Un produs Blogger.

luni, iulie 15, 2019

Fifor a anunțat la Radu Tudor, A3, reluarea discuțiilor pentru eliminarea inechităților din Legea pensiilor militare

59 comments
Într-o emisiune colosală, Radu Tudor i-a pus la punct pe politicienii și pe formatorii de opinie care au introdus confuzia pensii militare=pensii speciale și a precizat că în România sunt numai 9000 de pensii speciale.
A prezentat situația numerică și valoarea  medie a pensiilor speciale pe categorii.
Aflat în platou, Mihai Fifor a comunicat ca se vor relua discuțiile cu asociațiile de rezerviști pentru inlaturarea discriminărilor între generațiile de pensionari militari, discuții întrerupte de  ampania electorală pentru europarlamentare.
Domnule Fifor, au trecut doar 2 săptămâni de când deputații PSD au primit indicația să voteze împotriva inițiativei Brăiloiu care pusese în text reluarea actualizării pensiilor militare mai vechi, inițiativă aprobată de Senat.
În loc de discuții, nu era mai eficientă votarea acelui proiect de lege?
VOI prezenta și  materialul video.!


59 de comentarii:

Elisav spunea...

La orizont se arată alegerile prezidențiale. O minciună in plus nu mai contează pentru ei. Pentru noi contează. PSD va pierde și mai mult daca nu aplică mai repede ce a grăit Fifor cu condiția să nu fie numai părerea lui.

Iulian Mareș spunea...

Dar unde plm era Fifor si Radu Tudor cand LOV delira bahic prin studiouri TV, ca numai poate inghiti asa ceva, mare si gros, ca o pensie nesimtita de militar!
Of, ce repede plecati pe fenta si uitati tot! Voi sunteti in stare sa deveniti si masokisti de dragul unei idei spilcuite!

Iulian Mareș spunea...

Un nou proiect de hotărâre a fost pus în dezbatere publică, proiect care prevede condiții noi de acordare a saporurilor pentru condiții de muncă periculoase sau vătămătoare, a sporului pentru condiţii grele de muncă, precum şi a sporului pentru activităţile care solicită o încordare psihică foarte ridicată, pentru angajații Ministerului Apărării.

Modificările vizează Legea cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Care sunt popunerile de modificare
Art. 2 – Sporurile pentru condiţii de muncă, prevăzute la art. 1, sunt următoarele:
a) spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare;
b) spor pentru condiţii grele de muncă;
c) spor pentru activităţi care solicită o încordare psihică foarte ridicată.
Art. 3 - Locurile de muncă, categoriile de personal şi mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă sunt prevăzute în anexele nr. 1 – 3, după cum urmează:
a) anexa nr. 1, pentru condiţii periculoase sau vătămătoare;
b) anexa nr. 2, pentru condiţii grele de muncă;
c) anexa nr. 3, pentru activităţi care solicită o încordare psihică foarte ridicată.

Hotărârea prevede că angajații care îşi desfăşoară activitatea fracţionat la mai multe locuri de muncă, cu sporuri diferite, beneficiază de sporul prevăzut pentru fiecare loc de muncă, în funcţie de timpul efectiv lucrat.

Pentru încadrarea locurilor de muncă în anumite condiții, se vor avea în vedere următoarele criterii:
Art. 12 – La acordarea sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare se au în vedere următorii factori care determină încadrarea locurilor de muncă în aceste condiţii:
a) existenţa factorilor nocivi – fizici, chimici sau biologici şi mecanismul de acţiune a acestora asupra organismului;
b) intensitatea de acţiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori;
c) durata de expunere la acţiunea factorilor nocivi;
d) existenţa unor condiţii de muncă care implică un efort fizic mare, în condiţii de microclimat zgomot intens sau vibraţii;
e) existenţa unor condiţii de muncă ce implică un risc de accidentare sau îmbolnăvire;
f) structura şi nivelul morbidităţii în raport cu specificul locului de muncă;
g) alţi factori care pot duce la uzura prematură a organismului.
Art. 13 – (1) Sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare se acordă acolo unde, cu toate măsurile de securitate a muncii luate, se menţine un permanent risc de îmbolnăvire sau leziune fizică, cum ar fi:
a) pericol de explozie;
b) pericol de iradiere;
c) pericol de contagiune şi/sau contaminare;
d) pericol de accidentare;
e) pericol de agresiune fizică.
(2) La stabilirea concretă a procentelor de spor în cadrul cuantumului aprobat, se vor avea în vedere următoarele criterii:
a) riscul de îmbolnăvire şi/sau de accidentare;
b) solicitarea nervoasă;
c) indicii de morbiditate.
Art. 18 – Pentru activităţile care solicită o încordare psihică foarte ridicată, prevăzute în anexa nr. 3 la prezentul regulament-cadru, se acordă un spor de până la 15% din solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază, corespunzător timpului efectiv lucrat.

