Încă un politician care habar nu are ce înseamnă structuri suport in SNAOP.
Păi activitatea în asemenea structuri se rezumă doar la contabilitate și resurse umane?Cum să compari activitatea structurilor suport cu ce se întâmplă la o primărie?!!!
Armament/ muniție , echipament, auto , administrare imobile avem și la primărie, nu-i așa?!!!
Pai si inainte exista personal civil contractual. Si era diferenta si intre administrativ si operativ.
Buna ziua domnule Claudiu, v-am trrimis un e-mail cu o intrebare.
Acest politician ca și alții, care nu au făcut o zi de armată sau nu cunosc în amănunt domeniul militar asimilează structurile militare ce asigură suportul logistic pentru structurile operative cu serviciile publice din primării, fără să aibă în vedere că și personalul militar al structurilor de suport logistic, merg în teatrele de operații sau la război, să ne ferească Dumnezeu și au obligații militare atât în perioada activă, cât și după trecerea în rezervă. Astfel de politicieni dacă ar fi văzut măcar un documentar sau film despre războaiele mondiale unde erau unii care erau lângă front și aprovizionau cu armament, muniție, alimente pentru cei care luptau ar fi știut că astfel de oameni făceau parte din așa zisul “personaj auxiliar”, dar se vede lipsa lui de cunoaștere a domeniului militar. Oricum vârsta de pensionare a crescut și pentru personalul militar al instituțiilor de forță la 60 de ani până în anul 2030 și ulterior cu câte un an până la 65 de ani în 2035. Dar acești militari care asigură suportul logistic (armament, muniție, tehnică militară, intendenta, administrare imobile, medicină și altele) pentru structurile operative nu pot îndeplini obligațiile militare până la vârsta de 65 de ani deoarece nu le permite starea de sănătate. În domeniul militar uzura este aproape la fel indiferent de specialitatea militară influențată de condițiile cazone și privațiuni.
Degeaba ne supărăm ca are dreptate Barna. Cel putin la mine la ISU, atât financiarul cat si resursele umane aveau aceleași sporuri ca mine care eram pe intervenție (pirotehnic). Sa.fim seriosi...ce uzura au ei in birouri fata de unul de pe intervenție? Poate nu la 65 de ani dar pina la 55 de ani chiar pot rămâne fără probleme.
Un sfetnic si decident politiq etnic, in general si in orice fiind un contras- potrivnic si critic, nu poate corect sistematiza, opina, evalua si clarifica sub imperiul frictiunilor, criticilor, vehemențelor si ideologiilor privind tema cu teoria de apartenenta a acestora la România, ei vrând si cerand permanent independenta si stapanirea regiunilor si teritoriilor lor din Tinutul Secuilor, deci nu-i o indicare sa-si dea cu părerea cum se pot rezolva fiecare dintre pensiile speciale, cu atat mai putin cele militare, aici trebuind sa aiba ceva de spus pe scurt si la punct din severu-i muștiuc, Dl. Cap de Cauciuc, dar știind că si el un pui rebel si biped de honved e mai bine ca tematica asta prea uzată si răscoaptă sa hie lăsată baltă, oricum manipulându-se chestii si trestii din umbră s-o luăm din trei pe aia mai lungă in mână, sau cleanul de la cetățeanul, Malagamba Mălineanu!
Mail-ul meu de rachat e de peste o lună blocat fără rost de un prost de la firma de pe tărâm moldovenesc, Avast, asa ca dacă vreti să mă contactati o să stati in eter suspendati...
Omul este in neștiință.Acesti auxiliari sunt cuprinși în lucrările de mobilizare iar la război îmbracă uniforma militara.
@ claudiu marin, avand in vedere ca aceasta Decizie a CCR ii privesc pe cei pensionati pana in anul 2016 ideci inclusiv si pe dumneavoadtra, va tog da deschideti un NOU TOPIC cu Decizia CCR recent publicata in MO: CCR, nouă decizie privind recalcularea pensiilor militare | DCBusiness.ro https://m.dcbusiness.ro/ccr-noua-decizie-privind-recalcularea-pensiilor-militare_677512.html
@Ioan P ia mai meditează puțin la ceea ce debitezi!
