Un produs Blogger.

joi, aprilie 06, 2023

Comisia Europeană către Guvernul României: respectați-vă angajamentele!

70 comments


Sustenabilitate, contributivitate și echitate sunt principiile de reformă lansate de guvernul liberalo-useristo-udemerist. 
Precizarea blogului:
Recalcularea pensiilor militare, precum cele ale magistraților, este singura măsură care evită depopularea instituțiilor militare prin actualele prevederi de pensionare anticipată.

70 de comentarii:

Marcell spunea...

@HuhuRezea
"Recalcularea pensiilor militare, precum cele ale magistraților, este singura măsură care evită depopularea instituțiilor militare prin actualele prevederi de pensionare anticipată."
Sunt oare singurul care nu înțelege cum se evită depopularea instituțiilor militare prin recalcularea pensiilor generațiilor anterioare?!

SorinDaniel spunea...

Răspunsul Comisiei Europene a fost clar:Nu se amesteca în politica salarizării și pensiilor statului.Este o manipulare ordinara a celor aflați la putere pentru a câștiga capital electoral.Trompetisti lor sunt cei din mass-media care beneficiază de indemnizație (pensie)speciala de care nimeni nu vorbeste(aproximativ 15000).PSD tremura, deoarece AUR ii suflă in ceafa.Am vazut sodajul in Craiova real PSD 31%,AUR29%.Deci.....

Alexandru spunea...

Nu va fi nicio depopulare a instituțiilor publice știi bine Huhu, altele vor fi consecințele
Mai întâi ar trebui să fie majorate semnificativ salariile celor ale căror pensii speciale vrei să le reformezi, apoi să desființeze aceste pensii și să se treacă pe contributivitate indiferent de tagma socială în care se activează
Pensiile militare pot fi calculate pe întreaga carieră fără probleme dpvp, însă cei care sunt afectați direct nu vor dori aceste lucruri deoarece și ar pierde privilegii
Probabil că cel mai mult suferă cei care în 6 luni alese sau 1 lună aleasă, după caz, au băgat la greu cu sprijinul conducerii ore de noapte, sporuri salariale diverse, Oscar etc, vă înțelegem dar din cauza domniilor voastre am ajuns în aceste vremuri în care toți strigă pe noi pentru că suntem și numărul cel mai mare chiar dacă valoarea pensiei medie este cea mai mică.
Vor mai suferi și cei care au puțină vechime efectivă în muncă, dar nu poate să fie toată lumea fericită în același timp așa că...
În toate cazurile, se impune că vârsta să crească la 65 ani, cu posibilitatea reducerii celor 13 ani grupa I de muncă, astfel încât la 52 de ani să fii tânăr pensionar și nu la 47 ani
Toate bune vă transmit și nu uitați, suntem în postul Paștelui

vasile iosif spunea...

Dacă se va trece la calculul pensiilor militare pe principiul contributiv va mai exista plafonare??
Sau cate puncte ai atata se va plăti?

Huhu Rezea spunea...

@Marcel
Păi nu este logic că dacă se recalculează și pensiile în plată, trebuie să fii un prost ca să ieși anticipat la pensie în loc să mai rămâi pentru a-ti îmbunătăți vechimea și punctajul?

@Sorin Daniel
D-ta pari a fi un trompetist al celor care nu vor unificarea calculului pensiilor militare pentru a elimina actuala segregare dintre generațiile de militari.Nu te-a lăsat cu răceală pe șira spinării respingerea proiectului L4/2023 de către AUR ân Senat?

@Vasile Iosif
Cuantumul calculat contributiv nu poate fi micșorat prin plafonul de 85% și nici prin cel de 58,5% . Asta este principala ciudă care îi roade pe ciucanii care s-au grabit să părăsească unitățile neterminați și cu clasări medicale mincinoase de inapți.

GO spunea...

Atacurile asupra pensiilor militare au la bază CORUPȚIA! Este vorba despre contribuția la Pilonul 2 de pensii obligatorii, unde companii private de asigurari joacă miliarde de euro. Cum acest pilon este obligatoriu doar pentru contribuabilii la sistemul public, vă dați seama ce mană cerească sunt pensiile militarilor dacă ar fi trecute în sistemul public!

Iar proba supremă este aceea că nimeni nu zice ca de exemplu, militarii să fie contributivi, dar să aibă sistem propriu la fel cum au dreptul avocații și popii. Ci musai contributivi la sistemul public, pt. ca doar contribuabililor la sistemul public li se vireaza contributii la Pilonul 2 gestionat de șpăguitorii de la asigurări.

Așa că înapoia campaniei pentru trecerea militarilor in sistemul public, stau marii asiguratori de la Pilonul 2.

GO spunea...

@ HH. Duci aceiasi campaniei egoista pentru contributivitate. Dar noi mai avem si rude in sistem. Cum explici tu unui militar activ facut contributiv, ca el nu poate sa contribuie decat din salariu, iar un profesor si din leafa, dar si din veniturile proprie sale firme? Pe care militarul nu are voie sa o dețină?

Huhu Rezea spunea...

@GO
In spatele campaniei este și nevoia de echitate în calculul pensiilor militare, indiferent de algoritmul de calcul.
Este de pomină perplexitatea unui maistru chimist de la Oltchim, cu pensie contributivă de aproape 7 000 lei, când a văzut cuponul unui colonel, cu vechime efectivă de peste 40 de ani, cu o pensie de numai 4000 lei. A răspândit știrea prin întreg cartierul pentru a-l ridiculiza pe cel acre se laudă că el are pensie militară
Vechile pensii militare au rămas de batjocura contabililor și juriștilor din sistemul militar.

Petrut spunea...

Talonul unui Colonel Rez.cu pensie 3373 ron ar fi provocat mai multe discutii cred ...

GO spunea...

@ HH. Așa cum am mai spus. CE a reținut doar esența contabilă. Și anume că trebuia micșorata suma totală necesară plății pensiilor (per total, adică speciale + contributive).

Iar acest fapt nu se poate face decât prin reducerea decalajului între media pensiilor speciale și media pensiilor în sistemul public. Adică, prin diminuarea cuantumurilor tuturor pensiilor speciale, încât media lor sa ajunga la media din sistemul public și care este de ... 1739 lei. CE nu este interesată de decalajul între pensiile a 2 militari pensionați în perioade diferite. Ci doar ca cei 2 militari să fie trasi spre media de 1739 lei a pensiilor lor.

Restul este poveste!

GO spunea...

@HH. Legat de acel maistru de la Oltchim. De când lumea cei din domeniul petrochimic și energetic au avut salarii mari. Azi, de exemplu, un mecanic de intretinere de la Hidroelectrica, nu câștigă mai puțin de 13800 lei ... net.

SorinDaniel spunea...

