati! Oricum, fb niciodata nu m-a atras emotional si moral, fiind un camp tactic al civililor, in care inca nu m-am acomodat, datorita unui libetinaj si limbaj iesit din tiparele etice si morale, doar grupurile militare atragandu-ma cu luptele lor sindicale patimase, informatiilor si legaturilor camaraderesti, in rest, vax (populi)! Calatoria continua pe blogul @Huhurez Google...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avianic, felicitari pentru lista, foarte sumara, dar de mare ocară si edificatoare, si e o rusine mare sa gasim aici si cadavre militare atinse in haripa de Ghenerali de dezonoare ca au fost condamnati la inchisoare, chit ca dandu-li-se cu suspendare, stiindu-se ca avem asemenea podoabe si in randurile parlamentare, niste cersetori de voturi, unii cu ciocuri, si dupa ce au fost votati facandu-ne total uitati! Cum sa ceri de la un penal ceva legal daca el in cariera a fost ilegal? Iar Dl Falcoi, pe care-l consideram loial si langa noi, nu are cu ce se lauda ca a facut ceva, ca si Dl Coarnă, care e bun doar in goarnă, ca la cate minciuni toarna de ingheata apele am fi crezut ca deja s-au majorat toate pensiile! Oameni de nimic, nulitati in rele infratiti, care nu au un pic de demnitate si onoare militara, sa-si dea demisiile si sa dispara din politica afara, ca, daca erau cu adevarat militari alaturi de noi, se strangeau ca turma de oi si se duceau peste Ciucă berbeacă sa-l stranga de beregata sa faca naibii ceva o data cu pensiile de tot rachatul, care ne-au adus falimentul la tot leatul!

Iulian Mareș spunea...

Cornelius Flavius Ifrim,
nu îi scrie pe cupon diplomat militar, cum sa scrie asa ceva? Exista asociatii profesionale ale diplomatilor militari! Eu am vorbit de cei la vedere....
Si in MAE exista Institutul Diplomatic Român, al carui Director general este (nesperat) mr.(r) Iulian Fota.

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
dupa tiparul tau, da-mi voie sa adaug:
-Ma bucur ca l-am avut pe Orban Premier pus de...
-Ma bucur ca l-am avut pe Cîțu Premier, pus de...
-Ma bucur ca l-am avut pe Cioloș Premier desemnat pus de....
-Ma bucur ca l-am avut pe Cîțu Presedinte PNL pus de....
-Ma bucur ca social-democratii sunt puternici in DEU si tremura șpilhozenul pe...
-Ma bucur ca începem sa nu mai traim cu psihoza circului mediatic al Casei de producție DNA, cum dorea ...
-Ma bucur ca Ciuma Roșie este mai putin nociva decât Ciuma....., așa cum ne explica cel mai rasat Picat la Testul Pisa, .......
-Mă bucur că s-a mai renunțat la cea mai abjectă preocupare de a divide poporul și a-l opune pe segmente unul împotriva celuilalt(ți), generată de BEȚIVUL KIOR ȘI PERVERS, INFORMATOR AL DSS și continuata de....

*MĂ BUCUR CĂ DEOCAMDATĂ, MĂCAR ÎN ZILELE PARE, PARI A ÎNȚELEGE DRAMA ACESTUI POPOR FĂRĂ DE VOEVOD DE SEAMĂ!

Iulian Mareș spunea...

Oricand se poate adauga si .....”Trăiască al IV-lea Reich, care nu uita ”trădarea” bolșevică de la 23 August 1944.

Pretul gazelor pe piata mondiala la bursa astazi 3 dec 2021: 4,171 USD/1 Milion BTU. In Romania gazul se vinde la megawatt ora (1MWh =3,41 Milioane BTU). Rezulta ca pe bursa gazul natural este 14,22 USD/ MWh. 1 dolar american e astazi 4,38 lei. Inseamna ca pretul gazului pe piata mondiala la bursa in lei este astazi 62,28 lei.
Mergeti pe site-ul ANRE si veti vedea ca astazi pretul cel mai mic in Romania este 315 lei la EON, 627 la Enel iar Engie cere azi 630 (fara distributie si taxe si TVA).
Calcul profit: 505% (CINCI SUTE LA SUTA!!) la cei mai ieftini (EON), si 1007% (O MIE LA SUTA!!!!) la Enel si Engie. 85 % din gazul pe care ni-l vand astia e ROMANESC.
Multumim Guvernului, pentru liberalizarea pietei in conditii de maxima concurenta precum a cerut UE. Multumim pentru protectia sociala prin controalele pe care le face pentru a nu permite jecmanirea populatiei.
Apropo... anul trecut cand piata nu era "liberalizata"... profitul saracilor astora de la Engie Enel si EON era doar de 200%.Trăiască al patrulea Reich, care nu uita trădarea de la 23 August 1944.

Pretul gazelor pe piata mondiala la bursa astazi 3 dec 2021: 4,171 USD/1 Milion BTU. In Romania gazul se vinde la megawatt ora (1MWh =3,41 Milioane BTU). Rezulta ca pe bursa gazul natural este 14,22 USD/ MWh. 1 dolar american e astazi 4,38 lei. Inseamna ca pretul gazului pe piata mondiala la bursa in lei este astazi 62,28 lei.
Mergeti pe site-ul ANRE si veti vedea ca astazi pretul cel mai mic in Romania este 315 lei la EON, 627 la Enel iar Engie cere azi 630 (fara distributie si taxe si TVA).
Calcul profit: 505% (CINCI SUTE LA SUTA!!) la cei mai ieftini (EON), si 1007% (O MIE LA SUTA!!!!) la Enel si Engie. 85 % din gazul pe care ni-l vand astia e ROMANESC.
Multumim Guvernului, pentru liberalizarea pietei in conditii de maxima concurenta precum a cerut UE. Multumim pentru protectia sociala prin controalele pe care le face pentru a nu permite jecmanirea populatiei.
Apropo... anul trecut cand piata nu era "liberalizata"... profitul saracilor astora de la Engie Enel si EON era doar de 200%.”

M spunea...

"Ofițerii în rezervă și în retragere care au desfășurat sau au sprijinit direct sau prin acțiuni conexe activitatea diplomatică militară de cunoaștere a armatelor altor state și de promovare și dezvoltare a relațiilor Armatei României cu acestea."

Alexandru spunea...

Mai limpede, domnule Mareș? Poate când 'om face parte din Statele Unite ale Europei. Până atunci, mocirla va fi din ce în ce mai groasă. Să dea Domnu' să mă-nșel.
@Unknown, și eu ies acuși, cu 02.01. 2022. Vom vedea ce va fi.

Alexandru spunea...

@Viorel
Primești probabila indexare chiar dacă ieși după 01.01.2022?! Eu credeam că se acordă doar pensiilor în plată la 31.12.2021, sau 01.01.2022..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asociatia Nationala a cadrelor militare in rezerva si in retragere din Ministerul de Interne, au trimis o Petitie ministrului Bode sa intervina pentru a li se acorda rezervistilor aceleasi drepturi de majorare preconizate a li se da civililor din 01.01.2022, deci facand ceva, pe cand la noi ii trage cu harbul asta de oug 199, care avantajeaza tot pensiile mari, iar unul ca mine daca ia 100 de lei! Acolo la rubrica cu anul iesirii la pensie, eu de exemplu iesit in 2014 in limita, nu am nici un coeficient si nu am de luat nici un leu, cica mi s-ar fi dat mie o Raba de 16 tone de bani in 2016! Iar repet: Cei cu pensiile mici asa vor muri in veci, nefiind nici un fel de ajutor de solidaritate din partea Armatei si statului!

Viorel spunea...

Ne-au dat sau ne vor da (indexae în 2022) ?

CEZAR spunea...

Se imprastie formatia "Trio-Milogarii - BAND?..eu nu cred !!!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Ei.. asta este prea de tot!
Esti complet bulversat si lipsit de capacitatea de a înțelege ce discutăm pe acest blog dacă consideri că ar fi mai avantajoasă pentru d-ta o amărâtă de indexare cu 10 la sută decât actualizarea pensiei din valorile soldei de funcție din anul 2022 la care s-ar raporta eventuala adoptare a PL x 199/2020.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, tocmai ca nu inteleg de aia si bulversarea mea! Faceti-ma, va rog, sa inteleg si eu care ar fi suma totala eventual de primit, ca o data calculasem si era de 1300 lei, care ar fi ca o actualizare curenta mai generoasa! Deci bucuria pentru ce, cand civilii sunt indesati la greu si anual cu cate ceva, de m-au ajuns din urma socialii cu zero vechime in munca?! Marmelada subtire te duce bine pe drumul catre cimitire!

Leo spunea...

