Un produs Blogger.

miercuri, iunie 19, 2019

Senatul nu a respins întreaga lege a pensiilor civile ci doar reexaminarea art. 25 și 63

17 comments
https://www.senat.ro/Legis/PDF/2018/18L629CX.pdf
https://www.senat.ro/Legis/PDF/2018/18L629LP.pdf

4L629/22.10.2018Legea privind sistemul public de pensii. -  reexaminare/13.05.2019 (ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.138/13.03.2019) - procedură de urgență
Comisie fond: Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială
     Comisia pentru constituţionalitate
     Raport de admitere (a legii) cu amendamente admise (+ amendamente respinse)
Caracterul legii: organică 

(punct nou introdus prin modificarea ordinii de zi)    

Opoziția a fost lăsată în ofsaid pentru a demonstra publicului că nu dorește majorarea pensiilor.
Fiind vorba de o reexaminare a unor texte din lege, în urma unei decizii a CCR, proiectul trebuia să treacă  în condițiile în care cvorumul era asigurat și fără o participare consistentă a majorității parlamentare.Opoziția, uite așa, de/a dracului, a votat contra.

17 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cei care preamariti Marea Haita-contras-opozitie cretina, sper ca incepeti sa va lecuiti de basanismul intarziat! Nu cred in dreapta, nici daca m-ar impusca! Opozitia, sa va fie clar la toti, au ordin strict de la UE si Mekel, drogata si betiva, care dardaie in sevraj cand nu-si ia dozele, sa nu se dea 1 leu la pensii, nici civile, nici militare!

Leon spunea...

@Huhu Rezea, parerea mea este ca nu articolele declarate partial neconstitutionale sunt problema, deja corectate de cele doua comisii, ci mai degraba alin.2) lit.b) , lit.c) si alin.3) al Art.86 din acest proiect de lege..!
Daca citim acest articol o sa observam ca valoarea punctului de pensie ar trebui sa creasca intr-un an de zile cu...40,3% , adica de la 1265 lei (septembrie 2019) la 1775 lei (septembrie 2020), stiind ca in perioada 2013-2018 au fost cresteri de 3,7%- 14%/an.
Votul negativ al electoratului la alianta PSD-ALDE, se pare ca i-a pus pe ganduri pe Guvernanti si acum se vor gandi de doua ori daca merita, ca in anul electoral 2020, sa maresti substantial pensiile celor 5 milioane de pensionari , cand s-a vazut clar ca la alegerile din 26 mai au fost votati numai de aprox.2 milioane de pensionari...!
Este foarte posibil ca in Camera Deputatilor sa se revada valorile de la Art.86.

avianyc spunea...

Dupa o zi de munca pot spune doar atat.
La unii doar stomacul le dă semne că e gol nu si capul.
Spusei io pe aici pentru cine vru sa audă ca lafaiala bugetara ne va costa cat de carand.
Tot ce se intampla nu este decat inceputul.
Vor veni cat de curand deconturi serioase.
Orice jmecherie merge doar până la un moment dat.
Banuiesc ca chiar le-ar fi frica sa nu intre intr-o criza financiara la inceputul anului 20-20 odata cu ultima etapa de majorare salariala si adancire a discrepantelor intre mediul privat si bugetar ,plus lovirea populatiei cu venituri mici si a punctului de pensie prin ridicarea SMB / numaratorul din formula de calcul pe la 5500 lei sau mai mult.

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/ludovic-orban-sustinem-marirea-pensiilor-dar-in-baza-unui-mecanism-stabil-813514.html

Iulian Mareș spunea...

Ia cere-te tata pt ocuparea demnitatii de MF!
Este ca si cum ai afirma ca dupa noapte vine zi, stiind tu, empiric, ca dupa perioade de crestere economica vine stagnarea sau si mai rau regresul, criza!
Traiasca vizionarii!

Alexandru spunea...

Buna ziua, știți cumva de ce a fost suspendata activitatea siteului xpm. Mulțumesc anticipat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ceea ce cere Cap de Porc, Ludovic Orbete Mandolaba este asa: Ala cu 800-1000 lei pensie, cu 45 ani vechime, sa primesca 10-15 lei la pensie, numai daca este crestere economica, dar el si-a triplat salariul la peste 12.000 lei, cat si viitoarea pensie, caci imediat dupa ce a cazut Legea pensiilor, cam la o ora doua in Prlament, el si-a votat legea pensiilor speciale! Porcul gandeste tot ca porcul betiv!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca ministresul Hapararii, Cadavru, avea si el un coi, mergea si el la razboi sa opreasca trupele meletare, hamerecane, sa nu mai intre cu tancurile prin popusoaie si tarlale sa-i dea taranii pentru despagubiri prin tribonale! Iac-asa, cand Harmata e condusa de un cap de mucava!

Leon spunea...

@Cornele, cand ministrul Apararii, Ctin Olteanu, prin anii '80, ne-a amanat avansarile cu un an si gradatiile cu doi ani, tot asa "frumos" vorbeai cu colegii despre un ministru ?
Sau acum avem libertatea de a injura pe oricine si oricum, asa intelegem noi (militarii) democratia, nu..?

