Un produs Blogger.

miercuri, martie 23, 2022

Băsescu a turnat, dar a și băut!

86 comments
  • Soluția de astăzi a ICCJ

  • Complet de judecată: C4-AP
  • Numărul documentului de soluționare: -
  • Data documentului de soluționare: 23.03.2022
  • Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
  • Soluție: Respingere recurs - Nefondat
  • Detalii soluţie: Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. 
  • Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. 
  • Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. 
  • Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. 
  • Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul - pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. 
  • Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022.


 Consecințe ale Deciziei ICCJ
Alineatul (3) al articolului 1 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 386 din 16 iulie 2001, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:(3) Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de șef al statului român ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcție prin referendum și nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia.


86 de comentarii:

Joe spunea...

Vorbim de cel ,,supranumit,, Scursarul ,,invicibil,, ?

Leon spunea...

Amintiri, amintiri:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://inpolitics.ro/mii-de-politisti-au-urlat-la-basescu-iesi-afarajavra-ordinara_1834849.html&ved=2ahUKEwjP156d7dz2AhXFsKQKHUi7BvgQFnoECB8QAQ&usg=AOvVaw2DaLVZNdeE3VkSOdTl7YzS

reddog spunea...

Nu a avut nevoie de doctorat ca sa le-o traga micutelor ghiorlaitoare (in special celor de la pesedea)
Of, chiar si acum ii chinue si rascolesc amintirile pe micuti. 😁

Șoimul spunea...

Se pare că ești setat pentru o susținere necondiționată a lui Băse.
Ce ți-a făcut? Ce ți-a dat?, până și Udrea sa lepădat de el și nu numai.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

,,A cazut, a cazut Babilonul cel puternic, mandria si fala neamurilor!'' - Vechiul Testament-Sfanta Scriptura. Pentru mine, a cazut pe ciment si s-a spart o sticla de poșircă ordinara, cu eticheta de wisky, scurgandu-se in canal... Cred ca toti romanii de buna credinta si intregi la minte gandesc ca mine. Duca-se pe pustii si acolo sa ramana ca mult rau a facut acest diavol cu chip de om! Nu uitati ca este un reptilian-serpilian autentic, si cei care sunteti initiati in ocultismul stiintific deja stiti despre ce este vorba, real!

Huhu Rezea spunea...

Răul făcut României de cei care l-au votat de 2 ori pe bețivul turnător nu va putea fi înlăturat mult timp.

M spunea...

Mai trebuia spus că Băsescu a fugit la Sinaia (știm amănuntele dar respect instituția și nu e cazul să o facem complet de cacao).

Apoi a venit decimarea MAI. Buldogul Blaga nu a fost de acord și a susținut că concedierea a 10.000 de polițiști poate afecta pe termen lung țara.
Băsescu l-a schimbat imediat cu Igaș zis și "branconaj", nulitatea perfectă, cu liceul terminat la 24 de ani.
Acesta a pus în practică concedierea a 10.000 de polițiști mascată sub forma unei "reforme".
A fost începutul procesului ce a dus la actuala lipsă acută de personal.

E unul din motivele pentru care am să mă .... pe mormântul lui Băsescu! O javră ordinară!

PS - culmea e că cei care au aruncat cu caschetele în curtea Cotroceniului au fost colegii lui Reddog - un băsist feroce! 😁

M spunea...

Aici aveți dreptate: nu îți trebuie știință de carte ca să distrugi ceva!
Îți trebuie dacă vrei să construiești ceva!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Basescu imparte vina cu cei care l-au votat de 2 ori! Ce o mai fi avut aia in cap, in afara de tărâțe? Oricum, creieri, NU!

Cezar spunea...

Odata cu intrarea acestei scursuri , in politica "MARE"TOTUL S.A PERVERTIT IN ROMÎNIA..JUSTITIA..NUMIRILE PE FUNCTII..PROCESELE ELECTORALE...ETC
SI ASTA IN GROHAITURILE SI BATUTUL DIN PICIOARE..AL IDIOTILOR NUMITI BASISTI
PETROV..DOAR A DIRIJAT SI A PROFITAT LA MAXIM
TREBUIE SA PIARDA TOT..SA FACA PUSCARIE
O MINIMA RECOMPENSA..PENTRU CEI OROPSITI...
RAUL FACUT TARII..NU VA PUTEA SA FIE INDREPTAT..IN URMATORII 50 DE ANI

Mihai Anghel spunea...

Foarte corect.Din păcate,și în prezent,are susținători.

ifrim spunea...

De acord cu El bombero atomico,precum Ceao un proces sumar și la zidul Târgoviștiei cu dementul chior și bețiv!

M spunea...

@ifrim

Mi-am început ziua râzând!

Vă mulțumesc pentru glumă stimate camarad! Să aveți și dumneavoastră o zi excelentă!
Dușmanii se duc către locurile pe care le merită!

Leon spunea...

Ioan Dumitru a distribuit un link:
"I se "scufundaseu" minciunile. Acest ordinar a fost președintele României, nu? Pe două mandate, ambele furate! Primul împotriva lui Năstase, următorul contra lui Geoană. A fost demis prin referendum popular, dar menținut în funcție prin abuzul și imixtiunea inadmisibilă a aceluiași sponsor complice la furtul alegerilor: marele "licurici". A nenorocit țara: a furat-o în cârdășie cu camarila portocalie, revopsită în galben, a creat statul mafiot politico-economico-securist, a nășit trinomul servicii-parchete-instanțe, a închinat suveranitatea națională prea-perversei și înaltei porți euroatlantice. Cum am ajuns robi în propria țară? Prin unii dintre voi! Nu v-ar ierta istoria și blestemele propriilor voștri copii!"..!

viorel spunea...

