Un produs Blogger.

marți, iulie 19, 2022

SCMD îi reclama la Tribunal pe pensionarii care nu au fost CASS-izați prin aplicarea OUG 130/2021

25 comments

 

Schitul Pahomie din Cheia, Olănești, Vâlcea
De fapt, sindicatul disponibilizaților a chemat în judecată casele sectoriale pentru că pensionarii care și-au deschis drepturile de pensie înainte de 15 09 2017 au fost discriminați față de cei care și-au deschis drepturile ulterior... prin plata numai de către primii a contribuției pentru asigurări de sănătate de 10%, pentru ultimii contribuția fiind plătită de Casele Sectoriale din diferența dintre cuantumul brut al pensiei militare, calculat potrivit articolelor 28-30 și 107 din Legea 223/2015 plus sporul OMM,  și cuantumul net care rămâne în plată, calculat potrivit art. 60 modificat de OUG 59/2017 și OUG 114/2018. 

Noi am dezbătut pe blog aceste inginerii financiare ale contabililor din instituțiile militare în   articolele grupate sub eticheta impozit pe pensii

Problema juridică este că netul definit de Legea 223/2015,  art. 3 lit. m), modificată prin OUG nr. 59/2017, nu coincide valoric cu netul definit de art. 60, modificat de aceeași ordonanță. 

Ordonanța 130/2021 trebuia să aducă modificări și definițiilor date la art. 3 literele l) și m)  din L 223/2017, nepermițând astfel aplicarea  aleatorie a legii de către casele sectoriale.

Nefiind vorba de încălcarea unui drept, instanțele nu pot interveni pentru că a fost favorizată prin aplicarea legii o categorie de beneficiari ai L 223/2015.

Doar Parlamentul poate interveni pentru a elimina discordanțele dintre prevederile legale din Codul Fiscal și L 223/201 în privința bazei de calcul a impozitării pensiilor militare. 

Potrivit reglementărilor actuale, pensiile stabilite după anul 2017 nu vor avea niciodată  cuantumul net în plată afectat de măsurile fiscale, impozite și contribuții, impuse de Codul Fiscal asupra veniturilor din pensii. Vor fi  influențate doar  de măsurile de impozitare pe salarii/solde. O relaxare a măsurilor fiscale pe veniturile din salarii/pensii,  sub 41.5%,  ar conduce implicit la mărirea cuantumului net al pensiilor stabilite după 15 09 2017. O înăsprire a politicilor fiscale pe veniturile din salarii/solde ar conduce la micșorarea cuantumului net al pensiei respectivilor„beneficiari” de OUG 59/2017. 

Juriștii care au redactat cererea de chemare în judecată și-au bătut joc de domnul Dogaru.

Domnilor, articolele de lege  în baza cărora ați sesizat instanța sunt din Legea nr. 227/ 2015 așa cum au fost ele modificate prin. OUG 130/2021. De unde ați scos articolele  154, 155 și 157 ale OUG 130/2021?

 Ordonanța Guvernului Ciucă are numai 52 de articole, dar... ca să vă încurce pe voi, a scris numerotarea articolelor cu cifre romane, nu cu cifre arabe. 

Si Bulă știa cifrele romane. El îl numea Lenin al șaselea pe VI Lenin.🤣

Cei care vreți să dați curs îndemnului SCMD de a bloca activitatea instanțelor de judecată cu asemenea acțiuni faceți rectificările de rigoare.










25 de comentarii:

Paul Puiu spunea...

