Un produs Blogger.

marți, mai 02, 2023

Viitorul premier nu vrea să piardă niciun euro din PNRR din cauza ciumei pensiilor speciale.

150 comments

In continuare se promovează diversiunea că pensiile de serviciu nu pot fi micșorate prin recalculare. 

Sunt zeci de decizii ale CCR care stabilesc că numai pensile calculate contributiv, din întreaga activitate activă, au cuantumul garantat. Asta înseamnă că  dacă în Legea cadru se modifică algoritmul de calcul contributiv, așa cum va fi modificată anul acesta L 127/2019, noul cuantum nu poate fi mai mic decât cuantumul în plată. 

Pentru pensiile de serviciu acest principiu se aplică numai pentru componenta contributivă. Componenta necontributivă  poate fi micșorată până la eliminare din cuantumul pensiilor de serviciu, potrivit Deciziei CCR nr. 900/2020. Doar pentru pensiile magistraților, eliminarea componentei necontributive ar echivala cu desființarea pensiei speciale de magistrat,  operațiune declarată neconstituțională prin Decizia CCR nr. 20/2000. Deci, este constituțională micșorarea componentei necontributive a pensiilor de serviciu pentru magistrați.

Specificul pensiilor militare este că ele sunt atât de speciale încât nu au nicio componentă contributivă în calculul cuantumului, astfel încât deciziile CCR nu stabilesc pentru ele nicio limită minimă până la care pot fi micșorate.

In interviul dat aseară de Marcel Ciolacu, Răzvan Dumitrescu formulează greșit întrebarea în legătură cu recalcularea pensiilor speciale, sugerând că pensiile în plată nu ar putea fi afectate de reforma PNRR, mutând deciziile CCR, valabile pentru pensii calculate contributiv,  la pensiile care au în cuantum și componentă necontributivă sau sunt calculate integral numai necontributiv, adică procentual dintr-o bază de calcul redusă, nu din întreaga activitate. 

Deși Avizul CSM pentru magistrați îl contrazice, Ciolacu răspunde la fel de greșit... că pensiile speciale în plată nu pot fi reduse decât prin impozitare. Dacă va aplica acest concept, în viitor vor fi afectate de impozitare și supraimpozitare doar pensiile militare stabilite până la 15 septembrie 2017, restul pensiilor speciale, inclusiv cele ale magistraților, fiind plafonate la venitul net al bazei de calcul, din care s-a stabilit că nu se plătește impozit.

Vă las plăcerea de a audia întreg  interviul dat de Ciolacu pe tema pensiilor și salariilor, precum și despre cumulul pensiei cu salariul.

   


150 de comentarii:

Paul Puiu spunea...

Concluzia este doar una singura in realitate, adica atat pensiile militare stabilite inainte de data de 15.09.2017, cat si cele stabilite dupa aceasta data, vor ramane in plata la acelasi cuantum!!!! Doar daca se va introduce impozitarea progresiva se poate schimba ceva in cazul cuantumului unor pensii care depășesc salariul brut si net al presedintelui statului, insa in prezent aceste discutii sunt doar simple supoziții sau doar gargara!!!!!!!Pana se va adopta legea mai este, dar dupa cum se trage de timp, cred ca la banii din transa 3 din PNNR se va renunta pentru ca sunt multi generali in rezerva sau in retragere si fosti magistrati in parlament care isi vor sustine pensiile, cat si cei de la CCR, daca se va adopta noua lege de modificare a pensiilor militare si a magistratilor!!!!🫡🫡🫡

GO spunea...

Mare ipocrit e și românul, fie el politician, din mass media, alții. Ana Maria Gavrilă are perfectă dreptate.

Ce înseamnă banii din PNRR? O sumă de bani minoră, menită a acoperi împrumuturile statului român pt. ... 3-4 luni. Adică, fix pix. Si dupa ce se întampla? Evident că România se imprumuta tot ca inainte.

O altă ipocrizie imensă. Prin PNRR România primește moca de la UE nu 30 mld. euro, ci numai 15 mld. Pt. ca ceilalti 15 mld. sunt imprumutati de la BM pe care ii returnam si cu dobânda.

De unde porneste isteria? Dar o spune clar Terhes, dupa ce s-a consultat cu polonezii din PE. Germania castiga 2 euro la fiecare euro virat unui stat mai puțin dezvoltat. Cum asa? Simplu. Programele PNRR sunt facute de asa natura, incat banii nu pot fi accesati decat de firme din vest, predominant din Germania. Adică, ăia 30 mld. din PNRR ajung la firmele germane și alte multinationale. Luati ca exemplu programele cu fotovoltaice, energia verde. Toate firmele care indeplinesc conditiile PNRR, sunt germane sau au in spate consortii germane. Asa ca toti banii din PNRR pt. fotovoltaice ajung in Germania. Iar românul rămâne cu destu' in gura si mai plateste si dobanda. Fotovoltaicele pot fi aruncate la gunoi dupa 10 ani de utilizare. Dar miliardele de euro rămân spălate.

Asa ca isteria cu banii din PNRR existenta doar in Romania (desi toate statele UE beneficiaza de fonduri PNRR), are la baza ... coruptia. Multinationalele mituiesc politicienii, mass media etc. cum că dezvoltare, evolutie progres cu programele PNRR. Acestea fac lobby pe bani și isi iau spagile de la multinationale i cam asta e circul!

anonim spunea...

Oricum pe MaCiuca il doare la basca....aia din Irak probabil
In rest guvern de (in)competenti,daca mai era cumva nevoie de o proba in plus.Proba mai buna ca asta nu exista!
https://www.zf.ro/zf-live/realitatea-nemiloasa-cifrelor-pnrr-doi-ani-guvernul-absorbit-numai-21840774

GO spunea...

Alte dedesupturi legate de PNRR si despre coruptia care sta la baza acestuia.

1) Neindeplinirea unui simplu jalon cum ar fi cu pensiile speciale, nu inseamna neaccesarea a tuturor celor 30 mld. euro. Ci a maxim catorva milioane de euro sau maxim zeci de milioane care vizeaza neindeplinirea punctuala a acelui jalon.

2) Propaganda contra pensiilor speciale incluzand pe cele militare are la baza coruptia sofisticata din Romania. In mod cu totul nefiresc, partidele, mass media si mii de ONG-uri primesc bani in parte direct de la buget, iar mass media si de la partide. Pe fondul crizei economice apare "pericolul" sa fie reduse "sponsorizarile" catre respectivele entitati pana la desfiintare.

Si de aia urla Chireac, Cretuleasca, Seidler, Ghinea, Pacuraru, partidele etc. sa fie desfiintate pensiile speciale. Ca in continuare partidele, televiziunile si ONG-urile lor sa primeasca bani de la buget, ca altfel risca desfiintarea. Iar acesti bani nu mai pot fi obtinuti, decat daca sunt luati de la pensiile speciale, mai ales de la militari care desi au cele mai mici pensii speciale, sunt multi. Si leu cu leu smulsi de la militari permite entitatilor mentionate sa supravietuiasca sa paraziteze in continuare societatea romaneasca.

GO spunea...

O alta ipocrizie care demonstreaza coruptia dinapoia isteriei pensiilor speciale, este legata de firmele de asigurari. La Pilonul 2 privat, contribuie prin efectul legii, orice asigurat la ... sistemul public.

Si aici este o alta mare problema. Ca de exemplu, avocatii si preotii, au dreptul sa nu contribuie la sistemul public, adica sa nu contribuie nici la Pilonul 2. Adica, respectivii au tot pensii cu regim special.

Si atunci, de ce sa nu aiba si militarii (alte profesii) acelasi drept ca avocatii si preotii? Adica sa contribuie la sisteme proprii si nu obligatoriu neaparat la sistemul public? Pentru ca inechitate, discriminarea si favoritismul sunt sfidatoare.

Raspunsul este simplu! Militarii sunt multi, si oricare militar obligat sa contribuie la sistemul public, decarteaza automat la companiile private de asigurari pt. Pilonul 2 pensii. Pe cand daca militarii ar avea sistem propriu ca avocatii si popii, nu ar mai fi obligati sa decarteze la Pilonul 2.

Si asa ii prindem si pe Budai si pe LOV si pe avocata aia Alice XXX etc. - care vor militari contributivi, dar nu la propriile sisteme ca popii si avocatii, ci musai la ... sistemul public. Ca sa poata sa castige miliarde si companiile de asigurari de la Pilonul 2. Si care la randul lor mituiesc pe X si Y sa faca lobby cu trecerea militarilor in sistemul public.

mosmartin16 spunea...

Corect ceea ce spui, Huhu ! Dincolo de banii din PNRR și aversiunea populației fată de pensiile speciale...rămâne problema eliminării inechităților profunde ! Iar aceasta se poate rezolva fie prin actualizare cu recalculare, fie prin contributivitate ! Supraimpozitarea ar crea alte inechități !

Petrut spunea...

Daca PSD ul va primi vreun vot dinpartea pensionarilor militari ,ne meritam soarta !!!

Huhu Rezea spunea...

@Petrut
Votează d-ta cu AUR-ul, cel mai vehament, după USR, împotriva pensiilor speciale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciolacu are mai multe puncte de vedere, deloc rele, emanate ieri aseară, unde aminteste si despre o tară amară, si anume si despre tragedia din tagma militară, accentuată cu precadere de jlonul 14 din PNRR. Are intentii deloc de neglijat, ba chiar sincer, o spun la intregul leat, ca fiind de laudat, insa n-a spus nimic de Budăi si ai sai, care au dormit in budigăi sa nu meargă la Bruxelles sa cadă cu ăia la un inteles pentru bunul mers si interes sa fie schimbat pragul invalid acordat din PIB pentru a-l pensiilor avantaj cu castig din halca de covrig, caci pe cel de 9,4%, naiba sa-l ducă, caci toate pensiile ni le spurcă cu tendinte sa ni le reduca, si daca s-ar ridica punctele, cum au pragurile de 12-13% toate țările, ne-ar creste sansele sa se atinga obiectivele, momentan retezate de această slugă de Durlă Cotârlă si-a lui turmă sumbră si ceaclauză, azi politic ramasa in umbra, dar tor rea si acră de gură sa n-avem ce, si după ce bea apă bună, sa ne mai pună măcar o țandră otravă in fântnă... Asadar, astept noua guvernare, ca pe o fata mare la tălpile de la picioare, sa ne arate in aceasta perioada urmatoare daca merita, din 2024, inca patru ani la guvernare, si daca voi fi multumit tare de rezultatele la fel de multumitoare, atunci promit, jurand in sus cu pumnul, sa ma duc si eu, la anul, pentru ștampilare pe buletinele de votare! La mai mare, noua guvernare, si fara rapandulele care ne-au adus in falimentare, sau doar de ros cărnosul de pe os, cum este acel paduchios si răpănos, Jmanglă Câțos!
Nu stiu ce simpatii are pentru Star Strek Tudose, dar daca nu vrea sa faca o prostie sa piarda puncte electorale, eu zic s-o lase mai moale si sa nu-l bage la guvernare, cum intentia si-o arată, si mai ales sa nu-l propuna la Armata. In rest, mi-a placut cum a dat in gasca liberala cu inselăciunile grosolane si datul din labă cu jmanglă din marea pacaleala cu pandemia de lăței si păduchei de guvizei, in care liberalii ne-au barbierit si ras pentru despaduchit cu o larga carare prin buget si prin buzunare de ne-au adus tara in ruinare si pe noi la disperare. Eu sunt convins, si nu ma las invins, sa nu cred foarte tare ca Ciolacu va fi un premier de 1000.000 mai capabil si mai in stare decat Malaimare Măligămoale Ciucale, duca-se cu tot cu șleahta lui de ruine lăbărale numai la vale la electorale!

Chrisz spunea...

@GO
Ai uitat de indemnizatiile jurnalistilor stabilite prin LEGEA nr. 8 din 11 ianuarie 2006
https://newsweek.ro/international/pensiile-speciale-pentru-creatori-inclusiv-jurnalisti-13500-in-plata-250-de-milioane-lei-pe-an

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Petruț, si eu la furie am zis ca tine, dar crede-ma ca n-avem cu cine mai bine: La toti le stim faptele, crimele, răzuirile, răutățile si furturile, insa HAUR poate fi doar un obiect de razbunare impotriva celorlalte partidele șparlamentare, la votare, care ar fi o actiune nesabuita si daunatoare, dar ca sa tina o guvernare patru ani in in spate, absolut deloc nu se poate, caci acolo in partidul-faună unde fiecare individ se laudă si care numai promisiuni desarte scheauna si miaună, camtoti fiind din crema aceea penală si de căpatuiala, oportunista si arivista, cu ura pe pensiile speciale, deci si acelea militare, refuzand de mai multe ori acel Georg Siminoc sa nu ne ajute deloc, avand vechime si renume fascist in neolegionarism, repudiat de Europa si elogiat de Moscova, cu care are relatii subterane, pentru Ro fiind extrem de daunatoare... Deci, pica orice partid sau altcineva de a ne mai ajuta cu ceva, gandul lor fiind la propria sarsana!
Doar si numai Pesedeaua a propus si ne-a dat indexari importante, cartele de alimente, de gaze si electricitate, cat sialtele, apoi de a se construi pentru tineri ieftine case, de a ajuta familiile sarace si multe alte ajutoare si mijloace financiare eficae, pe care nu ni le dadeau partidele celelalte, care cer duritati pe austeritati, si dupa cum s-a aratat Ciolacu in bunele interventii cu spectaculoase intentii, se prea poate ca la sfarsitul acestui an preelectoral s-o sfarseasca si cu acele tare daunatoare si de ani de zile dezamagitoare de la pensiile militare, intrucat Ciolacu nu-i o o mămăliga sa-i mai lase inca odata sa ne mai friga, si pot paria ca ne va rezolva, cum imi mai spunea cineva de toata increderea! Hai, sa avem rabdare sa vedem ce se va intampla in perioada urmatoare, sa nu ne daunam gandind negativ, ci doar pozitiv, cu realism si cu maximum de optimism, asa cum @Leo ne invata solemn sa asteptam si sa STATEM ca vom scapa si de acest blestem si inferm! Catargul velelor in sus, si toti sa credem in ce a spus Isus ca ca va reveni, in curand, sa-i judece pe toti la rand, si noi sa credem in gand ca dreptatea ne va veni, tot in curand, cu toate velele in vant si pe lăbăralo-useristi sa-i vedem cazuti, de tot, la pamant!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Edificator in ce am postat mai sus despre Ciolacu:
https://www.stiripesurse.ro/marcel-ciolacu-face-acuzatii-grave-liberalii-au-furat-ca-in-codru--ei-furau-de-rupeau-si-noi-stateam-in-case--video_2897995.html

Petrut spunea...

@Huhu Rezea
Mi s-a parut foarte urata ,extrem de urata expresia din partea lui Ciolacu "ciuma pensiilor speciale " aici fiind si cele ale fostilor militari in parte datorita carora el este acum unde este...

reddog spunea...

Rambo și Cezar sunt neterminati.
Plus că au luat mormane de ajutoare și solde compensatorii.

csej spunea...

Marcel vrea pe dracul.Nu vrea nimic.Da si el din gura ca de aia ii da sa mănânce.
Marcel ar trebui să știe cum e cu pensiile militare ca e fiu de militar,pilot.Asa e omul nostru,nu-l privește decât interesul lui.
În filiala Buzău a PSD are pensionari militari și ma mira de ce nu-l documentează.Posibil sa-l fi documentat dar ce să-i faci daca memoria nu-l ajută.Pricepe repede si uita repede .
Probabil ca il menajaza pe îi va pana se vede prim.

Huhu Rezea spunea...


Fragmentul din interviu care va fi definitoriu pentru Ciolacu pentru a scăpa de ciuma pensiilor speciale în mandatul său de premier și care-l va lansa și în lupta pentre președinție:

"Este total incorect să ieși la pensie la 50 de ani, în plină maturitate profesională, să ai o pensie care depășește venitul președintelui, mai mult să ai o pensie mai mare decât ai avut veniturile în activitate și să te mai angajezi și la statul român ... și să nu plătești nimic"

Cine poate să descifreze la ce se referă Ciolacu în expresia finală... și să nu plătești nimic?

Huhu Rezea spunea...

@Hurzicare
Nici atât nu ai reținut că punctajul contributiv lunar se stabileste prin împărțirea salariului/soldei brut/e la salariul mediu brut pe economie din anul respectiv?

Leon spunea...

"Si nu platesti nimic SUPLIMENTAR", a vrut sa spuna..!

micutzul spunea...

România se angajează să cumpere F35 și se pare că vrea să cumpere urgent cel puțin 2-3 nave de luptă....prea scumpe de întreținut pentru americani și prea sensibile la coroziune.
Concluzie: pensiile militare le vor plăti! Adică noi pensionarii militari suntem proștii națiunii!
ȘI...ce ...nu suntem?

Paul Puiu spunea...

Huhurez vis a vis de ce ai spus tu :
,,Cine poate să descifreze la ce se referă Ciolacu 💩în expresia finală... și să nu plătești nimic?”
Probabil rezervistii si in retragere trebuie sa cotizeze din pensie o cota din pensiile militare PSD-ului 💩💩💩pentru grija acordata mai ales din 2017 si pana in prezent si pentru viitor!!!
Urmatoarea intervenție favorabila a PSD-ului 💩💩💩asupra pensiilor militare ar fi impozitarea progresiva, care ar constitui o noua aberatie marca PSD 💩💩💩pentru reducerea cuantumurilor acestora, insa CCR nu le va sustine strategia mizerabila!!!🫡🫡🫡

Leo spunea...

Boloș tocmai a zis că pensiile speciale + pensiile din sist. public + salarizarea bugetarilor formează un PACHET care va fi discutat integrat cu CE . Finalizarea pachetului are termen limită 31.08.2023.
Până atunci ne consolăm cu 30 mai 2023 .
Marcel + TERENTE sunt puși pe fapte mari.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Ai avut o idee tare tembelă, ref la opțiunea de vot, AUR sau USR, amatoarele desființării pensiilor speciale.
Văd că sugerezi, ca opțiune electorală (una mai veche de-a ta!), buletin de vot favorabil PSD, în condițiile în care acest partid a fost cel mai vehement „gropar” al pensiilor militare, începând cu decembrie 2015.
Personal, voi opta pentru un partid inițiat de militari, indiferent de poziția sa în „clasament”, căci prea am „luat-o în bot” de la partidele fruntașe, incl în topul corupției instituționale.
Așadar, să-mi fie cu iertare dacă nu rezonez cu partidul drag ție, cloaca cu sediul pe bd Kiseleff nr 10.

mosmartin16 spunea...

Huhu, cred că Ciolacu s-a gândit când a zis "și să nu plătești nimic"...tot la acea supraimpozitare, impozitare progresivă sau cum vrem a-i spune ! La altceva la ce s-ar fi putut gândi ?! El se exprimă uneori destul de contradictoriu !

GG spunea...

Mare dreptate au @ csej,GO,Micutzul .

Sa le reamintesc politicienilor ca din cauza ca ne-au ars,în sensul ca nu au fost actualizate pensiile,cu creșterea etapizată a sld/sal activelor,au pierdut 2 alegeri partidul mamut? În 2023,s-a spus ca se vor actualiza și pensiile noastre,ceea ce nu s-a întâmplat.Suntem putini,dar putem sa decidem cine,ce și cum se va configura viitorul parlament!

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Cine nu plătește nimic la stat din venitul primit ca pensie? Ghici ciuperca cine-i?

mosmartin16 spunea...

Aaaa, Huhu, tu te referi la brutul ăla special de câțiva ani !

anonim spunea...

@GG
Eu asta n-o inteleg:"Suntem putini,dar putem sa decidem cine,ce și cum se va configura viitorul parlament!"😂
Despre cum "am configurat"(militarii-n.m.) parlamentele trecute cred ca nu mai e nimic de spus....e doar de ras....rasu'-plansu'🙄🥱
Revino-ti GG-ule!!

Paul Puiu spunea...

Huhurez, ghici cine nu a primit indemnizatii la trecerea in rezerva sau solde compensatorii dupa data de 15.09.2017, precum si OMM sau SOSP, pensia suplimentara si coeficientul pentru anii lucrati in plus peste cei 25 de ani si au mai fost si plafonati la media salariilor brute si nete si dupa nu mai beneficiaza ca si restul rezervistilor de actualizari ale pensiilor militare???!!🧐🧐🧐Huhurez nu crezi ca lista de taieri e cam lunga pentru aceasta categorie de rezervist trecuti in rezerva dupa data de 15.09.2017???🫡🫡🫡

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu citesc fiecare comentariu in detaliu si le apreciez pe toate, pentru ca in ele regasesc tot ce poate fiecare sa-si exprime ce in cap are, in afara de cele injurioase si cu tente vulgare aruncate cu rautate si inversunare catre cei pe care considera ca a-i injosi isi face un titlu de ,,onoare'', in fapt fiind niste instigatori la ura si dezbinare, sa satisfaca dusmanii si clocariile paraditoare.
In ce ma priveste pe mine, multi stiu foarte bine ca imi scosem pe aceasta pesedea, ca pe o masea rea, din viata mea din cauza la Fiola si altii ca ea, care stim ce au facut urat de ne-au doborat, eu criticandu-i in stil haiducesc la toti si toate ce-i romanesc si europenesc in stilul cel mai porcesc, ca sa recunosc, fiind dominat de o ură incrâncenată dintr-o pornire inversunată, s-o vad pe pesedea terminată, insa ratiunea si judecata dreaptă imi arata cinstit si corect, la modul cel mai intelept, ce a facut rau, dar si ce a facut FOARTE BINE acest pesedeu, mai sus postand un foarte limitat expozeu, caci a fi partid nu inseamna sa te limitezi gandind invalid doar la rezolvat pensii, salarii si alocatii, fiind si dezvoltarea, invatamantul, transporturile, industria, economia si toate alea, care impreuna si toate deodat' se hranesc din bugetul unitar de la stat, azi falimentar si extrem de limitat datorita urii presedentiei pe pesedei dar si impotriva populatiei, care s-a bagat extrem de rau sa-si faca ,,guvărnul mău'' cu slugile liberale si lichelele useriste anti statale si anti sociale, caci in acea guvernare, de trista amintire si comportare si incalcand toate valorile eticii profesionale si morale, pe principii criminale si penale au distrus in pandemie o intreaga tara, bagand-o intr-o situatie falimentara si, acum, cum n-as
vota pesedea daca in situatia asta tot ne-a mai dat cate ceva din toata criza si saracia care a cuprins Romania, ba chiar suficient in aceasta stare de inceput de faliment! Nu ca m-am facut avocatul diavolului, dar da-i lui Dumnezeu ce-i a Lui Dumnezeu si Cezarului ce-i a Cezarului, ca daca nu se cerea pesedeaua la guvernare sa ne scoata dintr-o iminenta prabusire-falimentare, azi eram cu totii, tălică, de la Vladică pana la opincă un morman de baligă inutila intr-o tara vasală si strănă, taiata in felii pentru a plati incomensurabile si istorice datorii, rolul acestuia fiind un real, unic si sigur panaceu, de Dumnezeu si soartă dat sa scoata Romania si pe pe toti din acest imputit de tarhat in care dreapta politica, in mod criminal, ne-a bagat! Nu-s o curvă schimbatoare, azi sa afirm ceva strigand sus si tare si maine sa calc totul in picioare, insa ratiunea mi-a fost mult mai tare ca sa inteleg realitatile inconjuratoare si sa decid ca, absolut numai aceasta pesedea ne mai poate salva, sa ne mai dea ceva, de a mai repara si schimba in tara asta plina de saracie si jale din cauza lichehelelor neomarxiste si liberale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rambo, ciupercile colorate indica cea mai mare toxicitate din intreaga societate, plătite pentru otrava continuta cu atata bancrută incat vlaguieste cu foare mult la sută si criminal bugetul national, crezandu-se cele mai grozave mânătîrci dintre ciuperci, in realitate facand totul numai numai cu toxicitate pentru dreptate ca sa dea inapoi intreaga societate! Nu-i asa,frate?!
**Dan B, inteleg situatia, din plin si am trait-o cu mult venin, te cred perfect dar vin cu asigurarea ca astept, pana la sfarsitul acestei veri, sa ne primim vestea unei noi recalculari cat si actualizari, fiind imposibila situatia unei noi amanari sau incremeniri din cauza acelui PNRR cu repere clare sa se elimine orice inechitate si discriminare, contand dară, pentru ultima oara, ca o va face stanga pesedista si progresistă, si nu dreapta conservatoare si neofascistă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, Bolos si Terente? Pai, sa-i vedem la treaba pe indelete si la urma sa le acordam note, nu teatrale ci electorale pentru votare! Pana atunci, sa STATEM linistiti si cuminti ca, uite, acușica vine sezonul festival si apar, pe strazile din cvartal si satul natal, crăcănelele si balcoanele despuiate sa ne faca sa uitam de pensiile devastate si, cine poate, poate, iar cine nu poate sa le fie si lor viata in fericire si sanatate, ca daca nici cu pastila de putut nu au reusit, facandu-se de ras urat, aste e pentru ca prea mult au baut, atunci sa se gandeasca la vremurile cand le-au reusit de gătat, pana cand le-au falimentat aparatele de faultat in pat! Daca nu itelegeti traducerea, va pot da pe mana ,,starletei, Mumuța Drăgușanca?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite ca se face si treabă financiară, dupa o directivă europeana, fara bob zabavă:
https://www.stiripesurse.ro/vesti-uriase-de-la-guvern-pentru-acesti-romani-vor-avea-parte-de-noi-sume-de-bani_2899055.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rumunica, baga-n Rossia frica cu o sculă trihirica?
https://www.economica.net/bluespace-technology-lanseaza-primul-sistem-de-bruiaj-drone-100-romanesc_665526.html

Andrei spunea...

Vin alegerile. Olescu cu AUR, Huhurez cu PSD, ceilalți, cetățenii turmentați ai lui Caragiale care visează partide care să le mărească pensiile. Sau măcar să nu le taie și pe astea, unele de mizerie, chiar dacă Huhu zice că n-are cum.

Cât despre Ciolacu, din surse sigure, are niște consilieri de imagine care îi dau tot felul de teme pe care le aruncă pentru votanții săi pe la televiziunile plătite de partid. Că nimeni nu îl ia la rost să îl întrebe: "Alo, ce vreți să spuneți cu chestia asta, tovarășul', că armata trebuie să plătească? Ce să plătească?".

Nu este, pentru că jurnaliștii de casă sunt cu ochii pe bani, nu pe informație și adevăr. Acum să descâlcim ce vrea să spună individul cărător de servietă la teroristul Haissam și vâslaș la Belina în barca lui Dragnea. Impozitul progresiv.

Asta vrea PSD în frunte cu Ciolacu. Dar nu prea vrea Iohannis, că cică asta ar fi tot ce mai ține PNL să fie liberal, deși toți de acolo sunt pesediști sub acoperire.

Leo spunea...

VIO & Bure,
Mesajul vostru a fost livrat.
H-ul l-a recepționat, dar e supărat nu pe conținut ci pe atitudine.
Ca să-l împăcați, trimiteți chiar voi înșivă, că binevoitor este, mai ales când gazetei crește standardul.

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Dacă ar fi citit topicul pe care am mutat comentariile lui @Bure, sancționații nu mai trimiteau mesaje prin intermediari.

Leo spunea...

Totuși,
ce ne-am face fără POȘTAȘI ?

Dan B. spunea...

@CFI:

Oare, în decursul atâtor ani, nu ai priceput că PSD s-a aflat la originea tuturor relelor din legislația pensiilor militare, excepția fiind guvernarea lui Năstase din 2001, anul promulgării Legii 164? Ba chiar și recalcularea benefică din 2008, dispusă de Tăriceanu, la presiunea PSD, stâlpul puterii antibăsiste?
Sau n-ai realizat că, pe timpul mandatului lui Dusa, s-a „plămădit” art 40 din OUG 57/2015, cea care a modificat esența Legii 223/2015, articol strecurat de Jianu, cu sprijinul lui M. Iliescu (subsecretar de stat în MMPS), în mapa a cioloșistei Ana Costea?
Nu-i mai puțin adevărat că, la originea relelor destinate pensionarilor militari, s-au aflat și celelalte partide, nu numai PSD, dar OUG-urile din 2015, 2017 și 2018 au fost ale guvernării social-democrate.
Este posibil ca, după Legea 119/2010 și Legea 223/2015, să urmeze o altă lege, care nu numai că-mi va diminua iar pensia, dar poate că mă obligă și să le duc bani de acasă?
Ăsta-i motivul pentru care, neașteptând nimic bun din partea PSD, PNL, USR, voi opta pentru un partid minuscul, constituit din militari, nu din politicieni hoți!
Deciziile PSD au afectat bugetul de stat, care, golit de conținut, nu mai susține majorarea pensiilor publice (doar indexare la sfârșit de an?), dar favorizează OMV și vinde absolut toate regiile statului. Unde-i impozitarea progresivă, atât de mult clamată de PSD? De ce MApN nu reține la sursă contribuțiile din solde și pensii, menite bugetului propriu de pensii, așa cum procedează alte categorii socio-profesionale?

csej spunea...

Am vrut să zic că Ciolacu îl menajaza privind pensia pe Ciuca pana se vede prim.
Stimabililor pana la urma pensiile militare vor dispărea si va apare o lege cu ceva tenta contribuție ca sa închidă gura la toti.Conform tradiției vor fi si ceva insi ce vor înregistra minusuri comparativ cu pensia in plata daca nu va rămâne principiul cel mai avantajos.
Privind alegerile eu unul pas.Cu mine sau fără mine cineva tot va ajunge la conducerea tarii.Sincer eu unul nu vad pe cineva ca sa merite sa ma deranjez.
Atentie la prostata.Poate da surprize neplăcute.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Andrei, greseala politicienilor este ca nu sunt pietonii strazilor si vizitatori ai cartierelor oraselor, satelor si comunelor, sabata cu pasul si sa petreacă cu taifasul toata tara, de-a sfoara, sa-iintrebe peelectori ce-i doare, de cutare si de cutare, de ce se moare, de ce le este sete si foame, adica toate alea pentru a se informa si dupa aceea actiona pentrua construi sau a repara, ca daca fac gâlme si hemoroizi de la statul pe scaune, sau cancere ca halesc doar goange, insecte si fripturi in sange de Kobe, asa n-o sa stie in vecie decat de poitichie, amante si cine mai stie ce si cine, si nu faptul ca Ion Staniloaie din Pricopoaie din vale moare cu famiia de foame, sau majurul Corneliu Ifrim, onesteanul cu pixul plin de venin, a devenit prea sublim la intestin,cu posturi prelungite divin, si n-are eminamente in multe momente bani de medicamente, daramite sa viziteze etern
văgăuna unui țintirim, cat si alte hangarale goale, parpale, care din informatii de prin ziare sau gunoaie politicienii real nu le afla, si de aceea merg din gafa in gafa, de hoafă beată, si problemele grave ale tarii in agendele lor nu se afla! Cum sa stie ei ce probleme au Corneliu, @Viorel, @Dan, @Leon sau @Andrei, daca starvurile lor de hominizi zac pe un maldăr putred de hemoroizi, intr-o cancelarie, si cu laba păroasă cu gheare la amantă pe vraghie s-o sparie , in ciuda ,,mortului,'' din dosul șortului, doar ca asta le e in fișa postului si cu stiința statului?!

GG spunea...

@P.P.Domnule,dacă tot te apucasi să spui câteva adevăruri în ce privesc sold/sal compensatorii,ajutoarele,alte indemnizații la ieșirea la pensie,măcar spunele bine,nu cu jumătăți de măsură! Adică,aceste drepturi nu au mai fost acordate din 2011,nu din 2017,2019.Ciucanii nu trebuie sa se plângă,aveți drepturi destule și pensie pe măsură!
Cum a zis cineva:"Măcar cu asta să rămânem".😝

raul spunea...

3 Mai este ZIUA SOTIILOR DE MILITARI,

Ziua sotiilor de militari a fost decisa in anul 1984 la nivel international.