Ce va face bunul lui prieten, Biden, şi strălucita Nuland? Au aceeaşi minte, dar oare şi acelaşi profil moral?

M spunea...

Să vedem cum se aplică legea!

După decizia instanței teoretic Băsescu își pierde privilegiile de fost șef de stat (vilă, SPP, cabinet etc.)
Sunt două curente de opinie:
- primul că nu se aplică retroactiv pe principiul "i s-a dat, să fie primit, nimeni nu îi mai ia!"
- al doilea că se aplică și nu este retroactiv ci de luna următoare (ce i s-a dat rămâne dat nu trebuie să plătească acum beneficiile obținute ilegal)

😁 Într-un fel așa e și situația pensiilor militare!
Unii zic că se pot modifica de câte ori vrea mușchiul lor și că nu este retroactiv că nu ți se iau banii deja dați ci doar primești noul cuantum de luna următoare.
Alții zic că o dată stabilit cuantumul și modul de actualizare/indexare orice modificare este retroactivă pentru că din beneficiarul nu mai poate să facă nimic pentru a își menține drepturile (în sensul stabilit de CJUE privind ajustarea carierei).

Huhu Rezea spunea...

Maitre, este garantat dreptul de/la pensie, nu și cuantumul pensiei. Cuantumul pensiei se acordă așa cum stabilește legea. Numai legea poate stabili că se păstrează sau nu cuantumul anterior mai favorabil.
Exprimi două opinii confuze.
Drepturile fostului președinte Băsescu incetează a mai fi acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești care a constatat calitatea de colaborator.Nu-i ia nimeni indemnizația pe care a primit-o efectiv pană acum.

Viorel spunea...

Răsturnare de situație: Fostul președinte al României domnul Traian Băsescu va beneficia în continuare de toate privilegiile avute. România TV. ora 12:15.

Joe spunea...

Povestea urâtă a mușamalizării adevărului despre Băsescu: https://www.cotidianul.ro/turnatorul-basescu-a-patra-stire-a-zilei-dupa-summit-ul-nato/

M spunea...

@Huhu Rezea

"Drepturile fostului președinte Băsescu încetează a mai fi acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești care a constatat calitatea de colaborator.Nu-i ia nimeni indemnizația pe care a primit-o efectiv pană acum."

Iar alții spun că drepturile nu pot fi retrase, nici măcar indemnizația și că de exemplu "drepturile încetează a mai fi acordate" s-ar referi de exemplu la o solicitare de schimbare a vilei. Atâta vreme cât Băsescu rămâne în vila ce deja i-a fost dată el nu poate fi dat afară!

Exprimi două opinii confuze.

NU le exprim eu ci le sintetizez, ele sunt deja în spațiul public!

Legea nr.406/2001 a fost adoptată DUPĂ ce Băsescu a primit privilegiile (vezi aplicarea în timp a legii civile - zic unii avocați și cu mine 😁)

Ați înțeles cele DOUĂ interpretări?

M spunea...

Eh, am ridicat și eu problema asta de dimineață (vezi postarea de la 24 martie 2022, 09:55)

O să vedem cum se interpretează până la urmă!

viorel spunea...

AVEAM O REŢINERE: INTERVENTIA LUI BIDEN (CORECT SPUS, INTERVENŢIA BIDEULUI LUI NULAND. A FOST FULGERĂTOARE ŞI IMPLACABILĂ, RESTUL ŞTIŢI DE LA ŞTIRI. NICI O SLUGĂ A LOR NU ESTE LĂSATĂ DE IZBELIŞTE CÂT TIMP MAI POATE FI UTILĂ, IAR DE JUDECĂTORII RESPECTIVI VOM AUZI DE LA USR.

ifrim spunea...

După ce crapă parpanghel cel chel trebuie împăiat și expus la Antipa să vadă și posteritatea cum arata un om hain din sec.XXI!

reddog spunea...

Eu nu inteleg de ce trebuie pedepsiti doar colaboratorii Securitatii.
Dar cei care au lucrat in Securitate de ce trebuie sa aiba pensii?
Legi tata nu gluma. 😁

Huhu Rezea spunea...

@M
Nu te mai lua domnule după zvonurile de pe internet! Citește legea că doar ai trimitere la ea în topic.
Băsescu a primit folosința nu proprietatea casei de locuit.
Drepturile prevăzute de legea 406/2001 s-au acordat tuturor celor care au indeplinit funcția de președinte/sef al statului si mai erau în viață in anul 2001. Nu s-au acordat și pentru activitatea anterioară intrării în vigoare a legii ci numai pentru viitor. Asta inseamnă neretroactivitate.
Dacă legea ar fi interpretată în stilul brambura, regele și Iliescu(pentru primul mandat) nici nu primeau indemnizația pentru ca ei au indeplinit funcțiile când nu era legea.
La fel funcționează neretroactivitatea și în privința cuantumului pensiilor militare, dacă legea nu reglementează altfel.

Huhu Rezea spunea...

