Un produs Blogger.

joi, martie 03, 2022

General rus, victimă a "naziștilor" ukrainieni.

39 comments


 Generalul Suhovețki se remarcase în operațiunea din 2014, de capturare a Crimeei.
Astazi a fost declarat erou de Putin!
Putin spune cea mai mare minciună pe care o poate spune un sef al unui stat agresor. Zice că Armata Ucrainei bombardează propriile orașe, nu trupele rusești.
Mai sunt putiniști printre noi care cred minciunile propagandei ruse?

Ukrainian armed forces announced that they have killed maj. gen. Andrey Sukhovetskiy, a Spetsnaz commander and deputy chief of the 41 Army in Novosibirsk. This appears confirmed by a spokesperson of the Russian Paratroopers Union. If confirmed, major demotivator for RU.

39 de comentarii:

Cezar spunea...

La mai multi !
Slava Ukraina!

monteoru spunea...

E inuman sa te bucuri de moartea altuia.In concluzie chiar daca e rus ma abtin sa comentez.
Cornelius@ nu m-am referit la tine ci la cel ce tot repeta ca un papagal "traieste clipa".Un carpa in cur.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Duca-se dalacului de Santana! Cu cat mai multi, cu atata mai bine! In iad cu el! Hai, Putinei, tu cand o sa-l urmezi atarnand in curmei?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, mii de scuze, chiar eram uimit stiind ca aveti un caracter moral si de bun simt! Inca o dat va cer sa ma scuzati ca m-am inselat intr-un moment de maxima oboseala si stres!

Ein Stein spunea...

Nu ar ma fi mult pana cand rusii ocupa Odesa, Mariopol e ca si cucerit, se contureaza fasia cu intindere de la Donbas la Odesa, astfel Rusia va sigila rezervele de petrol si gaze din Marea Neagra. Cum am scris saptamana trecuta, asta e obiectivul principal. Daca ucrainienii vor ca la urmatoarele negocieri cu rusii sa aibe un succes, cat de cat, sa predea Odesa si calvarul lor se termina.

Liviutatarush spunea...

La convorbirea de azi, de 90 de minute, intre Macron si Putin, cel din urma a spus clar ca vrea sa ocupe TOATA Ukraina!
https://www.g4media.ro/macron-dupa-convorbirea-cu-putin-ceea-ce-este-mai-rau-urmeaza-sa-vina-ambitia-sa-este-de-a-cuceri-toata-ucraina-presedintele-francez-catre-cel-rus-te-minti-singur-ta.html

Andrei spunea...

La cât mai multe astfel de victime până se ajunge la victima care trebuie, smintitul Vladimir Putin.

BONIFATIE spunea...


Câștigătorii se aleg dintre cei care nu mor și care nu vor fi (nici nu au acest țel), niciodată eroi.
Cu excepția sinucigașilor toți oamenii vor să trăiască ... și victimele și agresorii, chiar dacă unii merită iar alții nu.
Domnule HUHU, nu ați găsit alt porumbel al păcii, decât unul care are probleme grave cu intestinul gros?! Parcă ar fi un politruc român care după ce îți ciugulește din palmă te „parfumează” în zbor.

Liviu PO spunea...

Cand gasesti ceva,poti fi acuzat de "insusirea bunului gasit"conform codului penal romanesc,daca nu predai in zece zile ce-ai gasit la politie.Daca te capatuiesti cu niste teritorii care nu-ti apartin, nu ti-au apartinut vreodata si te faci ca esti proprietar de drept,cum se cheama? Acest fapt nu ar putea fi obiectul unui proces penal international?Putin nu ar fi putut rezolva (inca nu-i tarziu) astfel acest subiect?Nu si-ar mai fi pus toata lumea in cap si nu ar mai fi fost nevoie sa faca ceea ce va face pana la urma...

raul spunea...

Cum va spusei ,principala directie e sudul!Cand il va cuceri,va declara armistitiul!Voi strategilor,stiti!Arm8stitiul e cu pastrarea pozitiilor!Deci Marea Neagra oa ,pt zeci de ani!Zdraisvuite,ruskii celovek!
Belerim sulerim!Strategie romaneasca ,sula!Nato ,sula!
Insula Serpilor,cine i va impiedica sa respecte Hot de pa Haga cu platoul continental??????
Cu o conducere de cacat ,30 de ani ,beneficii pt poporul asta prost de cacat!