@Huhurez
Nu sunt trompetistul nimanui, eu doresc aplicarea Lg.223 in forma ei,nu modificata,actualizarea pensiilor militare,atat.Iar cei care viseaza la o pensie bazata pe contributivitate,vise plăcute,nu se va întâmpla asta.Aici fiecare vine cu propuneri de modificare in favoarea lui, dar la mitingul de la sfârșitul luni martie au facut galerie pe net.Iar cu L4 ...sa nu mergem pe fenta.

Unknown spunea...

De unde ai scos pensia asta contributiva de 7000 lei la Oltchim? Salariile erau la Oltchim mici (salariu mediu brut 2013 era 4000 lei, combinatul s-a chinuit ani de zile sa nu se inchida) si chiar daca avea grupa I de munca toata viata sa iei 7000 pe contributiv ca maistru chimist (adica ala a avut toata viata salarii imense ca sa ii iasa valoarea aia!). Inseamna ca maistru tau face parte din cei 139.214 pensionari contributivi la nivel national care au pensia mai mare de 5000 lei din totalul de 4.598.236 pensionari la nivel national(conform CNPP martie 2023). Tare maistrul!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sondaj liberal, care i-a dat jos de pe cal in frezon si in ultimul hal, sa nu mai fie pe val, dar dupa ce vor macelari pensiile militare vor fi buni pentru inmormantare, dupa votare, hadale, ca tare intre dos mă mai doare ca nu vor mai castiga la electorale, caci licheaua tot lichea in picioare cade si moare, in schimb nu mai poate s-o facă maimuța pe hoața, dupa ce i-a fugit angăria cu ața!

stiripesurse.ro/sondaj-sedinta-pnl-surse_2866225.html

Fuflati in vuvuzele si trompețele in urechi la lichele ca se vor recalcula pensiile-gloabele-fefelegele mai mult cu minusurile, decat cu plusurile, dupa ce vor trece Floriile si Pastile, ca sa nu mai fie valabile pomenile cu ajutoarele! Voi vreti majorari cu cocârjări cand mafiile din toate partidele au facut la stat 'jde mii de purjări cu angajari de neamuri bune si neamuri proaste, cum e cutuma clocărimii cu sula in coaste la Oaste? De unde pana, pulpa si pielea mea zgribulea si noua sa ne mai dea cate ceva la teșcherea, daca nici ei nu mai au de unde imprumuta sau fura cu mangla si acum li se sculară, dupa ce îi angajară, că le dă acum papară si a inceput sa-i ejectezea afara, excluznd goangele si poantele sa-si concedieze si mui... pardon, amantele!? Foamea creste, pretul creste insa balta a secat de mult de pește, nu insa si udătura in care sa ne inmuiem mânurile cu gegetele ingemănate in legatura cu măliga, caci ce poate hi mai bun in troacă pentru moacă decat apa chioară de la baltă?

Known spunea...

Olescu, iar te legi de profesori?
Probabil ca ai fost un elev mediocru si bataus?
Asa este? Te-am dibuit.

Known spunea...

Olescule tata,
Te citez: "CE nu este interesată de decalajul între pensiile a 2 militari pensionați în perioade diferite. Ci doar ca cei 2 militari să fie trasi spre media de 1739 lei a pensiilor lor."

Nu este adevarat, documenteaza-te inainte de afirma ceva aiurea!

Known spunea...

GO, zici ca militarii sa aiba contributii la casa lor de pensii ca avocatii si arhitectii?
Pai cat sa se adune contributii de la activi care sa acopere pensiile muultor militari.
Raportul este de 1 activ la 7 pensionari.

Alexandru spunea...

Viorel, recitește ce am scris
Prima oară majorare salariu și apoi trecerea la alt sistem sau format de pensionare
Și desigur cu sporuri cât mai puține
Pentru asta militează și Huhu dar cine să îl bage în seamă dacă unii mai avem rude prin sistem, dacă pricepi aluzia

Caro spunea...

Circula urmatoarea informatie:
"Din culisele întâlnirii de aseară la vila Lac..1.Fără contributivitate2.Exclus calcul pe toată cariera probabil 45% din ultimile 12 luni..3.Limitare la netul din plată..4.Cu grupe procentul ar putea urca până la 55 sau 65% funcție de sporuri..5.Pensia suplimentară max.9%..6.OMM 15..20..25% după noul statut7.Legea se croieste pt activi astfel încât pensia să nu fie mai mică decât netul 8.Nu se întrevede recalculare la cei aflați în plată..9.Excluse orice fel de creșteri doar indexare...06.aprilie.2023 la 00.08"

raul spunea...

Aha,acum constientizati ca vom ajunge la...ajutor social!De cand dracu bat eu toba pe aici!Colonei cu 3 -4000.mineri cu 4-5-6 mii,educatori cu 3-4 mii ,ofiteri superiori ,mr lt col.,cu 2 500 ,3000!Inginer chimist 3 800,siderurgist 4-5000,mecanic locomotiva 6 -7 000!Si cica sa nu ne uitam la ei ,ca-i contributiva!Sa moara Veta?Din 90 pana in 2001 ,contributiva cui????Indice de corectie de 1,41 ,indexare punct dubla in 6 ani mai sa moara ma-sa si de abia 1800 media?Pai scoate-i bai pe puturosi care n- au muncit nici cata scoala au facut si acum sunt la pensie ,sau au pensie de urmas ,ca 1/2 din babe n-au muncit in viata lor ca le-au tinut barbatii acasa!Cu mici exceptii ,comertul si industria usoara ,oropsiti in rest moxi!Sa nu mai crapam de grija lor ,ca ei ne injura non stop!V-am mai spus-o,la doctorita de familie care castiga 20 000 pe luna luand o tensiune si scriind retete si trimiteri,,vai d-l dar numai atat aveti pensia?citind cuponul!Dar credeati,d-na ca am cat mananca rahat aia pe le tv?????
Unknown ,cartonas galben!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
GO spunea...

@Known. Dreptul cu propriul sistem de pensii, trebuie acordat LEGAL oricărei bresle. În caz contrar, pute a privilegii si pensii speciale sub acopoerire, pt. avocati si popi. De ce sa nu aiba si ... șoferii același drept?

GO spunea...

Pâna una alta, PE mi-a transmis că mi-a înregistrat sesizarea. Nr. 0251/2023.

Sunt curios cum justifică partea română, multiplele interdicții de drepturi fundamentale la adresa militarilor. Sau faptul că dintre toți pensionarii, doar militarii au obligații la război.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu va e clar locului, dupa titlul topicului ca, daca se respecta angajamentele si jaloanele din jupânul PNRR, pensiile vor iesi din marasmul inechitatilor si vandalizarilor la care au fost supuse, unele extrem de gomflate si altele stoarse si scurse? Deci, bombardierii si cocalarii, printre care si clocarii cu pensiile cat bolovanii vor fi barbierite si răzute, cele mici si medii mărite! Asta-i treaba cu jalonul care a stapuns pantalonul, de curiozitate, sa vada daca s-a facut putina dreptate cu echitate!

