Un produs Blogger.

vineri, octombrie 21, 2022

Politistii vor primi în anul 2023 pātrimea restantā prevāzutā de L 153/2017 pentru anul 2022.

31 comments
Premierul Ciucā si ministrul de interne Bode au sustinut o conferintā de presā pe Centura municipiului Arad.
Au rāspuns si la întrebāri despre pensii si salarii.
 

31 de comentarii:

Leon spunea...

"Eu îmi doresc să majorăm salariile, să aducem la zi legea cadru de salarizare, legea 153. Ştiţi foarte bine că în acest an s-au acordat majorări salariale pentru angajaţii din Ministerul Afacerilor Interne, nu la nivelul la care ne-am fi dorit."
Eu inteleg ca ministrul Bode isi DORESTE ca in 2023, politistii sa fie la nivelul maxim prevazut de L.153/2017, adica 1/4 din 2022 plus Diferenta de 1/2 restanta din 2021..!!

Relu spunea...

Politistii au iesit in strada si au cerut respectarea legii salarizarii pentru toata lumea.Indiferent a e armata, politie sau alte structuri.

akord 75 spunea...

Azi Ciuca "a decis" ca un adevarat militar:)))
Nicolae Ciucă: Pensiile vor crește cu 15% „sau cu altă cifră” de la 1 ianuarie

E bun asa!!....hi hi
v-am spus eu ca e hotarat tipul :))))

ifrim spunea...

Dar de la indexarea greșită pe plus la MAI și minus la MApN în urma procesului pierdut au returnat banii încasați ca drepturi necuvenite?

Viorel spunea...

UNDE SE DUC PARTE DIN CEI 2% DIN PIB ALOCAȚI MApN. MĂRIM SALARIILE LA FOTBALIȘTI, DAR NU APLICĂM ÎN INTEGRALITATEA EI LEGEA Nr. 153 și NU FACEM ACTUALIZAREA CORECTĂ A PENSIILOR MILITARE DIN LIPSĂ DE BANI. BRAVO CIUCĂ ȘI DÎNCU.
INCREDIBIL! CSA sfidează instanța și refuză să pună la dispoziție actele care arată cine este adevărata Steaua! Ce scrisoare halucinantă au trimis oficialii Armatei | DOCUMENT EXCLUSIV
https://www.prosport.ro/fotbal-intern/incredibil-csa-sfideaza-instanta-si-refuza-sa-puna-la-dispozitie-actele-care-arata-cine-este-adevarata-steaua-ce-scrisoare-halucinanta-au-trimis-oficialii-armatei-document-exclusiv-19539622

akord 75 spunea...

Catalin
Mai mult decat probabil.Eu pentru cativa firfirei in plus peste "prag" am primit indexare de 2.6%...altii 10%(ca multi altii dealtfel)
ramanem la "cine-a zis ca viata-i dreapta ?" Nu e retorica, e deja constatare.
"specializarea" se face la noi la guvernache

akord 75 spunea...

Normal!!.... ca au dreptul asta.Altii nu!

RD spunea...

Poate veți face o petiție împotriva polițiștilor ca să vă simțiți voi bine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am comentat anterior pe alt topic si am primit respingere reCHAPTA. Care o fi treaba?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/incredibil-csa-sfideaza-instanta-si-refuza-sa-puna-la-dispozitie-actele-care-arata-cine-este-adevarata-steaua-ce-scrisoare-halucinanta-au-trimis-oficialii-armatei-document-exclusiv-19539622

Viorel spunea...

