Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 15, 2021

Pentru pensiile militare rămâne doar indexarea acordată din oficiu

187 comments

Din discursul generalului premier Ciucă, de la începutul ședinței de guvern din 15 decembrie, lipsește orice referire la indexarea pensiilor militare. 
Optimiștii zic că este de bine, că se acordă, nu se elimină indexarea din oficiu prevăzută de articolul 59 din L 223/2015, coroborat cu inflația cunoscută la 01 01 2022 de 2,6%, iar pesimiștii zic că dacă aveam și noi pensii contributive sau, cel puțin, calculate parțial contributiv... se măreau și pensiile militare cu 10%.
Să așteptăm finalul ședinței! Mai sunt 15 zile până la sfârșitul anului, timp suficient de dezamagire, fie pentru optimiști, fie pentru pesimiști.
Indexarea se acordă la cuantumul  pensiei militare în plată la 31 12 2021, indiferent dacă acesta este cuantum brut recalculat/actualizat în anii 2016-2017 sau rămas în plată ca mai avantajos decât cel oferit de dezastruoasa lege a pensiilor militare, ori este cuantum net stabilit după 15 09 2017  potrivit noului art. 60 din Legea nr. 223/2015.
Să nu mai aud pe cineva că spune că indexarea se acordă la procentul de pensie stabilită/recalculată/actualizată, dar până la limita maximă de 85%... că așa ar fi decis Curtea de Conturi! 
Indexarea se acordă cum este stabilit, deja, în art. 59 al L 223/2015... la "CUANTUMUL PENSIEI MILITARE IN PLATA LA  DATA 31 DECEMBRIE A ANULUI ANTERIOR"
Următoarea recalculare tinde să elimine calculul cuantumului brut al pensiei militare, toți militarii urmând să fie cadorisiți cu cuantumul net, egal cu netul mediei pensiilor lunare brute actualizate din baza de calcul. Ar scădea astfel anvelopa bugetară  destinată pensiilor militare.




187 de comentarii:

Trofin spunea...

Dacă se aplică indexarea din oficiu de 2,6% urmată de reintroducerea CASS de 10% pentru sumele care depășesc 4000 de lei , pensia mea netă se diminuează cu 2 lei iar puterea de cumpărare la 01 ian. 2022 va fi mai mică decât în ian. 2021 cu cel puțin 345 lei. Și când citești comunicatul MApN cu privire la grija guvernanților pentru nivelul de viață al supușilor lor te apucă o sila și în același timp o revoltă teribilă. Dacă se întâmplă așa ceva , mă simt un cetățean tolerat în țara pe care am servit-o.

Margarit Fernand spunea...

Este posibil să se dea 2,6%, dar NUMAI pentru pensiile sub 2500 de lei.

Leon spunea...

Nu va grabiti, in aceste zile trebuie sa apara si Ordonanta de Urgenta cu masurile fiscal bugetare pentru anul viitor !
Acolo vor fi cuprinse si eventuale derogari la pensiile de serviciu si pensiile militare, salarizarea bugetarilor, valoarea punctului de amenda, etc.

Andrei spunea...

Daca nu a zis nimic, ori se aplica legea, indexarea cu rata inflatiei fiind din oficiu, fie se va discuta in alta sedinta, dar obligatoriu inainte de bugetul pe 2022, pentru a fi cuprinse (majorari, indexari, recalculari, etc) in acesta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Era de asteptat acest mod de actualizat de la vedeta Romania tv, PSD, caci au o practica in a ne viola pensia, mostenita de la Fiola!

Paul Puiu spunea...

Indexarea se va aplica pentru rezervisti doar in mod conditionat, adica daca deficitul bugetar o va permite!!! Adica fiți multumiți cu cat putem sa va dam sau nu va mai dam nimic!!! De ce nu îngheață oare pensiile si salariile magistratilor si se vor crea rezerve financiare suficiente pentru acoperirea deficitului bugetar in 2022, oare ideea asta nu le-a venit politrucilor???? Inghetarea pensiilor si in 2022 a rezervistilor ar reprezinta o noua relaxare si pentru casele de pensii sectoriale pentru ca sa nu isi bata capul cu calcularea indexărilor!! Se vede susținerea prim-ministrului Ciuca fata de rezervisti, merita votat si la viitoarele alegeri pentru solidaritatea manifestata!!!! Inca o data Ciuca isi arata grija si considerațiunea sa fata rezervisti asa cum a facut-o si ca ministru MAN, susținând interesele partidului!!! Cred ca potrivit obligațiilor asumate in PNRR indexarea pensiilor rezervisti prin grija domnului Ciuca va fi 0 in 2022, aveti curaj sa puneți pariu????!!😂😂😂😂

Soldat spunea...

Hai sa fim seriosi! Fiecare,dar fiecare in armata a urmarit o functie mai buna,un grad superior mai repede si onoruri cat mai multe.Priveam cu sila cata slugarnicie fata de sefi la unii colegi,cat lins la talpa unor sefi doar,doar sa-i pastreze unde sunt pentru ca cereri erau mari la Canal,la Casa Poporului sau in unitati militare uitate de Dumnezeu.Aveam un coleg care nevasta-sa era cantareata de muzica populara.La absolvire in Comandamentul de arma a fost repartzat si dupa 35 de ani din acelasi birou a iesit la pensie.Fara trageri de lupta,fara aplicatii,fara noroiae si colonel plin.Eu in schimb ca sa ajung lt.colonel a trebuit sa dau mita comandantului desi in ultimii 12 ani de activitate aveam numai "foarte bine".Cred ca 80% dintre ofiteri au iesit la pensie scarbiti din armata iar eu pentru nimic in lume nu as mai relua aceasta cariera.Eu zic sa fim multumiti cu acesti 2,6 % pentru ca se poate si mult mai rau.

Unknown spunea...

Eu personal rețin ca era vorba de un indice de inflație și în ianuarie 2021 care a fost amânat pentru septembrie 2021 și de care nu se mai vorbește. Cu acest indice cum Rămâne?

Dani Jianu spunea...

Constat că vorbiți (scrieți) mult și nu ați înțeles mare lucru din ce ni se pregătește, păcat!

Cifff1967 spunea...

Eu nu sunt mulțumit

Huhu Rezea spunea...

Spune-ne și nouă ce ni se pregătește... ca să scriem mai puțin!

E. Cristescu spunea...

Bine scris,@Soldat. Subscriu intru totul.

MIȘU spunea...

Aproape 24 de ore au trecut de la ședința reprezentanților Guvernului/m.ap.n., cu reprezentanții asociațiilor/sindicatelor rezerviștilor militari, și nici până la ora asta nici un reprezentant al acestora din urmă,nu au ieșit public sa spună cu a decurs discuțiile, ce s-a hotărât?! Mă întreb și eu ca și alți camarazi ce face col. Dogaru,așteaptă sa l facă johanuss general???
....ce hale generalul Băbăreanu,mai așteaptă și el o stea pe umăr?
... nu va este rușine stimabililor,sa stați în fruntea acestor asociatii/sindicate și sa nu I reprezentați cum trebuie pe cei ce cotizează la voi,sa I informați despre cum sta lucrurile în speță pensiilor militare, problemă care îi interesează foarte mult !
Rușine domnilor ,Dogaru,Bahărean și alții care îi reprezentați pe rezerviști!

Leon spunea...

,,Proiectul legii bugetului de stat pe 2022 ar putea să fie gata vineri, iar luni să fie adoptat de Guvern, urmând ca imediat să fie trimis în Parlament, au declarat, marți seara, surse guvernamentale. În acest fel, România ar putea avea buget înainte de sărbători, scrie Mediafax,,

nr. 1 spunea...

Cateva precizari bazate pe legile in vigoare la acest moment si contextul politic:
1. le recomand celor obisnuiti cu publicarea de articole de inventii si inovatii la gazeta de perete sa studieze cel putin OUG 114/2018, OUG 1/2020 care modifica unele articole din OUG 114/2018 si OUG 226/2020si apoi sa faca tot felul de preziceri demne de ghicitoarele in stele verzi. 2. OUG226/2020 a decis ca pensiile militare de stat nu se indexeaza cu rata medie anuala a inflatiei in conditiile in care nici o pensie nu a fost indexata in 2021(acum pensiile civile cresc cu 10%, ajutorul social creste de la 800 la 1000 lei, multi pensionari civili primesc o suma de 0-1200 lei in ianuarie(numai o data in 2021) samd. Iata asadar o bogatie(chipurile!) de favoruri si facilitati, nu comentez aici ca unii care nu au muncit si nu au contribuit cu nimic la bugetul de stat ajung la 1000 lei iar altii cu zeci de ani de munca si contributie la activ ajung si ei pe la 1500-1600 dupa cei 10%. 3. Asadar, in acest moment pensiile militare , legal trebuie sa fie indexate la 1 ianuarie 2022 cu 2,6 sau 2,8% .Nu scrie nicaieri ca aceasta indexare depinde de deficitul bugetar cum unii gazeto-peretisti spun. Art. 60 citit cf OUG 1/2020 clarifica totusi problema cu nedepasirea procentului de 85% , in sensul ca : in cazul indexarilor succesive, cuantumul acordat nu poate depasi suma rezultata din aplicarea ratei medii a inflatiei..........: la care se adauga suma reprezentand ........Despre uriasul procent de indexare a pensiilor militare -2,6 sau 2,8% voi vorbi mai tarziu. Ca pensiile sub 2500 lei se indexeaza cu 10% este un aspect foarte bun insa faptul ca unul cu 2500 primeste 250 lei in plus de la 1 ianuarie iar cel cu pensie de 2501 primeste doar sfaturi placute si utile (daca le primeste si pe acestea) nu este nici onorabil, nici colegial, nici demn din nici un punct de vedere!

micutzul spunea...

Cu cât se întârzie mai mult actualizarea pensiilor militare cu atât discrepantelevor fi mai mari și cu atât mai puternic ar fi impactul bugetar.
Dacă respectau legea privind actualizarea potrivit soldelor activilor nici nu era nevoie de indexări.
Având in vedere comunicatele lapidare atât ale ministerului cât și ale ''asoligii'' rezervistilor trag concluzia că există două posibilități
1. Primim plăcuță suedeză și asoligile cad de kkt
2. In perioada imediat următoare 199 este dat ca OUG in varianta ''mult iubită '' de neterminați ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am vorbit in sine cu mine insumi, in solilogviu, ca un ageamiu, calm sa fiu si relaxat ca, de acum incolo, nu mai am nimic de castigat si, slava Domului, sa se faca voia Lui caci se vede franj ca rezervistii reprezinta un mare deranj si ni se arunca cu greață si venin in față ca ei au pentru noi o mare repulsie si un mare dispreț de porc mistreț, cu tente fasciste pe generatiile asa zis comuniste, de parca am fi noi cu ceva raspunzatori ca parintii ne-au nascut in anii anteriori si am fi instalat noi acea societate, care facea la toti parte cu dreptate in toate, pe cand asta impusa de imperiile si oligarhiile oculte si sorosiste ne-au impus politici anti nationaliste, anti progresiste, anarhiste si fasciste sa distruga valorile de democratie reala si de prosperitate sociala, cu eliminarea totala a tot ce are valoare spirituala si morala, regasita cu cinste in generatia trecuta, pe care acum crunt o persecuta, considerata ca fiind invechita, perimata si depasita si ca atare trebuie anihilata pana la exterminare! Acum, cu aceasta infecta cloacă, nu mai e o iotă de rezolvat din prostia asta toata decat sa ne conducem in soaptă camarazii, unul cate unul la groapa, sa-i mangaiem cu o lacrimă, onorandu-i cu inima devotata, pentru ca, bag sama, nu mai avem nici macar dreptul la onorul cu arma... Deie Domnul cerurilor ca, atunci cand la pensionarea lor, la sfarsit de cariere pe netrebnicul drum, sa pateasca dublu ce patim noi acum! Amin.

