Un produs Blogger.

miercuri, martie 23, 2022

China privește cu oarecare înțelegere agresiunea Rusiei din Ucraina

30 comments
 Hua Chunying, oficial și diplomat al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, conferință de presă:

30 de comentarii:

M spunea...

Interesant că la Ambasada Chinei din Belgrad a fost lovit biroul atașatului militar și omorâți trei "jurnaliști" care se aflau în respectivul birou.
Lovitura a fost dată parcă de două JDAM care are o precizie de 2m.
A fost atât de precisă încât geamurile de pe cealaltă latură a ambasadei nici măcar nu s-au spart.

Sunt declarații cum că lovitura nu ar fi fost chiar "greșită" ci că în respectivul birou ar fi fost amplasate aparate de retransmitere radio folosite de sârbi.

Oricum, nici chinezii nu au protestat la momentul respectiv prea energic iar americanii au plătit despăgubiri substanțiale care ar fi acoperit "datoria de sânge".

Dacă o luăm în istorie mereu vom găsi motive de război, începând de la primul om care a dat cu un băț în altul pentru o bucată de dinozaur.

viorel spunea...

Dureros de adevărat, dar, nu cereţi românilor să înţeleagă,presa şi leadershpul românesc sunt tipice ale slugii sau a căţelului abuzat. Cine te ajută să ai o opinie decentă în ţara asta? Când majoritatea românilor nu pot trece amărâtul de test Pisa, să nu ne mirăm că vorbim şi judecăm ca fătucile din tabloidele televizate.

Unknown spunea...

Pe timpul dinozaurilor,nu existau oameni!

Andrei spunea...

De asta stie cineva ceva?
https://www.constantadeazi.ro/capcana-din-pnrr-pentru-politisti-si-militari-pensii-reduse-cu-40-creste-varsta-de-pensionare-cu-3-ani/

Leon spunea...

ICCJ n-a privit cu indulgenta colaborarea lui Petrov cu Securiratea:
https://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-este-fost-colaborator-al-fostei-securitati-din-vremea-regimului-comunist-stabileste-definitiv-iccj_2305530.html

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-si-a-pierdut-toate-drepturile-de-fost-presedinte_2305600.html( Legea nr.243/2021).

reddog spunea...

Corsarul Invincibil merge la CEDO
A se vedea atitudinea si decenta la aflarea deciziei.
A spus ca a luat nota si se va adreasa CEDO.
Diferenta enorma intre Basescu si toate ghioarlele alea plangacioase gen Livache. 😁

M spunea...

Nu ai înțeles figura de stil!

Totuși.... Atât și reținut din tot ce am scris acolo?
Wow! Adânc!

M spunea...

Îmi permit să urăsc un singur om pe planeta Pământ, pe persoană fizică, pe acest Băsescu Traian.

Filosofia chineză zice că trebuie doar să ai suficientă răbdare și, mai devreme sau mai târziu, dacă stai pe malul unui râu, vei vedea trecând la vale leșurile dușmanilor tăi!

reddog spunea...

Era logic sa apara si javrele de la userea. 😂
Dupa ce au salvat Bucurestiul 😁 s-au apucat de Romania. Au luat o pauza batand isteric din picioruse.
Acum vor sa-i salveze pe aia din Ucraina. 😁
Urmeaza balenele roz cu cioc si dupa ce salveaza tot de pe planeta asta trec la alte planete.

https://m.ziare.com/catalin-drula/drula-basescu-colaborator-securitate-scuze-popor-roman-1731834

Cezar spunea...

URAAAAA...
LA PUSCARIE CONFORM LEGII

reddog spunea...

Trebuie sa fim cu ochii si pe asta.
Unii spun ca incearca niste smenozeli in justitie.

https://www.facebook.com/1600886623504873/posts/3106908949569292/

anonim spunea...

Vorbele sunt vorbe iar faptele sunt fapte
Deci mai putin de 20 de ani de pace dintr-un total de 250 ani de istorie
Cand vrei ca un razboi sa dureze si sa se extinda pompezi miliarde de dolari intr-una din tabere....pana acum 4,6 mld $ in mai putin de 30 de zile peste 1,1 mld saptamanal

"În aproape 250 de ani de la înființare, doar în mai puțin de 20 de ani Statele Unite nu au lansat operațiuni militare, iar scuzele pentru intervențiile sale militare sunt uneori „democrația”, alteori „drepturile omului”, uneori ”fake news” și alteori o mică sticlă cu detergent (referire la pretextul din 2003 când SUA a lansat al doilea război asupra Iraq-ului, arătând că Iraq deține ”arme de distrugere în masă” pe baza unei imagini cu o sticlă de detergent)!În aproape 250 de ani de la înființare, doar în mai puțin de 20 de ani Statele Unite nu au lansat operațiuni militare, iar scuzele pentru intervențiile sale militare sunt uneori „democrația”, alteori „drepturile omului”, uneori ”fake news” și alteori o mică sticlă cu detergent (referire la pretextul din 2003 când SUA a lansat al doilea război asupra Iraq-ului, arătând că Iraq deține ”arme de distrugere în masă” pe baza unei imagini cu o sticlă de detergent)!"

anonim spunea...

