Un produs Blogger.

marți, decembrie 14, 2021

Ministrul Dîncu a avut prima întâlnire cu șefii unor structuri asociative de rezerviști

51 comments

Domnilor presedinti,

Astazi, 14.12.2021,a avut loc intalnirea cu actualul ministru al apararii, dl Dancu, intalnire la care au participat din partea structurilor asociative si domnii Col. Dogaru si gl. Gropan. Din partea ministerului au mai participat domnii :Balu, gl. Hapau, Jianu, Spiridonescu, Rosu, Cipu si Spanu.

Am abordat probleme privind pensiile, legislatia militara, calitatea vietii militarilor, Statutul acestora in cadrul societatii, etc.

Ministrul apararii a subliniat implicarea noastra in solutionarea multor probleme ale militarilor si a solicitat sa il sprijinim in elaborarea unui pachet legislativ care va avea ca scop eliminarea aspectelor negative ce afecteaza viata militarilor.

Problema indexarii pensiilor va fi discutata in guvern, certitudinea fiind legata de cei 10%pentru pensiile sub 2500.

Voi reveni cu precizari dupa sintetizarea problemelor supuse dezbaterilor.

Cu respect

Col r Marian Tudor

MApN Ministerul Apărării Naţionale

Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro

Contact: 021-319.60.22

Nr. 358 14.12.2021

Întâlnire a ministrului apărării naționale cu reprezentanți ai militarilor în rezervă și retragere


Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit marți, 14 decembrie, la sediul MApN, cu reprezentanți ai conducerii unor structuri asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere.


La întâlnire au fost prezenți șefi ai unor structuri centrale ale MApN, cu responsabilități și atribuții în domeniul problematicilor propuse spre analiză.


În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă principalele subiecte aflate în sfera preocupărilor structurilor asociative ale militarilor în rezervă și în retragere, fiind analizate o serie de soluții posibile față de problemele ridicate.


Aceste soluții, de natură legislativă și procedurală, urmează să fie detaliate în perioada următoare, printr-un proces de consultare și colaborare între structurile de specialitate ale MApN și cele ale militarilor rezerviști, care se va desfășura într-un cadru instituțional.


„Deși mă aflu la începutul mandatului de ministru, problemele cu care se confruntă rezerva armatei îmi sunt cunoscute, din activitatea politică anterioară, în special cea de senator. Asigurându-vă de tot respectul meu pentru militari, vreau să vă informez că unul dintre principiile de bază ale mandatului pe care mi l-am asumat la conducerea MApN este legat de calitatea vieții militarilor și a familiilor acestora, atât a celor în activitate, cât și a celor aflați în rezervă sau în retragere. Vă asigur că vă puteți baza pe buna noastră credință, a mea și a echipei de conducere a instituției. Vom căuta, împreună cu dumneavoastră, soluții pragmatice și realiste pentru problemele pe care le întâmpinați”, a declarat ministrul Dîncu în cadrul întâlnirii.



Biroul presă

51 de comentarii:

Paul Puiu spunea...

La cei cu pensii pana la 2500 le va indexare 10% daca deficitul bugetar o va permite si la cei cu pensii peste 2500 lei li se va da indexare 2,8% daca deficitul bugetar o va permite!!!! Asa scrie in OUG 59/2017 si OUG114/2018 indexarea se acorda daca DEFICITUL BUGETAR O VA PERMITE!!! O noua bataie de joc marca PSD in colaborare cu PNL la adresa rezervistilor!!!! Cine are curaj sa puna pariu ca pana la urma va indexare zero sau 2,8% la toti???!!😂😂😂😂

Șoimul spunea...

Ok,dar reprezentanții structurilor asociative ce zic,de ce tac,ori ne reprezintă prin ,, tăcere"?
Dâncu a ținut un discurs politic și atât.

raul spunea...