Huhu Rezea spunea...

Pentru rigoare.
Ca să indexeze din oficiu cu 2,6% nu mai trebuie nicio nouă reglementare.
Ca să indexeze cu alt procent, chiar si cu 2,8%, trebuie să se dea o dispoziție derogatorie de la art. 59.
La pensiile stabilite după 15 09 2017, depinde câte indexări au prins anterior. Simplificând aplicarea art. 60 alin (3), completat de OUG 114/2018, cuantumul pensiei lor în plată la 31 12 2021, cuantum care include și indexările ulterioare, se indexează cu 2,6% .

M spunea...

@Soldat

Mi se pare corect sa fii mulțumit daca ai dat mita ca sa te facă lt. col! Da, se poate și mai rău, pentru tine!

Iar prostia asta că "fiecare în armată a urmărit o funcție mai buna..." arată și de ce a ai găsit că SINGURA rezolvare era să dai mită!

Nu, domnule, fiecare în viață vrea să mănânce o pâine mai albă, și, dacă e posibil, cu un efort cât mai mic! În general însă incompetenții își atacă colegii! A ieșit ăla la pensie stând toată viața într-un birou? Poate era bun la ce făcea acolo!! Pe tine cine plm te-a oprit să ai o funcție de birou?

Vezi imaginea de ansamblu! Mă rog, încearcă să o vezi și dacă nu poți îmi dai niște bani și ți-o explic eu! Oricum ești obișnuit să dai mită!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce sa ne spuna, kamaradul @Jianu, @Onorabile, cand a intrat apa in corabie, suntem uzi pana la olaie si nu incap toti in copaie, sau nu ne ajung colacele de salvare? Daca ne explica Jiganu, clocarul, intelegeam, ca in bancul cu vula, parul si Postavarul, cat glojgarul, ca o sa avem cu banat de luat, in lelea dorului si la pastele cailor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E Cristescu, Bine scris ca actualizarea a ramas cel mai frumos vis!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Mișu, dar astia sunt sunt investiti, inaintati in grad si platiti sa ne inhingă pe la spate șișul, si ce sa ne mai comunice, ca ne-au aburit cu cateva promisiuni sa ne culce?

Dani Jianu spunea...

Huhu, nu e evident cum se raportează ministru și premierul la privește problematica pensiilor militare? Au început sa le trateze cum le-au tratat pe cele ale foștilor lucrători la CAP! Se pare că am ajuns paria societăți, așa văd eu lucrurile, sper să greșesc!

nlblog spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan B. spunea...

Asist neputincios la măgăriile realizatorilor TV și a invitațiilor acestora, ocazionate de posibila majorare a pensiilor militare de stat de sub 2.500 lei si de indexarea celorlalte cu rata inflației de 2,6%, dar numai dacă permite viitorul buget de stat.
La Realitatea TV s-a dezbătut această temă în lipsa unui pensionar militar (i-a fost teamă Mititelei că-I strică formatul emisiunii?), Hadăr afirmând că CPS a MApN are 90.000 de militari în rezervă sau în retragere, cu o medie lunară în plată de 3.700 lei; uită că această medie este ridicată de pensile magistraților militari, trecuți în rezervă cu Legea 303/2004, nu cu Legea 223/2015?
Dar cum de n-a aflat că, real, mai sunt doar 62.000 pensionari militari în evidența CPS a MApN, în care mai sunt incluși, pe lângă magistrați, cei proveniți de la SPP și STS?
Chiar să nu fi știut nimeni că pensile sunt plătite prin bugetul MApN de 2% din PIB, procentaj stabilit în baza protocolului cu NATO, în speță, în baza angajamentului liderilor români față de „licuriciul” yankeu, sau că 90% dintre pensiile adevăraților militari, proveniți din structura MApN, sunt sub 2.500 lei?
Cum se face că nimeni din guvern sau din conducerea MApN nu a intervenit, nici măcar telefonic, în a dezavua minciunile propagate pe „sticlă”?
De obicei, Hadăr este „blindat” în agumente le necesare măririi retribuțiilor și pensiilor personalului didactic (am văzut, în urmă cu apx 6-7 ani, la un lider sindical dâmbovițean din domeniu, un proiect privind pensile, după modelul „80% din ultima retribuție lunară”), dar n-a vrut vreodată să compare viața unui militar cu cea a unui cadru didactic (riscuri profesionale, timpi de CO, sistem retribuire, etc).
Și nici nu suflă o vorbă despre nivelul scăzut perpetuu al competențelor absolvenților diferitelor forme de învățământ!
Iar laitmotivul omniprezent în societate, referitor la lipsa așa-zisei contributivități a militarului pentru pensie (oare, ce-o fi fost „pensia suplimentar”?), este de natură a stigmatiza efectivele militare vechi și noi.

Să vă fie clar:
1. Deși Legea 80/1995 prevede gratuitatea actului medical și a medicației, fiind vorba de solidaritate, accept și taxa pe sănătate de 10%, dar cu condiția ca această să fie cheltuită în beneficiul asiguraților arondați, deci destinația banilor să fie stabilită în favoarea CASAOPSNAJ
2. Rezonez cu opțiunea PSD, referitoare la impozitarea progresivă a venitului individual al oricărei personae fizice, astfel încât parte din acesta să fie destinată plății pensionarilor cu venituri reduse (nu ca ajutor social!)

ATENTIE:
Majorarea și indexarea pensiilor militare sunt conditionate de consistența bugetului de stat?
Dar cele 450 mil euro pentru fierul vechi norvegian se pot regăsi în prevederile bugetului de stat sau în alocația bugetară pentru MApN? Face cineva pariu cu mine că această cifră se va majora până-n toamna anului viitor?
Pentru „guralivii” cu tentă critică, privind faptul că programul de guvernare nu corespunde întrutotul cu realitățile acestei perioade, să nu uite că respectivul program a fost definitivat fără a se cunoaște haosul financiar creat de vechea guvernare și de imposibilitatea identificării destinațiilor banilor înprumutați (60 mld euro) de Cîțu, în mandatele sale.

Dani Jianu spunea...

Kamarade Cornelius, multă filozofie, atât!

nlblog spunea...

De acord cu dumneavoastra. Prin indexarea pensiei OPSN/indexarea punctului de pensie in cazul sistemului public se urmareaste acelasi lucru, prin normele legale specifice fiecarui sistem, respectiv aducerea pensiei la valoarea care (cel putin) sa mentina puterea de cumparare. Ori, daca in cazul pensiei publice se considera ca fata de o anumita data anterioara, fata de care s-a produs dezechilibrul, aceasta inseamna cresterea punctului de pensie (cu 10% de la 1 ianuarie 2022), atunci si in cazul pensiei OPSN trebuie sa opereze normele legale de echilibrare. Ori, urmarind o decizie recenta a CCR, amanarea prevederii legale nu inseamna eliminarea normei, atunci inaintea aplicarii indexarii de 2,6% (valoarea inflatiei in 2020, aplicabila asupra cuantumului pensiei militare de la sfarsitul anului 2021), trebuie aplicate prevederile normei pentru pensia la 1 ianuarie 2021, care inseamna aplicarea indexarii de 3,8% (valoarea inflatiei in anul 2019) asupra cuantumului pensiei militare avute la 31 decembrie 2020. Asta in primul rand, ceea ce ar insemna aplicarea unei singure indexari de 6,5%. In al doilea rand, daca se reintroduce CASS-ul peste 4000 de lei, prin derogare de la prevederile art 59 alin(1) poate fi sustinuta si indexarea cu valori mai mari, probabil 10%. Sa vedem si parerea d-lui Huhu.

HALA spunea...

Bine dar vii cu mine la Palatul Victoria sa strigăm ceea ce ai spus în final?

Dan B. spunea...

Pentru cârcotașii programului social propus de către PSD în programul de guvernare, aprobat în Parlament:

Javrele din PNL și USR, uitând că sunt autorii degringoladei financiare din exercițiile financiare trecute, se împotrivesc respectivului proiect social, prioritizând planul investițional.
Cert este că cele două domenii sunt interoperabile într-o societate normală; cum, însă, investițiile nu au fost prioritare în guvernarea precedentă, de fapt neexistând vreun domeniu prioritar în afara propriului buzunar, eu apreciez ca prioritate reforma socială.
Căci nicio investiție nu se poate realiza cu angajați bolnavi, subnutriți!

Paul Puiu spunea...

Fiind intrebat ministrul Budai despre pensiile militare, acesta a declarat in fata jurnalistilor acum 10 minute ca are informatii dar ca ar fi mai indicat sa i se solicite ministrilor de resort ca sa le comunice celor interesati!!!! Pai cand au de gand sa dea un comunicat Bode si Dincu cu privire la pensii?? Trebuie rugati sa o faca sau le este frica de reactiile rezervistilor?!!! Probabil va fi o indexare de solidaritate, adica crestere pentru cei cu pensii sub 2500 de lei de 2,8% si de scadere pentru cei peste 2500 de lei datorita 10% pentru CASS!!! In lege nu exista indexare de solidaritate, asta este o noua bagatela marca PSD+PNL+UDMR!! Indexare de solidaritate trebuiau sa o instituie magistratilor , nu rezervistilor pentru cresterea pensiilor magistratilor!!!!

Huhu Rezea spunea...

CASS pe pensii se poate aplica doar de la 01 07 2022.

Leon spunea...

Deci in Sedinta de Guvern de astazi Nu s-a hotarat nimic despre Indexarea pensiilor militare!
Asteptam urmatoarea Sedinta, probabil Vineri..!

Tablouri-printate spunea...

Va rog, explicati de ce se poate aplica doar de la 01.07.2022?

merlot spunea...