Huhule cand ti-am spus ca inainte de intrarea in vigoare a OUG 59/2017 si a OUG 114/2018 ca normele metodologice de calcul a pensiilor militare prevazute de ordinul M24/2015 trebuiau modificate si ca acest fapt nu s-a realizat niciodata si ca pensiile sunt stabilite Ilegal in urma unei mese rotunde la care au participat reprezentantii celor patru case de pensii MAN, MAI, MJ si SRI fara ca sa se materializeze intr-un act normativ, tu mai blamat asa cum o faci constat cu toti care nu iti sustin părerile!! In toate deciziile CCR in legatura cu constitutionalitatea prevederilor OUG 59/2017 si OUG 114/2018 membrii CCR s-au limitat sa sustina punctul de vedere sl reprezentanților caselor de pensii care au reusit sa influențeze impreuna cu politicienii ascunderea acestui abuz!!! In articolul tau Huhule faci referire la o metodologie de calcul in care arati cum se aplica calcului CAS si impozitului pe venit si a OMM sau SOSP, a pensiei suplimentare, etc dupa intrarea in vigoare a OUG 59/2017 si a OUG 114/2018 dar in Ordinul M24/2016 nu exista acest mod de calcul prevazut, a ramas cel vechi inainte de modificarea L 223/2015 prin aceste acte învederate anterior!! Huhule M 25/2016 nici acesta nu a fost modificat dupa abrogarea actualizarii pensiilor si menținerea doar a indexărilor!!!! Modificarea acestor acte normative, ordinele M24/2016 si M25/2016 nu s-a realizat niciodata tocmai pe tru ca nu se putea justifica temeinic si legal pe întelesul tuturor care este exact modului de plafonare a brutului si netului din salarii, aplicării impozitului prevenit, precum si algoritmul prin care se stabileste cuantumul final al pensiilor militare care este diferit de cel brut si net si se stabileate de fapt din media salariilor bete si brute!!! In aceste conditii este normal ca sumele rezultate din plafonarea pensiilor si care pana la urma sunt din nou recalculate si plafonate la 65% si 85%, sa fie gestionate dupa bunul plac a celor din cadrul caselor de pensii si din ministere dupa interesul politicienilor!!! Ma intreb cum oare nu a constat aceste abuzuri Curtea de Conturi, dar de fapt acum totul e normal si nu trebuie sa ne mai miram cand se face numai la comanda pilitica si inspecțiile sunt setate pe o singura tematica, potrivit tot ordinelor politrucilor, normal ca te faci ca nu vezi ca nu exista baza legala de calcul pentru pensii cat si pentru indexari sau recalculari actualizate la modificările legislative la fel ca CCR!!!

Huhu Rezea spunea...

După intrarea în vigoare a L 24/2000 guvernul mai emite Norme de aplicare a legii doar dacă în cuprinsul legii se dispune astfel, așa cu se prevede în L 223/2015.
OUG 59/2017 nu a modificat calculul pensiei militare, dar a stabilit că cuantumul brut calculat potrivit L 223, deci și al Ordinelor M24 și M25,nu poate fi mai mare, mai mic poate, decât media soldelor nete care compun baza de calcul.
Aici discutăm de contradicție intre legi cu privire la baza de impozitare a pensiilor militare, contradicție care nu se poate rezolva prin norme de aplicare, dar nici prin aplicarea impozitării după ureche, cum au procedat Casele sectoriale.

Latifundiarul spunea...

Iar imbecilitatea asta ca cei pensionati dupa 2017 nu platesc CASS? Vreti sa vedeti fluturasul, retardatii dracului. Doar asta promovati de circa 6 luni, cretinilor, in frunte cu Bufnita pulii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am citit aberatia juridica, ce se prezinta la o adica subtil si discret ca un pamflet la propria situatie precara in care se afla organizatia sindicala meletară, care din lipsa de orice activitate justificativa, pentru cheltuirea cotizatiei in combinatie contributivă, bat campii lanurilor cu grane de pensii grunjoase, muiate-n salivă, pentru colaci si colivă! Moș Daogaru, morarul, framantă pistilul in mojarul de pensii cu boabe, searbede si fara germeni de roade, sa le cultive apoi pe tarlale in vederea unei noi recolte ce sa bata toate recordurile, umpland la pensii toate hambarele cu kanci-urile si balubele! Daca nici acum n-a invatat ca orice procest inaintat in instane, pentru penzii, este unul ratat, atunci pacat ca este posesor de o Diploma de Doctorat!

Huhu Rezea spunea...