Esti rămas in urmă cu informarea paznicule!
Nu-i ia nimeni lui Băsescu pensia care i se cuvine în sistemul public de pensii.
Tot asa este si cu fostii securiști, dar condamnați:

Articolul 71^1
(1) Nu beneficiază de pensie de serviciu ori de pensie de invaliditate, în condițiile prevăzute de prezenta lege, pensionarii care au fost condamnați definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității. Aceste persoane beneficiază de pensie în sistemul public, în condițiile legii.
(2) În cazul condamnării definitive a unui pensionar militar pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, instanțele judecătorești au obligația să comunice, în scris, casei de pensii sectoriale în evidențele căreia se află pensionarul condamnat informații de natură să conducă la încetarea pensiei.
(3) Vechimea în serviciu recunoscută pentru stabilirea pensiilor, în cazul persoanelor prevăzute la alin. (1), constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii.

reddog spunea...

Huhu
Ramane cum am spus.
Ce spuneti dvs e din categoria aia cu meandrele concretului a lui Iliescu.
Stiu ca va chinuie amintirile cu Nastase Bombonel si Geoana Prostanacul.
Forza Base!

Huhu Rezea spunea...

Am înțeles! Ai lătrat și d-ta pe la Pripas.

reddog spunea...

Huhu
Asa e si cu legea 223/2015
De ce sa beneficieze toti paznicii (pazeau si ei ceva, nu?)de la Securitate?
E valabila doar pentru cei care erau in functie.

M spunea...

@Huhu Rezea

Eu doar spun că pe aceeași lege sunt două interpretări!
Nu mă pronunț pe niciuna din ele. Cel puțin nu acum!
El a primit folosința pe lege dar posibilitatea de retragere a drepturilor s-a făcut ulterior, prin modificare la lege! Unii zic că modificarea îl afectează doar dacă e în beneficul lui!

Huhu Rezea spunea...

@M
Ești hazliu în interpretări care nu au nicio legătură cu principiile care guvernează Dreptul civil.
Faci ce faci si aduci din creion totul la interpretarea că nimeni nu-ți mai poate micșora cuantumul pensiei militare în plată.
Pierderea drepturilor acordate de Legea 406/2001 este aplicabilă tuturor beneficiarilor respectivilor drepturi la data intrării in vigoare a L 243/08 10 2021.
Cum ar putea fi in beneficiul luin Băsescu o sancțiune legală?
Nu mai inventați reguli hilare de aplicare a legii!

Luc 3 spunea...

@reddog,vedeti că "penitenciarele",au facut parte din securitate,cred că știți asta,plus munca dumneavoastră implicit,asigură "securitatea",prin legea de funcționare! Păi ce faceți,vă tăiați craca?

Marian spunea...

Nu va pierde din privilegii.
https://www.luju.ro/basescu-poate-sa-stea-linistit-avocata-eliza-ene-corbeanu-explica-efectele-deciziei-iccj-prin-care-traian-basescu-a-fost-declarat-colaborator-al-securitatii-modificarile-la-legea-406-2001-privind-privilegiile-unui-fost-presedinte-de-stat-la-incheierea-man

Calinmihaib12 spunea...

1.Toate legile de pensii,inclusiv cu referire..la cele..
al..militarilor prevăd..PĂSTRAREA CUANTUMULUI AVANTA JOS,mai puțin legea 119/2010=o aberație care"se contrazicea
.. pe ea însăși"..
în aceasta privință = adică..tăia cuan tumul avantajos, care trebuia să rămână în plată, cf.art.3 = ce trimi tea la lg. 19/2000, art.180, al.1-7 (!) = cu referire la ALGORITMUL RECALCU LĂRII..PENSIILOR MILITARE ANTERIOARE ..legii 119/2010..!
Cu alte cuvinte, nicăieri în Consti tuție nu scrie= nu se face DISTINCȚIE între..PENSIE și.. CUANTUMUL PENSIEI.. (!),."DISTINCȚIE"..
"scoasă din..burtă .., "o găselniță ticăloasă"..a AUTORITĂȚII române? + "târgoveții" din CCR..în anii "ăia" :..2010..2013..!,în contextul..DISCRIMINĂRII create atunci
între categorii de pensionari:militari,militari & civili,
între pensionari militari si.."buge tari"..= cărora li s-au TĂIAT..VENITU RILE cu cel puțin 25 % (lg.118/2010)
concomitent cu MĂRIREA PENSIILOR MILITARE(a cca.90 % din ele = afirmativ ..!).
2.Lui Băsescu: i se poate..înceta plata PENSIEI MILITARE = DE SERVICIU..dacă "se încadrează" în .. textul legii..!

Huhu Rezea spunea...

Ce putea să spuna avocata care l-a apărat în instanță și a pierdut procesul lui Băse?
Ca să-i mai ia bani, il amăgete cu proces la CEDO. La CEDO nu se mai judecă fondul procesului ci numai dacă statul romăn i-a respectat drepturile procesuale.

Calinmihaib12 spunea...

P.S.:
..
3. Cât privește alegerea lui Băsescu și a..alianței DA..în 2004..cu "sprijinul..frățesc"(?)
al.."P.C."= p-fracțiunea "conser vatoare" a PSDR..,fracțiune care "a sărit..cu popoul" de pe un "scaun de lemn/fier" al alianței cu PSDR..în "fotoliul".."alianțe i DA.."(.!)= inversând/SCHIMBÂND ..prin "TRĂDARE"..MAJORITATEA câș câștigătoare..a alegerilor (=PSD..!); ĂSTA e "narativul"..
care "s-a văzut" în "epocă"..!;
în realitate : a fost..O SIMPLĂ ÎNȚELEGERE..în "cadrul..mai larg
"..al FSN-ului..MULTI-FRACȚIONAR
, de..guvernare.:"când"NOI",când "VOI"..=adică TOT.."NOI"..!exact ca și..ÎN PREZENT..! (=2022..!=
adică.."la vremuri "noi"..tot "noi"= cei "VECHI"..= asemenea VINULUI.."ÎNVECHIT"..scos din "pivnițele" ascunse / sau nu ale unor..VECHI CRAME..AȘIȘDEREA..!)
"Situația"..actuală a ROMÂNIEI. .confirmă.."cu prea-plin"..cele
scrise mai sus..!

