Un produs Blogger.

joi, martie 17, 2022

Marca notorie STEAUA ar putea reveni FCSB-ului, echipa succesoare din prima divizie

18 comments

 


ICCJ

Numărul dosarului: 

11509/3/2017
Materia juridică din care face parte obiectul dosarului: 
Proprietate Intelectuală


15.03.20229:00
  • Complet de judecată: Completul nr. 9 AP
  • Numărul documentului de soluționare: 490/2022
  • Data documentului de soluționare: 15.03.2022
  • Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
  • Soluție: Admitere recurs - Admitere recurs - cu casare - Dispune rejudecarea
  • Detalii soluţie: Decizia nr. 490:Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de recurentul -reclamant Fotbal Club FCSB S.A, ca nefondată. Admite recursurile declarate de pârâtul Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi de reclamantul Fotbal Club FCSB S.A. împotriva deciziei nr. 682A din 25 aprilie 2019 şi a hotărârii intermediare nr.1491 din 27 noiembrie 2018, ambele pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a IV-a civilă. Casează deciziile şi trimite cauza, spre rejudecare, la aceeaşi curte de apel. Definitivă.

FCSB speră din nou că poate redeveni Steaua, după ce ÎCCJ a admis recursurile făcute de ambele părți și a decis că procesul pentru marcă trebuie rejudecat. Avocații echipei lui Gigi Becali consideră decizia o victorie pentru formația din Liga 1, care ceruse deposedarea tuturor mărcilor „Steaua” din patrimoniul CSA, inclusiv cea pierdută în 2014.
Curtea de Apel nu s-a pronunțat pe chestiunea notorietății, astfel că ÎCCJ a decis să trimită dosarul înapoi. Acum, cele două părti in conflict se vor duela în justiție pentru - așa cum se numește în termeni de specialitate - „proprietate intelectuală”. 

„Se poate, teoretic, ca după acest litigiu marca să revină în patrimoniul echipei din Liga 1. Dacă ai o marcă notorie, chiar și neînregistrată, e mai puternică decât una înregistrată!”, spun surse apropiate de avocații care susțin cauza FCSB. 

18 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cand ai bani si multe slugi poti castiga orice proces. Gasesc o normalitate ca echipa sa-si reia numele meritat, insa candva Steaua era o valoare dominata de mari valori, azi fiind doar o umbra a ceea ce a fost, dominata de bahici si frecventatori de cluburi de noapte, femei si desfrauri care au facut din ei niste piese greoaie de plumb. Pe timpul lui Iordanescu, Lacatus, Iovan, Ailenei & comp erau vitezisti si dribleuri de marca, azi niste de-al de mucea fara nici un nume sonor, de marca, dar foarte ocupati prin asternuturile tavalite ale ,,divelor'' si cluburilor cu baruri, deci niste obositi care n-ar merita sa fie etichetati ,,stelisti'' ca sa pateze gloria adevaratilor stelisti de odinioara! Glorie, Steaua tineretii noastre!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Fii sincer, de când n-ai mai urmărit un meci e fotbal din campionatul României?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Cam de 25 de ani! Poate mai mult?! Cand am vazut ca interesul era pe căcălăurile de bani, apoi Presedintii de cluburi si antrenorii bateau moneda pe interesul financiar, cu meciuri trucate si pentru care pana la urma s-a lasat cu bulau pentru unele lichele, m-am scarbit de tot! Cand urdarul plin de seu de oaie, Becali, a pus laba pe Steaua am uitat de tot de fotbal, azi nici macar ,,Nationala'' asta ratata nu-mi starneste interesul. Habar nu mai am ce echipe mai sunt, ce Ligi exista, nimic, nimic, fata din trecut cand aveam colctia complecta a ,,Sportului,'' si stia toti fotbalistii din Divizia A, toate echipele din toate diviziile, ma concuram la serviciu cu colegii sa ne verificam cunostintele in fotbal, tremuram ca varguta la meciuri, chiar si la cele ale altor echipe, cand jucau in meciuri internationale, fiind stelist, ma duceam la meciurile Romaniei la Bucuresti ,,pe 23 August'' si eram in stare sa plec de la Parcul Auto sau Punctul de Control al Unitatii, cand eram de serviciu, numai sa vad un meci la tv... Banii astia afurisiti au stricat totul! Garda veche jucau pe surcele, rupeau si paharele, se rupeau in femei, dar pe teren erau zmei si lei si te tineau emotiv un meci intreg de infarct. Acum nu mai au acele ingrediente, sare si piper, ca pe vremuri: Ciumegi, anosti, stersi, anonimi si picioare de plumb! Se mai naste un Dobrin, Dumitrache, Dumitru, Lucescu, Satmareanu, Dinu, fratii Nunweiller, Hagi, Popescu, Boc, Boloni, Dembrowski, Balaci, Crisan, Camataru, Raducanu, Dukadam, Adamache, etc? Dati-mi macar un nume sonor, dupa ,,stingerea'' acestor glorii o data cu iesirea pe tusa mare a limitei de varsta, si macar un nume sonor de la Mutu incoace, va rog! Azi ce nume de fotbalist roman in serviciu mai produce groaza in randul adversarilor, decat sa produca oftatul ,,divelor'' si exclamatiile chelneritelor? (G)Bulani kalaki!

