Un produs Blogger.

joi, mai 04, 2023

O monografie despre spionajul românesc din perioada comunistă a ajuns în justiție pentru divulgare de secrete de stat și trădare.

22 comments

 

Prezidiul lansării


In anul 2010, exaltatul băsist Mihai Răzvan Ungureanu, ajuns la conducerea SIE, a predat arhiva din perioada comunistă a  acestui serviciu de informații la CNSAS. O cercetătoare din cadrul CNSAS, pe nume Florica Dobre, fosta arhivară și la Arhiva MApN de la Pitești, a scris două volume sub titulatura de "O istorie a CIE" în care a făcut și un lucru nepermis într-o țară normală la cap: a publicat și o listă cu numele reale și conspirative și țările în care au spionat a 234 de ofițeri de informații.

Lucrarea documentară a fost lansată  la 27 iunie 2022 la Fundația Nicolae Titulescu  cu moderarea lui Adrian Năstase, în prezența unei asistențe selecte, între care și câțiva spioni deconspirați.

 Regret că abia acum am descoperit înregistrarea video a  acelei lansări. Vă invit s-o ascultați și dvs, durează cam mult, dar veți auzi lucruri destul de interesante, inclusiv reacțiile vehemente ale unor ofiteri DIE  deconspirați și ale col(r) Filip Teodorescu... și el spion al CIE.

14 ofițeri CIE au formulat plângere penală împotriva directorului SIE, care a declasificat acele informații, și a CNSAS.

„Prin ordonanța nr. 3203/D/9/2022 din data de 13.09.2022 a DIICOT (…) s-a dispus începerea urmăririi penale în rem privind săvârșirea infracțiunii de divulgarea secretului care periclitează securitatea națională (…) constând în aceea că lucrarea ”O istorie a CIE” a autoarei Florica Dobre, lansată la data de 27.06.2022, relevă structura C.I.E. (n.r. – Centrul de Informații Externe), identitatea a 234 de ofițeri de informații și a activității acestora desfășurată în interes național, informații ce provin din arhiva operativă a S.I.E, metodologia utilizată, cadrele de informații externe cu nume real, cu datele personale despre familie și evoluția profesională a acestora, dar și cu numele conspirative utilizate în misiunile avute în străinătate, precum și detalii și metode de lucru din activitatea desfășurată”

Prin ordonanţa nr. 3202/D/P/2022 din data de 10.01.2023 a DIICOT s-a dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de divulgare a informațiilor secrete de stat, divulgarea secretului care periclitează securitatea națională și constituirea unui grup infracțional organizat.
Petenții au atacat soluția DIICOT la Tribunalul București. Competența a fost declinată la Curtea de Apel București care, în  Dosarul 7490/3/2023 (1146/2023 ), a amânat pronunțarea pe data 16.05.2023.

22 de comentarii:

GG spunea...

Nu trebuie sa fii mare stiutor sa-ți dai seama câți tâmpiți și trădătorii trăiesc în această tarisoară. Astia nu merita nici măcar...,dar mai bine o las în plată domnului.
Mult rău au făcut aceste nulități tarii.
Autoimpuscatul râde de prostia lui că niște oameni,niște patrioti,au suferit și încă mai suferă da pe urma inconstientei ,sau nu,a unora! Multi nemernici au crescut la pieptul patriei noastre!Dar mai interesează pe cineva aceste lucruri,nu grave,ci foarte grave?

Andrei spunea...

@Huhu

Serios? Am ajuns să murim de grija lui Ristea Priboi? Poate spun unde sunt banii Securității, că nu i-a deranjat nimeni până acum

GO spunea...

Urlă românii la Bruxelles contra Ursulei! Ati vazut sau vedeti așa ceva la pseudo-știrile prezentate la telespeluncile românești? Nu. Vedem exact ce vor stăpânii, fix ca pe vremea comunismului.

https://vm.tiktok.com/ZGJu4RnES/

Ionel spunea...