M spunea...

Aveți dreptate!

Nu cred că rușii și-au adus o coloană de 60 de km de vehicule doar pentru că le place să se pișe în pădure!!!!

S-au oprit în afara Kievului la o distanță de siguranță și își construiesc o bază de operațiuni.

Parcă brigada de logistică rusă are o rază de acțiune de 80 km. Deci pe acolo își fac baza.

Apoi, probabil, vor încercui Kievul (că asta e tactica lor din al doilea război mondial încoace).

Kievul rămas fără aprovizionare (mai ales cu arme performante) poate fi luat la tocat.

În al doilea război mondial trimiteau la înaintare mai întâi unitățile mai puțin performante pentru a încerca inamicul. Oare tot așa fac și acum?

O să vedem! Oricum războiul abia a început iar Putin nu este capabil să își asume o retragere!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ucraina a decis sa nu mai ia prizonieri rusi care ataca civili, scoli, gradinite, etc, ci sa-i impuste pe loc, de la ,,soferi si pana la generali'' si sa treaca la atacarea rusilor prin contraofensive, abandonand apararea. Eu cred ca rusii nu vor putea controla in veci Ucraina, la cata inversunare exista, batalioane de mercenari platiti (doar nu din banii lor, uncle SAM avand grija de salarizarea lor) din toata lumea inrolandu-se alaturi de ucrainieni, si ii vor hartui din ascunzatori de-i va ingrozi. Rusii au ras din temelii un sat pasnic, constatandu-se apoi ca acolo nu era nici o arma! N-as vrea sa fiu in pielea si nesiguranta lor inspaimantatoare la razbunarile ucrainienilor! De abia acum incolo vor incepe marile represalii la adresa rusnacilor. Germania si Polonia au fost anuntate ca rusii le-au taiat gazul, ce va fi inca nu stim, cert e ca nemtii au trimis pe front peste 2500 rachete...rusesti, din vechiul RDG, care ii ispaimanta pe rusi, asta ca un mic desert racoros, dar vor urma altele din ce in ce mai fierbinti la gurul rusnacilor, tot de la nemti.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Precizare: Azi, slovacii, tara menbra NATO din 1999, au aprobat ca cei peste 300 de voluntari slovaci care vor sa lupte voluntari in Ucraina sa nu raspunda penal, conf unei legi care interzicea ca cetatenii sai sa se inplice in razboie externe fara aprobare, riscand pana la 5 ani de inchisoare, legea acestei raspunderi penale fiind in curs de abrogare in regim de urgenta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E doar un pork sovietic. Toti au raturi de pork si figuri asemanatoare, mongoloizi la ochi cu ten deschis, o rasa de tip mangalița de coteț. Unul din asta spinteca femeia gravida cu pruncul in ea, ca pe un pepene de Dabuleni, sau violeaza o copila doar ca sa se racoreasca ca un animal salbatic in rut. Ce ne-au povestit batranii din toata Europa ,,eliberata'' de rusi nu se va uita in vecii vecilor, iar astia sunt aidoma acelora, ca ce naste din pisică soareci prinde. Mi-as dori din toata inima intarirea cu mercenari a armatei ucrainiene, sa toace la ei ca la abator! Tarile NATO vor avea grija ca in secret si foarte discret sa ,,scape'' foarte multi combatanti anti rusia sa-i toace marunt din toate partile, dar as dori foarte multi lunetisti, daca ar fi posibil, caci la lasitate trebuie raspuns cu si mai mare lasitate! Rusii sunt tot niste salbatici si innapoiati cum erau in conflictul mondial, caci nimic nu-i poate schimba decat o batuta ca la fasole sa le sune apa-n cap!

Calinmihaib12 spunea...

..da, și apoi..ajung
la CHILIA, furând litoralul și JUDEȚELE ROMÂNEȘTI..din STÂNGA DUNĂRII și DELTEI DUNĂRII..!

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorin spunea...

