Un produs Blogger.

luni, martie 21, 2022

"Made în URSS", hit cu care Putin a sărbătorit la Moscova anexarea Crimeei.

41 comments

Versurile cântate de rușii prezenți pe stadionul Lujniky, acompaniindu-l pe  nostalgicul cant-autor Oleg Gazmanov, în ovaționarea agresorului Putin.

Oare, prin versurile cântate pe scenă , Putin a vrut să transmită dimensiunea operațiunilor sale militare?

 „Ucraina și Crimeea, Belarus și Moldova /

Aceasta este țara mea /

Sahalin și Kamceatka, munții Urali /

Aceasta este țara mea /

Teritoriul Krasnoiarsk, Siberia și regiunea Volga /

Kazahstan și Caucaz, precum și Țările Baltice”


**


Piesa „Made in URSS” este un hit mai vechi al lui Gazmanov, în pofida unor versuri cel puțin ciudate, dacă nu de-a dreptul stupide. Câteva fragmente din „lirica” lui Oleg Gazmanov: 

41 de comentarii:

monteoru spunea...

Parca nu stiti ce cuprinde razboiul informatic.Se minte de toate partile aflate in conflict sau se spun adevaruri trunchiate.Cititi printre randuri si debarasati-va de sentimentalism.
In razboiul militar vor fi invingatori cei ce castiga razboiul economic.URSS a pierdut razboiul economic.Nu avea si atunci aceleasi resurse?.Dece Rusia ar fi acum mai puternica?Rusia este un colos cu picioare de lut.
Rusii de acum nu sunt cei din 1944 care umblau cu ceasul de masa agatat de gat si impuscau oamenii pentru alcool.Printre rusi sunt ca peste tot nostalgici ai trecutului.Unii canta in directia puterii de frica altii din convingere.Razboiul rusilor in Ucraina va afecta aproape intregul glob si in primul rand pe rusul de rand.Daca nebunul dela Kremlin nu se opreste vom asista la un cataclism.Poate cineva din jurul lui il va opri,altfel e jale.

Leo spunea...

Cântecul trebuia să fie numit "CDELANO B CCCP "
Nişte criminali , care vor rămâne în istorie cu acest apelativ.

Liviutatarush spunea...

I-au umplut frigiderul lui Gazmanov pe facebook!!! Astia or vor ocupa tot ce pot, ori vor face implozie. Sfarsitul rapid al razboiului tine de o tara care nu participa la conflict, China!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rusnacilor, lacomilor si tănăilor, de azi pana intr-o saptamana ia luati-o voi in mâna!

M spunea...

@Monteoru

Așa este!

Dacă vă uitați pe structura de export a Rusiei vedeți că 70% din export sunt materii prime. Importurile masive sunt de mașini, utilaje, calculatoare, bunuri de larg consum.

Unii nu înțeleg economia de piață! Degeaba ai tu cele mai mișto roșii dacă nimeni nu vrea să ți le cumpere. La fel degeaba vrei să cumperi ceva daca nimeni nu le produce.
Deci e o legătură între vânzător și cumpărător. Unul fără altul nu se poate.
Când ai o coaliție de 140 de țări ai deja o piață. Lângă Rusia sunt vreo 10 țări (din care câteva gen Eritreea sau Coreea de Nord sunt nule dpdv economic).

Să nu înțelegi că fără CAER Rusia este ZERO arată lipsa de creier a unora.

Doar o alianță cu China ar salva Rusia dar ar lovi economia chineză care este interconectată cu imensa piață de consum occidentală.

micutzul spunea...

In Rusia tinerii din organizatiile tip PTAP au fist trecuți automat in randurile armatei ruse. De asemenea tineri de peste 18 ani incep să fie mobilizați. Putin nu are de gând să se oprească ceea ce înseamnă că razboiul e unul de durată și că vor mai fi surprize ! Personal cred că singura variantă pentru Moldova e renuntarea la Transnistria și unirea cu Romania. Dar sunt interese personale și de grup prea mari pentru a se intampla asta! Poate le place mult limba rusă!
Poate avem vreun general din SMA să ne explice ce crede despre modul de actiune al trupelor ruse !

Arfy spunea...

Pe stadionul Lia Manoliu am avut un asemenea spectacol jalnic, în urmă cu ceva ani, aniversarea zilei de naștere a unui pui de dictator. Noroc de poporul român care l-a oprit la timp. Ce frumos copy-paste a făcut putin!

marin spunea...

Cutia Pandorei !

Serbia da în judecată NATO la Tribunalul de la Haga pentru bombardamentele din 1999, întrucât în acele atacuri a fost folosit uraniu sărăcit, ceea ce ar fi dus la îmbolnăvirea a zeci de mii de oameni, inclusiv copii.
În bombardarea Serbiei de către NATO în 1999 s-au folosit între 10 şi 15 tone de uraniu sărăcit, ceea ce a provocat un dezastru ecologic major“, a afirmat Srdjan Aleksici, avocatul sârb care conduce echipa de jurişti.
„Din această cauză, în Serbia se îmbolnăvesc anual 33.000 de persoane. Asta înseamnă un copil în fiecare zi“, a adăugat el.

marin spunea...

PS
Din graba nu am precizat sursa;

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.infobrasov.net/serbia-s-a-hotarat-va-da-in-judecata-nato-pentru-bombele-cu-uraniu-lansate-in-99/&ved=2ahUKEwix88uy5tb2AhVa8rsIHWAoC-YQFnoECA8QAQ&usg=AOvVaw2FjseZcws-3nyYMkkSqMEc

Cezar spunea...

..este falsa prezenta lu putin !!

Leon spunea...

https://www.gds.ro/Actualitate/2022-03-21/video-sotia-primarului-din-kiev-a-compus-o-melodie-pentru-ucraina/

M spunea...

Ca să explic ceva:

Când am spus că rușii sunt rudimentari mă refeream evident la anumite aspecte (nu poți nega cultura rusă!!!!!)

Diplomatic însă, atunci când "negocierea" se rezumă la "ori faci ca mine ori te omor", să îmi permiteți să spun că e o politică rudimentară!

Dacă luați "cerințele" Rusiei la adresa Ucrainei veți vedea că practic subt de neacceptat pentru că Rusia nu dorea rezolvarea echitabilă a situației cu vroia să își arate mușchii 😂 care s-au dovedit a fi mușchiuleții unui pui de Gostat.

Să nu uităm însă că rușii se apropie de punctul în care se vor face atât de rău de kkt încât nu va mai conta nimic și vor trece la raderea de pe fața pământului a orașelor ucrainene (așa cum au făcut și în Siria).

M spunea...

@marin

Păi ce faci domnule?

Acum actorii sunt de luat în seama? Srdjan Aleksici e un actor sârb bosniac.

Deci te decizi: actorii în politică sunt buni sau răi? Că pe Zelensky l-ați făcut în tot felul pentru că e la origine actor!

Nu mai colportați informații pe jumătate!
Alții zic altceva și chiar sunt de acolo nu o fițuică de Brașov!

Propaganda voastră se bazează exclusiv pe minciuni?

https://europeanwesternbalkans.com/2019/12/26/depleted-uranium-debate-in-serbia-public-has-stronger-opinion-than-the-experts/

NI spunea...

Sirbii dau peste 350euro pensie tuturor care au luptat inclusiv români cum sunt acum in Ucr.La noi nu.Nici VTR L168 sub4luni SLPsau alte mis.externe.nici derogări ieșire la pens.civ.CPP deși am pens.mil.col2001 cu40ani vechime cumulată.

monteoru spunea...

Nu cunosc in detaliu ce a facut NATO in Serbia.Poate cineva mai in tema imi explica motivatia care a stat la baza bombardarii Serbiei si pentru ce acte a fost judecat Milosevici.Stiu insa ca rusii au incercat sa intervina si au luat-o peste bot.Si chinezii la fel.
Nebunul dela Kremlin si-a pierdut crebilitatea lucru pentru care vom asista la o cursa a inarmarilor in dauna traiului mai bun al populatiei.Vor castiga marile producatoare de armament.
Rusii se pare ca in acest moment au un ascendent privind calitatea armamentului dar nu cred ca pentru mult timp.In cativa ani vor pierde suprematia.Vor pierde inclusiv cercetatorii asa cum mari sportivi ai lor se antreneaza prin tari straine.Banul vorbeste.A disparut momentul cand se putea tine omul legat de gard.SUA si Canada cumpara inteligenta.

