Un produs Blogger.

sâmbătă, februarie 25, 2023

Peste 33 de milioane de afișări de pagină

91 comments

 Blogul a debutat pe Blogger în luna septembrie 2013.

Prin cele 4 014 articole și prin cele peste 163 000 de comentarii, blogul este o adevărată cronică a măririi și decăderii pensiilor militare din ultimii 10 ani, privită prin ochii administratorului dar și ai miilor de cititori care au contribuit la informarea pensionarilor militari...și nu numai.

Din statisticile Google Analitics, de la începutul anului blogul a fost accesat de 85 000 de utilizatori, din care utilizatori noi 66 000. Se deduce că blogul are un număr constant de cca.  9 000  cititori.

Ca o concluzie, niciodată, în cei zece ani, sistemul pensiilor militare nu a fost atât de dezechilibrat precum este acum, după  6 ani de aplicare a OUG 59/2017, act normativ odios prin care a fost eliminată ACTUALIZAREA -operațiunea  care menținea echilibru între pensiile militarilor din generații diferite. Citind comentariile din ultimii trei ani, oricine sesizează discordia dintre pensionarii mai vârstnici și cei din noile generații. 

Din păcate, CCR i-a mai prelungit viața, alaltăieri, cu încă o lună,  celui mai nedrept act normativ care a reglementat vreodată pensiile militare, după celebra HG nr. 735/2010, a lui Boc,  de aplicare a L 119/2010.


91 de comentarii:

Semaka spunea...

Mulțumim d-le Huhu pentru administrarea acestui blog.
La cât mai multe postari interesante nouă pensionarilor și comentarii de la obiect

Leon spunea...

@Huhu Rezea, FELICITARI si la cat mai MULTE ACCESARI !!
PS. Nu uitati sa depuneti la ANAF, Declaratia cu venituri realizate..:)).

Huhu Rezea spunea...

Si mitomăniile unora ca @tehnocrat, mai cunoscut sub numele de @tigri2, cel care în câteva rânduri a reclamat blogul la poliția Google, pentru a fi închis, au dat culoare acestui blog. I se trage de la vriile tractorului cu fofează, cum ar zice @cezar, alt veteran al blogului.

mosmartin16 spunea...

Felicitări, Huhu ! Dacă blogul va rămâne o platformă de discuții contradictorii, dar pe argumente și decență...din care ai mereu a învăța câte ceva...va fi super ! Iar dacă problemele ridicate sunt vizualizate și de anumiți factori importanți...cu atât mai bine ! Doamne ajută !

Unknown spunea...

Felicitări! Pentru toate dezbaterile și comentariile postate! Sunt constructive și edificatoare ! Mult succes pe viitor !

Sensei spunea...

FELICITARI DOMNULE HUHU PENTRU ACEST BLOG, PENTRU INFORMATIILE PREZENTATE, PENTRU ANALIZELE FACUTE SI SUCCES IN CONTINUARE!

Burebista spunea...

Super tare! Va urez,, Tot Înainte! 🍾 🎂 🥂

Jhony spunea...

Vă mulțumim că ne țineți informați cu tot ce se întâmplă în domeniul pensiilor militare și nu numai!

Mihai spunea...

Atentie la Ordonanta nr.130 din 15. 02.2023

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/265153

ca sa modificat /reglementat prin ordonanta și circulatia in sensul giratoriu. Se pare ca dupa noua ” reglementare” va puteti roti pe banda 1 pana la 360*. Nu stiu ce a sustinut acest politist inainte dar sa vezi dupa noua ”reglementare blocaje pe banda 2. Oricum doar vreun tolomac iesea de pe banda 2 fara asigurare si semnalizare.
Ce facem insa cu marcajele de preselectare plasate pe asfalt inainte de intrare in giratoriu care zice regulamentul ca trebuie respectate obligatoriu?
In Hu si inca undeva in Vest am vazut sensuri giratorii care au preselectie pe benzi bine evidentiate inainte cu 50 m de intrare in sens si au banda 1 numai pana la a 2 -a iesire din sensul cu 3,4 iesiri. Tot cu un pas inaitea alor nostri.

https://youtu.be/ssG4Z9dC46E

Au reglementat-o si pe asta precum la energie . De 9 luni nu am primit factura la curent de la Hidro. Sper sa nu intarzie până la prescriere.
Ca la stat , muncesc dar nu gandesc .

@ Huhurez ,nu te lauda (stiu ca este o caracteristica a vecinilor olteni!!!!!) , se pare că mai furași cate ceva si de la PLano !

Unknown spunea...

Felicitari Huhule, ai facut o treaba excelenta! Ne-ai tinut ancorati in realitate privind dinamica pensilor militare si ai avut o mare contributie la informarea corecta pe intelesul tutror a legislatie ce a mutilat si inghetat pensile militzre!
Tine-o tot asa!Trebuie sa iasa ceva! Mult succes!

nastyboy spunea...

F e l i c i t a r i! Masa şi dansul se mai ţin anul acesta sau se amână până ne vor băga pe contributivitate la Sfânta Vineri? Aveţi grijă şi de cei mai trişti ca noi, de cfi, de toată lumea!. Am onoarea să vă salut, hai cu 40. De milioane!

Huhu Rezea spunea...

@Necunoscutule
Azi facem o excepție, dar în viitor nu te mai public dacă nu-ți atribui un nume în contul Google.

Boby spunea...

MULTUMIRII SI LA MAI BINE

Paul Puiu spunea...

Huhule, numai de la mine cate comentarii si accesari ai avut ca le-ai denumit spasmuri!!!
Spasmuri sunt digestive sau cibernetice, la care din ele te-ai referit???🤬🤬🤮✍️

Bruno Simba spunea...