Pana in momentul in care cetățeanul rus de rând nu va avea de suferit dpdv economic, financiar, emotional, nimic nu se va schimba. Dacă Rusia va fi eliminata din toate manifestările internaționale culturale, sportive, nu se vor acorda vize de călătorie si turistice, etc, poate doar atunci lui Putin i se vor da papucii cum i s-au dat lui Hrușciov. De către grupul de la Petersburg care l-a găsit, format si poziționat în fruntea țării pe Putin. Dar vorba cuiva, intr- o țară unde la ora 10 si educatoarea de la grădiniță e beata, poporul nu conteaza.

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Interesant că rușii au avertizat că luptătorii străini nu sunt protejați de Convenția de la Geneva privind prizonierii de război.

Asta înseamnă că toți voluntarii vor lupta până la moarte. Hmmmm!

Sorin spunea...

Apropo de ideea ca poporul rus, cetățeanul de rând, trebuie să sufere, sa simta oprobiul international. De ce? Zilele trecute, intr un reportaj din Moscova, o femeie spunea "...nu o sa pierdem numai Ucraina, ci si Rusia..". Subliniez "o sa pierdem Ucraina".

M spunea...

@Sorin

Da, așa este!

În definitiv e vorba doar de cifre. Un război blamat de 141 de țări și susținut de 5 este un război nedrept.

Putin este susținut de-o majoritate rusă.

Au făcut ucrainenii abuzuri în zonele majoritar rusești? Probabil!
Dar și maghiarii de la noi se tânguiesc că sunt românizați forțat....

Au ucrainenii o atitudine greșită împotriva minorităților? Sigur că da! Se poate realiza o îmbunătățire prin negocieri mai ales în contextul aderării la UE.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Orice ,,voluntar'' extern, de fapt mercenar, nu are protectie legislativa cam peste tot de la beligerantii adversi, dar si in fata legilor tarilor din care provin, daca ele exista, cat si unele internationale, doar sa fie acceptati de tara care se foloseste de ei sau NATO, insa sa fim convinsi ca impotriva rusilor fiind toata lumea civilizata ei vor avea protectie mutuala, pe baza tolerantei, pe cand rusii daca vad in ucrainieni niste criminali nazisti, daramite acesti mercenari care vor fi automat impuscati, fara somatie, judecata sau proceduri internatiionale de protectie. Crede cineva ca rusii vor cruta orice prizonier? Va inselati, domnilor rezervisti: Prind cativa de fatada sa se laude ca ei respecta conventiile internationale, in rest ii vor impusca sumar pe toti, inclusiv pe cei cu care se lauda ca le respecta statutul de prizonieri, dupa filmarile in care ii arata fericiti si satui in locuri paradisiace apoi le vor trage, in fundul unei curti de casa ferita de ochii lumii, cate un glonte in cap, la camion stivuiti vrac si apoi in padure in groapa comuna, arsi cu benzina, pus clor si bine astupati, ca in padurea Katlin din Polonia, cum au facut cu peste 10.000 de ofiteri polonezi in 1939-1940! Sa nu se uite ca rusii sunt cel mai înnapoiat, salbatic, neîndurator si crud popor de pe planeta si in veci sa nu va asteptati la indurare de la ei, fiind in stare sa arunce si planeta in aer, doar ca sa mentina o presupusa suprematie, caci sunt constienti ca americanii sunt sunt de zeci de mii de ori mai dotati tehnologic in domeniul militar decat ei si ar putea in cateva secunde sa-i spulbere de pe suprafata planetei, inainte de a apuca macar o racheta nucleara de-a lor sa atinga o tinta terestra! Se gioacă cu gurul gol pe lânga rangla zgulată, in loc sa-si bage un țăruș in acel culcuș!

magda spunea...

Sorin tot ce ai scris e adevarat cu o conditie ca rusii plimbareti sa aiba o bloca da totala sau ma rog aproape totala.Cine nu stie rusii plimbareti nu i gasim doar in Egipt,Tenerife.Ia sa le tai rusilor Singapore,Asia de sud est in general si sa le lasi doar China si Coreea de Nord.Tatal meu Dumnezeu sa il odihneasca inca din anii 70-80 cand naviga cu precadere in Asia spunea ca atunci cand intrau rusii in magazine ca erai roman,neamt,ungur sau polonez erai lasat balta pana nu rezolva clientela rusa.Doar asa se va crea acea presiune din interior.Apropo multe daca nu chiar 99 % din rudele apropiate ale generalilor rusi cam prin locuri exotice o ardeau tot timpul,nu mai punem la socoteala oligarhii.Dar,ce sa vezi sunt o multime de spargatori de greva care nu se alatura sanctiunilor gen Cuba,Venezuela etc tari unde rusii zboara nestingheriti chiar daca ies prin alte culoare de zbor si timpul e putin mai mare.

