Un produs Blogger.

duminică, martie 06, 2022

Blinken la Chișinau - conferință de presă

24 comments
 Maia Sandu și secretarul de stat al SUA Antony Blinken - conferință de presă comună la Chișinău.
Preluare de pe Epoch Times Romania

Referitor la evitarea numelui României în discursul Maiei Sandu, analistul Bogdan Chiriac a constatat:

"Și totuși, ceva a lipsit din discursul d-nei Sandu: “nu s-a făcut absolut nicio referire la România”. Republica Moldova are teoretic 3,8 milioane locuitori- așa cum România are teoretic peste 20 milioane- dintre care un milion sunt la muncă în străinătate. Dintre cetățenii Republicii Moldova aproximativ jumătate au și pașapoarte și cetățenie română. Cum-necum, cum a putut și ea, nu a existat nicio situație, în ultimii 30 de ani, în care România să nu fie ferm de partea fraților de peste Prut. Mai presus de orice, limba în care a vorbit d-na Sandu în fața d-lui Blinken a fost o limbă română educată. Menționarea României, măcar pentru sprijinul acordat în sprijinul refugiaților, ar fi consolidat atât statutului Chișinăului cât și al Bucureștiului în relația directă cu Washingtonul."


24 de comentarii:

Calinmihaib12 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Treaba se ingroasa rau: Seful armatei din Belarus si-a dat demisia, ei nedorindu-si acest razboi sangeros, nestiind ca va fi un asemenea macel. Discutiile cu Maia Sandu sa se discute pe axa abandonarii Tirasolului si integrarii europene, concomitent cu intrarea in NATO. DISCUTIILE ASTEA DE ANI SI ANI, LA MISTO, TREBUIE SA INCETEZE SI SA DEVINA PRAGMATICI, caci aceste taraganari prin ,,discutii'' aduc razboaiele sa sa se extinda. Negreu pe alb: Ori DA, ori BA, caci nu mai este timp de gandire, dar Transnistriei sa-i zica, PA! Ce dracul sa faca cu 99% rusi si rusofoni in coasta Europei, mai ales in NATO?

raul spunea...

Oarecum un pic adiacent...
Bai infanteristii lui peste ,care va dati ,,regii" armelor nu realizati importanta ApAAT in indeplinirea misiunilor de lupta ,ce sa mai zic!In Ucraina s-a vazut!Au wtacat tot ce apartine!Tu,iepure de camp mai scapi ,noi crapam dracu in DL!Voi aveti L 168 ,in viata ,noi ,dupa moarte!Ganditi ,va muma de pifani!

M spunea...

La IDR se învață că la nivelul ăsta nu se fac greșeli. Textul a fost discutat înainte, cadrul general stabilit.

Nu trebuie să avem aroganțe inutile! O Moldovă membră UE ar duce la o unire de facto.

Rezultatul războiului lui Putin e o apropiere de democrațiile europene

Vă mai amintiți de "embargoul" asupra vinului moldovenesc făcut de Rusia? Embargou care aproape a falimentat această industrie esențială în Moldova?
Ce făcuse Moldova? Atacase militar Rusia? Omorâse etnici ruși?

Se uită ușor abuzurile acestui stat mafiot, oligarhic și condus despotic!!!!!

Anonim spunea...

https://www.google.com/amp/s/www.aktual24.ro/doua-batalioane-de-ceceni-au-trecut-de-partea-ucrainei-si-apara-kievul-niciun-cecen-adevarat-nu-ar-putea-lupta-vreodata-pentru-rusia-pentru-aceasta-tara-care-ne-a-ucis-timp-de-300-de-ani/amp/

CEZAR spunea...

@ RAUL
In UKRAINA ApAAT ...a fost facut muci in primele 10 ore !
Acum asa zisa ApAAT se mai realizeaza cit se mai realizeaza cu INFANTERISTI.. care duc pe umar o tava numita STINGER !
Si nu se zice ,,regii"...ca ma oftici ! REGINA ARMELOR.....
Asa ca :
"Stai in cour linga tun
Stinga scazi- dreapta aduni!
Daca nici asa nu-i bun
Iti bagi po--ola in el de tun"
Asta ati facut toooooata viata
Las ca nu ati crepat...un adapost at facut si voi pe la 100 m de tevile ruginite !
Daca nu ...vise frumoase...

magda spunea...

Merita incercata o negociere Transnistria contra sudul Basarabiei de asemenea neutralitatea statala a Moldovei fata de orice alianta militara.Asta daca desigur,Ucraina s-ar destrama.Daca nu, prudenta si multa diplomatie.Vizavi de mr.Chireac,el nu este Chirac ...asa ca sa nu o compare pe Maia Sandu cu Iohanis,ea chiar vede lucrurile bine momentan.Introducerea Romaniei in ecuatie acum nu ar face bine.La presiunile diplomatice ale Romaniei(posibile dar parca nerealizabile),doar SUA si Nato ar putea concluziona ferm: daca intrati si in Moldova atunci ati declansat in mod oficial al treilea r.m.Asta chiar ca nu ii impiedica sa o faca,ar fi un semnal ferm.

Huhu Rezea spunea...

Maia trebuia sa amintească doar ajutoarele date de Romania Moldovei pentru refugiații din Ucraina La asta s-a referit Chiriac.

Huhu Rezea spunea...

Da, Putin cere o intalnire de nivel inalt la Yalta, probabil pentru o noua reimpărțire a influențelor. Redare teritoriilor pe care Uniunea Sovietică le-a luat de la polonezi, cehoslovaci, unguri si romani ar fi singura varianta in care Putin s-ar spăla de păcatul agresiunii în Ucraina.

