Un produs Blogger.

duminică, decembrie 12, 2021

Refugiați termic

49 comments


 

Faceți-vă milă de votanții neomarxiști și acordați-le statutul de refugiați termic din București
 

49 de comentarii:

anonim spunea...

ok bancul:)

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu am apa si caldura, dar sa vedem la sfarsit de luna ce vine pe factură. Cat priveste cazarea celor useristi, bag sama ca perechea nu-i una aidoma cu cea din ce spune Scriptura, cu Adam si Eva, ci una, aievea, intre patroni de aparate de bărghereală si lenjerii intime de mare socoteala, scofeli de domnisoara si fandoseală, cum sa spun, si o relatie bazata pe calupul de sapun, care calup face clăbuc pentru gozo si giugic in Hotelul Plapumioara toata seara, si dupa aia si pretentia cu baia!

Leon spunea...

"Ion și Măria se ceartă în draci:
– Mărie, așa nu se mai poate, ajunge, hai să divorțăm!
– Nu, Ioane! Văduvă m-ai luat, văduvă să mă lași!"..:)).

Andrei spunea...

Ce legatura e cu neomarxismul, asta numai un militian comunist poate sa ne explice. Zic si eu.

Iulian Mareș spunea...

Idem Timișoara, Brașov...

Unknown spunea...

https://www.7media.ro/profesor-universitar-despre-teza-de-doctorat-a-premierului-nicolae-ciuca-cum-a-absolvit-acest-supra-om-acest-doctoratin-timp-ce-tragea-in-talibani

Viorel spunea...

Așa le trebuie dacă moldoveanca Gabriela FIREA nu a fost bună. Acum să se facă bancuri pe seama lor (unora pro Nicușor).

Iulian Mareș spunea...

Sfatul matematicianul Nicușor Dan (nici nu știu cărei numele și care este prenumele!🤣😂🤪):
-când ți-e frig așează-te în colțul camerei, pt că acolo sunt sigur 90°!

M spunea...

Băi nu mai râdeți că nu e de râs!!! Am fost la un prieten în vizită și erau 8 garde în casă! Nu avea săracu centrală termică și dârdâia de vreo 4 zile.

Nu sunt capabili să asigure minimul necesar dar pe de altă parte îngreunează la maxim posibilitatea de a îți monta centrală termică.

A mai venit și idiotul ăla de Ghinea Slinosul să interzică și încălzirea cu lemne și centralele termice.

Lu-i-ar dracu de neo-marxiști ordinari!

M spunea...

Nu sunt milițian comunist dar îți explic eu: neo-marxism, extrema stângă, cvasi-anarhică au aceeași gândire bolnavă: oamenii nu sunt importanți, mai importantă este Revoluția!

Pentru Clotilda nu conta că nu mai vedeai pe geam de muntele de gunoaie. Ea se lupta cu "mafia" pentru a aduce la conducta cu bani de la buget firma preferată.

Plicușor a cheltuit toți banii pe "studii", "consultanță" și "expertize". L-a durut în kur. Abia daca a finalizat o parte din șantierele deschise de Firea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Da, Iulian, taman e un lucru deștept, pentru ca la 90 de grade apa face si unghi drept!

Iulian Mareș spunea...

Saracul Ion...🤣😱

Iulian Mareș spunea...

Are legătură din Ploiești Vest, la 14.15, peronul 2!

Iulian Mareș spunea...

M,
Vedeți stimabile, dacă noi nu am ascultat de domnuca aia ce ne explica ce bun e traiul la comun..., precum era în comuna primitiva, tribul în matriarhat...

Iulian Mareș spunea...

Special pt domnul acela care nu a avut dreptul să poarte vulturul în piept (cls. 1, 2,3) kiar dacă l-a dorit enorm...

https://www.impactpress.ro/2021/12/10/tot-oltenia-i-fruntea-targul-de-craciun-din-craiova-pe-locul-6-in-topul-celor-mai-frumoase-targuri-din-europa-inaintea-unor-orase-celebre-ca-praga-moscova-sau-bruxelles/

BONIFATIE spunea...

Dacă tot am ajuns la chestiuni termice, ca să mai uităm de indexări și/sau actualizări.

