Un produs Blogger.

joi, iunie 13, 2019

Actualizarea pensiilor militare a primit aviz negativ într-o comisie a CD după intervenţia a 2 consilieri MApN

96 comments
Stie cineva dacă nefericiţii consilieri MApN sunt militari?

Proiectul de lege de la punctul 9 (PL x 265/2019) a primit aviz negativ, cu majoritate 
de voturi, după ce au intervenit în dezbatere dna Elena Gavrilă și dl George Dumitru, consilieri din cadrul Ministerul Apărării Naționale, care au afirmat că ministerul pe care-l reprezintă nu susţine avizarea acestei iniţiative legislative 
Sinteza Comisiei pentru ziua de 12 iunie poate fi citită AICI
9. Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii  nr.223/2015 privind pensiile militare de stat (PLx 265/2019).  







96 de comentarii:

Leon spunea...

@Huhu rezea, cautati pct.9, proiectul PL x nr.265/2019 (Brailoiu), care se refera la Actualizarea pensiilor militare..!

maiag spunea...

am sperat degeaba,singurul care mai aveam sperante era DRAGNEA,asa ca sa fim sanatosi si s al pupam in kur pe oprea pt ce avem acum,ca eram mai rau ca necalificatii la pensie,palavragim degeaba.o sa vina liberarii sau mai rau tineretul userist care astia nu au treaba cu bosorogii

M spunea...

Au respectat punctul de vedere al Guvernului.
In ceea ce priveste tehnica legislativa au dreptate.
In ce priveste cheltuiala bugetara... au dreptate dar.... Fifor ar fi trebuit sa adauge si o evaluare a costurilor... in realitate de cate ori se face asta?
Cred ca sunt civili. Acuma.... noi tot ne-am dat cu kurul de pamant ca astia de la birouri sa nu fie militari... :D

maiag spunea...

ne meritam soarta,nu mai avem nici o sansa

Iulian Mareș spunea...

M,
Speranța nu moare niciodată, iar azi ea se numește Barna!
Eu pe el îl susțin...
Am mai zis că numai idioții fac același lucru și se așteaptă la efecte diferite!
Speranța va încolți din ianuarie 2020, după instaurarea Noului la P. Cotroceni!

avianyc spunea...

Si minciuna-i vorbă !
Chiar vă faceti ca nu stiti cat ar costa actualizarea ? Aice-i buba ,la bani !!!
Stingerea!

Patrascioiu spunea...

Credeți ca misca ceva în MApN fără aprobarea lui Leș? Credeți ca acei consilieri sunt de capul lor?Nu se vrea și pace.Partidul,guvernul ne considera nesemnificativi în ecuație.Pentru ăsta și altele iar o vor lua în bot.

Patrascioiu spunea...

În timp ce voi va scărpinatî în cur Dogaru a încheiat acord cu USR,Pro România, PNL.Ia puneți voi de o demonstrație împotriva PSD,6 în fata MAPN,guvern,parlament sa vedeți cum se mișcă lucrurile.Stand și milogindu-ne nu se uita nimeni la noi.

Huhu Rezea spunea...

Nu le-ar fi rușine să se cramponeze de sursa de finanțare când... și prin actualizarea cu creșterile de solde din anii 2018-2019, peste 30-40% din pensiile militare ar rămâne în plata cu același cuantum stabilit pe contributivitate !!! Cei pensionați în 2018 și 2019 au primit deja creșterile din anii de pensionare. Actualizările se adaugă la cuantumul recalculat/actualizat în 2017.
In plus, unde s-a dus CIBS-ul de 25% din soldele activilor reținut in ultimii 2 ani?
Mai erau niște naivi rezervisti care aruncau anateme asupra politicienilor PSD cu Ordonanțele 57 și 59.
Aveti acum dovada că gulerele albe se opun actualizării.
Greșelile de tehnica legislativă sunt evidente, dar, dacă sunt ei, consilierii, deștepți, de ce nu propun corectarea lor?

CEZAR spunea...

...si de cate ori am spus cu anim in urma ca MApN..va deveni DUSMANUL ..ce mai infocat al nostru...!!
Aveti acum confirmarea ...!!
NB
Am spus in acelasi timp CA SE MERGE PE O PISTA FALSA....
Adica L-223..
Trebuia..trebuie legenoua ..care va aduce la unii SCADERE ..prin disparitie de oscaruri-cuantum mai avantajos si alte porcari ...iar la altii cresteri rezonabile....
Gusatii ..pensionari de data asta ...lupta ...alearga in carje pe langa pista ..doar ca sa NU SE SCHIMBE NIMIC...

brenda spunea...

DLE H , dvs puteti sa ii atentionati pe lichelele



astea si sa le atrageti atentia ca vor pierd ce e mai important . voturile la viitoarele alegeri atat de la militari cat si de la familiile lor ,deCi guvernantii actuali sant sabotati din interior , ce dracu fac asti , NU SANT SANATOSI? sa speram ca vor corecta cumva in plen?LUATII de guler si dati cu ei de pamant .

CEZAR spunea...


PS.

Doar un EXEMPLU de cum alearga asa zisul reprezentant al pensionarilor militari .civili..curvelor de pe centura si ce-o mai gasi...
DOGARU..
Cand a fost aproape ca Olguta sa rezolve..a intervenit acesta cu injuraturi si blesteme caracteriste culminand cu DAREA IN JUDECATA ..a facut tot ce-i posibil ca aceasta doar la auzul cuvantului militar..sa vomite !! A reusit ! Ce se mai aude cu procesul ..l-a castigat Dogaru..??
ACUM
Face aliante si semneaza protocoale cu AGARICII...Barna& !! Cine l-a mandatat ..?
Cum va reactiona PSD.ul??
Simplu Q
Da-i mai in p...nu vezi cu cine voteaza ??
Simplu K

M spunea...

!. Au propus aproape TOTI indreptarea greselilor. Din cate stiu doar initiatorul sau alti parlamentari (amendamente) POT face modificarile. Ailalti doar le propun!