Mai fratilor ,n-a comentat inca nimeni!Fuck you pe toti !Baaaaa daca dupa 25 de ani de armata ,dar inceputa de la 14 ani ca prostu ,vii si spui ca 2 800 e o pensie mare ,si o indexezi cu alta suma decat 10% deja traim in alta lume!Sa mai spun ceva de placuta sued3za ?????aBa Jianule ,ba Rosule puteti dormi linistiti?????Sa va spun ceva de lumanari??????Am notificare la gaze!Pt consum 8ntr o luna de iarna ,modest,pretul va f8 de 2 800 de lei!Da,2 800 de lei la o temperatura de 19 ,20 de grade!Suntem normali pt o factura pt gaze?????Ori eu sunt tampit ori suntem toti !Treziti'va ,ori ne va lua dracu pe toti!

BONIFATIE spunea...


Doamne iartă-mă!
Era să zic că-i „CINA CEA DE TAINĂ” dar sunt 15 în loc de 13 și este greu să-l identific pe Iuda (nu sunt grupați câte trei) iar Hristos lipsește.
Să fim optimiști dar nu creduli.
Până la urmă trebuie să apreciem demersul și implicarea reprezentanților pensionarilor militari.
Pe activii de partid și de stat... aprecieri după.
Sper să nu repet poanta cu STATUIA (STATU IA TOT).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aici, @Onorabile, situatia se prezinta cantabile, piano si puțin la cașto sa fie crezuta baro de cei care pun botu' la calul maro, cand el e negro morto mișto, dar șoparlica mea spune altceva, ca mai intai a fost un scandal intre cocarime si cei pensionati cu vechime, sarindu-si la beregați cu vorbe destul de grele cu stucheli ca de mâți, la care Jiganu, ca zlataru ziganu, a reactionat si a strigat ca ,,nu ne ajunge ca avem penziile pe care statul ni le-a dat indestulat?,'' si ca ,,ce am facut noi la viata noastra de catane sa avem pretentii de actualizare sa ne creasca pensia mare?'', de era sa iasa o incaierare cu paruiala si sa-i dea pe delegati afara! Promisiunea a fost ca ,,vom vedea, vom discuta si vom analiza situatia,'' dar asa, e ca si cum ai scuipa in praful din drum si ai crede ca un nebun ca flegma scuipata cu greață e asigurarea ta bancară pe viață si ai s-o gasesti acolo, nu numai maine dimineață, dar cu toptanul si la anul, chiar daca a trecut peste ea camionul sau faetonul, sau cum ti-ai da foc la tot ce ti-e mai drag pentru cioara de pe gard! E un joc de izmene reci pe glezne sa ne deruteze si sa ne prosteasca cu vorba pana la primavara, pana la vara, pana taman la toamna ailalta si pana la pulivară, pana ultimul dintre noi o sa moara si la urma, Jiganu clocarul sa stiga acestei generatii vechi becul!

totoiany48@gmail.com spunea...

Nu se creaza discriminai deoarece pensiile militare nu vor fi indexate . GHINION !

raul spunea...

Baaaai ,desi niciodata nu am fi fost de acord cu Huhu ,caci fac parte cum zice el din neterminati -as fi vrut si eu sa -l vad pe el cand iti vine decizia ca ti s'a desfiintat functia si ai o alernativa lq 200 km ori sa iesi la pensie,dar m -am saturat!Ati vazut cat cacat s-a mancat la Realitatea plusulii?Deja mi o scarba de mor!De 1 000 de mi o face dar sa d7ca dracu de imputiti!Si sa crape cu tara lor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pentru ei, pensiile militare nu-s o prioritate, ci din gunoaie niscaiva rachete, avioane sau fregate achizitionate pe sume exorbitante, si noua sa ne-o traga pe la spate pe deselate, si sa nu uitam ca ne-o meritam pentru ca nu stim, sau mai degraba nu vrem TOTI sa luptam! Ne-au mai dat si o lovitura, cultivata cu multa ura, si anume ruperea dintre activi si rezervisti, generatia veche de cea actuala sa zadarniceasca orice putere sindicala si care ar putea isca o rascoala ce ar periclita stabilitatea din mafia clocara si ministeriala. Nu mai suntem ceea ce am fost, ci o plebe dezbinata si cu un viitor, anost, fara rost si fara un Comandant autoritar si vânos sa ia taurul de coarne, hotarat sa dea cu cu ei de pamant! Cine sa ne fie comandant de actiuni, cand toti suntem batrani, rablagiti si ei ne trateaza ca pe niste mortaciuni, sau care ar trebui sa ne comande au pensiile babane si si-au primit la apelul bocancilor caciulile cu grade, tocmai sa ne tina deoparte de luptele sindicale...

