Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 26, 2023

Actorul, cântărețul, activistul Harry Belafonte a murit la 96 de ani

36 comments

 

"Noi suntem Lumea!!!"-colaborarea muzicală a mai multor
 staruri pentru a strânge bani pentru a contracara foametea din Etiopia.
Născut în anul 1927 în Harlem-ul  New-York-ului,  din părinți jamaicani, Belafonte a întâmpinat dificulțăți în finalizarea studiilor e liceu din cauza unei tulburări de dislexie, greutate în a pronunța, scrie și înțelege  un text.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial,  s-a  alăturat Forțelor Navale Americane, ceea ce i-a oferit și stabilitate după ce a abandonat liceul.

„Marina a venit ca un loc de alinare pentru mine”, a spus Belafonte pentru Yes! „... Dar am fost mânat și de credința că Hitler trebuie învins..."

Confruntat din plin cu segregarea rasială  manifestă în SUA în prima jumătate a secolului trecut, Harry s-a înrolat în mișcarea anti-segregaționistă alături de  reverendul Martin Luther King.  Chiar el spunea că a devenit activist înainte de a se afirma ca artist. 

Harry a cântat în anul 1961 la învestirea ca președinte a lui Kennedy. 

Si activitatea sa a contribuit la înlăturarea de jure a segregației rasiale în SUA prin Legea drepturilor civile din anul 1968.

A fost un activist de stânga, vizitându-i pe Castro al Cubei și pe Hugo Chavez al Venezuelei. La o asemenea întîlnire a afirmat că  "președintele Buch este cel mai mare terorist". A denunțat derapajele verbale ale președintelui Trump.

In 1996 s-a vindecat de cancer de prostată.

A fost căsătorit de 3 ori, ultima căsătorie fiind  în 2008 cu Pamela Frank.

36 de comentarii:

mosmartin16 spunea...

O legendă a vocii calde...

Burebista spunea...

Huhurez... 🤣
Ai găsit cea mai proasta comparație... Fata de vârsta la care se sting... Și mor camarazii nostrii indiferent de armă...
Eu dacă as trai pana la 94 de ani.. As fi super tare fericit bucuros și împlinit.. 🤣

ifrim spunea...

D'asta nu trăiesc eu sănatos!Dacă prin absurd aș trăi 94 de ani exista riscul să-mi supraviețuiesc copiilor.De ce sa suport asemenea durere,legea firii a statuat invers!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Burebista, concret si pe scurt, a spus totul, luandu-ne la toti maul! Asa este...

Huhu Rezea spunea...

@Bure și Cornel
N-am făcut nicio comparație!
V-am pus o melodie cântată de vedete în vogă când voi încă nu vă născuseți. Mulți nu știau că mai trăiește.
Cred că este printre ultimii veterani în viață ai Marinei Militare a SUA din Al Doilea Război Mondial

Cezar spunea...

Trupetii blogului vizavi de Harry Belafonte in ritm cu halucinatiile lui Huhurez si mos martin privind situatia de la pensiile romanilor vizavi de situatia din finantele statului date in gard de legile de pus osânză siingrasat bugetari ale uneia aciuita ca primarita si ale unuia unuia care acum se prezinta pe yuotube ca mare bucatar.
Măi trupetilor si militienilor , am pretentia de la voi sa fiti cu un pas inaintea presei romanesti mahalagizate la care participa si asa zisi specialisti militari si să aduceti un ultim omagiu celui pe melodia caruia ”SHAKE SENORA” a luat NADIA COMANECI la Montreal primul 10 la exercitiul de la sol din istoria gimnasticii MONDIALE SI OLIMPICE.

https://youtu.be/QGm6rcUmkkE

Melodia a fost aleasa de Nadia impreuna cu Geza Poszar ,coregraful lotului national de gimnastica a Romaniei antrenat de Bela si Martha Karolyi.
In 1984 Bela Karolyi a incercat din pozitia de antrenor al echipei de gimnastica a SUA să o ”cloneze” in rolul Nadiei pe gimnasta Mary Lou pe aceeasi melodie insa fara succes .
Harry a fost un mare luptator pendru drepturile celor napastuiti de ”teroristii nr.1” (citat din Harry) ai planetei vizavi de un Huhurez care inca nu pricepe ce ni se intampla si dece ni se intampla.
Huhurezule ,stai flexat ,emisarul ”Exportatoarelor de Democratie” in America Latina nu-ti aduce prosperitate si nici nu le schimba convingerea din ce s-au convins deja. Problema exportatoarelor de democratie cu tancurile si taburile consta in faptul ca țarile BRISC (fara noii cu cereri de aderare) au depasit PIB -ul celor din clubul dominoului G7 iar
regele dolar este in pericol de a fi sugramat.