Plx 253/2019 - nu se refera la actualizare.... cred.
E vorba, la lit. a) de reducerea varstei standard de pensionare pentru soldații și gradații voluntari, carora li sa aplica Legea nr. 384/2006, nu?

Lit. b) chiar nu o inteleg! De ce nu pur si simplu abrogarea art. 17, lit. b), alin (2)?

Si acuma, serios, Fifor chiar nu are un jurist pe acolo? Cum sa spui "De prevederi beneficiaza militarii, politistii si functionarii publici cu statut special ...bla, bla, bla.... din motive neimputabile MILITARULUI". Trebuia un simplu "acestora".

avianyc spunea...

Până una alta ,un sfat pentru Cezar;

https://youtu.be/9VlYDmz0YOA

Merge si pentru Huhurez ca sa nu mai cumpere " branza de Sibiu" falsificata de valceni.
Actualizare nu o sa fie fiindca este costisitoare iar psd stie sa minta frumos impartind bugetul dupa bunul plac fara eficienta care sa aduca plus in visterie si in acel 2% sa fie mai multi bani ca anii precedenti.
Calculele ,inclusiv pe l 223 originala s-au facut intotdeana la "sediul guleratilor" De aici s-au bagat ordonantele sub nas lui Ciolos ,Tudose ,etc.
Daca pentru unii a fost greu de priceput acum au dovada.
Acest "Laborator" de evaluari si testari a dat si dă verdictul.Functie de cum se incadreaza se mai da sau nu o ordonanta.
Pe de alta parte se merge pe " totul este posibil pentru guleratii viitori pensionari" !
Asta nu vad "consilierii"?

Leon spunea...

Am spus mai sus ca Actualizarile sunt in alt proiect de lege, Pl x nr 265/2019 de la pct.9, de ce nu verificati ?
Avizul Comisiei privind drepturile omului, este mai putin relevant, decisiv va fi Raportul comun al Comisiei de Aparare + Comisia pentru Munca!
Pe mine mai mult ma intriga punctul de vedere al celor doi consilieri ai MApN, probabil de la Directia Juridica sau Financiar-Contabila..!
Oare ministrul stie ?
Dar cei de la MAI si SRI..?

Negritoiu spunea...

Domnule M,
Corect tot ce ati prezentat.Cei doi consilieri(civili sau militari)au prezentat punctul de vedere al MApN-ului,intocmit conform cerintelor guvernului.Este evident ca nu se doreste actualizarea pensiilor militare si,dupa cum se prezinta lucrurile,cred ca nici nu se va face.Sperante? Ce sperante sa mai ai la 60,70 de ani?
In ce priveste cheltuiala bugetera....au dreptate....DAR,Sa ne convinga de acest lucru. In primul rand sa prezinte in ce consta actualizarea.Se aduc soldele de functie/grad la nivelul cadrelor active sau se actualizeaza doar cu 25% din diferenta grilei 2019-2022? Este o mare diferenta!
Si nu uitati:putini vor fi cei care vor primi,in realitate,bani in plus. Diferenta dintre pensia recalculata si cea aflata in plata este atat de mare incat vor trebui multi ani pentru a fi acoperita(si diferenta creste in fiecare an deoarece indexarea se adauga la cuantumul aflat in plata)
Daca impactul bugetar ar fi imens(asa cum presupun unii dintre cei care posteaza)de ce nu se prezinta un calcul bazat pe date reale? CPS trebuia sa prezinte simularea dar nu a facut-o.De ce oare? Nu cumva impactul e mult mai mic decat se prezinta?
Sursa de finantare? Fregatele,submarinele,rachetele si alte jucarii dorite de Dl.Fifor.A calculat impactul bugetar legat de angajarea si pregatirea cadrelor care le va deservi ?
Sa fim sanatosi ! La anul si peste multi ani tot despre asta vom discuta.

reddog spunea...

@brenda
Cineva trebuie sa ia atitudine.
Domnu' Huhu Rezea a prezentat dovezi incontestabile a marsaviei celor cu gulere albe.
Dvs sunteti indignata de aceasta nemernicie.
Pai aici e sat fara caini sau cum?
Impreuna cu domnu' Huhu Rezea puteti forma o echipa de asalt care sa dea de pamant cu gulerele albe.

Poate il luati si pe baiatul ala cu Vae Victis. 😁

Negritoiu spunea...

Cezar,
Ai perfecta dreptate !
O observatie: nu alearga in carje. Le-a cumparat Fifor carucioare electrice,sa nu se oboseasca prea tare ca mai are nevoie de ei.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Guleratii se opun iar bietii senatori si deputati executa ordinele guleratilor nu ale partidului. Ce poate face partidul impotriva guleratilor ?

Alexandru spunea...

Sa.i f..t in gura de curve ordinare și jegoase pe toți din conducerea MApN care nu sunt de acord cu actualizarea pensiilor militare și pe toți parlamentarii care sunt împotriva noastră a pensionarilor militari. Se mai duce dracu la vot sa.i mai voteze. Sa se duca ei, aia care stau in bănci, la război, mai bine mă sinucid decât să lupt pentru nația asta de k...at. Gata până aici, mi.a ajuns cuțitul la os, dracul sa.i ia!

ifrim spunea...

Da acum avem dovada ca gulerele albe se opun actualizarii dar si dansii au dovada cum au votat cu USR+ & UDEMReu militarii in TOpEx!

Militar de la 14 ani spunea...