Calinmihaib12 spunea...

Raul:
Oarecum legat de ceea ce ai scris,PREȚUL GAZULUI la BURSA AMERICANĂ (BLOOMBERG
TV) a scăzut de la 5,xx $/ U.M.(probabil MC..?) la vreo 3,xx %,dar la noi propagan da și guvernanții tot vorbesc de majorarea prețului gazului de 2-3 ori. !?
..Unde e adevăratul PREȚ al GAZULUI din subsolul țării noastre (oare o mai fi..ROMÂNIA.."țara noastră"..??!?)

Unknown spunea...

Mincinoși,întâlnire la mișto, sa păcălească prostii de militari

Iulian Mareș spunea...

Concluzia nr. 1: In 1987 eram mai bogati decat in 2021!...:)) Greșesc?
Stii unde si care este paradoxul? La Grecia!
Verifica ce FA, FT si FM au si ce nivel de ambitie si-au propus! Iar pilotii greci sunt foarte apreciati!

Iulian Mareș spunea...

Grupul de presiune se pune in miscare...Cărtărîscu (cf. Baselu) deskide c/ofensiva pt apararea unui mut! Cand era mut? Cand nu a avut un pdv privind cazul Portocala si a celorlalti! Atunci era tinut in zgarda, azi latraii ataca o hotarare a forului magistratilor si nu mai se amesteca in justitie? Cat despre ambasada US, ce asteptari mai poti avea?

https://soviani.com/2021/12/13/judecatorul-cristi-danilet-este-acum-un-om-liber-spre-deosebire-de-momentele-in-care-vizita-arhiva-sipa-sau-il-proteja-pe-seful-grupului-operativ-centra-sri-sie-ministerul-justitiei-sipa-respectiv/

Huhu Rezea spunea...

O primă constatatere.
Dîncu a spart monopolul Forumului promovat de Ciucă în relațiile cu ministerul. Sunt invitați la dialog si sefii SCMD și LADM, Dogaru și Gropan.

M spunea...

@tehnocrat

Nu e vorba de ce ne vând ăia ci de ce vrem noi să cumpărăm!

Leo spunea...

E MIMĂ !

M spunea...

Eu chiar nu înteleg care e problema domniilor voastre?

Încă de când au venit la guvernare (ba chiar și când erau în opoziție) PSD, prin vocea lui Ciolacu dar și a lui Câciu spuneau la unison un singur lucru: "bani la buget sunt, trebuie doar să îți stabilești prioritățile!". Iar noi trebuie să înțelegem că nu am fost și nu suntem o prioritate. Prioritățile sunt,.... repetați după mine!!!!..... Sănătatea și învățământul!
Dacă e să dea la șoșoci teste gratuite să se testeze de un milion de ori ca să scape de o pișcătură.... sunt bani!
Dacă e să crească iar salariile celor din învățământ.... sunt bani!
Dacă e să dea la firmele prietene... sunt, dacă e să nu plătească IT-iștii impozit.... sunt, dacă e să nu plătească rechinii imobiliari salarii la constructori (și mai nou nici TVA)... sunt!


Domnul Huhurez constată că au fost invitați și SCMD și LADM. Puteau să o aducă și pe Maica Tereza. NU a fost o discuție a fost comunicarea unor decizii!

