Un produs Blogger.

joi, iunie 15, 2023

Ciolacu a cerut votul parlamentarilor, susținând eliminarea pensiilor parlamentarilor pentru a avea legitimitate să taie, apoi , toate pensiile speciale

0 comments
Din discursul lui Ciolacu în ședința de Învestitură:
"Acest nou guvern trebuie să-și asume legea interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat
. Este nedrept pentru restul cetățenilor ca aparatul de stat să fie înțesat cu speciali, cum trebuie ca împreună să facem dreptate, odată pentru totdeauna, în ceea ce privește pensiile speciale. Este cea mai grea reformă care a rupt societatea. Dacă vrem să redăm încrederea în stat, atunci trebuie să înțelegem că nu mai putem avea două categorii de cetățeni unii normali și alții speciali. Cu toții suntem români! Domnilor parlamentari, înainte de a-mi da votul vă anunț cu toate consecințele: sușțin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Este singura soluție pentru a avea legitimitate... pentru a tăia apoi toate pensiile speciale. Vreau ca Parlamentul să fie alături de mine și de Guvern să reușim împreună această reformă, să facem dreptatea și să luăm banii din PNRR"
"In paralel( cu creșterea salariului) trebuie să avem grijă de seniorii noștri. Creșterea pensiilor va fi pentru mine literă de lege și avertizez public foarte clar că voi fi dușmanul de moarte al celor care vor mai îndrăzni să spună vreodată că părinții noștri după o viață de muncă sunt asistați sociali sau că pensia este o pomană."
"Vreau să fiu clar, locul României este în UE și în NATO. Din 2004 suntem protejați de cea mai mare alianță militară din lume. Din 2007 UE ne-a asigurat peste 50 miliarde de euro cu care România a putut să se dezvolte. Dacă alți lideri au altă alternativă de a dezvolta România îi invit să facă un pas în față și să le spună românilor care sunt soluțiile lor. Altfel, prin minciuni, urlete și manipulare  nu poți dezvolta o țară, o poți dî9oar îngropa."


 Reacția lui Chiriac:
 "   Sunt, pur și simplu, stupefiat de discursul domnului Marcel Ciolacu. Este primul lider politic care are curajul să o spună deschis și să arate cu degetul către această aberație a normalilor și a specialilor. Ei bine, în acest moment, premierul Marcel Ciolacu nu mai poate să se retragă din ceea ce a spus. Acesta este un angajament. Dacă nu ar face ceea ce a zis azi, șansele PSD la viitoarele alegeri se diminuează profund!', a declarat Bogdan Chirieac. 'Gândiți-vă că 87% din populația țării este împotriva pensiilor speciale. Or, ce spune dânsul că aparatul de stat este înțesat de speciali, adică oameni cu pensii speciale, care se pensionează la o vârstă tânără, altminteri conform legii, mai iau și salariu de la stat... Sunt și cazuri cu câte trei pensii speciale cumulat cu salariul de la stat. Prin urmare, aceste aberații nu au putut fi clintite, până acum văd că sunt luate direct, în piept, de Marcel Ciolacu!', a menționat Bogdan Chirieac. 'Problema este că 6 miliarde de euro din PNRR, bani gratis, așteaptă aceste reforme pentru a putea intra în bugetul României. Mai presus decât orice, tot acest stat paralel creat în România va riposta. Deci, atât cei aflați în activitate, cât și cei aflați cu pensii speciale vor riposta! Să nu credem că vor sta cu mâinile în sân. Cel puțin, în zona magistraturii puterea este imensă!', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, în jurnalul de știri de la România TV"   

Niciun comentariu: