Un produs Blogger.

miercuri, mai 24, 2023

Un prim-ministru votat de Parlament poate demisiona, nu mai poate să depună un mandat efectuat

37 comments

 


De ceva timp, Ciucă vorbește neconstituțional cum că rotativa guvernamentală cu PSD se va iniția prin depunerea de către domnia sa a mandatului de prim-ministru. Ultima strigare este că vineri își va depune mandatul. 

Nu exista o asemenea posibilitate constituțională.

Premierul în funcție poate să demisioneze ca act unilateral de voință.

Nu poate fi demis de președintele țării ci numai de Parlament prin adoptarea unei moțiuni de cenzură 

Domnul Ciucă ține să demonstreze cât de superficial este în cunoașterea dispozițiilor constituționale.

Doar persoana desemnata cu formarea noului guvern, care în 10 zile nu reușește să formeze o majoritate guvernamentală, depune mandatul pentru a da posibilitatea Președintelui să desemneze altă persoană cu formarea Guvernului.

Depunerea mandatului de prim-ministru pare a fi o novatiune care i-ar permite lui Iohannis să-l desemneze tot pe el prim-ministru interimar. În caz de demisie,  Iohannis ar fi obligat să desemneze ca interimar un alt membru al Guvernului.


37 de comentarii:

Leo spunea...

Individul nu are habar că nu există instituția depunerii mandatului.
După ce a făcut de râs armata prin incultura lui și a vorbitului pe silabe , acum se face de râs și pe el însuși.
Un prieten din cartier mi-a zis deunezi despre individ , citez
"măi dacă ăsta a fost primul din armata voastră, mă întreb cum o fi al doilea sau al treilea din ierarhie..."
Nu e vina lui.
VEORICA era un FAR de premier , pe lângă acest doctor.

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Muta ultimele comentarii pe topicul anterior.
Nu le mai citește nici dracu' pe un topic politic.

GO spunea...

Nu ma pricep la politica. Insa,cum miros eu, PNL arunca pisica la PSD cu pensiile speciale. Si invers. Isi fac lucrarea unii altora. Si tare am impresia ca PSD va fura responsabilitatea.

mosmartin16 spunea...

Mulțumesc, Huhu !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O viclenie schizofrenică si analfabet politică, de mare tarhat purjat, made marele găozar spanzurat intr-un crac de copac! Ufff, păcat de copac ca l-a spurcat si o sa auzim de el ca din radacini s-a uscat! Lăbăralii, pierzandu-si din lacomie controlul, incearca marea cu degetul crezand ca in PSD si-au gasit prostul, in loc sa le multumeasca înlăcrimați si îngenunchiati ca politic au fost salvati din pozitia de naufragiati. Tu, un partid viclean si ober hoțoman, te pui sa te masori si sa-l inșeli pe altul, condus de-un jmecher găzar, fiu de căprar, mult mai ortoman, barosan si ober viclean?! Uite ca nașul si-a găsit nănașul, si sa nu-i mai sictireasca, ca niste belengheriști pe pe pesedistii-stângiști cu fente pe la spate, daca nu vor sa se trezeasca in alegeri anticipate si cazuti in sondaje in pozitia coitală ,,spartă pe spate,'' caci se poate, vede-i-as cu mufele fisurate din partea maselor dezlanțuite si supărate! Este ca am dreptate?!

Marcell spunea...

Unii dintre noi l-au citit de la început pe așa-zisul premier. Nici măcar nu era greu. Alții nu mai puteau de speranțe și încredere. Slugărnicia este marea lui calitate. Atât. S-a întrebat cineva în ce țară din UE ar putea ajunge premier o asemenea nulitate? Cred că asta spune tot. Și culmea este că nu și-a încheiat încă "glorioasa" carieră politică. Mai are de demonstrat. Ne mai mirăm unde suntem și încotro ne îndreptăm...

anonim spunea...