Mai oameni buni constat ca politicienii dela varf precum si cei din presa au capetele seci ori putin le pasa ce s-ar putea intampla cu Romania.Rusii sunt la granita cu Ucraina.Nu sunt putini.Din imaginile aparute pe sticla nu par neinstruiti.Analistii militari presupun ca Ucraina in cazul unei invazii a armatei ruse nu rezista mai mult de 24 ore.Daca Ucraina se presupune ca nu rezista mai mult de 24 ore atunci Romania la un efectiv de militari instruiti de 70000 si cu dotarea prezenta cat ar sta in picioare?Mizam pe aliatul strategic dar acesta in cat timp si cu ce ajunge?Nu fac apologia Rusiei dar la nemultumirea prezenta a cadrelor militare in rezerva-se vede ,se citeste -Romania este o prada sigura.Cu o inexare de 2,6 % si asta nesigura iti cam dispare cheful de a muri.Dela populatie care majoritar este saraca nu te poti astepta la mare lucru cu atat mai mult cu cat pregatirea militara a ei a fost total abandonata.Rusia fie ca a fost tarista sau comunista a fost tot timpul un imperiu si asa va cauta sa fie si in viitor.Chiar daca va renunta in schimbul unor favoruri sa invadeze Ucraina peste ceva timp scena o va repeta.Cu un vecin ca Rusia nicidata nu ne va fi comod.Cred ca multi dintre noi ne vom cauta adapost cat mai departe.Adio rezerva.
De curiozitate am cautat pe internet ce salarii si pensii au cadrele militare ruse.Nu am gasit.

M spunea...

@Trofin

👍 Corect!

Pe 01.01 trimit către Centrul Militar livretul meu militar cu rugămintea să nu mă mai deranjeze.

😁 Vroiam să îi dau foc în fața guvernului dar mă gândesc că o să zică lumea că a venit Dide....

HALA spunea...

Produci scârbă soldatule.
Sunt cu miile ofițerii care au preferat rămânerea în onorabilul grad de maior decât să dea mită ca tine.

monteoru spunea...

Prin indexarea pensiilor militare cu 2,6% si plata cu 10% a CASS guvernantii slabesc capacitatea de aparare a Romaniei.

M spunea...

Concluzia mea e că cu PSD e mai bine decât cu PNL pentru că ăștia ne dau indexarea pe când ăilalți nu ne-au dat nimic.

În rest, multă m#ie!

Cum e aia că "cât timp o să fie PSD la putere nu scad pensii și salarii"?

VIOREL spunea...

Nu mai alimentaţi speranţe deşarte bătrânilor pensionari. Din datele publicate în anii trecuţi, comisiile şi concluziile lor ar fi trebuit să ofere măsuri în domeniu cam în 2026. De altfel, proiecţiile bugetare multianuale ale ministerului făcute în baza propunerilor statului major general,nu prevăd chiar nimic în următorii 5ani. Nu funcţionarii de la juridic şi de la financiar sunt de vină. Dar avem speranţe în şoşoaica. Are în trenă câteva sute de colonei şi generali din aur şi este foarte pornită.

M spunea...

Cam 82.000 de ruble adică vreo 1.200 USD. Dar se bucură de diferite alte beneficii (de exemplu asigurare medicală cu adevărat gratuită).

O salarizare și drepturi asemănătoare au și cei din Ministerul pentru Urgențe (Emercom).

Cezar spunea...

@/TEHNOCRAT..RECTE maKiSs
Si totusi..tu rontai o pensie de ..4000 lei
Nu esti cam scirbos sa citezi din ..Dante
Aaaa..ca prietenul tau drag..Mares dublu Oscar..are 15.000..este cu totul altceva!!!
Asa.i in tenis...
Dar tocmai..voi sa oracaiti..cel mai tare...???

Alexandru spunea...

👎🤮capacitatea de apărare a României

Huhu Rezea spunea...

Prevederile art. 4 din Codul fiscal instituie principiul predictibilității legislative în materie fiscală, potrivit căruia „Prezentul cod se modifică și se completează prin lege, care intră în vigoare în termen de minimum 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României

M spunea...

Măsurile ce vor fi prinse în buget:
1. Taxele și impozitele locale rămân neschimbate
2. Indemnizațiile demnitarilor și funcțiile asimilate acestora vor fi înghețate.
3. Toate pensiile speciale vor fi înghețate.
4. Pensiile pentru primari se prorogă cu un an.
5. Se îngheață toate sporurile în sistemul bugetar, orele suplimentare vor fi compensate cu zile libere. Nu se vor acorda premii, decât pentru sportivi și elevii și profesorii îndrumători cu rezultate la olimpiade.
6. Pentru anumite categorii de personal plătit din fonduri publice, se vor crește salariile cu o pătrime din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 pentru anul 2022 și cele din luna decembrie 2021. Este vorba de categorii de personal din sistemul de sănătate, sistemul de învățământ (profesori, personal didactic auxiliar), polițiști și militari.
7. TVA de 5% pentru locuințele de până la 120 de mp și cu o valoare maximă de 140 de mii de euro (este vorba doar de achiziția unei prime locuințe).
8. TVA de 5% pentru energia termică, atât pentru populație, cât și pentru școli și spitale și alte instituții publice.
9. Se introduc voucherele de vacanță pentru anul 2022.
10. Se instituie stopajul la sursă pentru contribuțiile pentru angajați – dacă patronii sau șefii de instituții găsiți cu nereguli în urma controalelor nu plătesc aceste contribuții datorate angajaților în termen de 60 de zile atunci riscă deschiderea unui dosar penal.
11. Se introduc măsuri de combatere a evaziunii fiscale, precum factura electronică.

G4media

Andrei Cosmin spunea...

@Huhu Rezea

In ultima decizie relevanta a CCR (aia in care s-au desfiintat pensiile militare), scrie ca nu se poate introduce o taxa noua, respectiv nu se poate creste o taxa existenta decat de la 1 ianuarie anul urmator, cu conditia ca 1 ianuarie sa cada cu cel putin 6 luni dupa modificarea legislativa.

Deci teoretic CASS pe pensii se poate aplica cel mai devreme de la 01.01.2023 . Sigur ca tampitii de politicieni au o alta interpretare: ei spun ca nu se introduce o taxa noua si nici nu se creste vreo taxa, ci se elimina o scutire.

Acum ramane de vazut daca asta e in spiritul deciziei CCR sau nu, dar in ultima perioada au cam dat inapoi cu CASS pe pensii. Presupun ca guleratilor nu le-a convenit situatia (ei fiind primii vizati) si au facut presiuni ca sa se renunte la chestiune. Tot asa cum au facut presiuni sa se renunte la actualizarea pensiilor si le-au inchis gura tuturor care venisera cu intentii bune (Coarna, Caciu, Ciolacu etc...).

Andrei Cosmin spunea...

Rusii sunt cam la nivel cu noi ca PIB / cap de locuitor si venituri lunare, iar legea pensiilor militare la ei functioneaza pe acelasi principiu al procentului din ultimele salarii. Deci la venituri, militarii si rezervistii lor sunt probabil la acelasi nivel cu ai nostri. Nu stiu daca si la inechitati or fi la fel. Tot pe principiul procentului din ultimele salarii e construita legea pensiilor militare si in China.

E. Cristescu spunea...

@M: 1.200 USD si plutonierul si colonelul? Ca daca faci media, nici la noi nu-i rau.

Leon spunea...

Articolul 4
Modificarea și completarea Codului fiscal
(1) Prezentul cod se modifică și se completează prin lege, care intră în vigoare în termen de minimum 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) În cazul în care prin lege se introduc impozite, taxe sau contribuții obligatorii noi, se majorează cele existente, se elimină sau se reduc facilități existente, acestea vor intra în vigoare cu data de 1 ianuarie a fiecărui an și vor rămâne nemodificate cel puțin pe parcursul acelui an.
(3) În situația în care modificările și/sau completările se adoptă prin ordonanțe, se pot prevedea termene mai scurte de intrare în vigoare, dar nu mai puțin de 15 zile de la data publicării, cu excepția situațiilor prevăzute la alin. (2).
(4) Fac excepție de la prevederile alin. (1) și (2) modificările care decurg din angajamentele internaționale ale României.

luchy19 spunea...

https://www.agerpres.ro/comunicate/2021/12/15/comunicat-de-presa-ministerul-justitiei--831764

Laleaua neagră spunea...

Indexare inflatiei din 2019 4.6% se va da la pastile cailor

ifrim spunea...

@Corneluș.Repulsia și disprețul sunt reciproce!

ifrim spunea...

Ia uimește-ne și luminează zapciule!

Leon spunea...

Articolul III
Prin derogare de la prevederile art. 4 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, dispoziţiile prevăzute în prezenta lege se aplică începând cu veniturile aferente lunii următoare publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.

ifrim spunea...

Păi s-a dat comunicat,s-a discutat exact cum scrie acolo!

ifrim spunea...

Greșit,ne pregătesc bomboanele de pe colivă!

Iulian Mareș spunea...

Tu nu gândești ca un militar...soldat ești, soldat ramâi....
Aici kiar sunt militari în rezervă nu deraiat ca tine...
Exact asa spunea și unul care zicea ca dacă dădea nu știu cât ajungea general...
Jocul greșeli așteaptă și viata doar prosti!
De prin 2000 accederea pe o functie nu se mai face la toată unui șef ci aplicând s-o concurând pt acea funcție...

Iulian Mareș spunea...

E,
nu pot subscrie acelor prostii...
Pentru ce funcție ai concurat?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt unii cu pensii de 4000 lei si dau la medicamente, benzina si utilitati 3000 lei, ce da dai si ce sa iei?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dani Jianu, in loc sa ne dea banu,' suntem serviti cu perfidii si filozofii la brodeală cu mistocareala, crezandu-ne o masa atinsa de bosorogeală ce pune botu' la orice pacaleală!

M spunea...

E. Cristescu

E vorba de un maior.

Iulian Mareș spunea...

1-nu exista practic PNL ci partidul Președintelui! Argument: mărirea taxelor și impozitelor pt IMM!
2-Cel mai liberal partid este PSD!
3-Nu va mai plângeți pt că le dați satisfacție acestor babuini submwdiocri! Dacă tractorist Stănescu este în cărți pt ANRE...de ce nu ar fi bun și Cîțu la Institutul de fizică la Măgurele?
"Dau sa mănânce la 30 de oameni!" este ekivalentul lui "Conduc o țară!"
***Nu-l mai acuzați pe Ciucă, el nu are nicio vina: Nu știe, nu poate, nu vrea!
Analizați statutul lui de slugă umila care l-a sunat ieri pe ministrul de Extarne/Italia sa îl asigure ca rezolva el problema! Cum? O bate pe Șoșoacă sau pe ziarista toată? Cum sa suni tu, umilul, pe altcineva decât pe omologul tău? Și ce sa faci tu? Tu faci dreptate? Descalificat...
*Dacă de la niște ****ăstia așteptați voi dreptate sociala atunci va meritați soarta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sosoaca in circa o luna va fi eliminată, la tribunal târâtă, apoi va fi din Parlament trantita si chiar condamnata, deja Muilă dandu-i ordin lui Ciucă s-o tragă-n măciucă ca a implicat Romanistanul si romanistanii in scandaluri cu broscarii! Daca asa le-au ordonat stapanii la slugi n-ai ce sa-i faci si cui sa te plangi!

M spunea...

@Andrei Cosmin

Corect. In China se dau 85% din soldă pentru 30 de ani de serviciu (+ 1% pentru fiecare an în plus) la care se adaugă un fel de OMM (până la 15%). Ei nu au sporuri, acestea fiind incluse automat în SF.
Pensia este plafonată la valoarea soldei nete. 😁

Mihai spunea...

@ merlot
Cand vei intelege ca asemenea argumentatie nu impresioneaza pe nimeni. Doar LM-stii vad lumea in sensul pe care-l dai dta.
Rusii nu fac decat o actiune de descurajare a Ucrainei si Nato care vor sa se apropie prin Ucraina de granitele Rusiei.
Actiunea de descurajare a rusilor se va solda cu negocieri intre rusi si americani in urma caror negocieri rusii vor obtine anumite garantii.Asta-i scopul rusilor si nicidecum pornirea unui razboi de catre ei.
Asa ca dormi linistit si preda cat mai rapid arma detinuta cu permis.

Cdor retragere Avi

was spunea...

MITITICA are o ura in ea pe care doar la LOLA am mai vazu to,am incercat sa intru in direct ,nevoie...zicea cineva de livret ca l arde sau trimite la CMJ ,eu sunt fericit nu l am primit de peste 5 ani asa ca sa ma caute mult si bine,ha

Mihai spunea...

🤣🤣🦧🦧 Bă ,ej bolând ?

HALA spunea...

Cu huiduieli și revolte pe Facebook cel mult se stârnește o și mai mare repulsie față de cei care nu se impun ca militari. Măcar cei care "revotăm" online, vreți să ne legăm cu lanțuri de intrararea la M. Ap. N ca semn de protest împotriva discriminării extreme? Nu vreți atunci muriți cu onoarea în gură și nu mai hămăiți căci deja râde toată țara de noi.

Andrei Cosmin spunea...

@Leon nu cred ca se mai poate modifica nimic prin derogare dupa decizia CCR care reafirma principiul predictibilitatii fiscale.

Brenda spunea...

Ce derogări ..adică pensiile civile se indexează cu. 10. Toate indiferent că sânt și de 100 mil iar cele militare. De 3000 nu...e o tâmpenie

Brenda spunea...

Poate că pregătește trecerea la pensii civile

Dani Jianu spunea...

Pentru Corneliu: De acord cu tine!

Brenda spunea...

Pe surse: se majorează salariile și la poliție și armată conh legii 153...

Iulian Mareș spunea...

Cred ca am reușit sa găsesc cele mai sănătoase principii de guvernare...

"Națiunea este organizată astfel încât:

a) ”individul să-și găsească locul cel mai potrivit capacității sale și cel mai util colectivității”
b) instituțiile publice ”să ia cunoștință direct, repede, și cu totul dezinteresate de nevoile publice reale”

Statul este clădit pe cele cinci instituții fundamentale: familia, școala, biserica, magistratura și armata. ”….Familia, școala și, în special, armata. Armata este sinteza unui popor… este celula cea mai sănătoasă a nației noastre. Ea a salvat-o și i-a dat onoarea”. Acestea toate ”sunt instituții cu tradiții și bază serioasă. Dacă perturbăm armata, magistratura, școala, toată clădirea statului se abate peste noi. În instituțiile acestea trebuie procedat cu mult tact…”

În administrația locală prefectul trebuie să fie ”răspunzător cu toată administrația din județul lui…să-i dăm răspunderea completă, dar și libertatea și inițiativa completă. Are toată inițiativa și trebuie să uziteze de ea la maximum”.

*Autorul textului și cel al principiilor...:

Col. Hlihor, profesor de istorie și IAM/UNAP

http://www.istorie-pe-scurt.ro/principiile-de-guvernare-ale-lui-ion-antonescu/

Viorel spunea...

Bravo lor (militari și civili din penitenciare). Mi se pare corect. Dar ne punem întrebarea. De ce când este vorba despre justiție sau structuri subordonate totul se poate rezolva iar când este vorba despre militari NU ? Cu propuneri concrete trebuia să vină și ministrul nostru ieri la ședința cu părinții. Cel puțin cu varianta indexării. Ori, ori.
"Una din priorităţile pe care le-am stabilit după preluarea mandatului este eliminarea cât mai rapidă a inechităţilor de salarizare din sistemul judiciar şi sistemul penitenciar. Astăzi, cu sprijinul Guvernului, am reuşit să eliminăm una dintre ele, care greva statutul poliţiştilor de penitenciare şi personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare, problemă care a fost generată pe parcursul anului 2021 şi care reprezenta una din multele întârzieri acumulate pe agenda Justiţiei şi a sistemului penitenciar pe parcursul anului 2021. În continuare, mă voi concentra pe inechităţile salariale din sistemul judiciar.", a declarat ministrul Justiţiei.

Leo spunea...

Florinel cu nume de camion ROMAN , și-a dat demisia supărat pe el însuși că a plagiat și mințit prin CV. Se zice că măciucă l-ar fi încurajat să demisioneze.
Mare tupeu are să-i sugereze demisia.
Eu dacă eram în locul lui Florinel i-o dădeam peste nas și îi spuneam ”Bă (jargonul lui jiganu) , da tu de ce-ți pitești teza de doctorat , crezi că ești mai breaz ca mine ?”
Dar nu i-a zis. Vorba ceea Corb la corb nu-și scoate ochii......
Dar timpul nu este trecut. Se aude că cineva sapă după doctoratul savantului măciucă dornic să se adape din acest izvor de mare anvergură științifică.

Viorel spunea...

CÎȚU, cel care urla pe televiziuni și în presă că fostul ministru al Finanțelor Teodorovici i-a lăsat o gaură la buget (atenție, tot cu 6) de 6 miliarde (lei) iar el are o gaură nejustificată de 60 miliarde euro, nu lei.

Iulian Mareș spunea...

Avi,
În urma căror analize și date de informații tragi o asemenea concluzie?
Eu zic asa: doar efortul conjugat al unora (nu toti) din UE/EU și NATO pot face ca toată Gruparea de Forte de Invazie dislocate la EST și SUD-EST de Ucraina din garnizoanele de pace, cu obiectiv clar politico-militar să nu actioneze! Experții aia de care tu vorbești au descifrat cam 4 scenarii de acțiune, din care cel privind o acțiune rapida cu un obiectiv limitat, cam 100-150 km adancime pare cel mai real!
Știi ce-i tine în loc puțin? Posibilele pierderi cauzate de mijloacele ATc individuale cu rakete Javelin! S-ar nărui un mit...

Iulian Mareș spunea...

Ice a scris foarte bine. Înțelegeți tâlcul...

Leo spunea...

https://60m.ro/premierul-ciuca-si-a-plagiat-doctoratul-minte-ca-are-un-master-la-army-war-college/

Iulian Mareș spunea...

Super...🤣🙃🤪😜

LEONARD68 spunea...

Maestre Dan... citiți pe site-ul BNR (sau sunați o analfabetă care lucră acolo...)următoarele: 1. datoria externă la 31.12.2020 (guwern instalat pe 23.12.2020...); 2.datoria externă la 01.09.2021 (data când USR a ieșit de la ciolan....)... este că ai făcut armetica cu stăneștii?

Leon spunea...

La articolul 86 alineatul (2), litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins( Legea 127/2019, modificat de OuG 8/2021):

"c) incepand cu anul 2022 valoarea prevazuta la lit. b) se majoreaza cu rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga cel mult 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuti in anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicati de Institutul National de Statistica. Majorarea si data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat."
Ordonanta aprobata astazi privind noua valoare a punctului de pensie de 1.586 lei , este aprobata tot prin DEROGARE la prevederile art.86 alin.(2) lit.c) din Legea 127/2019, deoarece Rata medie a Inflatiei in anul 2020 comunicata de INS este de 2,6%, iar diferenta de 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie este de 2,5% si Guvernul majoreaza punctul de pensie cu 10%..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, scapam de povara liberala si userista la alegeri, acum au sub 5%!

Viorel spunea...

Chiar dacă am criticat uneori comentariile domnului Col. (r.) dr. Mircea DOGARU postate pe blogul SCMD (lozinca: ce vom obține în instanțe este pentru noi și doar pentru noi / membri cu cotizația la zi = asta mă deranja / expresia în sine chiar dacă legea prevede așa), constat că dânsul este singurul care mai continuă lupta cu structurile răuvoitoare prin comentariile prezentate, aparițiile la TV. sau în fața microfoanelor cât și solicitări la discuții cu cei în drept prezentând faptele reale și nu denaturate sau cum vor cei din MApN să fie prezentate și puse în practică. Sper ca în anul care vine să aibă mai mult succes.

Viorel spunea...

DEMISIA, DACĂ SE DOVEDEȘTE.

Viorel spunea...

HALA. Ce vorbe pompoase folosești. Să ne legăm cu lanțuri. S-a mai legat cu lanțuri un protestatar acum 2 ani de gardul Guvernului și a fost arestat. Partidul AUR tot datorită Facebook-ului a ajuns la procentul de 14%. În loc de HALA, trebuia să spui HAM dacă ești cățel sau „cățea” iar de noi nu râde nimeni, pentru că nimeni nu ne mai bagă în seamă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Soro, Brenda, stai oleacă asa, dar ce treaba avem noi cu salariile daca noi ridicam de pe carduri pensiile?! Era bine daca la astia cu străjile le majorau si spagile!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, am sa vorbesc cu avocatul meu sa-i dau lui Ciucale un bombeu pe chestia cu trucatul la maria sa, doctoratul!

raul spunea...

Cand te uiti la Realitatea plus si o asculti pe Alexandreasca cum ne apara ,fata de japita aia de Mititelu de aseara ,zici ca-s posturi diferite!Ce jocuri se mai fac ,dracu sa -i ia !Mi-e scarba!O imensa scarba!!!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, buhaiul ăsta bălțat de la sindicat are o actiune de gargara & Honor et Patria sa ajute Politia, cu o masa festivă la Cantina categoria intâia, cu bani ieftini de la faieresteni depusi in cotizatia zdarova balșoaia! Ulaaaaaaaa, ulaaaaaaaaaaa, ulaaaaaaaaaaaa si la Gară cu mușchiulațiunea sindicală!

Liviu PO spunea...

Daca se confirma si daca Sercanca sapa mai adanc,dupa ce a facut de ras academia de politie urmeaza si aisimul?Vai de capul nostru:in cazul asta nu va mai avea curaj sa iasa din cort cu o ordonanta rezolvitoare de asezare pe printipuri corecte a pensiilor noastre...Vae Victis...

M spunea...

Iar Cătălin Avramescu???
😂😂😂
A primit ordin de la turnătorul Băsescu?
Hai, domnule!!!! I-a spart dinții comunicatul MApN!!!

M spunea...

Un fost șef CIA zicea că după câștigarea războiului trece prima problemă cu care s-a confruntat a fost să găsească un alt inamic!
😁

Rușii au nevoie de un inamic.
Rusia alocă (oficial) peste 4,5% pentru Armată. SUA de exemplu sunt undeva sub 4%.
Cheltuielile astea toacă resurse importante care ar putea fi folosite in altă parte.

Rușii nu au înțeles mare lucru din războiul rece. Popor cu gândire primitivă, conflictuală!

Viorel spunea...

Dupa ultimele declaratii toate pensiile speciale daca sunt si pensiile militare incluse se vor ingheta din nou. Deci ne resemnam din nou. In pun doar intrebarea pentru 2023, tinand cont ca inflates va fi peste 7% anul 2022, se vor ingheta din nou motivand ca nu sunt bani, dar pentru restul punctul de pensie se va ajunge la peste 1700-1800 lei. Concluzie cel cu 2-3 puncte si mai mult e bine mersi. Votati PSD, PNL. Oricine ajunge la ciolan sus be va trata ca niste leprosi.