Devine clar că celor din ministerele de forță nu le convine actualizarea.
Printre motive ar fi că sporurile acordate după 01.09.2017 + majorările au acoperit aproape în totalitate ecartul dintre ei și cei care au ieșit la pensie în anii 2015 - 2017 și chiar cei ieșiți din 2010-2011.
Pe de altă parte, nici nu mai beneficiază de ajutoare, așa că nu au nicio tragere în acest sens.
De fapt, aproape toți care au ieșit la pensie au urmărit un scop la vremea respectivă.
Avea dreptate cineva când spunea să nu ne mai plângem, să nu ne mai lamentăm, pentru că indiferent de propunere vor exista tot timpul nemulțumiți. Toți se vor compara și vor vedea diferențe între ei. Deci, cred că politicienii s-au prins că nu vor câștiga voturi. Bineînțeles că vor declara că fac, că dreg, dar ultimul cuvânt îl au cei din MApN, MAI, SRI, SIE, etc.
Și ei cunosc toate beneficiile care s-au acordat în anumite momente la trecerea în rezervă, le pun în balanță, le analizează și în final propunerea lor către politic înseamnă cam 90% din decizie.

MIȘU spunea...

plx253/2019,se referă la vârsta de pensionare, nu la actualizări!

MIȘU spunea...

plx253/2019, se referă la vârsta de pensionare, nu la actualizari.

Patrascioiu spunea...

Mă voi aveți cap?Cum credeți voi ca așa numitele gulere albe actioneaza fără știrea lui Leș respectiv a guvernului pesedist? Consilieri juridici și cei financiari își permit sa miște în front fără permisiunea stapanului?Ați fost comandanți și ce subordonat își permitea sa treacă peste voi?Cel ce indrasnea o lua peste bot de nu se vedea.Nu va mai îmbătați cu apa rece.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ MISU, AI UITAT SA CITESTI CE SCRIE IN COPERTA POSTARII?

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Da, PL x 265 a fost discutat la nr. 9 din Sinteza. Rezultatul este același... tot din cauza celor 2 consilieri.
Fii sigur ca aceiași consilieri se duc cu aceeasi placă și în comisiile raportare.
Se pare ca decizia politica este să treacă actualizarea, cu tot avizul negativ al reprezentanților guvernamentali.

avianyc spunea...

@ Patrascioiu
Daca mananci brânză de Sibiu precis iti creste p...ensia!
Militarii au ajuns bataia de joc pe mana unor politicieni.
Daca spre exemplu ,va spun cu certitudine 100%, ca cel putin in Romgaz si Transgaz se deconteaza pentru angajati si transplanturile de ficat ,rinichi ,etc pe langa vacantele de lux prin paradisuri turistice atunci de ce sa te mai angajezi la armata.
Mai ales ca mai saptamanile trecute veteranilor din teatre si urmasilor le-au fost taiate prin bunavointa parlamentarilor cateva drepturi castigate ( calatorii cu trenul ,etc)

Leon spunea...

@Huhu Rezea, asa cred si eu dar se pare ca cele 2 proiecte de lege(Fifor+Brailoiu) nu au timp sa intre in Plenul CD pana pa 26 iunie a.c., si vor fi lasate in mod deliberat pentru alegerile din toamna..!

Leon spunea...

Din Comunicatul ANCMRR din 13 iunie, rezulta ca pentru 68% dintre pensionarii militari, actualizarea pensiilor militare cf.Art.59prim din acest proiect de lege, nu aduce niciun beneficiu deoarece aceasta actualizare se aplica la cuantumul recalculat/actualizat din ultima decizie de pensie, nu la cel aflat in plata..!
Si cu ceilalti 32% ce facem dle Gral Bahnareanu..? Pentru acestia ce solutie propuneti ?
Dragi colegi, acum vedeti ca guleratii din MApN sunt sustinuti si de "guleratii" nostri din Asociatii..!!

Leo spunea...

Nu este logic că dacă decizia politică este să treacă actualizarea, guvernul prin reprezentanţii lui care sunt cei 2 consilieri să aducă deserviciu de imagine guvernului care este tot din partea celor cu decizia politica. Ceva nu se leaga.
Si consilierul Borza și-a rupt gatul pt. deserviciu de imagine....
Cei 2 consilieri sunt cumva gulerați cu uniformă și grade , sau sunt politruci F&M de nivel 3 sau 4. ?

Liviu PO spunea...

E comisia pentru drepturile omului.Poate reprezentantii MAN nu ne considera oameni...

Arfy spunea...

Este mai interesant numele celor doi consilieri militari(mapn, sri, mai etc) și pe ce argument a dat avizul negativ! Proiectul poate fi aprobat chiar dacă doi hābäuci au dat aviz negativ! Să fim optimiști! Când pleci la luptă moralul conteaza: să nu fii prea sătul dar nici flămând, să fi scăpat de necesitățile fiziologice să poți gândi... liber! Mareș, tu ce spui? Are logică tipul cu o lege care să tempereze vârfurile(eminențele cenușii crud) și să plesnească o lege prin care să primeze vechimea, condițiile de muncă și să fie eliminate avantajele pt piloși și ghiocei! Toată cariera mea n-am periat pe nimeni și logic ar fi fost ca cei care periau de zor sa fie la același nivel dacă nu chiar mai jos(periacii de regulă sunt cei mai nepregătiți, acceptați de șefi care preferă să facă pe împăratul)!

M spunea...

Dl. maior Dumitru Ghe. George-Dorinel este consilier juridic la Direcția pentru Relația cu Parlamentul din cadrul Ministerului Apararii. Aflu eu si cine e parasuta aia!
Acu nu ca iar ma pun in contra cu admiratorii de Ponta si ai lui dar stiti cumva din cine e formata Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale? Sa vedem!!!!
1.Preşedinte - Ibram Iusein - Minoritati
2.Vicepreşedinţi - Vasile Daniel - Minoritati
3.Secretari Vlad Sergiu Cosmin - USR
4.Membri - Andrei Alexandru-Ioan - PNL
5.Banias Mircea Marius - PRO Europa
6.Benkő Erika - UDMR
7.Dobre Mircea-Titus - PRO Europa
8.Huncă Mihaela - PRO Europa
9.Kulcsár-Terza József-György - UDMR
10.Marica Petru-Sorin - PRO Europa
11.Meiroşu Marilena-Emilia - PRO Europa
12.Mocioalcă Ion - PRO Europa
13.Nechifor Cătălin-Ioan - PRO Europa
14.Petric Octavian - PRO Europa
15.Săftoiu Ana Adriana - PNL
16.Văcaru Alin Vasile - PRO Europa
sursa: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?idc=5
Fara nici macar un psd-isd domniile voastre vroiau sa voteze astia un proiect al unui psd-ist? Eu l-as intreba pe Ponta de ce au votat asa oamenii lui?

Vasi spunea...

Dacă se aprobă actualizarea pensiilor militare,cei care ies la pensie în 2019 vor mai primi ceva 2020/2021 de ???

CEZAR spunea...

Secventa din visele erotice ale lui AvyaMuch..!!
https://youtu.be/qfDTIFAT68I

Iulian Mareș spunea...

Avionul,
Uiți un lucru....:
2% din PIB 100 lei este < decât 2% din PIB 110 lei!

Leon spunea...

@M, Ponta la ora aceea era cu paharul de sampanie in mana Stanga, cu Dreapta pupa mana Sarbatoritului,..la Cotroceni !

Huhu Rezea spunea...

Propunere complet neserioasă a ANCMRR din MApN care nu poate să facă o diferență între indexare și actualizare.
Nici atât nu cunosc domnii că actualizarea se aplică în primul rând la baza de calcul a pensiei militare.
ANCMRR a elaborat și înaintat Președintelui Comisiei pentru apărare, ordine publică şi securitate națională şi o serie de propuneri de amendamente, însușite și de către Forum.

”Acestea vizează, în principal actualizarea cuantumului pensiei în plată întrucât, în opinia noastră, în prezent,pentru un număr important de beneficiari ai pensiilor militare (68%), aceasta este superior celui rezultat din recalcularea/actualizarea operată în baza Legii nr.223/2015, cu modificările și completările ulterioare. Dacă s-ar aplica actualizarea propusă în art.591 nu s-ar produce nici o creștere efectivă a cuantumului pensiei, măsura având numai un efect scriptic.”

Patrascioiu spunea...

ANCMRR zice ca actualizarea nu este benefica pentru majoritate.Vine și cu argumente.Tind sa-i dau crezare.Dacă cei pensionați înainte de 2010 ar beneficia de sporurile primite de cei pensionați după ar fi alta poveste.

Huhu Rezea spunea...

Abia cu majorările soldelor de funcţie din anii 2020-2022 pensiile militare actualizate ar depăşi în marea lor majoritate cuantumul în plată indexat.
Domnul Bahmareanu vrea să spună că majorările din anii 2018-2019 sunt insuficiente pentru depăşirea cuantumului în plată existent în prezent pentru 68% dintre pensiile în plată în anul 2017.

Leon spunea...

Da, pentru ca pensiile pentru 68% au crescut substantial dupa recalcularie/revizuirile cf.L119 si OuG.1/2011 si prin indexarile ulterioare au ajuns(unele) sau chiar depasit 10 000 de lei, iar ulterior prin recalcularile cf.L 223/2015, pensiile au scazut la jumatate, ramanand totusi in plata cu pensia cea mai mare.
Oare de ce nu doreste dul Gral Bahnareanu sa creasca si pensiile celor 32%..?
Cred ca renunt sa mai platesc 5 lei/luna la ANCMRR..!

brenda spunea...

Dar cei pensionati pe legea ciuntita in 2016 , cum ramane .adica daca astia cu pensiile in plata nu primesc nimic ,ii lasa cu ochii in soare pe cei ca dl Cornel etc

brenda spunea...

vedem marti

ifrim spunea...

Are dreptate Leon.Daca pentru 68% nu se va simti nimic concret pe plastic ce rost are sa se zbata pentru ceilalti 32% care vor beneficia de oleaca crestere!

M spunea...

@Negritoiu - corect!!!!
În plus:
Ce uită mulți e că militarii oricum ar avea drept la pensie. O parte din ei ar avea chiar de câștigat dacă s-ar trece la "contributivitate".
Dacă un idiot spune: "pensiile militare ne costă 1 miliard pe an" nu înseamnă că trecând pe contributivitate am economisi 1 miliard.
La fel și actualizarea, indexarea etc. Dacă ar fi pe contributivitate pensiile ar creste cu 15%. Asta după șirul de creșteri din ultimii ani.
In final: cum dracu să estimeze Tit Brăiloiu impactul bugetar din biroul lui? Idioții de la MApN care se opun să vină ei cu o estimare. În locul lui Brăiloiu as spune: impactul bugetar e de 3 lei și 87 de bani. Nu ma credeți? Veniți voi cu un calcul exact!

reddog spunea...

Brenda, Huhu Rezea si baiatul ala cu Vae Victis, Dogaru, viseaza 20-22. 😁
Tristi si amuzanti in acelasi timp.
PS: Ok: Ala cu Vae Victis s-a sucit ca hotul in instanta.

Macar Brenda&Huhu isi pastreaza convingerile pana la capat.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Citesti greșit comunicatul Ancmrr. Nu spune sa nu se actualizeze și pensiile celor 32%,care au cuantumul recalculat egal cu cel în plată .
Sugerează incorect actualizarea cuantumului în plata pentru ca și cei 68% sa beneficieze acum de majorările din 2018-2019.
Diferențele se vor estompa abia în anul 2022, când la majoritatea pensionarilor cuantumul actualizat va fi egal cu cel în plata și, probabil, se va renunța la cuantumul mai avantajos.

Leo spunea...

Maestre,
Ne derutezi , deoarece alternezi utilizarea modului indicativ ( actiune sigură ) cu cel conjuctiv (actiune posibila).
Când folosesti indicativul , (ca in ultimul comentariu), creezi iluzii desarte ca asa se va intampla. Sau ai aflat ceva nou ?

Leon spunea...

@Huhule, am vrut sa spun si eu ceea ce a subliniat si mai bine @Ifrim..!

Iulian Mareș spunea...

Arfy,
Ridică și tu nivelul mai sus de caporal sau plutonier cu 10 clase! Oamenii mici sunt pasionați de lucruri mici!...procente mici, 2%, oameni puțini, idei puține spre deloc!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Parcă la viitor!

kostas spunea...

Traim intr-o tara de rahat, cu legi de rahat. Poate sa-mi explice cineva de ce o lege care se refera strict la pensiile militare trebuie sa primeasca aviz de la o comisie pentru culte si minoritati? Are vreo legatura? Sau de la comisia de egalitate de sanse barbati si femei? Sau de ce trebuie raport de la comisia de munca si protectie sociala? Ce legatura are o lege care se refera numai la pensiile militare cu aceste comisii?

Negritoiu spunea...

Huhu Rezea,
Din cele prezentate de dvs.rezulta ca nici in 2022 nu toti militarii vor avea pensiile actualizate egale cu cele aflate in plata.De ce?
.....probabil,se va renunta la cuantumul cel mai avantajos.... Bine,dar ce se va intampla cu cei ale caror pensii actualizate nu au egalat pensia aflata in plata?
Si,nu uitati ca marea masa a rezervistilor este trecuta de 60 de ani.
Sunt convins ca nu problema banilor impiedica guvernul(guvernele)sa fie de acord cu actualizarea pensiilor militare. 68% nu vor primi efectiv ceva in plus iar 32% vor primi sume nesemnicative.De ce nu se prezinta impactul bugetar calculat pe date reale,nu pe presupuneri?
PS- Nu inteleg de ce imi recomandati stergerea postarilor adresate lui M si lui Cezar! Va deranjeaza gluma facuta la adresa domnului Fifor?

avianyc spunea...

Si uite asa iar kkre la semnal.
Fifor s-a antepronuntat pe subiect atunci cand din dragoste fata de rezervisti a format acea comisie de dialog la care a participat o singura data. Adica fonduri insuficiente.
Probabil comisia pentru culte are treaba cu ministrul nicidecum cu pensiile militare.

Huhu Rezea spunea...

@Negritoiu
Sunt câteva sute de pensii militare în plată atât de nesimțite încât nici actualizarea cu soldele de functie din anul 2022, prevazute în Anexa VI a L 153, nu le poate depăși.
Problema este ca nu prin soldele de grad și funcție au ajuns acele pensii atât de nesimțite ci prin sporurile și alte elemente salariale care artificial au fost incluse în baza de calcul.
Ma gândesc că, poate, în anul 2022, ar trebui introdusă o reglementare potrivit căreia pensia militară actualizată la valorile soldei de functie din Anexa VI devine pensie militară în plată.
De ce ar mai prezenta gulerele albe impactul bugetar al actualizării pensiilor militare... dacă nu mai are cine să le tragă la răspundere?
Președintele de asociatie, cel de la SRI, care inițiase discuțiile cu politicul, nu a mai fost ales iar Dragnia e la închisoare.

Negritoiu spunea...

Huhu Rezea,
Multumesc pentru raspuns. Scurt si clar. Imi dau seama ca si pe dvs.va framanta,cu adevarat,problema actualizarii pensiilor militare si gasirea unor solutii favorabile tuturor rezervistilor.
Ar trebui sa renuntam la tot felul de propuneri fanteziste,trasa linie si pornit de la zero.
Contributivitate? Stim bine cand s-a introdus,atat pentru militari cat si pentru civili. Si,sa fim siguri ca se vor aplica alte reguli diferite de ale civililor,defavorabile noua.
Poate,ar trebui sa se aplice Legea 223 in forma initiala,fara oug 57,59 si 114. Sa se renunte la coeficientii introdusi hoteste si la tot felul de smecherii folosite la recalculare/actualizare.De la acest nivel sa se porneasca actualizarea dorita de toata lumea.
Impozit progresiv? Numai pt.militari? Vor pierde tot cei cu pensii mici!
2022 ? Mult prea tarziu pentru multi dintre noi.
Ganduri,ganduri ganduri!!
PS-sa nu uitam:guvernul si intraga clasa politica nu au o atitudine favorabila noua.
Din nou,multumesc pentru raspuns. Asteptam 2022!

Liviu PO spunea...

@all
Ca solutie de conjunctura:
Actiuni in instanta pe HG.nr.1/2017.Cat mai multe.Eventual cateva zeci de mii...Se castiga patru luni fata de legea nr.152/2017...La o argumentatie fara cusur,chiar daca pierzi in tara castigi la CEDO daune in echivalentul (cel putin) pierderilor din tara...Nu uitati sa cereti sporul de confidentialitate si de fidelitate,calculat ce-i drept la valoarea soldei de functie din 31 dec.2009 cu vrs 197.3387,dar se aduna cel putin o suta de lei in plus...

Iulian Mareș spunea...

Reluare în toamnă, pate la începutul lui octombrie!
Când tunde oile "C" și pleacă spre zonele mai joase, în transhumanță!
Poate alt guvern...alta viziune, guvernul Avionyc!

Huhu Rezea spunea...

@Liviu

Inviți oamenii la pierdere de timp.
Tot n-ai înțeles ca solda de funcție la care se referă Hg nr. 1/2017 este cea în cuantum compus, asa cum a dezlegat si Decizia CA Cluj?

M spunea...

Greșeala din legile pensiilor militare a fost că s-au ales prea puține luni pentru a face media. Dacă se făcea media a celor mai bune 36 de luni, de exemplu, "șansele" profitorilor ar fi scăzut considerabil.
Apoi nu uitați ca la Senat aproape toate comisiile ai dat aviz negativ și proiectul a trecut la vot!!

Aurica spunea...

Sunt cativa indivizi gen MARES,CEZAR,PATRASCOIU,sau PATRASCIOU,care nu se sint bine pana nu lovesc in categoria subofiterilor sau a sgp-istilor Vreau sa le tranmit acestor asa zis ,,OFITERI"'ca sunt foarte multi sgp si subofiteri care in privinta studiilor si a inteligentei le sunt net superiori.Cred ca procedeaza asa din cauza frustarilor pe care le-au avut pe timpul cand au fost activitate si lipsei de respect pentru gradele inferioare.

