Un produs Blogger.

duminică, martie 27, 2022

Conflictul din Ucraina văzut prin lentilele generalului Silviu Predoiu, fost șef SIE.

58 comments

 SIE și Armata au intrat înaintea României în NATO, spune fostul șef operativ al SIE.

Zelensky și Ucraina nu au fost chiar prieteni ai României.

Operațiunea militară a Rusiei în Ucraina este o agresiune în toată regula.

Crede că Putin nu a avut invazia ca prima opțiune. A masat trupele la granițele cu Ucraina pentru a pune presiune pe Biden și Occident în negocieri care să restabilească statul Rusiei de mare putere.

Invazia a fost rezultatul umilirii lui Putin de către Occident. 

Zelensky a minimalizat pericolul invaziei rusești.

Putin are tendința de a escalada conflictul. Pentru el doar capitularea Ucrainei ar pune capăt războiului.

( afirmație a ambasadorului Rusiei la Paris)

Ucraina este percepută de Putin ca un instrument al Occidentului. Novarusia în sudul Ucrainei este proiectul mai vechi al lui Putin.

Autoritățile române nu au arătat decât că sunt aliniate.

Siguranța României ar trebui susținută și afirmată prin cei 70 000 de militari, nu prin cele câteva mii de soldați străini.


58 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Putin a demonstrat, fara sa vrea, ca Rusia nu este o putere mondiala de invazie, ca daca n-ar fi amenintat planeta nuclear si n-ar fi avut capacitati radioactive pentru lupta, astazi avea sa fie intreaga Rusie o enclava in jurul Moscovei, o insula de corali in mijlocul oceanului Europa, constransa sa stea cu botul pe labe si dezarmata de unchiul Sam si NATO, cu Ucraina dandu-le sfichiuri de cnuturi peste bucălăii rozalii, de coshoni grohaitori in cocine sovietice! Rusia a vrut sa atace, insa numai acolo in Dombas si Lugansk, insa in dileala lui acest sadic casap s-a intins la cascaval, setos sa ocupe si Mariopol-Port, si crezand ca branza poate fi strapunsa de cosor a avansat ideea sa ocupe toata Ucraina, dar nu se astepta la atata darzenie si patriotism din partea ucrainienilor, asa ca acum cauta varianta de compromis sa-si salveze esecul rasunator, si daca occidentul ii inzestreaza pe patrioti cu javeline si alte tehnici se duce naibii si din Dombas, caci la macelul facut de ei va fi un macel si mai cumplit din partea adversarilor care-si apara tara. Ucrainienii acum ne arata de ce sunt in stare, si va spun clar ca ii vor macelari metodic pe rusi de le vor fi frica sa mai stea pe pamant ucrainian, caci sabotajele si actiunile partizanilor ii vor nimici din toate pozitiile si toate directiile: Doar sa iasa frunza groasa, care mascheaza decorul, si o sa vedeti ce necazuri vor avea rusnacii zi si noapte din tufari si boscheti... Slava Ucraina, Traiasca Romania pentru ca, desi ucrainienii n-au fost prietenosi, noi i-am invatat omenia, solidaritatea si fratia intre state! Putin nu va muri pe perna lui si nu va avea parte de un mormant unde sa se duca pupincuristii sa-l boceasca, iar Rusia se va tari prabusita, hranindu-se din propriile bale de caini turbati, caci ca natiune niciodata nu-si va mai reveni la ce a fost pana mai ieri, iar anturajul lui Putin spulberat si lasat in sapa de lemn! Sustinatorii lor din Romanistan? In orice bananier maimuțele grohaie din cauza testosteronului si hormonilor, dar in bananierii nostrii mioritici grohotesc din cauza constipatiei si lipsei de apetit sexual, totul pornind de la castrarile sovietice de pe creiere! Dixit.

monteoru spunea...

Rusia un teritoriu vast in mare parte nelocuit. Anexarea de teritorii ambitie prosteasca ce nu aduce nimic bun poporului rus. Daca tarile europene si SUA rup relatiile economice in totalitate cu Rusia ,aceasta va sucomba.Relatiile economice cu tarile sarace nu sunt rentabile.C
China nu are nevoie de rubla ruseasca
si nu cred ca se simte confortabil cu un vecin foarte puternic.
Rusia vrea nu vrea va fi vecina cu NATO.Vecinii ei vor cauta protectie.

M spunea...

Foarte corect!

Am urmărit reacțiile unui rus care are un blog destul de imparțial.

Era șocat de halul în care luptă armata rusă. Trebuie să înțelegeți că au crescut cu ideea fixă că tot universul se teme de Rusia și că toți au ceva cu ei!

Când au văzut că Ucraina (nu chiar o putere militară sau economică) se pișă cu boltă pe soldatul rus, au rămas șocați.

Sunt hrăniți zilnic cu reportaje despre marele Putin și despre "atrocitățile" făcute de "fasciștii" ucraineni, despre cum americanii nu dorm noaptea plănuind atacuri la adresa Rusiei, despre soldații NATO care se antrenează zi și noapte cu scopul să ucidă bebeluși ruși....

