Un produs Blogger.

joi, martie 17, 2022

Rusia a fost exclusă din Consiliul Europei iar Transnistria a fost recunoscută ca zona de ocupație rusă.

89 comments
Consiliul Europei - CoE-  este o organizație interguvernamentală și regională. A luat naștere la 5 mai 1949 și reunește toate statele democratice ale Uniunii Europene precum și alte state din centrul și estul Europei. Este independent de Uniunea Europeană, și este diferit și de Consiliul European sau de Consiliul Uniunii Europene. Sediul Consiliului Europei este la Strasbourg. 
Consiliul Europei are două dimensiuni: 
-una federalistă, reprezentată de Adunarea Parlamentară, alcătuită din parlamentari proveniți din parlamentele naționale, și 
-cealaltă, interguvernamentală, întruchipată de Comitetul Miniștrilor, alcătuit din miniștrii de externe ai statelor membre. Comitetul Miniștrilor reprezintă organismul de decizie al Consiliului Europei.
România a fost primită în CoE în anul 1993.
Important:
Adunarea Parlamentară alege judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului.



In aceeași ședința Adunarea Parlamentară a recunoscut regiunea Transnistria ca zonă aflată sub ocupație rusă. 
Până ieri, trupele ruse din Transnistria aveau statutul de forțe de menținerea păcii.

89 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari, Europa, ca le-ai sapat Rusiei si lui Putina groapa, punandu-le la cap crucea! Davai znacioc ca mujicii n-au noroc!

M spunea...

Un lunetist britanic cu experiență în teatre de operații (Irak și Afganistan), acum voluntar în zona Kiev, îi caracterizează scurt și plastic pe militarii ucraineni:

"Luptă ca niște talibani pe steroizi!"

😂 Rușii au mari probleme iar faptul că au fost excluși din Consiliul Europei e una dintre cele mai mici!
Oricum nu aveau ce să caute acolo. Da își facă un Consiliu al lor cu Cecenia, Coreea de Nord, Eritreea și Belarus! Să se simtă și ei importanți!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Znacioc inseamna dinstintie, insigna, obiect de apreciere si este expresie pur sovietica.

Ionel spunea...

De ce abia acum este recunoscuta Transnistria ca zona de ocupatie rusa !? Daca nu intrau rusii in Ucraina era ca pana acum !!! DAR ZONELE DE OCUPATIE UCRAINEANA SUNT RECUNOSCUTE !? Retineti ca daca au dat afara Rusia din Consiliu Europei poate fi reintrodusa in Rusia pedeapsa cu moartea ! S-a gandit cineva la asta ? Si cine v-a avea de suferit .....?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ionel, exclusa reontroducerea mortii ca pedeapsa: Asa ar muri Putin si camaraila, in caz de arestare si judecare... asa ca... Chiar si ei sunt satui de pedepsele cu moartea din comunism.

Nico.tnt spunea...

Dancule, pregatesti Legea mobilizari!? Plateste dreprurile actualizate, conform Legi 223 din 2015, pensionarilor militari! Achizitioneaza armament performant, plateste militari activi la nivel salarizare NATO! Aduna paduchii de #rezist si alti ratati si trimite-i la pregatire militara! Te bazezi pe pensionari militari batjocoriti de voi, politicienii!?

Cezar spunea...

Asa..zi Ionele..CINE??

magda spunea...

Cand vedem ce se intampla la vecina Ucraina,nu putem sa trecem in fuga peste apatia daca nu complicitatea Marii Britanii si a SUA la alipirile teritoriale repetate ale unui caporal ajuns fuhrer peste noapte.Acum lucrurile nu sunt prea mult schimbate doar ca razboiul era anuntat de Vestici la televizor,au dat casti si veste,ceva lansatoare,drone...dar tot nu s-au bagat,sperand ce? Acum toti asteapta discutia Bidqn Xi,unii analisti tv mizand pe faptul ca mareata China va fi ademenita cu o portie grasa la reconstructia Ucrainei care ...deja au facut calculele,ar fi de minim 500 mld $ doar pana acum.Pai ce am facut,lasam loc de inca cel putin un razboi?

corcodel 1 spunea...

Rusia a fost exclusa sau S-A RETRAS din...???

Huhu Rezea spunea...

De ce ar trebui ca noi și NATO să ne implicăm direct în razboiul pornit de Rusia impotriva Ucrainei? Ca să transformam conflictul într-un nou război mondial?

M spunea...

@Huhu Rezea
Corect👍

Ați observat cât de puțini aleg calea moderată, de mijloc? Ori unii sunt pro ruși și pro Putin îndârjiți găsind motivare războiului mai ales prin "greșelile" făcute și ucraineni/Zelensky, ori, de cealaltă parte, de ce NATO nu face mai mult, deci NATO e impotent, liderii vestici fricoși (având în final aceeași concluzie: măreția de netăgăduit a lui Putin)!?

M spunea...

A fost suspendată urmând să fie dată afară la următoarea ședință. Atunci s-au cerut singuri afară să își mai păstreze un dram de onoare.

M spunea...

Îmi permit să vă atrag atenția la ultima găselniță propagandistică rusă!

1. Au făcut multe site-uri de genul fake, true, fake news, real....etc

2. Inventează tot felul de știri negative despre Rusia pe care apoi tot ei le demontează. Creând astfel impresia că de fapt totul e doar o minciună!

Am găsit pe un asemenea site o știre prin care rușii au mitraliat o școală din Herson. Era și o poză...
Apoi site-ul arăta că rușii in ziua respectivă nu erau în Herson și că poza e din Siria. Deci.... Știrea dată de ucraineni era falsă!

Atâta doar că am căutat știrea originală!!!! ȘTIREA ORIGINALĂ NU EXISTĂ!!!!!

Am luat apoi următoarea știre.... La fel!
Inventează știri false apoi le demontează tot ei iar fraierii cred că totul e o minciună!

Super tare ideea! Bravo serviciilor rusești de dezinformare pentru modul în care se folosesc de prostia noastră

Huhu Rezea spunea...

Kis, măi mototolule, ești de o prostie rară. Tu nici nu realizezi ca exprimi opinii împotriva apartenenței României la UE și NATO.
NATO intervine, conform Tratatului, numai dacă una din țările membre este agresată militar de Rusia.

Mihai spunea...

