Un produs Blogger.

sâmbătă, mai 13, 2023

Iubiri cu năbădăi care pot trimite la Urgențe!

13 comments

Cercetare!

Cazuri reale relatate de urologi.

Un bărbat din Botoșani cu vârsta apropiată de 50 de ani a ajuns la urgențe după o partidă de amor mai intensă cu partenera.

Bărbatul a povestit medicilor că o mişcare mai bruscă a soţiei i-a produs o  durere puternică în zona penisului. Cei doi au decis, însă, să aştepte, în speranţa că problema va trece. Deşi a aşteptat aproape jumătate de zi, bărbatul a observat că durerea devenea tot mai puternică şi a decis să meargă la spital.

„Pacientul a fost investigat şi diagnosticat cu ruptură de corp cavernos drept. Cu alte cuvinte fractură de penis. S-a decis internarea de urgenţă în secţia urologie, pentru tratament de specialitate şi supraveghere medicală. Problema medicală este rară, dar foarte gravă”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.

Se pot întâlni două incidente:

-Ruptura membranei care acoperă cei doi corpi cavernoși. Ea se produce atunci când membrana(tunica) se îngroașe sau se lungește prea mult. Se produce o scurgere minoră de sânge.

-Fractura corpilor cavernoși. Mișcarea care provoacă incidentul este atât de violentă încât corpii cavenoși de sub tunică se fracturează. Penisul se umfă  și capătă culoarea vineție sau roșu accentuat.Durerea este intensă și poate produce dificultăți de urinare.

Fractura poate fi remediată de medici printr-o intervenţie chirurgicală, iar pacientul îşi revine în aproximativ 24 de ore. Chiar şi aşa, medicii spun că în anumite cazuri pacientul poate pierde chiar şi 2 centimetri din lungimea penisului. Specialiştii recomandă ca după o asemenea intervenţie, pacientul să nu întreţină relaţii sexuale timp de cel puţin şase săptămâni.

„Unele poziţii pot creşte riscul”

Fractura de penis este cauzată mai ales de traumatismul brusc al organului sexual prin îndoirea sa laterală, în stare de erecţie. „Angajarea în unele poziţii sexuale creşte riscul unei fracturi de penis. Când femeia se află deasupra bărbatului, în timpul actului sexual, şi se apleacă prea mult înainte sau înapoi, se poate crea o presiune excesivă asupra penisului”, a spus un medic specialist urolog.


Nici femeile nu sunt scutite de incidente. Tot la Botoșani, în urmă cu 6 ani, la seviciul de urgențe UPU s-a prezentat o femeie de 40 de ani care acuza puternice dureri abdominale.

Pentru că nu a putut fi depistată cauza durerilor, medicul chirurg a decis să facă rapid o intervenție chirurgicală, temându-se de existența unei tumori genitale ascunse. De frica operației, pacienta a povestit că durerea a apărut după ce în cursul serii a făcut dragoste cu soțul care a încercat o poziție mai neobișnuită(?).

Medicul și-a dat seamă că nu este vorba decât de o întindere musculară și i-a prescris ceva calmante specifice și repaus câteva zile.

Medicii spun că se confruntă cu astfel de cazuri în special la fete de 18-20 de ani care ajung la spital mai ales duminica dimineaţa. După ce în seara precedentă au ales să petreacă alături de iubiţii lor prin cluburi, cu alcool din belşug, acestea doresc să experimenteze relaţii sexuale și se mai întrâmplă să facă întinderi în zonele intime.

13 comentarii:

Leo spunea...

Foarte încurajatoare tema topicului.
Va fi prăpăd în dormitoarele pensionarilor.
Totuși, există o zicală conf. căreia, "VRABIA MĂLAI PRIZEAZĂ"
PS
A nu se uita că şi vrabia e tot o "păsărică"..........

GG spunea...