Felicitari si mult succes in viitor.

Huhu Rezea spunea...

@avy
Doar circularistul de la Oradea impuia netul cu filme în care încerca să ne convingă că în sensurile giratorii nu sunt benzi de circulație.
Noua reglementare menține la intrarea în giratoriu prioritatea pentru cei care deja circulă în giratoriu, nou fiind că și in giratoriu se aplică regulile circulaței pe drumurile cu mai multe benzi, adică să semnalizezi și să dai prioritate dacă schimbi banda în sensul giratoriu.
Dacă te-ai încadrat pe banda 1 la intrarea în sens, nu poți continua circulația decât la dreapta sau înainte. Nu poți să virezi la stânga potrivit marcajelor de pe asfalt, de la intrare în giratoriu.
Este obligatoriu să semnalezi la dreapta intenția de a ieși din giratoriu și să dai prioritate celor care circula pe benziile pe care le intersectezi ca să ieși din intersecție.

Huhu Rezea spunea...

@Comisare
Nu sunt obligat să-ți public și comentariile care socotesc eu că nu informează ci derutează cititorii.

A spunea...

@huhu
Speta este prezentata pentru sensuri cu mai multe benzi de circulatie.Acolo liniile dintre benzi pot zi intrerupte.
Ultima marte cu prioritatea e eronata,tu,iesind din sens ai prioritate fata de oricine.Se considera ca vii din stanga.

ifrim spunea...

Nu putea să existe acest blog când eram în activitate să aflu și eu că trebuie trecut în OZU tot ce dă spor la vechime?Aruncarea grenadei,amorsarea încărcăturii de TNT,casarea și delaborarea munițiilor,asanarea poligonului astfel nu pierdeam în contul omeniei ani întregi de spor la vechime!Măcar activii de azi să pună mâna să se informeze să nu fie luați de proști la pensionare.Și să pună mâna să păstreze toți fluturașii de soldă(salariu)să nu pățească ca mine la contributivizare lipsă 7 ani din evidențe și să le bage din burtă!Beliți ochii dacă nu.....Succes blogului!

Mihai spunea...

@ Huhurez
Să ne întelegem , asta de la Oradea este buzoian de fel cu Liceu militar de politie la activ , orientat ca si ”altii ” spre castig pe blog chiar daca si el ca si ”altii” mai si dezinformeaza !!!
Eu ,cel putin nu am indraznit sa circul vreodata in sens fara a considera ca circul pe benzi cu semnalizare si asigurare la schimbarea benzii sau iesire dein sens.
In mod sigur unii vor intelege cu totul altceva din noua reglementare.
Asa ma incadrez eu prin sensurile giratorii din Oradea ( viitorul Frankfurt al RO )sensuri cu accidente in care au fost implicati si politisti si care au starnit discutii aprinse pe retelele de socializare ;

https://youtu.be/h0iV-H_Y2CI

Plus practicarea de fair play rutier ;

https://youtu.be/B1XQfGgwgGQ

Burebista spunea...

A, vezi ca și tu bați câmpii la fel ca și Perțea.. Prioritate în sens giratoriu are decât când se intersectează cu străzile care întra în sens. În spera respectiva autoturismul din sens acea prioritate fata de cel care întra, însă după ce ambii erau în sensul giratoriu circulând în paralel iar cel care circula lângă centrul sensului dorea sa vireze pe următoarea strada la dreapta prin fata celui de pe banda de la bordura nu mai avea prioritate. Doar unii necunoscători interpreta ca avea prioritate pe3ca intrase în sensul giratoriu mai devreme decât cel de pe dreapta... 2 în cazul în care drumul în sensul giratoriu nu are marcaje (benzi) desenate atunci dacă lățimea drumului este mai mare și permite deplasarea simultana a 2 autovehicule se considera ca se circula pe 2 RÂNDURI iar regulile sunt la fel ca la circulația pe benzi.. Rândul 1 înainte și la dreapta, Rândul 2 Înainte și la stânga. Nici în acest caz cel de pe rândul 2 nu poate tăia fata celui de pe rândul 1 dacă dorește sa vireze la dreapta, mai dă o tura de rond și se încadrează pe rândul care trebuie la fel ca și la benzi.

Burebista spunea...

Huhurez, mai umbla la setări sa nu mai apară chapta ala când vrei sa postezi... Nu cred ca postează pe aici vreun robot.. 🤣

cristian idu spunea...

Felicitari! Zilnic intru si ma informez, multumesc.

Doru spunea...

Nota 10

Paul Puiu spunea...

Pensiile în Alianță I

Vreți în Alianța Atlanticului de Nord ?Toate obligatiile de natură salarială și de pensii asumate prin aderare trebuie respectate!

PENSIONAREA CADRELOR MILITARE

Turcia:
- Ofiţeri inferiori: vârsta: 41-48; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
- Ofiţeri superiori: vârsta: 41-52; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
- Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului

Italia
- Ofiţeri inferiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 25-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
- Ofiţeri superiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
- Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80% din ultimul salariu brut.

Ungaria
- Ofiţeri inferiori: vârsta: 45; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
- Ofiţeri superiori: vârsta: 50; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
- Generali: vârsta: 55; pensia: 60% din ultimul salariu brut.

Belgia
- Ofiţeri inferiori: vârsta: 51-52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
- Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
- Generali: vârsta: 58-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 80% din ultimul salariu.