CFI
Eu zic sa postezi ca anonim. Oricum, esti inconfundabil
(faci si tu economie de "cerneala")
Apropo stiai ca pt fiecare e-mail(primit trimis) rezulta doua grame de noxe,provenite indirect
din asigurarea energiei necesare?(ca fapt divers) Si mai consumi si energia ta scriind ca sa ai ce citi, dar si pe a mea pt ca trebuie sa rulez pagina sa scap de tine 🤣
PS Si ai si un vocabular relativ limitat, cca 4-500 de cuvinte din care folosesti cel mult 100 Si cam atat.
Ia legatura cu un politian si mai "furi" cateva zeci poate chiar inca 100.Baftosule!!
@ Huhu
Ar fi mai corect sa denumesti blogul dupa ceva de genul: Forumul de discutii al rezervistilor MAI.....(ma rog,"rezervisti" fara armata facuta.Apar si aia imediat "maine, poimaine")
Unii sunt deja: demisionarii din MAI😁....ii sparg astia pe rusi si pe ukrainieni si cam orice alta armata.Pai te pui cu P**a Puiu ? iti misca trei brigazi cu artilerie tancuri si motorizate pe harta de rupe! Eventual americanii sau chinezii sa-i reziste vreo 36-maxim 48 de ore. Si asta doar pentru ca sunt multi....si dureaza!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*Hristos s-a inaltat!
*Dezakoarde, te-ai invățat la mancat ce altii au lepădat pentru ușurat la ficat?
*UE s-a gandit ea, paguba, vătafa si matroana peste toată gubernia-sluga, si-a dat din gură cu nespusă ură ca e mai bine sa taie romanistanilor si ajutoarele la curent si căldură, banii pe astfel de pomanageli inutile sa fie redirijati catre intreprinderile infantile si predispuse la falimentare din lipsa de finantare, insă la această precizare murăturile parlamentare de nimic au tacut chitic, in frunte cu acest găinar falimentar si demisionar, pe picior de plecare, Malaimare Ciucălae. Dar, duca-se, cum s-ar zice, noua si cu a pârlii zece caci, ca oricum, cu el sau fara dulapul spânzurat de lângă el, cu altii sau fara alții, sub sau peste inalte situații, statute si considerații, soarta ne este pecetluită de alte state si nații, confiscandu-ni-se identitatea, Istoria, traditiile si moralitatea ce o reprezintă familia, dar niciodata nu vor putea, cu nici un fel de rău, sa ni-l confiste pe Creatorul Suprem, Dumnezeu!
***După Sfanta Inălțare, se va *inălța* pentru instalare la guvernare PSD si Prim ministrul Ciolacu, sperand ca destinul nostru ne va fi unul cu totul altul, astfel incat, macar partial, sa fie sortit ca implinit! Eu, ciudat pe fondul a tot ce se întâmplă, am incredere multa. Doamne,ajuta!

Clawoodiu spunea...

Si totusi... Victor Ponta a demisionat in 2015 si viata a mers mai departe. Acum de ce nu se mai poate? S-a schimbat cumva Constitutia intre timp? Nu, se aplica art. 107 din Constitutie in ce priveste primul ministru, iar demisia se face potrivit art. 106. Asadar este constitutional, primul ministru isi poate depunde demisia pentru ca asa vor muschii lui. https://www.zf.ro/eveniment/cum-arata-demisia-lui-ponta-din-functia-de-premier-documentul-a-ajuns-deja-la-cotroceni-dusa-propus-prim-ministru-interimar-14874206

Huhu Rezea spunea...

@Clawood
Este o mare deosebire între depunerea mandatului de către persoana desemnata sa formeze un guvern și demisia unui prim-ministru învestit de Parlament.
Premierul desemnat de Președinte depune mandatul primit pe o durată de 10 zile.
Ciucă este premier învestit și denumirea corectă a actului sau de voință este DEMISIA.

Calinmihaib12 spunea...

