Un produs Blogger.

duminică, martie 27, 2022

Pițifelnicilor, militarii nu se pot așeza la coadă... la Pașapoarte.

26 comments


Pentru cei care nu au conturi FB.
Parașutistul Pavel Sandu din Constanța.


39 min  · 
"Despre militari
 Fie că sunt militari activi sau rezerviști, din armată, pompieri, polițiști, jandarmi, grăniceri, aviatori, soldați sau colonei, ingineri, profesori sau bucătari, croitori, medici, asistenți, telegrafiști, informaticieni sau alte meserii din tot ce înseamnă armată. Fiecare are rolul lui în caz de război. 
Scriu despre ei, pentru că, înainte de a începe războiul din Ucraina, erau ținta politicienilor, a analiștilor, a puterii, în general, catalogându-i beneficiari de pensii speciale, alăturându-i altor "nesimțiți" care se înfruptă din banul public, precum alte categorii de "speciali".
O categorie care nu-și justifică salariile și pensiile nesimțite. Să fie tăiate, micșorate, pentru că n-au contribuit, deși asta e o mare minciună. Eu am lucrat 35 de ani și am contribuit chiar foarte mult. Parcă revăd unele comentarii de genul: "Ce faceți voi, mă, de aveți pensie specială?"
Priviți în Ucraina, nemernicilor, și o să vedeți că militarii mor pe câmpul de luptă, acești militari profesioniști, fie că sunt soldați, colonei sau polițiști, pompieri, medici sau brancardieri, jandarmi sau grăniceri. Ei nu se pot așeza la coadă la Pașapoarte. 
Vă bateți joc de militari, de 7 ani de zile, în România, de când le-ați înghețat toate veniturile. Ei nu au altă opțiune, decât de a lupta și de a muri, pe când voi aveți opțiunea de a fugi din țară. Unii dintre voi nu ați făcut armata și vă cad pantalonii în vine dacă ați auzi trăgând o mitralieră lângă voi. Voi dați de câțiva ani legi prin care îi umiliți pe militari. Unii regretă acum că și-au ales meseria asta, văzând cum un pițifelnic, ajuns om politic, fără să fi făcut ceva în viața lui, îl ia în derâdere. Nu-l pot decora pe acesta decât cu gradul de "nemernic" pe care îl merită din plin. A fost necesar să vadă pe viu un război, cu morți reali, nu din filme, cu copii rămași pe drumuri, cu soții rămase singure, fără adăpost și fără viitor, ca să-si dea și el seama care este rațiunea de a exista a militarului.
A fi militar, înseamnă să semnezi un angajament prin care te obligi să mori pentru ceilalți. E singura categorie socială din lume care semnează un asemenea contract. "Jur să-mi dau viața pentru...." Așa sună contractul, netrebnicilor care vă bateți joc de acești oameni de ani buni în România. 
Să dea Dumnezeu să nu fie nevoie și la noi, să vadă acești politicieni, pentru ce este bun militarul, care este rostul lui.
Militarul, indiferent de vârsta pe care o are, iese la luptă, în caz de va fi nevoie. Pentru că așa a fost format. El pe timpul serviciului este constrâns de la enorm de multe lucruri. El nu trăiește liber niciodată, nu poate decide în multe privințe ce va face și cum va face.  El nu trăiește alături de familie, așa cum o fac civilii. Sunt multe alte lucruri...
Se pare că la noi degeaba spui toate  aceste lucruri. Militarul este format în așa fel încât să tacă și să îndure orice greutate a vieții. Pe asta s-au bazat politicienii care s-au succedat la putere, pe faptul că militarul nu protestează, nu face  grevă, nu are voie, pentru că va fi dat afară.
Dar, oare, până când va mai îndura asta!"

26 de comentarii:

Petrut spunea...

Si eu gandesc la fel...poate mai radical o idee...!!

"A fost necesar să vadă pe viu un război, cu morți reali, nu din filme, cu copii rămași pe drumuri, cu soții rămase singure, fără adăpost și fără viitor, ca să-si dea și el seama care este rațiunea de a exista a militarului." .....dar tot nu va constientiza niciun politician treaba asta in mod real....

Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Șoimul spunea...

Aveți dreptate, îndurăm rea multe restricții cînd suntem activi,iar că rezerviști suntem și umiliți.
Cauza o putem afla, o știm, conducătorii ai organizațiilor de pensionari militari în rezervă și comandanții militari activi, care se lasă amăgiți de cei câțiva lei in plus primiți din anumite surse. Noi avem parte de vină că stăm pasivi ascultând și crezând minciunile politicienilor, fie el fost militar sau ministru.