În paralel Realitatea Plus-Minus au sărit cu rahatul! Le e frică să nu îi întrebe Câciu de datoriile alea!
Mai era un privat la Antena 3 de prin Ardeal (după vorbirea înceată și încurcată, presărată cu nenumărați de "îîîîîîîîîîî" și "îs" și "salar" care își plângea angajații care vor rămâne fără "salar" dacă el, patronul, se apucă să plătească taxe și impozite!

Deci, nu vă mai plângeți ca niște țațe!

Alkan spunea...

Guvernul discuta în ședința de astăzi indexarea pensiilor militare cu 2,6%.

https://evz.ro/sedinta-de-guvern-astazi-se-decide-majorarea-pensiilor-a-salariilor-si-a-alocatiilor.html

CEZAR spunea...

@/maKiSS
Si unde sint alea noi...care de fapt erau niste rable ce nu ajungeau nici la "genunchiul"F-16..vechi
Inca putin si vom primi si F-35....

M spunea...

Era un banc!

În avion!

"Bună ziua dragi pasageri! Vă vorbește căpitanul!
Priviți vă rog pe geam în jos: se vede pământul la 10 km depărtare!
Priviți vă rog pe geam în dreapta: motorul avionului arde!
Priviți vă rog pe geam în stânga: motorul avionului arde!
Acum priviți vă rog din nou pe geam în jos: echipajul avionului, în parașute, vă urează călătorie plăcută!"

Cam așa și cu psd-eii care ne plângeau de milă! Nu avem bani de creșterea soldelor, nu avem bani de indexarea pensiilor militare dar priviți vă rog ce Piranha 5 ne-am luat și cât de fericiți sunt cei din sănătate și din învățământ.

Ein Stein spunea...

A iesit Ciuca in conferinta si nu a pomenit de pensiile militare.

Ein Stein spunea...

@Huhu
Ajunge sa-i bage limba in ureche vreun contopist, "Vai domnu Dincu, dar dvs chiar va pricepeti la probleme de armata, nu stiu cum de nu aveti deja un doctorat, putem sa o rezolvam noi", si gata, s-a terminat.

Andrei spunea...

Țaaaaara deștept ești. Cum le știi tu pe toate, că baba de pe marginea șanțului.

Păi cine e Soviani și cine e Danileț? Primul a fost băiatul lui tacsu, fost specifici, dat afară de pe unde i-a dat sistemul ticăloșit câte o sinecură, pe când al doilea e băiatul unui om de la țară, care a ajuns pe barba sa magistrat, până în CSM.

Pe Soviani îl aplaudă Moscova, pe Danileț îl apreciază Ambasada SUA.

Vezi diferența? Desteptule!

Negritoiu spunea...

Domnule M, trebuia sa incepeti cu :
Daca e sa creasca salariile guvernantilor si al Presedintelui(raportate la salariul minim garantat ,care se majoreaza din ianuarie 2022)...sunt bani.
Am o rugaaminte:daca poate cineva sa explice cum o pensie de asigurari sociale,in valoare de 3000 de lei,este mica si se indexeaza cu 10% iar o pensie militara ,de 3000 de lei este mare si se indexeaza(numai daca guvernul are bani) cu 2,6% ?
Mai visam recalculari si actualizari ?

Ein Stein spunea...

@Huhu
Pe de alta parte, Dogaru are agenda lui, la niste presupuse discutii, in viitor, care o fi ala, va ingropa discutia cu, noi murim tineri, sange stramosesc, Ardealul rapit de dusmani, bla-bla, si iar gata, s-a teminat.

Andrei spunea...

Și? S-a rezolvat ceva cu asta? Nimic.

Atâta timp cât pensiile depind de ce e in buget, vom sta la plua politrucilor.

Nu știu cât e majorarea aia pentru fiecare, dar sper să fie mai mare decât cotizația la SCMDul lui Dogaru.

MIHAI spunea...

Pe Ciuca îl doare in paișpe de rezerviști.

Ein Stein spunea...