https://www.dcbusiness.ro/condi-ii-noi-pentru-acordarea-sporurilor-pentru-aceasta-categorie-de-angaja-i_605169.html

Leon spunea...

Convingatoare pledoaria lui Radu Tudor pentru susinerea pensiilor militare de stat..!
Filmuletul nu cuprinde si argumentele senatorului Mihai Fifor.
In ce priveste pensiile speciale, ministrul Marius Budai, cu o seara inainte, tot pe A3, spunea ca toate pensiile speciale au si o parte calculata pe Contributivitate si de la bugetul de stat se plateste diferenta (substantiala) , astfel: 16997 lei la Magistrati, 3367 lei la Diplomati, 2694 lei la Functionarii parlamentari, 7694 lei la Aviatia civila( aici intra si personalul auxiliar, nu numai pilotii...), 4335 lei Curtea de Conturi, 2554 lei Grefierii.
Banuiesc ca ministrul Teodorovici va aplica plafonarea numai la aceste sume platite de la bugetul de stat, cele platite de la bugetul asigurarilor sociale de stat nefiind afectate.
Si mai spunea ministrul Budai ca din cele 9312 pensii speciale platite in luna IUNIE, numai 5306 pensii sunt mai mari de 10 000 de lei, celelalte 4000 fiind sub acest plafon..!

Marcel spunea...

"......Mihai Fifor a comunicat ca se vor relua discuțiile cu asociațiile de rezerviști pentru inlaturarea discriminărilor între generațiile de pensionari militari, discuții întrerupte de campania electorală pentru europarlamentare...."
......urmând ca și acestea să fie la rândul lor întrerupte de campania electorală pentru alegerile prezidențiale, ș.a.m.d.....până la victoria finală......

Anonim spunea...

Cu toate ca sunt rezervist, mie nu mi se pare nici normal, nici corect, nici legal, sa stau acasa si sa primesc la pensie spor de radiatie(desi nu ma mai radiaza nimeni), spor de subteran(desi eu locuiesc pe pamant), indemnizatie de conducere(desi eu nu mai conduc decat bicicleta), etc. Pensiile ar trebui calculate numai dupa solda de grad si functie...atat! Fiecare sa primeasca la pensie dupa cat l-a dus capu sa urce in ierarhia militara...nu dupa vechime, sporuri, Oscaruri (pe spaga) sau alte artificii.

kostas spunea...

Angel, tie nu ti se pare normal sa tii gura inchisa, sa nu mai scoti prostii pe ea?

Anonim spunea...

Cel mai mare adeversar si manipulator privind pensiile speciale nesimtite la militari ramane tot Dinozaurul de Chiriac

Alexcta spunea...

Spun de la inceput ca NU sunt de acord cu Cezar!
Apropo de ,,Contribuvitatea" clamata de Cezar!

Mai jos voi spune de ce!

Alexcta spunea...

Eu sunt unul dintre cei care au cerut , in 2016, calculul pensiei si pe ,,contributivitate" si pe legea 223/2015.
Mie mi-a iesit aproape BARA/BARA, cu avantaj pe 223/2015.

Pe contributivitate am 14,67 puncte.

Alexcta spunea...