Eu am înțeles de la măciucarul de pădureni Flavius , că el vrea o majorare cu 10% a pensiei în primul pas iar , în al doilea pas vrea ACTUALIZAREA pensiilor militare la nivelul bazelor de calcul ale salarizării militarilor activi din anul 2022.
Deci Flavius , se vede că a citit opera litarară și științifică "PAS CU PAS" a unui mare profesor în viaţă.
BRAVO FLAVIUS !

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Ce BRAVOS?
Cum să consolideze colaborarea cu Coarnă și cu Găbiță dacă ei constată că este superficial în înțelegerea problematicii pensiilor militare?
Ii mai încaieră și pe cei doi generali, Hurdubaie și Băhnăreanu, președinți de asociative.😄
Si subliniasem în topic că este mai important demersul lui Băhnăreanu!

Huhu Rezea spunea...

CCR nu se poate substitui Legiuitorului când acesta dă legi constituționale.

monteoru spunea...

Daca cautati pe internet veti observa ca pulimea vrea cu orice pret anularea pensiilor speciale si in mod deosebit a militarilor si politistilor.Sunt foarte multi si importanti ca votanti.
O lege pe contributivitate le poate inchide gura.Sunt multiple posibilitati ca pensiile noastre chiar calculate pe contributivitate sa aiba valoarea de acum si chiar mai mare.Ganditi-va daca la calculul punctajului ar fi luate in seama toate veniturile lunare inclusiv alimentele,imbracamintea,chiria etc si daca toti am primi numai conditii speciale si alte conditii.

Brenda spunea...

In monitorul armatei spune că pensiile militare se indexează .

Huhu Rezea spunea...

Stalio
Stai jos "specialistule"! Ai umplut de sânge actualizările și recalculările preconizate în Pl x 199/2010.
Recalcularea se efectueaza când se modifică valorile elementelor de calcul al cuantumului sau cand se modifică însuși algoritmul de calcul al cuantumului.
La actualizare se păstrează algoritmul de calcul al cuantumului dar se măresc valorile soldelor de funcție sau de grad, dar și al elementelor salariale determinate procentual din solde de funcție.

Paul Puiu spunea...

La emisiunea lui Călinescu invitatul Goarna a spus ca exista in Parlament discutii pe mai multe variante pentru indexarea pensiilor rezervistilor, insa a omis sa le spuna!!!! Il ajut eu: zero, nimic sau Nada!!!!!Goarna a inceput sa se cizeleze, incepand încet sa se debaraseze de retorica sindicala confirm dispozițiilor PSD!!!! Nu va mai faceti calcule decat pe minus 10% CASS ca nu sunt alte variante, numai ca politicienii nu au curaj sa o spuna ca sa nu se producă revolte chiar la începutul guvernării coalitiei si in prag de sărbători!!! Va fi o noua ordonananta, ca atata pot politicienii de înghețare a pensiilor militare cu CASS minus 10%!!!!

Huhu Rezea spunea...

@Stalio
Fugi cu teoria chibritului despre.... de și la.
Recalcularea si actualizarea modifică doar cuantumul dreptului de pensie, nu reprezintă deschiderea unui nou drept de pensie.

M spunea...

@Monteoru

Pulimea zice după cum li se spune! 80% din oameni nu au o părere proprie despre un subiect, ei reacționează după cum li se spune. Cam seară de seară de vreo 2-3 ani li se spune de pensiile speciale. Dacă va amintiți, după ce Ponta a dat L223 subiectul nu a mai fost de actualitate. L223 a fost adoptată în cvasi unanimitate (un singur vot împotrivă) și lumea era OK.
A trebuit să vină campania furibundă a Olguței (evident obligată să spună ce spunea de niste gulerați care o amenințau cu o baterie de Patriot) ca oamenii să se inflameze iar.

În două luni în care subiectul nu mai e popularizat de politicieni și de slugile lor din mass media problema se stinge!

M spunea...

@Paul Puiu

😁 O metodă este ca atunci când vrei să adopți o lege care reduce ceva să faci în așa fel încât "beneficiarii" să o ceară singuri!

Vor să ne treacă pe contributivitate? Au înghețat actualizarea și indexările și am început să ne cerem singuri pe contributivitate!

Acum ne spun că nu pupăm indexare deloc așa că dacă de dau 2% să sărim în sus de bucurie! 😁

Mai parșiv a fost Ghinea! Pensiile sunt acum 8% din PIB. "Bă sărăcanilor, în mărinimia mea vă fac la 9,4%, să vă stea în gât!
Pentru asta trebuie numai să desființați pensiile militarilor, să îi aduceți și pe ei în acest procent!"

"Uraaaaaaaa!" Strigă gloata ineptă! Nu înțelege că pasul următor e: "bă, dacă plătim și pensiile militarilor de la CNPP nu mai încăpem în 9,4% așa că ciuciu creșteri următorii 10 ani!"

M spunea...

@Avianyc

La ce ne trebuie un ANAF puternic dacă privații sunt îngerii lumii? 😁

Apropo, dacă nu ai înțeles!
Mi-au trebuit 2 postări ca să te fac muci de enervare! Am vrut să îți servesc propria doctorie! Și dumneata te pricepi la toate, că pompierii nu au venit cu scară, cu perne, cu tulumbe .... 😂

Nu e plăcut când cineva care nu are habar comentează cu ură și dispreț despre un domeniu pe care îl stăpânești? Nu?

Vă sfătuiesc deci să aveți pe viitor mai multă decență!

Evident că subiectul Blue Air e încheiat pentru mine. Am demonstrat ce am vrut să demonstrez!

Toate cele bune!

Cezar spunea...

@/Viurel majurul de la C.I
Am consultat.o pe frumoasa Sabrina..
Mi.a zis clar
Viurel..majuru usor retardat...-Ula -Ula
-Ulaaaaaaaaaa pe toate liniile !
Ce sa.i faci..n.ai ce sa.i faci!
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Iulian Mareș spunea...

Pt că mulți din "pulime" sunt mai prosti decât măgarul care-l duce pe drumuri lăturalnice pe cel ce reprezintă Unitatea de Măsurat Proatia pe acest Blog... "C"/ P.P.

Iulian Mareș spunea...

Eu nu doresc indexarea pensiilor?
Sper ca veți înțelegeți de ce nu doresc....!

Cezar spunea...

@/monteoru
Retardat mai esti...
Si cine iti baga...toate pomenile insirate aici?

spiritul lui Haret spunea...

O fi Padina zis Cezar prost dar ii dau dreptate ca ati gresit cand ati renuntat la OUG 119/2011 dand posibilitatea dusmanilor din interior sa va friga.Aveati pensii contributive si la valoarea actuala a punctului de pensie vorba prostului de serviciu erati"boier Bibescu" si numai va ataca nimeni.Va mancat in cur si acum platiti.Mai mult decat atat pe spinarea voastra partidele aduna puncte si presa face bani.
Daca ne trec pe contributivitate pe legea actuala la civili si nu intra in functiune legea 127/2019 chiar ca vom ajunge saracii Romaniei.Am pensia in plata pe legea 164/2001 si cat ramane principiul cuantumului mai avantajos mai treaca mearga.Noi acestia pensionati inainte de 2010 o parte traim din bunatatea legii 164/2001,alta parte din bunatatea OUG 119/2011 nu din cea a legii 223/2015.Pentru noi legea 223/2015 in forma actuala este nedreapta de unde si dorinta de a fi abrogata.Asta ne face sa ne dusmanim spre multumirea politicienilor si cozilor lor de topor.Cat timp pensiile nu vor fi egale la functii egale,grade egale,vechimi egale, riscuri egale, intre noi nu va fi unitate de corp.

Huhu Rezea spunea...

@stelica
Stai dracului cuminte și nu te băga în teoria drepturilor.
Dreptul la/de pensie este un drept subiectiv patrimonial care se dobândește în condițiile legii pensiilor.
Cuantumul pensiei este expresia valorică a dreptului la/de pensie calculată imediat după indeplinirea condițiilor de/la pensie.
Cuantumul dreptului de/la pensie se modifică prin recalculare/revizuire/actualizare/ indexare și este garantat numai în măsura în care nu este micșorat sub componenta contributivă.
Pensiile calculate contributiv au cuantumul în întregime garantat, mai puțin adausurile acordate prin legi speciale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Paul Puiu, de la mine ai un 10 cu felicitari si 10 beri, pentru ca Goarna acum toarnă gogosele cu minciunele, ducandu-se dalacullui jmecheriile sindicatului pe metoda cersitului, ca fiind acum baron dă Șparlament tine laba pă robinet cu NON si NIET!

Huhu Rezea spunea...

@Stelica
Nu te strofloca! Nu ești singurul care confundă dreptul la pensie cu cuantumul dreptului de/la pensie.

mosmartin16 spunea...

