Un produs Blogger.

marți, martie 29, 2022

Consiliul de mediere a devenit Consiliu de sprijin și consultare a personalului militar în rezervă și retragere

19 comments

 Criticile vehemente, inclusiv de pe acest blog, în legătură cu denumirea Consiliului înființat de ministrul Dîncu au fost ascultate de minister și denumirea s-a modificat prin Ordinul M43/15 03 2022.  Era complet inadecvată scopului propus prin Regulament denumirea de Consiliu de mediere.

Se restrânge componența Consiliului la reprezentanți proveniți din asociații de utilitate publică, restul asociațiilor  urmând să desemneze un singur reprezentant.


Lista asociatilor si fundațiilor de utilitate publică din responsabilitatea MApN



19 comentarii:

Leo spunea...

MIMĂ

Laleaua neagră spunea...

Schimbam totul dar nu modificam nimic...I.L.C.

nr. 1 spunea...

Nu este nicidecum mima. Noua denumire este mult mai expresiva ea arata si implica in mod direct SPRIJIN SI CONSULTARE A PERSONALULUI MILITAR IN REZERVA SI RETRAGERE ( tot personalul nu numai alesii) .Sunt convins ca in sfarsit va incepe eliminarea inechitatilor si nedreptatilor de la pensiile militare deoarece rolul asociatiilor si ligilor si sindicatelor(care nu au facut absolut nimic notabil) va deveni mai mult decorativ! Desigur, acest lucru va depinde si de modul in care rezervistii vor sti sa isi sustina interesele , important este ca acum au cui sa se adreseze !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La o adica, locul moastelor e intr-o raclă de sticla cu un inger si un serafim la care sa se inchine un ,,fraier'' precum un Ifrim, ca o compensatie in loc de pensie sa-i tina de foame si sete? La ce, sau cand a mai ajutat o astfel de ,,Comiție'' sau sa ajute sa se faca dreptate sau un act de justitie? Cand vrei sa procreezi un copil te folosesti de o sticla de Bitter, un berbece si de un uter, nu de o bubă in cotier de la sfantul calorifer! Asa si cu comisiile astea inutile, care sunt foruri de adunat minți senile pentru a șunta cu aceste camarile drepturile militare fata de cele civile! Si pentru ca, oricum, cu criticile de ars si pârlit nu sunt prea bine venit, repet curajos ca nu se va face nimic si totul ramane asa cum s-a stabilit! Cine nu ma va crede, adio si-un praz verde caci si asa nu mai am nimic de a mai pierde, de acum si pana intr-o infinită vreme!

Leo spunea...

Gulerații i-au pus pătura pe cap lui Dîncu.
În locul lui Dîncu , îi întrebam , "bă , dar care au fost obiectivele şi realizările voastre sub denumirea pe care acum vreţi s-o modificaţi ?"
Și îi trimeteam la plimbare .
Nu are nimeni ac de cojocul acestor lichele gulerate ăn afară de Găbiţă...

BONIFATIE spunea...

Bună ziua tuturor!
Au reușit, în al 13–lea ceas, să-și dea seama că treaba cu medierea sună ca dracu, vorba unui evaluator de fiare vechi.
Adică MEDIEREA înseamnă că ești un terț care încearcă să împace două părți, cam cum ar face mediatorii noștri care în trecut, în conflict vădit de interese, puteau să provină și din avocații care lucrau în paralel, făcând și pe avocații și pe mediatorii (al dracului teoria împărțirii cașcavalului pe care avocații l-au pierdut între timp) sau turcii care mediază între ruși și ucraineni, pe când SPRIJIN ȘI CONSULTARE, este cu totul altceva.
Cum s-ar zice, sunt de partea noastră și ne vor ajuta, sprijini și consulta ... până la moarte.
Este altceva acum, sună mai aproape de suferința rezervistului, însă cu același rezultat țintit. Adică, din nou, ne-o dau să o pupăm pe FATA MORGANA.
JOC DE CUVINTE, ALTĂ SEMANTICĂ, ALTĂ ÎNCERCARE DE MANIPULARE prin mângâierea pe creștet.
O mai fi cineva dintre noi care să aibă încredere în ei?! 😂

Andrei spunea...

Salutare tuturor,

1. Cum bine spunea cineva aici, cred și eu că este doar mimă. Ce înseamnă consiliere și sprijin? Pe cine sprijină și consultă, atâta timp cât entitatea asta este la Cabinetul Ministrului? Pe ministru? Păi ce, el nu știe ce probleme au cadrele militare? Nu era suficientă o întâlnire cu rezerviștii o dată la 3 luni?

2. Înțeleg că participarea la ședințe este neremunerată. Dar consiliul este? Adică, cine face parte din el este plătit? Întreb, că nu reiese din document.