Relu spunea...

@raul: si din pensiile contributive sunt destule care depasesc netul in plata la data pensionarii beneficiarului. O particularitate la civili: poti munci pan aiti vine decizia la militari nu se mai poate asa ca daca ai strans un ban ai d eunde trai daca nu e nasol.
Sa respecte masurile asumate la intrarea in NATO si UE iar aia de la CE sa faca le ei in tara experimente de pe azi pe maine.

Leon spunea...

Mai oameni buni, cand mai veniti cu cifre, nu le mai puneti din burta, sunt date oficiale care se gasesc la rubrica Statistici pe site-ul CNPP !
De exemplu, in Martie 2023 au fost in plata 4,6 mil.pensii civile cu o Pensie medie de 2004 lei, din care 3,6 mil.pensii pentru LIMITA DE VARSTA, cu o Pensie medie de 2244 lei, diferenta de 1 mil.este acoperita de Pensii anticipate, de Invalidutate, de Urmasi, etc...!!

Known spunea...

Citez: "dintre toți pensionarii, doar militarii au obligații la război."
GO, din nou gresesti, nu toti militarii rezervisti au obligatii la razboi.
Ai uitat de rezervistii inapti medical si de militarii in retragere.
Si mai e ceva, militarii rezervisti au pensia calculata la aprox 50% din salariul activului.
Mai este si problema(marunta dupa domnia ta) juramantului militar.
Poate ca juramantul e perimat, s-a modificat de trei ori textul... e adevarat.
In final, pensionarii civili care au facut armata sunt mobilizabili pana la 50 de ani.
Cunosti toate aceste amanunte?

csej spunea...

Totul se învârte în jurul lui Ciuca.Cand se va petrece rotativa se va face asa cum cere UE.Marcel nu-și ratează funcția de dragul lui Ciuca.Daca accepta sa piardă a 3-a trasa pierde si celelalte.
Numai face tu pe desteptul ca stii ce se petrece la Vila Lac.

VICTOR spunea...

Informație primită:

"Pe surse "Din culisele întâlnirii de aseară la vila Lac..
1.Fără contributivitate militari.
2.Exclus calcul pe toată cariera, probabil 45% din ultimile 12 luni..
3.Limitare la netul din plată..
4.Cu grupe procentul ar putea urca până la 55 sau 65% funcție de sporuri..5.Pensia 5.suplimentară max.9%..
6.OMM 15..20..25% după noul statut😲
7.Legea se croieste pt activi astfel încât pensia să nu fie mai mare decât netul
8.Nu se întrevede recalculare la cei aflați în plată...
9.Excluse orice fel de creșteri doar indexare...

06.aprilie.2023 la 00.08.🤫🐟

GO spunea...

@Known. Nu conteaza decât ideea de discriminare. Nu trimiți la război o femeie militar și pensionată, cu vârsta de 63 ani (pe viitor 65). În timp ce milioane de cetățeni cu vârste mult mai tinere stau la telenovele. In milioanele astea intră și pensionari și nepensionari.

Găndeste-te doar la penibilul situatiei. Pe Georgel in varsta de 36 ani, nu il trimiteti la razboi pe motiv ca a depasit 35vani si e prea batran. Dar trimiti femeia pensionata din armata la 63 ani.

GO spunea...

@ Known. Pari să fii unul Bontas. Observ ca ma cam tachinezi. Sesizarea este publica, inregistrata la PE. Cuprinde absolut toate incalcarile de drepturi fundamentale si exerciile de discriminare la adresa militarilor români. Mai departe, vor decide alții cum a fost posibil ca România sa fenteze atât amar de vreme, niște reguli elementare ale democrației.

PS 1: Soldații/gradații în rezervă au până la 55 ani obligații la război. Nu contează, 55 ani este discriminare față de 63.

PS 2: Jurământul militar nu are nicio valoare juridică. Dar dacă veni vorba, dintre toți cetățenii români, doar militarii sunt puși să jure că își dau viața pentru ceilați. Altă discriminare. Și alt abuz al statului.

raul spunea...

Leoane,pt ca ma simt vizat!
Fac ceva pe statisticile lor mincinoase!Am prieten la INS,asa ca te rog!Limita de varsta ,inseamna si limitele pe legile vechi ,adica 55 de ani pe care ne reguleaza astia!
Si acum ,concret!
Cuscru meu ,arhitect 5 700
Prietena de familie ,educatoare 3 100
Prietena de familie ,inginer chimist 3 800,
Var ,strungar 2 800
Vecin ,manipulant uzina 2 400
Cuscru prieten ,mecanic locomotiva ,5 800
Mineri ,spuse de primar Cavnic la tv ,4,5,6 000
Etc
Asa ca haida!Mai adaug matusa ,90 de ani,n-a muncit in viata ei ,pensie urmas dupa unchiul ,pensionar MI,2 500 plus cea de vaduva de razboi si o are mai mare ca mine!
Despre ce vorbim????Voi nu va intrebati neamurile si prietenii???Vedeti ca civilii s-au curvit ...si se tot plang !Cred ca si soacra-mea cu pensia ei de urmas si alte pomeni care le-au dat astia are castig mai mare decat altii care muncesc cum am vreo doua nepoate care lucreza in comert!
Asa ca....!

Viorel spunea...

GO. Una din întrebări trebuia să fie, în câte țări din NATO este aplicat sistemul pensiilor militare pe care vrea să-l impună CE și BM în România ? Și dat ex. din diferite țări cu 75-80-85% + nu mai rețin ce supliment la Norma 12 B.

RD spunea...

@SorinDaniel,

Cum sa nu se amestece Comisia Europeana prin acest PNNR? Fiti si voi seriosi si calculati, asa si bunurile Romaniei vandute la straini n-au fost date lor? Sa nu ne lasam pacaliti! In plus, nu mai credeti 100% in vreun sondaj.

@Alexandru, depopularea institutiilor de forta din Romania este de mai multi ani. Cu cat vedem salariile mici mai ales in primii 5-10 ani de cariera, iar incertitudinea pensiilor militare, cu atat numarul va fi tot mai mic asupra interesului pentru MApN si MAI. In MAI in ultimii 5-6 ani, sunt mii de locuri vacante in Romania. Cu o pensie de rahat, in cel mult 15 ani, nu vor mai avea pe cine sa angajeze, in sensul ca numarul va fi tot mai mic, iar problemele vor deveni tot mai serioase!