Dar pe timpul oamenilor exista "dinozauri" ,closed minds

M spunea...

Nu îmi amintesc exact dar parcă prescripția la falsul în declarații e la 5 ani.

Mă așteptam totuși ca Băsescu Traian să fie bărbat și să își ceară scuze!
Nu e decât un pisic căcăcios! 😿

HALA spunea...

Viorel dar de ce mai stai printre "proștii" ăștia de români care nu te merită?

viorel spunea...

Acest război va dura cât vrea Bideu.Sunt indicii că se urmăresc alte ţinte strategice decât ce spun fetele la tv şi vă amintesc doar două: revigorarea economiei americane, prin afirmarea ca furnizor multiplu de energie şi material de război,apoi de alte produse pe care prin manevre de restricţii nu le mai putem face, lungirea conflictului, dacă se poate cu anii, pentru sărăcirea lui Putin, până când se prind europenii că sărăcesc şi ei

Viorel spunea...

Domnule HALA. A nu se confunda Viorel majurul de la CI (mai nou cu cățelul) cu viorel ce a postat comentariul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi, Justitia a mers bine, chiar genial, pupa-le-as talpile lor! Basănăule, sparge dracului sticla aia de tarie, de ciuda, turnatorule ordinar! Cati oameni ai distrus tu, acum ti-a venit randul s-o incasezi! Adio, privilegii! Adio respect cu covorul rosu! Adio greturi ca la guvid! Cat tia-i batut tu joc de toti romanii si Romania, ipocritule care ai condamnat din pozitia de secretar BOB PCR comunismul luminos! Ala te-a facut om, betivanule, si de acolo te-ai ridicat tot prin fostii comunisti care au fost lichele! La naiba cu tine, bețâvanule! Ia-ti admiratorii si fugiti intr-o jungla sa nu mai stie nimeni de voi, ca vila a fugit der tine impreuna cu salariul, garda personala si toate bunaciunile! Esti un nimeni de azi inainte si da-ti demisiuonul din UE ca ne faci tara de rusine, pramatie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum, ca sunt vindecat total dupa pneumonia infectioasa pot sa vorbesc si eu mai degajat: China e constienta ca nu poate avea o confruntare cu SUA ca ar fura-o urat de tot, le-ar pica si comunismul si sandramalele alea superbe cu care azi se mandresc, adica o bijuterie de tara si apropiindu-se cu pasi mari sa depaseasca SUA economic, asa ca da ea declaratii belicoase dar cu mult rezervate. Mai mult castiga China din SUA si Europa ca de la rusnaci. E un semn rau pentru Putin ca China incepe sa se framante pentru ce se intampla in Ucraina. Daca China misca in front si tabarasc toti pe ea cu interdictiile si embargouri s-a ras, caci acolo tineretul imediat ar profita sa darame sistemul comunist, depasit azi in conceptiile lor. Rusia se da ea cocosel dar daca ucrainienii vor rezista se va prabusi efectiv din toate punctele de vedere, cu tot petrolul si gazele lor, caci toate tarile Europei deja trec pe resurse alternative si se vor trezi si fara piata de desfacere consistenta, dar iesirea din embargou nu se va face pana nu restituie tot ce au cucerit, pana nu depagubeste pana la ultima centima tot ce au distrus, pana nu plateste despagubiri pentru mortii si ranitii in razboi, etc, inclusiv sa redea tarilor suverane enclavele luate cu japca. In Rusia deja e jale si magazine goale, cartele si alte nasoale, asa ca rezistenta ucrainiana ii vor darama pe rusi, insa atentie mare la NATO caci ursul ranit musca rau cu atomica daca se lungesc cu ,,ajutoarele'' cu militari inarmati. Trebuie ursul lasat sa sangereze mult, pana la stingerea lui Putin si parca maine aflam ca a fost nituit in ceafa sau in frunte cu plumb fierbinte! Clipa e aproape, deci tineti aproape, fratilor, si sfarsitul va fi ca cel al lui Basanau turnatorul: In lada de gunoi a Istoriei! Doamne, ajuta! PS: NU ORICE CONTRIBUTIVA SE POTRIVESTE ARMATEI SI POLITIEI! EI NE INCEARCA CU O VARIANTA MINUS 40% INSA SE VOR TREZI SI FARA ARMATA SI FARA POLITIE, PESTE NOAPTE, SI NATO & EUROPA LE-AR SARI IN FREZE! IN CONSECINTA, FITI OPTIMISTI! @LEONARD STIE CE STIE SI-SI FREACA MAINILE DE BUCURIE!

M spunea...

Rusia a anunțat că va găzdui Campionatul Mondial de Fotbal la Moskova.
Și-au anunțat participarea echipele Rusiei, Belarusului, Transnistriei, Donbasului, Uganskulului, Abhaziei și Osetiei.
Se va juca în două grupe, Rusia fiind deja declarată câștigătoare!

M spunea...

Sigur, faptul că Irakul atacase, ocupase și jefuise o țară nu contează pentru că filosofia rusă e adânc înșurubată! Pravda nu mai are arhiva? Ați uitat că înțelegerea era să primească inspecții ONU? Ați uitat că Irak a refuzat la un moment dat să le mai permită accesul ceea ce a creat suspiciunea?

Apropo... pe cine a atacat Ucraina?

Eheiiii... Ce scurtă e memoria postacilor plătiți în ruble!

Libertatea cuvântului e bună pentru că putem identifica idioții!

Slavă Ucrainei! Moarte invadatorului rus!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ha, ha, ha! Arbitrii vor fi din Republica Moldova!

M spunea...

Mai adaug ceva interesant!

Rusia cu probleme economice va fi ușor de cumpărat de oamenii de afaceri chinezi.

Oricum o dai, dacă joacă inteligent (China mereu a făcut-o) vor fi marii câștigători ai acestei tragedii!

M spunea...

Părerea mea e că Rusia a pus China într-o poziție extrem de dificilă.

China nu are aliați notabili, poate cu excepția Pakistanului. China a văzut că un război poate să se înfunde într-un dezastru din care e greu să ieși și probabil îți va reconsidera planurile privind Taiwanul.
China rămâne deci la discursul ponderat antiamerican (pe care îl practică de prea mult timp ca să îl schimbe acum) dar este imposibil să nu vadă o diferență: da, americanii nu și-au impus voința în Vietnam, Irak sau Afganistan dar diferența este dată de importanța acestor țări pentru securitatea SUA. O Ucraină ostilă, la granița Rusiei este exact ce nu își dorea dementul de la Moskova!
China nu își proiectează momentan puterea militară și evită să ducă războaie, deci este mult mai interesată pe relații economice profitabile. Uniunea Europeană pune în practică, pentru prima dată un război economic total. Dacă îi iese atunci multe se vor schimba!

Gogu Pintenogu spunea...

Au de unde că le-au dat nimicurile astea din fruntea României și a armmatei mulți bani pe fier vechi "prăbușibil", pe instalaţii antiaeriene care nu au mai venit, pe maşini de luptă care trag împrăştiat ca ploaia şi multe altele.

Calinmihaib12 spunea...

".": (zi:"PUNCT", sau:.."●", etc..!)
(16:31'/23.03.a.c.)
..adică reciproca.. "inversă"..: de când..există..OMUL
(.."BIBLIC":de vreo 7.000 și ceva de ani..,sau cel... "EVOLUȚIONIST": de vreo 2 milioane de ani..!?),..oarecum "reciproca"..ESTE VALABILĂ..!?;
.."dinozaur-ismul" ACTUAL..(al oameni lor),"bat în..lemn" =cât mai există(.!)
..va duce la "dispa riție..",extincție..sau..APOCALIPSĂ..
pe TERRA..!
..😠..👹..☠..🌐..!

Viorel spunea...

Interesant punct de vedere al doamnei Tina Hildebrandt, în săptămânalul Die Zeit.
https://www.mediafax.ro/externe/angela-merkel-data-disparuta-nemtii-cred-ca-platesc-greselile-coabitarii-sale-cu-vladimir-putin-20674093

Viorel spunea...

Rusia se confruntă cu un alt conflict armat, acuzând armata Azerbaidjanului că a intrat în regiunea Nagorno-Karabah, încălcând un acord. Ministrul rus al Apărării a declarat sâmbătă că Azerbaidjanul a efectuat 4 atacuri cu drone în Nagorno-Karabah. Ei acuză că forțele armate azere au intrat într-o zonă care este responsabilitatea forțelor ruse de menținere a păcii și au instalat un post de supraveghere. Moscova a cerut Azerbaidjanului să își retragă trupele. Citiți întreg materialul că este interesant. https://www.mediafax.ro/externe/rusia-acuza-armata-azerbaidjanului-ca-a-intrat-in-regiunea-nagorno-karabah-incalcand-un-acord-20675756

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/mesajul-unui-tata-din-mariupol-pentru-fiul-sau-dima-mama-ta-a-murit-am-ingropat-o-la-gradinita_2312885.html