Un produs Blogger.

marți, martie 29, 2022

Un masterand al Academiei de Tehnică Militară , președinte interimar al Partidului NOI, partid care a racolat-o pe premierița Dăncilă

18 comments

VIZIUNEA PARTIDULUI

 "Pare un vis să trăim fericiți, într-o țară frumoasă, cu oameni luminoși, cu instituții publice puternice, unde valoarea este promovată, unde politicienii sunt onești și pun interesul național mai presus de cel personal.

Suntem un grup de profesioniști, consolidat în timp, ca urmare a faptului că împărtășim un set de valori și principii comune, iar de ceva vreme, în mod natural căpătase contur un gând mai vechi, anume acela de a pune bazele unui forum care să favorizeze comunicarea în sens mai larg, sub forma unui caleidoscop de idei novatoare, opinii, proiecte și știri.

În timp, NOI am ajuns la concluzia convergentă că o modalitate mai eficientă de a pune în practică ideile noastre, este aceea ca acest forum să migreze ca formă de organizare, către o formațiune politică. În acest fel vom deveni mai vizibili, în acest fel putem deveni o voce și putem să fim generatorul schimbării pe care ne-o dorim cu toții și pe care o așteptăm de atât timp.

Am înțeles că trebuie să provocăm NOI această schimbare, și credem cu tărie că NOI – Partidul NAȚIUNE OAMENI ÎMPREUNĂ putem fi în sinergie cu toate celelalte elemente care aspiră la o schimbare în bine și cu toate acele formațiuni care au în nucleul lor comunitatea și binele acesteia.

Realitatea se materializează prin intenție, voință, dar totul trebuie tradus prin acțiune concretă. Făcând o radiografie clară a situației actuale în derivă, am înțeles mai mult ca oricând că singura opțiune este implicarea pe scena politică și cu toate că nu am făcut politică, ne angajăm într-un demers prin care să partiționăm imposibilul în multiple posibilități.

NOI – Partidul NAȚIUNE OAMENI ÎMPREUNĂ, ne-am propus să promovăm o altfel de politică. O politică a conștiinței, transparentă, cu adevărat în slujba cetățenilor și a țării, oferind oamenilor soluția democratică de a-și îmbunătăți viața, de a se bucura de normalitate politică, socială și economică.

Credem că oamenii, prin potențialul lor creator, reprezintă valoarea unei țări și un catalizator al puterii sale de refacere. NOI am decis să abordăm totul cu încredere, responsabilitate, sinceritate, echilibru și să identificăm împreună parcursul optim pentru România. Toți cei care ne împărtășesc valorile pot fi partenerii noștri în soluționarea coerentă a problemelor complexe cu care se confruntă țara în momentul actual.

Partidul susține recuperarea biodiversității specifice acestui spațiu geografic, lupta împotriva schimbărilor climatice, grija de a restabili un echilibru între creșterea economică și protecţia mediului, grija pentru generațiile viitoare. Avem în vedere elaborarea unui ghid de bune practici, ca viziune de dezvoltare urbană durabilă, incluzivă și rezilientă a României.

Sistemul energetic românesc trebuie să aibă în vedere utilizarea optimă a resurselor, cu preocuparea permanentă pentru ocrotirea mediului și asigurarea unui regim de reglementare transparent și a unui cadru legislativ coerent.

România, prin poziția sa geostrategică, prin situarea la confluența marilor culturi europene, este în mod natural, într-o filozofie de politică externă sănătoasă, în ipostaza de a-și dori și promova bune relații cu toți vecinii săi și nu numai. Vizăm construirea unor relații politice, economice, culturale cu toate statele lumii, dezvoltate pe baze de respect reciproc și având ca premisă principiul beneficiilor mutuale.

Ne propunem revigorarea diplomației economice prin promovarea produselor și serviciilor naționale și o nouă filosofie de întărire a raporturilor cu Românii de pretutindeni.

NOI credem în acțiuni comune întru binele național, intenționăm preluarea proiectelor și soluțiilor judicioase, valoroase pentru țară, rodul gândirii altor partide politice, societății civile, mediului academic, sindicatelor, patronatelor, experților în diferite domenii.