Franţa
- Ofiţeri inferiori: vârsta: 52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
- Ofiţeri superiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
- Generali: vârsta: 57-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);

Germania
- Ofiţeri inferiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
- Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
- Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;

Marea Britanie
- Personalul militar beneficiază de o legislaţie proprie privind pensiile diferită de cea care reglementează pensiile personalului civil;
- Militarii beneficiază de pensii militare de stat;
- Pentru a beneficia de pensie integrală, perioada de serviciu militar trebuie să fie de minim 30 de ani;
- Pensia se calculează pe baza celui mai mare salariu anual pe care militarul l-a primit în ultimii 3 ani de serviciu.

Olanda
- Valoarea pensiei reprezintă ultimul salariu brut x 1,75% x numărul de ani de serviciu.

Polonia
- Ofiţeri inferiori: vârsta:50; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
- Ofiţeri superiori: vârsta: 55; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
- Generali: vârsta: 60; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
S.U.A.
- legislaţia privind pensiile militare este diferită de cea care reglementează pensiile civile;
- pensia se calculează în funcţie de anii şi lunile în serviciul militar, data trecerii în rezervă, categoria de forţe, modul de executare al serviciului militar şi baza de calcul, stabilită ca medie a salariilor cele mai mari în ordine descrescătoare primite în 36 de luni, oricare ar fi acestea, în decursul serviciului militar;

Pensia militara medie in unele state membre NATO:

Pensionarii militari români au o pensie medie de 600 de euro, cea mai mică dintre pensiile de serviciu din România.
În comparație cu pensiile militare ale militarilor altor țări membre, este de remarcat faptul că în Ungaria, Cehia şi Polonia, pensia militară medie este dublă – 1200 de euro.
Pentru toate celelalte ţări membre NATO, pensia medie este 3.200 de euro, iar în SUA de 5.632 USD/lună

Mihai spunea...

Păi daca o luam asa de-a valma doar Huhurez si Zelenski ce mai obtin ”succes dupa succes” !!!
Ca atare nu ma pot abtine să nu-i fac cu nocazia acestei aniversari un cadou aratandu-i ca sunt un ”European pacifist ” nicidecum ”rusofil ” cum gresit imi pune etichete .
Am montat chiar o camera de filmat in exterior pentru a intelege mai aprofundat inclinatiile europene vestice. Revin si cu alte capturi ,deocamdata atat.

Vizionare placuta ;

https://youtu.be/cJheIUHz07s

https://youtu.be/79wzrxJlcGE

Avand ghinionul sa gasesc drumul blocat spre partii din cauza instabilitatii zapezii am constata cu amaraciune ca romanii nu au gasit alt refugiu decat in cluburile cu jocuri de noroc . No comment !

reddog spunea...

Rambo se știe că e cam sifon.
Critica acest blog și dincolo pe blogul partener al lui Cezar.
Multi i-au spus sa nu se mai încordeze așa se tare.
Nu de alta dar i se poate crapă maieul.
Arma penitenciare apreciază acest blog cu toate că Huhu (fost la arma ochiu' și timpanu') o mai ia uneori așa prin stuf. 😁

A spunea...

@bure
Total deacord,eu insa ce am spus?😂
Circulatia in sens e ca si pe oricare alt drum la schimbarea benzii iar la iesire ai prioritate .Asta am spus sau nu?🤪
Am afirmat eu ca agentul a avut dreptate in trecut?NU.
Comentul a fos la postarea lui Huhu ce priveste schimbarea de abordare in lege.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

@ Leon
Din câte ne spune Huhurez ,fituica ”Prăzaria” ar cam fi pe profit.
Sper că Ciolacu știe si va renunta la taxa aia pe profit deja anunțată a fi aplicata in vederea cresterii bugetului la pensii.

Cezar spunea...

La multi ani cu sanatate !
Era momentul sa anuntati ca "Iepoca majurilor" s.a incheiat!!

A vazut tot mapamondul cît "ieste "ei de competenti
In traducere:
Ne.au facut de kk..peste tot!

Viorel spunea...

Cum adică ? Tehnocrat zis și tigri2, rambo2020, 21,22 și tot așa, ne-a sabotat blogul fiind turnător la poliția politică ? Atunci să propunem să-i fie confiscată pensia și să rămână doar cu indemnizația de poet (50% din pensie).

Silver spunea...

Super!

Silviu spunea...

Felicitări dle H pt noi rezervați este cea mai bună sursa de informare

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Pop Iuliu spunea...

Felicitări!
Asta demonstrează că Adminul blogului muncește, se informează, analizează, exprimă opinii argumentate despre problematica pensiilor militare de stat,construind de unul singur unica platforma de informare și dezbatere a acestor probleme.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani, blog de necesitate pentru a pensiilor dreptate! La multi ani, @Onorabile admin si va inchin un pahar de vin, ca si in cinstea camarazilor aflati in ale nedreptatilor chin si venin! Fie ca, pentru fiecare, Hotararea Curtii Constitutionale sa ne aduca mai multe parale in buzunare si sa ne umple cu fericire si sarbatoare sufletele care acum sunt triste si goale! Reiterez cu sinceritate profundă ca, daca Hotararea va fi potrivnica, la o adica, nu-i nici o grozavie si nici nu ma mai sperie, ne mai fiindu-mi frica de tot ce ma doboara si Dumnezeu ma ridică, nici de ceea ce tooot ma loveste cu lasitate sa n-am parte de sfanta dreptate in lumea asta urată... Doamne, ajută!

Paul Puiu spunea...

Subiectul pensiilor militare a născut multe controverse, iar politicienii l-au folosit în discursul public, în funcție de interese, dar scopul meu ca și rezervist militar, este de a informa și de a atrage atenția asupra inechităților și discriminărilor tuturor celor din sistemul de apărare, siguranță națională și ordine publică.

Având în vedere că au fost respinse sistematic în ultimii ani, amendamentele aduse în Parlamentul României la proiectele legislative privind pensiile militare de stat, în actualul context, în care coaliția ar urma să ”rezolve” problema reformei pensiilor mai multor categorii socio-profesionale, prin adoptarea, în parlament, a unui proiect de lege, militarii în rezervă sau în retragere, din toate structurile de apărare și siguranță națională, solicită să se țină cont de următoarele principii:

-actualizarea cuantumului pensiilor militare de stat ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional şi/sau solda de funcţie/salariul de funcţie al militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, în procentele stabilite şi în funcţie de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie, precum și indexarea anuală cu rata inflației, așa cum este legiferat și la celelalte categorii profesionale de pensionari ;

-renunțarea la plafonarea diferențiată și discriminatorie a cuantumului pensiei militare de stat, comparativ cu celelalte categorii profesionale de pensionari;

-legiferarea, prin menționarea și stabilirea în viitoarele acte normative, a faptului că toate pensiile plătite de la bugetul de stat, au la bază principiul contribuției la bugetul de stat, așa cum sunt și pensiile militarilor, care sunt un rezultat al contribuției pe timpul carierei militare sub forma "contribuției individuale" (CIB), sumă vărsată la bugetul de stat, dar care nu este asimilată ”contributivității” de societatea civilă sau de judecătorii CCR.

Guvernanții și politicienii, la presiunile UE și Băncii Mondiale, "lucrează" la un nou proiect de lege a pensiilor, unde sa fie cuprinși toți "pensionarii" României, inclusiv cei din domeniul apărarii, ordinii publice și securității naționale.
Ceea ce NU ne spun guvernanții și politicienii noștrii, fie din necunoaștere, fie din rea voință, fie din "dorința" de a ne ascunde intenții de partizanat politico-electoral, este faptul că unii cetățeni ai țării au desfășurat activități doar în baza Codului Muncii, iar cei din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, suplimentar și în baza unor legi speciale și reglemetări specifice, care sunt uneori asimilate, dar ”exceptate” cu prevederile art. 42, alin. 2, lit. a din Constitutia Romaniei.

Deși activitățile noastre s-au desfășurat sub regimuri juridice diferite și este constituțional, etic și legal ca și pensiile să fie sub reglementări juridice diferite (diferențele, limitările și constrângerile constituționale între cele două domenii de activitate sunt numeroase, fiind reglementate în legile și statutele profesionale după care ne desfășurăm activitatea).
De aceea, singurii cetățeni români care ar trebui să beneficieze de pensii militare sunt cei care și-au desfășurat activitatea, în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, iar cei care si-au desfășurat activitatea doar în baza Codului Muncii să beneficieze de pensii de la sistemul public de pensii, știut fiind faptul că toate categoriile de salariați indiferent de domeniul de activitate, sunt obligate prin legislații diferite să contribuie prin taxe și impozite la bugetul de stat.
Preluare Facebook🫡🫡🫡🫡

hankook spunea...

Felicitari!Mereu informat si la obiect.Sanatate maxima si succes pe viitor !

A spunea...

🥸ce ma mananca limba azi,pfffff,dar mai stau,mai stau...tarabostes..turma ...aha...mai astept ,mai astept...

Huhu Rezea spunea...

@Paul Puiu
O fi normal ca un militar care plătește CIBS 25% din solda brută timp de 25-30 de ani să ia pensie militară mai mică decât altul care plătește CIBs numai 15-20 de ani?
Așa e reglementat în actuala lege.
Ce zici?
Apropo, ce ai de împărțit cu colegii polițiști care își desfășoară activitatea sub contracte de drept civil?

MIȘU spunea...

O informație pe câte am primit o astăzi la ora 15.30 de la un grup de rezerviști (arma tancuri)care la rândul lor au informația din sânul PSD. Cică, Ciolacu&Ciucă, de dragul banilor din PNRR, au căzut de acord sa sacrifice pensiile militare.
Se vorbește de o scădere cu procente cuprinse între 25 și 30 % .
Noi rezerviștii,avem nevoie de un lider să mobilizeze pensionarii militari și să ieșim din case la proteste .
Altfel......

Huhu Rezea spunea...

Acesta a fost comentariul șters de @tennocrat,alias @tigrii 2, hurzicarul...
Aici nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul râmâne în memoria blogului.


tehnocrat
10:42 (acum 5 ore)
către eu

tehnocrat a adăugat un comentariu nou la postarea dvs. „Peste 33 de milioane de afișări de pagină”:

Huhu,FELICITARI !
La cat de multe cu rugamintea sa mai ''schimbi macazul'' doar cu procese ale acelorasi indivizi care ,deja,au cunostinte cat un avocat cu experienta numai ca nu castiga nimic palpabil "o perdere de timp,bani si nervi'' vorba unui idiot in viata. Crezi ca inafara de cei 4-5 camarazi mai intereseaza pe cineva procesele sulii/Scrie ceva de interes pentru toti, fa analize, mobilizari ,exemple etc.Si, mai lasa deoparte lingusitorii, detractorii si scandalagii care te elogiaza doar ca sa le publici aberatiile de incult cu pretentii.
""Succesuri ", in continuare "stimabile',"onorabile" si alte epitete slugarnice.

Leo spunea...

Faptul că temele Gazetei se succed precum zilele, indică un aspect mult mai important decât cel peste 33 de milioanele de accesări.
Indică că AMABILUL , este sănătos TUN și nu are alte griji rele.
Așa să râmâi onorabile , sănătos , cu freza deasă și grizonată și cu multe teme în meniu de acum înainte.
SUS SĂ AVEM INIMILE !

Maria spunea...

Felicitari și mult succes în continuare! Urmăresc zilnic ceea ce postați,mai ales noutatile care apar in privinta pensiilor militare și pentru asta VA MULTUMESC SI VA DORESC MULTĂ SĂNĂTATE!