Atat timp cat nu vom avea ceva oficial in legatura cu pensiile militare, vom putea scrie doar ce ne convine sau credem! O lege nu e compusa din 45% pe intreaga cariera! Fara sa se spuna ce inseamna intreaga cariera? Cati ani? Fara sa se spuna de varsta (CE ar vrea sa se iasa cat mai tarziu 65). Fara sa se scrie despre grupele de munca, OMM sau pensia suplimentara. Se poate modifica, abroga sau ramane asa cum este acum orice articol din actuala lege a pensiilor militare! Ca mai sunt oameni carora le place sa vina cu variante de supliment pe langa punctele avute pe contributivitate sau pensie speciala ca la magistrati si restul categoriilor cu doua componente este altceva. Dar nimic oficial. Oficial este cand auzim de la ei, in mod special Guvern. Proiecte, aprobate. Si cel mai mult cand vedem in Monitorul Oficial! Restul.. Multe sunt miciuni si banuieli si prea putine confirmari! Se stie ca CE nu a vrut vreodata binele romanilor. Si nu daor CE.. Si PE, BM, FMI.. Aceste institutii mereu au fost de genul 'ne p...m pe Romania si pe cetatenii lor'! Taiem, taiem si iar la taiem!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Institutia dinstrusă dă de-a Fofoaie Cucuvoaie, jughinită de Ghiță sub butucii din via cu crama cu boltă din vale, lucrează iarasi tare la inaintare sa aresteze personaje ce scriu la ziare, după indicății si ordine din foaie, si cicătelea Dans Diablolescu OTVescu, cu ce poate pe cocoșate cu scârbavnicul cu nările de miel umflate, s-ar hi dat la doua destrabalate prostituate, îngemănate si nemajorate, deci ca un feliu dă veol fără capișon, fără peleu si doar la capul dă miel gol, fara preludiu domol si jumol, si ca atare il tăbărâtără intr-o prinsoare sa-l prindă in fiare si sa-l infunde iar la inchisoare!
Povestea 'oață, cu mentenanță electorală de clanță, acum la debut dă vacanță, mi se pare cam cusută cu ață albă din labă sa-l aibă sub tarabă, departe cat mai tare de activitatile electorale, viitoare, dar ca sa-i dinstrugi viața in ultimul hal ca ar hi calarit ca un cal si pe cașcaval doua fufe minione si minore, dar cu pupezele deja uzate ca balamalele porților de cetate, mi se pare, frate, ca situatiile sunt create sa se acopere toate problemele nerezolvate, esecurile si rateurile pe fondul urii si a unei guvărnări a vulii de sub stinghia centurii, cu o alianță ca anusul contra naturii, sa acopere cu cătare masurile falimentare cu inechitati financiare si de discriminare din toată soțietatea in pierzare si chiar la penziile brotăcare dă mare găgare! Asadar, pe mine, pe noi nu ne-au prostit, nu ne-au pârlit si pacalit si am socotit ca, atunci cand credeam ca scăpaserăm de el, a renascut dintr-un closet puturos de bordel statul mafiot si paralel, purjam-aș pă el!

Sorin spunea...

@caro și @victor
Ce atzi scriz voi ca s-ar fi discutat la vila lac, a scris @militar la 14 ani pe 06.04, in topicul anterior, ca e din culisele guleratilor. Guleratii nu sunt cei de la vila lac, dar vedeți cum se transforma ceva, ca știre nu e, .....

John spunea...

🙉🙈🙉😅
DACĂ BĂTĂLIA DE LA PODUL ÎNALT AR AVEA LOC ASTĂZI...
Ștefan cel Mare: „Să tragă tunurile!”
Hatmanul Șendrea: „Nu le-am adus la luptă, Măria Ta! Nu le-a scos magazionerul din depozit. A zis că nu are referat de necesitate”.
Ștefan: „Cum? Păi, de ce nu l-a făcut Boldur?”
Șendrea: „Boierul Boldur și-a luat trei zile de medical. A zis că are un botez.”
Ștefan: „Și de ce n-a lăsat un înlocuitor?”
Șendrea: „A lăsat, dar n-a putut semna, pentru că era și în comisia de cenzori și se afla în conflict de interese”.
Ștefan: „Bine! Atunci, izbiți cu cavaleria grea!”
Șendrea: „Cavaleria grea n-a venit la luptă, Măria Ta, nu au caii potcoave!”
Ștefan: „Cum? Nu v-am aprobat fonduri să-i potcoviți?”
Șendrea: „Ba da, Măria Ta! Dar licitația a fost contestată în instanță de tătari. Până la vară, suntem blocați”.
Ștefan: „Bine. Încă nu e totul pierdut. Să tragă arcașii!”
Șendrea: „Nici ei n-au venit. Sunt supărați că nu au primit *sporul de risc* ”.
Ștefan: „Păi, am ordonat să li se dea sporul ăsta!”
Șendrea: „Da, dar nu a vrut contabilul-șef să-l dea. Când arcașii l-au cerut, contabilul a zis că să-l pupe în cur, că nu are norme de aplicare”.
Ștefan: „Unde este cavaleria ușoară, a fiilor de boieri?
Șendrea: La pensie, Măria Ta. S-a aflat că de vineri se iese cu 65% și au ieșit toți joi, afar’ de două sublocotenente…
Ștefan: „Atunci, mi-au rămas răzeșii!”
Șendrea: „Așa e, Măria ta! Ei ar fi venit, dar n-am putut să-i anunț. Nu am semnat acordul căilor de comunicații cu Spania și Italia. Au zis ăia de la audit că nu am stabilit indici de performanță la protocoalele de reciprocitate”.
Ștefan: „Șendrea, în afară de noi doi, cine a mai venit la lupta cu turcii !?!?!?!?”
Șendrea: „A venit fanfara! Nu știți că vine mereu?”
Ștefan: „Bine! Spune-le să cânte Imnul!”"

micutzul spunea...

@ Victor
In cazul in care toate pensiile civililor dar și ale ''specialilor''vor fi recalculate fără a se atinge de cele militare aflate in plată și luând in considerare neactualizarea funcției și gradului de 7 ani comparativ cu cresterea punctului de pensie in această perioadă, poți să dai in judecată statul pentru discriminare pe criterii de clasă socială, an de pensionare, apartenență la ...anumite contingente , nerespectarea prevederilor legii de pensionare...etc. Dar noi suntem fraieri că mergem individual in procese in loc să ne unim cateva mii și să angajam avocați adevărați.

Margarit Fernand spunea...

Contributivitatea asta nu prea ”cofează” mulți pensionari, în special pe cei ieșiți cu ordonanța. Si nu mai adăugati, când faceți calculul pe contributivitate , tot felul de corecții și ”procente”! Un proiect ( pe care l-am văzut) făcut de guvernul Câțu ( despre care a vorbit și Cioloș la TV)era punctajul împărțit la 35 și OMM cu semnul întrebării, NIMIC ALTCEVA! În aceste condiții vă dau exemplul pensiilor a 2 militari de la mine din firmă: Cpt 37 de puncte/35 =1.05x1785=1874 lei, acum are 2400, maior 54/35=1.54x1785=2748, acum are 4543. Unii se îmbată cu apă rece făcând calculu contributiv după ”modelul Oprea”, dar nimeni nu va mai împărți la 20, nici măcar la 25 și nici nu se vor adăuga puncte pentru grupe sau alte chestii de felul ăsta, pentru că trecerea pe contributivitate ar pute fi făcută cu scopul scăderii pensiilor nu creșterii lor!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Boby spunea...