De altfel, ar fi rezonabil și corect ca:
ORICE ANGAJAT DIN M.Ap.N. SĂ SATISFACĂ STAGIUL MILITAR OBLIGATORIU,
în funcție de studiile avute.
Cei care nu au stagiul militar obligatoriu nu au ce căuta în M.Ap.N, în special bărbații. Fiindcă, apare un Seidler care a contribuit cu 63.000 de lei la campania electorală USR, și vine la guvern să susțină pentru militari o pensie dublă față de civili, adică 5.400 de lei.
Mai zice acest politician, că vezi doamne, dacă militarilor li s-a interzis să facă afaceri, toți ar fi acum mari patroni. Dar nu spune că dacă nu ni se interzicea să facem politică acum am fi fost ca el, mari politicieni, că așa la fătat măsa să facă el legi pentru generali la cei 44 de ani și 63.000 de lei donați USR.
Propun proiect de lege:
Niciun politician să nu poată ocupa o funcție publică fără stagiul militar obligatoriu sau 4 luni de militar voluntar conform legii supusă aprobării în Parlament.
Ce a postat @Catalin este adevaratul venin din strachină, picurat cu ură de Ograda Neconstitutională si, ca atare, sa nu mai avem nici o asteptare de schimbare la pensiile militare! Adio si un praz verde, ramanand la cuantum ce pe cupon se vede!
Deci e clar...nu se închide blogul în august. Se prelungește până la toamnă. Apoi până la primăvară....și tot așa 😜
Toti prim ministrii au stiut si au tacut, de aia ne tineau amanati in nestire, stiind de plăcinta cu fiere care vine de la CCR, asa că ne promiteau cu amanare rezolvarea pensiilor militare, doar in scopuri electorale, tragându-ne macabru plasă după plasă, azi nimanui nu-i mai pasă, asa ca orice am face nimic nu se mai face!
Fac ce fac, mă exprim sau tac, dau din coate si antricoate, dar pană la urmă lui @Leo îi dau dreptate ca pensiilor sa nu le mai ducem grija si grijania aiurea cand clasa politică ne-a dat cu flit sa nu ni se mai dea nimic, acesti autisti considerand ca noi fiind varsovisti trebuie sa fim tinuti in afară de NATO si Uniunea Euopeană purie, ca bolnavii de râie, fir-ar să fie!
Ministrul Tanczos Barna nu vorbește de la el, sa ma exprim mai direct , ce a rostit este o directiva și face parte din program.Acest mesaj,foarte bine, putea fi comunicat si de un membru al partidului condus de Ilie Bolojan.Nu avem reprezentare, suntem dezbinați și trădați de catre imbuibatii din MApN.Toate simulările cu noi proiecte de acte normative pentru modificarea Legii nr.223/2015 sunt manipulări. si desigur nu vor fi aplicate,pentru ca actualizarea pensiilor militare,speciale, nu se va mai realiza .Politicienii oferă date ,despre institutiile din SNAOPSN ,profitând de reacția opiniei publice fată de pensionarii speciali.Opiniile unor camarazi ,exprimate pe blog sunt juste,iar o reactie ferma trebuie sa pornească de la MAp.N. ,MAI și alte structuri.Ma tem ca aceste,,idei originale ,,de reforma, exprimate de catre domnul ministru Tanczos Barna provin din interiorul SNOPSN, de la cozile de topor cu grade si functii
John1, știu foarte bine ce spun. Poate debitezi tu ce nu trebuie dar eu știu foarte bine ce vorbesc!!! Dacă te simți lezat ca ai avut poate munca de birou, nu e treaba mea. Munca mea pe teren cu riscuri aproape zilnice ma îndreptățește sa spun ce spun. Iar in perioada când lucram aveam ore peste program, fără numar, iar plati suplimentare nu existau.
Ioan P@nu cunosc in amănunt muncă pompierilor decât ceeace vad pe la TV.
În MApN sunt indivizi care cred ca lumea incepe si se termina cu ei.Nu inteleg necesitatea asa numitilor auxiliari.Fara auxiliari un luptător este un viu mort.