Obiectivul nostru a fost şi este să construim şi să adăugăm la o lume mai bună, să ne constituim într-o comunitate de oameni cu năzuințe, dar şi cu pragmatism, cu bună-cuviinţă, dar şi cu tenacitate, oameni care vor să îmbunătățească viața cetății, oameni cu o preocupare reală pentru nevoile și aspirațiile semenilor, oameni care au înțeles că vine un moment când un vis poate deveni realitate, oameni care vor să construiască astăzi pentru România de mâine, O Românie a copiilor și a nepoţilor noştri, O Românie a noastră, a tuturor!

Francesco Serban, din Pitești, cel cu barbă, masrterand al ATM  București, 




18 comentarii:

Calinmihaib12 spunea...

..o "nouă".."încercare".. ieșită din subteranele.."păpușarilor" manipulatori politico-militari.. români (..?)..!

M spunea...

Să vedem un program politic. Până acum sunt doar idei generale!

Jhony spunea...

D-na nu poate uita gustul plăcut și confortabil al puterii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bune intenții ale acestor surcele, care reprezinta toate resturile din toate partidele cu tinichele, dar ca sa mai faca ei si ceva cumva-altcumva sa ne umfle pepene in pene pentru ale noastre buzunărele le va fi foarte ,,grele,'' asa ca papachi, bre, nene calator in izmene! -,,Fa, Veorica, nu-ti ajunge ca ai acum foncția cu salariul cat moghila sa ai cu ce trai si manca cat s-ar furaja vaca sireapa?! Ce ai mai vrea, dragostea mea cu coc de halva din Ucraina, sa te astampar cumva, ca pe zingani, sa te satur de haor si bani''? cred ca i-ar fi zis, așa, pana acum toarta sa, apendicol, sa n-o mai vada cazuta in ridicol si pe noi, colea, ranjindu-ne amuzati mustoaca si cu lacrimi fasolea! Sa se infrateasca cu UNPR la lăută ca sa faca si ei impreuna barem 1%!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ministrul Apararii, Dancu: ,,In 2 saptamani lansam legile sigurantetei nationale, in deplina transparebta!
- D.le mustoacă, vei mai putea da si Legea pensiilor militarea vreodata?! Ca fara pensii militare noi nu asiguram aplicarea sigurantei nationale, cum vrei matale, sa aparam cu banat tot ce pana acum voi ati furat pe indesat, si cam adicatelea ca ati furat pe aplecatelea si borâtelea de v-au luat la spital cu Salvarea, pe cand noi ducem leșânați foamea si dihăneala!

Petrut spunea...

Acestia ar trebui tentati la viitoarele alegeri cu voturi ale pensionarilor militari si ale familiei lor ...daca si ei ne vor lua in seama ca si cei de pana acum ,atunci ...aleluia !

Calinmihaib12 spunea...

..o să vedem acolo: în cele 2 Proiecte de Legi ale.."SN"(.!) = "așchii", "surcele" și.."idei" ..din PLX. nr.134/2021..!;..când cineva scrie,oriunde:"în deplină transparență..", de fapt, prin SOFISME,VIRGULE sau ALTE SEMNE DE PUNCTUAȚIE..=ascunde.. adevă ratele "intentii" subversive vizând..LIBERTĂȚILE și DREPTURI LE DEMOCRAȚICE ale.. poporului român..!
Abia aștept..ca VIITORUL..să mă contrazică..!

Viorel spunea...

Văd că în ultimul timp apar fel de fel de partide (Alianța pentru Patrie, NOI), fuziune PNL cu ALDE, etc., etc. Până ajung la 52 (asociații, sindicate, ligi) mai este. Oricum, și unele și altele promit dar nu fac nimic. Nu fac nimic pentru noi căci pentru ele / ei (membri) fac destule. Toți umblă după chiulit, scaune călduțe iar la muncă prostimea. Să-i voteze dracu deacum. Am 72 de familii / rude în satul meu. În 2024 le spun la toți să anuleze votul. Și-l vor face pentru că ascultă de Viurel majurul de la CI. Inclusiv pe Don Cezare îl conving pe blog să anuleze votul. Mai este o explicație spune Leana lui Pârțag din Sadova. Dau 1.000 lei (adică 3=președinte, parlamentare, locale) ca la cei din TO, le dau votul (licitez). Trebuie să recuperez ceva din Actualizarea din 2017 căci pe baza lor murim de foame.