..Domnilor:

..nu vă mai bateți capul..privind "soarta" lui.."ciuca..bătăii"..!; ați uitat "evoluția"..lui în carieră.., și sub ce SOARE a ajuns la.."vârf",și care îl va "lumina" și în continuare..?
El nu are nimic de-a face cu.. "liberalismul"..autohton..!

P.S.: știu că voi crea "ceva" disconfort..pe ici pe colo, unde ADEVĂRUL..e marfa scumpă, inaccesibilă
"orbilor"..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Clawoodiu, pana si copiii stiu cand latră câinii in Giurgiu si ca Gibon Poantă a demisionat plin de păcat si speriat de o geacă rosie de spânzurat in copac si o gasca de @Rezistenti de mare tarhat, ca daca proptit in guvernare ramanea si pe oponenti curajos ii infrunta, azi alta ne era soarta! Va ramane in Istorie si intr-un infinit viitor ca un mare voiajor pe la Erdogan, Dardanele si Bosfor, apoi ca pe un trantor, dar mai ales trădător al intereselor romanilor, desi pe toate sticlele televiziunile il ung cu toate alifiile sustinandu-i campaniile de resuscitare pe spețe electorale sa-l reintroduca in politica mare! Sa revină la butoane cand s-o intoarce de la țintirim si tata mare!

Outlander spunea...

Actualii protestatari cu revendicări salariale sunt cei mai vinovați pentru faptul că timp de peste 20 de ani au acordat diplome false de bacalaureat, i-au trecut clasa pe șpăgi, au protejat și au girat plagiate de doctorate pentru cei care astăzi ne conduc!
Un PM plagiator, un min. de interne plagiator, un min. al MApN plagiator, un fost min. al învățământului plagiator Câmpeanu), un alt PM (Ponta) plagiator, un Preș. PSD care și-a luat bacalaureatul la 28 de ani și care a avut primul serviciu la 37, un președinte care are 6 case din meditații (”ghinion”) și mulți, mulți alții...!
Acum primți și primim rezultatele!
O țară prost condusă, furată și trădată sistematic!
Stimați protestatari din educație și învățământ:
-recunoașteți adevărul că și dumneavoastră sunteți vinovați pentru mizeria și haosul, degradarea vieții de zi cu zi!
Ați tăcut și ați închis ochii la astfel de ticăloșii, ați participat activ la promovarea acestor impostori!
Ar fi multe altele de spus!
Nu spun că nu sunt justificate revendicările salariale, acestea fiind rezultatul aplicării cu dublu standard a L153, de către guvernanții care au fost dar care sunt și acum la butoane.
Mi-e silă când văd atâta ipocrizie!

Iată aici o altă mostră despre cum înțeleg actualii beneficiari de doctorate plagiate să ”regleze” și să ”bătătorească” drumul spre menținerea privilegiilor cucerite prin atâta ”trudă”:
https://www.digi24.ro/stiri/presedintele-consiliului-national-de-etica-a-demisionat-dupa-ce-institutia-a-hotarat-ca-lucian-bode-nu-a-plagiat-2361649

xmax spunea...

Bine punctat @Outlander
Si ca o completare: cine ne ajuta sa scoatem in evidenta lista acestor plagiatori cu nume și prenume?
Sa fie publicata LISTA RUSINII la toate emisiunile TV.
Din 2000 școlile di facultățile au fost doar generatoare de hirtii numite "diplome"
A fost inventat un nou profil de studii:"PROFILUL ÎN SOMN" inventat pt analfabeții funcționali
Seara se culcau, iar dimineața primeau diploma.
Plina e tara de astfel de nenorociți de analfabeți functionali care habar nu au cine este Dan Barbilian sau Solomon Marcus
Niște neterminați și nesimțiți.

Outlander spunea...