M spunea...

@Luc 3

Cum v-ați dat seama? 😂

M spunea...

@Huhu Rezea

Deci dacă domnul Marian citează ce spune avocata lui Băsescu, îi răspundeți frumos, la obiect.

Dacă eu spun că sunt două păreri, fără să susțin pe vreuna din ele, mă luați cu "ești hazliu" și că fac ce fac să aduc din creion....

Mai aveți să ziceți că mor de grija lui Băsescu și că îmi tai venele dacă nu o să mai aibă spp-iști.

Sunt curios ce o să se întâmple. CJUE spune că modificarea unei legi trebuie să permită beneficiarilor să își ajusteze situația la noua lege. Băsescu nu se putea "dez-securiza" 😂

Cred că madam avocat se referea la:
Actele şi faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârşite sau produse înainte de intrarea în vigoare a legii noi nu pot genera alte efecte juridice decât cele prevăzute de legea în vigoare la data încheierii sau, după caz, a săvârşirii ori producerii lor.CC art. 6, alin. 2.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mooe Woodrea a pus laba pe o sulă ca o andrea si-i inteapa fara pardon pe lingusitorii care s-au imbogatit fară pardon pe langa Avorton, dar azi il critica cu ipocrizie de poarcă politică din taberele userist liberale, de parca n-ar fi fost ei cei care mai ieri ii ridicau osanale! Sa nu uitam ca marea lor majoritate, niste golanoi in etate, au fost si ei turnatori si lucratori de securitate, care l-au adus pe Avorton la putere sa-si faca la umbra lui si calcand pe cadavre un rost politic si cate o avere, dar orice ar fi facut si cat s-ar fi scremut nu le reuseau ridicarea lui in prepeleac fara votantii idioti si de mare rahat!...

M spunea...

@viorel

Cred că se pișă pe Putin... dar așa.... încetișor, că nu prea îl lasă prostata! 😂

Păcat de bieții militari ruși. Mă refer la cei care nu sunt criminali de război ci la bietul pifan, prost instruit, prost dotat, prost condus.

M spunea...

@ifrim

Îmi fac abonament la Antipa să îl scuip zilnic! 😁

Trebuie șters din istorie!

Între 2004 și 2014 în istoria României, la "președinte", să fie trecută o liniuță.

Huhu Rezea spunea...

Singura condiție pusă pentru a intra sub incidenta Legii 243/2021 este ca la data constatării calitații de colaborator a unei persoane, conform legii CNSAS, aceasta să fi fost beneficiar al indemnizației de sef de stat.
Legea 243 nu modifică L 401! Doar o completează.

M spunea...

Să îi ia, dă-l în plm!!!!

😂

Spuneam doar cum au sărit să găsească chichițe să îl scape. Dacă era vorba de noi....

reddog spunea...

Calinmihaib
Care pensie militara de serviciu?
Basescu are pensie civila.
Dar primeste conform legii si o indemnizatie acordata fostilor sefi de stat ai Romaniei.

reddog spunea...

Acum cativa ani Basescu avea o pensie de vreo 3000 de lei.
Cred ca i-a mai crescut putin.
Nu ca i-as plange de mila pentru pensia asta...
Totusi: a navigat ceva ani fiind comandant de nava, a fost deputat, senator, ministru, primar si presedinte al Romaniei.
Pai au pensie mai mare Rambo si Cezar.

reddog spunea...

Ultima declaratie de avere a lui Basescu e din 16.08.2020
La pensie apare in jur de 62000 anual deci vreo 5000 si ceva lunar.
Este pe declaratii.integritate.eu

Pe siteul Parlamentului European am vazut ca la declaratia de avere apare doar indemnizatia de fost presedinte.
Poate le posteaza Huhu pe ambele ca sa dezbatem. 😁
Tot e subiectul fierbinte nu de alta. 😎

Calinmihaib12 spunea...

reddog:
(23:25'/24.03.a.c.)
=PENSIA DE SERVICIU
de Cdt. de NAVĂ MARITIMĂ/instituțiede stat..strategico -tactică..aparent "civilă",(eu cred că era în realitate .."acoperită"..),iar "el"= tot..AȘA, cred că era ofițer "acoperit"..la unul din MINISTERELE/ "DIRECȚIILE""strate gice"..!
Chiar Băse..,spunea odată că are 3 pensii..!( nu "indemnzații"..!).
Și:înainte de 1989, mulți directori si șefi de instituții ..erau Ofițeri de securitate.. acoperiți/sau nu..!
Iar BĂSE,cu infirmi tate optică pe care o avea,ca să poată
intra în INSTITUTUL de MARINĂ MILITARĂ (și chiar civilă) contrar BAREMULUI MEDICAL..si apoi să i se dea și FUNCȚIA
DE MARE RĂSPUNDERE, care se spune că a avut-o, "trebuie"..
că..AVEA un "BACK GROUND"..COVÂRȘITOR
,care a făcut..ca să treacă toate..
"barierele"..legale
..PUBLICE..!

ifrim spunea...

Dacă-i pentru propășirea patriei turnătoria se justifică!Cum să-l las pe Caesar cu laptele adăpat,brânza închegată cu aracet,magneți la cântar,ciobani fără revisal și câte și mai câte?Să ajungă oligarh?Am foi de drum KFR mă duc să-l torn la otorități.Să se învață minte infarctoru'!

M spunea...

@reddog

Are chiar prea mult. Eu știam că voi le dați în pușcărie și un pat și ceva de mâncare!!! În plus mai poate câștiga câte ceva oferind servicii celorlalți deținuți!

Nu îl plâng. Îmi amintesc satisfacția de pe moaca lui când a ieșit seara la TV să anunțe tăierile de pensii și salarii. Să fie mulțumit că i se permite să respire. Ceaușescu nu a avut parte de atâta milă!!!

M spunea...

La mulți ani colegilor noștri!

O meserie grea și frumoasă, cinste celor care o fac respectându-și jurământul și uniforma! 👮‍♀️🚔👮‍♂️🚨

Huhu Rezea spunea...

Basescu are pensie contributiva pentru limită de vârstă în sistemul public.
A avut pensie specială de parlamentar, pierdută prin desfiintarea pensiilor parlamentare.
Acum pierde și indemnizatia de 75% din indemnizatia presedintelui.

M spunea...

Nici ca primar nu prea ia pensie că a fost plătit pe indemnizație....

Auleuuuuuu.... sufletul meu...... dacă nu intră la pușcărie moare băsescu de foame sau vinde din viloacele furate!!!!

Și fi-sa nu mai poate să facă afaceri cu rușii.... ce ne facem frate.... intră băseștii pe ajutor social?

Brenda spunea...

Asta te doare , atunci mirate .Pai șanț ulcele, au rămas urmașii , te-ai bucura sa le taie lor pensia , atunci ești o lichea

Brenda spunea...

Ocupația de pensiile voastre. Alea sub salariu minim pe economie încă din 2017 aveți destui

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Nenorocitule..ai vița de turnator!
Nu lasi oameni sa ajunga cacapitalisti prin sudoarea fruntii lor
Trebe sa procedam ca in Ukraina
Legati de pom cu belciuge scris..tunatori jegosi si sa va bata oligarhii cu batul la curut🤣🤣🤣🤣
Asa se face capitalismul de cumetrie..apoi capitalismul international...

Calinmihaib12 spunea...

P.S. 2:
..mi-a scăpat un amănunt,poate impor tant și.. posibil.. "relevant" din "bio grafia" lui Băse':
= a terminat liceul în 1970 sau 1971,
= între 1971..1973
..e o "gaură"..info rmațională..?
=între 1973..1976 a urmat cursurile INSTIT.MARINĂ MILI TARĂ (Constanța..?)
ÎNTREBARE:..pt.
"cunoscători":
Ce a făcut în cei 2 sau 3 ani:..după absolvirea liceului
.."el"= un tânăr cu relațiile lui..care l-au propulsat..ÎN
SUS..?..!!

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/25-martie-2022-200-de-ani-de-la-fondarea-poli-iei-rom-ne-bd10882

M spunea...

Cică Băsescu ar fi internat cu un AVC.
Eu vreau îndreptarea păcătosului nu moartea lui.
Dar dacă dracu vrea să îl ia la el ....

ifrim spunea...

Înarmat cu răbdare precum a unui chinez bătrân m-am așezat pe malul canalului Dunărea-Marea Neagră așteptând leșurile dușmanilor ce-i plimbă curenții din amonte spre deltă!(Bine că între timp dau și la pește)!

M spunea...

Cineva mi-a atras atenția că greșesc!

1. Declarațiile false ale lui Băsescu sunt o infracțiune în formă continuată.
În acest caz prescripția curge de la ultima declarație falsă dată (când a candidat pentru europarlamentare).
E deci în termen și poate fi inculpat.

2. Simpla anulare a privilegiilor nu este suficientă. Curtea de Conturi poate dispune recuperarea cheltuielilor pentru că obținerea privilegiilor s-a făcut prin fals.

E de exemplu situația cuiva care se angajează cu diplomă falsă de licență. După 5 ani e descoperit falsul și trebuie să returneze banii câștigați în această perioadă.
Ori privilegiile au fost obținute ilegal, prin fals. Cheltuielile trebuiesc deci recuperate!

Să plătească în plm pentru tot! Să facă pușcărie!!!!
Vă amintiți cum a închis spitale că "erau prea multe"?
Vă amintiți cum a jefuit țara camarila condusă de Udrea?
Vă amintiți cum caprele alea două făceau una contracte cu rușii iar ailaltă panaramă în Parlamentul European? O analfabetă penibilă?
Vă mai amintiți cum a tăiat pensii și salarii?
Vă amintiți cum a dat parcările din București pe nimic lui Cocoș care a tras linii cu cât și a început să ia bani de la fraieri?
Vă mai amintiți cum și-a dat lui însuși vilă după ce și-a "donat" casa pentru a nu avea proprietăți în București?
Vă mai amintiți cum a lovit un copil și apoi și-a falsificat o scuză de tot căcatul?
Și mai sunt....dar m-am enervat.... 😁

M spunea...

@ifrim

Să nu se agațe în cârlig vreun dușman! 😂

ifrim spunea...

@M.Sunt pregătit,am nicovală!

Leo spunea...

Urmează "Manole" cu 2800/2/2020 , care se mai fofilează oleacă pe la capoatele vișinii....

Fost parasutist spunea...

Stati linistiti! O vorba romaneasca spune ca: "drac mort si rata-necata n-ai sa vezi niciodata!"

M spunea...

Dramoleta de prost gust a bețivului a luat sfârșit cu externarea lui.

Ce slugă penibilă și fricoasă acest Băsescu! Fii bă bărbat! Ia-ți boarfele și ieși din vilă, javră ordinară!!!!

ifrim spunea...

Răbdare de chinez bătrân!

Calinmihaib12 spunea...

M:
(20:47'/25.03.a.c.)
..legea spunea,în perioada când Băse scu "și-a dat casă"(= vilă)pe care a apoi și-a cumparat-o (?), că nu puteai
primi locuință(apar tament)cu titlul de "chiriaș definitiv"
=de la stat=dacă ai avut/mai aveai o locuință de la stat (sau chiar proprie tate personală).., indiferent..unde în țară..! cum era situația în cazul lui Băse..și altor demnitari,dar și a oricărui cetățean român..,aflat într-o situație similară
..!; Băse și orica re cetățean..dacă ajungea cu serviciu l în altă localita te putea primi o LO CUINȚĂ DE SERVICIU =atât timp cât avea serviciul respectiv
Dacă nu voia să "stea"..indefinit.. în locuința de ser viciu, nu avea altă alegere decât să-și
CUMPERE o locuință
..cu banii proprii!
(nu te "muți" cu serviciul în altă localitate ca sim plu cetățean, dacă nu ai o locuință.. acolo..!).
În concluzie, BĂSE A COMIS..:prin ABUZ
de PUTERE(și..NESIM ȚIRE..GROSIERĂ..!)
O ILEGALITATE(..!),
..cu "COMPLICITATEA " STATULUI ROMÂN(!)
în care nu s-a găsit NIMENI demn.. și capabil să-l atenționeze pe Băse
.."primar" general al capitalei..că încalcă legea, și chiar mai mult= să nu-i permită încăl carea legii, neînto cmind"documentația" ..aferentă..acestei.."tranzacții.."..!
În plus cred că această tranzacție ar fi trebuit să fie..și un "cap de acuzare"..în justi ție..!(=cu autosesi zarea ei..!)..!

Huhu Rezea spunea...

M
Ziceai că nu i se aplică lui Băse Legea 243/2021.
Drepturile primite de Băsescu potrivit Legii 406/2001 au incetat la data care hotărărea judecătorească de colaborare a rămas definitivă.
La fel este si cu pensiile militare. Dacă legea de recalculare nu prevede păstrarea cuantumului mai avantajos, de la data intrării în vigoare a noii legi se plătește noul cuantum recalculat.Așa cum s-a aplicat L 119/2010 începând cu 01 01 02011 până în octombrie 2013 și.... CCR a zis că este constituțional.

reddog spunea...

Dom'le sunt si unii norocosi care nu au dusmani.
La ei n-o sa stea nimeni pe mal.
Avem si pe aici cativa. 😁

reddog spunea...

Eu imi amintesc cum le-a tras-o micutilor.
Si acum mai schelalaie unii pe aici.
Forza Base!

reddog spunea...

De la cronicari citire!
"Mic la stat mare la sfat si degraba varsatoriu de sange nevinovat"
Sunt mai multe exemple, lui Ioan Voda cel Viteaz unii ii spuneau "cel Cumplit"
Nu mai zic de Vlad Tepes sau Mihai Viteazul.
Micuti carora nu le-a convenit de vreun lider au fost mereu.
Eu cred ca trebuie sa ne consideram norocosi ca am fost contemporani cu Basescu cel Mare.

M spunea...

Ia mai citește o dată ce am scris despre Băsescu că văd că ai o idee fixă!

Nu, serios, glumă, glumă, dar văd că chiar nu înțelegi!

Ce "este la fel cu pensiile militare"? Am fost condamnat pentru ceva? M-a găsit instanța că am dat declarații false?
Alooooooooo!!!! Hai, bagă-mă și în pușcărie! "Faci pușcărie M, că așa e și în cazul unei crime!"

CCR a zis ce a vrut bețivul! Ete, na! Cad în cur acum că a zis CCR ceva! Nu mai comentăm nimic, niciodată! Heil!!!!

M spunea...

Am convins și am să conving tot mai mulți că este un contract între stat și militar, un contract ce prevede / drepturi și obligații și că statul nu poate renunța la obligațiile lui câtă vreme eu mi le-am îndeplinit pe alte mele!!!

Verificați câți au spus asta în ultimile luni, ceea ce eu spun de peste un an de zile!!!!! 😁 Am să continui să trimit celor pe care îi consider importanți punctul meu de vedere (și am satisfacția că mulți îl adoptă sau îl apreciază, unii dintre ei fiind reputați juriști).

Gata!

Huhu Rezea spunea...

Da... ce, Băsescu a fost condamnat?
Vorbeam de aplicarea legii în timp> D-tale nu-ți ia nimeni dreptul la pensie> Doar îți recalculează cuantumul conform noii legi.

reddog spunea...

Doar nevasta pieleanului de la aneta 3 poate face lumina in speta asta.
Nu degeaba a ajuns generaleasa la Curtea de Conturi. 😁

ifrim spunea...

Îi doresc să trăiască cât mai mult să aibă timp să suporte umilința,când merge la șpriț să-l strige bețivii pe numele de scenă Petrov!

reddog spunea...