Dar o fi echitabil ca pensiile celor trecuti in rezerva pana la aparitia OUG 59 / 2017 sa scada ( de pe card ), ca urmare a introducerii CASS la ceea ce depaseste 4000 brut... iar a celor de dupa OUG 59 sa nu scada ( tot de pe card ) ?? Daca doresti....pot concretiza in amanunt !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile & @Leo, Cand scriam dimineata eram cu grabire mare sa ma duc la patru cabinete medicale, bag sama pentru Ana, cu grija mare sa iau patru retetare medicale, si cam ravasit dupa sculare in trei picioare de scaune am postat cateva cuvinte ce au produs nervozitate, sau ilaritate, dar sa fim sinceri ca ce polologhim noi p-acilica nu va fi nimica, intrucay in culise se discuta la botulisme cu spută cum mai bine sa ne vuta la humerus cracus cu un ștoi alupigus, ca n-or hi ei atat dă prostovani sa-i satisfaca pă acesti sarmani saracani cu bani! @Onorabile, acum stim cu totii ce carabe tooot primim in loc de boabe la pensiile dă babe slabe, dar nu șloabe, si asta de ani de zile, asa ca ce sa mai cred eu, frate, ca-i adevarat cand peste noapte se schimba tot de la opincar la imparat, apoi legile pregatite sa se dea ceva si ele sunt facute ciulama, dar poate ca sa se ia, cum ar hi sa se ia cei 10% la peste 4000 lei ca cica sunt chiaburi si ei si trebuiesc jumuliti la fofei, caci hie iarna sau vara, daca nu se baga o sula de cizmar in pensia militara s-o doara cu bulache la centura de castitate, n-au ei liniste si pace! Vedem noi pana la 1 Ianuarie ce le pot pieile si la aceste jagardele politice, care au răni, cat polonicele pantecoase, de la atata batut cu caramizile peste chieptoase cu atatea promisiuni faloase si mincinoase! Cat priveste de Dl General, ii doresc sa aiba succes si sa fie sanatos, ca eu tare am obosit de atata asteptat amar si de muncit propagandistic, chiar in zadar...

Cezar spunea...

Orice poa sa se întîmple ..primesc
Dar sa nu se vînture Formatia "Trio Milogarii-BAND"!!

Huhu Rezea spunea...

Păi nu e nevoie să mai demonstrezi câtă vreme gulerații nu vor să admită că adevăratul cuantum brut al drepturilor de pensie este cel stabilit de noul articol 60, introdus prin OUG 59/2017, potrivit căruia cuantumul pensiei nu poate fi mai mare decât media soldelor nete, adică decât 58.5% din media soldelor brute ale bazei de calcul.
Cuantumul pensiilor stabilite pâna la 15 sept 2017 variază de la 65-85% din media soldelor brute pe când cuantumul pensiilor brute stabilite după 15 09 2017 poate ajunge la maximum 59,5% din media soldelor brute, medie în care intră toate sporurile de la litera g) a Notei de calcul.

monteoru spunea...

Sunt multe lucruri de comentat.Sa nu credeti ca la guvern si in parlament nu se cunoaste ca o parte din pensionarii militari doresc abrogarea legii 223/2015 si o lege bazata pe contributivitate.Este adevarat ca sunt mai putin vocali pe internet dar sunt mai prezenti in randul politicienilor.Cereti actualizarea pensiilor sau Plx 199 altfel legea 223/2015 ajunge istorie.
Mai Padina zis Cezar nu te dezminti.Ramai la coada caprei.Vezi magarule printre capre cum se calculeaza pensia pe legea 263 si nu mai behaii.Daca nevasta-ta a muncit si nu ai tinut-o la coada cratitei ia cartea ei de munca si vezi ce scrie in ea.

Huhu Rezea spunea...

Flavius
Îți pierzi orice credibilitate când dovedești interlocutorului că nu știi ce să ceri sau arunci cuvinte nesocotite.

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Vezi ce limbaj are mârlanul? Acceptați-l voi pt că este nu numai neșcolit ci și grobian!
Egalul tău... V-ati ciocnit valizele prin Dl. Țăcăliei?

Iulian Mareș spunea...

Numai celor pensionați începând cu 2011!

Iulian Mareș spunea...

Și dacă ar dispare siluirile L223?

Iulian Mareș spunea...

Sfat de la Primarul General al Bucurestiului/USR-sustinut de..., prof.dr. matematică, pt zilele foarte friguroase:
- Stați numai în colțul camerei, căci acolo sunt 90°!

M spunea...

Parcă s-a mai discutat. Dacă da, îmi cer scuze.

Stimati Domni,
prin Decizia CCR nr.472/8 iulie 2021, publicata in M.O. nr. 1091 din 16.11.2021, s-a stabilit ca persoanele care au trecut in rezerva pana la data de 01 iulie 2017, beneficiaza de plata ajutoarelor/ indemnizatiilor la trecerea in rezerva iar plata acestor drepturi se va face la incetarea cauzei de suspendare.Curtea a statuat ca hotararile instantelor de judecata prin care s-au respins actiunile ca premature sunt corecte. In prezent plata este suspendata pana la 31.12.2021, in conformitate cu prevederile art.44 din OUG 114/2018. In concluzie, ajutoarele la trecerea in rezerva sunt recunoscute de legiuitor si se vor acorda la incetarea cauzei de suspendare.
Cu stima, av.Sorica Damian.


Așa este când ești activ pe mai multe forumuri - nu mai știi ce subiect s-a discutat și unde! 😂

Dan 65 spunea...

Domnule Ifrim, luna aceasta aveti o pensie indexata, din partea mea. Am pus in contul RO87RNCBoo30103772950001, o anumita suma. Va doresc sanatate, la fel sotiei dumneavoastra (....daca puteti confirma sa stiu ca nu i-am trimis aiurea)

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andrei spunea...

Exact asa va fi. Atata timp cat militarii si asociatiile lor sunt divizate, nu va fi nicio forma de presiune pentru, macar, respectarea legii si acordarea indexarilor cu rata inflatiei.

Contributivitatea este si va ramane o fata Morgana, atata timp cat:

- nu exista un principiu care sa coreleze veniturile militarilor cu adevarata valoare a renuntarii la drepturi si libertati constitutionale precum cel la libera exprimare, drepteul de asociere, ori dreptul de a fi ales;
- nu exista o formula corecta de calcula valoare contributiilor pentru perioada in care acestea nu s-au platit de catre militari pentru ca asa suna legislatia de atunci;
- nu exista o corelare a veniturilor vechi si noi pentru aceeasi functie, acelasi grad si aceeasi perioada lucrata, ca sa nu mai spun de gradul de periculozitate;
- nu exista o proiectie clara a carierei si a veniturilor in cariera pentru militari, astfel incat toata lumea sa stie cat efort face si pentru ce beneficii;
- faptul ca unora le creste pe contributivitate, venind din mediul muncitoresc in scoala, fata de cei cu liceu militar, ori alte situatii care produc discrepante.

Pentru hateri, sunt ofiter MApN in rezerva, absolvent de liceu la Breaza, cu 20 de ani vechime, plecat din sistem in 2007. Pensie un pic peste 3200 de lei.

Si 24 din 24 de ore la dispozitie.

Huhu Rezea spunea...

Mu mai amețiți omul cu indexarea.
Nu primește indexarea de 2,6% pe anul 2022 decât pentru cuantumul aflat in plată pe 31 12 2021.

Skoda 4x4 spunea...

Subscriu si eu ptr.,,indexare'' dar am impresia ca nu este contul corect.Daca Dl,admin. sau C.F.Ifrim poate confirma....va rog postati .

Huhu Rezea spunea...

Andrei
Dacă studiezi L 119/2010 să vezi cum în doar câteva articole a stabilit reguli juste de calcul al pensiei pentru toți militarii funcție de veniturile brute din solde din intreaga carieră militară, nu numai din 6 luni.
Ca neterminat în cariera de ofițer, ai motive serioase să te temi de calculul contributiv al pensiei pentru numai 20 de stagii anuale. Doar cei care veneau din mediul muncitoresc primeau gradul de ofiter sau subofiter la vârste mai înaintate si nu reușeau să ajungă la 25-30 de ani vechime în serviciu.

Huhu Rezea spunea...

Te mulțumești cu puțin.
Subscrie pentru actualizare.

Huhu Rezea spunea...

A trecut și ziua de 09 12 și nicio pensie militară nu a intrat în conturile bancare?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezare, o vipera ca tine, cu doua coarne, care hulpește nu doarme, amușinandu-si victimile la bărzoiul dintre gogoloaie, isi leapada, satana, chielea solzoasă si soioasă vara, dar veninul, ba! Ce ti-ai distilat in toamnă din butoiul de carmol, cumva esenta vitriol? Ai grija cum il bei ca te dai de gol!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc frumos, camarade Dan 65, si Dumnezeu sa-ti dea sanatate! Maine ridic pensia, caci azi la amiaza mi-a intrat la BCR, si se va vedea primirea si voi confirma cand ma intorc di oras, mai intai trebuind sa merg pentru Ana sa-i iau o alta reteta, de la neurolog! Doamne, ajuta!