La multi ani cu sanatate tuturor celor care ne-au fost alaturi necondiționat , la greu mai ales dar și la bine, ne-au înfrumusețat viață și mai ales au dus greul problemelor familiale si fara de care nu am fi putut suporta privatiunile serviciului militar

La mulți ani tuturor soțiilor de militari !

3 mai...

ZIUA SOȚIILOR DE MILITARI !

Astăzi, este acea zi mare...
Eu, cu mult drag, fac o urare,
Distinselor doamne, care...
Prin liberul consimțământ...
În fața ofițerului stării civile,
Jurând, și-au unit a lor destine,
Cu oamenii de onoare, care,
Îs purtători, ai hainei militare.
După ce certificatul au iscălit,
Soții de militar...au devenit!...
*
,,A fi soție de militar presupune, de multe ori, numeroase sacrificii. Atunci când spun ,,DA” la starea civilă se leagă, la fel ca jurământul militar, de viața cazonă. Fie că vor, fie că nu!
Și totuși… dragostea învinge. Nu de puține ori, militarul este la datorie și pierde multe din importantele momente ale vieții de familie. În aceste situații, soția îndeplinește un dublu rol. Ea trebuie să preia și rolul tatălui când acesta este plecat.
Soția de militar este o luptătoare, la fel ca soțul ei, chiar dacă luptă cu alte arme. Este omul din umbra formației, din spatele militarului, care întotdeauna îl sprijină și îl susține în ceea ce face. Fără ea, … este greu!

De ziua voastră, noi, militarii vă mulțumim din toată inima noastră pentru dragostea și sprijinul vostru, pentru puterea și răbdarea de care dați dovadă zi de zi și vă prețuim pentru tot ceea ce faceți pentru noi!"
Text: Mihai Anghel

LA MULTI ANI SĂNĂTOȘI, FRUMOȘI ȘI FERICIȚI ALĂTURI DE CEI DRAGI ȘI IUBIȚI!

Brenda spunea...

Cine să îl mai creadă peCILOLACU, nu a făcut nimic pentru militari cat a fost la camera deputaților...și pare cam neîngrijit..nebărbierit cam fanfaron

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Este foarte util de stiut pentru toti, eu confruntandu-ma cu asemenea probleme iritante si fara iesire de la Bancă, cand mi se blocase cardul de pensie, cu firmele de telefonie cu anumite probleme de am iesit din doua firme, in regim de urgenta, Orange si Cosmote-Telecom, caci eu nu admit porcismele acestor abuzivi, fiind la a treia, RCS & RDS, pana la furnizorul de energie, care si pe ala l-am pus la punct cu Ministerul Energiei si acum nu mai am probleme, dar Legea Call Center va rezolva foarte multe:
ttps://www.stiripesurse.ro/lege-adoptata-in-senat---operatorii-call-center-vor-fi-obligati-sa-raspunda-in-maxim-5-minute_2899590.html

csej spunea...

Pentru cine nu stie.Bolos e POPA.Nu numai ca minte ca un popa dar chiar e popa.El primește salariu de popa,ca parlamentar si ca ministru.
Al naibii popa,biblia zice ca reprezentantul lui D-zeu trebuie să-l slujească pe doamne doamne nu sa agoniseasca ca harceogul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La Ro tv, Dl Izvoranu, ca si alti invitati, au discutat despre pensiile militare si dezastrul iesirilor din sistem, golindu-se efectiv. E grav si la Justitie, dar acolo e vorba de pura lacomie si nesimtire, prea multa chiar, ca la sumele alea fabuloase si năimite nu cred ca se moare de foame, ca la noi! Stiu politicienii despre asta, sau o fac pe tăunii? Alo, tăunilor, cand ne inchideti gurile cu legi juste?
Ce striga Rizea pe strazile Chisinaului?: ,,I-a pistolu'! Ia pistolu'!'' ,,Sa scuipam pe Procuratura Republicii Moldova!'' Eiii, dar nici asa nu se poate, cu atacuri grosolane la adresa magistraturilor, fiind penale, ca doar nu suntem in Congo, Sudan sau Mali! Suntem Romanistan in Europa cretina si asta ne ocupa mult timp cu discriminari si abuzuri de rahat! Lipsa legilor infloreste tagma profitorilor, jegmanitorilor si amplificarea abuzurilor, ca daca Lege organica era, nici o pensie nesimtita nu mai era! Nu magistratii sunt vinovati ca au pensiile si salariile mari, ci politicul si politicienii care, de frica puscariei, fiind majoritatea penali, nu au intervenit legislativ sa redreseze situatia! E cam tarziu acum, sa mai indrepte ceva cu atatea Hotarari ale CCR, care contin foarte multe perverse a la Targu Ocna, sau Onesti!...Perversa de Onesti merge si cu vin rosu de Odobelești, pus pe compresie-bulină din lână pe o ocarină vânătă, care astâmpără!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, sa traiti, si va intreb deschis, cu creieri nedumeriti, prin ce țară europeană mai hălăduiți? Pe la helveți, sau pe la friți? Caci după aceste rare intervenții se pare ca vi se invart rulmentii la relanteu pe un indepartat si lung traseu, sau ati avut vreun lejer puseu cu rock and roll la pateu de v-a deranjat, l-ati tratat sau calcarul l-ati eliminat, si acum va plimbati fericit nepoteii in jurul unui lac prin parc? Apăi, cu ganduri curate, sa va dea Dumnezeu fericire si sanatate si cat mai multe articole si idei postate, caci, oricum, n-o sa-mi spuneti mie pe indesate despre traseul rulmentilor de pe osiile din fata si spate, pe unde va poartă, pe aproape sau departe, ori despre starea buna de sanatate! Glorie Tie, Doamne, si apara-ne vietile!

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/03-05-2023-alba-neagra-cu-pnrr-ul-p-n-nu-mai-pricepe-nimeni-nimic-bd11199

csej spunea...

Observ ca pe aici a început campania electorală.Votul meu e important si nu-l arunc pe apa sîmbetei.Pana acum nici un partid nu m-a îmbătat de fericire.

dora spunea...

Nu cred că Ciolacu, o să fie premier. Nu este agreat de președinte.

anonim spunea...

Rambo vezi ca ai uitat sa mentionezi ca de fapt erai secretar BOB al PCR si in "calitatea"asta dujneata erai cu "papagalu'" nu cu munca
Ce naiba ai uitat sa-ti declari tocmai "functia de baza??"
Se vede ca si acum esti la fel,dai din cioc....si cam atat. Macar ai scapat de intocmit PV-urile de la B.O.B.😄
In rest esti"agitator" de performanta.Bagi pe altii "la inaintare" in timp ce tu te tii deoparte.Asa faci din 2010 de pe vremea cand te ocupai tot cu asa ceva la SCMD...rezultate=0
𝗢𝗯𝗶𝗰𝗲𝗶𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗶𝘀𝗽𝗮𝗿 𝗴𝗿𝗲𝘂 !

anonim spunea...

Huhu
dezleaga-i priponu lu'ala cu "bubico" si camasa de gigolo....ala de la magazia de izmene.Parca ar mai trebui sa zica niste idiotenii....sa ne mai amuzam

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan B, doar liberalii la pensiile militare au dat si majorat, fie-le pomana maxim de laudat, prin Tariceanu, cand la guvernareare nu implinise inca anul, cat si Basescu cu Oprea la butoane, la Aparare, (aplauze in continuare!), PSD doar au devastat si inghetat tot ce liberalii au dat, abia acum dand o perdea de fum, dar decat deloc fiind totusi bun... La PSD le-am dat garantat un cec in alb, chiar si cu posibilitatea de a-i fi ajutat, ca pe innecat, pana la electorale, dar daca nu dau majorare cu actualizare si recalculare, pana in electorale, ii toc, tataie, ca pe sarmale, facandu-mi bloguri personale cu trupe de dus razboaie! Pe civili mereu si mereu tot i-a indesat, dar pe noi ne-a ,,uitat'' intentionat!

GO spunea...

Cine vrea sa isi salveze pensia de prevederile PNRR, poate semna mai jos

https://petitii.aureliapp.ro/#formular

GO spunea...

@Andrei. Sincer sa fiu, dincolo de pensii, la vot merg pe trendul suveranist in crestere la din ce mai multi români. Nu doar AUR face parte din trend. Ci și Târnoveanu, Ana Maria Gavrilă, Șoșoacă, Terheș sau Lasca. Si care nu fac parte din AUR.

Văd și eu că din ce în ce mai mulți români s-au săturat pe drept de prestațiile PSD, PNL. USR s-a îngropat singur. Nici UDMR nu mai stă așa bine în rândul maghiarimii.

Aș prefera un Târnoveanu presedinte. Cu un Simion premier. O Șoșoacă pe justiție. Un Terheș pe externe. Pe aici pe undeva.

csej spunea...

Hurzicanul ca secretar BOB făcea muncă voluntară nu era ca sa zic scos din producție.Sa nu se înțeleagă că îi iau apărarea.Nu am fost dar am văzut că se cam făcea cu schimbul.Trebuia un prost sa faca si muncă de secretar BOB.
Nu va așteptați la Marcel Ceolacu ca va răsturna muntii.Caciula cam mare pentru prim.Ceva gen Ciuca negangavit.Ma surprinde ascensiunea lui AUR.Vorbarie multa gen Sosoaca.USR s-a decrebilizat.PNL merge in trena PSD-ului.Votam Sosoaca ca daca-i bâlci, bâlci sa fie.E râsul plânsul.

Arfy spunea...

Go-escu! Petiția recomandată doar te clasifică în mic naiv. Ai postări pertinente, uneori, dar sari calul! Te-am cunoscut personal! În afara faptului că aveai un temperament impulsiv, stil oltenesc, n-ai trecut de media(deși foarte slab pregătită la vremurile trecute) să poți demonstra că ai fost un brav ofițer de vânători de munte sau arme întrunite! Petițiile sunt doar pentru trafic... net! Și Huhu ar putea face pe blog o petiție: cum ar putea o găină sa facă două ouă pe zi! Soluția există pentru două ouă pe zi... depinde cât de economică este! Dar sigur că procentele de reclamă, și bineînțeles de profit, i-ar crește lui Huhu, ca pensia lui CFI!

Arfy spunea...