Imbecilule, nu vrei să ne spui cât din pensia în plată , nu din brutul calculat de CSP, ai plătit tu CASS în luna ianuarie?
Codul Fiscal spune că persoana care primește în plată o pensie plătește CASS din ce trece peste 4000 lei. Vrei să spui că CPS a plătit 10% dintr-o sumă care nu era în totalitate a d-tale, pentru că depășea media soldelor nete din baza de calcul.

Paul Puiu spunea...

Huhule cred ca imi pierd timpul cu tine degeaba, tu nu intelegi ca dupa ce a fost publicat in monitorul oficial Ordinul M24/2016 nu a mai suferit modificari cu toate ca au aparut acte normative prin care sa modificat baza de calcul a pensiilor sau au aparut CAS(contribuția la asigurările de sanatate): OUG 59/2017, OUG 114/2018 si OUG 131/2021!!! Potrivit normelor legislative, cand orice norma juridica suferă modificari, in cazul nostru a Legii 223/2015, s-ar fi impus modificarea sau adaptarea normelor metodologice dupa modificarea legii!!! Acest fapt nu a fost realizat in mod intentionat de catre reprezentantii caselor de pensii la ordinul politrucilor pentru ca se poata jongla cu sumele rezultate din plafonarea pensiilor militare dupa cum vor ei in lipsa unor acte normative!!! CCR, Curtea de Conturi, ICCJ precum si magistratii competenti ar fi putut constata acest fapt dar din considerente politice si financiare, adica prntru crearea de fonduri suplimentare pentru clientela politica si premiile pentru cei de la casa de pensii si minister, sau prefăcut toti ca nu au vazut nimic, profitând de legislatia stufoasa care reglementeaza sistemul de pensii militare, greu de inteles pentru civili, politruci si magistratii din cadrul CCR, ICCJ sau Curțile de Apel si Tribunale!!! Huhule tu o tii pe a ta ca nu s-a schimbat baza de calcul dar realitatea este alta dupa data de 15.09.2017 baza de calcul a pensiilor militare a fost schimbată din ordinul PSD prin vipera rosie de Olguța si de aceea au fugit toti in pensie pana la intrarea in vigoare a OUG 59/2017!!! Normal ca pe tine plafonarea pensiilor militare prin OUG 59/2017 nu te-a afectat din punctul de vedere al stabilirii pensiei si sustii numai aberatii pentru ca nu te intereseaza decat actualizarea pensiilor militare pentru ca nu te-ar afecta decat favorabil!!!! Daca instanta care fi sesizată cu privire la lipsa unui act normativ pentru metodologia de calcul a pensiilor militare pentru toti rezervistii care au fost stabilite dupa cheremul celor din cadrul caselor de pensii, vor fi nevoiți sa le recalculeze pe toate, inclusiv si indexarile efectuate dupa data de 15.09.2017!!! Huhule, m-am saturat sa fiu insultat de un administrator de site care nu ii convine ca ii combat aberațiile, probabil ca asa ai fost invatat sa vorbesti cu cei din trupa de militari in termen si TR pe care i-ai avut repartizați pentru instruire, cat si pe cei pe care i-ai comandat ca fost mare comandant de oști, dar sa stii ca mai exista si juriști care nu tin cont de părerile tale sau teoriile tale cu diferite presupuneri despre contributivitate despre care încerci sa-i convingi pe toti ca va fi bine, cu toate ca realitatea va fi de fapt alta!!! Trebuie sa înțelegeți toti ca PNNR-ul nu impune decat inlaturarea inechitatilor si nu cresterea cheltuielilor cu pensiile!! In traducere marea contributivitate ce ca fi concepută de PSD+PNL+UDMR nu va fi creată decat in detrimentul majorității rezervistilor si in retragere pentru ca asta e obiectivul asumat de guvern pentru primirea fondurilor europene!!! Încercați cu totii sa înțelegeți ca pensiile militare sunt create pentru a fi modificate oricand potrivit CCR dupa cum vor politrucii pentru ca rezervistii si in retragere sunt oamenii lor de sacrificiu!!!!

Huhu Rezea spunea...