Incredere deplina am in dnul Gropan, e singurul care e capabil sa puna pe masa problemele, alea reale. Stiu ca mai intra pe aici si ii lansez urmatoarea provocare, la urmatoarea intalnire sa-l il intrebe pe Jianu si acesta sa explice ministrului, cum se face ca la o solda de functie de nici 2 000 lei ajungi la o pensie de peste 20 000 lei. Eu cred ca dnul Dincu va intelege, din explicatiile lui Jianu, care este de fapt adevarata problema, cine stie, poate se va trece si la vreo actualizare a pensiilor sau o modificare a legislatiei.
Pe de alta parte nu ar fi rau daca dnul Gropan ar lansa si o tema de discutii, daca tot cumparam armament, know-how, tactici, stategii, etc. de la partenerii nostrii, de ce sa nu cumparam/imprumutam si o lege a salarizarii, a pensiilor, a statutului de la ei? Cu punct si virgula!
Domnule Gropan, acceptati provocarile?

MIHAI spunea...

PS. Uitati-va la veniturile lui.
Cea mai defavorizată categorie de pensionari. Chiar și la celelalte pensii speciale creste partea contributivă.

MIHAI spunea...

PS 2. De ce mai avem legi daca le modificam noaptea după un pahar,după cum ne vine. Guvernul dă în stânga și în dreapta cu indemnizații și se caută că nu are bani pt rezerviști. Rușine

M spunea...

@Andrei

Unde îl aplaudă Moscova pe Soviani? Hai!!!! Dă-mi exact sursa!!!

Dănileț e un judecător care a amestecat administrarea Justiției cu politica de cea mai jegoasă speță, politica rezist!
Dănileț a fost exclus din magistratură pe baza unui raport al Inspecției Judiciare (organism fără subordonare politică) aprobat de Secția de Judecători a CSM (organism fără subordonare politică).
Și ce vedem noi? USR (partid politic) și Ambasada SUA (tot politic) se bagă peste deciziile magistraților!
Eu zic ca Ambasada SUA să îți vadă de procesele lor în care polițiștii albi sunt condamnați pe nedrept!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ati constatat foarte bine, @Onorabile, si va va felicit pentru observatiile explicitare, insa noutatea in tactica abordarii de stare si a degradarii pensiilor militare are ascunjisuri subsidiare de temperare a actiunilor sindicale, deci ideea de taraganare persistand staruitor si cu invitarea capilor sindicatelor, care la inceput ni se pare ceva strasnic si novator dar pe parcurs dovedindu-se la fel de chinuitor si danunator cu aplicarea amanarilor, pana la pastele cailor inverzind albul peretilor, si va explic repede si de ce: Acolo, in ministresul ala olog, este un microb aerob care se ,,propaghează'' si contacteaza precum carcalacii sau puii paduchilor pe greierii sanatosi ai ministrilor, rolul acestora fiind sa duca in eroare toate intentiile bune de facut indreptare la pensiile militare, microbul fiind produs in ale clocarilor laboratoare ca sa protejeze de concurenta pensiile jeneralilor de paie si jegurilor clocare! Pe acest microb aerob l-am vazut si eu la un miroscop de patolog, fiind obez, idiot si schiop, cu radacini ombilicale si famigliale din neamul rosiorilor, jiganilor, andropauzelor si pădurenilor din infectiile clocare, cu doctorate falsificate si gradele luate la apelul de noapte si pe pragul usii din bordelezuri de noapte, luminate ca rusii cu felinare rosii! Deocamdata e bine cu multumirea de sine, cum da cu mustiucu' Dl Dancu, noi am inghitit galusca ca asa ne-au educat cascheta si vipușca, mai cu o fasolică, mai cu o fomică cu farfuria linsă si cureaua stransa o sa mai rabdam inca fro patru, cinci ani, ca niste golani sarmani, austeritatile fiind impuse sa nu ramana generatiile clocare si de Jenerali, invatate cu căcălău de bani, cu bozonarele goale si desculte ca prostimea amploiata din gloata, ca sa se duca afara pe poartă pe lumea ailalta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu 2,6% sunt buni sa-i folosim ca hârtie igienică, caci cu ce te ajuta?