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Gruparea Wagner la fel de mercenari sau "cecenii" tot mercenari dar de partea cealaltă. Wagner și-a rupt dinții în forțele speciale americane prin Siria dar asta nu le face deloc mai puțin periculoase.

Problema cu declarațiile astea e că îi faci pe potențialii prizonieri să lupte până la moarte, cu maximă ferocitate pentru că știu că dacă sunt capturați vor fi împușcați!

M spunea...

Stai liniștită că rușii ăia de care vorbești au demult pașapoarte ale unor țări membre UE. Fie că le-a vândut Ungaria sau Bulgaria pe bani, fie că s-au declarat moldoveni oropsiți și le-a dat România pașapoarte!

Trebui să nu mai cumpărăm produse rusești (mai ales că avem alternativă). Adică în loc de Lukoil putem să mergem la alte benzinării!

Voi suferi amarnic de lipsa unui caviar decent dar asta e! Pentru Patrie mă sacrific!

Sorin spunea...

@magda confirm ce spui cu prioritățile avute de rusi. Marinarii ruși. Nu doar unde ai spus ci si in Las Palmas, portul mai ales al pescuitului oceanul. Dar nu pentru ca erau ruși ci pentru ca aveau multi bani. Diurne mari. Nu câțiva dolari pe zi ca marinarii (civili) si diplomații noștri.

M spunea...

Am trecut azi pe lângă o benzinărie LUKOIL. Nimeni nu alimenta! 🇺🇦

Bucureștenii au pornit un manifest urmat și de alți români: ocolesc benzinăriile Gazprom și LukOil, ale căror acționari majoritari sunt companii rusești. La Sibiu însă șoferii alimentează în continuare de la aceste pompe.


Sursa:

https://www.oradesibiu.ro/2022/02/24/foto-video-razboiul-din-ucraina-la-pompele-din-sibiu-sibienii-alimenteaza-in-continuare-de-la-gazprom-si-lukoil/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In toata lumea mercenarii au fost urati si pedepsiti cand au fost prinsi

M spunea...

@Sorin

Vedeți domnia voastră?

Când au măcelărit România s-a zis: "Pactul Ribbentrop Molotov".

Când a dat nordul Bucovinei la Ucraina s-a zis: "Stalin".

Când au dat cu bomba atomică s-a zis "americanii au dat bomba"

Când Ucraina e atacată vorbim de "Putin".

Când atacă Vietnamul vorbim de "americanii".

Nu știu cum dracu dar când face SUA ceva nasol dăm vina pe tot poporul, când face Rusia ceva nasol dăm vina doar pe conductor.

Înțelegeți diferența? Subtilă, dar deja intrată în mentalul colectiv!

O înțelegere bolnăvicioasă pentru acest popor necivilizat!

Trebuie în primul rând să boicotăm toate firmele rusești care duc profitul la Moscova și alimentează mașinăria de război rusească. Că e Lukoil, Alro sau TMK, Bershka sau Gazprom.

Cum spuneați: nu numai Putin e vinovat. Întreg poporul e așa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vedeti? Aici e buba: Am fost dezbinati de partidele politice si presedintele tarii in geaca rosie si nu mai suntem solidari in clipe de cumpana, sa dam si noi o lovitura naucitoare companiilor sovietice! In afara de PNL si USR toti eram negrii de pe plantatii, trebuia sa fim exclusi din societate daca gandeam altfel decat drepta si Guvărnul mău, considerati paria, cu pensii si salrii mici, drept razbunare ca alegeam varianta stangii care dadea ceva... Vor sa fie acum aparati de o Armata cu solde si pensii sub femeile de serviciu, portari, gainari si boschetarii cu ajutoare sociale mai mari decat pensiile militare? Fereasca Dumnezeu de un razboi, anand credinta si speranta de sprijin cu acesti oameni tinuti in batjocora, lipsuri, foame si lipsuri ca nu-i vad prea bine aparati de amaratii astia, mereu persecutati, umiliti si discriminati! Cu foamea in garleje, cu datorii imense, cu toate scumpite si in saracie cumplita ca voi ati furat totul si nu vreti sa faceti dreptate, nu va apara nici dracul, Dle Presedinte si Dlor politicieni!

anonim spunea...