reddog spunea...

Forza DINAMO!

Elisav spunea...

Adevărul este că le-ar trebui ceva forță că arată că niște ramoliți!

Viorel spunea...

Cornel. Cu toate ghidușiile domnului Becali, dacă nu era acesta să salveze Steaua astăzi nu ar fi existat FCSB, adevărata Steaua după părerea mea. Ar fi devenit o amintire ca și alte mari echipe ale României care fie au dispărut fie se chinuie de astăzi pe mâine. Dinamo ca ex.

vasile spunea...

Caine pana la moarte si dincolo de ea!

Calinmihaib12 spunea...

FOTBALUL ROMÂNESC VALOROS..S-A STINS
după campionatul mondial din SUA din 1994..cu o ECHIPĂ care (am realizat "peste timp"..).. CHIAR putea ajunge.
.CAMPIOANĂ MONDIALĂ ..!; Acea ECHIPĂ..a fost CEA MAI BUNĂ..
din toată ISTORIA FOTBALULUI ROMÂNESC
..!

reddog spunea...

Poate intereseaza pe cineva.
Putin este fan al echipei Zenit Sankt Petersburg.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calin Mihai, ai nimerit-o cam de cand am terminat-o cu fotbalul, fiind dupa acel Campionat Mondial, cand am constientizat ca fotbalul avea sa se stinga. Becali a salvat Steaua, dar cu ce pret? In gasca lui Becali fiind toata pleava cu neamurile lui din fotbal, o famiglie condusa de nasul Giovani, niste spagari mafioti, incardasiti cu Porcea si alti golanasi aranjeuri de meciuri, care au distrus spectacolul si puritatea aducatoare de emotii! Meciurile puțeau de la o posta ca fiind aranjate, se juca lanced, fara tragere de inima, jucatorii fiind unsi neoferind acel spectacol sportiv de odinioara, ziarele mereu relatand musculațiuni pe care Procuratura ulterior le-a verificat si Justitia i-a varat la bulau, Gica Popescu, printre altii, pierzandu-si onoarea si un trecut glorios pentru ca a fost atrad de de-al de Becali si buhaiul natiunii, Porcea in aceasta sarabanda mafiota, cu un 'nea Mitica Presedinte de fotbaliatori coordonator de actiuni ilicite, si azi avand probleme cu justitia! Deci intuisem bine ce se intampla, inainte de procese, hotararile tribunalelor intarind ideea mea de a abandona cloaca... Azi se joaca oleaca mai cinstit, dar lipsesc total valorile, scoala romanesca de fotbal care scotea geniile mai sus amintite si absolut nici un fotbalist nu mai joaca din talent si de placere, ci pentru si numai pentru dracul asta de ban, de aia si lipsa farmecului si a spectacolului fotbalistic! Cea mai buna scoala romaneasca de fotbal a fost MAIDANUL, adica, cum ziceau babele, ca bateau BERBUNCA pe islazuri si prin mahalale, caci un Pele, Dobrin, Maradona SI ALTI GENIALI ASA S-AU FORMAT SI AU INCANTAT MILIOANE SI MILIARDE DE IUBITORI AI BĂȘICII PEDIGREE! Scoala de fotbal de azi le asigura terminarea gimnaziului, dar nu si capatarea genialitatii si gloriei fotbalistice, apti si unsi ca una ca Vladuta Lupau, Sanziana Buruiana sau Toncioaica sa-i culeaga de barbati! Vae victis, vai dă mama si dă țurloaiele lor gelatinoase, dă amețiți pizdificați!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Elisav, era bine sa fi scris aceaste cuvinte cu caractere mari, sa se vada din avion: ASA E!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Când quinele chlăcăie si scheaună cu tinichelele prinse cu sarma de coadă, asta nu inseamna ca este si dulău!

reddog spunea...