Unknown spunea...

Ai perfecta dreptate, e o postare care trebuie publicata si pe alte surse media pentru a fi citita si de romanii care nu au inteles rolul militarilor in societate.

DINU spunea...

Destul de elocvent comentariul.
Dar fără consecințe ptr acei nesimțiți care decid.

cr.1 spunea...

Acest articol ar trebui să-l citească Ghinea,Ciolosi, Năsui și multi alții.

Huhu Rezea spunea...

Păi....distribuiți-l!

BatistaPeTambal spunea...

Domnul parasutist bate lejer (minim 40%) campii."Vă bateți joc de militari, de 7 ani de zile, în România, de când le-ați înghețat toate veniturile." Se refera la activi sau la pensionari? Pentru activi au fost clar mariri (am luat) - si ca pensionar am prins o una minima anul asta. Iar in caz de nasoale, pot sa plec pana-n Grecia si cu cartea de identitate. Alt exaltat tip PRM.

Leon spunea...

https://youtu.be/KtFbMCFIuM4

hankook spunea...

Cred ca batista ti-a intrat unde nu trebuie....tambalul e la locul lui !!!!

M spunea...

Doi suceveni s-au dus în Ucraina să vadă dacă e "război pe bune sau e făcătură de Hollywood american"!

Unknown spunea...

BatistapeTambal. Esti genul ala, daca vezi o pusca tipi ca o muierusca.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

,,Eu vad institutia Armatei ca fiind una inutila, locul unde se pierde timpul de pomană si nu se face altceva decat sa se coase nasturi si gulerase!'' Din puțul gândirii lui herr, Klaus Iohannis, Presedintele Republicii Bananiere Romanistan- citat, cu aproximatie, din memorie... De la aceasta declaratie a inceput tot tavalugul oprobiului public impotriva Armatei si rezervistilor militari, fiind haituiti la drepturi si tratati ca niste boschetari inutili, discriminati, cu pensiile taiate, batjocoriti si calcati in picioare de catre toate zdrentele, gunoaiele si zoaiele societatii, si asta doar pentru ca peștele de la cap se impute, nu?, caci ce spune stapanul, ingână si hămăie si toate slugile pupincuriste!...

Mihai Anghel spunea...

Felicitari

Paul spunea...

Domnul exaltat și deștept gândește-te puțin la faptul că pașaportul este sa pleci cat mai departe, cum ar fi SUA, Australia, Canada ...
Din Grecia te aducem la treaba foarte repede. Eu cred ca ții cu ursul .

magda spunea...

Articol frumos dar cine sa il citeasca? Noi pensionarii si militarii activi,politistii,etc.cunoastem bine interesul manifestat de politicieni fie ei pesede,usere,penele ca la udemereu nici nu aveam asteptari.Ati vazut vreo iesire publica sau orice alt fel de comunicare,fie ea facuta la un spritz la Golden Slitz,a vreunui ministru ,al apararii sau al internelor ,prin care sa creasca moralul armatei si al rezervei ceva de genul,,Ii asigur pe toti militarii si rezervistii din MAPN,MAI,SRI,SIE,MJ,ca nu vor suferi diminuari la capitolul venituri indiferent ce legi sau ordonante vor fi adoptate in viitor''Nu,nu veti vedea pentru ca ei sunt macelari,pusi pe amputari in frunte cu cozile de topor budai,lov,ghinea ghenosu si altii,vezi doamne ca sa creasca pensiile ,,la parintii si bunicii nostri''.Ce vina are un ofiter sau subofiter,indiferent din ce arma provine,care din 1990 incoace nu stie cand si cum va iesi din sistem din cauza bramburelii legislative din domeniul militar.Diferenta intre Romania si Ucraina este aceea ca armata,politia si celelalte componente,sunt puternic sustinute de rezerva ori la noi sondajele arata altceva marea majoritate dau bir cu fugitii.Sa dea Dumnezeu sa Nu am dreptate,dar daca la noi va ploua cu grindina ,copiii,mamele si batranii nici nu au la cine sa fuga terestru,Bulgaria,Serbia si Ungaria arata acum pe fata in ce tabere se gasesc.Occidentul stie si iata ca vor sa ia masuri.Germania ,,se gandeste''la un sistem antiracheta care fie o umbrela si pentru Romania,adica traduc ,,pleaca racheta din Crimeea ,scuturile actioneaza la boton si unde cade ferul sau lesul rachetelor,acolo vom face un mausoleu''.Si uite asa,va creste turismul ,va lua amploare activitatea de reciclare,of of of ,cate si mai cate beneficii.