1.Acum vrei 20 de ani am propus să montăm o centrală termică pe gaz pentru întreg blocul, construcție cu 5 nivele și o singură scară. A rămas la stadiul de propunere pentru că 15 familii nu s-au înțeles cum să plătească cota parte din căldură și apă caldă. Am fost primul care mi-am montat centrală termică pe gaz, după care , bineînțeles, au urmat și ceilalți 14.
Și acum, după vrei 20 de ani, vine un politruc și propune desființarea centralelor de apartament ca să revenim la sistemul centralizat și să rămânem, în prag de iarnă, tremurici precum cei din București sau Timișoara care plătesc mai mult căldura și apa caldă scursă pe străzi (asta-i rentabilitate economică?!).
Mi-a adus aminte de politrucii de pe vremea lui nea Nicu care, după ce majoritatea populației și-a închis balcoanele pentru a avea mai multă căldură în casă iarna, au dat ordin să se spargă toate geamurile de la balcoane pentru că strică aspectul arhitectonic. Da, în principiu aveau dreptate, nu erau prea aspectuoase lucrările de „izolare” termică, dar urma astfel să admirăm blocurile cu morcovii înghețați. Noroc că s-a găsit cineva să-i șoptească tovarășului că așa se face o mare economie la energie și ne-a prin 1989 cu balcoanele izolate.
Propunerea asta, chiar dacă vine de la un conațional de altă etnie, seamănă cu balada Meșterului Manole.

2. Despre combustibili fosili ce putem spune, decât că sunt foarte poluanți dar acolo unde sunt case și teren destul Statul ar putea să facă efortul să ajute cetățenii să-și monteze panouri fotovoltaice și panouri solare. Ceea ce se încearcă acum este doar un firav început. Am scăpa și de importul de gaze și nu i-am mai stresa nici pe minieri cu închiderea/deschiderea minelor.
Apropo de cărbune: recent m-am preumblat pe câteva autostrăzi din vest și la un moment dat, într-o țară care ne dă lecții, am tras o frână zdravănă (GPS-ul nu m-a ajutat, nefiind actualizat) pentru că am constatat că autostrada se termină brusc într-o carieră enormă din care se exploata, în draci, cărbune cu niște excavatoare rotative enorme. Am virat la dreapta și mi-am continuat drumul pe o șosea care mă lega de altă autostradă. Primul gând care mi-a venit în minte a fost: Ia uite ai dracului! Ăștia taie autostrăzi și nu ne dau și nouă o felie!
Cum o fi cu politica asta verde la nivelul Europei?! Lupii moraliști stau bine cu dantura.
Centrala mea funcționează bine, este „în condensare” și este economică iar eu șterg tastatura de transpirație.
O seară senină tuturor!... La noi încă plouă.

M spunea...

@Iulian Mareș

😂 E pe aici un rezistent care e ofuscat că ne luăm de neo-marxiști.

Să fie clar: în stânga comuniștilor se plasează neo-marxiștii. Dacă comuniștii ne țineau în frig ca să facă economii, copiii lor fac la fel.
Dacă comuniștii dărâmau ce își făcea omul să aibă o viață decentă (izolare termică, închidere de balcoane etc.) USR-iștii fac la fel!

Și mai e o asemănare: lupta continuă! Dacă vedeți programul de guvernare al USR veți constata că nu vor să construiască nimic! Eu sunt la faza de dărâmat totul în scopul unei iluzorii reforme!

M spunea...

😂😂😂

Autorul este membru în partidul turnătorului infect Băsescu Traian!

Răspunsul MApN l-a lăsat fără dinți în gură!

Omul continuă politica de ură promovată de cel care îi este tătic și mămică, turnătorul la securitate Băsescu Traian (să dea cel de sus să i se usuce inima în el și să meargă târându-se ca șarpele).

Data viitoare veniți vă rog cu ceva serios, nu demența unui politruc mizerabil.

Metoda de a lansa "întrebări" care sunt de fapt acuze dar fiind cu semnul întrebării feresc javra fricoasă de un eventual proces de calomnie!

Mi-am pierdut timpul citind!

M spunea...

Două femei vorbeau în stație:
- Auzi, am auzit că ungurii au p#la lungă!!!
- Draga mea, eu am auzit că mexicanii au p#la groasă!!!!
La un moment dat văd că unul ascultă ce vorbesc ele!
- Auzi! Cum îți permiți să ne asculți? Cine ești tu domnule?
- Mă cheamă Fekete Gonzales!
😂

Iulian Mareș spunea...