M spunea...

Sindicatele din poliție anunță că de indexarea cu 10% vor beneficia 21.000 de pensionari MAI (aproximativ 25% din total).
Ceilalți, cu pensii peste 2.500 lei, vor primi o creștere de 2.6%.

Mă bucur că Monica Tatoiu, considerată săracă va primi la pensia de 12.000 de lei o creștere de 1.200 lei

M#ie PSD!

marvas66@yahoo.com spunea...

A vazut cineva ce inseamna manipularea azi intre 18-20 pe realitatea tv...orban versus rosca stanescu, moderat de Alexandra...formator de imagine? De unde are Orban bani sa o plateasca? Ne-a facut si noua reclama pozitiva Orban, dupa ce zilele anterioare Alexandra se zgaria pe fata de necaz ca cei din armata au pensii necontributive. Sunt convins ca Orban o sa-si gaseasca o gramada de prosti care sa-i voteze noul partid...pacat ca l-am votat inainte...

Iulian Mareș spunea...

1-Teza de doctorat a lui este SSv, în fondul UNAP!
2-Roman a fost sinucis pt că deja se credea peste Pensatul de Cluj; acum Pensatul are un rol, mâine JWI îl sinucide și pe el...

monteoru spunea...

Mai Avianyc numai citii din trei in trei randuri.Reciteste ce a scris cel ce se prezinta drept"merlot".
Gandeste ceva mai departe de bombeul bocancilor.
Eu am trait ca elev militar evenimentele din toamna lui 1968 pe frontiera de sud a Romaniei si am vazut ofiteri plangand.Cand vei vedea o harta cu hotararea de trecerea la ofensiva a armatei sovietice-ruse-pe o directie operativ-strategica ai dreptul sa vorbesti.Pana atunci vezi-ti de ciocan,cheie,unsoare si calti.

SorinDaniel spunea...

Ciolacu spunea sa indexeze salariile la personalul medical si cei din învățământ deoarece sunt in prima linie,isi asigura votanti de acum,plus pensionari civili si restul bugetarilor si au luat majoritatea.Sunt banii frumosi de la UE,acum e de luat ,,cascavalul"dupa cum se exprimau in sedinta PSD.Pensionari civili deja super incantati de ce promit cei de la PSD,ii aud comentand peste tot.Asa ca ambele partide impart cascavalul venit de la UE.Marele strateg al poporului român actualmente in functia de premier împreună cu ceilalți fac achiziții de tehnica militara ,unde comisioanele sunt grase,pensionarilor militari in special cei iesiti inainte de aparitia legii 153/2017 ne da sotia pinguinului. Bataie de joc.Ne dau daca iesim toti in strada sau daca rusii arata colții pe la granița,altfel....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Anunt de ultima ora: Metoda trenuletul:Toate pensiile speciale, unde au inclus si cele militare, vor fi inghetate in anunl 2022! Adio, sperante!

M spunea...

Așa...m-am uitat eu! Și?

anonim spunea...

Nu ma asteptam sa fii "pustiulica":)))

M spunea...

@Iulian Mareș

PNL s-a îndepărtat tot mai mult de partidul istoric și de doctrina liberală.
A alunecat, se pare că la solicitarea lui Johannis (o avea și Macron o influență sau pur și simplu pregătește terenul pentru un viitor președinte de tip Cioloș?) către radicalismul marxist, sau cum își zic ei: "progresism"

Florin spunea...

Domnilor,
ne plângem ca niște babe și nu ca adevărați osteni care au jurat pe viata lor pentru binele națiunii. Nu am văzut nici un general sa plângă aici și nici nu voi vedea. Pentru ei,condițiile actuale sunt mana cereasca. Vreți mai mult, nu bociti! Militari nu lupta cu peniță, pamfletari, da. Am avut postări aici care nu au fost date publicității, nu pentru injurii, ci pentru ca releva adevărul. In alta ordine de ideii, suntem prea putini ca să contam ca alegători, deci nu vom primi un sfant. PSD și PNL știu de unde vin voturile. Îmi este mila de unii dintre voi și de alți silă. Sărbători cu sănătate!

Florin spunea...

Domnilor,
ne plângem ca niște babe și nu ca adevărați osteni care au jurat pe viata lor pentru binele națiunii. Nu am văzut nici un general sa plângă aici și nici nu voi vedea. Pentru ei,condițiile actuale sunt mana cereasca. Vreți mai mult, nu bociti! Militari nu lupta cu peniță, pamfletari, da. Am avut postări aici care nu au fost date publicității, nu pentru injurii, ci pentru ca releva adevărul. In alta ordine de ideii, suntem prea putini ca să contam ca alegători, deci nu vom primi un sfant. PSD și PNL știu de unde vin voturile. Îmi este mila de unii dintre voi și de alți silă. Sărbători cu sănătate!

Leon spunea...

"Ministrul Vasile Dâncu va discuta cu analistul politic Bogdan Chirieac pe mai multe teme de actualitate, atât în ceea ce priveşte priorităţile Guvernului în finalul anului, dar şi în ceea ce priveşte funcţionarea coaliţiei de guvernare.

Interviul va fi transmis LIVE pe DC NEWS, DC NEWS TV şi pe paginile de Facebook şi Youtube ale celor două site-uri, joi, 16 decembrie 2021, de la ora 11:00.
Rămâneţi alături de noi!" ( dcnews).

Viorel spunea...

Dupa ultimele declaratii toate pensiile speciale sunt inghetate daca si pensiile militare sunt incluse. Ma intreb daca la anul inflatia va fi peste 7% vor fi din nou inghetate? Noi pensionarii militari mai suntem luati in considerare in Romania?

Unknown spunea...

Stimabililor care spuneți că Ucraina poate rezista la o agresiune a Rusiei cel mult 48 ore vă spun că România nu rezistă nici o oră că nu are soldați Cât am fost activ in jand am fost convocat ca agent de verif pe teren a situației rezerviștilor civili pt o eventuală mobilizare Din 10 adrese date la 4 oamenii erau plecați de câțiva ani la muncă în străinătate fără să se întoarcă o singură dată acasă,la 3 adrese bărbații erau bolnavi cu handicap major,unul era cadru militar(subof.pompier fără ca comisariatul să fie înștiințat)la o altă adresă eram să fiu luat la bătaie de tatăl soldatului decedate 3 ani(( tatăl acestuia mi a prezentat certif de deces)Doar la ultima adresă am găsit pe un soldat dar ăla avea 55 ani Așa că halal evidență informatizată a persoanelor Halal armată Poate Ciucă și ai lui să formeze o armată pe cai de lemn eventual

anonim spunea...

"Am pus-o" cu chirieac...

Mihai spunea...

@ Da ,slabesc capacitatea de aparare care nu se există 🤣🤣🤣🙉☝️
Si mă rog ,care ar fi algoritmul prin care neacordarea unei indexari slabeste capacitatea de aparare ???🤣🤣🥳🥳🥳
Probabil Ice a tamponat cazanul 🤣🤣

anonim spunea...

Cam asa zice #UE
https://panorama.ro/ce-europeni-au-pensii-speciale-romania-caz-aparte/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Poate cineva ne sintetizeaza discutia diminetii si amiezii, strict pe problemele de actualizari pensii, de fierul vechi sa se ocupe zlatarii, ceaunarii, lingurarii si seful de depozit fier vechi, Ciucale!

Mihai spunea...

@ Mares
Prea isteț Putin pentru cautatorii de resurse si petrol cu soldatul.
@ M
Vrei sa spui că ceilalti sunt ușă de biserică?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt deja baban bagate la congelator pentru un an, dupa ce au fost lasate la moi cu mirodenii cu mult usturoi, iar cele nesimtite in arome de smirna si vanilie, @Cataline! A mea si ale altora de teapa mea sunt bagate in arome de ciorapi o luna purtati si tinute o alta luna intr-un cavou dupa ce au fost drese cu ou...

Andrei Cosmin spunea...

Credeti ca ingheata numai 9000 de pensii si le cresc pe celelalte 180.000?

Andrei Cosmin spunea...

Sunt multi care se vor preda rusilor la prima salva de racheta fiindca nu vrea nimeni sa moara pentru puslamalele politice. Daca vor fi pusi sa serveasca sub comanda unor militari profesionisti, intai isi vor impusca comandantii si se vor preda la rusi dupa aia.

Sa nu ne facem nicio iluzie, va fi exact ca in Georgia sau in recentul Afghanistan: in 6 zile vor ajunge rusii cu tancurile pe la Bolintin-Vale, dupa care se va semna armistitiul si Romania va fi declarata stat demilitarizat dupa decomisionarea Armatei si transferul armamentelor si munitiilor in Federatia Rusa.

Dupa primele 24 de ore de ofensiva, evaluand situatia de pe teren, portavioanele americane nici nu vor mai pleca spre Marea Neagra.

Andrei Cosmin spunea...

Noi pensionarii militari am pierdut razboiul politic. Vechea retea de sprijin (Ponta, Oprea, Serban Nicolae, Ontanu etc...) nu mai exista. Intr-un fel ne meritam soarta fiindca n-am iesit la vot sau am votat aiurea. Gabi Oprea, care a facut atat de multe pentru noi, a luat 17 voturi la alegeri. In conditiile astea e normal sa fim tratati ca invinsi si sa platim despagubiri de razboi.

Andrei Cosmin spunea...

Nu suntem deloc putini, ba dimpotriva. Suntem dezorganizati.

Leon spunea...

Sindicatul Politistilor a obtinut ceva Promisiuni:
https://www.snppc.ro/comunicat-upgrade-la-comunicatul-anterior-negocierile-de-azi-cu-ministrul-afacerilor-interne-privind-drepturile-pentru-2022-satisfac-n-mare-parte-reve-bd10779

Andrei Cosmin spunea...

Fii linistit, romanul e ignorant, uita repede si dupa ce se vede cu sacii in caruta nu mai da doi bani pe cei care l-au ajutat. Mai sunt 2 ani pana la alegeri, o sa fie 2 ani grei pentru noi. Dar la alegeri avem ocazia sa le dam in cap si PSD-ului si PNL-ului. O sa vedeti ca toata liota de pensionari "pe contributivitate", doctori si profesori o sa uite sa mai iasa la vot in 2024. Fiindca problemele sunt mai mari decat pot acoperi cei 5-6% pe care ii dau astia acum (iar de la anul - nimic si pentru ei fiindca trebuie sa ne incadram cu pensiile in 9.8% din PIB, deci s-a terminat cu indexarile politice).

Pe langa asta, mai bate si un vand de stagflatie in economia globala, ceea ce inseamna ca nici crestere economica foarte mare nu va mai fi. Aveti rabdare si pregatiti-va inca de acum sa iesiti la vot. Macar sa le dam astora in cap, sa fie asta singurul obiectiv care ne-a mai ramas.

Andrei Cosmin spunea...