@Ioan P: ai dreptate, orele suplimentare si sarbatorile nu se platesc de mult timp dar lumea se uita in gura unui Seidler care spune ca pentru privatiuni militarul a fost platit in timpul activitatii. Si lumea il crede ca doar e consilier si ar trebui sa fie pregatit, nu? Din pacate NU au fost platiti la vremea aia si ca sa atragi oameni in unele domenii trebuie sa le dai ceva care sa-i atraga. Momentan cat mai merge economia nu se vor inghesui sa se angajeze in armata, politie sau altele (unii prefera si vor prefera munca la negru mai bine platita si tipa ca au drepturi si au pretentii) dar daca va veni perioada tulbure de dupa 90 cand se inchideau fabrici si era un blocaj imens in economie, se vor inghesui iar.
Trebuie revizuite condițiile de muncă.Una este munca de teren sit alta de birou.
Ioan P., faci afirmații nefondate, la fel ca viceprimarul Barna. Când veneau statele de organizare, toți fugeau de funcțiile de birou, și aici mă refer în special la MM și Sof., care aveau obiceiul să servească gustarea fie acasă, fie la local (ex: luat de la șefi, inclusiv P.c.c., care serveau gustărica acasă). Se învoiau sau își luau permisii când voiau mușchii lor, pentru că nu trebuiau să stea toată ziua cu mâna pe telefon când suna eșalonul pentru situația X sau Y.
El vorbește de cei de la financiar, resurse umane etc. Acesta a fost și motivul pentru care s-au introdus funcțiile de subofițer de stat major nivel 1, 2 și 3 (MM pr. / Plt. adj. pr. - nivel 1; MM cls. I / Plt. adj. - nivel 2 etc.), pentru a permite încadrarea funcțiilor de birou, indiferent de armă / specialitatea militară, dacă ai urmat un curs pe domeniul respectiv.
În altă ordine de idei, cine nu v-a lăsat să vă alegeți arma Intendență și Finanțe, Comunicații și Informatică? De ce nu ați urmat un curs de resurse umane și v-ați dus la infanterie, artilerie? Pentru că erau locuri multe și era ușor de intrat.
Marea majoritate tot trageți cu “operativul”. Foarte bine, v-ați călit fizic. Însă una este ca, în loc să te întorci la dreapta, o faci la stânga, și alta este să greșești un stat de plată, să nu trimiți un cadru la cursul necesar pentru a ocupa o funcție, să greșești înaintarea în grad, acordarea gradației sau Semnului Onorific „În Serviciul Patriei” pentru X ani.
La prima nu te critică nimeni. La celelalte, primești ordin de observator și „măciuci” un an de zile la fiecare control, bilanț sau audit.
Cât despre statul peste program sau chemarea la program sâmbăta sau duminica pentru că luni dimineață trebuia să fie situația X pe masa ministrului sunt sătul. Deci, nu te mai plânge cu „operativul”
In data de 20 iulie a.c. postam(printre altele) la topicul ,,Ghinea si Seidler discutii i)rationale despre pensiile milirare,,...Apropos de riscuri si privatiuni....Oare chiar toti din SNAOPSN au avut de-alungul carierei aceleasi RISCURI(ca privatiunile au fost cam aceleasi ..chiar daca pe unii i-a cam durut la sau sub basca)...Mai dom Claudiu..szekely Barna vicele...o citi de pe acest blog..ca prea le zice la scurt timp dupa...Asadar s-au prins si guvernantii ca militarii din structurile luptatoare,politistii si jandarmii din operativ suporta riscuri net mai mari decat un militar,politist...de magazie sau birou.Stiu..o sa imi spuneti ca la alegeri sau cu alte ocazii strict temporare ori in misiuni externe participa si logisticienii.De acord..sa fie platiti proportional cu ceilalti...Insa in tara,sa nu imi spuna mie ca cei din trupa Zisului au riscat ceva...Pardon ,au riscat,daaa...au riscat sa fie prinsi de procurori si dgaisti cu tablouri,sculpturi,sticle de bauturi,locuri in cimitire,etc...Ma adresez acum plutonierilor de companie si celor din structurile logistice...In urma cu ceva ani,cand se