Cu așa ”pacificatori ” lumea este intr-un mare pericol.
Unchiul Sam ”pacifică” trimitând arme in Ucraina . Polonezii ”pacifică” propunand trimiterea unei forte de mentinere a pacii sub egida ONU dar condusa de Nato in Ucraina.
Doamne fereste cu așa intelepți la carmă.
Probabil în atingerea unor scopuri isi doresc cu tot dinadinsul o drama umanitara de proportii nemaivazuta in ultimii 45 de ani si o punere la pamant a Ucrainei.
Mi se pare mult mai echilibrat modul de abordare a subiectului de catre fostul secretar de stat H. Kissinger ,un diplomat care are si ceva cultura universala in cap.

https://www.stiripesurse.ro/fost-secretar-de-stat-al-sua-perspectiva-inedita-cum-s-ar-putea-incheia-imediat-razboiul-in-ucraina_2259970.html

”M” vă raspund ,ca datorie, la o intrebarea dumneavostra anterioară printr-o alta intrebare.
Au recunoscut yankeii ca detin inchisori secrete pâna cand acestea nu au fost dovedite ?Atunci Haga nu s-a sezizat ca se incalcă dreptul international ?
Atunci cum sa va raspund eu privind sursa care precizeaza subventionarea acelor pretinse laboratoare ? Poate republicanii ,daca au interes o vor intreba si asta pe secretara de stat. Si daca ar fi real ,credeti ca vor recunoaste public pana nu s-ar dovedi ? Interesant este că au recunoscut că există !
Oare OMS si ONU nu trebuiau sa ceara imediat permiterea accesului unei comisii la acele laboratoare precum au procedat la acuzatiile aduse altor state ?

Rusia s-a retras din toate organismele europene.
Voicilescu D. a pierdut definitiv procesul la Cedo.
Se pare ca Rusia a emis mandat de arestare pe teritoriul ei pentru G. Soros ( a se verifica)

https://ortodoxinfo.ro/2022/03/13/guvernul-rus-anunta-un-mandat-de-arestare-impotriva-miliardarului-george-soros-principalul-promotor-al-conflictului-din-ucraina/

Si ceva mai amuzant ; știe cineva la cât timp trebuie pitrocită motorina din butoaiele de 200 si 1000 litri ?
Din câte se vede unii au uitat ca au pus-o in damigenele de vin , mai trag din ea ,după care se avanta in comentarii.

M spunea...

NATO și UE nu sunt perfecte. Am criticat și voi critica în continuare cele două organizații dar comparativ cu sclavia la ruși nici nu putem avea dubii.

Nu mor de grija Schengen. Nu am nicio problemă să arăt pașaportul 2 minute când ies din țară.
Mai mult eu aș vrea să nu intrăm în Schengen.
Argument? De exemplul noi știm câți ucraineni au rămas în România pentru că îi verificăm când intră și când ies. Ungaria sau Polonia sunt complet în ceață! Despre ce vorbim?

Știți cu ce seamănă critica la NATO și UE acum?
Ca ăla care când sunt afară 48 de grade stă liniștit sub aerul condiționat și de plânge că e un pic de curent!!!! 😂

ifrim spunea...

Am înțeles NATO ,scut,pavăză,art.5.Da' cu ce a deranjat NATO să fim primiți în alianță cu efectivele de la acea dată?Cui a folosit reducerea efectivelor militare?Din cauză de aderare eu am rămas fără servici.Restul e folklor.Acum trebuie să fac frumos?Iaca poznă c-am scăpat-o!

Viorel spunea...

Nu realizează pentru că are același mod de abordare a problemei războiului ca fratele de sânge Viktor Orban.

Huhu Rezea spunea...

Kis
Ai mintea slintită rău dacă ai ajuns să te solidarizezi cu un agresor. Ucraina nu ne este prietenă, dar nu trebuie să ne solidarizăm cu un agresor al său și, ca militari, să punem în discuție apartenența la structurile euro-atlantice.
Rosofilule!

Viorel spunea...

Cică: „m-a scos din sistem inainte de termen fara a se achita de promisiuni”. S-a scos singur din sistem pentru că nu putea să facă tracțiunile la bară și nici flotări pentru că nu-i ajungeau mâinile pe pământ. La înot era bun pentru că plutea ca și butoiul cu cepul pus.

M spunea...

@rambo2021

Intrarea în NATO și UE au adus prosperitate. Încă din faza de preaderare!!!!

Nu mă crezi? Vezi că sunt comparații privind dezvoltarea economică de exemplu între Ucraina și România.
Am plecat în anii 90 de la același nivel. Am crescut în paralel vreo 8-10 ani iar apoi România a început să crească exponențial.

Acum avem un PIB dublu față de Ucraina iar daca împarți la numărul de locuitori (ei 44 de milioane, noi să zicem 20) constați practic că trăim de 4 ori mai bine decât ei.

Nu vorbi cu păcat!!!!!!
România membră NATO și UE se dezvoltă accelerat!

M spunea...

@ifrim

Sunt două aspecte diferite aici.

1. Prima e drama personală. Frângerea carierei pentru care v-ați pregătit, pe care ați iubit-o și pentru care ați făcut cel mai sfânt jurământ, cel de sânge, este o drama pe care cei care nu au simtit-o personal nu o pot înțelege!!!

2. Care a fost vina polițiștilor făcuți civili la intrarea în UE sau disponibilizați de Băsescu?
Sunt niște sacrificii pe care cei din ziua de azi nu le înțeleg și jignesc la grămadă cu cuvinte de genul "neterminați".

3. Reducerea personalului activ era logică managerial prin renunțarea la stagiul militar.
Uitați la diferența dintre militarii recrutați în Ucraina (unde rușii sunt practic măcelăriți iar atacurile lor sunt haotice - cam cum trăgeau m.t.-ii noștri la Revoluție) sau chiar americani în Vietnam!!

4. Incapacitatea statului român de a găsi soluții este notorie! Au preferat să dea afară militari de la MApN dar, în același timp, să angajeze la MAI tot felul de rebuturi din viața civilă!!!!

Eram comandant la pompieri și am rugat toți cunoscuții să anunțe că primim la noi militarii disponibilizați.
Din păcate nu au venit.

M spunea...