Voci?

Cezar spunea...

Centralele individuale de apartament sînt cea mai proasta investitie..poluarea este excesiva
Nu poti sa mai scoti capul pe fereastra pentru o gura de aer..ca inghiti de la vecinul
Ungurul are dreptate...desfiintate
Din fericire locuiesc intr.un blok cu 4 etaje..fara centrale termice
Am jurat sa nu montam
Sistemul centralizat functioneaza super..de 30 de ani
In Timisoara..ca vrea sau ca nu vrea..fritul..🤣🤣🤣🤣
Jos centrala..terminati cu poluarea...

Iulian Mareș spunea...

Ce matca este?...acum se bate moneda pe pompe de căldură!
Știi cum se zice: de frig ți-o pui oriunde și prin toate părțile! Inclusiv prin părțile Oradei..., ca să doarmă liniștit ăla de ne tot omoară cu un oraș xat 1/2 dintr-un sector din București!
&Cred ca la Oradea apa xalda menajera și încălzirea centralizata au valori f mici pt cetățean, nu?...2-3 lei acolo! Felicitări Bolo_Jan!🤪😜

Iulian Mareș spunea...

https://termocasa.ro/pompe-de-caldura?gclid=EAIaIQobChMIsIPQvOne9AIVUBq8Ch04mAqSEAEYASAAEgIcgvD_BwE

Viorel spunea...

Ave Cezar. Pentru ce să ieși afară pentru o gură de aer, ai tras în apartament prea multe aere și te sufoci. Renunță și tu la mâncarea de fasole că doar ai pensie de Cdt. B.I.Mc. ce dracu. Ce înghiți de la vecinul ? Sau și el face la fel ca tine. Pe ce ai jurat, pe țeava mitralierei de 14,5 mm de pe TAB la revoluție ? Sînt cea ? Sau sunt cele ?
În zona Ardealului unde mai sunt zone (orașe) cu sobe în apartamente, de ei ce mai zici dacă edilii orașului nu au asigurat încălzire centralizată iar sistemul de gaze a fost introdus de 10-15 ani. Costul la racordare este enorm și durează ani de zile (au mințit că se face gratuit). Tus ă fii mulțumit, exact ca și pe blog. De ceilalți de doare în pix.

M spunea...

@Viorel

În Capitală 50-60% poluează traficul și undeva 25-30% poluare rezidențială.
În ăia 25-30% intră și termocentralele actuale cu o cotă de aproximativ 80%.

Deci poluarea centralelor termice, mai ales a celor moderne, în condensare și cu senzori meteo este infimă!
Nu mai vorbesc că nu se pierde nici un pic de căldură la transport și că atunci când plec de acasă închid centrala complet - două lucruri pe care nu poți să le faci la centralele rezidențiale!

Eu o chestie simplă: se bazează pe necunoașterea oamenilor și pe puterea statului de impunere pentru a își promova interesele. Chiar! cum în același timp ministrul mediului și primarul boc numit și Muc cel Mic au spus același lucru în două conferințe de presă simultane. Să înțeleg că au ceva centrale de bloc de vânzare?

Că veni vorba de Muc cel Mic! Fratele meu, clujean, se tot întreabă la ce bun metrou în Cluj când traversezi orașul la pas în din o oră?

Cezar spunea...

@/Viurel..majurul de la C.I.
EXACT
🤣🤣🤣🤣😛😜🤪😝🤑

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, mai usurel cu el, cand explici cum ai explica lui Dorel, deci nu-ti raci gura cu tata oilor ca asta e un șogor indaratnic si singur impotriva tuturor! Stiam ca in frumoasa Cimisoară se incalzesc bagandu-si mânurile-n subsuară si cate doi sub plăpumioara, iar fritzii rezisti din nucleul politic dur si le baga adanc in gur la macerat ca pe biletele de tramvai la compostat! Problema cu cei cate doi de sub plapumioara e ca o sa-i numere lui Cezarica mieii la primavara!

anonim spunea...