C.E. CERE CA FONDUL DE PENSII SI SALARII SA FIE REDUSE PT.A SE INCADRA IN DEFICIT DE 3% ASA CA TOATE PENSIILE CIVILE SI MILITARE VOR FI REDUSE

bogdan spunea...

Referitor la contributivitate, pe noua lege a pensiilor am vazut aseara se imparte la 30 nu la 25 cei care se pricep mai bine sa analizeze ce inseamna asta.

Huhu Rezea spunea...

@Fernand
Ai dreptate, calculul cobntributiv îi sancționează pe disponibilizați și pe noua categorie de privilegiați, respectiv neterminații inapți ai Legii 223/2015.
Vechii colonei care nu prea se informează trăiesc cu impresia că pensiile lor numite militare sunt decente. Au observat ... că sunt depășiți de noii pensionari militari, dar nu au observat că sunt depășiți și de mulți civili calculați contributiv.
Există soluții de creștere a pensiilor vechi, fără să fie diminuate pensiile ciucanilor, mulți dintre ei neterminați, dar dacă nu se mișcă nimic, nimic, hai să aplicăm sloganul pariurilor din fotbal!
Dacă tot pierdem ca pensionari militari, hai să câștigăm ca pensionari civili!


xmax spunea...

@micutzul
O foarte bună idee.. O asociere de citeva mii de persoane este cea mai fezabila solutie

Dar la noi nu se poate că URA CIUDA ȘI DUȘMĂNIA ESTE PE PRIMUL LOC... din pacate

Margarit Fernand spunea...

D-le Rambo, când am spus în noiembrie 2020 că guvernul pregătește o ordonanță prin care pensiile militare nu vor fi indexate cu rata inflatiei, cred că tot dumneata m-ai contrazis și am avut dreptate! Eu vorbesc doar când am o informație și fi sigur că dacă mai vine USR la guvernare sigur ”îți ia vita din bătătură”!

Huhu Rezea spunea...

Bogdane. bogdane, de patru ani discutăm noi, pe blog, despre diferența dintre punctul de pensie din L 263/2010 și punctul de referință din L 127/2019.
Probabil că ai văzut discutându-de despre modul cum va fi calculat punctul de referință potrivit L 127 care va fi modificată prin PNRR.
Au spus că punctul de referință va fi calculat prin împărțirea valorii punctului de pensie de 1785 lei la 30 ani, stagiul complet de cotizare mediu utilizat până în prezent.
1785:30=59,5 lei
Dacă ai suma punctajelor anuale de 70 puncte, sumă care include și sporul pentru vechimea mai mare de 25 ani, pentru condiții de muncă si pentru pensia suplimentară, pensia va fi:
70 x 59,5=4166 lei
4 166 x 20% spor omm = 4 999 lei

GO spunea...

Inclusiv televiziunile care fac propaganda contra pensiilor militare, ar trebui denuntate la Parchet! Motive sunt suficiente.

https://www.stiripesurse.ro/scandalul-pensiilor-militare-ia-amploare-deputat-usr-denuntat-la-parchetul-general-pentru-informatii-false-care-pun-in-pericol-securitatea-nationala_2867350.html

mosmartin16 spunea...

CIFRELE VORBESC DE LA SINE ! În urma procesului de recalculare a pensiilor tuturor rezerviștilor militari - prin prisma prevederilor Legii nr. 223 / 2015 privind pensiile militare de stat - un procent de 68% ( !! ) din totalul acestor pensii au rămas în plată cu cuantumul anterior recalculării, respectiv cel calculat prin algoritm contributiv ( pe puncte, din întreaga perioadă de activitate profesională ), iar aceasta ca urmare atât a faptului că acel cuantum era mai mare decât cel rezultat din algoritmul Legii 223, cât și a faptului că, inclusiv actul normativ prevedea aceasta ! Procentul susmenționat de 68% rezultă din expunerea de motive a Raportului preliminar întocmit de către Comisia Raportoare a Camerei Deputaților la PLx 199 /2020 ! Odată cu intrarea în vigoare a Legii 223, aceste pensii au devenit pensii militare de stat, aplicându-li-se - atât lor, cât și celor al căror cuantum recalculat a rezultat a fi mai mare decât cel anterior stabilit contributiv - majorările / indexările reglementate ! Acestea au fost - începând cu anul 2016 - următoarele : 5%, 5,25%, 1,3%, 4,6%, 2,6% și 5,1% plus procente suplimentare ( în cazul anului curent ) ! Menționez - foarte succint - câteva aspecte care vizează problematica pensiilor din sistemul public, iar aceasta pentru înțelegerea facilă a celor care vor fi expuse ulterior ! Așadar, în prezent, punctul de pensie este reglementat la o valoare de 1785 lei ! Atât în conținutul Legii nr.127 / 2019 privind sistemul public de pensii ( lege care a tot fost prorogată la aplicare ), cât și în spațiul public, se menționează frecvent faptul că - din perspectiva noului cadru legal al pensiilor sistemului public și care să răspundă condiționalităților din PNRR - algoritmul de calcul contributiv al pensiilor va presupune înmulțirea numărului de puncte adunate în toată perioada de activitate cu un indicator, numit VPR ( valoarea punctului de referință ) ! Valoarea acestui indicator - aplicabilă tuturor pensiilor pe contributivitate - se obține prin împărțirea valorii punctului de pensie ( 1785 lei, în prezent ) la un stagiu MEDIU de cotizare ! Cifra cel mai des pronunțată - pentru acest stagiu mediu - este de 25 de ani ! Din această perspectivă ar rezulta un VPR de 71,4 lei ( 1785 : 25 ).

mosmartin16 spunea...