3. Lista aia cu ONG-urile ar trebui actualizata, pentru că dl. Orban (pozitia 104) nu mai este presedinte de acum 2 ani (https://mariusmioc.wordpress.com/2020/07/14/traian-orban-si-a-dat-demisia-din-functia-de-presedinte-al-asociatiei-memorialul-revolutiei/)

4. Chestia cu „de utilitate publică” e cea mai mare excrocherie, pentru că atestarea o dă guvernul (politic), pe cand un ONG trebuie sa fie echidistant politic. Apoi mai este chestia cu sediile, că dacă ești de utilitate publică primăria trebuie să îți pună obligatoriu la dispoziție un spațiu. Unele chiar generoase, acordate tot ... politic.

5. În afara subiectului, am înțeles că Dogaru și Chelaru s-au dat cu AUR, partidul ăla extremist și rusofon. Bine, Chelaru e demult, dar zic de Dogaru pentru că are și el un sindicat echivalat cu un ONG, SCMD.

Viorel spunea...

DAI CU STÂNGA, IEI CU DREAPTA.
ȘTIREA ZILEI ASTĂZI, 06:44
Aproape 200.000 de lei! Pensionari botoșăneni somați să înapoieze a 13 - a pensie primită în ianuarie.
198 dintre beneficiary trebuie să restituie o parte dintre banii primiți în plus pe cuponul de pensie, în prima lună a anului.
Motivele sunt diverse și vizează două categorii de persoane. O parte erau pensionari militari, din Poliție sau SRI. Doar că aceștia, pe lângă drepturile financiare primite pentru activitatea militară, au mai lucrat și în unități civile, contribuind și la sistemul public de pensii. Astfel că au intrat în calcul și cu pensia acordată de sistemul public și în final au depășit pragul de 1.600 de lei.
https://www.botosaneanul.ro/stirea-zile/in-jur-de-200-de-pensionari-botosaneni-somati-sa-dea-bani-inapoi-din-cadoul-populist-de-la-guvern/

M spunea...

@Andrei

Știți vreun ONG care nu e implicat politic (într-un fel sau altul)? "Declic"? "Dăruiește Viață"??? Ha, ha, ha!!! ONG înseamnă "non-guvernamental" nu "non-politic". Ele chiar asta fac de exemplu "contribuie la participarea civilă în procesul politic".
Ăia de la USR (la fel ca și înaintașii lor comuniști) încearcă să creeze confuzie. Nu cădeți în plasa mașinațiunilor lor murdare!

"partidul ăla extremist și rusofon". "Rusofon"??????? 😂
Rusofon este USR "Spasiba gaspadin prezident", a spus Bulai (USR).

Să vă intre bine în cap: USR - de extremă stângă, neo-marxist
AUR - de extremă dreaptă, naționalist!

Nu ai cum să fii de extremă dreaptă și pro-ORICE_CARE_NU_E_NAȚIONAL!

Putin de exemplu ESTE naționalist, Trump - cu a lui "America First" este/a fost naționalist. Nu confundați!

Huhu Rezea spunea...

Chiar daca sunt politice ONG-urile nu sunt guvernamentale.
Rusofon nu semnifică același lucru cu rusofil.

Andrei spunea...

@M
Habar nu ai de ONG-uri, altfel decat de la antene și de la alte coprofage. De acolo de unde și iei pe nemestecate și vrei să le dai altora cu pretenții de inteligență proprie.

Extrema de dreapta sau de stanga inseamna a fi antinational, pentru ca natiunea este o sinergie, nu o adunatura de indivizi pe care sa o conduci dupa reguli aberante și idioate. Extremism înseamnă lipsa democrației și a dialogului, înseamnă reducere percepției lumii la talibanism.

Iar sinergie nu inseamna integrare in MISA cu credea tovarasa Anca Alexandrescu, puitoarea de mine a lui Dragnea, și nici sinergia faptelor a lui Iliescu. O descrie foarte buna a sinergiei o face Stephen Covey. Recomand.

@all
Da, am dorit să spun rusofil, adică iubitor de orci precum Putin sau aflat in slujba Rusiei. Mea culpa.

Huhu Rezea spunea...

Pentru acordarea sprijinului financiar se cumulează pensiile, daca are mai multe.

Huhu Rezea spunea...

Andrei
Nu mai da tu definiții că nu le nimerești.
Organizațiile extremiste de dreapta sunt excesiv de naționaliste, așa cum a fost la noi MLR, iar cele extremist de stânga sut excesiv de internaționaliste.

Calinmihaib12 spunea...