Cătălin. Niște mârlani spus pe românește. Pentru anul 2022 Guvernul a majorat punctul de pensie cu 10%, adică de la 1.442 la 1.586 indiferent dacă unul are pensia de 1.500 lei, 3.000 sau 30.000 cum au unii profesori univerisitari, decani, profesori doctori, etc. La prostimea din armată, le-a indexat cu 10% la cei cu pensile sub 2.500 lei iar la ceilalți cu 2,6 pentru că așa prevede Legea nr. 223/2015. În plus cei cu pensii (civile / militare) peste 4.000 lei, plătesc CASS 10%. Bine măi Ciucă și Dîncu. Care este diferența dintre un civil cu pensie de peste 2.500 lei pentru a fi indexată cu 10% și cea dintre un pensionar cu pensie de 2.500 lei pentru a fi indexată cu 2,6 %. Aveți o explicație ? Discriminare totală față de militari.
Am făcut această introducere, pentru că și anul acesta o să veniți cu o altă OU de rahat, identică cu cea de anul trecut. La civili 10-15-100%, iar la prostimea din armată 5,6% pentru că așa prevede legea. Veniți cu promisiuni prostești uitând ce ați mâncat sau vorbit / promis cu ceva timp în urmă. Redau: „Executivul mai prevede că începând cu anul 2023 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, comunicați de Institutul Național de Statistică”. Este Comunicatul de presă al MMSS transmis pe 15 decembrie 2021 (postat mai jos). Păi inflația pentru anul 2023 nu este cea din 2021, adică 5,6% ca la prostovani ?
https://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/comunicare/comunicate-de-presa/6453-majorarea-punctului-de-pensie-cu-10-si-a-indemnizatiei-sociale-pentru-pensionari-cu-25-de-la-1-ianuarie-2022
SPER CA ANUL ACESTA PENTRU LA ANUL SĂ NU FACEȚI ACEEAȘI DISCRIMINARE ADICĂ, UNA MIE, CINCI-ZECE ȚIE. PUTEȚI FACE O CORELARE DIN SOLIDARITATE CU CEI CARE AU PENSII MICI, DAR PĂSTRÂND PROPORȚIA, AVÂND ÎN VEDERE CĂ PROCENTAJUL PENSIILOR PÂNĂ ÎN 4.000 LEI PREDOMINĂ.

Brenda spunea...

Ar fi bine că pensiilor că cele ale domnului IFRIM SA se indexeze că la civili,

akord 75 spunea...

CFI
ce faci bo$$ ?
te-ai apucat si tu sa plagiezi ?? :)

Huhu Rezea spunea...

@Stelica
Spui iar prostii!
Nu toti pensionarii MAI au beneficiat de actualizarea din 2017. Doar cei cu statut de militar. Politistii si penitenciaristii nu.
Decizia nr.5/2020 a Curtii de Conturi, potrivit Regulamentului CC, era executorie dacā in termen de 30 de zile de la comunicare nu era atacatā în contencios administrativ.
Cum cererea de suspendare a executārii Deciziei nr. 5/2020n ( daca nu era executorie nu se mai cerea suspendarea executārii) a fost respinsā iar cererea de anulare a fost anulatā ca tardivā, înseamnā cā ea a devenit obligatorie(executorie) de la data comunicārii sentintei Curtii de Apel Bucuresti de respingere a cererii de suspendare.
Nu trebuie sā se mai astepte si recursul.


Ionel spunea...

Din presa "Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, chestionat în ce stadiu este reforma pensiilor, jalon prevăzut în PNRR, că un consultant de la Banca Mondială va întocmi un studiu în acest sens, pe baza căruia va fi realizată noua lege a pensiilor, scrie News.ro.

Acesta a adăugat că luni Banca Mondială va înainta acest studiu, iar ministrul Muncii Marius Budăi va înainta premierului Nicolae Ciucă şi ceea ce a fost discutat şi convenit interministerial cu privire la pensiile speciale. Ciolacu a mai spus că România va respecta jalonul din PNRR legat de această reformă.

„Cred că luni Banca Mondială, ştiţi că am luat consultat, adică nu eu, România şi Ministerul Muncii au luat un consultant pentru întocmirea unui studiu pe baza căruia se va face viitoare lege. Avem jalon până la 31 decembrie şi cred că luni Banca Mondială va înainta acest studiu. Normal că ministrul Muncii Marius Budăi va înainta premierul şi ce au convenit interministerial în ceea ce priveşte pensiile speciale. Ai vă referiţi. Ele au jalon, celelalte pensii au jalon până în martie. Ne vom încadra în jalon, categoric. Haideţi să vedem raportul Băncii Mondiale”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat vineri în ce stadiu este reforma pensiilor, în condiţiile în care România are ca jalon în PNRR acest lucru.

El a mai precizat că nu există un risc ca România să rateze această ţintă."

Alexandru spunea...

Și cum, iar s-a răsuflat modificarea legii pensiilor militare, jalon obligatoriu bla bla? Nu pot să cred😁. Înțeleg că trecem la făcut pariurile pe procentele indexării, funcție de praguri etc.? Păi prost să fie guvernul să nu respecte legea în ceea ce ne privește: 5,1% și pa. Vorba ceea, țara lui Papură Land.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe langa aceasta majorare, cu procente financiare deficitare, politistii vor primi gratuit si o majorare a varstei de pensionare, la bătrânețele alea amare sa se sprijine in cătările liniei de ochire de la pistoale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E prima postare copy paste din istoria mea! Sa curga sampania! M-a invatat un domn Colonel, I.M. caruia ii multumesc pe aceasta cale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ionel,
Cătinel, Colacu a luat-o pe urmele lui Bombonel Poponel Găurel: Daca pe PRR eliminarea inechitatilor nu va aduce dreptatea si majorarea, va insemna esuarea, iar pentru Colacu va insemna sa rateze, pe viitor cu PSD, guvernarea!