Leo spunea...

Au "dat lovitura" cu veorica care nu s-a săturat cât s-a făcut de râs.
Să ne spună Manole , ce a făcut concret "savanta" veorica la BNR de când a pus-o pe sinecură.
Nu e vina lor.........

magda spunea...

...poate legi ale nesigurantei nationale.Atunci cand vrei sa cladesti o armata prima resursa fara de care structura respectiva nu poate exista este resursa umana,resursa care in prezent este batjocorita.Instruire ioc(vezi cazul Mamaia sat)salarizare ioc(sau aproape ioc pentru o tara care chipurile trebuie sa apere flancul sud estic Nato)FINAL DE CARIERA CU SUSPANS,gratie unor Caci,Danci,Ciuci,Cati.Apoi ordinea interna,dar nu cea a lui mister Bodde care trage tare pentru a cuceri titlul de cel mai...nu slab ministru...cel mai lent in toate.Se spune ,in gluma ,ca ardeleanul este mai lent ca melcul...cand se uita in oglinda fata ii apare cu o intarziere de un minut.Si a gasit Bode solutia salvatoare...angajari ca in anii 50.Niet concurs,niet valoare,doar yes-mannix.Sa umplem gaurile...ca se poate.

magda spunea...

Se infiinteaza partide pentru ca se iau bani frumosi de la buget .Cat priveste activul de partid,daca le faci arborele politic vei constata ca acestia se trag toti din iliescu.Unii nici nu ajung la pensie si au cotit-o prin partide si aliante mai multe decat curbele de pe circuitul de la Monte Carlo...ca tot le place la marea majoritate pe acolo.Aseara la Artera3 s-a afirmat faptul ca Florin Catu a facut o vizita istorica in SUA.Sunt sigura ca rezultatele obtinute(0) vor fi mentionate in toate cartile de istorie.

Margarit Fernand spunea...

Unele asociații de rezerviști își bat joc de pensionarii militari naivi! Unul primise ieri pe telefon un mesaj prin care i se spunea să trimită vechimea de după 2016 ca să i se adauge la pensia actuală.

Arfy spunea...

Corectă prescurtarea ar fi fost PNOI! Dar pentru că sună bine stilul în cele două forme gramaticale, gen Noi, cei noi! Oricum sună din denumire, acest nou partid zămislit în laborator, ca dracu! Cu ușor iz de pleonasm!

M spunea...

@Petruț

Mă îndoiesc că umblă cineva după voturile pensionarilor militari! De ce? Păi ce să le promită ca să îi mulțumească pe toți?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Magda, Subscriu, surioară!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ioi, ioi, ioi! Hai cu NOI la gunoi, un conglomerat de boi sa ia chielea de pe noi, si inainte si inapoi, cu manusi din burduf de la cimpoi si cu sos de usturoi ca sa câstigăm un ștoi!

BONIFATIE spunea...


La vremuri NOI tot NOI, cum se spunea mai pe vremuri.
Nu am fost și nici nu am de gând să umblu prin vreun partid dar cel puțin pentru o doamnă interimară poate că aș pactiza cu diavolul.
Acum, lăsând gluma la o parte, pentru că nu îi cunoaștem (cu excepția parcursului politic al doamnei Dăncilă), să îi credităm că sunt de bunăcredință, că vor să fie vocea poporului.
Când vorbim de politică nu putem să nu constatăm că politicienii sunt puțini, foarte puțini, în raport cu politrucii.
Cam ca în sala pașilor pierduți: intri cu speranță și ieși învins.
Noi, rezerviștii, vom fi luați în seamă, cu excepția d-lui HUHU care este și tolerant din când în când, de stăpâni numai când le vor intra rachetele de croazieră (că ăstea-s mai deștepte) pe ferestre.

baronul spunea...

Duamna Veorica are nostalgia broselor...