O dileală paranoică!!!!

Dădea rusul imagini din Donbass cu ruși arzând cărțile scrise în ucraineană și apoi se întreba: de ce dracu acum ne ofticăm când vedem că și alți refuză să mai dea spectacole ale artiștilor ruși?

Ucraina nu ne este prietenă. Mulți ucraineni au trebuit prin România și au văzut că nu suntem chiar ai dracului și spălați pe creier (nu s-au întâlnit cu marin).
Comparând însă Ucraina cu Rusia, pe cine ați vrea să aveți vecin?

Liviutatarush spunea...

- Vreți ca militarii să fie perfecți? Nu au cum, ei vin din cadrul națiunii!
- Vreți ca militarii să fie cei mai buni? Nu au cum. Știți că șeful Statului Major al Apărării (cea mai mare functie din armata) are coeficientul de salarizare sub 5 (adica 4.35), în condițiile în care maximul este 13 (presedinte, procuror general)?!
- Dacă națiunea română, în totalitatea ei, nu va voi să își apere țara să știți că cei 75.000 de oameni de la armată nu vor putea să o facă!
- Daca se va intampla ceva ca-n Ucraina, sa nu va asteptati la aceeasi empatie sau acelasi "razboi al intregului popor"! Uitati-va la cei care au fost primii la pasapoarte in ultima luna!!!
https://www.facebook.com/4media.INFO/videos/493370482447520/

M spunea...

Rușii se cred cei mai buni din lume și mai ales sunt convinși că toată lumea tremură de frica lor. Mentalitate idioată, de smardoi de cartier.

Au cerut îndepărtarea lui Zelensky de la conducerea Ucrainei dar s-au bășicat când și Biden le-a răspuns cu aceeași monedă! "Cuuuuum?" au zbierat pensații din jurul lui Putin "numai poporul rus are dreptul să își aleagă conducătorii!!" Aserțiune corectă dar numai dacă de aplică și la ucraineni!

Oricum, totul le-a ieșit pe dos:
- armata rusă făcută de căcat,
- ucrainenii mai uniți ca niciodată și urându-i mai tare ca niciodată,
- UE răspuns coerent și schimbarea politicii energetice
- sancțiuni economice extrem de dure,
- Suedia a trimis pentru prima dată în istorie un avion de supraveghere la granița dintre Polonia și Belarus și tot pentru prima dată sondajele arată că suedezii sunt favorabili aderării la NATO,
- Parlamentul Finlandez ia în considerare aderarea la NATO,
- Rusia și rușii sunt paria în lume
- 30 de ani de muncă diplomatică au fost aruncați la gunoi în câteva zile de o gașcă dementă!

Intra Ucraina în NATO până nu rezolva amiabil problema separatiștilor? EXCLUS!!!!
Intra Ucraina în UE până nu rezolva mulțumitor problema minorităților?
EXCLUS!!!!

Și atunci??? Doar dorința de violență? Ura nemăsurată față de cei care nu le sunt slugi (vezi Belarus)?

Viorel spunea...

Aveți perfectă dreptate „Cat rau ne-a facut acest popor nu poate fi spalat si iertat pana la sfarsitul veacurilor” este prezentat de Vasile Stoica în Suferințele din Ardeal. https://www.bibliotecapemobil.ro/content/scoala/pdf/Vasile%20Stoica%20-%20Suferintele%20din%20Ardeal.pdf

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, nu sunt corecti rusii, ca daca s-ar da numarul de morti rusi am fi ingroziti, cat si alte pierderi suferite. Sunt surse care admit intre 10.000 si 30.000 morti, pe mcare nu le pot crede de bune, insa faptul ca s-au temperat in actiunile ofensive si bombardeaza cu mijloace interzise spune totul! Moralul trupelor cel putin este la pamant, mai ales ca au realizat dimensiunile carnagiului la care participa si inutilitatea acestor actiuni nesabuite.

Huhu Rezea spunea...

Dacă vrei chat du-te pe fb, Tw sau alte rețele de socializare. Aportul tău la informarea cititorilor pe subiectele puse în dezbatere tinde spre zero.
Cand publici link-uri, obosește-te să explici în două trei cuvinte la ce se referă, altfel nu le mai public.

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Am văzut o filmare cu militari ucraineni care ar împușca în picioare prizonieri ruși.

Dacă se confirmă e o mare rușine!!!!!

Am încă dubii din următoarele cauze:
- cine se filmează încălcând în mod grav Convenția de la Geneva și apoi mai pune și pe net asta?
- transmiterea rapidă a imaginilor prin canalele pro-ruse este suspectă,
- cine a fost în viața lui într-un poligon știe că atunci când se trage în apropiere lumea are o reacție involuntară. Pe filmare nu apare așa ceva. Pare că zgomotul de foc de armă e adăugat.
- este exclus să tragi de la un metru distanță cu pistolul automat când în apropiere sunt camarazi. Nu apar ricoșeuri?
- cei doi ruși "împușcați în picior" se trântesc trântesc la pământ și rămân cvasi-nemișcați. Păi nu îi doare? Nu pui instinctiv mâna pe rană?

O să vedem! Zelensky a transmis trupelor proprii că se va face anchetă și le-a reamintit să se poarte corect cu prizonierii.

Ca o notă personală: sunt soldați ucraineni ale căror familii au fost măcelărite de ruși. Cred că îmi băgam picioarele în ea de Convenție și împușcam orice rus prindeam.... 😡

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De acum inainte, este necesar ca UE si NATO sa impuna cele mai severe si stricte masuri impotriva Rusiei, la orice intentie de a mai ocupa enclave rusofone sau teritorii, inca de la primele semne, din fașă, astfel incat fiind pusa in genunchi sa nu aiba timp la nici un fel de reactie. Numai tinuta la colț si in genunchi, aceasta Rusie innapoiata si agresiva poate fi tinuta in frau si cu botnița sa nu mai poata mușca nimic teritorial. Se vor ruga ei de toata lumea sa le cumpere gazul si petrolul, o sa vedeti onor domniile voastre, cat de curand, pentru ca snaga lor este in aceste resurse si, daca si China este convinsa sa nu le mai tolereze agresiunile, atunci Rusia se va supune ca sugelul la mustiuc! Noua generatie de tineri rusi deja incep sa-si arate coltii, vor libertate, vor modernizare si Mac Donalds in vietile lor, vor internet si indepartarea constrangerilor staliniste, vor marketuri si marfuri occidentale, un trai mai bun si la tipul occidental, vor libertatea de miscare planetara si europeana, sa invete in colegii si universitati straine, fara ca cei de acolo sa-i scuipe si sa-i injure ca vin ,,salbaticii si agresivii innapoiati,'' si mai vor pace, liniste, armonie si siguranta in ziua lor de maine, in viitorul lor, ceea ce cu un criminal ca Putin nu se va mai putea! Bogatii lor nu mai au unde sa-si duca agoniselile si sa si le foloseasca, pentru ca azi li se confisca si amaneteaza absolut totul, caci Rusia nu este sigura pentru acumularile lor de valori, asa ca Putin sa se astepte de la ei la rafuieli sangeroase, armate, cat de curand, caci deja mânia pluteste in aer peste Rusia, si isi vor gasi acesti bogatani zeci de milioane sa-i sprijine impotriva regimului nazist a lui Putin, inclusiv serviciile secrete, o parte din armata si politie. Doamne, ajuta!

Sorin spunea...

@M rușii nu sunt, încă, paria în lume. Când nu vor mai primi vize turistice, de tranzit, și vor simți pe pielea lor oprobiul lumii, atunci da, doar atunci, se vor trezi din visul imperial. Putin e măcelar, așa e și anturajul lui, dar masa care-l aplauda frenetic și îl admira cum este?
Goebels a spus: Vom ieși de pe scena istoriei dar vom trânti ușa atât de tare ca se va auzi peste secole! Toți ar trebui sa trântit ușa în nas rușilor, sa se audă peste secole!

Viorel spunea...

S-a răsculat „Sylvester Sttalone / Jaga, Jaga”. Cred că pune de o revoluție sau vrea să preia blogul. Ușurel uram. Ca mâine poimâine se termină procesul dintre CPS și Curtea de Conturi și o să avem ce discuta pro și contra. Acum suntem în post și trebuie să fim mai moderați în discuții, cât de cât.

Leon spunea...

In MO.nr.278/23.03.2022 este publicat Ordinul ministrului Apararii nr.M.43/2022 care modifica debumirea "Consiliu de MEDIERE" in CONSILIU DE SPRIJIN SI CONSULTARE a Personalului militar in Rezerva si Retragere!
Ar trebui ca membrii acestui Consiliu sa CONSULTE mai des acest blog si sa SPRIJINE rezolvarea rapida a INECHITATILOR din Sistemul Pensiilor Militare..!!

Anonim spunea...

1)Legendara divizie de tancuri de la Stalingrad a fost distrusa de fortele ucraine, anunta publicatia britanica The Telegraph.
Divizie de elita a Garzii a 4-a a Rusiei, cu o reputatie de temut formata in bataliile din al Doilea Razboi Mondial, a fost redusa la epave fumegande in Trostyanets. In analele istoriei militare sovietice, Divizia a 4-a de tancuri a Garzii ruse este legendara – reputatia sa a fost formata la Stalingrad si in eliberarea Poloniei de la nazisti.
Sambata, aceasta a fost distrusa in Trostyanets, un oras situat la aproximativ 300 km est de Kiev. Daca mai era nevoie de dovezi ca invazia lui Vladimir Putin se clatina, imaginile care apar din Trostyanets cu obuziere si tancuri arse apartinand diviziei de elita vor zdruncina cu siguranta hotararea chiar si a celor mai loiali sustinatori ai Kremlinului, arată The Telegraph.

2)Când nu îți vezi lungul nasului și te mâncă'n kür:
https://epochtimes-romania.com/news/deputat-rus-propune-demilitarizarea-si-denazificarea-kazahstanului-moldovei-poloniei-lituaniei-letoniei-si-estoniei---326575

Alexandru spunea...