Leon spunea...

Ce zicea Premierul pe 31 august despre propunerile PSD:
"Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, după ședința conducerii PNL, că nu a discutat cu PSD și ministrul muncii Marius Budăi despre măsurile sociale anunțate, inclusiv creșterea pensiilor și a salariilor dorită de social-democrați. Președintele PNL spune că „este o distanță foarte mare de la vorbe la fapte (...) de la a fi responsabil și un populism care nu are ce să caute astăzi în comunicarea cu cetățenii"..!
10%, era populism, dar 15% cum s-o numim ??

Viorel spunea...

Doamna Brenda. Cu scuzele de rigoare, dar s-ar părea că nu prea le aveți cu indexarea pensiilor la civili comparative cu pensile militare. Vă redau mai jos prevederile legale pe cele 2 legi:
Legea nr. 263/2010 art. 102, alin. (2): Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent.
Legea nr. 223/2015 art. 59, alin. (1): Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.
Analizând cele două alienate la capitolele MAJORARE (majorare 100% din rata inflației), INDEXARE (cu 100% din rata medie anuală a inflației), ADĂUGARE (50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut), EXISTĂ VREO DIFERENȚĂ ? NU. DIFERENȚA O FAC POLITICIENII PRIN ACORDAREA DE PROCENTE DIFERITE, PENTRU CĂ, UNA ESTE SĂ-ȚI ATRAGI LA VOT 5.000.000 DE PENSIONARI CIVILI ȘI ALTA APROAPE 200.000 DE PENSIONARI MILITARI. MIȘELIE POLITICĂ PE FAȚĂ ȘI DISCRIMINARE ORDINARĂ.

Mihai spunea...

O mare rusine pentru Romania si români să le stabileasca Banca Mondiala dupa ce lege să ia pensii.
Rusinea rusinilor mai neispravitilor de la butoane.

akord 75 spunea...

@Ionel
Pt ca multi evita sa o spuna hai sa fiu eu ghita contra:
Nasol !!
intrebare:
Cand in istoria ei BM a adus ceva "cu plus" in viata oamenilor de oriunde?
Am cautat si n-am gasit decat obligatii de toate felurile de la cele politice la cele economice(mai ales acestea din urma).
sa nu uitam ca BM este "copilul" FMI cf conventiei de la Bretton Woods si ele impreuna converg spre FED-ul american.
Deci de la infiintare din 1957(parca) ziceti ceva de bine.
Fara a fi catastrofic nu vreau nici sa ne imbatam cu apa rece....asa ca tuturor le recomand un pic de circumspectie poate chiar un optimism dar foarte rezervat.Pt ca trebuie vazute si consecintele pe termen mediu si lung.Baietii astia au muuulta rabdare pana sa ajunga sa te jupoaie pana la a saptea piele.Dar odata jupuit al lor esti!!
Cred ca ultimii 30 de ani sunt edificatori in domeniu,ca Romania a mai lucrat cu FMI si BM in perioada asta.....sau a fost "lucrata"
Instant imi aduc aminte de E.Constantinescu(tzapul) in anii '96-99.A fost vai de curul nostru. Si gagiul e bine mersi la institutie infiintata special pt el cu fonduri de la buget(Institutul "blabla "... studiul Levantului) El director doua rude directori adjuncti plus pensie profesor universitar plus drepturile conferite ca fost sef de stat masina,garda spp,consilier,birou studiu, indemnizatie etc etc....
ce dracu ii mai trebuia si Studiul Levantului la dom profesor geolog(de bolovani:)))
El a "lucrat"cel mai puternic dintre toti presedintii, cu FMI si BM
Pai nu ?? Ca doar s-a nascut la Bender cunoscuta si ca Tighina (vedeti harta)
Cred ca nu mai are rost sa va spun ca a fost si secretar PCR.
Priviti anii si spuneti ce alte conditii ar fi trebuit sa indeplineasca pe vremea aia:)))
La data de 19 iulie 1956, în același an s-a înscris la Facultatea de Drept a Universității București. Obține Diploma în Științe Juridice în 1960 și după îndeplinirea stagiului militar la Piatra Neamț își începe activitatea ca judecător stagiar la Tribunalul Regional Pitești, secția economică.
pam pam!!
PS Vedeti ca banii n-au miros? Pt FMI si BM n-a contat,doar eu sunt mai fraier

akord 75 spunea...