Șoimul spunea...

Dogaru este pe alături,nu cunoaște legislația privind pensiile militare, deviază de la temă... este degeaba.

Leo spunea...

Mircea file de poveste........
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

anonim spunea...

Care tehnica moderna?Poate pt noi ca altii "au fumat-o" demult

M spunea...

Dacă nu găsesc bani să le crească salariile la polițiști o să fie tare interesant!

Eu am prins vremea când polițiștii care trebuiau să intre în tură de noapte în București au refuzat să ridice armamentul și să plece în misiuni.
Alarmă..... am fost chemați toți de acasă.... Până dimineața s-a negociat cu ei și până la urmă s-au găsit bani. Interesant cum absolut nimeni din mass media nu a spus că o noapte Bucureștiul nu a avut poliție. 😁 Doar s-au minunat de creșterea accidentelor și a micilor furturi și a tâlhăriilor (se poate că nici hoții nu ai știut). 😂

Brenda spunea...

Adică monstruoasă coalitie

Brenda spunea...

Problemele sânt in CANERA DEPUTATILOR ,

Cezar spunea...

Ce mai cauta Dogaru..la diacutii cu Dîncu?
Nu ne-a oricopsit destul pîna acum?
Sau cauta un moment prielnic pentru a.l imjura ca pe LOV..ETC
ARE 50 % PLUS CA ZIARIST
CE CREDETI..LUPTA SA.I PIARDA?

MIHAI spunea...

100% la 100% vor venii înainte de alegeri și pnl-istii și psd-istii sa ne plângă de milă sa promită că vor face și că vor drege că e nevoie de o nouă lege bla bla bla minciuni și aiureli că n-au putut dar că au vrut dar nu i-am lăsat tata mare din cer .

Leo spunea...

Prin modul cum pune problema Mircică ( de a se reveni la forma inițială a L 223 ) , face jocul guleraților. jiganu își freacă mîinile și le spune citez " ce bă , nu vă ajunge cât aveți ?"
trebuia să-i zică cineva lui jiganu , " ce bă , dar ție și lui măciucă și nevastă-sa nu vă ajunge cât aveți ? "
N-are nimeni ce să mai facă cât măciucă e pe funcție și controlează gulerații cum vrea interesele lui și ale găștii lui.

valica spunea...

DEPARTAMENTUL DE LUPTA IMPOTRIVA PENSIONARILOR MILITARI, ESTE COORDONAT DE NOUL MINISTRU AL APARARII. LEGEA 80/1995, VA FI SI EA AMPUTATA SI VA DISPAREA ART.26 PRIN CARE SE ACORDA ASISTENTA MEDICALA GRATUITA LA REZERVISTI CA SI CELOR ACTIVI DE LA ART.23. PENSIILE MILITARE DE STAT VOR SCADEA DE LA 01.01.2022, PRIN GRIJA NETARMURITA A GUVERNANTILOR FATA DE PENSIONARII MILITARI CARE ESTE POSIBIL SA FIM GAZATI , CA SA SE PROCUCA ECONOMII LA BUGET, SA NU MAI FIE DEFICIT CU NOI SI PENTRU NOI SI DIN CAUZA NOASTRA.

nr. 1 spunea...