@Comisare Puiu
Tot așa de îngălat aplicai legea și în activitate?
După aplicarea OUG 59/2011 s-a eliminat actualizarea pensiilor militare după momentul deschiderii dreptului de pensie. Nu mai speria d-ta pensionarii militari de după 15 09 2017 că li s-ar fi actualizat ilegal baza de calcul la momentul deschiderii dreptului de pensie.
OUG 59/2017 nu a produs nicio modificare a procedurii de calcul al cuantumului brut al pensiei militare. A stabilit că netul pensiei in plată care se cuvine pensionarului se calculeză potrivit normelor de fiscalizare a veniturilor din salarii/solde... nu potrivit normelor de fiscalizare a veniturilor din pensii.
Daca Ciuca ia o masură de relaxare a politicii fiscale privind veniturile salariale, implicit îi crește și lui pensia militară, chiar dacă pensia brută a rămas nemodificată și normele de fiscalizare a pensiilor au rămas neschimbate.

Poate să pună Ciolacu si 90% impozit pe pensii că nu-i atinge nici cu un bănuț pe cei cu pensii deschise după 15 09 2017.Nici pe dragul lui, Ciucă.
Aplicarea Plx 199/2020 ar fi generalizat cuantumul net al pensiei militare, calculat potrivit art. 60, pentru toți pensionarii militari.

Leo spunea...

Impozitarea propusă de Ciolacu va cădea la CCR astfel cum au căzut și indemnizațiile parlamentarilor.
Dottore și Ciolacu sunt pe mână privitor la pensiile și indemnizațiile reglementate prin legi speciale.
Ce face Ciolacu acum este MIMĂ.

GO spunea...

Pentru pasionatii de actiuni in instanta,va invat un truc de impact psihologic asupra instantelor de judecata. Si care capteaza o atenție deosebita din partea instantelor, până la panică.

Mentionati undeva, cat mai la inceput, intr-un paragraf cat mai scurt, faptul ca in principiu, nu aveti incredere in instantele de judecata privind cauzele militarilor contra institutiilor statului, nici in deciziile CCR și nici în existența statului de drept în România. Puteti exemplifica cu 1-3 exemple din spete concrete. In cazul CCR, cum ar fi faptul ca CCR s-a sucit in privinta pensiilor militarilor - vedeti decizia din 2000, aruncata in derizoriu prin deciziile contrare din 2010/2011. Legat de statul drept, puteti da exemplu lipsa de predictibilitate a legilor - desfiintarea pensiilor militare, dupa deschiderea dreptului la pensie. Ca alte spete, orice altceva doriti - practic in toate militarii au luat-o in barba de la justitie. Precizati ca nu aveti incredere in justitie, deoarece practica judiciara demonstreaza ca autoritatea judecatoreasca nu este putere in stat, din moment ce judeca dupa legi si aplica legi adoptate de puterea politica, fara a tine cont de caracterul etic si moral al legilor respective si fara a se impotrivi lor, iar solutiile nu sunt uniforme - ci aleatorii de la complet la complet.

Ce se intampla, veti sesiza singuri inca de la prima infatisare. Instanta se va bloca efectiv pe acel paragraf si va ascunde dosarul in sertare. Iar la infatisarile care exista - tergiversate cat mai mult de instanta, speta se va axa pe cele mentionate in paragraful buclucas, devenind obsesia si blocajul instantei.

Bineinteles ca poate fi înaintată actiune si doar cu cele relatate. Bafta!

magda spunea...