Dan 65 spunea...

La Raiffeisen Bank

monteoru spunea...

Cornelius nu vreau sa te bag in corzi dar nu te astepta la a 13-a pensie ca la militari s-ar putea sa sara randul
Mares@ persoana l-a care faci trimitere ,Padina,este netratabila.Liceele si sc.militare militare dau oameni de regula intregi la minte dar ce te faci daca pe parcurs incep sa auda voci?
Se spune ca omul pe masura ce imbatraneste devine mai intelept dar la Padina ai observat ca ii iese ceva serios pe gura?Din experienta am invatat sa nu ma pun cu nebunul si etilistul cand sunt in sevraj.Ii dai sa manance si sa bea si drept multumire te injura.Asa si cu Padina.Ii vrei binele si el drept multumire te besteleste.

BONIFATIE spunea...

Aveți răbdare până mâine!
Azi, pe teve RP realizatoarea vorbește de pensiile noastre. A început bine. să vedem cu termină sau o termină (emisiunea).

Skoda 4x4 spunea...

Vb.despre ,,indexare''in contul lui Cornelius F.Ifrim...cat despre actualizare pensii militare ..pauza /sprit.
Eu atat pot....poate altcineva reuseste si ,,actualizare".

Alexandru spunea...

La unii se mișcă deja lucrurile:
https://www.bursa.ro/marius-budai-anunta-ca-au-fost-trimise-in-circuitul-de-avizare-doua-oug-privind-majorarea-pensiilor-si-a-alocatiilor-61080548

Unknown spunea...

Am primit mesaj. Au intrat banii la ora 15.21.

ifrim spunea...

BCR a virat pe card la ora 14.47!

mosmartin16 spunea...

Huhu, dacă crezi că e de interes..îți pot trimite un material succint despre o altă iminentă inechitate pe cale a se produce în sistemul pensiilor militare ! Poți realiza o postare în acest sens...de consideri de cuviință ! Dă-mi o adresă de e-mail ! Mi-ai mai dat-o, dar am rătăcit-o ! Respect !

Huhu Rezea spunea...

Da, cu condiția concentrarii pe un spatiu rezonabil.
huhurez2013@gmail.com

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Alelei! Guvernantii sunt speriati ca vai de ei ca cei 1200 lei promisi, conform mamei Omida Ciolacu si babei Vanga Budăi, nu prea se regasesc in bancile cămătarilor ovrei, si atunci de unde sa-i iei? Aha, de la multinationale, care-s pline de parale si nu-s supuse la impozitare, ba inca, guvernarea cîțos liberala scapandu-i de la aceasta corvoada financiara cand le-au zis mincinos ca profitul lor este numai pe minus in gios, in realitate ele trimitand in tarile lor miliarde pe sustache, fara indioala fiind o mare evaziune fiscala, si daca va aduceti aminte ca tot acea guvernare liberala i-a scapat de aceasta povara prin omisiune fiscala. Poate e doar o diversiune, dar orice televiziune confirma cu realitati ca nu exista lichiditati la plati, si, pentru a nu se mai bate moneda pe acest sensibil subiect, au gasit ca ghișăft cu efect de deturnare si zăpacire a atentiei colective pandare difuzand, discutand si polologhind numai despre pandemia de guvid. Aud ca Premierul, un Jeneral cu tacheti, culbutori si supape, subtire si pe la spate de oamenii cațoasei e sabotat, dinamitat si sapat cu polidiscul si picammerul sa-i darame guvernul si, fara glume, fara nici un sprijin din stanga si din dreapa se simte singur pe lume, din cand in cand iesind pe estrada sa mai tina cate-o șaradă de promenada electorală, sau stupid vorghind de guvid, fara aluzii la pensia civila, militara sau speciala, ca daca ar vrea sa o faca, la un moment dat, iar sari toti liberalii direct in cap sa-i puna capac!
Epilog:
Si, pentru ca a nins si e mult glod si crosa de pălit bășâcuța a fost pus-n pod, giucatoriul de golf, care a fost lasat fara Guvanul mău si acum ii pare nespus de rau, ca un nărod se leagăna plictisit in funia de pe esafod, asteptand sa dea colțu' iarba, primavara, sa schimbe iar guvernarea cu o alta, care sa-i lingă cu slugărnicie laba, caci gașca asta de babe cu drepturi sociale l-a pus cu botu' pe labe...
Apropo: Câțoasa si-a mai schimbat discursul cumva, de la vitriol la venin cu halva, de cand si-a schimbat si dealerul, paiul, praful si nara...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cei doi de zero mici, dupa RNCB sunt tot normali ca ceilalti de zero (000), in set e bun numarul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Skoda 4x4, e bun contul, dar toate cifrele, inclusiv de zero, trebuie sa fie egale ca marime, camaradul mai sus din greseala a scris doi de zero mai mici, deci Ifrim Corneliu RO87RNCB0030103772950001 in cont BCR! MULTUMESC FRUMOS SI ANTICIPAT PENTRU GANDURI BUNE! DOAMNE, AJUTA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@TIZULE, @UNKNOWN, La 14.55 la BCR au intrat in Onesti pensiile militare

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, eu nici cat negru sub unghii nu ma enervez pe rautatile lui, dar regret ca la el sunt organice si veninoase, se umple de pacate si-i dauneaza la sanatate, la mine pamfletele fiind sa ne mai readuca zambetul, facand haz de necaz, ca daca n-as mai glumi pe aici sa inviorez atmosfera am posta plafonati si tristi, totusi ma rog pentru sanatatea lui si sa aiba o vita lunga, pentru ca nu stie ce face! Asa e cand unii raman copii si la batranete din cauza ca s-au atasat prea mult de scutece sau pampersi... Daca mergeau, ca noi, la ,,Izmene reci'' din spatele gardului la Divizia 67 mecanizata- Brăila, isi vindecau copchilăria, ca eu cate am insurubat acolo țoaiele cu țuicile am facut praf si scutecele si izmenele, Dumnezeu sa-l ierte si sa-l binecuvanteze pe Col Socol (sau Sora) Comandant ca tinea crasma langa gard, cum la Scoala de soferi 02269 de pe Carantina in Comorovca, Lt Col Clim Pascu ne cara mănguiti de la Codin cu masina, dupa ce si el se imburica cu salata de peste cu ceapa si-o stingea band vinul cu cofa, apoi in cazarma ne striga tare sa ne notam cu creionul chimic pe dosul boașelor din dotare ca nu mai calcam la Codin pragurile! Ce vremuri de-mi dau lacrimile...

Ionel spunea...

%Paul Va rog sa imi spuneti o tara membra NATO sau UE in care pensiile militarilor sunt calculate pe contributivitate !? Este adevarat ca pentru cei mai multi, avand in vedere bataia de joc la care sunt supusi incepand din 2011 incoace, cand a fost abrogata legea 164/2004, contributivitatea este mai avatajoasa in acest moment.

Viorel spunea...

Domnul avocat Sorisca DAMIAN vorbește în neștiință de cauză fără a citi Decizia nr. 472/2021 în integralitatea ei. Dimineață la ora 8,30 fostul Cdt. mi-a trimis exact ce a postat și domnul M. Caut pe google și citesc ce a decis C.C. Total diferit de ce propovăduiește domnul avocat în postare. Redau: CURTEA CONSTITUȚIONALĂ În numele Legii DECIDE: „ Respinge, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de…”. Urmează nume de pensionari cu nr. dosarelor aferente, Curțile de Apel sau Tribunale ce au sesizat C.C., iar la final art. din OUG emise în timp prin care nu s-au acordat în anul respectiv sau au fost suspendate ajutoarele. Deci, C.C. a hotărât că acele art. din O.U.G. SUNT CONSTITUȚIONALE ȘI CĂ NOI NU MAI BENEFICIEM DE NIMIC. Când spun noi, mă refer la pensionarii ieșiți la pensie în perioada 2011-30.06.2017. Au fost și excepții. Unii au primit. Așa e justiția.

ED spunea...

Romania va fi impinsa in razboiul Rusia-Ucraina, care sta sa izbucneasca de pe o zi pe alta. In aceasta conjunctura, este halucinanta iresponsabilitatea clasei politice romanesti, a capilor armatei si ai serviciilor. Care persecuta rezerva de cadre a armatei, prin afectarea continua a regimului de pensionare. Cadrele militare au atributii la razboi pana la implinirea varstei de 63 ani, varsta care este usor de anticipat ca va fi prelungita cu oricat, odata izbucnit razboiul. Ca doar nu vor merge pe front, polticienii care acum ii frig pe militarii romani, din toate pozitiile!

