Un produs Blogger.

duminică, mai 21, 2023

Adunarea românilor din Republica Moldova sub deviza "Moldova Europeană"

7 comments

21 mai 2023
Cea mai realistă pancartă din Piața Centrală din Chișinău:
"In Europa prin România!"

 

7 comentarii:

GO spunea...

Sondajul de mai jos poate ca ne trezeste la realitate.

https://www.news.ro/social/sondaj-avangarde-mult-jumatate-dintre-cei-chestionati-considera-romania-ar-trebui-uneasca-r-moldova-40-au-parere-buna-maia-sandu-75-cred-e-idee-buna-aceasta-candideze-presedintie-romania-1922404004002023051021114175

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
GG spunea...

Tot pe acest Blog am spus acum un an,sau chiar 2,faptul ca Maia S.o putem alege ca președinte al ROU la viitoarele alegeri și uite asa ne unim. Am spus asta în contextul în care,un comentator de atunci spunea că nu se poate face unirea acum.Am dat doar o sugestie.Dupa cum se observă,atîta cât am ascultat pe unii care au luat cuvântul la aceasta adunare,,ca nu au scos nici un cuvânt de unire și despre țara mamă ROU, sau poate nu am auzit eu!!??Vor sa între în UE,dar pe propriile picioare,ci nu uniți.Acuma,la aceasta ora când postez acest comentariu,parca nu as mai fi de acord ca aceasta doamnă MS sa candideze și din partea noastră la alegerile pt președenție.De ce? PT.ce se spune ca ar fi a unuia de peste mari și tari.Nu cred ca ar fi asa cum se spune,dar nici nu bag mâna în foc pt.ca nu ar fi!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan B. spunea...


Văd că al meu comentariu nu a fost publicat!

De ce? Pentru că, pentru unire, sunt adeptul organizării unui referendum?
Este adevărat că moldovenii, etnici români, dar cu cetățenie română, deja au vechime în Occident. Iar rezultatul pozitiv al unui referendum ar fi posibil prin îndepărtarea din R. Moldova a etnicilor ruși, aduși aici de sovietici, pentru a înlocui pe românii expulzați în restul URSS.
Personal, nu agreez o unire a celor două state fără un rezultat pozitiv al celor două referendumuri, organizate în România și în R. Moldova. Și nu uitați că sărăcia din RDG a catalizat dorința de unire a cetățenilor acestui stat. Iar RFG și-a dorit unirea pentru motive politice și militare, această unire fiind consecința numărului mare de europarlamentari din CE.

GO spunea...

@Dan B. Sa nu le facem varză. Una este unirea cu întreaga R. Moldova și alta reunificarea doar cu Basarabia din cadrul R. Moldova. Să nu uităm că R. Moldova este un stat care detine doar un teritoriu (cel principal) smuls României și anume Basarabia. Dar R. Moldova detine si un teritoriu care nu a apartinut Romaniei si anume ... Transnistria. Asta a fost a RSS Ucrainene (mai departe fiind o problema intre ucraineni si rusi) si nu ar trebui ca Transnistria sa ne intereseze.

In aceste circumstante, apar 2 abordari diferite:

1) Reunificarea exclusiv cu Basarabia, nu mai este necesar referendum. Pentru ca unificarea a fost deja legiferata in 1918. Si nu exista o alta decizie nici a Romaniei, nici a romanilor din Basarabia de a anula decizia de unificare din 1918. In acest caz, autoritatile de azi ale Romaniei sunt vinovate pt. ca NU pun in aplicare decizia de unire din 1918. Romania nu are de facut decat sa isi instaleze armata si in administratia in Basarabia - nu si in Transnistria. Unirea a fost recunoscuta odata international asa ca nu mai trebuie o a 2-a recunostere.

2) Unificarea cu intreaga R. Moldova - adica cu tot cu Transnistria este insa altceva. R. Moldova fiind altceva decat Basarabia. Aici trebuie referendum.

La modul personal, unirea cu intreaga R. Moldova este si irealizabila si irealista. Iar motivul principal este ca transnistrenii sunt contra, ei sunt fie pro-rusi fie pro-ucraineni. Si atat ne-ar mai lipsi, sa avem in interiorul Romaniei un Donbas al nostru.

Insa, noi discutam vorbe. Fara verde de la SUA si UE, nu va exista nici reunificare cu Basarabia, nici vreo unire cu R. Moldova. Iar politicienii nostri tradeaza la unison. A depus D. Sosoaca proiect de unificare cu R. Moldova. Cat si proiect de realipire cu teritiriile romanesti detinute de Ucraina. Și? Nu s-a excitat patriotic nici PSD, nici PNL. Ce să mai zic de USR si UDMR. Sosoaca a fost declarata terorista de Kiev care ameninta securitatea Ucrainei cica. Așa că despre ce vorbim?

Dan B. spunea...

@GO:
Gelu,
După cca 100 ani, structura populației R. Moldova s-a schimbat radical. Iar condițiile politice și economice sunt cu toate altele acum, motiv pentru care, consider eu, este necesară organizarea unui referendum în regiunile alipite arbitrar de către URSS la Moldova de peste Prut (nicidecum în Transnistria, s-o ia cine-o vrea!). Și cum, potrivit Avangarde, un procent majoritar al cetățenilor României nu acceptă unificarea, vorbim despre ce?
Așadar, nici moldovenii și nici românii nu marșează spre unirea statelor, mai ales că, pentru noi nu există vreun avantaj, ba dimpotrivă. Ia de vezi prin ce-a trebuit să treacă fostul RFG în procedura de unificare cu RDG, procedură care a sufocat financiar vest-germanii.
În schimb, România riscă, după o procedură similară, să intre mai rapid în incapacitate de plată și, ulterior, în falimentul nației, adică în disoluție, favorabilă pentru „amicii” unguri, bulgari și sârbi.
Se pare că tot la asta se va ajunge, ca „amicii” să fie deserviți, la ordinul lui Soroș, Schwab și al fanilor Talmudului. În paranteză fie spus, dacă incl Netanyahu a reamintit că România a fost cumpărată (prin intermediul politicienilor), este evident că se urmărește mutarea statului Israel, din zona deșertică și permanent conflictuală, în zona carpatică, paradisul formelor de relief, la care a visat întotdeauna.