Calinmihaib12 spunea...

..în textul TOPICULUI..NU EXISTĂ nici
o "comparație",ci un scurt ISTORIC al vieții lui Harry BELAFONTE..!

Arfy spunea...

Huhu, adevăr grăiești! O voce inconfundabilă din perioada tinereților noastre! Recunosc, nu știam că mai trăiește dar uneori îi ascultam melodiile! Nu trebuie sa fim invidioși pe cei care ating vârste venerabila, ba dimpotrivă, să fim bucuroși că au atins anii respectivi! Prin vechiul testament erau enumerați unii care atingeau 800-900 de ani! Posibil ca în vremurile dmult apuse, numărătoarea anilor să fi fost făcut după numărul recoltelor sau mai știu eu cum... nu comentez că nu am date științifice dar o fi fost posibil pentru că structura celulelor ar fi fost alta. Tot asa de bine este posibil ca în vremurile noastre să ajungem prin tehnologia genetică la asemenea vârste! Că o glumă: vezi poveștile românești cu Făt Frumos! Și dacă n-a fost doar poveste? Ne putem pune întrebări!

Arfy spunea...

CFI, aprobând-l pe Burebista, nu faci altceva decât să scoți invidia din voi doi! Ce legătură are Belafonte cu pensionarii militari! Dacă vrei să vezi un alt adevăr, fără o vizită la un spital de oncologie, mai întâi de vârstnici și pe urmă la unul de copii! Îți spun sigur că îți schimbi orice părere de viață!

Huhu Rezea spunea...

@cel care își spune @cezar
Urât din partea ta să reacționezi, schimbându-ți contul cu numele unuia care nu te suferă.
Textul îți trădează identitatea.

Calinmihaib12 spunea...

"Cezar":
..nu te bucura..că "PIB-ul" țărilor din lumea a.."n"-a ("BRISC"?) ar fi depășit pe cel al țărilor industriali zate, pt. că..și dacă ar fi reală.. "depășirea" (?), ea ar fi NERELEVANTĂ (!),atât timp cât "banii",tehnologiile , "materialele" și how-know-ul sunt "migrate" din țările "G.7", și, în plus NIVELUL DE TRAI e mult în urmă..în "BRUSC", ca să nu mai amintesc și faptul că (încă...,nu e o vorbă în vânt..!)..LIBERTATEA de orice fel = VALOAREA de căpătâi a tuturor democrațiilor..!= în țările BRISC= e OPRIMATĂ..LETAL..! ceea ce nu e cazul în țările industrializate (chiar dacă, pe ici ,pe colo, sunt tendințe și manifestări "autoritariste" ale autori tăților din statele industrializate din G.-7..!)

mosmartin16 spunea...

Cezărică tată, care oi fi tu ! Despre ce halucinații vorbești bre ?! "Că cum te esprimi" pare c-ai băgat ceva cam mult trăscău pe gâtelniță !🤣🤣🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, e o laudabila postare de evocare pentru o stea stralucita a lumii muzicale, de foarte mare valoare, insa ma refeream, vis a vis de asta, doar la ce spunea @Burebista, cu o oaresce tristete si indignare, referitoare la varstele tinere la care mor cadrele militare, ca daca artistul a fost o viata fericit, multiplu implinit si peste 90 de ani atrait, la cat suntem noi de stresati, abuzati, intristati si terorizati la pensiile militare, toate conduc, cu intristare, catre grabirea noastra catre inmormantare, ca o comparare intre vietile de artisti si ale cadrelor militare...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Arfy, m-am explicat si @Onorabilului asupra subiectului. Nici o intentie de egoism si invidie, ci doar comparandu-ne vietile, si anume, la ele, lungimile, fericirile si trairile, multi dintre postatori nefiind nascuti in vremurile acele cand eu il admiram si-l ascultam cu multa placere...

Huhu Rezea spunea...

@Cornele
Ca de obicei, n-ai răbdare să citești un topic întreg.
Depinde și de materialul biologic al fiecăruia dintre noi.
Belafonte a supraviețuit mulți ani după un cancer de prostată.
Nu cred să fi avut o viață mai trepidantă ca a lui Harry.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, La asemenea scris de om cult si documentat multilateral, @Cezar ar trebui sa-si schimbe gradul si creierul cu unul de Plutonier!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, iac-asa, involuntar va apropiati de zicerea mea, si anume ca banul si lipsa de griji, aievea, aduce longevitatea si fericirea, ca daca eu aveam acel cancer, in aceasta saracie, de mult eram pe nasalie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

FOARTE IMPORTANT DE RETINUT CEEA CE PANA ACUM NU S-A STIUT CE A PUTUT SA FACA UN PARTID SABOTOR SI CIUFUT, CARE, CU PROCENTUL DIN PIB PENTRU PENSII, MAFIOT IN JALONUL 114 NE-A ,,FĂCUT'':
https://www.stiripesurse.ro/romanii-trebuie-sa-stie-ministerul-investitiilor-si-proiectelor-europene-dat-in-judecata-pentru-secretizarea-informatiilor-din-pnrr_2890790.html

Alexandru spunea...

Dumnezeu să îl odihnească, un cântăreț deosebit și cu o muzică cum greu se mai produce astăzi. Cumva devenim nostalgici când îmbătrânim și ne aducem aminte de tinerețe, copilărie și viața fără de griji.

În altă ordine, Huhu ține de aici soluție de la CA Craiova, cea cu celeritatea
https://portal.just.ro/54/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=5400000000185715&id_inst=54
După cum spuneam, un incident procedural

anonim spunea...

Calinmihaib12 spunea...
La cum "explicati" in postarea de la ora // 26 aprilie 2023 la 16:06 n-as putea spune ca ganditi ca un "dinozaur" dar oricum ati ramas la perioada anilor '70
Dati-o naibii de treaba a trecut o juma de secol de atunci.Priviti in jurul dvs! Desi stetoscopul e inca folosit de ceva timp au aparut si tomografiile si operatiile cu laser
Habar nu aveti "ce este,cu ce se ocupa si cu ce se mananca BRICS"
Mai nou se si extinde si urmeaza moneda proprie.....adica lumea nu a ramas intepenita la nivel mao-tze-dun,unii dintre noi, da
Noapte buna!!
PS Si mai cautati si alte surse nu doar cele oficiale ale lui Trădanis 📞

mosmartin16 spunea...

Verba volant, scripta manent ! Dincolo de ceea ce ne place ori nu...iată răspunsurile - rezultate din decizii, reglementări - prin prisma următoarelor întrebări : 1. Pensiile de serviciu pentru anumite categorii pot fi eliminate ? Răspuns : "suprimarea, prin intermediul unor legi cu regim special, a pensiilor de serviciu pentru anumite categorii de beneficiari sunt conforme cu dispozițiile Constituției" ( Decizia CCR nr.900/2020 - punctul 115, cu trimitere la Decizia nr.784/2018 ) ! 2. Care sunt categoriile de pensii care se acordă în sistemul pensiilor militare de stat ? Răspuns : "a) pensia de serviciu ; b) pensia de invaliditate ; c) pensia de urmaș ( art.14 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat ) ! 3. Până unde poate merge o eventuală reducere a cuantumului pensiei militare ca urmare a integrării acesteia în sistemul public ? Răspuns : "Totodată, prin Decizia Curții Europene a Drepturilor Omului din 7 februarie 2012...s-a arătat că "integrarea pensiilor de serviciu in sistemul general de pensii, chiar dacă acest lucru presupune o diminuare a cuantumului pensiei acordate cu 70% nu aduce atingere art.1 din Protocolul adițional la Convenție" " ( Decizia CCR nr.900/2020 - punctul 112 ) ! S-auzim de bine, că de rău...mai mereu auzim ! Gând bun, cu sănătate !

CEZAR spunea...

Cezar spunea...
Trupetii blogului vizavi de Harry Belafonte in ritm cu halucinatiile lui Huhurez si mos martin privind situatia de la pensiile romanilor vizavi de situatia din finantele statului date in gard de legile de pus osânză siingrasat bugetari ale uneia aciuita ca primarita si ale unuia unuia care acum se prezinta pe yuotube ca mare bucatar.......
====================================================================
Evident ca este un IMPOSTOR (oare)..!!!
Dupa modul abrupt ..in care ataca subiectul..nu pote sa fie de cit ..cel mai dastept ofiter ..la cap..si care are o pensie consistenta din ..Congo...hihihi...
Este nebunaticul de Iulian Mares...

CEZAR spunea...