Ce vreau sa spun:

1. Colegilor, NU va luati dupa toti oamenii care spun, de obicei, prostii(invidie, draci ori alte probleme individuale);

2.Sa luptam pentru actualizarea cu Activii;

3.Niciun civil(Ministru), Nu va desfiinta Pensiile Militare.

De ce?

Pentru ca:
1.Pe ,,contributivitate", toate pensiile militare vor CRESTE;
2.Casa de pensii Civila, nu poate suporta cresterile!

Patrascioiu spunea...

Angel ești un rezervișt prost.Consecințele radiațiilor le suporți pana dai în primire.Idem traiul în subteran chiar și pentru o scurta perioada de timp.Comanda presupune consum nervos și nu se compara cu cea a unuia care nu a facutiliza altceva prin armata decât a numărat izmene .

Mr. St. spunea...

Când nu mai ai peste 40%, fiecare vot contează...

Stelian P. spunea...

@Huhu
Nu inteleg ce e colosal in emisiune ? Nici dvs. nu stiti ca pensiile militare sunt pensii speciale deci cifra de 9000 e pentru naivi ?

Iulian Mareș spunea...

Angel,
😇, dar nici în funcție și grad nu mai ești!
Cere să nu-ți mai des decât un ajutor social!

Face Furori dreptate? Agentul iezuit face dreptate acum!
Până ieri nu a fost lăsat? Moare el de grija sclavilor mortificați prin Contractul social deceptiv, al DomineZeus din Roma și aplicat de agenții iezuiți pentru inrobirea valahilor din Corporația România!

Dan spunea...

Angel.De acord cu magaria numita 'Oscar'(dat doar pentru limbi la sefii politruci) Pe celelalte sporuri s-au platit contributii (si CAS) si se pun obligatoriu la pensie.Cea mai mare teapa e la grupele de munca ca nu se platesc niciodata in activitate iar daca esti rezervist invalid militar ti se taie toate grupele (abuziv) din start ca sa nu ceri pensionarea anticipata! Mafie de stat!

gigi 2 spunea...

De acord cu Angel.

hankook spunea...

@angel
Ce spui tu ar putea fi valabil pentru cei care au lucrat toata perioada in birou...pentru cei care s-au catarat pe stanci, s-au avantat prin vazduh, au dat noroc cu pestii sau au cautat prin noroaie grenade defensive neexplodate, nu prea merge !

Huhu Rezea spunea...

@Alexcta
Daca spui ca ai punctul de pensie 14 și ceva ești un mare mincinos sau nici u știi ce este ăla punct de pensie.
@Stelian
????

Iulian Mareș spunea...

Nu este pe topic, însă declarația lui Vișan vine într-un context actual....

https://www.stiripesurse.ro/amp.php?article_id=1367158

CEZAR spunea...

Plus a lui m-Alul de 15.000

wolf spunea...

E greu cu contributivitatea pentru intreaga activitate a unui militar.Nu se mai gasesc documente care sa justifice contributia.Singura solutie este,acordarea unui coeficient valoric al fiecarui an ,pentru fiecare grad si functie avut si indeplinita la care sa se adauge celelalte drepturi ,sporuri,prime,conditii de munca etc.Solutia cu ultimile 6luni din ultimii 5 ani nu arata adevaratul efort si contributie a militarului , sa zicem,in 35 ani de serviciu.

J spunea...

Alexcta cum ai facut baietica de ti-a iesit punctul de pensie 14?Habar nu ai de legea ce a fost votata pt civili.

Gigi spunea...

@Angel
"Daca tăceai filosof rămâneai"
@Alexta
Tăiați-l pe"1"din fața lui"4",e mai credibil!
@gigi
?????!!!!

CEZAR spunea...

https://www.stiripesurse.ro/amp.php?article_id=1367158
=================================
Greu de digerat ce povesteste Visan..basistul reformat
S-ar pune intrebarea : cum a actionat Carmen cu ai ei pentru a devoala si demantela ..complotul ..??
Trebuiau prinsi in flagrant..apoi interogati sa spuna tot...materialele drept proba..corpul exploziv etc etc...
Asa ce facem ..asteptam sa mai incerce odata ..??

Unknown spunea...

Cu deosebit respect,va urmăresc de mult timp,dar nu sant de acord ca pensia unui militar cu vechime de 20-30 vechime sa fie egală sau mai mare decât al unui militar cu 36 de ani vechime.Vechime fara grupe de munca,referinduma pentru acelasi grad si functie.

J spunea...

Minciuni si iar minciuni.Daca voiau rezolvau problema de mult.Pentru asta si pentru multe altele iar o vor lua in bot.Nu va imbatati cu apa.Daca ne-ar trece pe contributivitate ar avea ei grija sa ne umble la grupele de munca si astfel am realiza un total de puncte astfel incat sa ne scada pensiile.Dupa cum vedeti cele mai mari pensii sunt la magistrati ori magistrati castiga la CCR.

CEZAR spunea...

S-a schimbat modificarea....
Toate pensiile babane vor fi retezate ...speciale sau contributive....
Inca nu s-a stabilit..de la ce nivel...se studiaza de la 5..6 ..8 mii
Doar de la 10 mii nu aduce bani la buget,,....

Huhu Rezea spunea...

Aviz amatorilor!
Accept critici sau ironii la adresa unor actori politici sau la adresa altor comentatorii, dar nu vor fi publicate amenințări sau jigniri.

Aurica spunea...

angel-cred ca ai impins aerul prin armata daca nu doresti sporuri..... sigur nu ai avut sporuri asa ca pastreaza parerea pentru tine.

J spunea...

Asta cu plata asigurarii continuitatii conducerii e o aiureala.Probabil ca mai sunt si alte anomalii stiute si nestiute.Sa nu fiu gresit inteles.Soldatii-gradati precum si subofiterii sa aiba pensii cat mai mari dar in nici un caz mai mari decat ale ofiterilor.E anormal ca soldatul-gradat pensionat in 2018 sa aiba pensie mai mare decat ofiterul pensionat in 2002.
Nu va incredeti in promisiuni.De promisiuni am mai avut parte.Totul tine pana se vad alesi dupa care voit uita.Daca nu reactionam nu se rezolva nimic.Suntem atacati din toate partile ,pensiile noastre devenind subiect de incaierare politica.Cei care va-ti pensionat de curand nu va multumiti cu situatia actuala pentru ca viitorul nu va asteapta cu lucruri bune.

CEZAR spunea...

marți, iulie 16, 2019
angel spunea...
Cu toate ca sunt rezervist, mie nu mi se pare nici normal, nici corect, nici legal, sa stau acasa si sa primesc la pensie spor de radiatie(desi nu ma mai radiaza nimeni), spor de subteran(desi eu locuiesc pe pamant), indemnizatie de conducere(desi eu nu mai conduc decat bicicleta), etc. Pensiile ar trebui calculate numai dupa solda de grad si functie...atat! Fiecare sa primeasca la pensie dupa cat l-a dus capu sa urce in ierarhia militara...nu dupa vechime, sporuri, Oscaruri (pe spaga) sau alte artificii.
========================================================
QED....mai putin cu VECHIMEA..aceasta trebuie sa faca niste departajari in plaja de pensie a unui grad ..functie...

@/Blogger Aurica spunea...bla bla...
Nu ..nu-i obligatoriu sa fi impins aerul cu pieptul..
A fost o perioada-normala - lunga prin Armata si nu numai cand solda de functie si grad...erau determinante in realizarea venitului lunar !
Sporuri care va sa zica ..nu prea erau !
Ciokolata MooKa..la piloti si cam atat...!!!

Lenovi spunea...

Includerea sporurilor in calculul pensiei e corecta la calculul pe contributivitate. Pe 223 vi se pare corect sa stai 20 de ani la birou, apoi 6 luni la interventie, doar pt sporuri, ore de noapte ,oscar,etc..iti faci baza de calcul pt pensie si apoi te intorci un an , doi la birou. Credeti ca asta iti va afecta sanatatea pe termen lung sau portofelul?Sa iei sporuri 6 luni si pensie babana 25 de ani?

Dan spunea...