Militar român, de 35 de ani, călcat cu tancul, în timpul unui exercițiu. Premierul Nicolae Ciucă: O activitate de rutină s-a transformat într-o tragedie

Să îi fie țărâna ușoară! Încă un camarad urcă la cer să stea în Armata îngerilor!

Aștept trepanații care să spună că a fost împins sub șenile de un ucrainean (sau american) ceea ce nu se întâmpla dacă acceptam să intrăm în Federația Rusă!!!! 😡

Brenda spunea...

Europol anunță că începând cu 1aprile primesc acele diferente la salariu

M spunea...

Televiziunile s-au umplut de imagini de pe stadioanele rusești în care poporul rus pravoslavnic sărbătorește măcelul! La fel ca acum 2000 de ani la Colosseum când oamenii se adunau să ovaționeze crima, poporul rus dovedește încă o dată dorința lui de sânge, de omor, de crimă!

Chiar dacă ar fi fost cea mai mare sărbătoare de pe planetă bunul simț îți cerea un pic de decență în a tropăi vesel pe cadavre de copii și femei nevinovate!

Nu mai trebuie spus nimic! Cuvintele sunt de prisos! Idioții vor ovaționa în continuare Măcelarul din Moscova, vor găsi pretexte aiuritoare pentru măcel. Cât de jos să cobori ca să aplauzi moartea unor oameni nevinovați. Cât de abrutizat de băutură să fii să te bucuri că mor copii?

M spunea...

🔴 Sunt două lucruri diferite între subvenționarea unor laboratoare și deținerea lor sau efectuarea de cercetări împreună cu ucrainenii!!!!

Conform documentelor cercetătorii proveneau din mediul academic din două orașe: Kiev și.... ATENȚIE!!!!!! MOSCOVA!!!!!! (vă pot trimite documentele de aplicație pentru fonduri - care de altfel sunt publice. Al dracului program secret publicat pe net!)

Rusia a și renunțat să mai ceară votul pe idioțenia cu laboratoarele după ce China și India, aliații ei tradiționali AU REFUZAT SĂ SUSȚINĂ MOȚIUNEA (convinse fiind de dovezile prezentate).

Sunt fapte, nu vorbe!


🔴 Ce trebuia să facă OMS???? Ce trebuia să facă ONU????? Alooooooo!!! Nu trebuie să prezinți și niște dovezi? Și apoi cine acuză? Unul care ucide oameni nevinovați???

🔴 Rusia NU A CERUT NICIODATĂ ARESTAREA LUI SOROS!!!!

Nu vă informați mai de pe site-ul ortodox.info!

Este inadmisibil ca un pro-occidental ca domnia ta să accepte crima!

sosaro spunea...

@ifrim ”Din cauză de aderare eu am rămas fără serviciu„ Si eu la fel...

Calinmihaib12 spunea...

CFIFRIM:
..RUȘII..n-au nevoie de vreo lege care să prevadă.. pedeapsa cu moartea
..!;
"Ei"îi execută= pe "opozanți" direct, ..pe stradă: cu cri minali care coboară din mașinile servi cilor secrete, trag câteva rafale(în..victima Navalnyi,aflat pe un pod lângă "casa" KREMLIN),după care dispar..fără urme.! ; mai folosesc și..
OTRĂVIREA..OPOZANȚILOR..etc.

Calinmihaib12 spunea...

M:
Nu confunda.. "neinformarea"..cu "prostia"..!= nu sunt sinonime..!
"Informarea"..costă
ceva BANI..sau DATE MOBILE..(adică tot bani..!).

Leon spunea...

Pentru @Avianyc si nu numai:
https://www.gds.ro/Educatie/2022-03-18/s-au-implinit-150-de-ani-de-la-primul-zbor-initiat-de-vuia-la-liceul-traian-vuia-din-craiova-a-fost-repornita-replica-primului-aparat-de-zbor/

Leon spunea...

Este vorba de o transa pe care o primesc RETROACTIV Politistii pentru niste Sporuri restante( se dau in 5 ani);
Nu are legatura cu procentul de 1/4 cf.L.153/2017..!

Leo spunea...

Lasă asta că nu arde acum.
Mai bine vezi ce zice Mircea că trebuie făcut pe 23 , 24 Feb.

Viorel spunea...

Domnule ifrim. Reducerea Armatei României de la 330.000 cât era în 1989 la 90.000 (70.000 militari / 20.000 Pcc și Funcționari publici) în momentul aderării s-a calculate la nr. populației din România. La 22 milioane de locuitori, trebuie să ai o armată de …. Cât am prezentat eu mai sus. Diferența ca forță dintre 330.000 și 110.000 se realizează prin participarea NATO cu personal dar în special cu tehnică de luptă pe care noi în momentul de față nu prea o avem. În momentul când Armata se va înzestra mai puternic, și efectivele se vor reduce (când eram activ se zvonea că s-ar reduce la 45.000 cu 25.000=70.000).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Macelul sovietic nu trebuie iertat. Putin prosteste poporul prin alocutiuni razboinice ca Rusia raspunde la genocidul ucrainienilor, fara sa spuna ca au parasit Dombas si Lugansc, unde pretind ca au intrat pentru a ,,salva'' rusii de acolo, invadand toate orasele tarii cu rachete distructive si care incalca normele internationale de ducere a razboiului clasic, ucigand mii de civili nevinovati, printre care copii si batrani, bolnavii din spitale cu tot cu medici si cladiri. Rusia este agresiva, Putin un criminal de razboi, si NATO sta foarte bine retrasa sa nu se implice pentru a nu izbucni un razboi mondial, atomic, care ar fi ultimul de pe planeta caci ar aduce Apocalipsa! Rusia nu trebuie sa mai revina in Europa, nu trebuie sa mai faca parte din ONU, UNESCO sau alte organisme internationale, sa fie exclusi, ingraditi si ignorati si asta pe termen foarte lung, apoi pusi sa plateasca prin constrangeri suplimentare toate distrugerile produse, plus despagubiri populatiei care a avut de suferit pierderi de vieti omensti si raniri cat si materiale, cumplite. Un popor salbatic si ratacit trebuie sa primeasca o lectie atat de dura incat sa fie ultima lor actiune razboinica de pe planeta. NATO a dat dovada de maturitate cu aceasta retinere de a se implica direct, si asta denota ca este o organizatie militara care are rol de aparare si nu de a cuceri teritorii sau tari. In Ucraina nu exista decat solutia negocierilor, iar China daca se va implica sa ajute Rusia va ajunge repede dintr-o prosperitate fulminanta intr-o situatie ca cea a Rusiei, si de aceea cred ca vor sta in aut. O recesiune si o decadere a economiei pe aceasta motivatie in China ar scoate miliardele in strada si cu aceasta ocazie e posibil sa pice si bastionul comunismului. Asta nu vor chinezii si cred ca le vor spune pas rusilor. In Ucraina sunt patrioti, la noi doar mămăligari, lasi si multa lacomie, uitand ca azi au o Romanie de pe urma celor care au dus razboaie sa avem aceasa natiune, luptand uneori desculti, flamanzi si in cele mai groaznice conditii de razboi. Cand iti aperi patria e deajuns sa ai cu ce te hrani ca sa rezisti pe front, solda sau pensia militara nici n-ar mai trebui sa stea in mintea unui soldat patriot, adevarat, caci asta asta face diferenta dintre un mercenar si un soldat patriot. Dumnezeu sa apere Romania si pe romani!