CEZAR
Fotografia mea

Vedeți mărimea completă

Pe Blogger din decembrie 2010

Vizualizări profil: - 24099

Blogurile mele
Blog ,,Space ARMYA - International"
Despre mine
Sex Masculin
Profesia Militar
Locația Timisoara, Timis, România
Linkuri Clip audio
Filme preferate Documentarele bine facute!
Muzica preferată Din fiecare cate putin!
Cărți preferate Al treilea val, Socul viitorului, Razboi si contra razboi-Alvin Toffler/ Dimineata magicienilor-Introducere in realismul fantastic de Pauwels siBergier
=========================================================
Si asta-i impostorul !
Cezar
Fotografia mea

Vedeți mărimea completă

Pe Blogger din aprilie 2023

Vizualizări profil: - 35

Blogurile mele
Cezar
Despre mine

anonim spunea...

Evident Ciuzarica,evident!!
Pe tine nu te duce nuca sa gandesti asa de mult.Tu de-abia poti vorbi
Dupa primele 5-6 cuvinte ne-am dat seama 😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Mojulica, ca atare, sa se desfiinteze denumirea de pensii militare țuțălare, care sunt azi o mare dezonoare pentru orăcăitoare, prin cuantumurile care ne sunt drepturile calcate in picioare în mlaștinile plutitoare, si sa fie inlocuita cu denumirea de pensii alimentare cu ajutoare sociale sa ne ajunga si de șervețele, hartie igienica si săpun de spumat clismele, sa ne igienizăm păiejeneriile-arahnidele si afidele, care ne-au impaienjenit si ne deranjează flatulările, dar nu ne platesc si chiriile...

Arfy spunea...

Cezar, Mareș este prea mare și elegant domn! Nu coboară la stilul "Cezarilor". "Vina" este a lui Huhurez pentru că i-a postat aiureala gândirii! Acu' fie vorba între noi, la câte tâmpenii, injurii etc ai publicat... ți-ai găsit finul! Tu ești nașu'!

A spunea...

@ Calinmihai
Uitati-va cu atentie la baietii astia 5 din urmatoarea foto!Conduc 40% din populatia lumii si evident cele mai mari economii emergente!Mai nou,inca 19 state si-au depus candidatura pentru a adera la BRICS!
https://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/21333/21827149/1/de-la-lula-la-imping-sefii-brics.jpg
PS:Lasati povestea cu migrarea tehnologiei,retineti...TOATE RESURSELE PRINCIPALE SE AFLA IN TARILE LOR!
Daca nu ne mai dau materii prime ne intoarcem la carul cu boi!!!!Ce spuneti....cam ce se intrezareste in viitorul destul de apropiat?Oare care este adevaratul interes al G7 prin expansiunea continua spre EST?

Cezar spunea...

Harfy
Nu contest !
Intrebare: de ce nu mai publica ?
Ii este cumva rusine de ceva ??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezare, cretina intrebare! Nu de rusine, ci de furie pe tine ca-l faceai de bacanie, cum m-ai facut si pe mine ca sa te simti in sine mai bine, ca dupa o manno per membre agitatto semper ejacolatto!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu va faceti desertaciuni ca se vor autoflagela aceste mortaciuni sa-si taie din bunaciuni:
https://4media.info/austeritate-pentru-romani-premierul-ciuca-ramane-si-cu-salariul-si-cu-pensia-de-43-de-mii-de-euro-pe-

mosmartin16 spunea...

Of, Cornelius ! Te-ai grăbit ! A trece - eventual - pensiile pe contributivitate nu înseamnă scăderea tuturor cu 70% ! Prin contributivitate, unele pensii pot crește, altele pot scădea ! Ceea ce rezultă din acel 70% e procentul maxim de reducere - spus de CEDO - care ar putea fi aplicat în cazul trecerii pensiilor de serviciu în sistemul public ! Bineînțeles că el vizează cuantumurile mari ale pensiilor de serviciu existente ! Este o posibilitate maximală, nicicum un obiectiv de atins ! Sper să înțelegi !

CEZAR spunea...

@/IFRIM-
Am spus ceva NEADEVARAT ?
In ceia ce te priveste pe tine sau pe Mares ..pensie MERITATA !!
Ma asteptam sa se lupte cu reactiunea userista...sau cu UE BM..etc..
NB
A Corneliunson...
Felicitari pentru insanatosirea INSTANTANEE ! Sper ca si ..doamna tot asa !
Ce face o casa noua primita moca..echipata dupa standarde UE...Voucere de toate felurile ,colegi trasi pe sfoara...etc/.
Apropo
Semestru asta ce baga UE..la ajutoarele alimentare...
Ca am vazut un vecin..care la fel..calare pe motor ...aducea Uleiul cu ..BAXUL...
Tot asa bre...luam si noi exemplu..si Mares....hi hi hi ...