Brenda spunea...

Poate chiar era un MOLDOVEAN,

Calinmihaib12 spunea...

Micutzul:
(09:40'/21.03.a.c.)
..N-ai citit în topic..și n-ai văzut la TV-uri..
ÎN CLAR/PUBLIC..că FASCIȘTII/BARBARII
= ruși VOR..și alte teritorii și ȚĂRI.. europene, printre care și MOLDOVA
lui..ȘTEFAN CEL MARE..??

viorel spunea...

În Serbia, vestul cel plin de valori a comis nişte lovituri democratice şi de fineţe etică, estetică,umanism şi de înălţare sufletească, măi putinistule. Şcolile azilele, creşele, podurile de peste Dunăre, obiectivele industriale şi culturale sârbeşti nu erau decât tetaculele răului. Ţin minte că românii de toate condiţiile sărbătoreau mai ceva ca la revelion orice lovitură aplicată răilor de sârbi. Prin urmare, fă disticţia între rău şi bine, altfel n-ai ce căuta în acest select grup.

csej spunea...

Daca Rusia nu va aplica mor legat cu tine de gat vor ramane doi actori principali respectiv China si USA.USA isi va reveni dupa semiesecul din Afganistan si Siria.Vom asista la inarmarea Germaniei si Japoniei ,poate si a Indiei.Nu uitati ca dolarul american si euro european sunt monede convertibile.
Poate nu stiti ca dupa 1980 comertul Romaniei cu URSS scartaia fiindca rusii plateau in ruble si atunci se mergea pe troc.China este legata ombilican de Europa,SUA si Canada.Vicepresedintele SUA este pe jumatate indian.Avantaj India.Aceasta este viitorul presedinte al SUA.
Faceti abstractie de sipatia catre Rusia si judecati la rece.

NI spunea...

Pt.Marin.Am fost și eu radiat in Serbia et.&.De la muniția cu uraniu sărăcit am cancer.Sunt măsurători radiații de atunci și probe materiale gloanțe ...Sarbii vor câștiga împotriva celor ce au folosit muniție interzisă dacă se va judeca corect.

monteoru spunea...

Istetilor daca ati fi dat tente in activitate ati fi observat strategia rusilor privind Kievul.Uitati-va pe documentele capturate de ucrainieni.
Brenda@ cand am zis"legat de gard" m-am referit la putinta deplasarii in afara tarii
Ni@ iti e gandul numai la burdihan.

Cezar spunea...

Este tipic rusesc
Fiare multe trag pe orase...cu toate astea nu inainteaza
Trupele Fos ukrainiene scolite de SUA..ÎI MANINCA FRIPTI....

M spunea...

@viorel

Un punct de vedere interesant!

Eu nu am văzut pe stadioanele noastre români adunați să sărbătorească războaie, sau moartea unor afgani (să zicem).

Am însă un amendament! Ținând cont de numărul imens de misiuni de bombardament, numărul erorilor făcute de NATO în Serbia este relativ mic. Subliniez că moartea oricărui om este o tragedie dar totuși, să punem în balanță numărul victimelor.

Aveți aici un material complet independent și obiectiv! Dacă îl citiți putem discuta asupra lui!

https://reliefweb.int/report/serbia/natofederal-republic-yugoslavia-collateral-damage-or-unlawful-killings-violations-laws

M spunea...

Pentru Domnul Huhurez

O lucrare extrem de interesantă despre contribuția României la pace în contextul războiului din Vietnam!!!!!
Ceva mai puțin cunoscut!
(O lectură extrem de interesantă scrisă de un american bun cunoscător al României).

https://www.wilsoncenter.org/sites/default/files/media/documents/publication/cwihp_wp_81_larry_watts_july_2016.pdf

marin spunea...

Scuzat sa fiu dar nu mă pot abtine la asa comentariu.
Mai Viorel - zdrogarel ,din cate inteleg un biet sof cu chiloti si izmene-n cap,dar cu Oskar la pupator ,in acele bombardamente au murit peste 2500 civili si copii nevinovati. Probabil erai in stagiu la vreun sanatoriu de "veseli" daca esti in stare sa spui ca romanii exaltau de bucurie la fiecare cadere de bombe cu uraniu saracit sau cu grafit asupra Serbiei.
Probabil nu ai aflat inca ca Serbia a fost bombardata deoarece Milosevici precum Zelenschi in Ucraina nu a semnat acordul prin care se rupea leagănul formarii Serbiei Kosovo de trupul tarii .Un Kosovo condus de traficanti de droguri si carne vie care au ucis la greu politisti sarbi in exercitiul functiei in regiune ,lucru nerecunoscut de occident si americani.
Un Kosovo magnet pentru americani prin incadrarea la al 4 lea stat ca si bogatie in minereuri de wolfram ,cadmiu ,nichel , litiu foarte cautate in industria spațială.
De aici si primii care au recunoscut independenta Kosovo ,avand interes direct.
Azi dupa cum spuneau colegii din teatrele de operatii din fosta Yugoslavie minereurile din minele din Kosovo sunt exploatate de firme americane inregistrate in Canada.
Gata, mars la" clubul ala select" unde va desfatati cu andipresive pe post de reconfortante.Din cate se pare ti-ai gasit parteneri chiar si pe aici.
Tot dupa cum spun colegii din teatre militarii italieni din zona de conflict si care s-au imbolnavit au demonstrat medical in justitie actiunea uraniul saracit din timpul bombardamentelor asupra lor si au fost despagubiti de instanțele italiene cu sume de la 100 000la 200 000 euro.
Echipa care da in judecata Nato ,care a actionat fara autorizarea ONU ,este formata din avocati din Germania ,Spania ,Turcia ,Serbia ,Rusia si China pe motive medicale demonstrate ca peste 30 000 de copii mor anual de cancer ,cauza fiind bombele cu uraniu saracit.
Asta nu va spune propaganda Nato.
Si mai tine minte ,romanii doar cu sarbii s-au infratit si sustinut in zona ,asa ca nu vad de ce s-ar fi bucurat . Doar capul tău euforic poate debita asa ceva.Cum nu se bucura nici la tragedia ucrainienilor care nu ne-au recunoscut limba romana si au declarat le-am cucerit Bucovina.
La meciul Romania -Ungaria disputat la Belgrad au fost trup si suflet alaturi de romani.
Pacat ca Tamango a scapat mingea prea usor in poartă.
Cu sarbii ne-am inteles si am construit complexul Portile de Fier si avionul IAR de la Craiova.
Azi importam de la ei pulberi pentru munitii fiindca noi nu mai avem fabrici care sa o produca,Fagarasul fiind pus pe chituci.

Leon spunea...

Maine Pl x nr.134/2021 ajunge la Promulgare, daca USR n-o ataca la CCR:
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/F707407231/cd134_21.pdf

M spunea...

@monteoru

Dracu știe ce au vrut în Serbia.
S-au prevalat de o tehnicalitate. ONU era blocat pentru că o intervenție militară trebuia aprobată de Consiliul de Securitate ONU.
Apropo, Rusia are mandat ONU?

Mă rog ...

Ce au zis însă cei de la NATO? E vorba de Organizația NAȚIUNILOR Unite dar asta nu ne privește pentru că NATO nu e o "națiune" ci o "organizație".
😁 Trebuie să recunoașteți că au adus-o frumos din condei!

Ce mi s-a părut interesant a fost mecanismul de desemnare a țintelor cu statut "militar" sârbe!

Dacă vă gândiți că au fost efectuate 38.000 de misiuni de luptă, incluzând 10.000 de misiuni de bombardament faptul că inclusiv sârbii au reclamat doar vreo 6 erori este chiar o realizare de tehnică și strategie militară.

23 Aprilie 1999 atacul asupra televiziunii sârbe,
12 Aprilie podul de cale ferată de la Grdelica,
30 Mai podul de la Varvarin,
14 April la Djakovica
și la Koriša în 13 Mai când au lovit civili albanezi.

Crucea Roșie internațională estimează undeva între 400 și 600 de civili morți în 3 luni de bombardamente - o situație care deosebește complet situația din Serbia de cea de acum din Ucraina unde au murit peste 1.000 în 3 săptămâni.