DOMNILOR & DOAMNELO R..:
Prea "mare"..risipa de..energii..pt.
"definirea" unor..
"abstracțiuni.." care în prezent.. (sec.XXI) și-au cam pierdut.."conținutu l"..!
PUTEREA..și..BANII
..sunt.."NOILE"(?) ..IDEOLOGII..!;restul e PROPAGANDĂ..în "slujba" celor..2 SURORI..amintite..!

M spunea...

@Andrei

Probabil ești un fan al unui partid extremist, USR?

De unde deduc asta?

Din limbajul arogant și în același timp murdar.

Spre deosebire de voi, extremiștii de stânga, eu apreciez mass media ca un serviciu necesar unei societăți normale.

Îți înțeleg ura și neputința democratică dar nu o apreciez. Dacă te uiți la comentariile mele, nu sunt un fan al Antenei 3, dar asta nu mă face să mă exprim suburban!

Faptul că domnia ta nu are habar despre doctrinele politice nu e grav, se poate învăța. Faptul că însă îți dai cu părerea despre ce nu știi îmi confirmă impresia proastă despre dumneata.

Da, extremism înseamnă și lipsa democrației și a dialogului. Fie că e vorba de un trust de presă, fie că e vorba de boxele aduse în Parlament pentru a bruia discuțiile democratice!
USR-ul tău, o scursură infectă a politicii românești, excelează la asta!

Despre ONG-uri nu ai absolut nicio competență în a discuta. Nu știu pe ce lume trăiești, nu știu de ce marxismul ți se pare atrăgător, nu înțeleg de ce deși ești de stânga îl înjuri pe bunicul vostru, Iliescu!!!

Poate ar trebui să te lămurești un pic doctrinar pentru că amesteci, faci o varză din câteva expresii copiate.

Am mai spus, fără patimă, că USR este apropiat prin program politic de PSD. Aiureala că ei sunt "de dreapta" e nutreț pentru fraieri.

Să știți un lucru: ideea fixă cu "lege unică" a salarizării sau a pensiilor este un principiu de stânga! Ghinea Slinosul a introdus asta în PNRR deci dovadă mai bună că USR este de stânga, frate cu PSD în România sau cu GroenLinks (GL) din Olanda sau Česka strana socialne demokraticka (ČSSD) din Cehia.

Îți recomand să folosești un limbaj civilizat. Până la această postare te-am tratat cu respect. Văd însă că la dumneata spoiala se duce repede și iese la iveală mârlănismul!

😁 Nu, domnule, eu nu copiez de nicăieri! Se numește inteligență și bun simț! Că nu știi dumneata ce sunt alea nu e vina mea!


PS - aș dori să ne întoarcem la a discuta principii, idei, soluții. Nu să ne jignim! E alegerea dumitale!

@Huhu Rezea

Corect!!!! Eu tot le spun dar nu vor să înțeleagă!!!
👍👏

Am remarcat ceva! De exemplu Putin, clar naționalist, a fost lăudat de AUR nu pentru că e rus (cum vor niște idioți să acrediteze ideea) ci pentru pozițiile lui de dreapta.

Dacă îl lăudau de exemplu pe Trump (alt naționalist de dreapta) erau atacați oare pentru că erau prea pro-americani? 😁

Eu nu sunt împotriva stângii (sau a dreptei) ci sunt împotriva derapajelor extremiste. Să înjuri o televiziune sau să faci liste negre cu "trusturi de presă" e o meteahnă extremistă. Și cine face asta? USR și AUR. QED!!!!

Calinmihaib12 spunea...

Cuvântul..MEDIERE,într-adevăr.., presupune,cel putin: onestitate, independență autentică(= lipsa conflictului de interese..!).. din partea mediatorului...!
REZULTATUL MEDIERII..trebuie sa fie concret,precis, fără.."dus-
întors"..,acceptat de părțile mediate..!
BONIFATIE:..🧠..👍..🤝..☕..!

Andrei spunea...

@M
Scuze, ai presupus greșit, nu sunt membru de partid și nici iubitor de partide. Mă uit la ele pe principiul „răului mai mic”.

@Huhurez
Greșit. Naționalismul poate fi o caracteristică a extremei drepte, dar nu obligatorie. La fel și la stânga extremă, internaționalismul nu este o caracteristică extremă.

Exemplu: nazismul, doctrină de extremă dreaptă avea în centrul valorilor sale că rasele nu sunt egale, nu că nemții nu sunt egali cu ceilalți. La fel, extremismul de dreapta anulează drepturile și libertățile universal valabile chiar și propriei națiuni.

Seară faină!

reddog spunea...

Andrei
Aia ai lui Hitler erau national-socialisti nu de dreapta.

reddog spunea...

Te ia cu dureri de cap daca citesti doctrina nazista.
E un amalgam de termeni si notiuni diametral opuse.
Partidul nazist a fost continuatorul Partidului Muncitoresc German.
Valabil si pentru fascismul lui Mussolini.