CEZAR spunea...

Arfy spunea...
Cezar, Mareș este prea mare și elegant domn! Nu coboară la stilul "Cezarilor". "Vina" este a lui Huhurez pentru că i-a postat aiureala gândirii! Acu' fie vorba între noi, la câte tâmpenii, injurii etc ai publicat... ți-ai găsit finul! Tu ești nașu'!

26 aprilie 2023 la 20:46
-----------------------------------------------------------
Remarci accentul de schizofrenie din ceia ce spui..incercind sa-l lingi pe m-ARES?
Ori este un .."prea mare și elegant domn! Nu coboară la stilul "Cezarilor"
Ori HUHU..este DI VINA " pentru că i-a postat aiureala gândirii! ......
Hotaraste-te ...HARPY....

CEZAR spunea...

@/mosmartin16 spunea..
DAR PLX-199...de ce nu-ti place matale...???
Este de inspiratie SUA...si se poate transforma intr-o veritabila lege a pensiilor MILITARE...repet MILITARE(ARMATA) !

GO spunea...

@CEZAR. Ti-am mai spus ca nu este așa in SUA, dar tot repeti ca o moara stricata! Pl-x 199 nu este de inspiratie provenita din armata SUA. Legea pensiilor militare in SUA are ca baza acordarea procentului de 2,5% din ultima solda actualizata la zi, pentru fiecare an in serviciul militar. Fara echivalari cu serviciul politienesc sau cu vreo vechime in serviciul civil sau alte smecherii.

Intelegi care este baza acum? Daca ai 20 ani in serviciul militar (vechimea minima in SUA), ai pensie militara de 50% din solda actualizata. Daca ai 40 vechime in serviciul militar, ai 100% din solda actualizata. Iar daca ai 45 ani vechime, depasesti 100%, se pastreaza algoritmul.

In practica, mai mult de jumatate dintre militarii americani nu ajung la vechimea minima de 20 ani pentru a beneficia de pensie militara. Adica, pleaca din diverse motive din sistem, fara drept de pensie militara. Iar cei care raman in sistem, se pensioneaza predominant la o vechime de 20-25 ani in armata, atat rezista. Maxim 10% din personal reuseste sa treaca de 25 ani in serviciul militar.

PS: Britanicii au adus un plus. Au cam acelasi sistem ca americanii. La britanici vechimea minima este 18 ani, iar procentul pensiei este de cca. 3,6% pt. fiecare an in serviciul militar, din ultima solda.

Plusul adus de britanici este acela ca le da pensie si la cei cu mai putin de 18 ani in serviciul militar. Dar numai la implinirea varstei de 65 ani. Si tot 3,6% pt. fiecare an in serviciu. Adica daca ai stat doar 2 ani in armata britanica, ai si tu o pensie militara de 7,2% din solda actualizata, cand faci 65 ani.

AȘA CĂ NICI PL-x 199, NICI VREO ALTĂ LEGE DIN ROMÂNIA, NU AU SI NU AU AVUT VREODATA CEVA IN COMUN CU PRINCIPIILE PENSIILOR MILITARE DIN SUA SAU DIN VREUN ALT STAT. DIN CAUZA CA IN ROMÂNIA APAR NISTE SMECHERII TRADITIONALE:

1) Exista personal "dedicat" fara vechime suficienta in serviciul militar si care in disperare de cauza, baga in completare vechimea intr-un serviciu civil, ca vechime necesara obtinerii unei pensii militare. Iar acest personal actioneaza sa NU fie acordat procent pt. fiecare an in serviciul militar.

2) Exista "smecheria" echivalarii serviciului politienesc cu cel militar. Inadmisibil in alte state NATO.

3) Inconștienta politicului si a justitiei față de însemnatatea serviciului militar si caracterul discriminatoriu al acestuia. Si aici ma refer la militarii obligati sa efectueze serviciul militar, in discriminare vadita față de ceilalți cetățeni. Este greu sa ii dai 2,5% lui Tilică ca tara l-a obligat sa faca stagiul militar? Nu, nu este, este iresponsabilitate.

4) Cele de mai sus se preteaza si pt. inconstienta cadrelor militare. Care nu au stiut sa isi atraga populatia civila de partea lor.

Cezar spunea...

G.O.
Detaliaza..PLX-199..si analizeaza beneficiile CORECTE..PRECUM SI MINUSURILE !