Cum mai este viata prin Moscova prin ochii unor bloggeri din R Moldova.
In episodul trecut au vizitat magazinul Bucuresti din capitala tarii piticului nervos.

https://youtu.be/WzsqvNGpG6Q

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E nervos piticul: L-au tradat oligarhii, l-au tradat hackerii, tinerii nu dau doi bani pe doctrinele lui, doar hodorogii stalinisti tinandu-i isonul! Rusia nu-si va mai reveni la gloria ce a avut-o inainte de razboi, in sensul ca inca era acceptata asa cum era ea si curiosii o vizitau intens, plus Transiberianul acela de vis, pe care eu l-am vizionat in multiple clip-uri. Va fi exact ca un neon care palpaie dar nu mai lumineaza, cu un pitic ascuns de mana lunga a Justitiei mondiale, inconjurat de garzi platite regeste sa-i pazeasca pielea de reptilian si famiglia de ghenerali si colinei mafioti si ratati, toti niste criminali de razboi feroce! Acum e timpul ca tarile care au suferit rapturi teritoriale sa se ridice la lupta simultan impotriva lor, sa-i hartuie si sa-i faca de cacao pe rusi, care au o armata de rahat si falita! O lupta comuna sub deviza ,,Hai să dăm mână cu mână să stoarcem din Putinica păgâna și ultimul gram de smantână!''

magda spunea...

Nici Steaua Armatei, nici Dinamo a MAI,nu vor mai cunoaste gloria de altadata,indiferent ca sunt la stat sau la privat.Cate finale am mai jucat,nu cate cupe am castigat?Statul si privatul in Romania inseamna jaf,se folosesc de nume pentru a creste averile bogatanilor patroni,infractori notorii.Asta a fost palmaresul de,,aur'' al celor doua cluburi,anii de puscarie.Cati dintre ei regreta,niciunul pentru ca nu i asa ,au ramas cu banii.Exista o solutie de revigorare si care merita incercata cu CSA macar, ceva pe MODEL GERMAN,in care statul sa fie acolo in club ca sa urecheze conducerea privata atunci cand o ia razna,stiti la ce ma refer ( Cortacero ).Daca merge si nu vad de ce nu ar merge,sa vedeti ca usor,usor poate ne revenim.Cu patroni antrenor,scouter,PR,etc., care investeste doar ca echipa sa nu moara(daca nu eram eu mureau, asa spun toti ,de performanta nu mai vorbeste nimeni demult,doar supravietuire)vom vorbi asa multa vreme.Forza Steaua,Forza Craiova,Forza Dinamo si altii.Apropo...veti observa din toamna o schimbare interesanta la Farul care poate va da semnalul...

Unknown spunea...

Forza-n 'B" !

Leon spunea...

"O profesoară explică elevilor că ea este PD-L-istă și le cere elevilor să ridice mâna cine este PD-L-ist. Toți ridică mâna, cu o excepție: Bulă.
Profesoara îl întreabă pe Bulă:
– De ce nu ridici mâna?
– Pentru că nu susțin PD-l…
Surprinsă, profesoara îl întreabă în continuare:
– Dacă nu simpatizeze cu PD-l, atunci cu cine simpatizezi?
– Cu PNL, răspunde Bulă.
Profesoara insistă:
– De ce ești PNL-ist?
– Tatăl meu e PNL-ist, mama și fratele meu la fel? Din cauza asta sunt și eu PNL-ist.
– Bine, replică profesoara, dar acesta nu este un motiv pentru a fi PNL-ist. Tu nu ai de ce să-ți urmezi neapărat familia. De exemplu, dacă maică-ta ar fi pr*stituată și dr*g*tă, tatăl tău alc**lic și traficant, fratele tău hoț și corupt, atunci tu ce ai fi?

– Cu siguranță PD-L-ist."(cancan)...:)).

Viorel spunea...

Iarăși își dă cu părerea BUTOIUL CU MURĂTURI.