Revenind la cei 68% din totalul rezerviștilor militari și cărora - în urma recalculării pensiilor in baza Legii 223 - le-au rămas în plată cuantumul avantajos anterior ( cel contributiv, pe puncte, dar integrat - pentru viitor - reglementărilor din legea susmenționată ), prin aplicarea majorărilor / indexărilor mai sus evidențiate se poate determina cuantumul brut al pensiilor acestora din prezent ! Dacă numărul de puncte - adunate din întreaga perioadă de activitate a fiecărui rezervist din cei 68% și care se regăsește în decizia de pensie a fiecăruia ( cea anterioară emiterii celei în baza Legii 223 ) - se înmulțește cu acel VPR rezultat de 71,4 lei ...pensiile tuturor celor 68% dintre rezerviști sunt mai mari decât cele din prezent !! Atenție, când vorbim de numărul de puncte adunate nu trebuie confundat acesta cu punctajul mediu anual, adică cel din decizie și care e obținut prin împărțirea numărului de puncte cu acel 20 ( care reprezintă numărul de ani reglementat la vremea respectivă și aferent unui stagiu de cotizare complet pentru rezerviștii militari ) ! Și acum...."bomba" !!! Să admitem - cu toate că nu e deloc luat în calcul - că acel stagiu MEDIU de cotizare ar fi nu de 25 de ani, ci de ....30 ! Pe o astfel de ipoteză ar rezulta un VPR în valoare de 59,5 lei ( 1785 : 30 ) ! Dacă - și fiecare dintre cei 68 % din totalul rezerviștilor o poate verifica și singur - se înmulțește numărul de puncte adunate în toată perioada de activitate profesională cu acest ultim VPR ( diminuat de la 71,4 lei la 59,5 lei ) pensia rezultată este - atenție - de asemenea mai mare decât cea din prezent !!! Tare, nu ?!! Pentru cei care nu o cred...faceți calcule prin prisma celor menționate în cele expuse ! Concluzie și întrebare : e oare mai bine ca cei aproape 70% dintre rezerviști să fie multumiți cu indexările care au fost acordate ( și care s-au dat...așa cum s-au dat ! ) și să spere - iluzoriu - la faptul că pensiile lor vor fi actualizate ( adică aduse la zi și similare ca mărime cu cele ale celor pensionați în prezent )...sau să li se recalculeze pensiile prin algoritm contributiv și din care - așa cum am arătat - chiar și cu un VPR redus la 59,5 lei rezultă pensii mai mari decât cele din prezent ! Nu mai adaug și faptul că, ulterior, orice majorare a punctului de pensie ar atrage, implicit, majorarea VPR-ului și bineînțeles a pensiei primite ! Iar acest cuantum recalculat contributiv nu exclude nicicum faptul ca - drept reflectare a interdicțiilor, restricțiilor, riscurilor și pericolelor aferente carierei militare - la pensia astfel rezultată să se adauge un supliment procentual adecvat și corect stabilit ! Ce spun cei circa 70% dintre rezerviști ?! Mai mult...și o parte destul de consistentă din cei circa 30% ar avea de câștigat ! Dar despre aceștia din urmă, dar mai ales despre cei care "spumegă și fulgeră" să nu se facă așa ceva, iar asta pentru că pensia lor...care-i rezultată dintr-o bază de calcul constituită dintr-o perioadă de 6 luni ( și aceea aleasă ! ) și nu din întreaga perioadă de activitate profesională ( ce poate fi și cu suișuri, dar și cu coborâșuri ! ) ar scădea nițel...la o analiză viitoare ! Probabil unii dintre aceștia din urmă, "animați de prințip'...ar cam spune ca-n vorbele maestrului Caragiale : "Din două una.dați-mi voie : ori să se revizuiască, primesc ! Dar să nu se schimbe nimica ; ori să nu se revizuiască, primesc ! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele...esențiale" ! Gând bun, oameni buni ! Vă pup pe suflete !

raul spunea...

Fernando ,nu ai cum sa pedepsesti niste oameni care au iesit corect ,LEGAL ,cu 30 de ani vechime cf D214/77 sau L164/2001 si sa le imparti ,,munca" la 35 , ca asa ti s-a nazarit tie stat tampit ,condus de javre useriste!

Brenda spunea...

Încă nu este clar VPR așteptam

bogdan spunea...

Ar trebui acuzati si cei care doresc scaderea ,,cuantumului posibil prin legea 223,, a pensiei actualilor activi, datorita imprastierii ,,zvonurilor si solicitarilor,, de orice fel care ar duce la nesiguranta, iesire anticipata la pensie si deprofesionalizare sistem. Aici vorbim strict de cei ACTIVI pentru ca EI sunt linia de aparare a tarii nu noi razervisti ruginiti.
Parerea mea.

Arfy spunea...

Raul, pe ce lume trăiești? Psd conduce România din 1990!"toate nedreptățile pot fi corectate de ei. Sunt la putere! Usr-ul este nesemnificativ!

Sorin spunea...

Nu mai lansați supoziții cu VPR de 50, 60, ....
În primul rand recalcularea și reforma de care se tot vorbește pentru pensiile civile este schimbarea formulei de calcul. Adică VPR x nr total puncte. Asta se tot lungește pt ca trebuie sa se întâmple înainte de alegerile din 2024, pentru ca votanții romani au memoria scurta. Nu e exclus ca uimitoarea disparitie, lipsa, previziunea gresita a celor 20 miliarde lei, anuntata de Caciu, sa fie exact suma de care e nevoie pt a multumi votanții pensionari.
În al doilea rand VPR se calculează împărțind valoarea acfuala a punctului de pensie la un stagiu mediu de cotizare, stagiu decis pe vremea Olgutei Vasilescu la valoarea de 25. Reamintesc ca e o decizie politica sa fie 25 și nu una aritmetica adică media aritmetica dintre 35 și 20. În plus, în media a fost strecurat zilele trecute aceasta formula, adică vpr x nr total puncte, cu vpr actual 72 rezultat din 1785 : 25, si cu posibilitatea ajungerii la 75, exact cât previziona psd prin gura olgutei, rezultat din 1875: 25.
In al treilea rand, deși se tot bate toba ca militarii sa fie aliniați la contributivitate, asta nu se va realiza pt simplul motiv ca ar costa mai mult și in plus nu ar mai exista piramida pensiilor similara cu a gradelor si functiilor. De asta se încearcă varianta cu procentul de inlocuire de 45% similar cu cel al civililor, doar ca la militari se va aplica pt media brutului pe 12 luni alese.
Scopul reducerii costului cu pensiile militare nu e numai politic, economic, moral. Puneți în paralel indicatorii de salarizare din noua lege, parca 153, și veți constata ca bate un vânt de punere la punct. Nu a armatei xa nu contează. A serviciilor ca astea deranjează politicul. Poate ca și magistratura e deranjata.

Viorel spunea...

Rambo21. Să avem pardon. Ați trecut de parte noastră ? Pentru că, atunci când eu criticam unele inițiative neinspirate și solicitări prostești prezentate pe blogul SCMD, dumneavoastră ne-ați amenințat cu pușcăria, adică dacă nu încetăm „atacurile” la adresa comentatorului, acesta, prin departamentul juridic ne va da în judecată și va solicita pedeapsa cu spânzurătoarea.

akord 75 spunea...