Din știrile zilei:
-la Sibiu copiii au fost aduși de acasă pentru a fi prezenți pe timpul vizitei preşedintelui Germaniei, la școala unde a predat președintele Iohannis!👎🤬🤬🤬😡👹👎

https://www.dcnews.ro/iohannis-si-presedintele-germaniei-vizita-la-colegiul-brukenthal-din-sibiu-in-plina-greva-chirieac-cate-sperante-ne-am-facut-acum-noua-ani-poate-am-fost-prea-naivi_917553.html

-la B1 TV, doamna Anca Florea se arăta stupefiată dar în același timp insinuanată și persuasivă de momentul ales de sindicaliști pentru această grevă:
”...chiar și-au ales foarte bine momentul!”

-la negocierile din duminica trecută dintre sindicaliști și guvern, acesta din urmă a fost reprezentat cu ”brio” de către doi plagiatori (Ciucă și Bode)!
-sunt ”produsele” la care și dumneavoastră ați pus umărul din plin!
-mulți ați profitat de pe urma acestor plagiatori pentru că ați fost ”promovați” și ”împinși” pe posturi și poziții importante care să le asigure în timp perpetuarea ticăloșiilor și a beneficiilor pentru ei și pentru afacerile de ”familie”!
-la ce puteați să vă așteptați stimați sindicaliști decât ca ăștia de la butoane să vă momească și să vă umilească cu niște vouchere!

GG spunea...

@Outlander
Daca citesc interlocutorii aceste postări,al dumitale și al meu(alt topic),ar zice ca ne-am vorbit sa postam având ca obiect aceiași temă😄

Outlander spunea...

@GG
Sunt doar constatări triste ale realității, ale vieții cotidiene!
Este plină massmedia de astfel de știri!
Ăștia de la butoane nu au înțeles că lumea s-a săturat de ei!
Dar păstrarea privilegiilor și rotativa sunt mai importante!
Să nu încercați să-i deranjați cu măruntele voastre hatâruri sau semne de dispreț!
Vor motiva perpetuu că ”nevoia de stabilitate” trebuie să primeze!

Leo spunea...

Problema plagiatelor lui bode și ciucă este obscură încă și obscurizată chiar de ei.
Pt. doctor ciucă analiza plagiatului este blocată de procese în instanțe , iar
Pt. doctor bode , tocmai ce s-a pronunțat un CONSILIU din ministerul cercetării că doctoratul e bine.
Se pare că zbaterea celor doi doctori, este ajutată de sistemul pervertit al statului anume creat ca să-i spele pe SAVANȚI.
Pt. SAVANTUL ciucă , dacă se va dovedi plagiatul, atunci trebuie reevaluată și pensia lui specială , care a fost stabilită și pe niște sporuri de doctorat .
Și câți or mai fi ei porecliți doctori prin MFA și prin societate , care zburdă fericiți pe câmpia statului de drept.

Relu spunea...

Si judecatorii au ajutat "fabricile de diplome", sa nu uitam.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bine punctat din pickammer, mister Outlander, impotriva celor lacomi si lipsiti de caracter! Termenul de ,,analfabet functional'' a ajuns un banal optional operational si functional, scris si oral, doar prin ,,straduinta'' lor, a profesorilor, coloana vertebrala a tuturor șpăgarilor, care cer cu tupeu dezarmant ,, un salariu motivant'' cat si 4000 lei pentru un boboc berbant si debutant, pe cand 2500 lei are un soldat combatant in mediul de razboi cel mai riscant! Cel care si-a dat demisia de onoare de la Comisia de verificare la dosare șpăgare cu doctorate suspecte de plagiate, n-a senzibilizat nici o autoritate sa se ia masuri cu impuneri de legi si reguli de stopat acest cancer galopant si degradant, care in ultimii ani s-a amplificat si ramificat in intregul stat mafiotizat! Numai cer, ca niste zevceci, ca in anii '90, ocupand strada cu cei-cele de la APACA si strigand sa se audă ,,nu vrem bani, nu vrem valută, Petre Roman sa ne ardă în dungă sub bundă în udă cu opturi în fundă de leurdă cu urdă?!''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu toate criticile asupra PSD-ului, dar trebuie sa recunoastem partea leului ca ei detin cheia succeselor in ariile politicului si a socialului:
https://www.stiripesurse.ro/greva-ar-putea-lua-sfarsit-marcel-ciolacu-traseaza-primul-obiectiv-pentru-noul-guvern-suntem-prega_2929360.html