pleca de la batalion la depozitele structurilor centrale la Bucuresti pentru a reinnoi echipamentul(bocanci,tinute,cearceafuri,etc) sau tehnica (auto,etc)..va mai amintiti cum se pleca?Va reamintesc...se pregatea ploconul cel mare pentru sultanul logisticii(peste,carne de vanat,vin,palinci,icre negre,etc)..pentru ca altfel seful de depozit (asa spunea) se intoarce asa cum a venit..adica cu mai nimic.In politie e plina tara de structuri (directie,servicii,birouri) de prevenire a criminalitatii.Incadrat pe criterii subiective(extrem de dubios chiar)...cu ce credeti ca se ocupa..cu prinderi de infractori..cu aplicarea de amenzi,confiscari? Cu solutionarea de dosare penale?..Nici vorba..acolo se poate lucra chiar pana la 70 de ani..Se fac studii,rapoarte,sinfozioane,se impart fluturasi gen ,,nu lasati geamurile deschise,nu spuneti cand si incotro plecati de acasa,nu lasati bunuri in auto,etc..'',se merge prin scoli la cursuri...Pricepeti?..La finante,resurse umane,nu mai spun..sa spuna Rosienii, Jienii cotofenii ce riscuri aveau ..mama,mama..mutau cadrele in stat precum pionii si nebunii pe tabla de sah...riscuri ZERO..doar injuraturi dar care nu se contabilizeaza...Exista si un centru institut Schengen...wow....Un ISOP..wow..cate si mai cate...De zeci si zeci de ani ministerele de forta au abuzat de banii contribuabilului si si-au plasat in locuri caldute sinecurile...doar 2-3%au ajuns in structuri operative restul,,la umbra''...Acum,din gura s-au spus multe..sa vedem si rezolvarea...
Bună ziua. Dl Claudiu Marin v-am trimis pe adresa de e-mail huhurez o poză cu o înștiințare către locuitorii sectorului 1 al municipiului București. Dacă prezintă interes poate o publicați pentru a fi comentată de colegii de pe blog foarte mulți dintre ei având expertiză în domeniu. O altă știre precizează că MApN a semnat un contract în valoare de 2,3 miliarde de dolari cred, cu compania Rafael din Israel, pentru achiziționarea sistemelor de apărare antirachetă cu rază scurtă de acțiune.sistemele sunt o parte componentă a sistemului Iron dome din Israel. Alexandru Ţiriac, devenit celebru datorită tatălui său și a escapadelor mondene critica achiziția efectuată de MApN. Vine să îi spună lui și altora ca el ca politicienii din România au subfinanțat armata română zeci de ani și că nu o să vină imediat NATO să îi apere (nu de rușii lui Georgescu pentru că încă nu au fost identificați de autoritățile statului). Spunea că banii trebuiau băgați în școli, spitale, sport, etc. vedem bine că în sănătate au fost alocați 77 miliarde de lei (peste 15 miliarde de euro) și tot mai au nevoie de încă 10 miliarde în acest an. În școli la fel se șifonează foarte mulți bani de către firmele de partid. Am scris anterior ca Dan Sucu, susținător al lui Nicușor Dan, dar și finanțator al Rapidului și Genoa în Italia a primit și el un contract generos pentru mobilarea unor școli. În sport ce să spunem? Facem stadioane de fotbal, care pleacă de la o sumă ofertată la licitație și se tot măresc costurile până la finalizarea lucrărilor. Generalul de la Direcția informare și relații publice din MApN a ieșit la pensie așa ca nu se știe dacă ministerul va veni cu un drept la replică. Realitatea anterioară ne arată ca nu prea au fost generoși cu drepturile la replică cei de la MApN când unii maneliști, pe care îi găsim în toate categoriile sociale și printre politicieni ponegreau militarii și rezerva armatei.
Decât pensii militare neactualizate de 7 ani, mai bine pensii pentru militari în sistemul public.
Cu excepția cazului în care este menționat expres altfel, conținutul original al acestui site poate fi folosit liber, cu citarea sursei, sub o licență Atribuire 4.0 Internațional (CC BY 4.0) - huhurez.com