Cine are incredere in marele luptator din revolutie Ciolacu ot Buzau este naiv cu N mare de tipar.Are dreptate Leo...multa mima la pesede.Dar mare dreptate are si Huhu al nostru...bai daca astia nu umbla la legea cadru,orice gogorita inventata de gasca lui Ciuca nu va avea decat efectul razelor de luna asupra pensiilor stabilita dupa data de 15.09.2017...atat de bine au gandit schema psd+pnl ,as putea spune ca aproape infractional...plagiat,pensii,hmmmm toate cu p...urmeaza puscaria? Ca sa vedeti cat de javre sunt si udemeristii,ei cunosc matrapazlacurile legislative dar de dragul ramanerii la guvernare....mucles,ei guita ca porcul la taiere doar atunci cand legislatia este incidenta drepturilor de proprietate si a celor asa zis identitare.
Cat priveste spusele lui GO...sa stiti ca am patit-o si eu.Cu multi ani in urma am facut o sesizare la parchetul curtii de apel privind savarsirea infractiunii de abuz in serviciu impotriva unui angajat din minister s...ce sa vezi dupa fix un an primesc raspuns ca speta este de competenta instantei de contencios (au vazut ei ca am strecurat intr-un rand acolo ca prin fapta savarsita timp de trei luni am fost prejudiciat lunar cu cateva sute de lei )iar eu nu m-am adresat asadar cui trebuie in termenul legal.Concluzia...ce abuz domne ,ce culpa penala,cel care trebuia sa aiba grija si de mine,pana la momentul sesizarii mele l-a durut la basca. Ca un facut,dupa sesizare si-a revenit.A motivat ca era volumul de munca foarte mare,plecase si in concediu iar magistratul ...ce sa vezi,l-a crezut.De fapt cred ca credea orice ii spunea,musai trebuia pus capac.Dar politica judiciara a fost si va ramane neschimbata si anume tergiversarea dosarelor pana cand ti se face acru....Noi de astia nu scapam...spunea un mare actor in BD.

Brenda spunea...

Dar impozitare pentru CAS ,NU DE TINE CONT DE STATUTUL CADRELOR MILITARE
NU INTEKEG DECE NU ESTE IN CONCIRDANTA INTRE KEGE PENSIILOR MILITARE SI. STATUT?

M spunea...

La mulți ani aviatorilor români! ✈️

Ionel spunea...

O LEGE NOUA care sa rezolve toate problemele este mai necesara ca oricand . Dar ......cine sa vada...cine sa doreasca....SE APROPIE ALEGERILE, poate atunci...

Bruno Simba spunea...

Plec in vacanta in Marea Britanie pana pe 27.08.2022,sa auzim numai de bine ulterior.

Huhu Rezea spunea...

@Bruno
Poți să ne citești și din Anglia!

Ochiul_si_timpanul spunea...

Mi-era scarba de propagandistul Dogaru - ginerele comandantului granicerilor care lucra pentru rusi - si inainte. Acum ma intreb cat mai poate sa coboare ca om. Demersul lui e la fel de sortit esecului ca si cele anterioare. Da' trebuie si el sa se faca ca lucreaza - cum a facut toata viata.

Ieșean spunea...

@Ochiul_si_timpanul Cand ai sa ai macar 10% din cultura generala a lui Dogaru vei avea dreptul sa vorbesti si sa scrii.Deocamdata esti ochi chior si timpan spart!

Brenda spunea...

Tot spune diverse,se amână luarea unei decizii

luchy19 spunea...

Am citit dezbaterile care au loc pe blogul dumneavoastră. Am tras concluzia tristă dealtfel că militarul cel puțin subofițerul, întrucât are pensia mult mai mică, se bucură cu ghilimelele de rigoare de valoarea pensiei 3,4 ani fiind o pensie xat de cât bună apoi inflația o pune la pământ iar măririle din sistemul public nu se aplică militarilor. Altfel spus eu am acum 4000 lei pensie, pesionat în aprilie 2022, cel mai probabil în 2025 voi ajunge cel mult la 4300 lei și în ritmul acesta un principal care va trece în rezervă în 2025 va avea 5000 lei pensie....și tot așa...

DOREL spunea...

Sunt de acord sa-mi retina impozit, CAS, CASS ....si tot ce vor ei din brut ,dar sa-mi livreze netul ramas pe card ,dar sa-mi si plafoneze netul sa nu-mi dea nici OMM ,dar retinerile sa le faca din net hai sa fim seriosi. Eu sper ca intr-o zi pt toti cei pensionati inainte de 15 09 2017 sa le actualizeze pensia la nivelul celor pensionati dupa aceasta data. E ridicol sa dai in judecata pt ca la unii nu s-a luat din net in loc sa te lupti sa-ti creasca tie pensia.
Sa auzim de bine.

Alexandru spunea...

@luchy 19
Eu cred că ești un pic cam optimist pentru tine și un pic cam pesimist pentru colegul din 2025. Prezentul ne dovedește că mai rău poate fi, mai bine nu prea. Viitorul poate fi chiar mai sumbru.

M spunea...

@Luchy19

Nu e chiar așa. Din păcate România a inventat o actualizare a pensiilor militare un pic mai ciudată - legarea pensiilor de soldele celor activi.

Ce se întâmplă?
- Vreau să măresc soldele activilor cu X % pentru a face profesia mai atractivă! Cât mă costă asta?
- Vă costă 1 miliard de lei.
- Bun, găsesc în buget 1 miliard de lei!
- Stați un pic că vă mai trebuie 1 miliard pentru că mărind soldele activilor măriți automat și pensiile!!!!
- PLM cu pensionarii ăștia!!!!


De aceea în alte țări unde sunt sisteme de pensii speciale pentru militari acestea se indexează automat, DE LA 1 IANUARIE, cu creșterea valorii unui coș de consum (poartă diferite denumiri dar, în mare, e vorba de inflație). Sunt țări unde legea spune că se indexează cu cel puțin valoarea coșului de consum ceea ce permite guvernului ca, în anii de creștere economică să mai adauge ceva la valoarea inflației.
Asta e bine și pentru că permite guvernului să facă o politică de RU mai agresivă pe piața știind exact pe ce se bazează!

În ceea ce privește topicul: în principiu sunt împotriva ORICĂROR acțiuni menite să diminueze pensia unui militar, indiferent cine e el și ce pensie are! Nu plătesc unii CASS? Foarte bine! Nu le ia statul niște bani!
Nu vorbesc aici de reținerea CASS ca principiu ci doar de cazul acesta particular!

Calinmihaib12 spunea...

CITAT:
"PAUL PUIU spunea"
"Normal ca pe tine plafonarea pensiilor militare prin OUG 59/2017 nu te-a afectat din punctul de vedere al stabilirii pensiei si sustii numai aberatii pentru ca nu te intereseaza decat actualizarea pensiilor militare pentru ca nu te-ar afecta decat favorabil!!!! Daca instanta care fi sesizată cu privire la lipsa unui act normativ pentru metodologia..."
ÎNCHEIAT CITATUL,

PAUL:..evident că o "actualizarea" unei pensii e o procedură..FAVORABILĂ= cf. prevederii dintr-o LEGE NORMALĂ..!
Dar o LEGE: 223/2015 (sau 164/2001= formulată pervers,sau o altă lege: 138 /1999= de asemenea= formulată pervers= DELIBERAT și..PREMEDITAT..,etc...!) = VIOLATĂ prin 2 ORDINE = ILEGALE = de miniștrii &.."Co.", adică: "MS.60/2016 /MApN" (și altele asemenea=care or mai fi pe la ALTE MINISTERE și"STRUCTURI") și Ord.Com.: "31/M.25/999/8148237/259/
221//2016" = ILEGALE= deoarece ÎNCALCĂ (=CALCĂ IN PICIOARE..!) LEGEA 223/2015
..AȘA..cum e ea în prezent..(sic!) = "SCAPĂ" LEGALITATEA și MORALITATEA.. de sub CONTROLUL..NORMALITĂȚII(..!)= producând.."monstruozitățile"..despre care se tot dezbate de ani de zile.. aici,pe acest blog..!

Huhu Rezea spunea...

Se vede treaba că numai domnul Dogaru are acces la site-ul SCMD. Altfel nu se explică de ce nici după 3 zile ne este reparată gafa cu articolele fantomă din OUG 130/2021 din actiunea propusă MODEL de sesizare a instanțelor.
Sunt trepăduși ai sindicatului care citesc și acest blog dar nu îndrăznesc să-i spună președintelui.

Huhu Rezea spunea...

Nici trepădușul kis nu știe cifrele romane ca să-i spună lui Mircea că OUG 130/2021 nu are 150 de articole.