Dupa ultima declaratie de presa(saptamana trecuta) sustinuta de Ciolacu a spus "negru pe alb" referindu-se la sistemul public ca valoarea luata in calcul este de 72 lei(probabil prin rotunjirea celor 71,4) apoi a facut referire la cresterea val pct pensie cu 100lei devenind astfel 1885: 25 =75 lei la fel fara a preciza exact cat,dar asta nu e mare "inginerie"
A spus ca are informatiile de la(mincinosul Budai-in opinia mea) iar eu scriu asta in sustinerea lui mosmartin16
Daca Ciolacu a mintit asa va mint si eu.Nu am mai stat sa caut prin presa dar asa l-am auzit si ulterior asa am citit
O sa apar si in "botosaneanu" deja cand ceilalti incep sa uite.Ca la astia e asaaa o "rezilienta" de vreo doua saptamani ca sa nu-i zic inertie.
Probabil ca la ei dureaza pana fac copy/paste din presa centrala....ca altceva inafara de copy/paste n-am vazut

RD spunea...

Am văzut pe acest blog diferite forme de rezolvare a inechităților din sistemul pensiilor militare, însă de această dată o fac și eu cu argumente solide.

În primul rând scopul rezolvării inechităților pensionarilor militari nu trebuie să fie cu intenția de a fi scăzute majoritatea pensiilor și aici nu mă refer doar la cele mari și foarte mari, ci și la restul (medii, mici și foarte mici). Rezolvarea inechităților înseamnă a cel puțin 80% din ele deoarece restul ar scădea, nu se poate să împaci și 'capra' și 'varza'.

În al doilea rând doar niște proști (adică Ghinea și cine a fost de la CE când s-a făcut PNNR-ul), au putut să facă jalonul 215 cu termen de rezolvare până la sfârșitul anului 2022, înaintea jalonului 214 cu termen martie 2023 deoarece amândouă au o legătură strânsă.
Ambele jaloane ar fi trebuit făcute în același termen, nu separat.

În jalonul 214 cu reforma pensiilor din sistemul public, la deschiderea lui scrie printre altele 'pachetul poate include legi separate privind regimul general și pensiile speciale'.

Pentru pensionarii militari și pentru recalcularea lor, aș face așa, ca să fie corect pentru ambele părți, adică Guvern și CE.

RD spunea...

1. Sistemul pensiilor militare, l-aș muta pe contributivitate (așa cum cere CE), însă acum mă refer doar la cei deja pensionați și recalculați.
2. Am spus de aceste jaloane, 214 și 215 deoarece după cum scrie în ele, ar fi trebuit că pensionarii militari să fie recalculați cu legea 263/2010, iar după ce s-ar face noua lege, ar fi din nou recalculați, pe legea conform jalonului 214, ca să vedeți cât de proști au fost ăia care au inclus așa ceva.
3. Eu aș face așa, aș calcula câte puncte are fiecare pensionar militar. Cei care au fost deja recalculați în trecut până la legea din 2015, se pot verifica eventualele greșeli. Iar cei ieșiți pe legea din 2015, care nu au fost niciodată calculați pe puncte, ar fi de la 0.
4. Aș include grupele speciale și deosebite și pensia suplimentară și aș termină cu numărul de puncte avute de fiecare pensionar militar;
5. Pentru militari pe noua lege ar trebui să fie așa.. Numărul de puncte de pensie X VPR. VPR = 1785 cât e punctul de pensie acum împărțit la 25 de ani pentru toți pensionarii militari conform legii din 2015 pentru cei ieșiți la limită de vârstă. 1785:25=71.4, deci 71 VPR.
6. Apoi aș adăuga un supliment pentru pensionarii militari care au muncit cu multe interdicții dar altfel:
Aș împărți în două categorii:
- soldat, fruntaș, caporal, agent de poliție, maistru militar, mai exact conform grilelor 15-27;
- subinspector de poliție, sublocotenent, căpitan, maior până la Șeful Statului Major General, adică grilele 1-14:

RD spunea...

7. Suplimentele ar fi astfel:
- pentru grilele 15-27, cine a ieșit la pensie cu minim 15 ani vechime în serviciu, minim 15 ani în condiții deosebite/speciale și vechime efectivă 25 de ani să primească un punct în plus la pensie, adică acum este 1785 și cum noua formulă ar fi diferită situația, aș pune dacă ai să zic 50 de puncte mai primești încă 25. 50+25=75. 75 x 71 VPR = 5325 lei pensie.
- cine a ieșit la pensie cu minim 10 ani vechime în serviciu, minim 10 ani în condiții deosebite/speciale și vechime efectivă 20 de ani să primească 50% dintr-un punct, mai exact dacă mai sus am scris 25 de puncte, invers ar fi 12.5 puncte. Să zicem 40+12.5=52.5. 52.5 x 71 VPR = 3727,5 lei. 3728 lei.
- pentru grilele 1-14, la fel ca sus doar că aș da 1.5 puncte pentru minim 15 ani vechime în serviciu, minim 15 ani în condiții deosebit/speciale și vechime efectivă 25 de ani. Să spun că ar avea 80 de puncte. 80+75% din punctaj=80+60=140. 140x71=9940 lei.
- cine a ieșit la pensie cu minim 10 ani vechime în serviciu, minim 10 ani în condiții deosebit/speciale și vechimeefectivă 20 de ani să primească 50% dintr-un punct și jumătate, mai exact dacă mai sus am scris 25 de puncte, invers ar fi 12.5 puncte. 80+30=110 puncte. 110x71=7810 lei.
- cei care nu se încadrează în ce am scris mai sus nu vor primi nimic în plus (sub 10 ani în vechime în serviciu, sub 10 ani în condiții deosebite/speciale și fără cel puțin 20 de ani vechime efectivă).

Fără OMM deoarece ar fi deja prea mult și cum am scris eu ar fi mai bine pentru toți pensionarii militari.

Ce păreri aveți? Bineînțeles că trebuie să se citească cu atenție ce am scris.

Așa ar fi recalculate pe contributivitate + supliment. Pentru cei noi, acum activi, ar putea fi ceva mai dur, nu știu, nu am gândit și pentru ei.

Grilele sunt de aici: https://www.huhurez.com/2021/10/este-posibil-ca-in-2022-calculul-soldei.html?m=1

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
akord 75 spunea...

"coherente" n-am scris ca asa scriu prostii cand vor sa para inteligenti....
helicopter,helice si alti idioti...

raul spunea...

Hai mai Arfy ,chiar crezi ca nu stiu cine conduce??Am batut piua cu useristii ,ca aia de-ar ajunge la putere, in secunda doi ne-ar desfiinta cu totul dupa creierul lor de tampiti si tradatori!

Huhu Rezea spunea...

@RD
Ai să vezi că nu vei avea răspunsuri la interesanta propunere, pentru că rezerviștii, în general, nu prea au opinii. Preferă să li se comande ce trebuie să spună sau să reacționeze agresiv la ce nu le convine. Cei mai vechi au o încredere solemnă în instituțiile militare... despre care au convingerea că nu pot să greșească.

Eu doar precizez că pensiile stabilite până la 31 12 2020 au ...sau ar trebui să aibă calculat punctajul contributiv, potrivit art. 122 din L 223/2015.Există în baza de date si veniturile pentru cei pensionați ulterior, ele așteptând numai să fie introduse în softul de calcul.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
akord 75 spunea...