Arfy spunea...

Mareș în tema dată pt tine e prea mult nivelul e fruntaș! Înțeleg că te ar afecta personal dar ar reglementa toate idioțeniile legii și ar reduce mult decalajele dintre militari! Chiar nu observi ca a fost ciuntita și blocată pt toți din cauza câtorva în avantajul de care spuneam?

Niky spunea...

Dle.M,ar fi fost mai bine ca cele 6 luni alese sa nu fi fost consecutive. Oricum am da-o tot piloșii ies în avantaj,au avut si vor avea baza de calcul “plină” de Oscar-uri!

CEZAR spunea...

sâmbătă, iunie 15, 2019
Aurica spunea...
=======================================
Te rog sa dai un singur ex.cu Copy/Past...unde eu am facut vreo referire critica la adresa celor pe care i-ai mentionat..!
N.B.
Guleratii si Gusatii..nu sunt ...cei pe care ii mentionezi tu..

Leon spunea...

Sa presupunem ca ministrul Les isi face timp si citeste comentariile noastre; tare ma tem ca n-ar intelege mare lucru, pentru ca fiecare dintre noi venim cu propuneri particulare. Haideti sa venim cu propuneri benefice pentru majoritatea dintre noi si in primul rand pentru cei cu pensii mici si foarte mici, stiind ca dupa finalizarea procesului de recalculare cf.L.223/2015, pentru 68% dintre cei 76 087 pensionari aflati in plata la 01.01.2016, pensiile au scazut, ramanand in plata cuantumul avantajos (sunt aceeasi care nu sunt avantajati de actualizarea la cuantumul din Decizii..), si 32% au avut cresteri.
Fostul ministru, Mihai Fifor spunea la 12.02.2018 la A3, ca erau in plata 77 100 pensionari militari, din care 18% aveau un cuantum intre 1000- 2 000 lei, 31% intre 2000-3000 lei, 21% intre 3000-4000 lei, 11% intre 4000-5000 de lei; celelalte procente de 19% sunt ocupate de cei cu pensii sub 1000 lei/luna si, mai putini, peste 5000 de lei.
Daca-mi permiteti eu as insista pentru doua probleme care tin efectiv de MApN, si se pot rezolva fara modificari legislative, cel mult printr-un Ordin de Ministru:
1. Adaugarea cuantumului rezultat in urma indexarii/majorarii de 5% din anul 2016, la cuantumul rezultat in urma actualizarii cf.L.152/2017.
2. Adaugarea cuantumului din deciziile calculate pentru SOSP si la cuantumul aflat in plata, pentru cei iesiti la pensie dupa data de 15.09.2017.
Tot in acest an ar fi posibila si actualizarea Gradului militar proportional cu Sal.minim de 2080 lei prin votarea in parlament a amendamentelor Comisiei de Aparare din CD la OuG.nr.114/2018 ( PL x nr.93/2019 ).
Actualizarea pensiilor in functie de cresterile Soldelor de Functie ale activilor prevazute in L.153/2017, presupune un buget ceva mai mare si poate fi introdusa anul viitor, binenteles prin modificarea legislatiei in CD.

Leo spunea...

Atelică , să nu spui că până acum nu te-ai întâlnit cu padureanul honorius , "]n baie" la MOL.
PS Nu ne-ai mai spus nimic despre el , dacă mai aduce la procese extrase din blog...

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Reținut! 😂🤣

Fruntaș Arfy,
Întrucât scrii bine (🙄🤔) te propun pt gradul de caporal!

Iulian Mareș spunea...

Cap. Cls.I,
Aici nu se discută despre plantoane, pază ci despre aplicarea derivei în funcție de altitudine, viteza vantului și coordonatele locului, în proiecție UTM!

Ein Stein spunea...

@Leon
Fifor spunea ca sunt 77 100 de pensionari doar ca sa "demonstreze" ceva ce ii convenea, realitatea e ca pensionari MApN sunt 54 209, adica 34 624 ofiteri si 19 585 subofiteri deci cu vreo 23 000 mai putini. Si aici pe blog au mai comentat un coleg scotand in evidenta numarul de 75 000 de pensionari, doar ca el vroia sa demonstreze alt "adevar", culmea si hilar e ca o facea chiar intr-un articolul unde cap de afis era documentul trimis de CSP, document cu toate nebuniile, antet, stampila, semnatura, etc.
Fiecare minte cum ii este interesul, de cele mai multe ori meschin, interesul zic.

http://www.huhurez.com/2019/05/cele-mai-mari-si-cele-mai-mici-pensii.html

Pacat ca nu intelegeti ca L 223 e moarta la nastere, si ticaloasa. Este necesara o noua lege doar pentru militari si doar pentru perioada cat ai fost militar. Circul asta cu actualizari, indexari, reduceri, sporuri, modificari de acte normative, etc. NU va inceta niciodata, nu are cum, L 223 a fost special facuta asa.
Cu ce propuneri benefice sa vii? Nu ai vazut ce spunea Bahareanu, cine dracu o mai fi si asta?, e in regula daca "doar" 32% vor fi vaduviti de drepturile legale atat timp cat 68% nu primesc nimic.
Propunerea benefica e o alta lege doar pentru militari ca intr-o tara NATO sanatoasa cu capul, copiata cu punct si virgula fara nicio "imbunatatire" din partea contopistilor de la MApN sau din parte unor indivizi ca Bahareanu sau Dogaru.
E singura solutie!

ifrim spunea...

Aurica@.Daca urmaresti stirile zilei vezi ca un caporal a vrut sa violeze o minora de 13 ani si nu Mares,Cezar,Patrascoiu.Si daca sunt net superiori acestora in privinta studiilor si inteligentei nu inteleg de ce nu sunt ei ofiterii, nu le place sau fug de raspundere?