@M
Perfect de acord cu ce spuneți. Discutam cu cineva pe 3 martie și îi spuneam că urmează un mare deranj la nivelul de vârf al serviciilor de informații rusești. Războiul rece tot pe mâna lor l-au pierdut, părerea mea. N-au învățat nimic. Stau mai bine agenții lor la preparat anumite tipuri de ceai, eventual de pus ceva prin lenjeria adversarilor politici ai lui Putin. Și nici la astea, că prea lasă urme. La nivelul la care se credeau ei, cu resursele pe care le au, să trebuiască în 2022 să gafezi în halul ăsta, atât informațional cât și militar... Ucraina e o bună lecție pentru ei.

M spunea...

Acum să îi văd pe Andreica și pe Păscuț cum justifică ei pe dobitocul ăsta!!!

Caz șocant în Alba Iulia. Un polițist a fost arestat după ce și-ar fi violat copilul de 5 ani

https://ziare.com/politist-arestat/politist-alba-iulia-pasapoarte-arestat-viol-copil-5-ani-1732646

Că ei sunt buni la dat din gură! Au fost propuneri care să sancționeze mai drastic comportamentul anormal al unor polițiști și toate s-au lovit de opoziția sindicatelor, mai ales de gălăgia făcută de cei doi!

T W spunea...

Un adevarat comandant dl. General Predoiu!
O memorie formidabila, un spirit de analiza rar intalnit si un rafinament de bon ton!
Sanatate sa aveti domnule general Silviu Predoiu si succes in noua perspectiva politica!
Contati pe noi!

monteoru spunea...

.Razboiul Rusiei este un razboi fraticid.
Nu tratati poporul rus prin prisma unei clici ce este instalata la putere in Rusia.Poporul rus a dat mari oameni de cultura si stiinta.Poporul rus este manipulat si santajat de propriul sau conducator.

Calinmihaib12 spunea...

Monteoru:
(22:15'/27.03.a.c.)
Scrii că teritoriil e furate altora de către ROSSIA.."nu aduce nimic..bun" ..rușilor..!
.."Greșești"..!
=le aduce RESURSE.. și..INDEPENDENȚĂ..!
ABSOLUTĂ, adică..
"PUTERE"..ABSOLUTĂ,după care..demenții
bețivi=SUNT AHTIAȚI ..!

Unknown spunea...

Un adevarat comandant dl. General Predoiu!
O memorie formidabila, un spirit de analiza rar intalnit si un rafinament de bon ton!
Sanatate sa aveti domnule general Silviu Predoiu si succes in noua perspectiva politica!
Contati pe noi!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@monteoru

Dacă poporul rus e atât de ușor de manipulat pentru a susține un război atunci din două, una: ori e extrem de prost ori are în ADN-ul lui crima.
Dacă ucrainenii luau controlul unor avioane și le doborau peste Moscova ucigând 3.000 de ruși .... era altceva!

Dacă ucrainenii atacau să zicem Moldova, o cucereau și îi prădau băncile, muzeele, avuția.... era altceva.

Ăia sunt la ei în țară. Vă nu se înțelegeau cu minoritatea rusă? Ok! Negociezi!!! Nu pui mâna pe armă ca un rudimentar!

Nu am niciun fel de înțelegere pentru poporul rus!
Ar trebui demilitarizată Rusia (ca Germania după al doilea război)
Pașapoartele rusești să nu mai fie recunoscute.
Arborarea cârpei numită drapelul Rusiei să fie interzisă!
Stema Rusiei să fie considerată simbol nazist și să fie interzisă!

Și poporul german a dat lumii atât oameni de cultură cât și două războaie mondiale.
Până când rușii nu înțeleg pozitia lor în lume trebuiesc izolați complet, ca niște câini turbați!

M spunea...

@Alexandru

Poate fi o lecție pentru toți! Nu trebuie să mai permitem așa ceva (atenție! Pentru mine nu contează că e Rusia sau SUA sau China...)

Alexandru spunea...

Se întoarce pe Pământ un cosmonaut rus după mai multe luni în spațiu și comandantul îl pune la curent cu ultimele evenimente:
Conform presedintelui Putin, desfășurăm Operațiune militară specială în Ucraina, fiindcă suntem agresați de NATO.
Care e situația acum? Am pierdut peste 15.000 de soldaţi, 6 generali, 500 de tancuri, 3 nave, 100 de avioane și 1000 de camioane și transportoare blindate.
Cosmonautul cutremurat întreabă:
Şi NATO?
NATO încă n-a sosit.

Alexandru spunea...

@monteoru
Ar fi bine dacă ar fi așa. S-ar părea că 60% cam sunt de acord cu Putin.
https://www.google.com/amp/s/www.libertatea.ro/stiri/sondajele-de-opinie-care-il-intaresc-pe-putin-cati-rusi-sunt-de-acord-cu-razboiul-din-ucraina-si-cum-l-ar-urma-intr-un-conflict-cu-nato-4035652/amp

M spunea...