@Viorel
Plus ca ar trebui adaugat ca la nivelul poluarii in procente suntem pe ultimul loc in UE...ne-am gasit noi sa fim "verzii,verzilor" .Asta spune ceva si despre industrializarea"intensa" a RO:)))
In schimb China si SUA desi produc peste 50% din poluarea planetei,nici nu discuta subiectul(cu nimeni) apai sa mai si semneze vre-un document! Io zic sa le traga uzerijdii nostri niste sanctiuni economice....asa cum fac si amerlocii altora in numele friidăm.
Apoi va rog sa ma credeti ca la mine tot blocul de 6 si 8 etaje cu 7 scari are toate apartamentele cu centrala proprie.O SINGURA scara (D) are centrala de scara si, si acum e scandal intre vecini acolo.Jumatate sunt orientati cu fata spre sud cu soare toata ziua(sau mai cald chiar daca e innorat ceilalti cu fata spre nord.E jale si belea la ei in permanenta, ba e prea cald si platesc prea mult ba e prea frig... etc.Exact ca si cum ar fi la un CET doar scandalul e mai mare.Celelalte 6 scari face fiecare proprietar ce vrea sau ce poate dupa posibilitati....si ne-am debransat(...Hă,hăăă) din 2005 de la CET ca deja bagau de pe atunci niste preturi de rupeau.
1-pompele de caldura sunt tzeapa,au un randament relativ bun dar numai folosite ca incalzire in podea.Cititi specificatiile tehnice reale si nu marketingul facut de ei
2-randamentul cel mai bun e dat de celulele fotovoltaice pe motiv de "moca" costuri utilizare dar e si o intreaga lista care nu le recomanda,incepand cu randamentul/suprafata desfasurata/durata de viata/costul de montare/inlocuire si multe altele de-ti trece cheful
3-asa ca deocamdata raman in top centralele in condensatie(nu condensare ca-i alt "drac":)
Am inceput in 2006 cu un ariston uno (ca astea erau pe vremea aia) si acum sunt la urmatoarea de cativa ani, "in condensare" hi,hi.Si mie mi s-a parut ciudat cand auzeam de "condensatie" pana cand unul dintre finii mei care exact cu asta se ocupa la Eren Group(ca inginer in instalatii termice) mi-a explicat ce si cum e cu "condensatia"asta.De fapt e f f simplu.Recuperarea aburilor evacuati condensarea lor si reintroducerea in circuitul de incalzire,preincalzita apa rezultata deja la 30-40 de grade(initial vaporii putand fi chiar si max maximorum 80 grade dupa evacuare...samd bla,bla.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Nu te kinui...omul ăla are clustere defecte pe hard disk și software din anii 70! Ce ii poți cere?...maximum sa-si spele/curățe de rugina amărâtul ala de calorifer și peste 4-5 ani poate îl și vopsește ...

anonim spunea...

@Cezar
Sa stii ca noxele la o centrala reglata corect nu depasesc 2-4% din volumul arderii adica nesemnificativ.Stii cate ZECI DE TONE de noxe baga un CET pe carbune doar in 24 ore???
Ai centrala prost reglata si intretinuta atunci ai si 1-poluare max 2-incalzire caca-maca 3-facturi la rupere.Si asta pt ca intotdeauna "zgarcitul mai mult pagubeste"
Si da apropo de poluare ca asta chiar e de ras.Ai habar despre faptul ca producatorul/fabrica care produce centrala are niste conditiide poluare draconic impuse? fara indeplinirea acelor conditii impotriva poluarii inca din fabrica nu este permisa comercializarea.Si tu ne vorbesti aici vorbe spuse de ungurul ala care nici legea lui Arhimede n-o stie probabil....ce probabil? Sigur!!
oricum aici CET-ul a ramas o paraginatura de 15-16 ani...si nimeni nu-i duce lipsa,nimeni nu-l mai vrea.Ar incepe iarasi: Pai Baaa aici sunt preturi mari la CET ca suntem la munte la BV...aburi si iar aburi
La tine la temesvaros te cred ca-ti convine in climat mediteranean unde infloresc magnoliile in ianuarie.Zici tu bine dar n-ar strica sa mai si gandesti....si la tine-i frig comparativ cu ala din Sahara,nu-i asa istetule?

Iulian Mareș spunea...