Na ca asta imi scapase!
Unul din ultimele gesturi făcute în calitate de președinte al României a fost grațierea lui Ion Coman, cel care condusese reprimarea revoluției din 1989 la Timișoara (73 morți)

akord 75 spunea...

Radeau unii de base cu plicuri si cu biletele...
Acum nu misca ABSOLUT NIMIC de la guvernoi pana nu se primeste ordinul in plic de la varza aflata la" brucsel"
Priviti indiferent de directie sau domeniu si va convingeti:
Totul e ceea ce semneaza ursula p*lii&co (prim ministru de facto al Ro) dupa care se trece la executare(era sa scriu "executie")
Macar atat i-a ramas lui Ma-ciuca ---executarea intocmai si la timp a ordinului/elor
Pe vremuri se permitea expresia "Nu am inteles,va rog sa repetati"
Acum gata nu se mai pune nici problema asta. Se apuca sa execute ordinul fara ca macar sa inteleaga ce face/nu face....
Ma rog la cat il duce "capatzanosul" i-ar fi si greu sa inteleaga
PS Ati observat ca dupa ce KWJ a spus-o pe aia cu 15% ma-ciuca a preluat-o din vole' in mai putin de 10 ore?....ba a repetat aproape ad-literam
Inca o dovada a ceea ce a fost intotdeauna.....de parca ar mai fi fost nevoie:)

akord 75 spunea...

Ce ziceam mai sus
Ciuca:Veniturile pensionarilor vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023 în raport cu rata inflaţiei, a anunţat, joi, premierul Nicolae Ciucă.
Acesta a declarat, la finalul unei vizite de lucru în judeţul Dolj, că pensionarii „nu merită să suporte pe umerii dumnealor această povară a inflaţiei”.

......adica exact aceleasi cuvinte folosite de KWJ in seara anterioara
Nici nu ma mai feresc:
asa pe romaneste:.... e de tot cacatul !!

Leon spunea...

Si totusi, Romania este cunoscuta in lume prin rezultatele deosebite obtinute in domeniul sportului:
https://m.ziare.com/bernadette-szocs/bucurie-nebuna-bernadette-szocs-tipatul-fericire-romancei-dupa-victoria-carierei-1767865

Viorel spunea...

Domnule Leon. Bucuria succesului Bernadette Szocs am simțit-o și eu în suflet urmărind videoclipul (m-au trecut fiorii ca la ascultare Imnului National cu diferite ocazii). Păcat că marii sportivi din perioada comunistă și cei rămași vreo 10 ani după 1989 au cam dispărut. Ministerul Tineretului și Sportului prin persoana ministrului Carol-Eduar Novak dă cu stângul în dreptul. Ați văzut atitudinea dânsului din ultima perioadă față de sportul și parte dintre sportivii români. Și atunci de unde performanță. Prin propriile forte și propriile fonduri financiare. Păcat, pentru că România e plină de talente în toate domeniile sportive.

Viorel spunea...

Domnule avianyc. Redau mai jos jurământul Președintelui României depus în fața Camerei Deputaților și a Senatului, în ședință comună, la investire:
“Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.
În jurământ se vorbește printer altele despre „propășirea material a poporului român”. Despre ce propășire materială vorbește președintele, dacă (vorba dumneavoastră) vine Banca Mondială să ne facă legile în România ? Noi nu suntem în stare sau fugim de răspundere pe o viitoare lege proastă dând vina pe străini cum au mai făcut și alte guverne cu ceva timp în urmă.
Apoi. S-a discuta la TV și în presa online precum că România să renunțe la suveranitate. Așa a declarant doamna: „Alina Gorghiu senator PNL – cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană – aceasta face un anunț în Parlamentul României că țara NOASTRĂ trebuie să RENUNȚE la SUVERANITATEA ei, în condițiile în care până acum România a pierdut cam tot ce era mai important pentru libertatea și bunăstarea ei”. Este cumva consiliera dumneavoastră și datorită multitudinelor de atribuții va luat din prerogative ? Cu ce drept se bagă peste atribuțiunile dumneavoastră și ce măsuri ați luat împotriva dânsei, membră a partidului de suflet. Nu ne putem juca cu suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României.
https://www.nationalisti.ro/alina-gorghiu-discurs-halucinant-a-cerut-ca-romania-sa-renunte-la-suveranitate-in-favoarea-ue/

Gogu Pintenogu spunea...

akord 75, un fost șef al meu ar spune apropos de repetirul lui Măciucă, ce face omul face și maimuța!

Gogu Pintenogu spunea...

Am uitat, nu că acel Klaunus ar fi un mare om!