A fost prima intalnire de cunoastere, la a 2-a ar cam trebui ca fiecare entitate prezenta din partea rezervistilor( liga, sindicat, 4-5 asociatii deci in total maximum 6-7 entitati) sa prezinte, sub semnatura ,un program cu maximum 6-7 propuneri de eliminare a inechitatilor , cu termene clare si ca intindere max. trim. 1/2022( 4-5 etape de eliminare).Ideal ar fi prezentarea unui singur program de eliminare a inechitatilor insa , avand in vedere experienta celor 6 ani de umilinte, nu cred ca e posibil asa ceva. Altfel, va fi pierdere de vreme si peste 5-6 ani vom fi in aceeasi situatie, insa cu mult mai multe inechitati la activ! (unii cu pensii de mizerie iar altii cu pensii de 5 cifre, oscaruri, iondemnizatii de creatori bla bla bla).

un oscar = o pensie spunea...

dar ce treaba ai avut tu,tulumbare?
tu erai oricum soarece de birou si dormeai la ora 22 cand intra tura de noapte la politie,de unde pana unde legatura intre pompieri si politie???

un oscar = o pensie spunea...

bursa americana Nymex
pret gaze pe data de 16.12.2020- 2.677 dolari
pret gaze azi 15.12.2021-3.881 dolari
rezulta o crestere de 45%
in colonie
pret gaze la engie in dec 2020-0,12 kwh
pret gaze in oferta engie pt 2022-0,714 kwh
rezulta o crestere de 600%
am avut iarna trecuta o factura de 200 lei pe luna dar am noroc cu plafonarea,voi plati doar 0,370 daca ma incadrez in consum de 200 mc
suntem nebuni dar si prosti
trebuia sa iasa lumea in strada
deci la vara (daca ai avut factura de 100 in 2021) vei plati 700 pe luna

un oscar = o pensie spunea...

sunt bani dar cand vede politicul cuponul unora de teapa lui mares dublu oskar se stramba si zic pas,aici am ajuns din cauza nesatuilor de colonei si generali care nu au simtul masurii

Iulian Mareș spunea...

Andrei,
daca taceai filozof ramaneai!
...bine, daca nu ai legatura cu zicala, dar cu ce ai?

Iulian Mareș spunea...

Andrei,
eu kiar am crezut ca dumneata mai si treci prin filtrul gandirii, dar daca clovnul Danileț te fascineaza, tunde-i gardul!....
*Parintii lui au fost profesori si Maimuțoiul asta si-a pus parintii sa-l dea
in judecata pt pensie de intretinere, pe care colegii lui au si hotarat-o, numai si numai pt a-i scadea venitul din care se calcula pensia alimentara pentru propriul copil!
Ai mai auzit de o asemenea duhoare de om?

Iulian Mareș spunea...

un oscar = o pensie
Solutia era clara! Puneai mana pe manuale nu pe cărțile de joc si pe sticla cu cerneală nu pe pe sticla cu kokârț și faceai școala serioasă, concurai cu mine, cu toti coloneii, kiar și cu generalii....
Dar așa, tu ești pe alt tabel și acolo mori si mori in primul rand pt ca esti prost, pe corecte iti spun! Daca te musti de mana tu mori otravit....

Iulian Mareș spunea...

un oscar = o pensie
Pentru ca sunt in acelasi minister!
Ce, tu nu stiai ce se intampla la grajdul vecin?

nr. 1 spunea...

Corectare -intindere max. trim.1/2023 la postarea anterioara. Pe scurt 2 aspecte: inghetarea pensiilor speciale( si a celor militare deoarece 2,6% este tot un inghet)nu face altceva decat sa pastreze (salvgardeze !!!!!!!) pensiile de 5 cifre, multe fara o justificare temeinica. Pentru inceperea eliminarii inechitatilor( pe bune, nu gen sa se schimbe totul dar sa nu se modifice nimic) , in primele 2 saptamani din anul viitor uniunea asociatiilor si ligilor si sindicatul rezervistilor ar putea inainta catre Executiv un draft cu propunere de OUG pentru corelarea soldei de grad cu salariul mimim brut pe economie si recalcularea peniilor militare functie de noile valori. Nu este foarte mult insa e ceva (fata de nimic ori aproape nimic de acum) valabil pentru toate armele si toate gradele si este un element clar si precis prevazut intr-o lege organica-L153/2017 .Solda de grad este un element clar in art. 28 din legea 223/2015 care intra in calculul pensiilor militare!