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

-Pentru traiul pe vătrai cu vacanțe lungi, de rai, si spăgile pe mălai, te duci, maică, să predai lectiile ce le ai la elevi ca să le dai să nu-ti taie din parai?
-Foaie verde de agud, chiar daca banii din geantă-mi curg, nu ma duc si nu ma duc, de școală să nu aud, mai bine o să fug la Club, sau acasa, din belșug, cu muchia de la drug cu amantul sa mi-o ud:
https://www.stiripesurse.ro/sindicatele-din-educatie-raspund-dupa-oferta-de-joi-seara-de-la-guvern_2929965.html?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign=os

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aceasta guvernare o zi cade, o zi nu mai cade cumsecade sa se ducă naibii la vale hoaștele lăbărale caci prea multe rele au mai pus la cale! Asadar si prin urmare azi iar nu mai cade din cauza grevelor care tin captive orele scolare in asteptare:
stiripesurse.ro/edinta-de-urgenta-a-liderilor-coalitiei-la-guvern-surse_2930210.html?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign=os

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Paul Puiu spunea...

Noi rezervistii de la MAI ne bazam pe vasta experienta unuia ca Dezakord75 💩🍷care in fosta sa marea activitate a facut înstructie de front si pregatire tactica la GAZ cu militarii in termen cu masca pe figura si animale!!! Tumultuoasa sa experienta in domeniul tactic in caz de conflict militar va consta in asigurarea curățeniei grajdurilor de la GAZ-uri si a hranei pentru combatanți si întreținerea corturilor de companie!!!! Urmarea vastei experiențe a dezakordatului75 in domeniul literar si al gramaticii limbii romane,inclusiv animalele de la GAZ vor deveni la fel de literate si totodata vor invata sa si cânte cântece patriotice alaturi de grajdarii lor!!! Adevarul Dezakordatule75 ca ce o sa ne facem noi restul rezervistilor MAI fara tine in caz de razboi, oare cine ne va mai oferi pilde smart din punct de vedere literar si gramatical presărate cu epitete si jargoane umilitoare si jignitoare urmarea palincii de Brașov si IQ sau ridicat!!!!🤬🤬🤬🤮🤮🤮

Huhu Rezea spunea...

@Hurzicarule
Lucruri mai serioase nu pot emana din căpșorul tău? Superficial în toate....

nastyboy spunea...

Soc si groaza. Amendamentele de joi dimineata vor fi depuse luni dimineata. Băietul se tine de cuvant si de data asta. Nimeni nu stie nimic. CSM a dat un comunicat in care atrage atentia ca s-ar putea bloca ICCJ in cazul in care esalonarea nu s-ar intinde pe o perioada de cel putin 25 de ani. Vezi si cauta pdf de la CSM. https://www.stiripesurse.ro/surse-legea-pensiilor-speciale_2930780.html

Huhu Rezea spunea...

@hurzcare
Mai sunt 4 zile și vei vedea ce fac și procesele inteligent formulate....

Leo spunea...

Lumina vine pe 30.05.2023.
E în triaj la CCR.
Călătorii impactați să stătem ciuliți ca să să urcăm în trenul numit PENDINTE.
Flavius e unul dintre ei.
Nu era importantă neapărat de inteligență pt. bilet la trenul precizat.
Era mai important spiritul de luptă și de acțiune.




Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...