Leo spunea...

Bravo Stelică. Bine le mai faci.
Poate e bine să iei în considerare să aderi la grupul de lucru şi de luptă anti MAFIA MFA al lui Dan Băzăvan , coșmarul MAFIEI MFA din zona SUD - SUD EST cu extensii peste Carpații Meridionali. În grupul de lucru se face schimb de expertiză si INFO + terapie ANTI MAFIA MFA.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Sud și Sud-Vest!

Iulian Mareș spunea...

Ifrim
Răspunsul solicitat "inteligentului" școlit este: nu a putut, nu poate și nu va putea pt că este modest!
În spatele PC orice BOU se crede taur!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
sunt sigur ca poti descufra asta:

https://gandeste.org/general/frauda-este-din-ce-in-ce-mai-evidenta/94906

Leon spunea...

@Ein Stein, de acord cu o noua lege a pensiilor militare de stat dupa modelul majoritar al tarilor din NATO, numai ca aceasta poate sa apara intr-un viitor mai degraba indepartat; noi ne dorim aceste reparatii cat mai repede posibil, o parte in acest an si cealalta parte anul viitor...!
In ceea ce priveste numarul de beneficiari de pensii militare, platite de CPS a MApN, la cei 54 209 militari se mai pot adauga si pensiile de urmas dar si pensiile platite pensionarilor militari din STS,SPP si SIE si se poate ajunge la acest numar de 77 100 !

brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
brenda spunea...

deciziz CCR 20{2000 spume tot ce trebuie , aruncati cu ea in capul alora de la armta lui peste

Ein Stein spunea...

@Leon
Eu gandeam ca ar trebui sa dam crezare directorului CSP a MApN cand spune ca in evidentele lor sunt un numar de 54 209 de beneficiari a UNOR PENSII MILITARE DE STAT, nu pensii pentru limita de varsta, invaliditate sau urmas, deci si astea doua din urma se incadreaza in UNOR. Chiar daca se platesc pensii si SRI, SPP, SIE, se incadreaza in numarul ala pe care il au ei in evidenta. Pe de alta parte e un nonsens asta cu securistii, ei au casele lor, cel putin SRI-ul. Deci cred eu ca ar trebui sa dam crezare oficialului CSP a MApN.
Pe de alta parte pana noi nu intelegem ca atunci cand le cerem sa fie corecti si noi insine nu suntem, e o problema, mare.
Cu o noua lege corecta e foarte simplu, ea actioneaza pe viitor, deci ne vor recalcula iar pensiile pe noua lege si am sosit in viitor, cum s-a mai intamplat de altfel.

Leon spunea...

@Ein Stein, informatiile furnizate de CPS a MApN difera de la o zi la alta:
In luna octombrie 2018:
-Pensii de Serviciu, un nr.de 64 204 beneficiari, pensia medie bruta=3 839 lei
-Pensii de Invaliditate, 878 beneficiari =1 599 lei
-Pensii de Urmas 14 594 beneficiari =1 991 lei
TOTAL 79 676 beneficiari = 3476 lei.
Sursa : ziarul Adevarul, preluat si de Huhu Rezea pe acest blog !
Eu n-am zis SRI( au casa sectoriala de pensii proprie), am zis STS.
Eu intr-un comentariu anterior am venit cu niste propuneri concrete si vad ca nu le sustine nimeni..!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Cei care monitorizează aceste site-uri citesc articolele și mai puțin comentariile.
Când aveți propuneri importante de făcut, le redactat cu argumente și le introduceți pe adresa de mail a blogului sau chiar la comentarii, cu precizarea ca doriți sa fie preluate ca topic

ifrim spunea...

@Ein Stein.Propuneti o noua lege corecta si ziceti ca e simplu.Nu e simplu deloc,deoarece dureaza mult.(Ex.223)Dupa ce apare aceasta lege corecta de care faceti vorbire o amendeaza si pe aceasta cu OUG si o golesc de continut.Si atunci ce-am realizat?Ca am pierdut timp.Stiti la ce capitol stam cel mai prost noi pensionarii?TIMP!

Leo spunea...

Adoptarea Proiectului senatorului Milcovici este cea mai fezabilă soluție acum.
Dar cine să-l activeze pe acest proiect ? MAFIA din MFA pe mână cu politrucii lui FUR și MINT din parlament și din MFA ?

Ein Stein spunea...

@ifrim
Intr-adevar ce spui ai dreptate dar in acelasi timp e si fals, e un paradox. Cand un lucru nu vrei sa fie simplu atunci nu-l faci simplu. Pacat ca nu intelegeti ca in situatia actuala nu se va rezolva absolut nimic, va fi un razboi continuu de sicanare, de promisiuni si perspectiva, cand vom ajunge in 2022 iti garantez ca vor da o ordonanta, ceva, ca razboiul sa continue. Cine nu intelege talcul nodului gordian e condamnat, incercati sa intelegeti fiecare ce faceti in prezent in privinta lui.
Timp? Crezi ca incercand sa-l descalcesti, nodul, perspectiva va fi mai apropiata?

Ein Stein spunea...