@M,
Viata mi-a oferit prilejul ca în 6-7 rânduri sa îl ascult pe BOC, la ceva ședințe, de la 2 m de el...
Te ro, nu îl credita cu inteligenta...poate doar la cioplit bușteni cu barda...nu degeaba a căzut el în cap la emisiunea aia televizata și transmisa în direct...

anonim spunea...

@Viorel
Fratele dumitale e un om normal si logic,in mod sigur
Sa faci metrou la Cluj inseamna sa fii garantat un Bou(cu B mare)La marimea orasului se pot gasi solutii de decongestionare a traficului mai eficiente si de zeci de ori mai ieftine decat metroul.....o suta de bulevarde sa mai faca si nu ajunge la pretul unui metrou ...si vre-o trei sosele de centura,ba chiar un pod suspendat care sa traverseze Clujul de la N la S si de V la E(deci chiar doua:)) Dar e si o vorba "Capra raioasa tot cu coada pe sus umbla"(si aici ma refer la boc ca vrea si el sa ramana "in posteritate ca ctitor" Cand am zis ca-i Bou...am zis!!!

Cezar spunea...

Jos centralele..gata ci poluarea

Cezar spunea...

Canale si gondole
Asta.i solutia..inteligenta

Viorel spunea...

Domnule akord-75. Cu scuzele de rigoare. La care frate al meu vă referiți pentru că după Cezar suntem „Traiasca formatia " Trio-Milogarii..Band"!!!”, numai că în această formație, uneori datorită pierderilor de memorie ne cam încucă. Ba sunt eu, Cornel și domnul M. Alteori îi introduce în ecuație și pe domnii Iulian Mareș și Kiss Viorel (tehnocrat). Depinde cum apucă să scrie după ce tresare din somn, adormit fiind pe scaun în fața monitorului.

M spunea...

@Iulian Mareș

Muc cel Mic a făcut un imens rău poporului rezervist: împreună cu băsescu (această flegmă în istoria românilor) au reușit să modifice decizia inițială a CCR care stabilea că atât magistrații cât și militarii având restricții cvasi-comune se bucură în mod legitim de pensie specială.
În acest moment a intervenit băsescu și, prin marioneta ce conducea CCR la acea vreme a făcut trocul: vă las vouă pensiile dacă mă lăsați să le tai la militari!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, astia cu Alzhaimer uită si incurcă, precum Voda-n papură, tura-vura, racindu-si de pomana gura de o sa cada de pe el chielea si untura! Cu cat suntem mai multi nominalizati, ar trebui sa ne tină cu țâghir si fasole cu carnati, dar nu-i da mana ca de el e numai fala si gura, precum ober edilul de la Cimisoara, care le-a luat apa calda si caldura si el se lauda ca in casa il dogorăste cohăiala!

CEZAR spunea...

„Traiasca formatia " Trio-Milogarii..Band"!!!”

Pentru conformitate.. componentii fondatori : maKiSS..cu buza tremurind( aka-mooor de foame cu 4000..ca eu am fost tractorist pe mi-8)
Viurel majurul de la C.I.(voi sa judecati doar cum vrea..muschiul meu flescait )
CFI--Asta-i contul..#sirvuplemadame !!

Iulian Mareș spunea...

@M,
Exact! Am fost in sala de festivitati a MApN la naliza anuala cand Betivul Ordinar a dat afara presa si si-a dat cuvantul lui de om si de onoare ca Președinte ca nimeni nu se va atinge de soldele si pensiile militarilor!
Insa, ca orica betiv notoriu, a facut invers pe principiul: Voi kiar credeti ce am spus? Poate eram beat!?

BONIFATIE spunea...

Locuiesc într-un municipiu, reședință de județ, din vest în care există numai centrale de apartament de vreo 15 ani, rețeaua centralizată pe oraș fiind desființată. Acum ce ar trebui, să le dăm la fier vechi pe toate (vreo 15.000 buc.) și să revenim la conducte sparte și inestetice care făceau aburi, prin spărturi, mai ceva ca locomotivele cu aburi de pe vremuri. Cum spunea și domnul M., în concordanță și cu postările domnilor ACORD-75 și VIOREL, cele mai noi centrale de apartament sunt și cele mai puțin poluante, plus că nu te mai cerți cu vecinii (în fiecare bloc este cel puțin un Gică... contra). Anul trecut am fost plecat vreo 6 luni în vestul Europei la urmași. Când m-am întors acasă am plătit ZERO lei pentru căldură și apă caldă în perioada noiembrie 2020 – aprilie 2021. Am economisit cam valoarea centralei termice.

M spunea...

@BONIFATIE

Corect! Așa este!

În plus centralele noi au modulație în 10 trepte, adică se consumă minimul de gaz necesar în funcție de nevoie. Asta nu este posibil la centralele de bloc sau cartier, că doar nu pot modula ori de către ori dă unul drumul la apa caldă (care, de exemplu e produsă încontinuu, chiar și când nu o folosește nimeni).

E adevărat că modern e să trăim la comun, într-o mare familie lărgită în care împărțim totul, de la soții la slănină.

Cum zicea aia de era membră în conducerea USR?

Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate. Am fi mai buni dacă nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri.

Trăiască visul de aur al neo-marxiștilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezare cu greierul cat bobul de mazare, taci, bebiță cu gugiucu-n gură, ca ca o sa-ti dam si tie pe masură la pripon si gros ca pe mâna din ce capatam, cam 18-20 de centime de gâlbaș sau ghiudem, satul la mățosul gros sa te vedem, si din prinosul nostru sa-ti dam si-un jet de colostru, ca doar din măligă, zăr si jântiță nu te saturi la târtiță!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Centralele de apartamente sunt sfinte, si cat consumi sau risipesti atata platesti, ca daca te baga buluc la gramada pe centrala de bloc sau de strada, platesti centralistul, platesti specialistul care mereu e chemat la brodeala pentru o socoteală de spagă cu cel care-l cheamă, dar poate platesti si o
angajata secretara sa calculeze de dimineata si pana-n seară cum se face in ture cu centralistul podul si șpagatul, si cat de gros sa fie la cafele caimacul, asa cum se procedează cu botoxul si dosul la lulea, de cand lumea, unde se afla arondată la gramadă $ulimea!

anonim spunea...

Da ! prima mea centrala avea modulatia flacarii in 5 trepte...acum sunt 10.Tehnologia si randamentele inainteaza si ele....concurenta e si ea buna,dar se pare ca doar la unii,la cei care o aplica cu adevarat,nu ca la noi cu mima de 100%
Fiu-meu la bucale se chinuie de 2 ani sa obtina debransarea de la gaz.A reusit cu chiu cu vai s-o obtina in vara asta spre toamna,de fapt s-a implicat tot blocul lor,cu amenintari si scandal mare.Blocul in care locuieste este chiar primul de langa punctul termic, dintr-un lung sir,deci pana acum erau oarecum "avantajati"Acum nici asta nu mai conteaza asa de mare e dezastrul."Razboiul" continua...!!:)

Cezar spunea...

Admit..cu o conditie
Evacuarea sa se faca pe un burlan..cos..care sa iasa prin acoperis deasupra blokului pentru a asigura dispersia gazelor !
2.
Daca esti intr.un intr.un blok sa calculezi cita caldura Furi de la vecinii alaturati si sa platesti ..hotomanule
Caci una-i sa.ti incalzesti hoceacul pornind de pe la 8..9 grade furnizate de vecini si alta.i sa pornesti de pe la -6..7..8
Intelegi CroMagnionule..care esti?
Vine vremea sa treci pe incalzirea cu ..balega uscata...
🤣🤣🤣😛😛😜🤪😝🤑

Iulian Mareș spunea...

@M,
Ăștia kiar profesor universitar sau mahalagioaica de piață!
Acum, ca si-a luat-o în foanfă este bine, însă eu l-as întreba dacă are pregătirea militară și nivelul necesar pt a înțelege Dimensiunea Operațiilor Multinaționale Întrunite?
Este ca și cum mi-as da eu cu părerea despre o lucrare de doctorat în fizică!
Tema lui Ciuca nu este despre plantoane, instrucția de front sau soldatul în postul de observare, Z/N, V/I, asa cum crede prietenul nostru comun de pe aci, cu mintea cea mai ieftină...

Leon spunea...

https://www.gds.ro/Sanatate/2021-12-14/cum-iti-dai-seama-ca-ai-ficatul-bolnav-semnele-la-care-sa-fii-atent/