Mihai spunea...

De remarcat că a inceput să fete ”Facultatea de gandire” a lui Cezar !!!!
Bineînteles asistata de cotoiul vagabond ”Tigri 2” !
Dureros si periculos fenomen !

In alta ordine de idei, gașca si moșii din tribul Huhurezian absorbiti din greu de setea de dreptate in ale legiurii la pensii ,calculatiuni peste calculatiuni , variante peste variante scoase la mezat, nici nu au remarcat cred că a fost cutremur in Ro.

Relu spunea...

Blasfemie! Nu au pensiile pe contributivitate tarile din NATO? Si pare ca au doar ofiteri.

Huhu Rezea spunea...

@Misu
Sa facă oricum Ciu și Cio, numai să nu uite să le calculeze și în sistemul contributiv, conf L 263/2010 si a L 127/2019.

xmax spunea...

@MISU
Pai scade scade....dar cei carora li se aplica acel OUG59, deja au scazut cuantumul pensiei...ce sa mai scada cu 25% sau 30%

Credeti ca este normal ca celor carora li se aplica acel oug59 sa li se mai reduca cuantumul pensiei???

reddog spunea...

Ciu&Cio sa nu uite și de acordarea ajutoarelor și soldelor compensatorii.
Rambo și Cezar au luat mormane de ajutoare.
Atunci nu erau cu echitatea în guriță.
Erau ocupați cu număratul mormanelor . 😁

Leo spunea...

Poate că ar trebui să-i JELBĂRIM pe cei din parlament dar și la CE și BM , cu propunerea ca în textul noii legi a pensiilor militare JALON 2015 ,
SĂ SE POATĂ OPTA pt. MODUL DE CALCUL AL PENSIILOR MILITARE ÎN PLATĂ ȘI VIITOARE, și în baza NOII LEGI a PENSIILOR DIN SISTEMUL PUBLIC JALON 2014.

nr. 1 spunea...

Sa fim seriosi, informatia cu scaderi de 25-30% nu pare credibila, e data pentru sperietura. Daca s-ar calcula conf L263/2010 SI L127/2019 , cele mai multe ar creste.Poate ar scadea cele de 5 cifre insa nu toate ci cele cu cuantumuri excesiv de avantajoase( de principiu cele peste 12000-13000) !

A spunea...

@ nr.1
Cele mai multe ar creste din care?,Nu ii mai da cu 263 si 127 ca e clara treaba.Am pus moderatorului 2 intrebari ,la care nu mi-a raspuns.Nici nu trebuie ,eu am inteles,cum am inteles si faptul ca trebuiesc calculate in paralel si pe contributivitate pentru a alege cei mai in varsta cuantumul mai avantajos.
Daca 60% dintre noi avem intre 40-70 de puncte x 59 si cat o fi,cam cat crezi ca iese pensia?

Huhu Rezea spunea...

@Hurzicar
Soluția pe care o propun eu de calcul concomitent, atât contributiv, cât și procentual, ca la magistrați, va fi colacul de salvare și pentru gulerați, tocmai pentru e evita desființarea pensiilor militare.
Dacă pensiile magistraților sunt aliniate la contributivitate, aliniate vor fi și cele ale militarilor dacă sunt calculate la fel.

Mircea pierde vremea pe la televiziuni cu lozinci răsuflate care nu mai conving pe nimeni.

MIȘU spunea...

În atenția domnilor xmax & nr.1
Eu am postat ce am auzit, dacă guvernanții vor aplica legea 263/2010 s au legea 127/2019, s au vor calcula după altă metodologie impusă de BM și CE, nu știu.
Dar ce se știe este că respectând jalonul 215 , nu se va elimina inechitățile din pensiile militare,ci rolul acestui jalon este de a scădea aceste pensii.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
costel spunea...

Felicitări! Succes în continuare!

Victor spunea...

Va mulțumesc pentru acest blog! Este singurul loc unde se mai pot găsi informații concrete despre pensiile militare! Odinioară mai aflai câte ceva pe pagina Sindicatului Militarilor... Acum nici acolo nu mai e nicio activitate. Iar așa zisele Asociații ale Rezerviștilor sunt sub nivelul de penibil. Asociații conduse și populate de lingăi ai politrucilor ce au adus haos în sistemul de pensii.
Citesc și comentariile. Unele foarte bine informate, altele chiar dușmănoase.
Nu renunțați!

laurentiuakm spunea...

Felicitări dle Huhu și succes în continuare. Vă urmăresc frecvent, chiar dacă nu prea comentez.

Huhu Rezea spunea...

Cred ca Marian Enache, președintele CCR, i-a atenționat pe Ciu și Cio că mai au o lună la dispoziție în care pot să repare legislativ, pentru viitor, consecințele eliminării din circuit a OUG 59/2017.

A spunea...