@ifrim
Intrarea in vigoare a L223 a luat mult timp din cauza "elaborarii" ei, daca iti amintesti cum toti ne intrebam, ani de zile, daca nu cumva a transpirat ceva sa stim ce se va intampla cu noi. Am mai scris si repet L223 este o lege ticaloasa, plina de portite si chichite larg deschise pentru a rezolva pe viitor tot felul de probleme care nu au nicio legatura cu statutul de pensionar. Nu mai departe de zilele trecute in parlament s-a pretins ca se rezolva treaba cu actualizarile in schimb au rezolvat problema cu lipsa de personal si atractivitatea carierei militare prin marirea varstei de pensionare.
Se impune o noua lege, simpla si serioasa, copiata cu punct si virgula de la o tara membra NATO unde contopistul e pus la locul lui.
Am propus eu sistemul american, simplu scurt, precis.
Spre exemplu in L223 mai mult de un sfert din lege se ocupa cu conditiile de iesire la pensie, stagii, varsta, tabele, date de nastere, conditii cumulative, nebunii, fite. La americani e un singur paragraf, daca ai indeplinit un numar de 25 de ani ca militar ai dreptul la pensie, daca vrei sa mai continui ai o lista scurta, dar plina de substanta, ce bonusuri primesti daca ai facut alegerea de continuare. Pune in balanta ticalosia din L223 cu prevederile de la americani. Am dat exemplul ca sa intelegi diferenta de viziune si principii, la ei te stimuleaza sa ramai la noi te forteaza sa nu pleci cu portite sa stranga surubul si mai mult cand au chef. Marfa! nu?
Pana cand nu se intelege situatia reala si nu se destructureaza clanul de contopisti care au acaparat armata sa fii sigur ca ceva bun nu se va intampla.
In Romania in primul rand politicienii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa faca politica altfel si sa puna lucrurile in ordinea lor fireasca iar daca exista vointa politica iti garantez ca intr-o perioada foarte scurta de timp se pot implementa un pachet de legi care privesc armata, un pachet identic cu al unei tari NATO. Dar trebuie sa se vrea, momentan nu.

Ein Stein spunea...

@Leon
Daca pentru tine ca sursa de informatii de incredere e ziarul Adevarul iar documentul oficial de la CSP al MApN nu e, consider ca multe nu sunt de spus.
Enigma e ce se urmareste prin dezinformare, eu nu reusesc sa-i patrund talcul, deocamdata.

Leon spunea...

@Ein Stein, te rog, nu ma dezamagi !
Huhu Rezea, in 15.12.2018 a scris topicul ,,Aproape un sfert din numarul pensionarilor MApN au cuantumul pensiei mai mic de 2000 lei,, preluand articolul publicat in ziarul Adevarul din data de 24.10.2018, autor Afrodita Circovschi: ,,Pensiile militare ,de trei ori mai mici decat cele speciale. Un invalid de razboi are o pensie medie de 1599 lei,,
Autoarea articolului prezinta si raspunsul CPS a MApN , semnat de alta doamna, respectiv Col.Camelia Rosu, Director Adjunct al acestei Case de pensii..!
Cu putin mai multa atentie, in ,,biblioteca,, dlui Huhu Rezea, gasim mai toate raspunsurile la intrebarile noastre !

Leo spunea...

Camy (din Mărăcineni de AG) a făcut Swift cu soţul - ( așa se procedează în sistemul clientelar mafiot bugetar din MFA )- pe funcţia de jurist şef care a fost promovat în locul lui zdranfirache care la rândul lui l-a înlocuit pe măciulică (ziz pulică) , toți MARI SAVANȚI în MANIPULAREA ȘI PERVERTIREA în stil MAFIOT al legislației pensiilor militare. Acum îi doare-n cot și stau liniștiți , că știu că statul de drept care ar trebui să investigheze mediul MAFIOT MFA , este castrat și IMPOTENT.
TRĂIASCĂ STATUL DE DREPT IMPOTENT !

Leo spunea...

Actualizarea astfel cum era litera și mai ales în spiritul L 223 , trebuia făcută la toti pensionarii la nivelul bazei de calcul a activului echivalent din armata la data de 01.01.2016. Dar LICHELELE GULERATE au emis la rafală MS 31/2016 urmat imediat de MS60/2016, iar recent de MS 101/2018. Toate ia ghiciți voi cum sunt ? Incepe cu S și se termină cu T ( S-C-ET); aţi ghicit ? Bravo aţi ghicit.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
In contestațiile la deciziile de recalculare Casele puteau sa se apere doar cu Metodologia aprobată prin Ordinul M25/2016.
Nimeni nu a contestat în contencios Adm acest ordin.
Știu ca se pregătea cineva sa parcurgă procedura prealabilă.

Leo spunea...

Eu ştiu că ar fi DB...
Dar am auzit "pe surse" că nici Flavius nu a fost prea departe.
La el vom vedea pe 26 cât de aproape sau nu a fost.

M spunea...

@Ein Stein - eu am mai postat prevederile de la americani. Crezi ca varianta care se dezbate acum la ei este practica si la noi? Stii ca noua formula a aparut tocmai pentru ca putini militari stateau pana la 25 de ani?

M spunea...


14 iunie la 13:42
"Urmare a demersurilor susținute vehement și în repetate rânduri de președintele #SNPRDecus - dl. Gabriel-Nicolae IVANOV (vezi postările anterioare), Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților a acordat #aviznegativ proiectului de lege pentru modificarea Legii 223/2013 privind pensiile militare de stat, prin care se dorește și creșterea vârstei de pensionare a polițiștilor la 63 de ani!"


Si domniile voastre zic ca am eu ceva cu sindicatele conduse de cei mai analfabeti subofiteri din politie? Daca vreti sa il felicitati pe domnul Ivanov - 0720440442. Evident ca este din Sibiu ca acolo s-au adunat.....:D

M spunea...

@Draghici - Unde scrie?
Până te documentezi, îți dai seama că nu ai dreptate, revii aici și îți vei scuze meditează și la întrebarea:
Cine PLM l-a pus pe milițian să facă presiuni împotriva proiectului de lege?

M spunea...

Punctul de vedere al altui sindicat (SNPPC)
https://www.snppc.ro/uploads/diverse-adm/amendamente-sustinute-de-snppc-la-legea-223-din-2015.pdf

Leon spunea...

IMPORTANT:
Maine. 19.06.2019, Comisia pentru Aparare din CD are pe ordinea de zi intocmirea Raportului la PL x nr.265/2019 (Senator Brailoiu); vor fi invitati si reprezentanti de la MAI, MApN, SRI, SPP, SIE, STS..!
Sa urmarim daca va trece Amendamentul privind Actualizarea pensiilor militare ( Art.59prim ) in functie de cresterile de Grad si Functie ale activilor !