Mai mult, NATO nu a suferit pierderi din rândul forțelor proprii. De Rusia ce să spunem că pleacă trenuri cu coșciuge din Belarus spre Patria Mamă.

PS - pe atunci eram activ dar am fost complet împotriva acestei intervenții (evident în constrângerile date de legi și regulamente).

M spunea...

@marin

Exagerați cu cifrele. Probabil sursa este Moscova!!!!

Human Right Watch și Crucea Roșie Internațională sau numere cuprinse între 488 și 527.

Ministerul de Externe Sârb a anunțat 495 de morți și 820 de răniți.
Dacă nici sârbii nu știu.....
😁 Dar dumneata crezi doar ce îți spune Moscova!!!!!

Punând însă în context, și luând de bune cifrele date de sârbi, la 10.000 de misiuni de bombardament, 500 de morți nici nu se compară cu măcelul făcut de voi în Ucraina!!!!

Zic "de voi" pentru că a susține un criminal de război eu consider că este extrem de grav și aduce a cârdășie dacă nu complicitate!


PS - am mai spus: orice victimă civilă nevinovată este o tragedie. Nu acuz în niciun fel acțiunile NATO în Serbia. Le pun doar in context. E grav să omori un om dar este inadmisibil să omori 1.000.

Viorel spunea...

Marin (nu Marin Preda pentru că ești departe de dânsul ca inteligență iar ca militar nu ai spirit de observație, deci ești ca și cel căruia i s-a furat arma, ori de prost ori că dormea în post). Te legi de mușchiul meu ca să nu zic de altceva pentru că nu am avut dispute cu tine. Nu este o rușine să fii Sof. Am mai spus cu ceva timp în urmă. Decât un Of. cu media la promoție de 5,80 clasificat al 299-lea din 300 (îți dau cu nume și prenume și unitatea dacă te interesează), mai bine un Sof. cu media 9,67 clasificat al 2-lea din 82. Cât despre chiloți și izmene, pune mâna și le coase că le ai rupte în cur. Ca militar pensionar, dă timpul înapoi și o să vezi cât de bine a dus-o un Sof. de Intd. (izmenar sau chiloțar) într-o U.M. ca Șef depozit alimente, echipament, popotă, merceolog, CDC-ist și ce mai vrei.
DAR ACUM ATENȚIE NEA MĂRIN (MILIARDAR). M-AI CONFUNDAT PE MINE Viorel (cu V – MARE la început, asta ca să vezi pentru că ai orbul găinilor), cu viorel (cu v MIC la început), care este altcineva. Deci ATENȚIE DOMNULE OFIȚER până nu-ți fură cineva pensia din portofel. M-ai jignit și criticat de pomană. Fii mai vigilent să nu dai în gropi.

marin spunea...

@ NI
It doresc multa sanatate.
Militari italieni dislocati in teatru ca parte aaliantei Nato si medicii italeni au demonstrat fenomenul si au castigat in instantele italiene despagubiri intre 100000 si 200 000 euro.
Nu este recomandat sa intri in dispute pe aici cu unii membri ai " clubului select" care apreciaza si exalta in senzatii tari nentelegand ce inseamna pentru cei din zona un bomardament Nato cu uraniu saracit asupra sarbilor.

M spunea...

Îmi amintesc de un anunț de angajare ce prevedea expres "exclus psd-iști". Patronul, un USR-ist înrăit de cea mai joasă speță.

Probabil că USR va ataca la CCR dintr-un motiv simplu: e un partid construit pe ură, pe discriminare și un asemenea articol practic i-ar scoate în afara legii.
Sigur atacă la CCR măcar pe partea cu "apartenența politică" pensii că, de exemplu pe vârstă nu pot ataca (dacă vă amintiți jignirile inimaginabile la adresa bătrânilor și pensionarilor proferate de membrii USR).

Leon spunea...

Pentru ca astazi, 21 Martie, a fost ZIUA OLTENIEI, nu mergeti la culcare fara sa fredonati Imnul Olteniei, aici interpretat de fiul lui Adriam PAUNESCU, Andrei:
https://youtu.be/73i5_hb8v6Y

M spunea...

Știam că vreo 300 au dat în judecată și că sunt susținuți inclusiv de DoD italian.

Aveți sursa că au și câștigat? Sunt curios!!!

Arfy spunea...

M, te rog sursa și eventual screen! Angajare! Să fim rezonabili! Am lucrat și în privat! Nimeni nu m-a întrebat de trecutul meu, ci, dacă am performanță! Am avut! Doi angajați cu vechime de peste 20 de ani au fost trecuti la 4 ore! Eu, ma așteptam să fiu dat afară! Am rămas. Atât cât wm vrut eu! Mi-am dat demisia pe întâi aprilie! Pt că firma nu-mi putea mari salarizarea!

M spunea...

@Arfy

Caută singur! A fost un scandal destul de mare. Îmi amintesc că e vorba de-o firmă de publicitate (implicată atât în violențele organizate pentru abrogarea Ordonanței 13 cât și a alegerilor)

Dacă am chef vă caut dar nu există dubiu că e așa. Pot și simplu îmi e lene să muncesc eu să caut ca să conving un îndoctrinat!!!


Sau vreți să spun și eu că ziceți:
"Nimeni nu m-a întrebat de trecutul meu, ci, dacă am performanță!"

Vreau sursa și print screen!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/rusii-s-au-dat-singuri-de-gol-cati-soldati-au-pierdut-in-ucraina-o-publicatie-pro-kremlin-a-dat-cifra-apoi-a-sters-o_862926.html

M spunea...

@Arfy

Ca să previn valul de jigniri am căutat totuși...

Anunț

Buna ziua.
Sunt Robert Tiderle de la Papaya Advertising si doresc sa fac un anunt: agentia pentru care lucrez angajeaza echipa de creatie. Adica si copy si art. Puteti veni impreuna sau separat. Femei sau barbati, nu conteaza (atata vreme cat aveti talent). Ne puteti trimite orice considerati ca este nevoie la office@papaya.ro. Multumesc frumos.

A, sa nu uit. Nu angajam pesedisti"


AICI AVEȚI ȘI PRINT SCREEN

https://media.stiripesurse.ro/image/201911/w800/media-157486981150457200.jpg

Robert Tiderle este autorul reclamei cu comunistul de omenie Șora și compania sa a fost implicată în susținerea financiară a violențelor din 10 august.

Dacă vedeți în captura prezentată un comentator (probabil avocat) îi dă sfatul să șteargă partea cu "Nu angajam pesedisti" dar patronul răspunde "Nici gând".

Deci
1. privații din România NU sunt îngerii pe care îi prezentați dumneavoastră,
2. există discriminare din partea extremiștilor usr-iști pe bază de apartenență politică!
3. legea este mai mult decât necesară dar SIGUR va fi atacată EXACT de cei care au ca politică de partid discriminarea!


PS - dacă de atâta timp de când postez aici nu ați înțeles că eu nu mint și sunt bine informat.... Ce să mai zic?

M spunea...

Rușii au declarat că scopul lor e ca Mariupol să arate ca Bucureștiul după 4 ani cu USR-istul Nicușor Dan primar!

😂 Da, da!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/un-general-din-armata-rusa-lupta-in-razboi-impotriva-fratelui-sau-colonel-in-armata-ucraineana-este-inuman-cu-totii-il-blestemam-foto-video_863052.html

Leon spunea...

Poate va intereseaza:
"Se naşte întrebarea foarte naturală şi foarte la locul ei: ce se întâmplă cu cei care CONSUMA PESTE 300 KWh? Eu cred că cei care consumă peste 300 KWh, printre care mă găsesc şi eu pentru că mă încălzesc cu pompe de căldură, pot să găsească atractivă oferta companiei Hidroelectrica şi SA SE MUTE la HIDROELECTRICA pentru că oferta este aceeaşi de acum un an, de acum doi ani, de acum trei ani. Între timp s-a îmbunătăţit foarte mult modulul informatic al companiei, mutarea se face instantaneu în câteva minute după ce se semnează online, pe calculator, acest contract”, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu"..!!

Leon spunea...

Probabil ca inainte de 24 februarie 2022, erau si in Ucraina destui cetateni care blamau militarii activi si in rezerva din tara lor !
Sunt convins ca dupa 4 saptamani de lupte crancene in care militarii isi apara cu succes pamantul natal, s-au convins ca Armata merita sa fie respectata si sustinuta..!