A primit cineva răspuns prin mail,referitor la cuponul de pensie on-line? Mă refer la meapenisti! Meaiul este cu un pas în față! Și nu e vorba de bancul: capitalismul este cu un pas în râpă!(aplauze puternice). Așa este tovarășe secretar general, numai că noi suntem cu un pas în fața lor!(vii, aplauze)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pacat ca trompetele hârșiste, heirupiste si fripturiste, pesediste de pe blog nu sunt interesate sa aiba cu maharii pesedisti un dialog, sa le faca o schiță cinematică, numerologică sau abecedarică, pe degețele cu ce probleme de berbuncă se dezbat, ridica si aruncă prin această copertă ,,discotecă,'' la o adică, si ca nu-i deloc o situatie roza, si la electoralele pe brânză parca vad ca o sa se friga la buză cu spuză... Ii rog pe trompete sa-i invite pe aceste pseudo elite, tari de-o ureche sa se aplece, sa se uite si sa citeasca despre revolta noastra pe vandalizarile si inghetarile care ne-au distrus pensiile, ca nu suntem razbunatori ca leat, daca ne dau inapoi tot ce a rezultat din furtul calificat din ce au devastat si inghetat la pensiile militare, cu cresteri zero barat de mare tarhat! Pesedea, nu voi spuneti permanent asa, pe la Ciutacu, pe la Crețuleasca sau aiurea, de se crapă la tv sticla, ca inghetarea inseamna de fapt taierea? Sa va maispun ca peste 90% din tot sistemul de aparare ordine publica si siguranta nationala de 33 de ani va voteaza incontinența uri.., pardon, continuarea politică parlamentara, bicamerala, chiar daca activitatea parlamentara v-a fost, fata de noi, extrem de nasoală si chiar fatală?!

xmax spunea...

.... titlul este bun... cu mici modificări
ACEST GUVERN ȘI-A PIERDUT MINȚILE. DE ACEEA NU MAI ȘTIU NICI CE ROL AU ÎN ACEASTA ȚARĂ.
Nesimțiți.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Outlander, m-a tras de urechi,si ii multumesc, ca sa-l reamintesc pe Radu Vasile, cu guvernul taranist, Dumnezeu sa-l binecuvanteze, care au majorat pensiile miitare, Combina Tocatoare Popescu, ca si Șoric Grohăitor Chirieac facand o criza de isterie si apoplexie, horcăind cu spumoase la botoase pentru asta, zicand atunci ca țărănoii le-au dat, prin acea majorare la militari, un cec in alb pesedelei! Ce-i a Lui Dumnezeu trebuie laudat, ce-i de la drack trebuie repudiat si scuipat! Pesedea, de data asta e randul vostru la majorat pensiile militare, pentru ca eu v-am dat pe degete pe toti politicienii si toate partidele care au majorat pensiile militare, nici unul dintre ele neînghetandu-le, ca voi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani tuturor sotiilor de militari! Va rog sa nu va certati sotii militari ca la pensii nu au multi bani! Trebuisc certate doar lichelele care ne-au jefut prin inghetare pensiile, iar noi sa fim mangaiati ca va suntem soti si copiilor tati devotati, care mereu v-am intristat si dezamagit cand pentru alarme, aplicatii, misiuni grele si detasati temporar v-am parasit, locuri unde n-am huzurit, ci din greu am suferit si muncit... Niciodata nu va vom trada si pana la capatul vietii doar pe voi va vom apara, nu si Tara care ne-a inselat, ne-a tradat, ne-a uitat si pensiile ni le-a mutilat! Doamne, ajuta cu sanatate,fericire si iubire, cat de multă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rambo, fiind toti in misiuni si unitatea pustie, Comandantul ne punea pe absolut toate cadrele, nemaifiind soldati decat plantoane si santinelele, restul fiind in economia nationala, si noi fiind la maturat sectoarele, apoi, dupa masa de la ora 10 la Popota, ne punea sa adunam cate un borcan de 450 gr cu gandaci de Colorado din cartofii semanati pe rigolele aleilor unitatii, foarte multi si intesati full de gandaci de Colorado, spunandu-ne ca atunci cand se umpleau borcanele la fiecare, era liber sa iasa pe poarta unitatii, si cam pe la ora 12 se intampla asta. Pentru mine n-a tinut mult, pentru ca m-au șutat la Canal, cu cazare, in prima faza, la Kogalniceanu in Regimentul mecanizat, gol si el pusca de soldati, dar full cu PMC si cadre militare cu permise de conducere pentru Poarta Alba, cateva luni, dupa care mutare cu cazare la Peninsula... La noi, la Braila, GAZ-istii erau grasi, ca si porcii pe care ii cresteau din laturile unitatii, ca si turmele de oi, toate in Poligonul de la marginea Brailei, unele turme si in Poligonul Malina-Galati, si soldatii si cadrele fiind zoiosi, badarani si mitocani, plini de aere si ifose ca isi ungeau sefii cu de toate si le acceptau comportamentul ciobanesc si rebel, parand mai degraba niste boschetari in kaki, puțeau a seu de o(l)aie si balega si aveau preocuparea asta sadica si cruda de a haitui cainii aciuati pe langa unitate, prinzandu-i cu laturi de sarma pe la trecatorile de la gardurile UM si cele de la Parcul Auto, fiind o chelacaiala si urlete sinistre, cand nimereau cu garlejele in acele laturi, zbatandu-se chinuiti si murind dramatic de urat, acesti caini fiind cu zecile uneori, iar ei, boschetarii in kaki, bucurosi sa-i prinda si sa-i beleasca de piei, aproape vii de cate un par infipt in pamant, lumea de la blocurile cu 10 etaje, inconjuratoare, urland dezgustata si revoltata si tipand la ei sa-i opreasca, ducandu-se, intr-un final, in audienta la Comandant sa-i domoleasca din macel, si astfel sfarsindu-se cu un circ macabru si dramatic, spre rusinea nedemnă si de toata jena a UM... Ei, boschetarii GAZ, actionasera la ordinul cuiva, cu grade mari, si nu de capul
lor, si cu atat mai condamnabile aceste acte din trecut, extrem de crude, care au umbrit si stirbit onoarea si demnitatea acestei UM a Armatei, prin acel nenorocit de GAZ!... Doar asta mi-a mai ramas mie in memorie despre GAZ-uri si boșcheții aia mizerabili, total needucati si cu apucaturi de calai cruzi...
Cezarică, la voi la GAZ, aidoma a fost problema?! Sau sârma din oțel, circulara de strangulat garleje, era captusita cu plastic sa atenueze din suferinte?

Burebista spunea...

Referitor la titlul topicului..... E mima... Din partea interlocutorului.. Ciola k...
Vedeți ce a însemnat democrația asta pur românească??? Au ajuns în funcții importante din România tot felul de... Netoti... Example sunt destule... Apropo'... Cred ca Dancila îl bate la popo pe Ciolacu.. 🤣 Și chiar pe Ciucă.. Al Vostru.. Al celor din MAPN.. 🤣

anonim spunea...

I-auzi cum se invarteau unii pentru functii
"secretar BOB PCR am fost ales de catre escadrila in 1988,doar asa aveam acces la functia de cdt patrula"

Stiu si cum se faceau "alegerile"
Un "soptiric" facea propunerea,venita de la PCR de la esalon....ceilalti musai sa voteze "pentru"...ca altfeeel ii lua 👿
Si iesea "rezultatul" cu un "concurent" pe un loc.....model Nea Ceasca in 1988
Eu am "votat" in unitate ca eram in tura in ziua aia.Toaaaata ziua m-am gandit pe cine "sa aleg"😃
Cam asa ai fost "ales" si tu Kissule.....oportunist!!🤩

Dan B. spunea...

Ciucă a decis ca Black See Oil&Gas, o entitate economică cu sediul în București, dar deținută de Carlyle International Energy Partners (cu sediul în Washington) și de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, să nu mai plătească redevențe, impozite și taxe pentru exploatările din M. Neagră, căci, nu-i așa, americanii și băncile au ajuns în sărăcie.
Cum era topical, Ciolacu nu vrea să piardă un euro din alocația PNRR, dar îi „iartă” pe bogații lumii?
Așa se întâmplă pe final de mandate, când trădătorii neamului ne vând oricui pe nimic.
Dar deh, nu mă băgați în seamă, eu sunt, în opinia voastră, doar un putinist, căruia nu-i plac pomenile românilor, făcute lui Uncle Sam

Relu spunea...

Oare daca treceau in pnrr ca de pe o data aleatorie, primul ministru trebuie sa fie gay,lesbi, negru, albastru, cu pene pe fund sau mai stiu eu orice altceva , ce faceau?

ala spunea...

Ciuca,optiunea PNL pt candidatura la presedinte.Cred ca PNL nu a gasit nici unul dispus sa se faca de ras.Pentru mine e un mister cum a urcat acest om la cea mai mare functie in armata.Cine vrea un manechin sa voteze Ciuca.Cineva zice de Dancila.Alta gluma.
Pentru cine nu stie dece directorii intreprinderilor de stat au salarii iesite din comun?
Salariile directorilor sunt votate de consiliul de administratie.In consiliul de administratie sunt numiti ministri ,secretari de stat si alte marimi.Acestia primesc la randul lor indemnizatie a carei marime este procent din salariul directorului.
Spre convingere studiati declaratiile de interese a diferitilor demnitari.
Este un cerc vicios gen CCR.



GO spunea...

@Arfy. Esti superficial ca de obicei. Altfel ai fi observat ca nu eu am redactat petitia. Ci un renumit activist care este apropiat de Dan Bazavan. Aurelian Pop nici macar nu este militar. Un tip extrem de bataios. Daca citeai, ai fi sesizat ca societatea civila nu doreste PNRR, din cu totul alte motive decat militarii pnsionati, motive mult mai profunde. Mai ales pentru unul ca tine. Asa ca ai picat de sase!

Ai mai picat inca o data de sase. Noi 2 nu ne-am cunoscut niciodata. Nu sunt oltean. Pe la VM am fost in tranzit, la fel ca si pe la AFT (pifa, Cc. Pst si catedra de Art.) si mai in urma la politia militara. Plus de 3 ori la cercetare in 3 unitati diferite. La una din cele 3 unitati, avand functie de comanda din din aia smechera cu cercetare pe grupuri. Si precis esti mai in varsta ca mine cu cel putin 15 ani. Asa ca bati campii puternic.

Asta daca tot ma urmaresti cu obsesie. Cat priveste calitatile si defectele unora sau ale altora, tu esti exemplul tipic al latrailor care pe langa faptul ca nu slun nimic, faceti parte vesnic din tabara pierzatorilor.

Huhu Rezea spunea...

@Go-lescule
Nu este de mirare că un exaltat ca tine s-a atașat politic de alți exaltați... precum Terheș și Sosoaca. De celelalte personaje nici n-am auzit.

GO spunea...

Din interceptarile de opinii la nivel inalt (conduceri de ministere, comisii de aparare):

" - Pensionarii militari sunt multumiti de pensii asa cum sunt. Si daca le-am mai taia jumate, tot ar fi multumiti. E drept ca mai sunt vreo cativa clantai pe ici pe colo care tuna si fulgera, dar sunt cazuri particulare, de regula din categoria moastelor comuniste. Nu ne impiedicam de ei, tovarasi!"

Simdum spunea...