@Alexandru

😁😁😁👍

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca era NATO ramaneau cu parcurile auto si blindate chele, răzuite pana la ultimul, iar militarii dezertau toti sa fie luati prizonieri in vest, cu viza de refugiati! Sa zica bodaproste ca nu s-a bagat NATO!

M spunea...

"Specialista" în SNAOPSN Porumbel de la Antena 3 spunea azi cu emfază, plină de importanța misiunii ei de a informa poporul cu privire la mina din Marea Neagră că:
"Ministerul Apărării a trimis o navă puitoare de nave..." 😂

Să o pupe tata pe cioc, ce deșteaptă e ea, micuța. 😂

Leo spunea...

Și mai e una Arcanu de la Guiță TV și de baștină de la Flavius din județ, care se bagă în seamă tot timpul întrerupându-i cu ideile sau întrebările ei pe invitații care chiar se pricep în domeniu dar care nu pot duce la capăt ideile lor.
Am observat că mai toate care se pricepeau la gătit , la meteo , la modă , la investigații , la economie/finanțe de cam o lună au devenit experte și în domeniul militar.

marin spunea...

Cam asta o așteaptă pe Europa cat de curand ;

https://fb.watch/c1LgZSRokI/

Va salveaza yankeul cu noua lui ordine mondiala pe care o vedem de mult timp si chiar in aceste zile. A crezut ca se strecoara pe furis la granita rusilor si bunaciunile din Ucraina prin Zelenski fara nicio reactie din partea rusilor.
Cat de curand o sa luati rabdari prajite ( gaz ,enerie ,resurse ) de la granzii UE si comediantul Boris. Astia nu au pentru ei nicidecum sa mai dea si la altii.
Mai grav este ca firmele mari din cauza scumpirii energiei incep sa-si mute productia spre tarile asiatice ,China ,Iran .
Printre cei care isi anunta plecarea sunt si nemtii de la STIHL care pana acum produceau in Austria.
Afacerile nu au mamă sau frate ,nu se supun guvernelor ,se muta unde energia va fi ieftina si iese profit convenabil.
La fel si cele din USA ,unde preturile la energie cresc ,la fel inflatia,in timp ce Biden scade in sondaje.
Nemtii se bat deja pe alimente prin supermarketuri.
Venezuelenii au anuntat ca si daca le ridica sanctiunile nu vand petrol yankeilor si neprietenilor ,Arabia Saudita nu ridica pretul.
La Petrom vineri 7.74 ,azi 7 .86 desi propaganda spune ca barilul de titei s-a ieftinit.
Mercenarii si extremistii din Ucraina scapati de sub control ,invatati doar sa ucidă risca sa se transforme intr un ISIS cu care rusii se vor lua in stilul lor haotic la tranta pana pun totul la pamant.
Zelenski incepe sa cedeze si sa incline spre negocieri si concesii pe care le-ar fi putut face de la inceput fara sa introduca tara in acest razboi cu suferinte infinite pentru populatie.
Ca atare firmele se muta catre asiatici unde rusii livreaza gaze si resurse din greu.
Si uite asa ,unii se vor hrani cu propaganda noii ordine mondiale care ne va aduce ,gaz lichefiat ,armament modern ,exploatarea resurselor ,....iar noi vom petrece cu mici si bere la zilele satelor si oraselor infloritoare din Romanika.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onor, Leon, cu pardon: Care ar fi deosebirea practica? Nu cumva noua denumire se limiteaza doar la consultatii tehnice si nu la negocieri concrete si pe chestiuni aplicabile legislativ? Parca asa mi se pare mie din titulatura, ceea ce ar fi o siretenie subtila ca MApN sa nu fie supus unor obligatii concrete, pentru eliminarea inechitatilor si nedreptatilor, facand din Consiliu un for sedentar specializat în șuete si schimburi de opinii generale, poate chiar de noi linii de parfumuri, noile tendinte in moda, hituri si filme de succes, un fel de gașcă sau trupa in stare de resuscitare pe oxigen si perfuzii la ATI in UPU, avand cauzalitati gerontologice degradate, care se aduna doar pentru sedinte de informare si nu de lucru aplicativ-legislativ! As fi fericit sa mi se explice cum se mai poate pierde timpul in mod oficial si pe bani, dar mai ales nesatietatea pentru mesele protocolare, stropite din belsug cu finețuri imbuteliate si bunaciuni gastronomice, la care desertul se poate finaliza in iatacuri prevazute cu aparate de resuscitare dotate cu bikini si sutiene de matase! Interesanta miscare de schimbare cand este vorba de dotare, insa este o vorba de moace precum ca ,,orice ai face mortul de la groapa nu se mai intoarce,'' sau ,,geaba vrei sa mai uzi vrejul, care ieri era ca titirezul, daca i s-a uscat lujerul, frunza si miezul!'' Succesuri la chiolhanuri si testosteroane noului Consiliu de crize biliare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De cate ori rosteste cate o alocutiune la TV, Dl Prim Sinistru, Malaimare Ciucale, nu stiu de ce ma copleseste ideea ca am in fata un tractorist care si-a uitat basca cu moț pe volanul tractorului, nădușit sa ne raporteze balbait si impiedicat cum se fac araturile si insamantarile de primavara, citind pasaje din ,,Scanteia,'' si atat de strofocat incat ma gandesc ca nu o avea saracan de el destui bani sa-si cumpere o pereche de ochelari, sau mai degraba injurandu-se pe sine, in solilocviu, ca n-a fost mai silitor la orele de citire din clasa intai, aceasta carenta de odinioara chinuindu-l rau de tot, ori de cate ori este silit sa ne buchiseasca cate ceva la modul public, obligat prin natura acestei functii slaninoase, potrivita ca laba de urs in șoșonul unui copil! O învațatoare rabdatoare si un logoped intelegator, oare l-ar putea scapa de necazurile silabisirii la buchiseală?! Nț, nț, nț...

