Un produs Blogger.

miercuri, iulie 26, 2023

CCR este obligata de urgenta PNRR sa dea astazi deciziiile vizand constitutionalitatea celor doua legi aflate pe ordinea de zi.

0 comments

 Pronuntarea a fost amanata cu o saptamana pentru legea privind pensiile speciale.  Pronuntarea in legea care interzice cumulul pensiei cu salariul a fost amanata 2 luni.



"Va trebui să fim gata cu legea pensiilor pentru cererea de plată 3, atât cu așa-numitele pensii de serviciu, cât și cu pensiile de contributivitate. Suntem pregătiți în orice scenariu, inclusiv pentru cele de serviciu așteptăm decizia CCR de miercuri. Avem 3 scenarii posibile. Deja evaluăm indiferent care va fi decizia Curții”, a afirmat ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu

„Scenariile sunt : 

CCR declară constituțională legea, parțial neconstituțională sau integral neconstituțională. Indiferent de decizie, la nivelul Ministerului Muncii ne-am pregătit”, a mai spus ea. 

Potrivit oficialului din Guvern, aşteptările Comisiei Europene referitoare la pensiile de serviciu sunt ca acestea să ajungă „cât mai aproape de sistemul de contributivitate”.

Premierul Marcel Ciolacu spunea că dacă legea pensiilor speciale nu va trece de Curtea Constituţională a României, va fi o sesiune parlamentară extraordinară în august pentru a transpune decizia CCR


Niciun comentariu: