Un produs Blogger.

marți, martie 22, 2022

Biden, exponentul globaliștilor și mondialiștilor, vrea să instituie o nouă ordine mondială condusă de America

8 comments

Preluare din excelentul articol publicat de Cristian Unteanu în Adevărul.ro

President Biden, Monday March 21st 2022 

("Ştiu că, la nivelul economiei mondiale, ne aflăm într-un punct de inflexiune. Şi nu numai la nivelul economiei, ci al întregii lumi. Asta se întâmplă odată la trei-patru generaţii. Aşa cum mi-a spus zilele trecute, într-o întâlnire confidenţială, unul dintre comandanţii mei militari de rang înalt, 60 de milioane de oameni au murit între 1900 şi 1946 şi, de atunci, am construit o ordine mondială liberală, fapt care nu s-a întâmplat de mult timp. Acum mor o mulţime de oameni şi în acest moment suntem aproape de haos. Este momentul în care lucrurile se schimbă dramatic. În lume se va produce o nouă ordine mondială, iar noi vom fi în fruntea ei. Şi vom uni tot restul lumii prin această acţiune")

"Din punctul meu de vedere, este vorba într-adevăr de o declaraţie care marchează un punct major de inflexiune în geopolitică, adică începerea definirii publice a construcţiei unei noi paradigme de putere pe care americanii o anunţă la modul cel mai deschis. Cu atât mai important cu cât declaraţia vine să se suprapună peste ceea ce înseamnă, deja cu absolută şi definitivă certitudine, destrămarea cadrului instituţional de putere construit după cel de-al Doilea Război Mondial, cu consecinţa a ceea ce vedem acum, adică apropierea ameninţătoare a unei stări de haos generalizat în care singurul argument rămas este apelul la armele de distrugere în masă sau arsenalul crezut interzis şi distrus, cel al armelor chimice şi bacteriologice.

Asta poate să fie explicaţia alegerii momentului în care este lansată afirmaţia care, de ieri, a reuşit să devină virală şi, în viziunea multor comentatori, este prezentată drept una dintre cele mai puternice declaraţii de politică externă făcute de americani, răsturnând pe cea despre intrarea într-o lume multi-polară a echilibrelor multiple, concepţie care câştigase atâta teren după căderea Cortinei de Fier. Americanii vin acum să spună că, cel puţin din punctul lor de vedere, au destulă putere economică, militară şi suficientă bază economică pentru a-şi declara intenţia de a deveni nu numai Jandarmul Mondial care să preia managementul conflictelor pentru a nu le lăsa să evolueze înspre catastrofe generalizate, ci să preia integral conducerea directă a Noii Ordini Americane. Asta înseamnă că, interpretând la modul cel mai serios perspectivele deschise de afirmaţia preşedintelui Biden, ceea ce ar urma ar fi o epocă în care se va trăi sub Pax Americana în condiţiile în care structurile de coordonare vor fi, sub comandă americană, coagulate într-o altă construcţie de mare amploare care să revigoreze sau, la limită, să înlocuiască ONU şi să stabilească noile reguli de convieţuire în absolut toate noile domenii. 

Noutate absolută şi apărută prin cine ştie ce accident? 

Absolut deloc. În dosarul vast creat pentru uzul unor corespondenţi de presă în perioada bătăliei electorale pentru prezidenţialele americane, am regăsit un editorial scris în 1992 de senatorul Joe Biden pentru Wall Street Journal, material intitulat „How I Learned to Love the New Orld Order“ în care, spre exemplu, se referea la faptul că, "dacă s-ar insufla viaţă în Carta ONU", s-ar putea ajunge la o soluţie benefică "care să vizeze o alocare permanentă de forţe care să fie la dispoziţia Consiliului de Securitate. Asta însemnând prezumţia de folosire a unei forţe colective - dar, desigur, în condiţiile existenţei dreptului de veto deţinut de SUA". 11 ani mai târziu, la o conferinţă bancară, avea să continue pe această linie: "Sarcina principală pe care o avem în acest moment este de a crea o Nouă Ordine Mondială. Asta din cauză că ordinea mondială se schimbă din nou.

O lovitură majoră dată de "globalişti" şi "mondialişti" în defavoarea "suveraniştilor"? Se poate analiza totul şi această perspectivă post-conspiraţionistă dar, în principiu, dacă vrem să rămânem în zona determinărilor logice minimale, cred că ce se petrece acum, cel puţin venind din zona de forţă americană, este un mesaj pe care-l vom auzi reafirmat la întâlnirile pe care Biden le va avea cu liderii din NATO şi cei din Consiliul European şi, s-ar putea reflecta în viitoarele decizii orientate în sensul întăririi unităţii de reacţie a lumii occidentale. Asta, desigur, dacă liderii respectivi - nu mă gândesc nici o secundă la al nostru, nu se pune problema să nu fie de acord - vor socoti că alinierea rapidă la poziţia americană este într-adevăr singura soluţie rămasă pentru a evita dezastrul pe care îl pompează jocul rusesc pe arterele deja slăbite ale Europei."


Citeste mai mult: adev.ro/r94xgu

8 comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Putiniștii și antivacciniștii văd lucrurile numai în alb și negru. Nu disting nuanțe.

BatistaPeTambal spunea...

Care noua ordine mondiala? America conduce lumea din '90, daca nu mai dinainte.

Anonim spunea...

Un " putinist" pupincurist:
https://youtu.be/merdOtiG7bk

Și ce oferte mai primea România de la renegatul
https://youtu.be/5JUWIpluCEc

Andrei spunea...

Cine e Untanu ăsta? Dă și el o sursă ceva, un link, ca să fie credibil?

Nu de alta dar adevarul.ro a ajuns un fel de sputnik.tv. Și văd că este preluat și de coprofaga vidanjă RTV.

Anonim spunea...

Besescu = Petrov
https://flux24.ro/definitiv-basescu-turnator/

M spunea...

Companii aliate Moskovei care refuză să nu mai alimenteze financiar mașina rusească de ucidere:
AstraZeneca, Asus, Auchan-Retail, Credit Suisse, Decathlon, Deutsche Telekom, ID Logistics, Knauf, Lenovo, Metro, MOL Group, Raiffeisen, Renault, Societe Generale.

M spunea...

Revin cu știrea că Renault își suspendă activitatea în Rusia!

Leo spunea...

La TV 5 , reportera franţuzoaică a spus " quiter " ceea ce înseamnă părăsire nu suspendare.