M spunea...

@Huhu Rezea

Hmmmmm.... Era o întâlnire bilaterală, Moldova - SUA.
O terță țară, în cazul ăsta România, nu putea fi menționată.

😂 Numai Johannis ar fi în stare să se întâlnească cu Macron și să mulțumească Statelor Unite.

Leon spunea...

Astazi, Generalul Mircia Chelaru, invitat la TvR 1 sustine organizarea imediata a unui Referendum in cele 2 Tari, Romania si Moldova privind unificarea !
Moderatoarea s-a cam speriat si a incheiat rapid interviul cu Generalul Chelaru !

M spunea...

Orice cedare din partea lui Putin îi pune ștreangul de gât.

Trebuie să înțelegem că sunt ani de propagandă, de gâdilare a mândriei naționale, a repetării cu obstinație că Rusia este o mare putere.

Anexarea de către Rusia a republicilor separatiste, eventual și ruperea Transnistriei, statut de neutralitate militară pentru Ucraina și discuții privind aderarea la UE care să dureze 10-15 ani pentru țările care vor.

Rusia nu are o problemă cu UE. Piața unică e bună pentru afaceri!

reddog spunea...

Cine stie ceva istorie intelege ca rusii nu fac cadouri. Dar unii pot visa. E gratis.
Majoritatea rusilor e cu Putin.
Altfel nu intra in Ucraina.

Huhu Rezea spunea...

Pentru anexarea Ucrainei, Putin este prea destept să nu înteleaga că trebuie să plătească și un preț.

reddog spunea...

Rusii au luat Insula Serpilor.
O pot da Romaniei potrivit rationamentului dvs.
O vor face? 😂
Sau Bugeacul.
Vise placute!
Cititi mai bine din Eminescu care a fost Geniu si vizionar.

reddog spunea...

Huhu
Pretul il plateste deja dar asta este pentru interesele Rusiei nu ale Romaniei.
Putin nu si-a trimis soldatii ca sa le faca cadouri altor tari.
Dar, na, fiecare poate visa ce vrea. 😁

M spunea...

Compania Rompetrol a fost ținta unui „atac cibernetic complex” care a avut impact asupra unor servicii, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC)

raul spunea...

Huhu ,trebuie observat ,intr-adevar ,ca in afara unor mici exceptii,teritoriile din vestul Ucrainei ,marea majoritate apartinand inainte ,altor state ,nu au fost bombardate!Cernautiul ,nu ,Liovul ,nu!?O fi insemnand ceva?Spuneam intr-o veche postare ca un plan al lui Putin sa fie o divizare a Ucrainei in doua ,una ortodoxa ,pe care s-o ia el si alta catolica ,in vest,pe teritoriul care a fost al mai multor tari ,ca motiv de raca intre ele ,Polonia ,Slovacia Ungaria si chiar Romania!

Huhu Rezea spunea...

Orban așteaptă ca șacalul la granița să cadă prada....

M spunea...

Știți că de exemplu televiziunile rusești au făcut un adevărat spectacol mediatic (gen Elodia) cu povestea unui copil de 3 ani crucificat de armata ucraineană și omorât cu baionetele????

Toate solicitările de a furniza cea mai mică dovadă în acest sens au fost ignorate!
Săptămâni întregi terminau spectacolele de văicăreală cu fraze gen: "Mâine prezentăm criminalii! Cine nu urmărește emisiunea nici nu știe ce pierde!
Avem dovada!!! Copilul a fost rupt în bucăți!!!"
Etc!

Apropos, chestia cu "majoritatea rușilor e de partea lui Vladimirovici Creier Puțin" e un pic exagerată! În Rusia nu se fac sondaje de opinie independente!

Calinmihaib12 spunea...

..O "nouă YALTĂ"..ar fi putut..NEBUNUL să o organizeze fără să omoare oameni și să distrugă o țară..!
Putea să.."o facă"..
PAȘNIC, prin negocie ri prealabile..cu "părțile interesate"
..!
Dar nu, dementul,. distruge.."istoria"
făcută tot de EI= bolsevicii,..printre ALTELE..:ca RĂZBUNARE și SFIDARE: pe de o parte: pt.. "înfrânge rea" din 1989 (..!), și pe de altă parte: pt."atitudinea".. antisovietică a unei părți a populației UCRAINEI în..W.W.-II ..!;
..Iar amenințarea.. LUMII cu..războiul
NUCLEAR are menirea să împiedice..un even tual "ajutor" militar acordat Ucrainei..!, astfel încât să poată ea: ROSSIA..să-și facă .."damblaua"..! (asta în varianta.. "mai soft"..!).

Leon spunea...

"Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni agenţiei Reuters că acţiunile militare ruse vor înceta "într-o clipă" dacă Ucraina îndeplineşte mai multe condiţii: să înceteze rezistenţa, să îşi modifice Constituţia pentru a recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia şi să recunoască independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk. Peskov a precizat că aceste condiţii au fost aduse la cunoştinţa conducerii de la Kiev, relatează Agerpres.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Donald Trump: ,,Sa-i bombardam pe rusi pana îi ia naiba, cu steagul Chinei pe avioanele noastre!!! -(Stiri pe surse) Nu ma mai opream din ras cand am citit! Daca era in functie, o facea, daca tot vorbim de psihopati!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/presedintele-zelenski-face-marele-anunt-ucraina-nu-mai-vrea-in-nato-si-e-pregatit-sa-negocieze-cu-rusia-despre-donbas_2279025.html