Impartasesc ideea unor colegi de pe blog privind necesitatea unei noi legi a pensiilor militare, care ar putea reseta si elimina multe neclaritati, nemultumiri si inechitati. Personal, am avut SOLDA care se acorda celor care servesc ININTERESUL NATIUNII, daca alegeam sa fiu sculer matriter aveam SALARIU retributie conform muncii depuse 8 ore pe zi ca asa e CODUL MUNCII care mie cu SOLDA nu mi se aplica.
Se uita si se sar etape din ultimii 40 de ani si asta nu face decat sa dezbine, sa creeze ura , resentimente si alte alea. RESETAREA CU O NOUA LEGE DE SALARIZARE SI PENSII, ar putea fi SOLUTIA CARE IMPACA CAPRA CU VARZA.

GO spunea...

@HH. Mai ieși si tu din cercul moșilor ramoliți. Adică din sfera canalelor TV de indobitocire a maselor. Intra de exemplu pe Tik Tok si ai sa vezi cu ochii tai cum mii si zeci de mii de cetateni se regrupeaza in jurul celor mentionati. Din ce in ce mai masiv. Mai ales din zona populatiei tinere, dar nu numai. Suveranistii castiga teren masiv.

Simdum spunea...

Dle HUHU, daca studiati atent art. 1 din noul STATUT AL CADRELOR MILITARE sau cam asa ceva, o sa vedeti ca in comparatie cu L85 95, a disparut ca MILITARUL E IN SLUJBA NATIUNII, ori asta ne afecteaza super grav, REZULTA CE VOR UNII SAU ALTII: nu te a pus nimeni sa alegi sa fii militar si atunci poate si JURAMANTUL MILITAR e desuet!!! E mai bine sculer sau pion in vanzari pentru straini????

reddog spunea...

Pe surse și Rambo și Cezar sunt fani Sosoaca.
Plus că sunt neterminati.

Huhu Rezea spunea...

@GO
Cei naivi și fără educație civică nu au învățat nimic, dar nimic, din recenta experiență cu băsiștii și useriștii.
Nu orice clănțău politic este și un bun om de stat!

GG spunea...

Armata ROU angajează 4000 de soldați și gradați pe baza de contract(SGP)între 18-40 ani vîrsta min/max.
Unul,intervievat,deja se gândea la pensie🤣,ca va ieși cu pensie mare,pus, probabil,sa spună asta de către reporter.
Întrebarea se pune cît timp și cîti vor rezista din momentul angajării!?

Leon spunea...

Leo, ca sa vezi, Pl x nr.244/2023, nu se adopta de CD nici in luna iunie (pe surse):
"In ceea ce privește pensiile speciale, coaliția va forța trecerea legii prin Parlament în actuala sesiune parlamentară. Dacă nu se va reuși, atunci se va convcoca o sesiune extraordinară a Parlamentului"(Stiripesurse)...!

Andrei spunea...

@GO


Numai somități, cu pretenții de competenți și mari patrioți, ce să zic. Să ne ferească Domnul să ajungă premier un sef de galerie care este pilotat de KGB, persona non grata in țările din jur. Celălalt nu știu cine este, deci pas.

Prin 2019 am fost contactat să candidez la Timiș la Senat, primul pe listă de deputatul Titi Stoica, din partea AUR. Habar nu aveam că există. Când m-am uitat,nu numai că am zis pas, dar l-am și blocat pe deputat, deși ne cunoaștem de prin 2008, pentru ce prostii spunea.

Cat despre Tik-tok și smintit oamenii, garantat nu luați mai mult de 10%, că și în 2020 aveați aceeași rețetă, mediul online. Problema partidului e că nu are cu cine. Cu smuciți dirijați de la Moscova nu se face politică într-un stat membru NATO și UE.

Se va vota tot raul cel mai mic, ca în 2000 când cu Iliescu și Vadim. Nu știu cine, dar nu AUR.

Cezar spunea...

#/G.O.
INITIAZA PARTIDUL LA (B)..elita Numai asa ne creste si noua...
Eu vin cu "Dogul rosu de puskarii"..pe post de (B)..elita

Leo spunea...

Leon
Boloș a zis că în perioada 15.05. - 19. 05. 2023 va fi la Bucuești o echipă a CE pe Jaloanele PNRR pt. pensii , salarizare , decarburare , guvernanță care toate formează un PACHET care trebuie finalizat până la 31.08.2023 cu prioritate Jaloanele 215 și 214 cu finalizare pt. 31.06.2023.
Cei care nu ați trimis JALBE la CE , acum este ultima ocazie ca s-o faceți.

dora spunea...

Domnule Arfy, ca să primiți talonul de pensie în format electronic, obligatoriu trebuie să vă faceți cont online Este precizarea facută de Casa de Pensii M.Ap.N., din data de 03.05.2023.
cps.mapn.ro/talon

GG spunea...

Nu am nimica cu nimeni,fiecare să gândească cum îl taie capul,ca d-aia e democrație,dar întotdeauna am detestat prostia,omul fudul,lăudăros și prefăcut,dar mai ales mincinoșii și trădătorii de țară care se căptușește pe spinarea amărâților care sunt păcăliți cu 2 mici și o bere,sau o suma de bani introduși pe un card de cumpărături,fără sa gândească,din cauza sărăciei,ca lucrul acesta îi face rau lui și tării pe termen
mediu și lung

Văd mai sus,de asemenea,cum un idiot,credeți-mă ca este cel mai dulce apelatv pe care îl pot folosi,cum ne spune aici ca să votam "răul ce mai mic",dar nu ne spune cum am votat de 32 de ani acest rău și care între timp s-a făcut mare,un ditamai obedul de nu mai încape pe ușa viloiului sau🤣.
A nu se crede ca as fi adeptul unui partid sau altul.Toți sunt o apa și un pamânt! Am vrut sa arat cum gândesc unii,mai ales unii of.ai arm.ROU!!! "VaeVctis!"

Leon spunea...

Leo, eu nu trimit Jalbe, trimit direct o delegatie guvernamentala la CE de la sediul din Bruxelles, si dupa 19 Mai sa vina cu vesti mai bune pentru Romania !!

Unknown spunea...

Trimiteti jalbe ca vine Mos Craciun cu tolba plina de la CE.
Sunteti jalnic de penibili!

anonim spunea...

"Arfy spunea...
A primit cineva răspuns prin mail,referitor la cuponul de pensie on-line? Mă refer la meapenisti!"
Eu NU!
Trimis cererea pe 20.04, primit raspuns automat de confirmare a primirii imediat.De atunci...liniste absoluta

Outlander spunea...

După ce îți creezi contul pe adresa din comunicatul CPS poți accesa cuponul.
Deja sunt accesibile pentru printare de ieri.

Leo spunea...

Ba trimiți , dar unde nu trebuie.
de exemplu recent, la licheluța de ȚUGUIANU

Viorel spunea...

În data de 9 mai 2023, ÎCCJ va da o gură de oxigen pensionarilor militari prin acordarea la pensie a sumei (integral dsau parte din ea) rezultate din indexarea cu 5% din 2016, dând câștig de cauză Curții de Conturi în contradictoriu cu CPS a MAp.N privind recursul. Asta se va datora în mare parte Notelor și Concluziilor prezentate de mine și Stelică în process și care i-a „deschis ochii” președintelui Curții de Conturi domnul Busuioc, care a făcut un recurs beton.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Mi-a scris onorabiluLl parlamentar, Feix Stroe, Vicepresedintele Comisiei de Aparare din Parlament, apreciindu-mi eforturile mele de petitionare, punand in discutia-dezbaterea Comisiei de Aparare toate problemele ricatede mine. Am rugamintea sa postati acest raspunsla petitie de la Parlament, pe care deja vi l-am trimis ca sa traga si camarazii o concluzie, intrucat am inteles din raspuns ca se va proceda la luarea unor masuri! Amintesc ca, aceasta petitie a fost trimisa la peste 153 de adrese, oparte internesi o parte externe, la doua adrese NATO, mai multe adrese extrem de importante, europene, la UE-Bruxelies, adica cei mai inalti demnitari, apoi la fel la mai multe adrese World Bank, inclusiv la Biroul Oval, Dlui Joe Biden, Presedintele SUA, cat si la patru senatori ai Congresului american.
Martori Mail am peste 50 de camarazi. Actiunea, pas cu pas pana la parastas, continua conform normativelor STAS!...

ala spunea...

Se afirma de unul ca el este adeptul lui Sosoaca si AUR.Ce naiba am inebunit cu totii?Tin sa_i amintesc bibicului ca si partidul lui Dan Diaconescu umbla cu"arde-i pe ciocoi" si in final s-a dovedit ca initiatorul partidului era ciocoi sef.Trebuie sa fii scrantit la minte sa dai votul lui Sosoaca sau AUR.
Olescule sunt curios in ce unitate ai fost tu incadrat de ai facut cercetare prin parasutare sau mai bine spus cercetare in adancime?

Leo spunea...

BRAVO FLAVIUS,
BRAVO VIO
BRAVO STELICĂ
Măcar se vede că suntem încă vii.......

Leo spunea...

Azi , la Trib. VS sunt cam 6 dosare cu justițiabili care clar se vede că au pornit acțiunile ca urmare a topicelor blogului HUHUREZ de la începutul anului privind acțiunea lui 4 x 4 .
Să-l POMENIM pe H și pe 4 x 4 că au deschis mințile pensionarilor VII.

reddog spunea...

Ăla
Exact!
Și pe aici sunt multi lupi in blana de oaie.
Rambo, Cezar și Akord75 de exemplu.
Doi sunt de la bleu ciel și unu de la kaki.
Toți au luat mormane de ajutoare și au ieșit la pensie pe la vreo 40 de ani.
Plus că au tendințe șosocare.

Leon spunea...

Pentru amicul Leo:
"Leon spunea...
In aceasta seara la B1Tv, ministrul Marcel Bolos a spus ca in perioada 15-19 Mai, delegatia guvernului va merge la Bruxelles sa renegocieze PNRR lui Câțu si Ghinea..!!

30 aprilie 2023 la 21:42"

Andrei spunea...

@Olescu

Îți răspund doar atât: când vrei să vezi un idiot te poți uita în oglindă.

Am scris "se va vota răul cel mai mic", nu am îndemnat pe nimeni cum să voteze.

GO spunea...

@ Andrei. Chestia cu idiotii in oglinda ar trebui sa o adresezi celor 99% dintre militarii pensionati, inclusiv tie. Rezultatele voastre cu votat PSD, procese inutile, scrisorele serpuite, fantezii cu VRS etc. se vad din plin. ...oral pe linie. Asta inseamna sa fiti multi, dar slabi.

GO spunea...

@ala. Prea curios esti. Ascuns dupa anonimat.

dora spunea...

Pentru Akord 75, vedeți răspunsul pe care l-am dat dnului Arfy.
Obligatoriu, cont online, pt a primi talonul pe mail.

Andrei spunea...