Un razboi Rusia-Ucraina in care dupa cum stau lucrurile este imposibil sa nu fie atrasa si Ucraina, nu este ca in Afganistan undea aveam in față niste oieri amarati, inarmati cu o pusca la 100 insi. Un razboi Rusia-Ucraina va provoca victime multiple, care necesita inlocuirea a mii si zeci de mii de militari ucisi. Cu cine, in cazul Romaniei, daca nu cu aceste cadre in rezerva, care acum stau cu mainile intinse pentru niste drepturi elementare, la oficialii statului roman!

Sa nu fin naivi! Orice razboi adevarat, incepe cu militarii activi ai momentului si se incheie cu cei rezerva. Iar acest lucru il stiu si alte natii, inclusiv rusii! Care rezerva in cazul Romaniei, a fost anihilata pas cu pas, chiar din interiorul Romaniei.

Huhu Rezea spunea...

Legea 153/2017 a abrogat art. 20 al Legii 284/2010, articol care acorda ajutoare si indemnizații la trecerea in rezervă, dar care a fost suspendat anual la aplicare , inclusiv pentru anul 2017.
Prin abrogarea L 284/2010, noua lege a salarizării a abrogat si drepturile acordate la trecerea în rezervă. Odată cu dreptul la ajutoare a fost abrogate si dispozițiie anuale care suspendau dreptul.
OUG 114/2018 a suspendat pâna la 31 12 2021, eventuale noi drepturi acordate de legea salarizării din 2017, nu drepturi care veneau din urmă.

Viorel spunea...

Ave Cezar. Era deajuns să-ți postezi doar o poză și nu 8 identice. Și nu am înțeles. Tu plângi sau râzi în ele. Oricum tot haios ești. Sper să nu sperii copiii când vin cu colindatul sau cu uratul. Trimite-o pe doamna la ușă în locul tău.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ED, Atunci sper sa se infiiteze tribunale militare, exceptionale, care sa-i judece si sa-i execute pe cei care au sabotat rezervele militare! Primul sa fie atârnatul Muilă, care a declarat, public, ca de Armata ii e sila, ca in afara de cusut nasturi si copci la gât, restul e o pierdere de timp urât! O declaratie din asta, descurajatoare, este cea mai inaltă tradare, mai ales cand te afli pe totem in pozitia Boss-ului suprem, ca daca l-as numi Comandant, as primi imediat de la camarazi in bot un bocanc!

Viorel spunea...

Alexandru. Nu fi supărat. Luni sau cel târziu până miercuri se va emite o OUG cu dedicație pentru pensionarii militari care va cuprinde indexarea de 2,6% din 2020 și o majorare (indexare) de 8-10% prin derogare de la prevederile art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015. Întâi au liniștit apele (societatea civilă) după care „ne mulțumește” și pe noi pentru a ne domoli câteva luni sau poate tot anul cu doleanțele noastre legate de PLx-199/2020.

Cezar spunea...

@/ HAI BAI SPRITU LU HARIER...
TU NU STI DE GLUMA?
PE DE ALTA PARTE SI TU M.AI INJURAT SUFICIENT..CÎND EU STRIGAM DUPA CONTRIBUTIVITATE
ASA CA PAROL..!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Comentariul postat a fost la plesneală pentru a vedea dacă unii pensionari interesați direct de ajutoarele la trecerea în rezervă sunt sau nu interesați de realitate și citesc și motivarea Curții Constituționale. Din motivare rezultă clar că pensionarii militari beneficiari de aceste ajutoare pe care nu le-au primit datorită art. din OUG, nu și-au pierdut aceste drepturi.
A SE CITI: 62. Curtea a mai reţinut, la paragraful 89 al Deciziei nr. 189 din 26 mai 2020, că autorii au înţeles greşit semnificaţia abrogării art. 20 alin. (1) şi (2) din anexa nr. VII la Legea-cadru nr. 284/2010. Astfel, urmarea acestei abrogări este previzibilă şi clară în sensul că dacă personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare au trecut în rezervă sau direct în retragere, respectiv raporturile de serviciu au încetat, cu drept la pensie, după 1 iulie 2017, nu mai beneficiază de ajutoarele şi indemnizaţiile prevăzute de Legea-cadru nr. 284/2010.
Paragraful 89 al Deciziei nr. 189 din 26 mai 2020
89. În plus, Curtea a statuat că autorii au înțeles greșit semnificația abrogării art. 20 alin. (1) și (2) din anexa nr. VII la Legea-cadru nr. 284/2010. Astfel, urmarea acestei abrogări este previzibilă și clară, în sensul că, dacă personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare au trecut în rezervă sau direct în retragere, respectiv raporturile de serviciu au încetat, cu drept la pensie, după 1 iulie 2017, nu mai beneficiază de ajutoarele și indemnizațiile prevăzute de Legea-cadru nr. 284/2010 (a se vedea Decizia nr. 403 din 6 iunie 2019, paragrafele 99-101).
În concluzie. Decizia de acordare a ajutoarelor la trecerea în rezervă rămâne la latitudinea Guvernului, deci a domnului prim ministru Ciucă și a Parlamentului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Alexandru, Budai este foarte pornit impotriva rezervistilor, mereu subliniind ca pe el nu-l intereseaza acasta categorie. Chiar azi, Ministerul Muncii m-a avertizat ca daca le mai trimit petitii pe tema pensiilor militare mi le claseaza, dar eu acolo le scrisesem clar ca prin actiunea Olgutei Vasilescu cu oug 57 si 59 s-au distrus si inghetat pensiile militare, la acea data ea fiind ministrul Muncii a implicat tot acest minister, care are acum obligatia morala si legala sa repare crima, sa-si retraga actiunea si sa repuna Legea la forma initiala si cu osebire partidul care o are pe inventar pe Fiola gestioneaza butoanele Muncii. Sa ma bage in seama? Kanci kalaki, mai ales ca mi-au zis-o franj ca nu-i intereseaza! Nu l-as vedea pe Budai sa trimita la analiza si aprobare o oug apartinand MApN. TREBUIE URMARITE CE COMUNICATE DE LA MINISTERUL APARARII SE VOR EMITE, TINAND CONT CA MINISTRUL NE-A BOCIT SOARTA! Eu il consider un om de isprava, dar mai stii ce dedesubturi politice sunt? Budai nu-i o lichea, e chiar foarte uman, dar nu are cum sa ne ajute legal. Sa nu uitam opozitia lui Cațu si ale celor din PNL
@Viorel, sa te-auda Dumnezeu!

Viorel spunea...

Am uitat. S-ar părea că așa cum spune C.C. că autorii au înțeles greșit semnificația abrogării art. 20 alin. (1) și (2) din anexa nr. VII la Legea-cadru nr. 284/2010, tot așa am înțeles și noi grețit pct. 1/iii din Decizia nr. 4 a Curții de Conturi. Să sperăm să fi greșit ca și mai sus.

M spunea...

De foarte mult bun simt Budăi la Antena 3

A explicat mai întâi propaganda și folosirea pensiilor speciale în scop politic.

Iar apoi a declinat anunțurile cu privire la acestea către miniștrii de resort.

Poate învață ceva și Olguța care începea orice interviu vorbind despre pensiile speciale ale militarilor!
Da, știu, o obligau gulerații, ea sărăcuța, prostuță, nu înțelegea nimic!

Huhu Rezea spunea...

!Viorele
Nu contează cum înțelegem noi pct.1/iii din decizia Curtii de Conturi ci contează cum s-a aplicat acest punct la CPS a SRI, adică numai pensionarii care nu au procentul de pensie de 85% primesc total sau parțial valoarea indexării din 2016.
Contează si argumentul adus de CC in Intâmpinare, sugerând că impactul bugetar este foarte mic la CPS a MApN, de punctele 1/i si 1/ii beneficiind foarte puțini pensionari, respectiv doar ce nu au procentul de 85%.
Nu-ți mai găsi justificări pentru cacealmaua pe care ți-au tras-o gulerații!

Huhu Rezea spunea...

Muscă-ți limba, Flavius! ce te-a apucat extremismele astea cu tribunale excepționale?

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. De unde știți cum s-a aplicat pct. 1/iii la CPS a SRI pentru că (,) cu ceva timp în urmă când v-am întrebat dacă știți ceva despre acest lucru (ținând cont de gradul și funcțiile avute) ați afirmat că nu ați lucrat în SRI și că nu aveți informații (știam că nu ați lucrat în SRI). CPS a SRI poate să-l aplice cum i-a impus Curtea de Conturi, dar oricând poate relua actualizarea în același sens și pentru ceilalți ce aveau procentul de 85% când C.Ap.B. va da o altă decizie contrară pct. 1/iii decis de Curtea de Conturi. Dacă vă referiți la impactul bugetar „enorm” asupra MApN prin eliminarea unor inechități aplicând pct. 1/i și 1/ii și eliminând pct. 1/iii decizie ce sigur va fi luată de CApB, asta înseamnă că sunteți de accord ca și în anul 2021 MApN să decarteze la bugetul de stat alte 2 miliarde de lei. Dacă au fost în 2019 și 2020, sigur sunt și în 2021. Cât despre justificări, țin să vă spun că eu unul mă justific pentru greșelile (asta nu a fost nici greșeală nici cacialma / greșeală a fost când m-am luat după sfaturile unora și altora și m-am găsit eu mai deștept decât alții) mele doar în fața părinților (tata nu mai este din 1994) și a bunului Dumnezeu. Nici în fața dumneavoastră, nici a colegilor de pe blog, deci în fața nimănui pentru că nu am nici o obligație, nici morală, nici materială față de nimeni. Dimpotrivă. Am vrut să fac un bine mie și altora prin ricoșeu. În loc de mulțumiri pentru stresul și efortul depus primesc observații. Nu m-a influențat, obligat, amenințat nimeni cum s-a afirmat uneori eronat pe blog.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, la ce harababura avem acum in tara, nu credeti ca ne-ar trebui chiar si o dictatura militara, macar asa, usoara, ca la Erdogan in țară, la Turkia, sa umfle la Jâlava puscaria sub lanturi si balamale cu lichele si puslamale, mai ales, si sa dzic ca insist, cu de-al de @Rezist? Hai, ca pe unul deja l-au insfacat cu droguri primite la sac, dar pe langa el ar poza frumos si tragatorul pe-o nara, un pacatos ca Catos! Democratia asta cu lugu-laga de-a Fefeleaga ne-a ruinat pe toti, de-am agiuns in durligele goale si fara chiloti cu atatia escroci, mafioti si hoti, mai ales cand vezi aiurit ca fura ditai instelatul aurit 170.000 de euroaie si el ia 1 an si giumatate de parnaie cu suspendare, de-ti vine sa-ti tragi de ciudă tesle in olaie pana metalul se-ndoaie! Ehei, ce trebonale militare exemplare erau candva in razboaie, de n-a scapat nici macar Mata Hari, daramite de-al de astia coate goale, care ne-au facut vietile goale si veniturile orfane la toate! Oi gandi prost sau bine, dar trebuie sa recunoastem ca asa cum arata tara dupa 31 de ani de democratie, am ajuns sa ne hie de Romanistan rusine in lume! Unde esti, tavarăsci Ceașcă, pupati-as talpile tale, dar fara gașcă, sa vezi ce ne-ai lasat si din toate cu ce rachat am mai ramas, vai si amarul, ca au furat pana si caramizile din pereti, chiar si varul, cand pe timpul domniei tale gaseai sarme si alte metale prin gonoaie chiar si prin ale drumurilor prafaraie, iar acum daca un nasture la tunică in Armata te-a lasat, nu are macar nici Muilă o trihirica de sarma de legat, o copcă de gârleajă de incheiat sau de spanzurat de-un copac!!! Geaba ghisăz eu cai verzi pe pereti plini de bureți nebuneți si creți, daca si cu parcă hoitul de la groapă nu se mai dezgroapă, să mai bea apă de la mandra din Șoșoacă, să nu-i dzic boșoalcă coaptă-n groapă!

Iulian Mareș spunea...

ED,
țări/armate precum/de tipul celei romanești combina in proporții rezonabile ambele structuri potentiale, pastrandu-și rezerve pentru regenerarea forțelor!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
nu știu ce l-a apucat, dar eu consider ca nominalizările nu numai ca nu-și au locul ci și faptul ca sunt singulare..... Ce altfel poti crede de un președinte care promulga un buget pt apărare de 0,9....0,8%? Semna și promulga ca BOUL sau deliberat?

ifrim spunea...

Ce seamănă îndemnurile la luptă ale lui ED cu cele ale Olescului!Zici că ambii au făcut practică la Donbas!

ifrim spunea...

Achiesez la cele scrise de pompierul atomic!😅 Foarte corect!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
ai afirmat asta: ”Legea 153/2017 a abrogat art. 20 al Legii 284/2010, articol care acorda ajutoare si indemnizații la trecerea in rezervă, dar care a fost suspendat anual la aplicare , inclusiv pentru anul 2017.
Prin abrogarea L 284/2010, noua lege a salarizării a abrogat si drepturile acordate la trecerea în rezervă. Odată cu dreptul la ajutoare a fost abrogate si dispozițiie anuale care suspendau dreptul.”

In concluzie o lege din 2017 poate sterge drepturi cubenite anterior promulgarii ei, anterior anului 2017? Ce fel de lege este asta?

Iulian Mareș spunea...

RNCB, adica esti la BCR?

Iulian Mareș spunea...

Ai George pe mobil?

Iulian Mareș spunea...

*Summitul Democraţiei (Summit for Democracy), organizat de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, în format de videoconferinţă.

**Doamne ce bine le mai zice! Sper să i se și întoarcă!

”În ceea ce privește progresul în domeniul drepturilor omului, o componentă esențială o constituie asigurarea siguranței și securității comunităților, persoanelor și instituțiilor împotriva antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură. Ne angajăm să dedicăm resurse și programe de pregătire, dar și să dezvoltăm cele mai bune practici în vederea investigării și urmăririi penale corespunzătoare în justiție a infracțiunilor motivate de ură.
.........................................

De asemenea, vreau să subliniez că implementarea măsurilor de întărire a capacității instituționale în lupta împotriva corupției este esențială pentru România, nu doar la nivel național, dar și în plan extern.

Domenii strategice precum sănătatea și mediul reprezintă preocupări majore pentru generațiile viitoare.”

Iulian Mareș spunea...

@M
am ajuns la concluzia ca Olguța a fost special aleasa pentru acest atac suburban si in esenta antinational! Guraliva, arzoaica inca, roscata, cârna, mahalagioaica cu școala PRM, dispusă sa riște oricat...bine ekipata, a și imorala ( ase vedea cazul sotului mediocru pus pe o simbrie excelenta pt a i se intoarce binișor tare, ca pensie alimentara) a reprezentat portavocea perfecta in aceasta disputagen femeie vs barbat, politician socialist vs casta militara!
Pacat ca nu s-a gasit niciun general, precum cel din Australia, care l-a acuza jurnalistei Tv (in emisiune cu un general) l-a intrebat daca nu cumva armata pregateste asasini kiar si in taberele de puștani, cu un fel de pregatire practica de supravietuire si inclusiv sedinte de tras cu arma?
Lejer, generalul i-a replicat cam asa: Dar si dv sunteti ekipata pt a deveni tarfa, dar nu sunteti!
Emisiunea a bagat publicitate, la reluare nu mai era jurnalista, care a fost trimisa atunci, pe loc, la casierie, a predat cardul de acces si ca bunavointa o masina a postului a dus-o acasa, pt ultima data!

CEZAR spunea...

NB!
@/MONTEORU..cu Cap de Gheata
Iti mai mentii parere ca Mares Dublu
Oscar ii un fost ofiter obscur de RADIOLOCATIE ??
Adica unul din aia care vedea pe ecran MILIOANE DE TINTE AERIENE CARE ATACAU ROMANIA?? ..in 1989.. sic
Daca da - eu zic ca tot un mincinos este ..el sustinind ca a comandat plutoane..companii batalioane..etc
Tu explica atunci ..ASCENSIUNEA LUI..
Academia la arme intrunite ..el care nu stia sa puna un pluton in ofensiva pe harta.

Andrei spunea...

@Huhu

Ai inteles gresit. Nu ma tem de taieri/majorari de pensie, cum nu ma intereseaza daca sunt „terminat” sau ”neterminat”, etichete de prost gust, dealtfel. Cand am iesit in 2007 aveam 1400 de lei net, pensie pe care mi-a taiat-o Boc la 1100 de lei.

Repet: am 24 de ore din 24 la dispozitie sa imi acord singur cate mariri de pensie vreau si pot, pentru ca nu sunt genul care sa astept sa imi dea guvernul de hoti ceva, ci imi creez singur. Pentru ca eu sunt mai interesat decat statul in asigurarea unui trai decent mie si familiei mele. Adica un venit mai mult decat suficient pentru mine si copiii mei.

Si aici abia m-as teme, cand fie statul incepe sa-mi puna taxe „ampulea” (doctrina PSD) ca sa mareasca pensii si salarii, ori fie atunci cand sunt discriminat fata de marile corporatii (doctrina de dreapta) carora le acorda facilitati mai multe decat IMM-urilor pentru ca aduc venituri mai multe la bugetul de stat.