Sorin spunea...

Azi la Moscova pe stadion:
-erau 2 lozinci mari: za rossiu si za mir bez națizma;
-unul a cântat la chitară "rusia, belarus, moldova, casa mea"
-prezentatorii aveau la piept litera Z.
Trageți concluziile

Dan B. spunea...

@CFI:

Ca de obicei, demonstrezi că n-ai nimic în cap, ba mai ai și reacții întârziate.
Nu ți-au trecut, pe la urechi, frânturi din discuția chinezului cu americanul, în care Biden a fost trecut „la colț, pe coji de nucă”?
Iar cum chinezul vrea înapoiat creditul de două trilioane $, eu nu-l văd bine pe yankeu!
Iar dacă Uncle Sam ia în serios avertismentul chinez, ce crezi că se va întâmpla cu statele europene, ai căror lideri au pierdut din vedere posibila opțiune a Chinei? Desigur, își vor „rupe gâtul”!

Dan B. spunea...

@Huhu:

Atenție!
Carta Europeană a Drepturilor Fundamentale prevede că art 11, similar art 10 din CEDO:
(1) Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a comunica informații sau idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere.
Iar Constituția României, la art 30, prevede:
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin in viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Este interzisă cenzura de orice fel.

Dacă unii au ajuns la concluzia că apartenența (târzie) la NATO și UE, dar fără Shengen sau cu vize pentru USA, realizez că ați rămas aceiași aplaudaci al „licuriciului”, cel care, ca și rusul, a devalizat țara asta de tot ce avea mai bun.

Dan B. spunea...

Rău este să fii prost!
De când e lumea, politica șefului de stat este laudată sau criticată, atâta timp cât aduce servicii/deservicii nației sale. Uită-te la Uncle Sam, care, de la finalul WW2, nu a încetat (excepție Trump) să atace, cu/fără mandat (cine s-ar fi împiedicat de așa ceva?), state suverane, unde să implementeze „democrația yankee” (regim de ocupație fidel adminisrației americane), care să-i permită spolierea de resurse a statului condus „dictatorial” de sefi, care s-au preocupat de ridicarea nivelul de trai al cetățenilor săi.
Așadar, dacă Putin încă se bucură de imagine publică, va fi susținut în continuare în politica sa națională, așa cum nu se întâmplă și cu Iohannis.
Absența susținerii publice, conjugată cu opțiunea populară, poate determina demiterea sefului de stat, ajuns indezirabil pentru populație.

Dan B. spunea...

Nu vă pare corectă poziția Chinei în relația sa cu USA?
Da, ambele state au ajutat statul ucrainean, China cu materiale umanitare, USA cu armament și tehnică de luptă, adică obiectivele celor două state fiind evident diferite.
Pe de altă parte, China a avertizat USA, referitor la forțarea Rusiei într-un atac asupra NATO, ceea ce ar induce intervenția militară a Chinei în sprijinul Rusiei, la alterarea definitivă a relației comerciale cu USA și la înapoierea creditului chinez de două trilioane dolari (totalul datoriei externe americane este de cca 17 trilioane dolari).
Realizați că achitarea datoriei către chinezi induce intrarea în faliment a lui Uncle Sam? Așa-zisa „incapacitate de plată” a Rusiei, după conflagrația din Ucraina, este, în fapt, o „frecție la picior de lemn”, adică un nimic, atâta timp cât petrolul și gazul rusesc va circula pe piața asiatică, sub oblăduirea chinezească.
Iar cum chinezul are un mare respect pentru propria-i proprietate, nu-i văd i bine pe yankei!

Huhu Rezea spunea...

Dan
Vezi că nu este greu să te intorci în doi pasi si trei miscări la internaționalismul proletar?

Leon spunea...

Leo, daca terminai Facultatea de Aviatie, sunt convins ca citeai si vizionai linkul de mai sus !
Fiind Armurier ai alergat repede impreuna cu Maricica Puica(..?) la "poetul" Mircica..:)).
Vezi ca mitingul este saptamana viitoare, sa nu lipsesti !
PS. Am colaborat ani buni cu cei amintiti in articolul de mai sus, Ing.MariJean, Victor Munteanu si mai ales cu D-ul C-dor.ing.Dumitrescu, care la varsta de 92 de ani este mai vioi decat noi doi!

Liviu PO spunea...

@ Si-au batut joc de noi.Puteau sa fim transferati(cu conditia mentinerii in functie pana la varsta pensionarii) ca functionari publici in orice minister fara concurs,inclusiv in ministerul invatamantului pentru cei cu studii superioare in domenii acoperitoare curiculei... Sau la primariile locurilor de bastina ,fiecare dupa specializarea militara (palatele copiilor,biblioteci etc) ,sau daca nu,in cea dobandita in urma studiilor superioare absolvite:economie,drept,administratie publica etc.Nu ar mai fi fost posibile asemenea coclaieli, nerusinari cu banul public si furturi din avutia nationala,pentru ca s-ar fi pus frana de catre noi,cei care nu prea am avut nici ocazia si nici unde sa fim contaminati de acest virus al lacomiei si neomeniei...Ei (ministerele) ar fi scapat de plata a zeci de mii de pensii "nerusinate",iar noi de oprobiul public...

Mihai spunea...

Multumesc Leon !
Ca de regulă ,mereu pe fază.
Multi ani dlui Dumitrescu ,un specialist redutabil in domeniu.