Octavian Ailoaie spunea...

Felicitări!
Toată stima!

Leon spunea...

Se pare ca sunt sanse pentru "optimizarea" PNRR, rezulta dupa intalnirea Comisarului pentru Economie, Paolo Gentiloni cu ministrul Dan Valceanu:
"...Alte subiecte discutate au vizat reforma sistemului de pensii pentru eliminarea inechităților din sistem (o persoană se pensionează acum are venituri mai mari decât alte persoane care s-au pensionat în trecut chiar dacă au lucrat în aceleași condiții), unde România trebuie să prezinte o analiză mai detaliată a situației actuale și un proiect care să indice eforturile bugetare finale pe care le presupune.

De asemenea, ambii parteneri de discuții au punctat nevoia menținerii deficitului bugetar asumat de România, chiar și în contextul în care reformele finanțate prin PNRR vor susține creșterea veniturilor bugetare."..!

Leo spunea...

- Definirea clară și scurtă a INECHITĂȚII din sistemul de pensii publice, este aceea că " LA PUNCTAJ TOTAL IDENTIC , SUNT CUANTUMURI DE PENSII DIFERITE "
- Despre cum va fi și ce va fi atât cu pensiile din sistemul public dar și cu pensiile poreclite " militare " , vom avea indicii concludente în luna florilor.


Brenda spunea...

Acum Budăi sa fie pregătit ,așa o șanț mai rar ,

Leon spunea...

"Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 28 martie 2022, decretul pentru promulgarea Legii privind reglementarea statutului personalului care, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic, determinate de pandemia de COVID-19, a fost încadrat pe perioadă determinată, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (PL-x 59/21.02.2022)."

TEO spunea...

Bine scris.
Scurt si la obiect.
Mai zicea "un civil", "ce-ati facut voi, ma, ca n-a fost nici un razboi si nu va justificati banii castigati?". Sa-i mai spun, oare, "ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se-mplineasca..."?

Florin spunea...

Daca am pune LIVRETUL pe masa politicienilor pana cand Statul isi va achita datoriile catre militari si va respecta drepturile castigate de catre militari prin legi nu prin ordonante si tot felul de amanari datorita falsei povesti ca nu sunt bani. Mai nou au bani pentru tot felul de ajutoare, mariri de salarii,etc ,numai la armata nu se poate ,nu sunt bani.Tara trebuie sa fie aparata de militari dar sunt batjocoriti de catre politicienii care nici macar nu mai reprezinta alegerea poporului ci s-au ales intre ei sa conduca dupa bunul plac si interese

valy spunea...

Școala militară ce condiții de muncă ar trebui trecute, ce grupă de muncă conform HG 1294/2001, MODIFICATĂ ȘI COMPLETATĂ PRIN HOTĂRÂREA GUVERNULUI NR. S – 1019/2010 și Ordinul M.S. 132/2010.? CUM TREBUIA MODIFICATĂ DECIZIA DE PENSIE ÎNCEPÂND CU 2016?

M spunea...

@Florin

Eu le-am trimis livretul și angajamentul de confidențialitate și, până acum, nici o reacție. Biletul ce însoțea trimiterea era simplu: "Am decis de prorog unilateral obligațiile ce îmi revin până când și cealaltă parte a contractului își va îndeplini obligațiile asumate." 😁

Pensia militară nu e pomană să o schimbe ei cum au chef: acum pulpă de pui cu piure, de mâine hamsie cu orez! Eu mi-am îndeplinit partea mea, să facă bine să o îndeplinească și ei (și nu vrăjeala cu "contributivitate" că nici eu nu am stat cu frate-miu în vacanțe de câte 4 luni pe an! - ăla e profesor!))

Viorel spunea...

valy. Dacă ai trecut în rezervă cu drept la pensie militară în anul 2016 (și nu numai), Școala Militară este deja trecută deja în în Decizia de pensie la Anexa 1 pct. (2) Determinarea vechimilor și este încadrată la Condiții deosebite (1 an și 3 luni / 1 an).