Bershka este infiintata in 1998 ca o noua marca a grupului spaniol Inditex

https://www.bershka.com/ro/company.html

M spunea...

@Sorin

Am scris greșit mai sus!

"Berezka" și nu "Bershka".

😂 Să dea dracii în rusa aia pe care credeam că am învățat-o degeaba dar tare îmi e că o să îmi fie de folos!

anonim spunea...

Asta e istoricul
TMK Group(devenita ALTROM) este divizie a firmei austriece STARO Gmbh preluata ulterior de firma germana Sinara Handel GmbH
http://tmk-is.tmk-european-division.eu/tmkartrom_history

The pipes mill TMK-Artrom was founded in 1982, as a state owned company, under the name "Intreprinderea de Tevi Slatina" and its production started in 1988. It was transformed into a joint stock company in 1991, and was renamed ARTROM SA.

On November 20th 1995 the company listed its shares on the Bucharest Stock Exchange.

Then ARTROM SA went through the privatization process and became a public private joint-stock company on April 30th, 1999 with the Austrian company STARO Gmbh as its majority shareholder. In 2002, the German company Sinara Handel GmbH (renamed today TMK-EUROPE) bought a controlling stake in ARTROM SA.

On March 1st 2006, ARTROM SA joined the world’s second largest pipe producer when it became part of the TMK GROUP of companies and changed its name one last time to TMK-ARTROM.

anonim spunea...

Eu am aflat din surse sigure ca petrolul "extras" din Austria e cel mai bun.Si gazul din muntii lor e la fel de bun.Eu cumpar numai de la OMV sau de la MOL(benzina excelenta din pusta maghiara)
https://ro.wikipedia.org/wiki/OMV
https://ro.wikipedia.org/wiki/MOL

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Ești "mercenar" dacă nu ești plătit?

M spunea...

Grupul TMK aparține oligarhului rus Dimitri Pumpianskiy și este principalul furnizor de țevi pentru Gazprom.

Dimitri Pumpianskiy este cunoscut ca apropiat al lui Putin.

Profitul rezultat din întreg grupul TMK se scurge către Moscova.

TMK a transmis niște bâlbâieli penibile că războiul e rău și că ei fac afaceri în Europa, că banii nu știu ce.... Niște nemernici!

Se bazează pe ignoranța unora!

Calinmihaib12 spunea...

M:
(04.03.a.c./19:01')
..Uită-te..cu mare atenție..cine spune.. ce spune despre RELE LE făcute..,PERSONALI ZATE la conducători, ..sau GENERALIZATE.. la popoare..!
..Sunt cei.."ROȘII".!

Calinmihaib12 spunea...

M:
(04.03.a.c./19:01')
..Uită-te..cu mare atenție..cine spune.. ce spune despre RELE LE făcute..,PERSONALI ZATE la conducători, ..sau GENERALIZATE.. la popoare..!
..Sunt cei.."ROȘII".!
adică:ai..RUȘILOR..!

M spunea...

@Calinmihaib

Așa este!!!! 👍

Retorica e parșivă. Lasă impresia că dacă e schimbat Putin (de el e vorba acum) totul se schimbă!

Pe partea cealaltă e acuzat un popor întreg iar schimbarea liderilor lasă impresia că nu schimbă nimic.

Parșiv!!!

Calinmihaib12 spunea...

SIBIUL:..fiind în proximitate munților
..si..fiind "condus" o vreme de beizadeaua
.."Nicușor"C., e un ORĂȘEL..mai.."ciudat"
..!!(asemenea..altor "orășele" din.."zone ..montane":BRAȘOV,BACĂU,CLUJ,DEVA..etc..!