Laurentiu spunea...

Nu înțeleg ce treabă au Andreica și Pascuț în ecuația asta.
Trebuie să păzească pe fiecare orc în casă lui???
După faptă și răsplată: castrare și pușcărie pe viață!!!

Laurentiu spunea...

În Germania, zona München, pauză prin magazine la ulei, făină de grâu, fidea, spaghete, hârtie igienică.
Benzina 2,20 euro.

Laleaua neagră spunea...

Foarte multa manie ploretara și putina gândire militară...

magda spunea...

Pana la urma pandemia a devenit pandemica.Cred ca ati vazut de multe ori pe scroll-ul televiziunilor stirea,,azi vor avea loc la....negocieri cruciale intre Ucraina si Rusia''.De la inceputul razboiului au fost cateva dar ce sa vezi...nu au fost cruciale,ba unele au fost mima.Oare baietasii si fetiscanele nu stiu ce inseamna CRUCIAL?Crucial ar fi ca la televiziunile de stiri, cel putin, daca cei care raspund de scroll sa nu fie alfabeti functionali.

Cezar spunea...

@/marin
Mars la ..kk..t
Adica am vrut sa zic..in Siberia

M spunea...

@Laurențiu

Ai citit ultimul paragraf scris de mine?

M spunea...

Eu zic că Puțin e deștept!

La noi reducerea personalului militar s-a făcut greu, cu solde compensatorii.... El își reduce personalul militar aproape gratis (cât poate să coste 2 cazmale și doi gropari/cap de militar rus disponibilizat)?

M spunea...

Putin e căcat pe el de frică și refuză de aproape un an orice întâlnire cu Zelensky!!!! 😂

Ăla tânăr, în putere, iubit de ucraineni - Putin un expirat penibil, umflat cu botox și operații estetice, ramolit și dement!!

Șoimul spunea...

Așa este Liviu,dar coeficientul este dat de politicieni văzând dezinteresul manifestat de conducerea militară față de personalul armatei.
Acești generali de carton, au fost incapabili să-și negocieze coeficientul,recunoscandu-si practic inferioritatea.
Sondajele recente spun că foarte mulți vor pleca din țară dacă va fi un război, puțini care au curajul necesar unei confruntări, iar cauza este CORUPȚIA clasei politice, salarizarea militarilor și nerespectarea drepturilor acestora la și după trecerea în rezervă

Șoimul spunea...

M tu te auzi? Cum adică era altceva dacă Ucraina ataca Moldova? Era mai grav, ei nu erau frați cum sunt cu rușii, erau criminali și trebuiau mult mai dur pedepsiți.
Și rușii pentru agresiune,chiar asupra fraților,sunt pedepsiți.

Șoimul spunea...

Au și ei probleme mari, dar vorbele frumoase și promisiunile nu costă nimic.
Ne aburesc doar.

M spunea...

@Soimul

"Era altceva" în sensul că aș fi înțeles de ce să intre peste ucraineni cu armata!

Am dat două exemple care ar fi justificat războiul de acum: deturnarea unor avioane și prăbușirea lor peste Moscova, sau atacarea unui stat vecin.

Hai, domnule, un pic de atenție la ce scriu eu!!! 😂

Calinmihaib12 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

Marine:
..nu trebuie să spună..PROPAGANDA românească..prețul benzinei/ petrolulu i..căci "îl văd".., dacă sunt curios,
zilnic: la "TV BLOOMBERG",..precum văd și PREȚUL IMENS al.. GRÂULUI:.. oscilând.."sus-jos"
între: 1.000-1.300
de $(dolari)/ tona, dar"ai nostri" spun la TV-uri că"prețul GRÂULUI ROMÂNESC.." a crescut"..de la vreo 150-200 $/tona ..la vreo..250-300 $/tona, dar..PÂINEA care se vinde..în TIMIȘOARA: SCUMPĂ și..NECOAPTĂ,cu un aluat de.."rahat(cu nucă)..turcesc" = cam greu de mâncat
de cei care..MAI AU AMINTIRI..de când ..lumea..!; ..iar NOI VINDEM..GRÂUL BUN (probabil la preț..de DUMPING..! = dacă îi credem pe "grânarii"noștri ),contra GRÂU FURA JER (?)..!,..unde crezi: în ȚĂRI..
PETROLIERE..care ne vând (?) PETROL..și
..eventual GAZE..la PREȚ..MARE(?)..!=
"FAIN" (sau PERVERS ..?!)..TÂRG..!