@ tehnocrat tarabostes neinfricat.
Bre ne’a asta ,nici nu stiu cum sa ma adresez,TARABOSTES ,am inteles de la ultima lectura,nu vorbesti tu si cu baietii tai aia destepti,ofiteri de nadejde ai armiei geto-dace, sa nu mai mearga prin platouri , le curg balele cand vorbesc,cu atat mai mult la cloaca aia infecta ce tu ii spui post Tv?Eu zic cam asa,la cat de dibaci te consideri tu,zeificat al vechii Dacii,de ce plm. nu ai realizat nimic in 6 ani de zile de cand schiorlai pe forum sub diferite pseudonime?Daca esti atat de dibaci si nadejde rasarind ca ghiocelul deasupra noroiului in care se scalda “turma “ si “idiotii de serviciu”,mai tataie,altfel nici nu pot sa spun pentru ca esti un “erou necunoscut”,vorbeste tu cu camaradul tau C de la guvern sa ne resolve si pe noi fraierii si slugile ce in conceptia ta aducem asanale aici pe forum.
Am inteles ca esti mare fondator de partid prin Ro ,mda,ce …te gandisei sa ajungi si tu la ciolan,asa-i?Hahaha,ti-e foame bre,ti-e foame?
Observ ca esti cult si iti displac prostii,asta-i viata bactere destoinic,nu te pune nimeni sa lecturezi prostiile noastre de blog,parerile tale insa ai putea sa le impartasesti prietenilor sau cunoscutilor,cei care iti agreaza o astfel de abordare.Ti-e frica cumva sa nu-ti iei vre-o smetie peste plisc si te racoresti prin preajma ,asa-i nu?
Ai idei geniale,le transmiti cunoscutilor pentru sustinere,aha,cam de 6 ani ai idei geniale,pai monser,alea se numesc IDIOATE daca in atat timp tu si cu ideile tale geniale nu ati reusit nimic.Imi pare rau sa o spun dar fiind IDIOATE si tu batrane “ofiter de nadejde” al armiei geto-dace nu poti fi GENIU ci…….
PS:Daca tot te autointitulezi Tehnocratul,Prea Marite cam ce domeniu te reprezinta ?
Tigri2 si Rambo ,am inteles,metehne vechi ,unde ai luptat bre…in berarie cred.?!
Am o curiozitate de turma,Tarabostesu-ul cui te crezi?
Vezi ca ai simtome de dementa.La varsta ta se vindeca cu pamant galben.
Cu drag, un membru din turma.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aveti, dreptate, @Onorabile, si chiar asa cred ca e cu pauza asta de Hotarare a CCR, ca cei doi Ciu-ciuci gugustiuci sa faca reparatii cruciale la pensiile militare vs oug 59.
Acum, mai jos, pareri si pareri, care mai de care, despre pensiile militare!

https://politicaapocalipsei.net/2023/02/22/desfiintati-armata/?amp=1

Duma Gheorghe spunea...

Felicitari!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

kanald.ro/cine-sunt-persoanele-care-vor-avea-pensiile-taiate-decizia-a-fost-luata-de-guvern-20294705#section-0

csej spunea...

HUHULE@cand voi vedea un proces pe tema pensiilor castigat personal de tine?
Viorel@ nu zic ca Rambo nu e demn de criticat dar legat de etnia lui puneti botniță la gura.E posibil ca sa fie rodul unei familii mixte deci poate cand vrea sa fie român sau maghiar.Nu e exclus să fie român maghiarizat sau țigan unguresc.E treaba lui.
Numai dracul stie ce ni se coace privind pensia.Daca tot ne gândim la pensie o luam din loc.

Huhu Rezea spunea...

Mirciulică a și spus o prostioară... cum că CASS-ul restituit este impozitat de 2 ori, luat de valul exaltat al altui pensionar civil.

Leon spunea...

A mai zis ca da in judecata Guvernul pentru aceasta impozitare dubla..!!!
PS. Ati remarcat ce regie jalnica a facut realizatoarea in interviul cu ministrul Budai, lasand impresia ca este in Direct ??

Radu spunea...

Felicitari dle Huhu Rezea si succes in continuare

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va asigur, dragii mei, ca acest dandy, Merdenea Budigai, este cu mult mai versat veros, mincinos odios si viclean ca un varan decat decat orice lăbăral dodolan! Atat le suceste, invarteste si ne ameteste din coadă de pește incat, dupa ce a terminat de ,,explicat'' intr-un stil filozofic sofisticat si complicat, ramai cu gura cascata, uimit si crucit ca nu ai inteles absolut nimic! Dar chiar ca absolut nimic din acest amalgam de discurs fentos din buric! Degeaba Dl. Col. Dogaru si-a varsat focul si amaru' cu o cruntă sarada si amenintarea ca se va iesi in strada, ca tot n-a reusit sa-l faca sa inteleaga care sunt durerile amare care revolta rezervele politiste si militare!
Citindu-l printre randurile serpuitoare pe politicianul care se da mare, cand nu doarme, numai prin telefoane cu ciocofoane in toiul noptii la măritatele doamne, pentru a cersi servicii nedemne, dupa care sotii sa-l certe si sa-i ceara conditii de distantare mai ferme de aceste femele, am inteles si va zic ca nu se vrea chiar nimic, si suntem fentati cu dibacie vicleană sa nu ne prindem ca ni se pregateste pana la primavara o mare ,,papară,'' incat toti muștarii o sa ne sara cand noua lege a pensiilor o sa apara, si poate ca doar asa o sa ne auda si o sa ne vadă cand o sa iesim cu totii, revoltati, la Guvern si pe strazile din Capitală, cat si in toate orasele din intreaga țară!
Sunt siderat si de mousiu Ciolacu ca ne ocoleste si fuge de noi, ca de dracul, si cand este prins pe cate o carare ocolitoare si intrebat de pensiile militare, are un raspuns viclean pentru fiecare intrebare, tot atat de sucitoare si ametitoare, ca si omul cazut in freza linsă si data cu ulei, ca pupaza moțată din tei, Merdenea Budigăi!
Cine oare, din toata politica mare, ne mai poate ajuta cu o rezolvare de indreptare, dar si o cat de mica majorare la pensiile acestea militare, care au ajuns pentru noi in faza de injosire si dezonoare?!

Florin spunea...