Si cu asta inchei: majoritatea celor de aici incepem luna de la o suma care reprezinta pensia. Depindem de noi ce facem cu restul de 30 de zile, daca avem demnitatea de a nu sta cu mana intinsa, chiar daca ni se cuvine, si de a ne oferi singuri ceea ce asteptam ca indexari, recalculari sau treceri pe alte principii de acordare a pensiei de la stat.

Zi excelenta pentru toata lumea!

Sorin spunea...

Putin probabil ca Putin sa ordone o intervenție militară de orice dimensiune in perioada urmatoare, cel putin cat durează sărbătorile de iarnă pe stil nou si vechi. Conteaza daca isi trimite acasa soldații in coșciug de Crăciun.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Nu te-au amenințat dar te-ai udat pe tine când ți-au sugerat că o decizie nefavorabila a CAB ți se va aplica numai ție... ca intervenient.
Asa de repede uiti de unde stiu cum s-a aplicat pct.1/iii la SRI?
A spus-o chiar Curtea de Conturi. Amintește-ti recitind acest topic!

https://www.huhurez.com/2020/08/csp-sri-emis-468-decizii-de-revizuire.html

Unknown spunea...

Stimati colegi,
In opinia mea, pensiile militare nu se incadreaza in procentul de 9,4% alocat celor civile. Spun asta pentru ca pensiile militare sunt platite din bugetele proprii ale institutiilor in cauza. Pe cale de consecinta, indexarea acestora este o decizie exclusiva a conducatorilor institutiilor militare (in limita bugelor solicitate/alocate de catre guvern).

Huhu Rezea spunea...

Lasâ opiniile neacoperite de lege!
Indexarea cu rata inflației cunoscute la 01 01 2022, adică 2,6%, este obligatorie pentru casele sectoriale.

Unknown spunea...

Nu am spus in comentariu ca indexarea de 2,6% nu este obligatorie pentru CPS, ci am supus atentiei dvs cu totul altceva.

M spunea...

@Iulian Mares

Si eu am impresia asta despre Olguța! In plus s-a profitat de .... aaaa... resentimentele ei față de polițiștii care au efectuat, sub supravegherea procurorului, cercetarea în cazul ei.

În ceea ce privește reacția generalului (am să o caut, nu știam de ea) la noi se reflectă o stare de blegeală a structurilor de forță (din punctul meu de vedere complet tâmpită).
Îmi mai aduc aminte de o remarcă a unui general american (în contextul violențelor BLM):
- Dar, domnule general, faptul că vedem pe străzi trupe înarmate, ca pentru război, pe străzile Statelor Unite, nu vă gândiți că asta poate afecta sensibilitatea cetățenilor?
- Da, doamnă! Armata Americană este cunoscută pentru faptul că se îngrijește în mod deosebit de sensibilitățile oamenilor! 😂

@Ifrim

😂😂 El bombero atómico 😂😂

CristiS spunea...

Si la ING pe 09.12. pe la 14.15

Leon spunea...

https://www.ces.ro/newlib/PDF/proiecte/2021/OUG-pensii-publice-2.pdf

M spunea...

@Unknown

Nu se încadrează ÎNCĂ!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Dacă m-am udat pe mine rezultă că sunt sănătos, nu sunt dezhidratat, deci mai există lichide pe canal. Când tu dai la magazin o bancnotă de 100 lei și primești rest de la 10 normal că te superi. Cînd tu faci Cerere de intervenție principală și ți-o transformă în accesorie cu consecințe asupra ta, normal că te superi. Citiți vă rog propriu comentariu de atunci și postați un mic rezumat la ora actuală.
Huhu Rezea20 august 2020, 14:35
@Neacșu
Din răspunsurile CURȚII DE CONTURI rezultă că primul control de la MAI s-a încheiat fără a constata nereguli.
După ce fleții de la SRI au inghițit gulguta cu "se adaugă indexarea din 2016 dar numai în limita plafonului de 85%", conducerea CC a ordonat repetarea controlului.
Cei de la MAI și-au fundamentat corect procedura de actualizare și nu vor accepta soluția de compromis care înseamnă restituiri de indexări la aproape toți pensionarii MAI.
Mai susții că putea Ciucă să cheme CC, când în răspuns este consemnat special că numai cele 2 Camere ale Parlamentuliui pot cere efectuarea sau încetarea unui control.
Eu cred că la sfârșitul controlului la cele 3 case, Curtea de Conturi va îndrepta eroarea de interpretare a procedurii de indexare.
Cuantumul actualizat în 2017 potrivit art. 60 alin(1) nu este indexat nici cu 5% , care vine din urmă, la valoarea calculată în 2016, nici cu 5,25%, care a fost eliminat din calculul pensiei în plată prin procedura de conmparare de la art. 60 alin(3).
Și de final din răspunsul primit și la cea de a 2-a petiție: „Prin urmare, măsura dispusă de Curtea de Conturi la pct. 1 lit. iii din Decizia nr. 4/13.07.2020, în sensul că Actualizarea pensiiilor, în condițiile menționate mai sus, trebuie să se facă cu încadrarea în procentul de 85% din baza de calcul, conform art. 30 din Legea nr. 223/2015, se bucură de prezumția de legalitate, prezumție care poate fi răsturnată doar de către instanța de judecată, prin pronunțarea unei soluții de anulare a măsurii”. Deci, până și Curtea de Conturi specifică de două ori și dă de înțeles că pct. 1/iii poate fi anulat de către CApB. Sigur nu veți răspunde.

Arfy spunea...

CFI, Mușcă-ți limba scrisului! Sunt sigur că nu știi nimic despre dictatoriale militare! Dacă ai fi știut, măcar de una, n-ai fi scris bazaconii!

Cezar spunea...

Mares Dublu Oskar
Numai daca o cosi tu si o faci ..fata mare
Stiu..ti.ai tripla pensia
Frumoasa Sabrina..are si pentru tine..o comunicare
...-Ula...--Ula..-Ulaaaa...

Huhu Rezea spunea...

Vio
Te hahardezi în constatări.
Decizia CC se bucură de prezumția de lagalitate în intregul său si, prin respingerea cererii de suspendare a punerii in executare, este și executorie. Doar instanța mai poate răsturna prezumția, prin anularea integrală sau partială a dispozițiilor ei.
Dacă nu te udai de d-ta, nu renunțai la judecată și rămâneai intervenient alături de Curtea de conturi doar pentru susținerea pct. 1/i și 1/ii din Decizia nr. 4/2020.

Iulian Mareș spunea...

Ador retardați ca tine, care ai vorbe și idei puține! Marș la biogaz!

Iulian Mareș spunea...

Nu te speria de ceea ce nu știi! Au avut și alții și nu s-a rupt Galaxia Noastră!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Arfy, de ce sa-mi musc limba, daca am trecut prin dictatura comunista si liberalo-userista? Sa fim foarte seriosi ca cea comunista nu am simtit-o cu nimic grav, cum am simtit-o pe cea liberalo-userista, ca daca mai tinea un pic, ăia eram! Ceausescu nu ne tinea in case si sa amendeze de nebuni pe milioane de romani, nu taia pensiile si salariile, nu scumpea nimic, nu murea nimeni de foame, totul era gratuit in sanatate, ordine si disciplina, case gratuite la toata lumea, serviciu pentru toti, si nu cum s-a intamplat in dictatura recent cazuta de s-a distrus totul!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Citiți cele menționate mai jos și trageți concluzia de rigoare.
INTERVENȚIA MEA ÎN DOSARUL 4241/2/2020 fie ea accesorie sau principală oricum era respinsă în Judecarea procesului intrând sub incidența deciziei CAp. Bucuresti NEGATIV din următoarele motive:
1.) Legea conteciosului administrativ spune clar că Nu te poți adresa justiței în Atacarea unui Act Administrativ = FĂRĂ ÎNDEPLINIREA PROCEDURII PREALABILE.
Sub acest aspect eu aveam Decizie de Actualizare DEFINITIVĂ unde CPS a a înștiințat Tribunalul Botoșani cât și ÎCCJ la Recursul înaintat faptul că acțiunea mea este TARDIVĂ la Botosani iar la ÎCCJ că nu am îndeplinit procedura prealabilă OBLIGATORIE și în al doile rând arând că Nu am atacat Decizia de Actualizare conform Legii 223/2015 aceasta fiind definitivă.
Subsemnatul mai putea beneficia de realizarea dreptului pretins numai din rezultatul Sentinței emise dintre CPS a MApN și Curtea de Conturi printr-o Actiune în instanță Separată după Definivarea Dosarului 4241/2/2020.
Sub acest aspect șansa mea era minimă să câștig ceva, dar intram 100% sub incidența Sentinței CAp. București, iar dacă era în defavoarea mea, VORBA LUI Stelică, O MUȘCAM ORIGINAL.
CPS a MApN cât și CC putea ridica pe durata procesului conform CPC oricând EXCEPȚII PROCESUALE.
Mai este ceva de comentat pe acest subiect al renunțării ?

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Ti-am recomandat ca pentru sănătatea d-tale să stai deoparte de acest blog ori, dacă nu poți, abține-te să mai comentezi pentru a-ți justifica o prostie de care râde și Stelică.
Ti-am spus și eu înainte de a te retrage din proces, o repetă și instanța de câteva ori în Incheierea de respingere a intervențiilor, că decizia Curții de Conturi, în forma validată de instanta de contencios administrativ, se va aplica uniform tuturor pensionarilor cu pensii în plată la 30 06 2017, indiferent dacă sunt sau nu intervenienți în proces.
Cererea d-tale a fost admisă fără ca instanța să invoce lipsa procedurii prealabile.
Eu refuz să cred că d-ta nu ai citit topicul din 14 august 2020 in care atrageam atenția că nimeni nu se poate adresa CAB înainte de a îndeplini procedura prealabilă către CPS, cu cerere de revizuire a pensiei actualizate în 2017, procedură inițiată în baza art.65 din L 223/2015.

was spunea...

la dat din clanta suntem buni dar atat, suntem pensionari nu generali colonei etc,atat timp cat vom avea gandirea lui ,,teaca,, si nu actionam impreuna civili vor da 2 bani pe noi ,apropo suntem in 2021 ,Ceausescu a fost omorat acum 32 de ani ,partidul comunist a disparut,suntem in NATO de ceva ani

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Văd că sunteți foarte critic la adresa mea. O critică mai blajină și nu dură. Fiți corect și prezentați pe blog ceea ce v-am solicitat eu într-un mesaj trimis pe adresa de email care suna cam așa (sigur îl aveți în baza dv. de date pentru că nimic nu dispare pentru că nu se știe când aveți nevoie de ele / din reflex-obișnuință). „Domnule Huhu Rezea, având în vedere că vreau să înaintez și eu o Cerere de intervenție principală și neavând cunoștințe juridice, vă rog să citiți această ciornă și să faceți unele modificări sau să-mi dați unele sfaturi (nu aveam nici model de Cerere / Pentru că mi-ați refuzat ajutorul cerut m-am adresat domnului Mr.ing.dr. BĂZĂVAN, care mi l-a trimis cu mare drag și chiar mi-a urat succes) ”.
Răspunsul dumneavoastră a fost unul foarte tăios (probabil era o zi ploioasă).
„Acest blog nu acordă asistență juridică”. Cu toate acestea, după cum văd în topicul din 14 august 2020, ne-ați îndemnat: „ Cu totii....cu cereri de interventie, principală sau accesorie, la Curtea de Apel Bucuresti”. La atac zic eu în frunte cu regale Ferdinand I. Dar dacă eram afon în materie, de ce domnule Huhu Rezea nu mi-ați întins atunci o mână de ajutor. Dacă ați fi citit ce vă trimiteam, mi-ați fi spus din start. Vezi că îți mai trebuie aia și aia. În plus, eu am trimis la CPS a MApN 3 petiții prin care solicitam revizuirea pensiei arătând modul eronat de calcul al actualizării, la care am primit 3 răspunsuri, numai că am scris petiție în loc de Cerere de revizuire. Contează, dacă prin conținut ceream același lucru ? Tardiv introdus. Păi tot dv. ne-ați spus pe blog. Mergeți și deschideți proces împotriva CPS. Vedeți că mai aveși timp până pe 30.06.2020. Eu, respectânduvă ca persoană și indicații, m-am dus fuguța la Tribunalul Botoșani și pe 26.06.2020 am dat CPS-ul în judecată. Acțiunea a fost tardivă ? Unde nu știu, citesc, unde nu înțeleg întreb. V-am întreba și nu mi-ați răspuns. Ulterior am / ați revenit la sentimente mai bune.
Mai comentez pe blog ca să nu turbez. Afară-i vânt și e-nnorat, Și noaptea e târzie; Cățelul Rex mi s-a culcat – Tu inimă pustie, Stai tot la monitor privind, cu ochii plini de jale, Cum indexarea nu mai vine, Iar buzunarele-ți sunt goale.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Aici discutăm și oferim informații, nu acordam asistență juridică.
Dar de ce te subapreciezi în redactarea cererii de intervenție? Mai bine spune că ai "furat" de ici de colo.
Dacă trimiteai la CAB considerațiile juridice fanteziste ale lui Băzavan, soarta intervenției d-tale era aceeași cu soarta intervenției lui Băzavan și a asociației sale. Asa, interventia d-tale a fost admisa... dar...proverbiala lipsă de incredere...

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Conținutul Cererii de intervenție principală urmată apoi de Completări la cerere, în procent de 75% vă aparține (sfaturile și indicațiile date pe blog). Deci nu am „furat” ci am urmat pașii indicați de dumneavoastră. Inclusiv Recursul. Ceea ce a dat total peste cap pct. 1/iii (de fapt este stabilit deja pentru că Hotărârea CApB este emisă dar nu-i știm deocamdată conținutul) este documentul trimis de mine CApB ititulat Note și Concluzii scrise. Acest document înaintat (cu anexele) cred că a scos în relief modul grșit de interpretare / abordare a prevederilor pct. 1/iii de către Curtea de Conturi. Sigur CApB a modificat partial sau total acest pct. Un merit deosebit îl are domnul Avocat P. Stelică, care în momentul în care sufeream de pneumonie bilaterală și Covid mi-a sărit în ajutor, nefiind în stare să respir dar să mai gândesc sau să scriu vreun document către CApB sau ICCJ unde aveam termen de înaintare documente. Pe acest subiect, este penultimul comentariu. Ultimul va fi când le voi demonstra tuturor că pct. 1/iii a fost modificat sau anulat exact cum am spus eu. Și va fi în favoarea pensionarilor.

Huhu Rezea spunea...

Daaa...! Ai intimidat-o pe judecătoare cu acele considerații teoretice! A crezut femeia că ești profesor de Drept.
Unde, când și în ce document ai citit că instanța sau Curtea de Conturi a modificat pct. 1/iii?

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Chiar vă contraziceți propriile comentarii: Postați vă rog.
Huhu Rezea5 decembrie 2021, 22:48
Intervenienții pot declara recurs impotriva incheierii CAB, în cazul în care CAB nu anulează pct 1/iii, odată cu fondul, dar numai dacă una din părți declară recurs la ICCJ.
D-ta ti-ai tăiat orice posibilitate de a mai continua procesul.
ATENȚIE = APRECIERI POZITIVE:
Ai meritul că ai adus sub privirile instanței raționamente juridice pe care CPS nu a fost în stare să le invedereze, raționamente care poate vor conta în luarea deciziei.
Vezi-ți de sănătate, omule!
„Daaa...! Ai intimidat-o pe judecătoare cu acele considerații teoretice! A crezut femeia că ești profesor de Drept” ? Din comentariul de mai jos:
Huhu Rezea10 decembrie 2021, 20:48
ATENȚIE = CRITICI CONTRADICTORII PE ACELAȘI SUBIECT:
Daaa...! Ai intimidat-o pe judecătoare cu acele considerații teoretice! A crezut femeia că ești profesor de Drept.
Unde, când și în ce document ai citit că instanța sau Curtea de Conturi a modificat pct. 1/iii?
Deci pe 05 decembrie lăudați inițiativa mea care poate influența decizia judecătorilor, iar astăzi pe 10 decembrie vă schimbați opinia. Când spuneți adevărul ca să nu mai spun altceva ?
Unde = Acasă; Când = În ultima lună; Documentul citit = Prin deducere din Raportul Curții de Conturi și Răspunsul dat la cele 2 petiții înaintate de către Av. P. Stelică. În plus, Instanța de judecată judecă drept conform legii iar legea este de partea noastră.

Huhu Rezea spunea...

Să stii că avocatul Stelică nu te-a sfătuit bine. Poate s-a îngrijorat pentru starea d-tale de sănătate.Cum să renunți la judecată după ce formulezi cerere de indreptare a hotărârii?
Ceilalți petenți cu cereri de intervenție respinse ar putea în condițile descrise mai sus să atace Incheierea de respingere a intervențiilor dupăce CAB se va peronunța pe fond. D-ta,nu!
Doar dacă vei continua să te joci și să introduci o nouâ cerere până la termenul din februarie...

Huhu Rezea spunea...

Stelică, nu la tine s-a referit Viorel. P.Stelică este chiar avocatul lui. P. nu cred că înseamnă Plăgheanu.