Slava Domnului!
Asta da slogan nu slava ukraini.

Traian Băsescu: ”Domnule, eu am bani, slavă domnului!”
Traian Băsescu a declarat adesea public că are o situație materială bună și susținea că situația nu era diferită nici înainte să intre în politică.

”Domnule, eu am avut bani, slavă Domnului, ca lup de mare, am avut bani şi înainte de Revoluţie, cât am lucrat în Belgia, deci, eu am venit în politică cu Audi 80. Să limpezim lucrurile. Năstase a venit în politică în Trabant. Pe bune, uite, Năstase a intrat în politică cu Trabantul, şi ăla, din orgoliu nemăsurat, l-a vopsit în negru, să pară Chaika. În ziua Revoluţiei, eu aveam Audi 80, el un Trabant”, declara anterior Băsescu într-un interviu pentru Academia Cațavencu, citat de Mediafax.



Potrivit declarației de avere pe care a completat-o în 2021, din funcția de europarlamentar, Băsescu nu o duce deloc rău nici acum. Ies în evidență:

Apartament în București de 250 de metri pătrați
Bijuterii de 28.000 de euro
Ceasuri de 52.000 de euro
Tablouri de 19.000 de euro
Circa 500.000 de lei, 40.000 de euro și 10.000 de dolari în bancă
Titluri de stat în valoare de circa 1.616.000 lei, 331.000 de euro
Acțiuni la Romgaz în valoare de aproximativ 82.838 de lei
Venituri anuale de 83.931 de euro ca europarlamentar, adică aproximativ 6.994 de euro pe lună.

Sursa: ziare.com

M spunea...

Da, o să le facă cu mâna în drum spre groapă! Credeți că o să ia ceva cu el?

Până una-alta fii-sa s-ar putea să vadă Târgșorul! 😁
Ce interesant! Într-un proces TOT despre finanțarea ilegală a campaniei politice Adrian Năstase a fost condamnat, onorata instanță reținând că deși nu sunt probe că domnul Adrian Năstase ar fi știut despre ilegalități este imposibil ca la poziția acestuia să nu fi știut!

Trag concluzia că Băsescu este mai prost decât Năstase, în opinia instanței, pentru că el nu ar fi știut de infracțiunile comise pentru a primi bani!

M spunea...

@Huhu Rezea

Domnu..... Sunteți prea ocupat cu avizarea răspunsurilor să mai și înțelegeți?

Președinții își pierd drepturile DOAR DACĂ au o decizie a instanței împotriva lor! Noi ne pierdem drepturile ȘI DACĂ avem o decizie (de exemplu crime împotriva umanității de exemplu) ȘI DACĂ așa vrea guvernul.

Recalcularea este o încălcare a contractului pentru că eu am muncit 30 de ani în condițiile puse de angajator pentru a obține acest beneficiu!
Să recalculeze celor ca dumneata care ori nu ați muncit, ori vă face plăcere!
Eu nu am nimic cu solicitarea făcută de cineva pentru propria pensie! Nu înțeleg de ce vă arde grija de pensiile altora?

M spunea...

@ifrim

Arta pescuitului îmi este complet străină! Dacă se pescuiește cu nicovala... așa să fie!
Eu aștept să fac cu batista cheliei lui Băsescu!

Vă mai amintiți când își lăsase să crească părul "perdeluță" ca să își acopere chelia? Vă mai amintiți cât era de penibil când bătea vântul? 😂😂😂 Un căcăcios fricos și plin de el!

Huhu Rezea spunea...

M
Continui să bați câmpii cu contractul de la angajare si cu aplicarea legii în timp.
In contractul pe care zici că l-ai semnat scria că vei obține pensia conform legii pensiilor din acea vreme sau conform legii pensiilor in vigoare.... în viitor?
Nu a existat lege a pensiilor militare sau pentru militari care să nu reglementeze tranziția de la vechea la noaua lege, adică să nu recalculeze pensiile în plată.

reddog spunea...

Sunt fel si fel de opinii.
Unii spun ca de fapt Securitatea a colaborat cu Basescu nu invers.
Fostul presedinte Constantinescu (zis si Tapu') a spus ca a fost invins de echipa Huhu&Friends
Probabil si-au dorit mai mult victoria.

Laleaua neagră spunea...