Mulțumim pentru paleta de informații oferite prin grija ta. Sănătate și răbdare!
Pensii decente și viata de calitate pentru toți cititorii și colaboratori!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un sfat hâtru sa se treaca de faza nașpa si uratu,' de la un postator neutru: Cine se crede ,,tarabostes,'' cu moț sub fes, daca nu stie sa se faca inteles, nu e mai bine să... mucles, cu celeritate, sa nu mai atraga comentarii pline de aciditate si sa produca ilaritate?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca intermediar, postez aceste randuri, care nu-mi apartin, rugandu-va, @Onorabile sa-mi permiteti aceasta mijlocire de suflet:
,,De la @Necunoscut pentru @M, cu toata consideratia si camaraderia'':
-*Pana vor veni zile mai bune, vor mai fi destule triste!*

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

petitieonline.com/iniiativ_legislativ_avand_ca_obiect_modificarea_i_completarea_legislaiei_privind_pensile_militare_de_stat_i_notificarea_parlamentarilor_alei_indiferent_de_culoarea_politic

totoiany48@gmail.com spunea...

Felicitări SANATATE MULTA sa puteți tine piept problemelor,mai ales asupra celor venite de la noi , postacii!
Tot respectul meu !

xmax spunea...

@Leon
Buna observație privind regia de RAHAT
Vai de mama lor de analfabeți functionali
Singura soluție asa cum sa mai spus, declanșarea unei REVOLTE majore în toate județele din tara! Altfel, cu aceste scursuri politice nu se poate.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pana si intr-o zi cu trei milioane de vizionari am sarbatorit-o cu reglari de conturi si rafuieli cu gioleli si stucheli, pornite de la un cuget necugetat caruia nu-i intra in cap ca, parul alb si varsta inaintata, nu trebuiesc compromise niciodata cu egocentrisme de tip pusca si cureaua lată si căprărisme de armată de alta data, o uzanță bolsevica ratată, izvorate din acele aere super fraiere de superioritate in degradare ce-l face sa se incaiere, cat si acea ingamfare de cocosel plin de el si bezmetic la cerebel... Nu-s nici stalp de catedrala, nu-i de mine nici o scofala, nu ma numar printre genii evoluate si nu-s formator de opinii elaborate ca sa va dau cu anumite demagogii expirate pe spate, ca un ipocrit, dar cred ca s-a depasit inmiit situatia ciudata de a se remarca a cincea-a spiță la roată, cu toata nesimtirea greu tolerata, de catre cineva care-si vrea onoarea patata si degrada, si-i spun camaradereste o povață, scuturandu-l de-o toartă: Dar opreste-te, omule, naibii, o data!...

Huhu Rezea spunea...

@Cornele
Care 3 milioane? Mai pune 30!
D-ta te kiș în chișoare?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, pardon si scuze! 30.000.000 FARA AER COMRIMAT SI SILICOANE IN BALCOANE!

RD spunea...

La mulți ani, blogului!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alkan spunea...

Felicitări! Mulțumesc!

Paul Puiu spunea...

Huhurez spunea:
Soluția pe care o propun eu de calcul concomitent, atât contributiv, cât și procentual, ca la magistrați, va fi colacul de salvare și pentru gulerați, tocmai pentru e evita desființarea pensiilor militare.
Dacă pensiile magistraților sunt aliniate la contributivitate, aliniate vor fi și cele ale militarilor dacă sunt calculate la fel.
Huhule de ce crezi tu ca solutia propusa de tine nu a fost valabila si agreata inainte de adoptarea L 223/2015??!!🤔🤔🤔
Eu am sa iti ofer cate raspunsuri simple:
1. In primul rand magistratii au ajuns sa fie o specie protejata de lege ca flora si fauna Romaniei de cand fostul MJ Stoica a prostit restul clasei politice din care el facea si el parte pentru interesele tuturor magistratilor cat si ale lui de fost magistrat, ca sa devina o astfel de casta, ceea ce pentru militari si politisti a fost si este interzis, intrucat nici un ministru MAN sau MAI nu a avut capacitatea intelectuala si forta politica, exemplu Ghiocel Ciucanu, sa faca ceva cat a ocupat functia de ministru MAN, MAI sau prim ministru, atat pentru activi cat si pentru rezervisti si in retragere!!!
2.Datorita statului lor, obtinut in societate cu ajutorul clasei politice, aceasta specie de magistrati a obtinut o imunitatea de supergalactici pe care o impun in contradictie cu toate prevederile constituției sub obladuirea CCR si a politrucilor de parca restul cetatenilor sunt analfabeti inclusivi militarii si politistii!!!
3.Urmarea obtinerii statutului de clasa superioara datorita clasei politice din care fac parte o gramada de fosti magistrati, au obtinut diferite privilegii pe care militarii si politistii nu le-au dobandit niciodata, unul dintre privilegii fiind nivelul de de salarizare superior fata de restul bugetarilor, fiind justificat de faptul ca cica infaptuiesc justitia si pentru a nu fi coruptibili trebuie sa aiba un nivel superior de salarizare, de parca indeplinirea atributiilor lor de serviciu, potrivit fisei postului nu ar fi trebuit sa includa obiectivitatea, onestitatea, integritatea, etc numai daca s-ar impune a fi stimulati financiar in plus fata de restul bugetarilor, inclusiv fata de militari sau politisti, de parca pentru magistrati nu erau valabile a fi aplicate infractiunile de coruptie daca ar fi incalcat legea!!!
4.Deci in conditiile unei salarizari de nivel superior, la care militarii sau politistii nu vor visa sa ajunga vreodata, cum sa poti aplica o lege a pensiilor ca in cazul magistratilor???
Huhule fii realist, nu poti adapta o lege identica ca in cazul magistratilor pentru militari si politisti pentru ca gradul si nivelul de lor salarizare este net superior si legea pensiilor magistratilor este total diferita!!!
Concluzia finala este ca atata timp cat militarii si politistii, atat activi cat si in rezerva sau in retragere, nu vor avea un statut egal sau la acelasi nivel cu cel al magistratilor in societate nu se va ajunge niciodata ca sa se poata calcula sau stabili pensiile militare pe aceleasi criterii sau principii de calcul asa cum se aplica in cazul magistratilor pentru ca clasa politica lor le-au acordat multe privilegii, unul dintre acestea fiind salarizarea superioara care evident creaza si un nivel superior si la pensii, fapt pentru care pentru militarii si politistii acest mod de calcul este total incompatibil!!!
Huhule trebuie sa intelegem odata cu totii ca si modul de stabilire al pensiilor magistratilor este tot un privilegiu superior acordat de clasa politica, care pentru restul lumii, inclusiv militarii si politistii rezervisti sau in retragere nu este niciodata valabil sau compatibil!!!!!!
Asta e realitatea Huhule, trebuie sa fim realisti si sa nu ne mai comparam cu magistratii pentru ca militarii si politisti rezervisti sau in retragere nu au acelasi statut sau drepturi in fata clasei politice!!
Acest fapt s-a realizat numai datorita clasei politice, carora magistratii le vor fi vesnic recunoscatori si le vor respecta dorintele politice ca pe niste simple ordine!!!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡

Sorin spunea...

@viorel
Unul din indicatorii normalității intr-o societate cu minorități etnice este procentul căsătoriilor mixte. În pofida a aceea ce viseaza, manipuleaza si acuza politicienii maghiari și cei cu cetățenie romana, în România procentul de casatorii mixte, și as adaugă eu foarte reușite, între etnia maghiara și romani, este mare. Prin comparație, procentul de casatorii mixte în Serbia, între albanezi kosovari și sârbi, înainte de razboi, era de 1%.
Am scris asta pt a sublinia din alt punct de vedere exemplul dat de dvs.

Liviutatarush spunea...

Da, e Tudose, ala cu OUG-ul, pare ca si-a pus cenusa-n cap! Aici le zice bine, parerea mea!
https://www.youtube.com/watch?v=iSvlPUYo5u0&t=1s de la minutul 11.00

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu nu-s moțat, impăunat si ingamfat, ca un mititel invechit la prăjit in proțap sa ma cred un herou ca la jăratic e pus un bou proaspăt si nou, si recunosc ca imbatranirea la ovalele cu traiste triste si riduri ca pliurile de la fuste cam imi joaca feste funeste, ca in loc sa scriu 33 dă meleoane am scris doar trei meleoane dă vizualizari ginitoare ale cadrelor pe jos si călare, sau ca in loc sa comand un tort desert si dăștept cu vreun obiect alungit si erect, pentru Anilu a mea pe 1 Martie, de ziua sa, am pus sa scrie in loc de ,,Lamulti ani, Anilu, dragostea mea'' ci doar searbăda ,,La multi Ana,'' in pana mea cu tot cu prostia mea!
Stiu eu cam de ce am gresit, de dracul ischitit, pentru ca vanzatoarea galeșă si cam aprinsă si gureșă s-a ginit la mine putin cam cotit, des din stresinile genelor a clipit fericit, cu un suav ciripit mi-a vorbit si la comanda tortului s-a cam codit ca sa treaca mai mult timp de palavragit si reciproc de evaluat cam cu ce ne putem lauda ca tinem secret sub buric, pentru apetit sau pohtit la botic!
Dă suparare, ia sa va mai bag acilica un link dă postare in care sunt cadrate si penziile brotăcare si in asteptare de recalculare si actualizare:

https://www.stiripesurse.ro/banca-mondiala-propune-impozitare-partiala-pentru-pensiile-speciale-altele-decat-ale-primarilor-parlamentarilor-sau-militarilor_2808785.html?utm_medium=notification&utm_s

M spunea...

@Huhu Rezea

Cu materialul clientului: "O fi normal ca un militar care plătește CIBS 25% din solda brută timp de 25-30 de ani să ia pensie militară mai mică decât altul care plătește CIBs numai 15-20 de ani?"

O fi normal ca doi militari, unul cu solda dublă față de a celuilalt datorită sporurilor primite pentru misiunile îndeplinite (și de aici și plătind CIBS dublu) să aibă aceeași pensie "echitabilă, bazată doar pe elementele comune" așa cum propune cineva pe aici (și pe care îl susțineți frenetic?).

O nedreptate nu se îndreaptă printr-o altă nedreptate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pai, @Onorabile, sa indrepte PSD prostia!

Liviu PO spunea...

@cornelius flavius ifrim
Prin urmare,i-au mai pacalit o data pe ce de la BM...Au pus varianta actuala cu cele mai mari beneficii pentru protipendada alaturi cu alte trei variante prostesti,adica inacceptabile pentru BM...Prin urmare, varianta cu 45% tot din laboratoarele MAN a plecat (noroc cu BM ca i-a dat in gat).Asa ca ar fi bine sa nu ne mai complicam cu vise de genul "pica para malaiata" pentru ca nu se va intampla niciodata asa ceva...Asta sa le fie invatatura de minte generatiilor viitoare cum sta treaba cu democratia coloniala...Despre solutia la oug,au amanat ca s-o ticluiasca cat mai bine (o sa ne tinem de burta la ce ras o sa ne apuce cand vom vedea motivarea deciziei de respingere).

akord 75 spunea...

Traducere pe intelesul tuturor ,pe scurt, la ce spunea P*** Puiu.
"Eu zic sa ne multumim cu ce avem"

Paul Puiu spunea la 26 februarie 2023 ora 08:20(material imbarligat pt satisfacerea intereselor personale si zapacirea cititorilor)