Calinmihaib12 spunea...

MONTEORU:
(16:19'/28.03.a.c.)
Ești în "eroare"..!
Un popor care "se" lasă.."manipulat" spre:"RĂU", ANTI-UMANITATE. .,o face din cel puțin 2 motive, socialmente "păguboase"(eufemis tic exprimat): fie că este "CUMPĂRAT", fie că este.."SLAB ..de MINTE"..și ar putea avea "gena" CRIMEI (atavismul omului ancestral.. "CRIMINAL"..!); a nu se invoca sintag ma:"..că e un"popor cult",pt.că CULTURA UNUI POPOR nu ar fi un argument în favoarea..SĂLBĂTICIEI LUI, ci în sec. XXI=..dimpotrivă..! //sau.."cultura".. "înaltă" face un popor "mai SĂLBATIC , mai CRIMINAL"..?

Calinmihaib12 spunea...

M:
(18:54'/28.03.a.c.)
1..E cam mult spus: "Nu trebuie să mai permitem așa ceva"
Te intreb:
"CINE"..(?)..să nu
"permitem"..
"CUM"..(?)..să nu
"permitem"..
2.Ba = ar trebui să faci "diferența".. între cele 3 state
..adică: SUA = pe de o parte,..și RUSSIA și CHINA =
pe de altă parte..!
SUA..nu e o sfântă, dar nu are..pe "con știința"..națională
atâtea CRIME..câte
au..ROSSIA și CHINA
(=zeci de milioane) ..!
În plus:
SUA a ajutat EUROPA și LUMEA..în sec.XX ..!
ROSSIA a"împilat".. POPOARE în sec.XX.!
..etc.

M spunea...

@Calinmihaib

1. Să nu mai permitem noi, ca societate, ca populație trăitoare pe acest pământ!

2. Da, diferența este imensă între SUA pe de o parte și Rusia sau China pe de cealaltă parte dar eu vorbeam de viitor (ziceam "nu trebuie să mai permitem") și atunci mă refeream ipotetic la orice posibilitate!

Calinmihaib12 spunea...

M:
(31.03.a.c./08:59')
Teoretic,sună..corect..!
Dar noi,POPOARELE ,suntem luați în seamă..de cei care DECID..?;
Populațiile: cer ele DECIDENȚILOR.. ceea ce e corect și legitim..?; popula ția ROSSIEI, "afir mativ" cere..CRIMA= adică ASASINAREA și
DISTRUGEREA..unei țări: UCRAINA..!
Populația CHINEI.. cere ea ceva corect și legitim..,iar decidenții CHINEI.. îi respectă voința. ..?
Ce se "petrece" de
câțiva ani.."RĂI"..
arată că de fapt, "poporele" au deve nit.."populații"..!
..iar decidenții.. "își fac de cap"(!)
călcând în picioare .."populațiile"..!

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
(31.03.2022/14:12')
"CINE" e PSIHOPATUL ..OBSEDAT SEXUAL.. care "pune" "anunțu ri" și "reclame" "NEADECVATE" și ILEGALE (!)..: SEXUALE.."peste",.."în" și.."sub" conținutul..topicului..?

M spunea...

@Calinmihaib

Am fost în China.
La un moment dat gazdele mi-au arătat fotografii după un atentat al unor uiguri. La noi nu se vorbește despre asta dar "pașnicii" uiguri au omorât în atentate peste 1.000 de oameni.
Interesant e că chinezii făceau diferență între teroriști și poporul uigur.

Eu nu sunt un pro-ucrainean. Am zis că se ceartă Vladimir cu Volodimir. Treaba lor!
Când însă au trecut la omorârea civililor nu mai e ceva de acceptat.

Nici cu rușii nu aveam ceva, ca popor! Când însă au făcut spectacol pe stadion pentru a sărbătorii moartea .... E cu totul altceva!

Huhu Rezea spunea...

Călin
Google ți-a citit preferențele. Vezi reclamă google.... exact ceea ce cauți.Să știi că celorlați cititori nu li se servesc aceleași reclame.

Calinmihaib12 spunea...