Vai, dar ce s-a activat toată mlaștina și mâzga din România in apărarea lui Petrov. Aseară apăruse Andronic, un băiat ce se recomandă a fi jurnalist, dar care n-a făcut un sfanț din jurnalism, condamnat in dosarul Ferma Băneasa, baiatul cu consultanța lui Finkelstein, membrul al triadei cu epoleți de de la Evz, alături de colonelul Turcescu și Mireille Curea, alți bogătani care se dau jurnaliști făcând averi din altceva. Aseară plângea laolaltă cu nevertebrata Gelu Vișan la Ciutacu că i se iau caii de la bicicletă lui Petrov, in timp ce-l acuza pe Iliescu de genocid.
Faptul că toate muhaiele de dreapta, toți bișnițarii securiști îl condamnă pe Iliescu mi-l face mult mai simpatic.
De altfel, eu am mai spus că Băsescu reprezintă Securitatea care a învins Partidul în '89, acel "deep state" ai cărui găști au acaparat toate domeniile statului si vieții publice. Vedem in zilele astea cum a ieșit toată mâzga, noroiul, cancerul din justiție, jurnalism, medicină, educație, economie, cultură, mediu academic, societate servilă să-l apere sau să-i plângă de milă, acest cancer care s-a instaurat în posturi cheie pe lefuri mari bugetare si sinecuri babane odată cu "revoluția portocalie" din 2004, care a șubrezit atât România, cât și Ucraina, transformându-le in wasteland și teren de joacă al tuturor licuricilor. Tot de atunci, odată cu aderarea la UE si NATO, România a luat-o accelerat in jos pe tobogan, pierzându-si suveranitatea in mod oficial, de atunci serviciile s-au pus in slujba partenerului strategic și ai decidenților de la Bruxelles și tot de atunci votul românilor a devenit irelevant, căci stăpânii strategici au inceput să le impună președinții, politicile și guvernele. Tot de atunci trăim într-o perpetuă criză economică, sărăcie, corupție și jaf, adică de când dreapta, sprijinită mereu de Secu, s-a permanentizat la putere dimpreună cu politicile ultraneoliberale, politici antinaționale și împotriva contribuabilului de rând. Tot de atunci până si PSD a devenit de dreapta, s-a lăsat acaparat de neosecuriști ca să scape de dosarele DNA, iar astăzi a devenit un hoit, un organism gazdă pentru dăunătorul PNL, o carapace care îi conferă celui mai antinațional și toxic partid din istoria României culcuș la butoanele guvernării, bineînțeles, ignorând voința electoratului.
Cu alte cuvinte, democrația, aia câtă era, a murit in momentul in care Băsescu a devenit președinte și tot din acel moment s-a normalizat și oficiat impostura in orice domeniu din România, apărând ca din neant și instaurându-se tot felul de nimeni, de japițe și și de zerouri barate în funcții cheie peste domenii importante din stat.
Zilele astea au ieșit la rampă cei ce, vezi Doamne, nu s-au dezis de bătrânul edec securist care i-a facut oameni, spre deosebire de celelate coropișnițe care l-ar fi trădat. Restul românilor, grosul societății, cei care chiar au suferit și suferă de pe urma politicilor lui si astăzi, cei cu grija facturilor și coșului zilnic, nu există, nu i se dă atenție, nu i se cere părerea. Însă nutresc speranța că mulțimea asta nereprezentată și neîntrebată vreodată din 2004 încoace și căreia i se sparg in cap și în portofel toate politicile celor impuși putere de Licurici prin servicii, cei care plătesc factura crizelor, pandemiilor, sejururilor la schi, ale mandatelor la Bruxelles, Strasbourg, Cotroceni, Palatul Victoria, cei ce suportă cheltuiala vizitelor tuturor năpârcilor la Noua Înaltă Poartă de la Washington, costurile serviciilor secrete, precum și costurile războaielor imperialiștilor își va face cândva auzită cu molotoave și cu gloanțe părerea. Abia atunci vom vorbi despre "marea resetare", una dată de o revoluție adevărată împotriva Neosecu si a elitelor impuse acest cancer.

M spunea...

@Huhu Rezea

Iar dumneata tot bați câmpii cu "contractul pe care l-ai semnat"?

Nu îmi dau seama cum nu înțelegi ceva atât de simplu!
Voi repeta până înțelegi!

🔴 Dreptul al pensie militară se naște în urma îndeplinirii unor condiții.
🔴 Deci dumneata (sau eu sau oricare dintre noi) a trebuit să prestăm o activitate, în condițiile impuse de angajator pentru a beneficia de
1. salarizare în condițiile legii
2. pensie în condițiile legii.

Dacă în ceea ce privește salarizarea, în momentul în care angajatorul schimba condițiile (de exemplu venea Olguța cu legea ei de kkt) puteai să le zici pa și pusi (iar de luna viitoare nici tu nu mai munceai nici ei nu te mai plăteau)în ceea ce privește pensia nu te poți întoarce în timp să alegi o altă carieră mai profitabilă.
Asta constata și judecătoarea de la CCR în punctul de vedere separat!

Mie angajatorul mi-a pus în față Legea Pensiilor Militare la momentul angajării și mi-a spus că așa am să primesc pensia! Dacă îmi spunea că pensia mea va fi calculată ca a unui dascăl îmi băgam picioarele în ea de militărie și eram ca fratele meu profesor cu 4 luni de vacanțe pe an!!!!!!!!!!!

Deci, orice lege care schimbă modul de calcul atingându-mi mie drepturile NU ESTE NECONSTITUȚIONALĂ ci doar un conflict de muncă, un contencios!

Dumneata (și alți adepți ai comunismului) interpretezi în sensul că pensia militară este o pomană și ca orice pomană poate fi retrasă!

NU EXISTĂ ȚARĂ CIVILIZATĂ CARE SĂ FI SCHIMBAT MODUL DE CALCUL AL PENSIILOR MILITARE ÎN PLATĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Numai România face asta bazându-se pe capul plecat al unora ca domnia ta!

🔴 PENSIA MILITARĂ NU ESTE POMANĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
🔴

Huhu Rezea spunea...

@M
Dacă nu vrei să inveți principii de drept si o ții langa cu cimilituri și lozinci... este treaba d-tale.
Dar, dacă ești și obraznic... te trimit să spui prostii juridice acolo unde zici că moderezi cu succes!

M spunea...

Pensia militară nu e pomană să stăm la mila lor!

Dacă nu vă convine că zic asta atunci nu mai mă publicați. Am să supraviețuiesc!

Ziceți-mi o țară care a modificat calculul pensiilor în plată și promit să nu mai abordez subiectul!!!!!
Oare de ce nu a mai făcut nimeni aberația asta????