M spunea...


China cu materiale umanitare, USA cu armament și tehnică de luptă, adică obiectivele celor două state fiind evident diferite.


Depinde!!!!
Când te bate unu' ce preferi să primești că ajutor: un par sau o Eugenie?

În rest nu mai muriți de grija Americii! De descurcă și fără căcatul de muscă numit Rusia!

Apropo!
Azi pe stadion, împreună cu Putin s-a cântat refrenul:
"Rusia, Belarus, Ucraina, Moldova... O singură Rusie!"

Mâine - poimâine, descoperă rușii că și moldovenii oropsesc pe cei din Transnistria și că la Chișinău se fabrică arme chimice, bacteriologice și nucleare împreună cu statul fascist România!

M spunea...

Cum se dresează papagalii să vorbească?

Li se pune în față o oglindă și cel care îi dresează le vorbește din spatele oglinzii.
Pentru că sunt proști (ca Dan B) papagalii își văd imaginea în oglindă și cred că este un alt papagal care vorbește și încearcă să îl imite!

M spunea...

@Ifrim

Vă dau dreptate dar să știți că unii din colegii dumnevoastră mi-au râs în nas când le-am propus să vină la noi, tot pe funcții de militar.
Au invocat două motive (nu știu cât de reale că nu am stat sa verific):
- luaseră salariile compensatorii și ziceau că își deschid afaceri
- nu erau mulțumiți de munca în ture și de numărul mare de intervenții.
Singurul care a venit, nu la mine la unitate ci la alta a fost un m.m. pro funcție tehnică ce nu presupunea participarea la intervenții!

Păcat!!!!!!!! Mare păcat!!!!! S-a irosit atunci o admirabilă resursă umană! Pierdută....

M spunea...

@Calinmihaib

Am vrut sa evit să repet același cuvânt! 😁

Mie îmi place domeniul ăsta și am citit multe mai ales că e legat de situațiile de criză.

Vreau să zic că ne fac ăștia praf. (Atenție! Nu zic că cei din vest sunt îngeri, zic numai că reușitele aparatului de dezinformare/propagandă rusesc sunt uimitoare!)

M spunea...

Constat cu tristețe că unii nu realizează cam ce e ăla internet, forum, Constituție, cenzură!

Aloooooo! Mata nu ai nici un drept pe un forum privat! ZERO!!! Nu îți convine? Marș și postează pe site-ul Pravda!
Ce dracu e ideea asta fixă cu "cenzura". Vrei sa vezi ce e aia cenzură? Încearcă la prietenii tăi ruși să vezi cum îți iei 15 ani de pârnaie!

Dacă Huhurez are chef de mâine nu mai postezi nimic, niciodată! Dacă nu îți convine du-te la CEDO!😂

Ia spune dumneata cu ce te ajută Schengen?
Ce dracu să cauți tu în SUA? Ai fost și au ceruri viză și nu ți-au dat?

Iei viză pe 10 ani cu intrări multiple iar la următoarea ți se prelungește aproape automat!

Apropo știi cum se ia viza de Rusia?

M spunea...

😂 ce tare!!!!

Chiar mă îngrijora dacă rușii au sau nu pedeapsa cu moartea (oficial).

Jurnalista Anna Politkovskaya care a scris despre crimele în Cecenia a fost omorâtă drept cadou de ziua lui Putin!!!

Despre ce vorbim? Visătorilor!!!! Rusia este un stat în putrefacție, în stat care celebrează crima și moartea!

Cum, bă, să te strângi pe stadion să aplauzi moartea unor nevinovați într-un război început de tine?
Vă dați seama ce cruzime? Ce lipsă totală de empatie!
Un popor de sociopați!
Nu e vorba doar de Putin! Stadionul era plin cu oameni, oameni care aveau copii, mame, soții în siguranță în timp ce soldații lor trăgeau cu tunul în blocuri de locuințe!!!!!!!!

Viorel spunea...

Liviu Pop. Din aduceri aminte la CMJ (dau ex. din garnizoana mea) era încadrată soția unui Of. care printer altele se ocupa și cu reconversia profesională. Am avut vecin (Lt.col. / Șef BPL) care a făcut 6 luni Curs la București după care a fost încadrat profesor în comuna natală. MApN a cheltuit atunci foarte mulți bani dar fără rost. Cât despre FRÂNĂ, nu ați fi pus FRÂNĂ la nimic pentru că ați fi fost marginalizați imediat sau chiar eliminați din sistem pe motiv de „RÂIE” care este o boală molipsitoare iar ei trebuiau să aibă liniște și pace pentru afacerile lor dubioase.

M spunea...

@CFI

I-a telefonat lui Dan B chinezul să îi spună ce a vorbit cu Biden! 😂

Lasă-l domnule că el e dus....

Realizați că abia dacă se unesc Rusia și China, abia atunci ar fi un adversar egal pentru NATO?

Rusia e un găinaț de țară dpdv economic. 70% din expert sunt materii prime. Sunt înapoiați tehnologic.
PIB-ul Rusiei este comparabil cu al Coreei de Sud în condițiile în care au o țară imensă cu resurse.....

Calinmihaib12 spunea...

.."datoria" reală a
SUA..față de China
s-ar putea să fie MAI MICĂ (..ca și a altor țări industri alizate=dezvoltate
care si-au "externa lizat" INDUSTRIILE și HOW-KNOW-UL..în CHINA)..!; în acest fel,CHINA a avut ACCES..la tehnologi i avansate,+PREȚUL (REAL) MAI MIC= chiar decât cel negociat ÎNTRE PĂRȚI..al forței de muncă chineze= ASTFEL: chinezii "câștigând" O PARTE din profitul cuveni t PARTENERILOR "ex ternatori"..!,PROFIT pe care, se pare, chinezii l-au folo sit,printre altele, ca.."FONDURI DE ÎMPRUMUT" către:.. (culmea..!) partene rii de afaceri.. "păcăliți" prin.. înșelare, furt tehnologic..și alte .."practici"..ilegale..!

Calinmihaib12 spunea...

M:
(11:34'/18.03.a.c.)
POLONIA și HUNGARIA
,ca și ALTE ȚĂRI ca re"nu au controale"
la frontiere, nici nu au nevoie de controale,..pt.că
au.."CAMERE DE LUAT VEDERI"(!)..😄..!