Nu-mi faceam iluzii dar e totusi pacat ca lipseste aia cu "animalule!"
A fost cea mai blanda din ce-am putut rascoli in memorie 😁

akord 75 spunea...

Nu-mi faceam iluzii dar e totusi pacat ca lipseste aia cu "animalule!"
A fost cea mai blanda din ce-am putut rascoli in memorie 😁

RD spunea...

Bine ca aici am gresit un pic, dar se intelege dupa ce am scris inainte, mai exact:

'- pentru grilele 1-14, la fel ca sus doar că aș da 1.5 puncte pentru minim 15 ani vechime în serviciu, minim 15 ani în condiții deosebit/speciale și vechime efectivă 25 de ani. Să spun că ar avea 80 de puncte. 80+75% din punctaj=80+60=140. 140x71=9940 lei.
- cine a ieșit la pensie cu minim 10 ani vechime în serviciu, minim 10 ani în condiții deosebit/speciale și vechimeefectivă 20 de ani să primească 50% dintr-un punct și jumătate, mai exact dacă mai sus am scris 60 de puncte, invers ar fi 30 puncte. 80+30=110 puncte. 110x71=7810 lei.'

@Huhu,

Nici nu am asteptari sa primesc raspunsuri.. Daca as fi avut, as fi trimis la MApN, MAI, premier, Camera Senatului, Camera Deputatilor si pe unde se mai poate. Am scris doar aici pentru cititorii de pe acest blog. Dar avand in vedere ca pensiile militare pe legea din 2015 au fost indexate cu procente mai mici decat pensionarii din sistemul public, pe recalculare pe contributivitate cu orice supliment ar fi mai mari pentru majoritatea aflati acum in sistemul pensiilor militare.. Dar fara acel supliment, foarte multi ar avea pensiile mai mici decat le au acum. In final este important sa existe respect intre beneficarii de pensii militare, mai ales acum cand toti lovesc in pensionarii militari indiferent de cuantumul lor! Dar in realitate, nu exista respect! Eu ii respect pe toti, chiar si pe cei care au pareri diferite spre deosebire de mine.

A spunea...

@huhu
Va inselati asupra faptului ca nu pot exista comentarii la unele propuneri!
Ma feresc sa fac asa ceva pentru ca eu,Rd,bogdan,luky,m,si bure(poate mai sunt dar nu am sesizat eu) trebuie sa comentam pe "linia rosie".Trebuie sa recunoastem cu totii ca pe acest blog majoritatea sunt sau bat spre Rtr.iar opiniile despre pensii si beneficiile ce au stat in buzunarul fiecarei generatii sunt diferite!
Pentru acest simplu fapt consider ca majoritatea dintre noi ne ferim in a supara!Asa e si firesc chiar daca ne raportam doar la varsta!
@RD
Pe celalat topic ai gafat-o,ai spus exact ceea ce simti si ce crezi,pentru asta RESPECT.Domnul Huhu nu ar trebui sa fie atat de drastic,nu esti primul si cu siguranta nu vei fi ultimul!Intradevar ai grait adevarul insa ar trebui mai voalat putin,atentie la linia rosie:)
Despre cele 7 puncte,am sa spun adevarul!
1-incurajezi iesitul la pensie cu 15 ani vechime(militara).De aici deduc ca esti MAI-ist,ofiter,unde exact in 15 poti deveni comisar sef!
2-Nu sunt de acord cu 15 sau 10 + altii de "tractorist"(anterior) si la urma pensie de militar!
3- Nu sunt de acord cu suplimentele ce le faci pe categorii !De ce of 1,5 si sof 1!
Pe ce principiu?Discutam de contributivitate sau ...?Daca e contributivitate sa fie doar salariu si atat,restul e INECHITATE!Daca vrei sa dai ceva ca si supliment da,dar da la toti pentru privatiunile militare nu pentru ca a fost intr-o anumita categorie!
4- De ce dai supliment pentru anii de civilie?A fost cumva sof sau of in afara gardului cumva?Nu,atunci da supliment pentru FIX anii de militarie si atat!
5- daca vorbim de pensie militara atunci sa ne raportam strict la perioada in care A FOST MILITAR!!!!DAca ai 15 ani de militar si in avans 15 lucrati la patron,atunci primesti pensie militara pentru 15 ani,asa cum e ea si la 65 de ani iti deschizi dreptul la pensia civila unde ai contribuit aia 15 pe care multi ii asimilati!Tot vorbim de asimilati,de unde atat asimilat pe privatiuni cand nu ai fost militar?Ia sa aud unul, eu pe chestia asta cu vechimea la unii gen 15 ani militar si 20 anteriori,total 35 vechime efectiva....imi da rau cu virgula!
Bai nene,cat ai fost militar,15 ani,bun,pensie pentru 15 ani,pe ce lege vreti!Militarul e militar doar cand e militar,stiu ca suna ciudat dar asa trebuie pusa problema!
PS:Draga RD ,acesta e punctul de vedere al meu,pe scurt sa nu deranjez linia rosie!
Imi doresc sa nu o iei ca pe un afront la ceea ce ai fost,deci prin urmare nu o lua personal!Mi-am exprimat DOAR un punct de vedere propriu si personal:)

akord 75 spunea...

Mai analfa....
"aia" cu "coherent" e din prostia capului dumitale nu mai da vina pe calculator MINCINOSULE ca ai scris-o des
Viorel spunea...
Cel mai coherent discurs la Simpozionul din data de 29 martie l-a avut domnul Gl. Chelaru.
3 aprilie 2023 la 17:28

Iar mai jos esti cel mai tare in "argumente" ,cel cu numarul 5 bate orice record de logica.
Te lauzi ca ai fost pe holurile tribunalelor ? Normal ca te-au aruncat aia pe scari.Acolo n-au ce cauta analfabetii pt ca ai obtinut un,ba nu unul ci trei 💩💩💩 Exact cu atata "valoare" ai venit in armata de la scoala de ospatari si cu atat ai ramas acolo la serviciul bedeselu-securisto-ciripelu

Viorel spunea...
Moșmartin16. Am mai spus:
1- Acordarea în integralitatea ei a Legii nr. 153/2017 cadrelor militare;
2- Aprobarea PLx-199/2020 în regim de urgență și recalcularea/actualizarea pensiilor militare conform Soldelor de grad și funcție ale militarilor activi;
3- Introducerea impozitării progresive cum au stabilit ei, 10 % + 15%;
4- Indexează anual a pensiilor militare cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 45% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizate pe anul precedent.
5- PUNCT.

3 aprilie 2023 la 00:17

Sa va insusiti toti pct 5 de "inestimabila valoare teoretica si practica"In rest numai banalitati absolut ridicole.....ca "EL MAHIMO(sic)PLUTO FACE LEGI"