@Olescu

Să fii rusofil declarat și să dai lecții de inteligență. Epic. Nu mă cert cu tine, că văd că nivelul de înțelegere pe care îl demonstrezi este mult prea limitat. Totuși, ca să nu te mai iei a proasta de militarii țării al cărei tezaur este încă la ăia la care ești tu slugă credincioasă, uită-te la cum s-a votat în 2019, în secțiile din teatrele de operații.

Militarii nu sunt uniți și așa este, dar nu îi unesc niște șefi de galerie cu pretenții de mari patrioți aflați pe statele de plată ale KGB sau șoșocii care au uitat de cei 7 ani de acasă.

Închei aici, că ești cauză pierdută. Din păcate.

Skoda 4x4 spunea...

Dl. LEO
va rog sa observati capcana JUSTITIEI privind actiunile pentru oug.59 ,in multe adrese emise de Tribunale se face intrebarea: daca au legatura procesele intentate cu art.9 din Lg.554/2004,si sa depuna documente in termen de 10 zile,contrar se va respinge actiunea sub sanctiunea anularii cererii....aici suntem..:))

Leon spunea...

@Gelule, ma opresc si eu in fata Oglizii de pe hol, si intreb:
-Oglinda, onglinjoara,
Care Partid este mai mare ?
Si sa vezi raspunsul:
- Faceti loc, faceti loc, PSD, pe Primul loc...:))).

A spunea...

Hai ca discutia a devenit interesanta!
Bre nea Golescule,a inceput campania sau mata ai furat strategic startul?
Acum fie vorba intre noi,nu ne aude nimeni,daca nu ai votat PSD sau PNL ai putea sa spui cu voce tare ce ai votat?
Uite, eu recunosc ca am fost naiv,am votat PNL,hai ca ca simt ca imi faci o surpriza.
Deci ,nici eu nici tu nu suntem idioti cum ai sugerat ca ar fi pensionarii militari,hai,raspunde franc!
PS: EU RECUNOSC CA SUNT MAI IDIOT CA IDIOTII si nu voi mai vota liberalism niciodata.(Haur sau PSD nici nu intra in discutie)
Hai cu raspunsul.....

Simdum spunea...

Dle HUHU, daca studiati atent art. 1 din noul STATUT AL CADRELOR MILITARE sau cam asa ceva, o sa vedeti ca in comparatie cu L85 95, a disparut ca MILITARUL E IN SLUJBA NATIUNII, ori asta ne afecteaza super grav, REZULTA CE VOR UNII SAU ALTII: nu te a pus nimeni sa alegi sa fii militar si atunci poate si JURAMANTUL MILITAR e desuet!!! E mai bine sculer sau pion in vanzari pentru straini????

va mai trimit textul 3 zile pe saptamana ca sa pricepeti diferenta dintre SOLDA si SALARIU

Simdum spunea...

Dle HUHU, imi dati formula contributiva cu care sunt de acord, dar vedeti evolutia in timp daca va dati stiutor, pentru ca daca va duceti in timp pana in 01 04 2001, militarul avea pensie de serviciu cf l 164 care avea alte principii nicicum contributeala, era RECUNOSTINTA. incepand cU 01 04 2001 s a transformat pensia supl in cibs desi militarul a fost furat in dreptul lui de Pens supl pentru ca atunci ar fi fost necesar sa i creasca solda bruta cu 5% furati de stat. in 2010 s a majorat CIBS la militari, dar au facut o corect prin majorare brut fara a afecta netul 10,5 coeficient pe care s a mers pentru militari pana in 31 12 2017 cand cu art 138 LEGEA FISCALA s au egalizat contributiile unii la fondul de penzii si restu la bugetul de stat SI
INTR ADEVAR AU MARIT SOLDA, NEAFECTAND NETUL, LA FEL CA IN 2010 . DECIZIILE ASTEA AU FOST ADOPTATE CU BUNA STIINTA A STATULUI ROMAN. CINE VREA SA MA CONTRAZICA ASTEPT PROVINCIA.
INTREBAREA ESTE
cum reglezi astea din punct de vedere contabilicesc
corect e cel care contribuie den 2018 ca are in solda contributia legala.
eu in solda mea din 2000 nu am nici un element de contributivitate, dle HUHU cun ma reglezi??? sau ma sacrifici ca sa nu ti spun si altele???

Simdum spunea...

eu am mai spus si repet ca varianta corecta la pensii militare e BAZA DE CALCUL mai mare de 36 luni si poate urca pana la 60, dar exclus pensie contributiva la militari adevarati. eu sunt militar de la 15 ani si nu ma compar cu mesteru de la sculerie!!!!ca ala a stat cu mana pe blana in fiece noapte, pe cand eu faceam ceva pentru TARA!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un camarad de suflet mi-a scris ca deputatul, Dl deputat, Felix Stroe, Adj. Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, este ofiter rezervist de Marina, slavit fie-i numele in veci!

anonim spunea...

Multumesc Dora
rezolvat!
Seara buna!

anonim spunea...

@Dora
Nici nu mai am de ce sa-l primesc pe e-mail.Se vede direct in cont(si se descarca, printeaza etc..)desi nu e nevoie.E de ajuns pe tel.
Mailul doar notifica(pt cine vrea) cand e gata urmatorul talon.
Am deja un istooooric....😃,Hă,hă tocmai din luna....mai

un oscar = o pensie spunea...

nu reusesc sa fac cont pe cps mapn.ro
imi spune sa bag nr dosar pensie
ma uit pe talon pensie ,scrie 57552408,bag acest numar ,imi respinge zicand sa bag si ultimele 4 cifre din cnp dar nu mai accepta alte cifre in afara acelor 8 cifre de la nr dosar pensie.
Cine a facut cont rog sa ma ajute cu detalii,poate nr pus de mine. e prea lung,help me!

Huhu Rezea spunea...

@Simdum
Te rog să-ți revizuiești limbajul când te adresezi gazdei!
Calculul contributiv presupune raportul dintre solda brută si salariul mediu pe economie. De ce amesteci în calcul mărimea contribuției?
CIBS-ul=CAS încă din din 2011. Ti-a suflat greșit un domn general chemat frecvent prin emisiuni TV?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O porcarie talonul pe mail! Qui prodest? Eu, fara cel de hartie, nu accept altceva! Păi, poate mi se arde laptopul, pe telefoane nu ma complic eu pe asa ceva... Faceti ce doriti dar eu nu voi face pentru ca e o nulitate fara originalul, de baza! Raman conservator...

Leon spunea...

De la Bolos citire: https://www.stiripesurse.ro/bolos-pensii-speciale_2901925.html

Arfy spunea...

Un Oskar, treaba este simplă de tot. Lăsând la o parte faptul că inițial au comunicat o metodă prin cerere scrisă etc trimisă pe email, au făcut o nouă metodă prin anunțul din luna mai. Intri pe saitul mapn, apare login sau cont nou. Așa cum nimeni pentru început nu a avut cont, bifezi cont nou, introduci nr dosar, email pe care vrei sa primești date despre următorul talon, dai accept pe email după finalizare(cu parolă formată din litere ,cifre și caractere) și vezi direct datele în cont. CFI, Așa spuneau și cei care foloseau mașina de scris,că nu va fi curent că te lasă bateria pe laptop etc. Azi mașina de scris este muzeu! Mai sunt câțiva nostalgici care folosesc mașina de scris ca amuzament! Talonul electronic este recunoscut în orice instituție și neprintat. Dar acum poți să-l printezi la orice colț de stradă dacă tot vrei sa-l ai fizic. Am scăpat de un drum, făcut lunar, la pttr, să-l ridic că primeam aviz de recomandată! Plus va rămâne istoricul lui pe luni și ani în contul deschis. Da, Akord, era și mai ok dacă ar fi urcat pe platformă de la primul talon de pensie. Treaba este bună, ar fi fost și mai bună dacă ar fi actualizate pensiile!

anonim spunea...

Mai cefeiule
Ai tu acolo pe pagina(cu talon) sus 3 puncte care inseamna "mai multe...">Apasa pe ele si ai sa vezi ce de posibilitati ti se ofera(whatsap/mail etc).Nu-ti mai trebuie "in veci"hartie si imprimanta
Nu-ti raspundeam dar m-a enervat un pic chestia(de fapt modul de gandire)
"O porcarie talonul pe mail! Qui prodest? Eu, fara cel de hartie, nu accept altceva!"
Apai sa fi sanatos!!
PS Si vezi ca taloanele "nu stau"in laptop😀 Ele ca multe altele se afla "in alta parte" de asta poti merge fara laptop pana in Australia si nu pierzi nimic
Asa ca du inapoi laptopul lu' Gabi Oprea ca nu ti l-a dat sa joci solitaire.
Ma rog pierd timpul inca de dimineata si nu-i bine!

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...

@Arfy
N-am nimic de adaugat la referirile dvs
La noi e ca la noi....guvernoiul "da pantofii cu crema" dar se face ca nu vede ca au talpa gaurita si-s uzati. Asa si cu taloanele si actualizarile....

un oscar = o pensie spunea...

Arfy,am inteles cum sa fac acel cont
Dar intampin o problema la numar dosar
-la mine nr dosar pensie este 57552408 (asa scrie pe talon pensie-deci sunt 8 cifre,atatea cifre ai si tu ?)
-pe site la pct 2 scrie sa pui nr dosar pensie-am pus
-dupa ce completez tot imi apare deasupra un mesaj cu rosu -Numărul dosarului de pensie nu este recunoscut. Verificati daca ati introdus numarul corect impreuna cu ultimele 4 cifre din CNP.
-de unde pana unde apare acea solicitare cu cnp lipit de dosar pensie? Aici am problema si nu stiu cum sa fac
Tu ai incercat sa ma ajuti dar nu ai inteles ce am scris in primul meu mesaj,ce sa inteleg?

Leon spunea...

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2023/05/negocieri-cu-ministrul-apararii.html?m=1

Brenda spunea...

Pentru ce și cine????

Brenda spunea...

Nu

Am inteles, m-am informat

Arfy spunea...

Oscar, dacă ești pensionar MApn, este mai mult ca sigur ca nr dosarului sa fie greșit. Și greșeala este pe a doua cifră! Nu este 5755... ci 5455... Încearcă și vezi!

anonim spunea...

@oskar
Eu am introdus CNP intreg la rubrica destinata lui, iar nr dos. la rubrica lui!
Daca nu merge cred ca va ramane doar varianta unui tel la CSP unde sa-i "trageti un pic de urechi" la modul amabil /politicos desigur
Stati sa mai intru o data sa vad daca merge tb cu "inregistreaza-te"/creaza cont nou....
Eu imi faceam pb ca nu respectati conditiile pt parola...."eroare de comunicare"cum s-ar zice😊

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
dora spunea...

Domnule oscar-o pensie, dacă vă apare aceea atenționare, înseamnă că, chiar dacă aveți talonul de pensie de la armată, nu ați ieșit la pensie de acolo. Sunteți alocat, dar de la altă instituție. Trebuie altă platformă.