M:
(15:36'/31.03.ac.)
..Într-un fel,ai dat un exemplu că lucrurile nu stau așa cum ți le pre zintă "gazdele".. chineze,privind "non-pașnicii" uiguri.!,și se pare că te-au și convins de "adevărul" lor.!
De când lumea..e bine..SĂ ASCULȚI.. ambele părți dintr-o "dispută" (!),să analizezi..,și abia apoi să tragi concl uziile despre..CINE ,CE și CUM..stă
"treaba"..!
Și, nici un RĂZBOI la frontieră.. război care are menirea SĂ MUTE.. GRANIȚELE (rușii au cântat această INTENȚIE = ÎN CLAR
CA.."BUNA ZIUA",în văzul lumii întregi
..!) + AMENINȚĂRILE
și ȘANTAJUL CU ATAC NUCLEAR..REPETATE.. la adresa OMENIRII (!) nu pot lăsa indiferent..pe nimeni cu capul pe umeri..!, mai ales că RUȘII AU trecut la"fapte.",comițând
AASASINATE ÎN MASĂ
și DISTRUGERI DE
ORAȘE și SATE, DRU MURI,LOCUINȚE,ȘCOLI ,SPITALE..etc.=adică GENOCID..!,= de.. NEBUNI ce sunt..!

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
(..întrebarea e oarecum retorică.!)
Nu..GOOGLE..mi-a ci tit "preferințele", pt.că eu nu am ast fel de "preferințe" și"căutări",cum..se pare că..crezi..!;
"Cineva" din "PARTE NERII" tăi=PERVERȘI
"E".."CITITORII"..!,(care "se pare" că nu sunt de acord cu..comentariile mele, și atunci..= în SCOP SUBVERSIV, "PRESTABILESC"..un anume "profil" și "preferințe"..=STRĂ INE DE..REALITATE.!
Și pt.că scrii că GOOGLE..ar "servi" reclame.."personalizate"..!= află că TE ÎNȘELI..!; recla mele "servite"chiar NU AU NIMIC..ÎN COMUN CU PREFERINȚE LE MELE.!(=ceea ce poate indica faptul că.."profilerii " =ori sunt ROBOȚI, ori sunt..TROLI.., ori sunt"profileri" ..INCOMPETENȚI (!),
PLĂTIȚI..DEGEABA..!

Huhu Rezea spunea...

Calin
Eu nu vad reclamene de care vorbesti.

Huhu Rezea spunea...

SCURTĂ ISTORIE a Luptei de clasa…asa cum a fost!


Abia a murit Lenin, că s-a și descoperit că al doilea om al Partidului, chiar tovarășul Troțki, era un trădător. Atunci, tovarășii Zinoviev, Kamenev, Buharin și Stalin l-au exclus din Partid și l-au auto-exilat in Mexic, unde a fost ucis la ordiul lui Stalin.
Dar, peste câțiva ani, s-a descoperit că și tovarășii Zinoviev, Kamenev și Buharin sunt dușmani și sabotori, motiv pentru care tovarășul Evghenii Iagoda a dat ordin să fie împușcați. Puțin mai târziu, tovarășul Ejov a dat ordin să fie împușcat și tovarășul Iagoda, despre care, ce sa vezi, s-a aflat că este un agent al dușmanilor de clasă.
Nu peste mult timp se stabilește că tovarășul Ejov nu este tovarăș adevarat, ci agent al dușmanilor poporului sovietic, deci un trădător ticălos, așa că tovarășul Beria, exigent, dă ordin să fie împușcat.
Abia după moartea tovarășului Stalin, toți au aflat că și tovarășul Beria a fost un trădător, așa că mareșalul Jukov dă ordin să fie împușcat.
Dar foarte curând vigilentul tovarăș Hrușciov și-a dat seama că de fapt tocmai Jukov este dușman și complotist, așa că, pentru a-l feri de greseli, îl trimite în Munții Urali, într-un post unde poate sa se reabiliteze … de tot!
Apoi, tot tovarășul Hrușciov, descoperă că și Stalin, ehei, de cand stia El, a fost, de fapt, un dușman și un trădător, care l-a lasat pana si pe Hitler sa se sinucida! Si, împreună cu el, aproape toți membrii Biroului Politic. Da, da! Ca urmare, Stalin este evacuat din Mausoleu, iar membrii Biroului Politic și tovarășul Șepilov, care li s-a alăturat, sunt trimiși de Hrușciov care încotro …
De exemplu, Șepilov este trimis în Kirghistan. Abia peste câțiva ani se constată că de fapt Hrușciov este adevaratul aventurier și dușman al poporului. Și atunci tovarășul Brejnev, generos, l-a iertat si îl pensionează …
Apoi, după un timp cand tovarășul Brejnev, ce sa vezi, moare neasteptat, se află că și el urmărea țeluri trădătoare! Adica a fost cel care a ținut pe loc dezvoltarea in mars a Măreței Uniuni Sovietice, un dușman al poporului ascuns …
Apoi au mai urmat vreo doi prim-secretari bătrâni, care au murit repede și nimeni nu-și mai amintește de ei.
Și atunci avenit la putere tânărul și energicul tov. Gorbaciov. Și toți s-au lămurit că întreaga conducere de partid a fost formată, pană la el, numai din dușmani cu intenții trădătoare, dar el o să facă și o să dreagă … Si tocmai atunci, Uniunea Sovietică s-a destrămat!
*Povestea lui Putin, urmeaza separat … 🤣😂🤪😜👍

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
(30 aprilie 2022, 20:53')

=��..��..☕..!= un fel de..poveste a ..MATRIOȘCĂI..ROSSIA..!