Domnule Admin,H,ați întrat pe domeniul lui @Corneliunsson,praf ne face😀

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Partida asta de table, cu poartă in casă, pe pat si in baie, s-a terminat cu o fracturare, se pare, pentru cel mai moale in raciturile cu carne, caci daca el avea un os pietros la zarul ghebos si cu spor de flăcău, si nu cu un bălăngărău de băbălău fătălău, îi trăgea un marț dublu cu pulul, albul sau negrul, si pe ea o ducea SMURD-ul la Urgențe cu străfundul facut arșice! Acum, vrea, nu vrea trebuie sa stea ca closca pe ouă sa n-o rupa iar in doua, insă poate sa incerce o linie si un marțișor aruncand zarurile din pozitia 6/9 intre stinghiile de căprior, prin câlțosul fuior, cu ajutorul limbilor, de la ceas, cu cate un scurt popas la fix sa nu-si puna la sfarsit si limba ceasului in ghips! Momentan, madammei sa nu-i plangeti de milă, caci fiind o buna gospodină ii poate spori orice carne in mână pentru o masă bună cu vecinii de langa casă, care niciodata la greu n-o lasă!

Arfy spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ifrim spunea...

Cam mică probabilitatea la noi în speța de față!

CEZAR spunea...

@/IFRIM
Poate ca la tine ...
Eu bat si ...tuf..ca masina de cusut ..SINGER !!!...:D

Huhu Rezea spunea...

@Arfy
La acest comentariu pe care l-ai șters

"Acest topic spune totul despre seriozitatea blogului și despre orice idee despre reforma pensiilor militare! Să-ți fie rușine, D-le Huhu!"

pot comenta că manifești o pudicitate exagerată.Educația sanitară cuprinde și zonele intime ale femeilor și bărbaților.

Arfy spunea...

Nu sunt pudibond, rămân la aceeași părere, topic nepotrivit pe acest blog!

Huhu Rezea spunea...

@Arfy
Nu decizi d-ta ce subiecte de discuții deschid eu pe acest blog!|
Nu este un blog exclusivist despre pensii.

Leo spunea...

Deci cum este Flavius, că nu am înțeles prea bine , nu a fost ce trebuie cu membrul ?
Fi mai clar , detaliază oleacă mecanismul.........

Leo spunea...

ONORABILE H,
te rog să fi MILOS și să publici aici lucrarea științifică a lui Flavius despre fractura de membre.
Cei interesați pot face și o lucrare de doctorat , în special SINECURIȘTII de la INST. CANTACUZINO. Auziți și voi , locțiitor de comandant de INSTITUT MEDICAL să fie acar de pa la căile ferate ale lui Donici. Să pună atunci și un tehnician miner , ca CERCETĂTOR PRINCIPAL I

Huhu Rezea spunea...

Cornelius Flavius Ifrim a comentat la "Băietul merge cu Boloș la Bruxelles să renegocieze plafonul de 9,4%"
Acum 9 ore
@Leo, sa-mi traiești 1000 de ani, teteo,c m-ailăudat mișto, si-s dator cu o explicatie complementara, sau suplimentară, caci aia mă virusară la ora de educatie sexuală si eram dator in legatura cu fracturarea ghebei carjei in interiorul faliei de la baza muntelui venusienei cu dantelei si flendurei de brebenei, cu arome de brânzei iuței si flori de tei, la cei trecuti de 45 de cotei, se produce intre izmene si chiloței cand arcurile canapelei au recul precum acel retur de tun tras de tractor, fara frana de tragere si recuperator, si este prea subtirel acul percutor profundor asupra brâului forțator, ca daca ar fi mai îngrebănos, gâtos si mai gros, așa ca pe mână, precum ghioaga ciobanului de la stână, ar pleca partenera sucită intr-o rână, schiopatand sacadat-sincopat si cu pasul lăbărțat in asemenea hal ca fiind descălecată de pe un cal harmasar, ducanduse vârtej si direeect la Spital! Asta este explicatia fracturarii sfârcosului nenorocosului in interiorul cavernosului!

Leo spunea...

BRAVO FLAVIUS,
FELICITĂRI !
și
Mai mult, am văzut și JALBA trimisă de tine ieri la CE ("precum ghioaga ciobanului de la stână") cu ocazia discuțiilor de azi de la Brussel dintre Băiet și Marcelino și COMISIA EU privind PENSIILE SPECIALE + MILITARE.
Să te POMENIM că faci auzită la Brussel vocea mării mute.
Mulțumim ONORABILE H , că faci posibilă auzirea vocii mării mute.
SĂ VEDEM ZISE ORBUL !