Burebista spunea...

Oskar, ai aici toate explicațiile.
https://cps.mapn.ro/news/20

Leo spunea...

Pierdere de timp cu ăsta nou și habarnist + cu ăstălalt pe sinecură parcă bachide ca să nu mai zic de RED.
Toți o apă și-un pământ , niște MIMERI politrucizați.
Numai capoatele vișinii pe 30.05 ar mai putea să schimbe ceva în bine.
Flavius, ăsta cu nume de desan animat FELIX , e la fel ca ăla de la comisia de muncă , Solomon dacă nu mai licheluță.........

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

De fapt numărul de dosar este numărul ultimei decizii de stabilire, actualizare sau revizuire a pensiei..
O găsești în adresa prin care ți s a trimis decizia...
Va trimitem alăturat decizia de pensie cu numărul..... Din data de...

Leon spunea...

Domnul ministru a incurcat-o rau cu penitenciaristii:
https://www.gds.ro/Actualitate/2023-05-05/sindicatele-din-penitenciare-il-denunta-la-parchetul-general-pe-ministrul-apararii-nationale-pentru-abuz-in-serviciu/

Calinmihaib12 spunea...

Simdum:

"FORMULA DE CALCUL CONTRIBUTIV" e simplă: e un TABEL cu următoarele rubrici PE ORIZONTALĂ:

-------------------------------------
1.Anul 2.VLI 3.SLMB/N 4.Punctaj
luna lunar
(1-12)
....................................
--------------------------------------
5.C.N. 6.CD. 7.CS. 8.AC. 9."%"PSu.
%=0 %=25 %=50 %=50 13-22
(după caz)
-------------------------------------------------------------
10.PSu. 11.TOTAL P.L.
(coef.) P.L.
(coef.)
-----------------------

Legendă:
2.VLI=Venit lunar individual brut
3.SLMB=Salariul lunar mediu brut/net,
după caz(net: în per.7/1977-12/1990)
4.Punctaj lunar= 2 ÷ 3 = 4.P.L.
5-8.CN,CD,CS,AC= Cond.muncă: normale
deosebite,speciale,alte condiții
9."%"PSu.= procente de pensie
Suplimentară:din PL, pe ani și
luni, din LEGILE PENSIILOR
CONTRIBUTIVE,în "coefic." rezulta
ți din înmulțirea P.L. cu "%"cores
punzătoare fiecărui an și lună..!
10.P.Su.= "coef." rezultat din:
4.P.L. x 9."%" PSu.(13-22 %),
în anul și luna..
11.TOTAL PUNCTAJ LUNAR= adunarea
tuturor coeficienților de la
pct.oriz.: 4+5+6+7+8+10=11.TOT.PL.

CALCULUL se face astfel ca să rezulte cifre cu 5 zecimale (după virgulă), NEROTUNJITE..la fiecare lună în parte, dar ROTUNJITĂ la a 5-a zecimală de la totalul PE VERTICALĂ (=Total Anual = al fiecărui COEFICIENT de la rubricile 4-8,10-11=la..,în favoarea pensionaru lui..!
În anii "incompleți"= adică..PENSIA se calculează doar din CÂTEVA luni de activitate, rezultatul celor câteva luni= pe VERTICALĂ= se împarte la "12" luni..!(chiar și dacă e numai o lună!)

● PS.:
TOTALURILE ANUALE de la rubricile: 4,5,6,7,8 și 10-11=(pe 12 luni..!) se împart la "12"= rezultând: =Punctajele Medii Anuale ale fiecărui element de la rubricile 4-8 și 10-11.
Toate "PA" se adună rezultând:"PT."=
PUNCTAJ TOTAL,care împărțit la SC.CTZ. =stagiul complet de cotizare=35 de ani la CIVILI, în L.263/2010, dă "PMA"= Punctaj Mediu Anual, o cifră cu 5 zecimale care,la STABILIREA PENSIEI= se "înmulțea" cu un "I.C."din L.263.., variabil, în fiecare an ; IC era = de fapt O INDEXARE PROCENTUALĂ a PMA..! (IC=..a cam "variat": între 5-40 %..!)

La MILITARI, pe legea 263/2010,
PMA se stabilea la un STAGIU COMPLET de COTIZARE de 20-30 de ani, după anul nașterii și..ieșirii la pensie..!

"PMA" și "VPP"(=Valoarea Punctului de Pensie= în L.263/2010) sunt imprimate în CUPONUL MANDAT DE PENSIE= la CIVILI ..!; cele 2: înmulțite, dau PENSIA BRUTĂ..!

Arfy spunea...

Burebista, vb prostii! E vorba de nr dosar și nu de nr pensionari! E un fel de CNP, dar sunt sigur ca nu știi ce înseamnă cifrele pe cnp! Nu da lecții elevilor mai pregătiți ca tine!

anonim spunea...

Haideti dom' Bure chiar asa??? Asa ridicol??
Pai eu am 4 decizii de stabilire si inca vreo 3-4 de recalculare actualizare dracu sa le ia.
Si totusi am acelasi numar de dosar din prima zi diiin aaaaa candva xxxi.e.n
Io inteleg ca sunteti un mic pensionar biban(mic=tanar) si gros la ban dar totusi nu mai dati in "bordura"!

Simdum spunea...

IM CER SCUZE PENTRU LIMBAJUL NEADECVAT.
Nu e nici un general in spatele meu si chiar nu stiu la cine va referiti.
Eu poate gandesc altfel CONTRIBUTIVITATEA, dar sunt de acord cu dvs legat de formula de calcul pe care e imposibil sa o contesti.

Militarii activi au CAS platit din solda bruta 5% incepand cu 01.04.2001 prin diminuarea soldei nete cu 5%, pana in 31.12.2010 (Legea 164, art. 78, Art.78 din Legea nr.164/2001 prevede ca:
(2) De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, -01.04.2001- contributia pentru pensia suplimentara va deveni contributie individuala la bugetul de stat, pentru prestatiile prevazute la art.4.
(3) Cota de contributie individuala este de 5%. Baza lunara de calcul pentru care se va determina contributia individuala o reprezinta SOLDA LUNARA BRUTA.).
IMI CER SCUZE MULTIPLE GAZDEI!!!

Huhu Rezea spunea...

Bure
Numerele de dosar sunt numerele de pe talonul de pensie. Numarul deciziei de pensie este diferit de numarul de dosar și se păstreaza ori de cate ori se recalculeaza pensia militară
Cred ca numerele de dosar care încep cu 57.... sunt pentru cei cu domiciliul in străinatate, daca cele carew incep cu 56.... sunt pentru Sect 6 din Bucuresti.

Simdum spunea...

Poate nu am reusit sa ma explic dar in timp din 2001 pana in prezent sunt cote diferite de CIBS CAS la militari, s a inceput cu 5, apoi 10,5, si in final 25. Cum se regleaza diferenta dintre generatii??? ca sa ajungem la 25??? Cine e discriminat si lovit in drepturi???? Banca Mondiala spune la un moment dat in consultanta ca trecerea pensiilor militare pe contributivitate a fost o eroare, de altfel corectata cu L241.
Poate am cetit eu doar ce ma intereseaza...

Huhu Rezea spunea...

@Simdum
Am precizat că mărimea contribuției nu este relevanta pentru calculul contributiv al pensiilor.Conteaza doar veniturile brute/nete si salariul mediu pe economie.
Pănă in anul 2001 nimeni nu a platit individual contributie pentru pensie... dar în calculul punctajului conteaza si veniturile obținute până in anul 2001.
Si cei din sistemul public au plătit 10% contributie pentru pensie pînă în 2018 si 25% după aceea.
A pus cineva problema că ar fi discriminare?
Procentul pentru CAS este stabilit de stat pentru sustenabilitatea sistemului de pensie.

Simdum spunea...

Solda bruta lunara tre sa aiba inclus CAS CIBS, ori inainte de 01 04 2001 nu exista asa ceva. Seitan cu pdl au priceput dar tarziu...
Doar in 2018 din prima transa de majorare 153 s a introdus in solda CIBS CAS pe care eu iesit la pensie inainte, nu il am in salariul brut pentru ca atunci aveam alta legislatie
E DOAR O OPINIE CONTABILA...

Simdum spunea...

Va rog sa nu va suparati pe mine si atunci sa nu mai sustineti ca pensiile militare sunt speciale!!! Tocmai mi ati demonstrat ca sunt CONTRIBUTIVE!!! OK femeia de serviciu si ceferistu are pensie mai mare ca mine. Multumesc

Huhu Rezea spunea...

@Simdum
Esti complet în eroare!
Pensiile militare sunt pensii speciale pentru că sunt reglementate de o lege specială, derogatorie de la legea din sistemul public, si cuantumul lor se stabileste numai din 6/12 solde lunare , nu din soldele din intreaga activitate, asa cum sunt calculate pensiile contributive.
Nu te lua după propaganda ciucană! Peste o lună nu va mai avea trecere aceasta propaganda incultă juridic.

Simdum spunea...

in final voi accepta pensia femeii de serviciu si imi cer scuze de orice am gresit
ABORDAREA MEA E DIFERITA

Huhu Rezea spunea...

@Simdum
Ce fericita ar fi femeia de serviciu dacă ar avea pensia d-tale calculată contributiv!

Simdum spunea...

personal v am spus si cu mult timp in urma si recent ca 36,60 de luni din cariera e ok, dar si la magistrati ca sa fie echitate si corectitudine, sau 45% la toata lumea si daca dle calculati corect o pensie civila iese peste 58,5 si stiu ce vorbesc.
NU AM TREABA CU PROPAGANDA OSTILA SAU ALTE TAMPENII!!! SUNT PROPRIU DE CAND AM FOST EXCLUS DE SISTEM!!! si am destui ani..
AM PREGATIRE PSIHO...nu continui...

Simdum spunea...

orice femeie de serviciu ar fi fericita, de matura mea e PIX care scrie si frumos si Sortul o fi creierul pe care eu mi l am uzat ca MILITAR

Simdum spunea...

femeia aia de serviciu se va duce la un ceferist sau miner ca eu sunt rupt la sosete si cu portofelu gol!!!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/marcel-ciolacu-isi-pune-mandatul-de-premier-pe-masa-pentru-pensiile-speciale-ori-trece-legea-ori-plec-eu-acasa_2903060.html

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Ciudat.
Acest dosar nu a fost respins ci se ia în considerare pt. a se soluționa pretenția după decizia CCR.
https://portal.just.ro/89/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8900000000080332&id_inst=89

Huhu Rezea spunea...

@Leo
In mod sigur cererea a fost insoțita si de excepția extrinseca privind OUG 59/2017. Instanta nu a mai sesizat CCR ci a decis să amâne până se publica decizia in MO, decizie care nu poate fi decât de admitere.