@Comisarul Piedone in varianta RO=P**a Puiu
Vezi ca ai inceput sa scrii cat de cat corect? E drept ca 5-6 fraze "iti mananca" vreo juma' de ora, dupa ce le tot corectezi si studiezi gramatica pe net...E totusi un inceput pentru care meriti a fi "decorat" Asa ca iti acord: 🖕🖕🖕 (cls a III-a)
Totusi cine dreak ti-a scris "oskarul"ala ca tu birocratule in mod sigur n-ai fi fost in stare?....secretara de la partid...cine?
@Tie viorica kissulika nici n-am ce sa-ti reprosez.Ma duc si citesc dincolo la "ciobarlanu' " ce zic ceilalti despre tine si mi-e de ajuns ......sute de postari si luni de zile 😂
Ditamai distractia!! As"porta" si aici cateva la intamplare dar la cum esti "gratulat" pe acolo nu e nici o sansa sa poata fi citit aici.Deci nici hartia nu te suporta
Pe aia cu "noaptea pe la doua" o mai stii? Ca apare zilnic fara exceptie ! 🤣
+alte sute si sute.
V-ati gasit "tusea si junghiul" ,"militarul civil" si hurzicaru'😂
A tunat si i-a adunat!!
Vezi ca P**a Puiu iti transmite un calduros"𝙚𝙪 𝙯𝙞𝙘 𝙨𝙖 𝙣𝙚 𝙢𝙪𝙡𝙩𝙪𝙢𝙞𝙢 𝙘𝙪 𝙘𝙚 𝙖𝙫𝙚𝙢"
Joac-o p'asta!!😁

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ifrim spunea...

Mare fericire pe șatră în 30 mai 1956 la nașterea viitorului bulibașă!Stabor întrunit,pirande dansând,corturi în jocuri de lumini,ce mai,o feerie!De bănuiau ursarii că va ajunge secretar BOB pecerea îl dădeau hrană la lupi!

anonim spunea...

Am aflat si noi de unde ne-a venit "lumina" pe 30 mai '56🤢....ce Ierusalim ce Mormantul Sfant si alte chestii. De la staborul din Urziceni băăăă.....dă la ăia cu buze vinete si cu "mâncați-aș" ulterior deveniti mancatori de lebede prin Viena,muritori de foame pan' "Italea" si "Anglea" si ciorditori aiurea in lume
Incepand din acest an se declara zi oficiala libera si sarbatoare a "luminii negre de Urziceni" momentul 30 mai
Mai sunt 3 zile pana la noua sarbatoare a luminii negre si dusa cu sorcova
Se vor implini 67 de ani de la strafulgerarea meteoritului negru-vinetiu pe cerul Hurzicatilor
👤👤🌚🌚
Ati vazut muianul "sfantului" cu lumina neagra pe FB? Ioi!! Doamne feri!!
Dupa ce l-am vazut mi-am sters urgent contul,definitiv si nici nu-l mai deschid.Niciodata!!!

anonim spunea...

Pe 15 iun se inaugureaza Aeroportul intl. BV(indicativ IATA-GHV /indicativ ICAO-LRBV)
Inaugurarea s-a transformat in festival cu durata de 3 zile incepand cu 11.iun)
Pt cei mai tineri si/sau interesati.

https://www.wall-street.ro/articol/Auto/297538/aeroportul-din-brasov-este-oficial-finalizat-inaugurarea-lui-este-tranfosrmata-in-festival.html#gref
https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/aeroportul-international-brasov-ghimbav-este-gata-de-inaugurare-cand-sunt-programate-primele-zboruri-oficiale-349987/

Deja preturile la imobiliare au luat-o razna cam de asta-toamna

Relu spunea...

Asta in timp ce in Franta se reduc sau se anuleaza cursele interne care pot fi deservite de tren, pentru reducerea emisilor de co2. Chestia e ca ei au TGV iar la noi de la Timisoara la Bucuresti sau Constanta faci o viata cu trenul.