Dan B. spunea...


În urmă cu câteva zile, am avut ocazia să vizualizez un tabel, preluat dintr-o prestigioasă revistă economică, articolul în cauză relevând anvelopa salarială și cea socială, cu ponderea lor în produsul intern brut din mai multe țări europene.
M-a frapat faptul că, deși în ultimii ani au crescut valoric semnificativ aceste anvelope, România ocupă un rușinos loc III din coada clasamentului.
Pe cale de consecință, intreb, nu dau cu parul:
Cum poate liderul FMI să ceară guvernului român reducerea salariului minim brut pe economie și diminuarea pensiilor?

ifrim spunea...

@Dan B.Cu tupeu porcesc.Nu tii minte ca in perioada de trista amintire a dementului chior au recunoscut ca au gresit prognozele?Camatarii internationali vor sa ne dea bani imprumut dar pentru a fi siguri de recuperare cu dobanzile aferente au de grija sa micsoreze nivelul de trai al populatiilor unde imbarliga!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, cu tot respectul, dar eu un individ arivist, numit politic, fara pregatire militara elementara, si care vrea raul rezervistilor, nu-s obligat sa-l respect si sa-l recunosc de ministru, mai ales ca religia ii interzice sa puna mana pe arme! Generalul Olteanu nu merita sa-l compar cu papusarul asta, iar pe Olteanu l-am injurat toti, la unison, cand ne-a facut acel rau cu 10 ore program, ca sa fie solidaritate cu cei din economia nationala! I s-a tras, pentru ca Ceausescu l-a retras din Armata pentru acest abuz, cand a realizat ce prostie a facut iritand militarii, si l-a numit primarul Capitalei! Leș este o nulitate absoluta si trebuie schimbat imediat, mai ales ca nu stie tactica si strategie militara, absolut necesare si care se invata in scoli militare si academii militare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un meci de fotbal cosmonautic, in care Romania s-a jucat pe o sarma intinsa intre Univers si Pamant, au plutit in imporabilitate, au aselenizat de patru ori, pe cand englezii au avut placi grele de plumb la bocancii de fotbal, care nu le-au permis si lor sa pluteasca prin Univers, de doua ori aratand ca doar atata pot si atata valoare au, sub Romania, Stapana Inelelor Planetare!!

Huhu Rezea spunea...

”Niciun deputat, niciun senator, din Partidul Social Democrat, nici premierul României nu a spus că nu vom implementa această lege. Noi am spus foarte clar că trebuie să vedem cum decurg dezbaterile în comisia pentru muncă din Camera Deputaților și există posbilitatea chiar miercuri să avem un vot final pe această lege și să o trimitem spre promulgare domnului președinte. Noi nu renunțăm la lege. Am spus foarte clar”, a mai spus ministrul muncii, Budăi.

Leon spunea...

Maine in sedinta comuna, Comisia de Munca + Comisia Juridica din CD, vor inainta un Raport comun la PL x nr.725/2018 , privind sistemul de pensii publice

Leon spunea...

Pe ordinea de zi a sedintei de plen la CD, de astazi si maine:
-p.4, PL x nr.725/2018, sub rezerva primirii raportului comun Munca + Juridica.
-p.13, PL x nr.265/2019, are raport de respingere de la Munca + Aparare.
Plenul este astazi,orele 16-18. si maine 10-11.30, cu vot final la ora 12.00..!

Leon spunea...

LEGEA PENSIILOR. Legea Pensiilor a primit avizul pozitiv în cadrul ședinței Camerei Deputaţilor.

Comisiile pentru muncă şi juridică ale Camerei Deputaţilor au modificat articolele declarate neconstituționale, iar proiectul urmează să fie dezbătut miercuri în ședința de plen.

LEGEA PENSIILOR. La votul din comisii au fost înregistrate doar patru abţineri, restul voturilor fiind favorabile.

„Cu siguranţă mâine (miercuri - n.r.) trebuie să ajungă la votul plenului Camerei Deputaţilor. Au fost foarte puţine modificări de făcut pentru că legea nu a fost declarată Constituţională în ansamblul său, ci Curtea a cerut la trei paragrafe să fie nişte clarificări. Mai precis, cine este obligat să plătească dările către stat pentru bugetul asigurărilor sociale - şi acolo s-a făcut precizarea că, deşi trebuie să le plătească angajatul, cel care le colectează şi le distribuie mai departe este angajatorul - şi, de asemenea, a fost o corelare pentru pensiile de invaliditate. În mod normal, ar trebui să venim cu o lege privind indemnizaţia socială minimă care ar avantaja persoanele care au în prezent pensie de invaliditate, dar pentru că aşa a solicitat Curtea Constituţională, ca să fie foarte clar, am operat şi aceste modificări”, a precizat, după şedinţă, deputatul PSD Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, iniţiatoarea proiectului.