Trebuie cautata opozitia politica, iar in opozitia politica avem numai trei variante: USR, AUR sau Orban. Din astea trei variante, alegeti dumneavoastra dupa propria constiinta ce veti vota in 2024. Dar un singur lucru sa nu faceti: sa nu stati acasa. Nu mai e mult, mai sunt doi ani!

Șoimul spunea...

Mititica este japița care dezinformează foarte mult,vine setată pe minciună invocând art.din legea pensiilor numai de ea văzute.
O Japiță oribilă și infectă.

Viorel spunea...

Viorel 2. Iar comentezi în numele meu. Tu citești zilnic topicul blogului și comentariile sau din an în paste ? Este a 3-a oară când îți spun, fie îți iei alt pseudonim, fie scrii Viorel 2.

M spunea...

@Catalin

Depinde pe cine întrebi!!!
1. Noi de exemplu spunem că sunt de serviciu,
2. Cei care au pensii pe contributivitate spun că sunt speciale.
3. UE spune că ORICE pensie care derogă de la principiul general privind:
- perioada contributivă,
- mărimea impozitului,
- vârsta minimă de pensionare,
- perioada minimă de contribuție,
- modul de calcul și de plată al pensiei
sunt pensii speciale!
Problema e că nu convine definiția UE pentru că de exemplu ar intra și agricultorii, și energeticienii, și minerii, și artiștii, și ziariștii.... etc!

Ca să vă dau un exemplu să vedeți fariseismul jegos al politicenilor: pensiile jurnaliștilor (care ne mușcă de kur zilnic) vor avea o creștere pe brut de 10% atât la partea contributivă cât și la indemnizația de merit (a cărei valoare nu e înghețată).

Eu tot spun că suntem bătaia lor de joc și mi-am făcut destui dușmani cu asta!

Andrei Cosmin spunea...

Va spun de acum ca se vor ingheta si in 2023 din cauza stagflatiei care va afecta economia globala, din cauza tintelor din PNRR, din cauza depasirii nivelului datoriei publice de 50% din PIB, din cauza necesitatii procedurii de deficit excesiv declasanta de Comisia Europeana (trebuie sa ajungem cu deficitul sub 3% din PIB) si din cauza lipsei de presiune politica din partea pensionarilor militari (majoritatea structurilor asociative inca mai ling clanta pe la PSD si PNL in loc sa incheie un protocol cu AUR sau USR si sa mearga la lupta).

Deci urmatorul moment cand ne vor arunca ceva ca la caini va fi 2024, inainte de alegeri. Daca mai avem o urma de demnitate in noi, in 2024 mergem in sedinta parlamentului si ii aruncam lui Ciolacu in fata cei 30-40 de lei pe care o sa ni-i dea atunci.

M spunea...

Nu e chiar așa... nu se mai duc războaie ca acum 80 de ani!

Dar confirm că nu avem o situație a rezerviștilor militari!

😁 Ăla diliu al lui Băsescu... Turcescu... zicea în seara asta că "ce au făcut militarii să merite pensii speciale? Că și el a ajuns colonel și nu a făcut nimic pentru asta!"

Oprea... Oprea.... ce tâmpiți ai făcut tu colonei din "societatea civilă". :i pe ăsta, și pe Kovesi.... Două nulități!

Șoimul spunea...

Gândire de Ciucan, așa au procedat și PSD-eii iar în final populimea a ales altceva.
Baga bani într-un învățământ neperformant, dascăli de 2 lei(70%), sănătatea doar consumă,muncesc doar cei care tratează cocos ceilalți... verifică cardurile. Dăle Ciucă dăle.

M spunea...

@Paul Puiu

Eu prost! Când lua foc câte unul și mă sunau la 112, trebuia să le spun și eu:
- O să vin dacă deficitul bugetar și conjuncția dintre Marte și Chiron îmi permit!


Ce javre de oameni! Când lucram eram buni, se uitau la noi cu lacrimi în ochi să mă bag în foc să le scap plodul!
Eu, bou! Am crezut că o lege e o garanție!!!!

Viorel spunea...

Cred că vorbește prostii Diana Tilă. Parcă ministrul Muncii domnul Budăi spunea că nu are nici o treabă cu pensile militare. În plus. Ce are deficitul asumat de 2,8% cu cei 2% din PIB alocați MApN ? Indexarea cu 10% și 2,8% până la și de la 2.500 lei nu dă la calculul aritmetic. Poate vor înțelege și politicienii.
a). Un pensionar care are o pensie în sumă de 2.499 lei primește o indexare de 10% = 2.749 lei, rezultă un + 250 lei;
b). Un pensionar care are o pensie în sumă de 2.501 lei primește o indexare de 2,8% = 2.571 lei, rezultă un 70 lei;
Notă: Un leu în plus / minus decalează valoarea totală a pensiei cu 180 lei. Contează, nu ?
c). Doctor / profesor / inginer cu pensie de 5.000 lei = creștere punctul de pensie adică procentual cu 10% din care ce trece peste 4.000 lei reții 10% CASS.
d) Ofițer, care are și dânsul studii superioare, identice cu doctor / profesor / inginer și o pensie tot de 5.000 lei, o indexezi cu 2,6% și îi reții tot 10% CASS. Unde este echitatea ?
Chiar dacă acest CASS dacă se va reține va fi peste 6 luni cum zice domnul Huhu Rezea.

Paul Puiu spunea...

Pana la urma indexarea mult visata de rezervisti se va lasa din nou asteptata intrucat a fost inghetata conform traditiei anuale din luna decembrie si pentru anul 2022, la fel ca si salariile bugetarilor si sporurile acestora, cu exceptia salariatilor din sanatate si invatamant!! Deci o noua bataie de joc marca PSD+PNL+UDMR avandu-l la timona pe marele gheneral de armata Ciucan Ghiocel!!! Acum ati realizat cu totii ca indexarea a ajuns linga PLX 199/2020 si singurul element de noutate va reprezenta doar plata CASS de 10% in semn de solidaritate si nu pentru serviciile medicale care scriptic sunt gratuite pentru toti militarii, politistii si sri-istii dar nu si faptic!!! Asta e respectul politrucilor care respecta intocmai obligatiile asumate in PNRR!!! In anul 2022 urmeaza abrogarea L 223/2015 si L 153/2017!!!! Urmarea abrogarii legii 223/2015 va urma o noua scadere a pensiilor militare datorita introducerii calcului pensiilor pe contributivitate!!! Acestea sunt tintele asumate de guvernul haiducesc al tarii romanesti in PNRR!!!!! In concluzie o parte din rezervisti, respectiv cei pana 15.09.2017 vor beneficia de scaderea pensiilor cu 10% in anul 2022!!! Multumim politrucilor pentru crearea unor noi sarbatori amare cu care ne-am obisnuit in ultima perioada!! Si cand te gandesti ca unii isi facusera planuri mari cu gheneralul de armata Ciucan Ghiocel timona!!!

Huhu Rezea spunea...

Ca o concluzie a zilei de astăzi despre indexarea pensiilor militare.
Nimic de la ședința de guvern.
De la discuțiile sindicaliștilor polițiști cu ministrul de Interne a rezultat o promisiune pe care cu greu ar putea Guvernul s-o refuze. Cu polițiștii nu te poți juca de-a "uite-o, nu e".
Să așteptăm actul normativ care va indexa pensiile militare mai mici de 2500 lei cu 10 %.
Nu cred că guvernul va da vreo derogare de la art. 59 prin care să elimine indexarea oficială pentru restul pensionarilor militari.

Viorel spunea...

Pentru Cornel (politicieni mincinoși).
Înainte de alegerile europarlamentare spunea una, peste 2 ani spune alta.
1. Rareș Bogdan: 14 aprilie 2019 / „Eliminăm pensiile speciale în 30 de zile“.
Numărul unu pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan, susţine că liberalii vor elimina pensiile speciale în primele 30 de zile de când vor ajunge la guvernare. Mai puţin pensiile speciale ale magistraţilor şi militarilor. https://adevarul.ro/news/politica/rares-bogdan-eliminam-pensiile-speciale-30-zile-1_5cb3298a445219c57e849a2b/index.html
2. Rareș Bogdan: 22 noiembrie 2021 / „Rareș Bogdan cere plafonarea pensiilor militare și creșterea vârstei de pensionare pentru militari și polițiști”.
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a avut o solicitare în cadrul negocierilor între PNL, PSD și UDMR, privind formarea unui nou Guvern.
Rareş Bogdan a cerut ca toate pensiile de serviciu, inclusiv cele ale foștilor militari și polițiști, să nu mai fie majorate de la 1 ianuarie 2022, dar şi creşterea vârstei de pensionare pentru respectivele categorii profesionale.

Viorel spunea...

O bat și ăștia în cap ca Florea Cioacă (din culisele linkului).
- indexarea pensiilor militare de stat (Guvernul propune 10% pentru pensiile sub 2.500 lei și 2,6% - pentru pensiile care depășesc acest cuantum). Din conținutul negocierilor rezultă că ei sunt mulțumiți cu indexarea postată mai sus.

Mihai spunea...

@ monteoru
Se pare ca te-ai tamponat iar cu cazanul .
Pana ne ataca rusii mor multi de prostie ,invidie ,neștiința, incompetenta ,analfabetism juridic si functional ,nozocomiale .... Avem si jeg destul peste tot dar de asta nu se prea moare ,multi fiind imunizati.

vio spunea...

L-am întrebat pe șeful Apărării dacă este reală informația că pensiile militare de până în 2.500 de lei se vor mări cu 10% în 2022, iar Vasile Dîncu a răspuns afirmativ.

„Da (n.r. – este adevărat)!”, a fost răspunsul transmis de Vasile Dîncu reporterului Bugetul.ro.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vechituri, @Cataline, secound hend sa dea bine expuse in stand, impaturite fromox, si cand le desfaci sunt cârchite in dox si in față la boșoalcă, ce-i place mai mult lui Sisi Șoșoloancă cand noaptea se gioacă lovindu-se cu ea peste falcă s-o-nfioare la fonfonleoarcă si pe incopitatul buestru sa-l bage-n estru!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu cred, @Andrei, in ce vrei, numai ca nu imi fac idoli inchinandu-ma la ei, si mai cred ca majorarea asta prin indexare e un ghiocel înflocoșat de fata mare, ai carei fălcele i se rabateaza in unghi deschis foarte repede, numai la tv, dar manevrele la inălțător, derivă, scara miimilor si parghia de tragere, in realitate, fiindu-i blocate de centura de castitate!

M spunea...

@Akord 75

Articolul este controlat de Ionuț Dumitru, băiat bun, rezistent, și cu o fixație pe pensiile speciale.

Ce am scris eu e luat din documentele UE, fără intervenția lui Ionuț Dumitru. Domnul respectiv a simplificat foarte mult (le-a și amestecat) ca să slujească scopului. Nu degeaba Raiffeisen s-a implicat pe față în tentativa de lovitură de stat din 10 august. Are o anumită linie politică!

M spunea...

Adică o pensie de 2499 de lei va deveni de 2749 lei iar una de 2500 va deveni de 2565 lei? 😂 Adânc!