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

La DIGI TV,Cristian T. POPESCU remarca faptul că PUTIN spunea că a început
"operațiunea..speci
ală"=adică =CRIMA= împotriva UCRAINEI în numele.."IUBIRII CREȘTINE"..!(=E un fel..nebunesc..de OXIMORON..!,utilizat de un.."ATEU"(?).

Andrei spunea...

@Dan B

Kuzmine, tată, tu ești?

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

M:
(18.03.a.c./21:49')
"..fill in the blanks..with:.." ..care e numele..ȚĂRII "lipsă" din "înșiruirea" ȚĂRILOR..din refrenul cântat/..PLANIFICARE..?

Leon spunea...

ANUNT IMPORTANT:
https://m.dcnews.ro/stop-the-war-protest-in-piata-victoriei-sambata-19-martie_862617.html

Dan B. spunea...

@M:

În timp ce eu jonglam cu conceptele despre stategie și artă operativă, tu te jucai cu puța, zicând că-i furtun de pompier!
Dacă nu urmărești știrile, nu numai cele recomandate de CNA, vezi mai departe de „furtunașul” tău, mai joacă-te cu el.

Dan B. spunea...

@M:

Iar vrei să evidențiezi faptul că ai plecat de la coada vacii, doar pentru a te juca cu furtunul, după care ai revenit în atmosfera bălegoasă de acasă.
Cu ce drept intervii în relația mea cu Huhu? Este o relație privată, in care nu se interferează vreun dobitoc!

HALA spunea...

M, nu mai minți și dezinforma. La vremea aplicării OUG7/1998 militarii nu aveau acces la poliție și adiacentele ei decât dacă aveau pile serioase în sistemul polițienesc, pompieristic sau ce mai ținea de ministerul de interne. Chiar ar trebui să te rușinezi cu asemenea minciuni căci știe toată suflarea militară ce greață avea milițianul devenit polițist la apelul de seară a lui Iliescu, față de armată și pe care nu ar fi admis-o sub nici o formă în raiul desfățului său cu mime ale adevăratei poliții. Nici acum după atâția ani nu te iartă milițianulnumai și pentru simplul fapt că în decembrie 89 doar pentru câteva zile l-ai coborât cu picioarele pe pământ.

viorel spunea...

Întâiul PGB-ist al ţării a ieşit din nou în faţă ca păduchele, dând încă o mostră de bunsimţ ştiinţific şi cultural. Aspiră şi la titlul de doftor în fizică,cel în căprărie este caduc, Tesla şi Einstein sunt de acum praf. Noile noţiuni româneşti ,,KILOWAŢI PE ORĂ'' şi ,,TONELE CU GRÂU''arată forţa intelecuală a armatei care este la nivelul apoteotic cu al fătucelor din presă. Acest model de oştean credeţi dumneavoastră că se va ocupa de viaţa camarazilor activi sau rezervişti?

Leon spunea...

Cred ca nu-i mai readuce Putin pe Pamant..:)):

https://www.gds.ro/razboi-ucraina/2022-03-19/trei-cosmonauti-rusi-imbracati-in-culorile-ucrainei/

M spunea...

Vezi că geaca "care nu există" are și un link către un site rusesc care o vinde la prețul modic de 1.445.000 de ruble adică exact 12,150.76 Euro

Mai ușor cu propaganda rusească!

M spunea...

Ce penibil trebuie să fii să lauzi o Rusie criminală în timp ce o mână de ucraineni se pișă cu boltă pe armata roșie!

Chiar îmi e milă de pro ruși!!!! Ce să mai inventeze ei? Cum să spună că șirurile de coșciuge nu există!?
Că dementul de Putin ar fi normal la cap!

Priviți vă rog scremerea lor penibilă!!!!

monteoru spunea...

Ionele ce prostii debitezi.Ma doare fix in pix ca Putin introduce in parohia lui pedeapsa cu moartea.Chiar imi doresc sa fie introdusa si in Romania ca doar asa se reduce infractionalitatea.
M@ nu poporul rus e de vina pentru ceeace face Putin.Frumoase rusoaicele mobilizate de Putin pe stadion.
Americanii ,cu parere de rau puteau sa aleaga presedinte unul tanar nu un mos tagarta.
In alta ordine de idei eu unul privesc ca propaganda spusele unei parti si cealalta.Singurul lucru ce il consider plauzibil este ca Rusia agreseaza un alt stat.Nu vad ce castiga Rusia din asta.Daca Rusia nu se va orienta Ucraina va fi pentru ei ce a fost Afganistanul.Singurele castigatoare in tarasenia asta sunt in primul rand China si mai apoi SUA.China va recupera Taiwanul cu unele concesii ceva de genul ramai cum esti daca esti baiat cuminte.

spiritul lui Haret spunea...

Nico,niciolae stai linistit.Nu ia la armata basinosi ci baieti tineri,vanjosi.Ce dracul sa faca cu expiratii..Voi ca rezervisti nu sunteti buni nici pentru paza la diferite depozite.Asta cu rezervist pana la 63 ani e o gogorita.Eu unul stiu mult mai bine decat altii ce baza se punea pe rezervistii proveniti din randul pensionarilor militari.Tara are tineret in masura sa faca efort fizic prelungit.La evrei de exemplu tinerii cetateni aflati in afara sunt chemati in tara sa satisfaca stagiul militar.
Sunt in retragere si pe cale de consecinta nu voi fi reactivat.
DAN B@China deja a ocupat lumea pe cale pasnica.Nu are nici un avantaj sa se implice intr-un razboi cu cineva.Pe continentul nord american sunt chinezi cata frunza si iarba.Canada este o tara ocupata de chinezi.China a investit masiv in SUA.

Viorel spunea...

Vorbești în dodii caporale bursucel.

M spunea...

@monteoru

Acum câteva săptămâni ziceam și eu că dumneavoastră că nu poporul rus e vinovat. M-am schimbat între timp și cu respect vă rog să îmi permiteți să vă explic de ce:

1️⃣ Propaganda rusă ne-a înșurubat în creier că "americanii au dat cu napalm în Vietnam", "americanii au bombardat Irak", "americanii au atacat Afganistan".

Nu se zice că Nixon, Bush sau Obama!

Atunci cred că, în oglindă, ar trebui și noi să zicem că "rușii" nu doar Puțin.