Andrei, tu nu te ridici nici la degetul mic de la broasca nu la genunchiul broastei. Pai tu vorbesti de Priboi !? Ce stii tu de activitatile desfasurate de acest om aflat in slujba statului roman !? Omul asta a organizat si coordonat toata vizita lui Ceausescu in Regatul Unit al Marii Britanii unde au fost incheiate contracte in valoare de peste 330 de milioane de lire sterline la puterea de cumparare din anii 80. Nu confundati actiunile serviciului de informati extern care au servit statul roman si nu O persoanA sau un regim anume. Cand intri intr-o structura de informatii sau in armata unui stat servesti tara si implicit puterea politica care o conduce. Nu ai tu puterea sa spui cu ce esti de acord si cu ce nu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pacientul, Mălai Răzvad Urdărosu, câinosul si codoșul, care i-a lins in lung si metodic lui Clondir Petrov osul cu cărnosul si dosul guvernării imorale si criminale, formata pe baza structurii fascistoid lăbărale, era si este un om bolnv-constipat, adicatelea o sluga pupincuristă si anarhistă, rebelă prin stat, caruia la un moment dat i s-a infundat si betonat canalul din care purja borhot cu ligheanul pentru tot neamul care-i sustinea Petrovul, adică stapanul, si cand SMURD-ul i-a spart capacul cu dalta, ciocanul si pickammerul atunci a busit si un izvor de borhot cu informatii secretoase, atent alese de fiere si intestine sa dea bine pentru Petrov, petrovi si pentru sine, iar cei vizati sa fie aspru judecati, apoi jugăniti, jupuiti, rastigniti si stigmatizati in numele cauzei petroviste si udriste, adicatelea amanta si ciocoaia, Mooe Woodrea, azi o zdreanță si vedeta de cinema cu prestanță, adăpostită sub pază grea si in siguranță...
In rest, pentru ce a purjat, dupa ce cu pickammerul, dalta si ciocanul s-a deconstipat, pacientul Urdărosu va fi un pic mai mult medical tratat cu pastile si injectii de judecat si purjat cu o clismă cu ceai de condamnat, ca daca ar fi lăsat la liber in covalescenta ar fi o mare imprudenta pentru stat, daunator si pacat! In timpul asta, Romanistanul mege inainte cu alti bolnavi constipati #Rezisti pe olițe, uniti intr-o conspiratie, cu atacuri masive la magistrati si Justitie, din umbră vanati de doctorii de la Politie sa-i trateze si pe ei de constipatie, conform protocolului, cu ajutorul pickammerului!

GO spunea...

Valorile PE, CE! Incredibil și sfidator. Chiar vă doriți lumea asta? Eu nu!

https://fb.watch/kjM9Z6m7dw/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ar fi interesant de stiut cu ce se mai ocupă acest personaj prefacut, ciufut si in spatiul extraterestru pierdut, azi aparent retras in anonimat, ca in afara de actiuni de complotat, strambe de băgat si practica pupincurismului in găozul băsănismului, eu nu-l vad in lumea televiziunii sau jurnalismului, in general, fiind un caracter imoral, dual si asa cum ii sade excelent unui pion spion din seria si marca monicaca maca macovist si golan santajist, absolvent de curs de spionaj #Rezist sub patronaj sorosist. Din ce si-o castiga existenta, ca sa-si intretină incompetența?, mai ales ca in partidele politice la vedere, opozitie sau putere, n-ar avea intrare si accedere din cauza de pericol de compromitere cu acest cazier de #Rezist-sorosist si duhănind a starv băsănist.
Foarte multi tradatori batuti in cap au incercat sa se umple de bani din aflat, vânat si vanzand secrete de stat, compromitand ofiteri de inalta pregatire, valoare si prestanță si punandu-le vietile in nesiguranță, si daca acest grup de ofiteri nu le vor veni macar unora de hac aceasta va deveni o racila permanentă si un handicap in siguranta nationala din stat!

Dan B. spunea...

Florica Dobre este noul gl Pacepa?

Stelian P. spunea...

Am urmarit cu atentie filmul si am constatat ca niciunul dintre comentatorii prezenti nu dau doi bani pe cele spuse acolo dar comenteaza de zor. Un fin minuitor al condeiului ne vorbeste in rime despre rolul clismei in rindul suporterilor lui Petrov iar un geostrateg renumit ne trimite la Bruxelles.
Trecind la subiect am admirat spusele cu subiect si predicat ale lui Adrian Nastase care a explicat cu claritate ca decizia platii datoriei externe a fost o mare greseala care a dus la suferinte mari pentru romani si care din lipsa de investitii in intretinere a transformat industria romaneasca maderna la inceputul anilor 80 (tocmai multumita banilor luati pe datorie) intr-o industrie uzata fizic si moral la inceputul anilor 90. Dupa prabusirea lagarului socialist industria noastra nu mai era capabila sa intre in concurenta cu occidentul. A urmat darimarea industriei invechite si contractarea de noi datorii.
Domnul Filip Teodorescu ne-a explicat in stupoarea generala ca spionajul roman nu a fost interesat de armate straine sau de arme ci misiunea sa principala a fost intarirea relatiilor comerciale dintre Romania si alte tari. Sper ca macar spionajul militar si-a facut datoria. Totusi intre doua inaugurari de rafinarii si fabrici de tractoare am aflat ca spionajul nostru s-a ocupat si de reducerea la tacere a criticilor din strainatate. Chestiile astea le-am aflat din presa ca urmare a esecurilor de rasunet mondial. Cite executii au reusit nu se spune. Sunt victorii pe care le serbeaza ei la troita aia comemorativa.

ifrim spunea...

Nu va place ceaiul cu noviciok?O sa va placă,o sa vă placă...

Huhu Rezea spunea...

@Stelian.P
Voi ce mai făceați prin străinătățuri... dacă CIE s-ar fi ocupat și de spionajul militar?
Disputa DIA versus Securitate continuă....

Andrei spunea...

@Ionel

Ignor modul tău de adresare, dar nu și inteligența care ai generat comentariul de mai sus. Pentru că ai comparat mere cu pere, noroc că ai găsit totuși degetul cel mic al broaștei, ca și cum are doar unu singur. Mare realizare!

Ristea Priboi e doar un exemplu găsit pe site-ul unde este afișat procesul intentat de securiștii prezenți la eveniment și asta pentru că sare în ochi. Se știe că a fost consilierul lui Adrian Nastase pe când era ofițer SIE, ceea ce arată implicarea Securității ceaușiste in activitatea statului român și după 1990 și nivelul de respect față de lege.

Apoi este unul dintre apropiații generalului Pleșiță, acuzat de atacul cu bombă efectuat de Carlos Șacalul, cu implicarea regimului comunist român, la Europa Liberă. Apoi de traficul cu motorină din gara Jimbolia pentru sârbi, pe vremea embargoului. Atenție, ca ofițer SIE.

Și multe altele, acuzații pe care le găsești ușor pe net, dacă ești băiat deștept și citești cu atenție.

În acest caz, normal că nu mă compar cu un astfel de individ. Ar fi și sub demnitatea mea să o fac, cum este și o jignire, dragă domnule probabil securist Ionel, să fiu comparat cu astfel de specimene. Acum plângăcioase, din câte observ, că de ce să știe lumea despre trecutul lor. Nu că ar avea și șanse să le iasă plângerile, că la câte procese a pierdut Ristea Priboi, ce mai contează încă unul cu rezultat zero.

Uite, de aia zic că e bine că s-au desecretizat, ca să nu ajungem la genunchiul broaștei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, dupa stilul de scris cu calm si in ordine,, bineînțeles ca fiind unul doct si atent la detalii cu rost, nu-i a lui Stelica Stefan Cel Mare, luptatorul plin de verva la cetanie, si care din doua, trei maciuci bine plasate si cu un cap in mandibulă isi sucomba adversarii pe spate, dicolo de corzi ca pe microscopicii slobozi, este ca nu e Stelica, ci substitutul lui Cezarică?! Parca asa mi s-ar parea, palpabil, dupa metoda si stil... Oricum, rostul il tradeaza ce e de-al nostru, nu troll precar, nu clocar, nu general ospatar intr-un restaurant fițar cu bar, cu tava plina si pe un brat cu ștergar, in celalalt strangand toarta servietei vedetei, la dispozitia milei purtatorului pletei si a luminii huilei ...

anonim spunea...

Nu stii tu cefeiule cine-i Stelian P.Eheee!!
Nu "existai" pe vremea aia(cu ghilimele) iar eu eram cu vreo 10-12 ani mai tanar...
Asa ca las-o balta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akoarde, cum sa mi-o las in baltă ca sa mi-o halesca vreo broască cu gura căscată?!

CEZAR spunea...

Pe ADEVARATUL si INEGALABILUL STELIAN P. il veti gasi si pe Armya ..ca SENIOR EDITOR CU 5 STELE GLBENE ( SIC)!!
Ce repede trece vremea....

Arfy spunea...

Cezar! Credeam că-l vom gasi(deși nici pln spătaru, nu-l caută) pe crucile vesele din Maramureș!

GO spunea...

Spionajul românesc a fost și rămâne o glumă.

Până ne informează spionii noștri cum e treaba, iată ce ascunde mass media "de succes" din România. Vaccinurile anti-COVID au decimat fertilitatea în UE.

Dovedit medical. Punct!
https://www.national.ro/coronavirus/medicii-au-dat-verdictul-chiar-in-parlamentul-european-vaccinul-covid-a-distrus-fertilitatea-populatiei-din-ue-794068.html

Known spunea...

GO, te dai cu Sosoaca pe lacul lebedelor inghetat iarna? Vezi ca DUDUIA e corpolenta... se rupe pojghita... Habar nu ai de medicina!!! Las-o balta! Ce misiune mai ai acum?
Esti la Susai? Ce cauti acum acolo?
Cu stima.

Known spunea...

Ionel D, mai scuteste-ne!

Known spunea...

vedeti comentariile imbecile de la articolul citat de GO.
G. Olescu, te aliniezi cu imbecilii care comenteaza la acel articol?
Imbecilitatea lor poate fi dovedita medicat, tochka.

socrates spunea...

Istoria indiferent de țară sau societatea vremii, și-a avut propriul serviciu prin care și-a apărat interesele (lucru dovedit si astăzi cand americanii isi spionează proprii aliați pentru a le vedea atât loialitatea cât și punctele slabe) indiferent de conjunctură. Daca aceste lucruri ajung sa fie divulgate, cei care conduc, la pachet cu cei care divulgă sunt, pare simplu dar este foarte complicat, "trădători de țară", nu numai, "cei care și-au tradat tara odată, o vor face mereu". Problema este si mai complicata, CINE le-a permis sa aibă acces la asemenea date îmbracă același caracter de "trădător de țară".