😂 Știe cineva o asociație a militarilor în rezervă ruși? Am să le trimit lunar indexarea dată de guvernul condus de domnul general să își ia votcă de banii ăștia! 😂 Sau câte o măslină că nu le ajunge de o votcă!

Să își bage în cur PSD și PNL indexarea!

M spunea...

@Catalin

Îmi cer mii de scuze! Acum am văzut postarea domniei tale.
Linkul:

https://sindicateuropol.ro/legea-salarizarii-se-va-aplica-partial-pentru-politisti-este-suficient/

În rest.... Putem să le zicem cum vrem pensiilor! Important e cum le știe lumea! Aveam un coleg in liceu care vroia sa fie strigat "ștangă de oțel". Fetele însă îl strigau "limbă de mătase". 😂

Viorel spunea...

Domnule M. Același principiu tebuia aplicat prin derogare de la ambele legi, adică Legea nr. 263/2010 și Legea nr. 223/2015 ca și în 2016 (5%). 10% până în 2.500 lei și 2,6% peste 2500 lei. Vorba dumneacoastră. Doamna Tatoiu are două coaie și noi unul ? Și cei din poliție și cei din armată sunt niște fraieri dacă acceptă la negocieri așa ceva. Proști am fost și proști vom rămâne toată viața dacă vom acționa astfel acceptând firimiturile aruncate de către ei.
ŞTIRIIERI, 12:34 EI PROTESTEAZĂ ȘI PROPRIUL MINISTRU ÎI FAULTEAZĂ.
Europol a răbufnit în Piața Revoluției de la Botoșani: Nu vrem să mai fim bătaia lor de joc / Ne fură la bani .
„De-a lungul timpului, de când a intrat legea în vigoare mai multe categorii au beneficiat de ea, demnitarii în primul rând apoi medicii, apoi profesorii au avut o mărire. Noi am fost lăsați la urmă, ni s-au făcut promisiuni cu reeșalonări cu tranșe, patru tranșe undeva în cinci ani să ajungem și noi acolo unde trebuie să fim cu salariul dar până și acestea au fost înghețate prin ordonanțe de urgență sau alte măsuri”.
„Nu vrem să mai fim bătaia lor de joc. Ei refuză să respecte legea, noi suntem obligați prin natura meseriei să respectăm legile țării. Guvernul României refuză să aplice legea salarizării unice și ne fură la bani. Am decis să protestăm. Nu mai suntem de acord cu așa zisa politică a lor privitoare la polițiști, pentru că noi suntem cei mai abuzați. Alte categorii de bugetari sunt la zi cu privire la legea salarizării. La nivelul anului 2022 li s-au aplicat deja cu câțiva ani în urmă aceste măsuri de salarizare”.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/europol-a-rabufnit-in-piata-revolutiei-de-la-botosani-nu-vrem-sa-mai-fim-bataia-lor-de-joc-ne-fura-la-bani-video-galerie-foto/

Clawoodiu spunea...

Si care este baza legala pentru indexarea SI CU 3,8% a cuantumului pensiei in 2022, daca prin art. VIII, alin. (7) din OUG nr.226/2020 s-a anulat, nu prorogat? La fel s-a anulat si cresterea soldelor celor activi...

valy spunea...

OPREȘTEI:

marvas66@yahoo.com
Spune măcar cu cine votezi după ce cade GHENERALUL.

valy spunea...

Ministrul Lucian Bode este mai GENERAL decât Ciucă, știe ce vrea pentru subordonați, adevărat comandant.
Apără drepturile celor care slujesc și apără cetățeanul.

ifrim spunea...

Când citeam pe vremea mea în RDM(Regulamentul disciplinei militare) una din obligații:"Să suporte cu stoicism privațiunile serviciului militar" cre' că la asta se referea:bani puțini și muncă multă.Ia și gestiunea că nu avem încadrat șef de depozit,ia și două funcții prin cumul că-i lipsă de încadrare dar la soldă aceiași bani!

Iulian Mareș spunea...

Deh, mai Reîncarnatule, acum ai descoperit și tu Prețul Cărții?

Iulian Mareș spunea...

@M,
Daca specimenul umanoid Cîțu s-ar fi comportat ca in US (spaguia bancile), poate il intelegeam si credeam ca a devenit un Mare Bandit! Dar care, precum haiducii, lua de la bogați si dadea la saraci....
Insa, el, Cîțu, lua de la alti bogați (banci) și facea alți bogați, iar datoria nu o vor plati unii ca Dide!

Paul Puiu spunea...

Se pare ca Guvernul lui Mos Gerila ne-a bagat iar in epoca glaciara cu indexarea!!!!

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
poporul isi va apara tara indarjit, deja au aparut grupari paramilitare si antrenamente la marginea localitatilor! Ucraina a fost impotriva URSS si in WW2, iar daca ma provoci vom discuta si despre HOLODOMOR, inclusiv cauza lui in spațiul ucrainean!
Pana atunci...ceva concluzii de bazaȘ
-rusia continua cursa inarmarilor cu o economie care nu este la nivelul G7, sa zicem emergenta;
-acumularile la buget din extern au venit din export gaze, petrol si tehnica militara, exact ca in anii 80! Asta nu-ti spune nimic?
-Putin intrukipeaza imaginea de țar iluminat, insa guverneaza dictatorial prin structuri de forta si centralismul deciziei! Rușii, câți îl apreciaza sincer sunt tributari visului mareț al pan-slavismului si acapararea Europei! Deocamdata a reușit sa traga in căruța lui, prin dependența de resurse (in mod deosebit gaz si petrol) o alta putere concurentă, care-i cam canta in struna nu numai pe sub masa: GERMANIA!
Nu pun la indoiala istetimea lui Putin insa vine un moment cand nici rușii si cu atat mai mult ceilalti nu vor mai inghiți hapurile lui!
*La fel de bine clasa politică conducatoare, la varf, nu intelege si nu este capabila sa vada AS-ul din maneca (idem KWI, insa de la el nu am așteptări intelectuale): finantarea unor obiective industriale si a unei industrii de servicii, cu personal bine platit VA LASA VESTUL EUROPEI ȘI UK PARALIZATE! REVENIREA ACASA A FORTEI DE MUNCA APTE BIOLOGIC SI PROFESIONAL VA DARÂMA AROGANȚA CU CARE SUNTEM PRIVITI SI GRATULAȚI! JEGOȘII ÂȘTIA CARE TOT ȚIN LECȚII ROMÂNILOR VOR DUBLA SALARIILE PE POSTURILE OCUPATE DE CEI MAI MULTI DINTRE COMPATRIOȚI, IAR IMPOZITELE LOR VOR SCADEA APRECIABIL!
HAI SA FIM SERIOSI, NU AFRICANII SUNT IN CONSTRUCTII, SOITALE, SERVICII COMUNITARE SI ASISTENTA VARSTEI 3-4!
*CE ZICI, ADUC CATEVA MILIOANE DE ASIA? :))

Iulian Mareș spunea...

LIPSA DE ATRACTIVITATE A CARIEREI MILITARE!

Iulian Mareș spunea...

LEO,
LASA-TE DE CIOACE SI GULGUTE....

Iulian Mareș spunea...

În afara ca stagflatia va fi la nivel de cel putin european masurile de iesire din aceasta stare a economiei sunt si putine si dureroase!

Iulian Mareș spunea...

@M,
:))
și eu am un camarad de blog care-și zice Televizor insa eu îi spun REÎNCARNAT!

Huhu Rezea spunea...

Clawoodiu.
Baza legală a indexării rămâne art. 59 din L 223/2017 cât timp va exista această lege.
OUG 226/2020 nu a abrogat art. 59 ci a spus doar că în anul 2021 nu se aplică. In anul 2022 aplicarea articolului își reia cursul normal dacă nu se dispune altfel prin altă lege.
Vă dați seama ce destepți de juristi sunt la MApN si SRI, dacă ani de zile au susținut in fata instanțelor și în răspunsurile la mii de petiții că o indexare acordată într-un an, cum a fost cea de 5% din 2016, este aplicabilâ numai în acel an?
Așa explicau ei, în hohotele de râs ale conoseorilor, eliminarea indexării din cuantumul trecut prin actualizarea din 2017.

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ 100%! Deh, asa zice el ca se pricepe, insa nu a dispus niciodata in viata vieșilor lui decat ”ciocan,cheie,unsoare si calti”!
Bune și alea... Proletariat ce plm!

Iulian Mareș spunea...

Cam 300000 de voturi conteaza? Ia sa le dam unui partid anume...

Iulian Mareș spunea...

Dar Bogdan Chirieac si Radu Tudor nu mai sunt in ONG-ul care stabilesc strategia de comunicare a guvernului pentru 1 milion de Euro?

monteoru spunea...

Atentie mare la ce spune Unknown.

Iulian Mareș spunea...

@M,
ajut orice camarad sa intre in Grupul de mercenari Wagner, suspectat că ar fi „Armata din umbră” a lui Putin”! Dau si aștia Oskar, ca sa moară de fiere ăstia 2-3 prosti de pe aci!

Dan B. spunea...

Domnule Florin,
Din păcate, comentariul dtale este lipsit de realism, căci eu știu generali, participanți la audiențele ministeriale, aflați pe poziții diametral opuse în privința pensiilor militare.
Astfel, gl Gropan, liderul LADPM, a întocmit un documentar bine argumentat în privința inechităților dintre pensiile militare și cele civile, ba chiar a inechităților existente între pensiile militare. Acest documentar este „garnisit” cu prevederi ale legislațiilor pensiilor militare de dinainte de 1990 și până în prezent. Este prezentat oriunde se face vorbire de domeniul pensiilor militare și, când este necesar, ca acum, la audiență, este lăsat spre lecturare la ministru, sef comisie parlamentară, premier, ș.a.
Pe poziție adversă s-a situat întotdeauna gl Jianu, sef al DGFC, pupincurist sadea, care susține aiurea că actuala legislație a fost acoperitoare pentru lichidarea inechităților existente cândva în domeniu. Fosta PLx 199/2020, inițiată de Leș a „măcelărit-o” Jianu , de nici fostul ministru nu a mai recunoscut-o, dar, nemaifiind parlamentar, nu a putut s-o mai retragă. Nu mai vorbesc de mânăriile lui Jianu, care, prin „instrumentele” Mocioalcă și Solomon, a reușit anularea PLx 221/2020, un proiect intradevăr acoperitor pentru eradicarea tuturor inechităților din sistemul pensiilor militare. Acest tembel, căruia Ciucă i-a dat mână liberă în administrarea celor 2% din PIB, a uitat că el este factor de execuție, nu de decizie, în raport

Leon spunea...

@M, repet ce am spus de cateva ori:
Se transforma procentul de Indexare de 5%( sau alt procent) la Pensia Medie din SNAOPSN de 4.000 lei si suma obtinuta , 200 lei se acorda la toti pensionarii !
In acest fel cred ca toata lumea va fi multumita, cel cu 1.000 de lei va primi 200 lei, deci 20%, cel cu 4.000 lei va primi tot 200 lei, adica 5%, cel cu 10.000 lei va primi tot 200 lei, adica 2% !
Daca aveti cunostinte in randul Conducerii Sindicatelor Politistilor si sunteti de acord cu aceasta varianta, stati de vorba cu ei..!
PS.Ministerele sa nu spuna ca nu au bani, atata timp cand la sfarsit de an raman sute de milioane de lei necheltuiti din Diferentele la Impozit, Brut/Net, la pensiile stabilite dupa 15.09.2017..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc, draga camarad! Trebuia sa abandonez fata morgana inutilă si dusa la bila! La multi ani si sarbatori fericite, @Tehnocrat!

Calinmihaib12 spunea...

..din păcate,NU(PREA) AVEM..ce alege..!
..Toate "grupuscurile" zise "partide" de pe "scenă"..și.."ECRANE"..izvorăsc din FSN-ul ORIGINAR(=PCR)..cu MISIUNI..de RESTAURAȚIE a bolșevismului politic..cu banii WESTULUI ..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce pot face eu cu 10% de șanț pe aceste scumiri in lant? Apai, 100 lei nu ajung macar de-o funie si sapun pe garleaja lor sa le-o pun!

kostas spunea...

Pe Coarna l-au facut parlamentar, o sa-i faca si pe Dogaru si Andreica de la Europol,ca sunt cei mai vocali si gata, a linistit toate sindicatele si asociatiile. Celelalte asociatii si sindicate oricum sunt zero,sunt mute, nu spun nimic, sunt slugi si nu conteaza.

Calinmihaib12 spunea...

Andrei Cosmin:
..te înșeli: sunt "fronturi" în lume unde.."se războiesc" și..MOR OAMENI..cu puști,tancuri,bombe, rachete,mine A.P., gaze toxice..și "mai
nou" (?) cu ARME BIOLOGICE:bacterii,ciuperci..VIRUȘI- HIMERE..!și TOXINE diverse,extrase din: broaște,păianjeni,anumite păsări(cu penaj
impregnat protector
cu TOXINE ucigașe..!)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Votez cu Șoșondoacă, sa mi-o dea si mie o data, cand harmasarului i se face de baut apa din troaca cat o roată de tanc dințată, cu planetarele rastignite in betoniera parcată, pufaind ca locomotiva pe dealurile din Bucovina sau hoarna de la gogoșeria din Colentina, 'tui rasa de la Malaxa ca nu i s-a pus pe gabaritul depasit si pe bășit taxa, ca dacă trage o salvă de obuzier infasolită si părul din nas îți chică!

Ein Stein spunea...

Cum se impaca indexarea de 2.6% cu decizia CC, pct. iii? Dar indexarea cu 10% a pensiilor sub 2 500?

Ein Stein spunea...

Cum scriam intr-un comentariu anterior, l-au imbrobodit si pe Dincu, lucrurile raman la fel, dorinta arzatoare a clanurilor. A fost nitel teatru, nu va dam indexarea, ca apoi, fiti multumiti si cu atat, se putea mai rau. Indexarea cu 10% a pensiilor sub 2 500 nu duce nici macar la egalarea cosului minim de cumparaturi, o sa ajungem sa cersim la usa bisericii, nu mai e mult. Ce eliminare a inechitatilor, ce actualizare, ce peleics, ce principii, gata, batista pe tambal.

Petrut spunea...

Si eu consider stigatoare la Cer problema cu modificarile din ianuarie sau cu lipsa lor pentru unii ,asa imi face impresia ..m-am uitat in vechile Decizii ale Casei Sectoriale de Pensii si am vazut ca pensia mea a ramas la "punctul de pensie "undeva pe la 780 de lei...cand inca mai exista Punctul de Pensie la noi si era un oarecare respect si posibilitate de previziune relativ la cuantumul Pensiei . Aceasta stationare a pensiilor militatre ,a pensiei mele cel putin cred cu tarie ca este urmarea campaniei intense impotriva pensiilor spaciale in totalitatea lor batandu-se in mod gresit moneda pe necontributivitate ...ceea ce este gresit ...

Brenda spunea...

Poate speră o actualizare

Iulian Mareș spunea...

O flegmă!

Ionel spunea...

Nu cunosc exact textul prorogarii de anul trecut cand nu au fost indexate pensiile militare, dar poate ne spune un jurist priceput, prorogare este ca la salariile compensatorii !? adia se vot da candva !? la pastele cailor ! Nu ar fi normal sa se dea cumalat inflatia pe ultimii 2 ani, pentru ca sunt cunoscute valorile !? De ce trebuie sa stam noi la mana unuia ca CATU pentru indexare in fiecare an !? Sa promovam o lege prin care asa ceva sa nu fie posibil, sa nu poate fi admisa nicio prorogare a unui drept prevazut in lege. Cei care au decedat si nu au primit salariile compensatorii le vor primi pe lumea cealalta ?

Ionel spunea...

CORECT CATALIN . Vina noastra ca acceptam asa ceva ! Mai avem si un premier fost militar de cariera si nu orice militar......

M spunea...

@Leon

Iar eu vă repet că aia e actualizare și nu indexare. Indexarea urmărește un singur lucru: păstrarea puterii de cumpărare.

Ca să zic așa: susțin orice actualizare, orice calcul care face să crească (procentual sau valoric) pensiile mai mici. Dar asta se face în două condiții: 1. Păstrarea puterii de cumpărare pentru toate pensiile (adică indexarea cu inflația) și mai apoi 2. anunțarea că principiul contributivității este o porcărie populistă!!!!

M spunea...

@Leon

Scuze, am uitat!

Da, am ceva cunoștințe pentru că, cândva, am negociat cu ei. 😁 Problema e că eram pe poziții opuse!

Eu insist pe aplicarea art. 59 din L223 așa cum spuneți dumneavoastră 100% din inflație (aplicată procentual) și 50% din creșterea salariului mediu (în valoare fixă).

Ionel spunea...

Asta eset Romania !? O tara a derogarilor si a exceptiilor !!! Condusa de NESIMTITI !!

Paul Puiu spunea...

Mai considerati titlul acestui articol ca are vreo legatura cu reslitatea??? Huzule tu ce spui a fost informare sau dezinformare????!!!😂😂😂😂😂

Huhu Rezea spunea...

Analfabeții funcțional ar trebui să înțeleagă că titlul era adecvat după descursul de ieri din Guvern al lui Ciucă al nost'.

Calinmihaib12 spunea...

M:
..nu noi spunem că pensiile noastre sunt "de serviciu"..!, ci LEGILE PENSIILOR MILITARE, în textul lor..!,iar legile sunt scrise de PARLAMENTUL ROMÂNIEI ..!,pensiile militare fiind astfel denumite :"PENSII DE SERVICIU" ●(PUNCT).

Dan B. spunea...

Nu realizez, în fapt, ce vrei să spui, dar te asigur că datoria României la finalul guvernării Dancilă era mizilic comparativ cu cea de pe vremea lui Orban și Cîțu. Ba mai mult, după guvernarea PSD respectivul deficit s-a majorat consistent.
Și, în aceste circumstanțe, inclusiv deficitul la BSPAS a crescut de la 1,4 mld lei în 30 sept 2019, la 18 mld lei în 27 febr 2021).
Astfel, după risipa generată de Băsescu-Boc (38% din PIB), nivelul datoriei externe a scăzut la 35,3% din PIB în 2019 (nu prea mult, din cauza împrumutului inutil, dar cheltuit aiurea de Boc). După numai un an de guvernare Orban, potrivit Wikipedia, datoria externă a crescut la 47,3% din PIB, cele 60 mld euro din cele 18 luni de mandat PNL la Palatul Victoria împovărând și mai mult bugetul secătuit, ajungându-se la peste 54% din PIB (în 2021, gradul de îndatorare a crescut nepermis de mult cu cele alte 4 mld euro).
Să-ți amintesc ce s-a-ntâmplat cu Ucraina după ce datoria externă a depășit 60% din PIB? Datoria guvernamentală a fost plătită de către Rotschilde și a devenit o propietate a clanului, unde statul este un instrument al exercitării colonialiste în beneficiul puterii globaliste.
Și, apropo, am studiat matematica cu profesori eminenți. Te asigur că abilitățile mele matematice sunt superioare celor de „artimetică” ale dtale!

Petrut spunea...

Cred ca voi face toate solicitarile legale de solicita transformarea pensiei mele militare intr-o pensie din sistemul civil .A profesat in Armata avand Diploma de absolvire de facultate civila cu si voi solicita pensie ca a oricarui civil ce a avut profesia si vechimea mea in munca mea ,este absolut penibil sa astept oare ce ..? nimic ..!

Petrut spunea...

Tatal meu ,militar de profesie cand am mers la Armata sa dau examen de admitere mi-a zis cam prin 1974 sa ma gandesc bine ce fac caci s-aputea sa fie rau mai tarziu ...si nu l-am ascultat ....

Petrut spunea...

Si eu as veni ...!

Unknown spunea...

Generalul are cumva și pensie militara și salariul de premier, întreb și eu, sunt curios,fiindcă noi ăștia mai fraieri suntem lăsați deoparte întotdeauna.

Andrei spunea...

Eu nu stiu unde scrie negru pe alb ca pentru pensiile militare se va plati CASS. Unde scrie asa ceva? eu zic sa va relaxati putin, s-ar bate cap in cap legile cu oug-urile care nu-s legi inca. Iar astia sunt atat de narozi incat nu-s in stare sa faca ceva care sa stea in picioare la CCR.

Clawoodiu spunea...

Mi ser pare jenant pentru un fost militar sa intre in zona penibilului cu afirmatii de genul "De ce nu îngheață oare pensiile si salariile magistratilor si se vor crea rezerve financiare suficiente pentru acoperirea deficitului bugetar in 2022...". La nivel de septembrie 2021 erau 4.417 magistrati cu pensia medie de 20.022 lei, deci se cheltuiau pentru pensiile lor 4.417 x 20.022 = 88.437.174 lei, rotund 88 milioane lei. https://adevarul.ro/economie/bani/nou-record-pensii-speciale-pensia-medie-magistratilor-depasit-pragul-psihologic-20000-lei-1_6135d6625163ec4271ee88eb/index.html Trec peste faptul ca pensiile magistratilor au si o componenta contributiva in suma aia de 20.022 lei, dar mi se pare absurd sa afirme cineva cu capul pe umeri ca deficitul bugetar pe 2022 se acopera cu 88 MILIOANE lei, atata timp cat in primele 10 luni din 2021 deficitul era de 47,9 MILIARDE lei, asta cu perspectiva de aproape a se dubla (de la 4% la 7%) pana la sfarsitul anului. Asadar totalul pensiilor magistratilor reprezinta 0,18% din deficitul partial pe 2021, nici vorba sa acopere deficitul bugetar pe un an de zile. Adevarat, nivelul pensiilor la magistrati este imoral de mare, dar nu ei si l-au stabilit, ci parlamentarii. Iar opinia publica nu face diferenta intre pensiile magistratilor si cele ale militarilor, sunt luate toate, la gramada, mai ales ca si magistratii militari au acelasi regim al pensiilor ca si magistratii civili.
https://www.zf.ro/eveniment/ministerul-finantelor-publicat-executia-bugetara-dupa-10-luni-2021-20363234