2️⃣ Dacă Putin era singur pe stadion era altceva! Dar sute de mii de ruși s-au adunat:
- să cânte despre cucerirea altor popoare,
- să ovaționeze moartea, crima și distrugerea.
La fel că fasciștii s-au adunat pe stadion, fluturând cârpa numită de ei "drapel" și să poarte simbolurile naziste "Z".

Pe timpul războiului din Vietnam sute de mii de americani protestau împotriva războiului.

Imaginea cu botoxatul Puțin, în geacă de mii de euro nu prea se leagă cu propaganda!

Dacă poporul rus se trezește din acest coșmar care i-a scos din secolul ăsta și i-a trimis în negurile evului mediu barbar atunci am să îmi schimb discursul.
Momentan rușii sprijină războiul!

Închei
Da, aveți dreptate, câștigătoare subt China și SUA, pierzătoare sunt Rusia, Ucraina și întreaga Europa.

Am fost în Taiwan. 😁 De zeci de ani se pregătesc pentru război. O să fie greu!

M spunea...

@Dan B

Vezi că ești necivilizat? Te-am înjurat eu? Ți-am zis eu că ești dobitoc?

Ești necivilizat și incult!
Crezi că le știi pe toate și habar nu ai.

Băi fraiere, dacă mănânci rahat la dreptul de liberă exprimare cum plm îți permiți să zici că nimeni nu are dreptul să comenteze rahaturile pe care le scrii tu?

Internetul e un spatiu public, bă incultule! 😂

Ai scris ceva în public oricine poate comenta. Rămâne la latitudinea administratorului dacă publică sau nu!

Lasă că măcar eu am făcut ceva util! Tu ai fost și ai rămas o nulitate!
O rușine pentru militarii români, un pro rus îndârjit care spune TOTUL despre tine!
Marș la Moscova!

😂😂😂

M spunea...

@Calinmihaib

Eu m-am legat de declarația ministrului de interne polonez care a afirmat că nu știe câți ucraineni au rămas în Polonia și câți au plecat spre alte țări.
Dacă aceștia nu se înregistrează nu poate stabili scheme de ajutor!

Atât! 👍

Dan B. spunea...

Mass-media nu a dezvăluit, până acum, fake-news-uri realizate de ruși, dar armata lui Putin continuă să-i toace pe ucraineni, așa terminați, demoralizați cum sunt ostașii ruși. Cert este că șobolanii ucraineni stau ascunși și mai livrează, destul de rar, câte o lovitură rușilor. Ai văzut filmulețul în care un cameraman a efectuat cinci tentative de a filma „civilii morți” ucraineni, în condițiile în care unul se tot agita și se dezvelea pentru a putea respira? Dar de tancheta ucraineană, al cărei control îl pierduse mecanicul-conductor, șenileta urcându-se peste mașina unui civil compatriot? Să-mi fie cu iertare, dacă-i nebun, pe cale de de consecință, medicul Casei Albe a confirmat handicapul mental al întregii familii Biden, instalate acolo tocmai pentru modul în care execută ceea ce i s-a spus.
Așadar, rușii nu au inventat nimic, dar media yankee și cea vestică s-au făcut de rahat, fake-news-urile prezentate de Ciutacu fiind absolut reale.

Viorel spunea...

Am omis. Citiți unele comentarii pe care le-am postat cu ceva timp în urmă și unde m-am contrazis cu domnul Huhu Rezea pe Procesul / Dosarul nr. 4241/2/2020 și nu m-a cenzurat cum afirmați dv.. Iar cât am fost activ, cu riscul de a fi pedepsit când știam că am dreptate mă contraziceam (cu argumente / profesional sau pe alte domenii de discuții) cu oricine indiferent de grad și funcție.
Din sistem au fost excluși (precizări date verbal de la eșalon) întâi bețivii, cei total nepregătiți professional și fizic, pe probleme medicale, cei care au refuzat una din cele 3 garnizoane puse la dispoziție, pensionarii de drept și în final, vorba americanilor (pierderi colaterale) preluată în jargonul românesc cei cărora pur și simplu sistemul nu a avut loc pentru ei. Dumneavoastră sigur vă regăsiți în primele două.
Ce suplu, deștept și vioi este Rex comparativ cu Pluto din Popeye Marinarul.

M spunea...

Sunt limite ale demenței!

Vezi băi spălatule pe creier că așa zisul "film trucat cu civili ucraineni" este făcut de propaganda ta soioasă so mizerabilă!
Vă afundați în rahat pe zi ce trece!

Nu e vorba de Ucraina ci de Austria, nu e vorba de război cu de o demonstrație împotriva poluării!!!
Te-ai făcut de râs!!! 😂😂😂

Uite aici un site indian (aliații tradiționali ai rușilor, să nu behăi că sunt americani) care fac de râs propaganda voastră!

Hai, termină că ești pe zi ce trece mai penibil!
Nu ești capabil să verifici o știre și își bat joc rușii de prostia ta!

🔴🔴🔴🔴🔴🔴

Pentru toți oamenii normali la cap vedeți un articol care face de rahat propaganda rusă!

https://newschecker.in/fact-check/ukraine-media-faking-death-of-civilians-false-claim?amp

Ăștia sunteți! Niște mincinoși ordinari care vă bateți joc de o lume întreagă!!!

Poate ar fi bine să facem un topic în care să devoalăm propaganda rusă.
Zic și eu.....

Tano Cariddi spunea...

Dan B
Nu incerca sa ne explici tu cat sunt rusii de corecti si ce razboi curat duc ei. Jigodiile omoara copiii ucrainienilor si nu invers! Esti si tu tot un pui de rus? Ca jigodie stim ca esti!

M spunea...

@Hala

Vedeți? Asta vă strică! Jigniți aiurea pentru că nu sunteți capabil să susțineți un punct de vedere cu argumente!

Eu vorbesc de pompieri, la care lucram eu.
Dumneata îi dai înainte cu "milițieni".

Eu zic că după ce au plecat m.t. noi avem mare nevoie de personal.
Dumneata mă înjuri și zici că știi mai bine că ești de la MApN și, normal, cunoști totul, inclusiv ce făceam noi la MAI.

Noi aveam nevoie mai ales de șoferi profesioniști, cu școală militară (era condiție de încadrare).
Dumneata jignești pentru că nu știi!

Eu, le-am întins o mână de ajutor. Dacă însă erau pe calapodul dumitale mai bine că nu au venit!

Să îți fie rușine pentru o asemenea postare la adresa unui om care din poziția pe care o avea a încercat măcar ceva! Rușine!!!!!

Iar despre Revoluție, las-o baltă! Se pare că "milițienii" sunt mult deasupra unuia că domnia ta!
Sper însă să îți ceri scuze și să spui că ai scris la beție!
RUȘINE!!!!

M spunea...

Cifre

Rusia a pierdut în 10 ani de război în Afganistan 15.000 de soldați.

Surse credibile estimează numărul pierderilor rusești la 7.000 în două săptămâni de război în Ucraina (vedeți că reduc la jumătate cu cât se laudă ucrainenii).

Dacă războiul din Afganistan a fost un dezastru.... Cum se poate numi cel din Ucraina?

Dan B. spunea...

@TC:

O jigodie se poate ascunde în spatele unui nickmame, iar dacă acesta este însușit de către idioți, ......
Ca să nu se declanșerze războiul, Zelenski avea obligații de negociere, nu de așteptare la alianța cu NATO. Dar cum nu-i poporul lui, ....

monteoru spunea...

Kis numeste ce a luat Franta,Anglia,Germania,Italia,Spania din Romania.Economia Romaniei nu a distrus-o principalele tari din Europa ci romanasii nostri.Ai nostri ca brazii au furat si distrus intr-o veselie.Fara Germania si Franta azi am fi o ruina.Avem doua banci romaneste CEC si Transilvania.Crezi ca esti tratat mai bine decat cele straine?La fel.Nu Germania si Franta nu-ti dau pensie pe dorinta ta ci ai nostri.Daca celelalte tari din UE nu primeau romani la munca aveam muritori de foame fara numar si cei care avem proprietati trebuia sa le imprejmuim cu garduri electrice.Uita-te si tu cine si-au construit vile de se invart dupa soare.Nu Italia e vinovata ca familia ta munceste in Italia ci Romania si fostii si actualii guvernanti.Daca nu era UE si SUA astazi nu aveam stenturi nici tu nici eu si muream ca prostii.
Dan B @ nu voi spune ca esti prost cu mot.Pentru ca urasti americanul nu trebuie sa faci apologia dictaturi.Acolo unde adversarii politici sunt eliminati fizic e dictatura. Noi militarii avem aplecare spre dictatura.Daca se poate una cu fata umana.Daca Romania nu ar fi stat democratic pentru sustinere a unui criminal ai fi arestat.
Ce vrei sa spui de jutorul in hrana si medicamente dat Ucrainei de catre China?Atat ajutorul in hrana dat de China cat si cel in armament dat de SUA sunt la fel de importante.Nu se exclude unul pe altul .Tu nu ai fost la trupe si nu stii ce important era ca trupa sa manance.Era jale daca soldatului nu i se asigura hrana.Nimeni nu intreba daca ofiterul a mancat.Recunosc ca nici eu.

monteoru spunea...

Hala gresesti.Prin trecerea protectiei civile in subordinea MAI si mai apoi constituirea Departamentului situatii de urgenta ofiteri din MApN au schimbat stapanul.Unii din arma chimica,transmisiuni ,geniu au ajuns sefi inspectorate judetene deci sefi si pentru pompieri.
Cu trecere directa dela MApN la politie nu te contrazic.
Dupa 1990 viata la politie mai ales in sectorul rural nu era pe roze.Crede-ma ca stiu.Politistilor nu le dadeau satenii nici o cana cu apa.Vai de steaua lor.Se dadeau si ei bine pe langa primar.Militarii erau bine primiti.

Huhu Rezea spunea...

Dan
Jigodie comunistoidă esti d-ta! Era treaba ucrainienilor să nu-l mai aleaga , nu să trimită Putin al tău armata să-l dea jos.

Dan B. spunea...

@Nonteiru:

Dacă pui „=” intre ajutorul umanitar (alimente, imbrăcăminte, pături, încălțăminte, etc) cu ajutorul militar (tehnică de luptă, armament,muniție) ești iercuperabil din punct de vedere mental. N-am fost eu la trupe, chiar dacă dormeam noapte-n cort, iar dimineață, lângă efectivele implicate în operațiuni, mă spălam la cisternă și luam micul dejun pe fugă, în cort? Am jucat roluri în aplicațiile TU și MM, am condus dpv al Aviației diversele aplicații de cooperare, iar tu, nemișcat de la coada vacii și din aceeași unitate, îmi spui mie că nu știu ce-i trupa?
Dacă nu știi să diferențiezi bunăvoința Chinei și interesul USA pentru Ucraina, cea stăpânită de Rothschild și Biden Jr ........ Stii câți sefi de stat, câte guverne au eliminat fizic americanii sub diferite pretexte?

M spunea...

@monteoru

😂👍

Ia uite gândire de "om deștept": când te bate unul de două ori mai mare decât tine îți e mai de ajutor o șapcă decât un par de stejar!!! 😂

M spunea...

@monteoru

Mulțumesc că ați confirmat. Mai demult chiar am scris aici cât i-am apreciat pe cei care au venit de la MApN atunci.

Eu nu am văzut niciodată pe cei de la MApN altfel decât niște camarazi. Poate faptul că tatăl și bunicul meu au fost ofițeri de armată?! Nu știu!

Să știți că destul de rar cei de la MAI fac această diferență (nu zic că nu sunt idioți și la MAI... 😂). Acum m-am obișnuit dar la început am fost șocat mai ales că aveam experiența unei colaborări excepționale (profesionale) cu cei de la MApN!

Arfy spunea...

M. Cred că te-ai lămurit cu demonstrația mea despre accidentul dintre "șenilată" și autoturism. A, ba mai mult era "șenilată" prietenă! Aștept scuzele de rigoare!

Dan B. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Nico.tnt spunea...

@spirtul lui Harriet
Exemplul cu Istraelului este nepotrivit. Istraelul, insusi este o unitate militara! In noua Lege a mobilizarii se pare ca nu vor fi chemati tinerii care fac fata efortului prelumgit, daca nu au pregatire militara! Tinand cont ca stagiul militar obligatori a fost intrerupt in 2007, tot pe astia care nu sunt buni de nimic ii vor chema! Asa ca, sa nu arunci ranita!