Corect Lenovi! Sporurile pe care nu le ei 15 ani sau macar 10 ani completi nu ar trebui sa se puna la pensie !

radu spunea...

Lenovi, fiecare lege a fost si este cu plus si minus, nu exista legi facute de mintea omului fara cusur.

Gigi spunea...

Are dreptate,@Lenovi.
Am observat că cei care se prezintă la negocieri,mă refer la diversele Asociații apărute că ciupercile după ploaie,habar n-au ce anume cer.
Mai zilele trecute acel CCMRR care este chemat la negocieri la minister,ședințe cu reprezentanții guv.a confundat indexarea cu actualizarea!
Sustinând că cei din MAI au avut indexare de 5%,iar MAN de 1,3%!!!Este vorba de acea indexare de anul trecut de 1,3%.
Dar,de fapt,era vorba de cei 5% din 2016 ne introduși în calcul la actualizarea pensiilor,diferit față de cum a procedat CPS a MAI.
Dacă s-ar dori eliminarea nedreptăților dar nu se dorește după cum vedem cu toții,s-ar apleca asupra OUG 59,coroborat cu introducerea impozitului gradual de care tot vorbește Min.Finanțelor.Numai atunci se poate vorbi de actualizarea pensiilor cnf.legii 152.
Dar nu se vrea.
Să fie clar,datorită celor care au acum pensii babane nu s-a făcut actualizarea,afectând pe cei cu pensii mici și medii.
Repet,numai aceste măsuri arătate mai sus va duce la actualizarea și pensiilor mici si medii.Până atunci stăm și ne dăm cu părerea.





Leo spunea...

BRAVO @tehnocrat.
Foarte bine ai formulat situația și căile de soluționare optime.
De unde știi că "Rezolvarea problemelor noastre se va face in timp scurt ,pana pe 15 august 2019 !" ??
Te ]ntreb , deoarece eu nu am auzit nimic şi sunt cam sceptic , în primul rând pt. că situaţia finanaciară a Romaniei este cea mai nefavorabilă nouă , pt. a se rezolva cele ce ai spus.

Patrascioiu spunea...

Tehnocrat-Sunt sceptic și ca mine sunt multi.Odată cu inaintarea in varsta optimismul a cam dispărut.

IONVODA spunea...

Așteptam cu interes intervenția Asociațiilor Cadrelor in Rezerva...

Alexcta spunea...

Nu sunt mincinos!
La momentul potrivit voi publica calculul făcut pe L. 263/2010!

Iulian Mareș spunea...

Lenovi,
și pt un Călugăr revenit la toacă,
Cred că ești din MAI, însă situația ce o voi explica o să-ți demoleze afirmațiile:
-ați fost șef birou 5 ani, deci într-o funcție de conducere!
-care sunt motivele pt care treci într-o funcție de execuție? Ești într-una din situațiile:
a-și fost promovat la un eșalon superior, cam cu 2 trepte în sus și te pregătești, 1-2 ani, tot pt o funcție de conducere;
n-ai fost destituit din funcția ocupată, că urmare a activității apreciate anual sub nivelul de B!

Patrascioiu spunea...

Mai tineri pensionari militari nu va lăsați amăgiți. Peste ceva timp veți suporta nedreptăți precum suportam noi cei mai în vârstă în prezent.
Nu cunosc ce presupune o munca de birou sau de execuție în MAI.În MAPN sunt funcții de așa zis birou dar faci teren mai mult decât unul care se crede ca e intr-o funcție de execuție.

Leon spunea...

http://ladpm.blogspot.com/2019/07/comunicatul-consiliului-consultativ-al_17.html?m=1

Dan spunea...

n Romanistan fara un 1907 pentru iobagii rezervisti ai sistemelor militarizate totul e degeaba.In iadul asta in care sclavii isi incredinteaza binevol viata dracilor( politicienilor toti genocidari tradatori de colonie, slugile stapanilor din societati secrete bine ascunse de privirea vulgului naiv si usr manipulabil) nu exista speranta.Lasitatea proverbiala a romanistanilor (adeptii doar a matului gros pana plezneste) bine fixata in ADN nostru a creeat cel mai cumplit iad ! Iadul mental (in care traim acum) si in care cuvantul ‘speranta’ e o injuraturâ si un blestem ! Din acest iad al lasitatii morale totale doar cimitirele ne mai vindeca !

Iulian Mareș spunea...

Tehnocrat,
Nu cred că va fi o OUG de modificare a Codului Fiscal!.....vom vedea.

Iulian Mareș spunea...

Geoană numit Secretar general adjunct al Directorului General NATO!
Nr 2 în Alianță!
În sfârșit, US a reușit să-și pună unul de-al lor! 😂

Militar de la 14 ani spunea...

Se remarcă în unele comentarii o naivitate de nedescris. Sau mai bine zis de frustrare, invidie.
Unii nu vor sporuri în baza de calcul a pensiei pentru că nu le-au avut, alții vor numai SF și SG pe principiul egalității pentru că responsabilitatea lor în funcțiile deținute a fost cât e și acum la pensie, alții vor ca pragul de impozitare să fie 5000-6000 lei ca să îl atingă și pe fostul lui coleg care are pensie mai mare.
Alții spun că în ultimile 6 luni au încasat sporuri nemeritate. Am vorbit cu militari din armata USA. La ieșirea la pensie toți își fac niște calcule, ocupă funcții mai bune, cu sporuri mai mari, tocmai pentru a-și asigura o pensie mai bună. Destul de pragmatic. Pe când și la noi o gândire pozitivă, mai puțină invidie pentru că unii au avut anumite sporuri, alții nu, unii au luat ajutoare, alții nu, unii cu vechime de 25 ani au pensii egale cu unii cu vechime 30 ani.
Să nu uităm că toți am trecut în rezervă la momentul x pentru că a existat un interes. Apropiați-vă de acel interes, nu-l declinati și aruncați unii în alții cu ideile frustrante acumulate.
Trebuie să ne luptăm pentru pensiile noastre dar nu între noi.

J spunea...

Geoana ca si Cristian Diaconescu ,romani cu un intelect superior.Pacat ca PSD nu au stiut sa-i valorifice.

Dan B. spunea...

Azi, in grupul de lucru al CCMR, a fost schițat proiectul de ordonanță, stabilit de ministru la finalizare în 7 zile, care vizează:
-reintroducerea majorării cu 5% a pensiei militarilor, statuată prin art 14 al OUG 57/2015, și suspendată la MApN, odată cu intrarea in vigoare a Legii 152/2017;
-in condițiile in care pensia de serviciu a militarilor a fost limitată la 85% din cuantumul bazei de calcul, conf OUG 57/2015, la pensia cuvenită se adaugă pensia suplimentară prevăzută la art 108 din Legea 223/2015 (plătită separat de fiscalitatea momentului) și OMM (desigur, CPS a motivat că se depășeste pragul de 85%, ajungând la peste 100%, uitând ca OMM este al meu, nu al lor);
-am insistat ca actualizarea elementelor salariale ale militarilor detașați/mutați in regiile autonome/societățile comerciale/DLEN dispărute de pe actualul eșichier economic (desființare/insolvență/faliment) să fie efectuată, în cazul imposibilitatii aplicării aln 2 din art 20 (Ord M 25/2016), prin raportare la salariul minim brut pe economie (se menține, oarecum, puterea de cumpărare), fără vreo altă echivalare stabilită de comisiile mârșave ale MApN.
Urmează ca schița proiectului de ordonanță să fie modificată/amendată de către DGFC, DGJ, CPS, astfel încât in dimineața zilei 23.07 să se afle pe biroul ministrului Leș pentru a si-o asuma și a o trimite la avizări (MJ, MFP, MMPS, etc)
Ulterior, pentru eliminarea inechităților dintre valorile pensiilor, funcție de data trecerii în rezervă, intenționăm o reeditare a Ord MS-1294 cu încadrarea funcțiilor pe locuri de muncă (grupe de muncă), astfel încât, la functii egale, elementele soldei să fie identice celor doi militari, adică cel pensionat înainte de 2005 să aibă o baza de calcul identică celui recent intrat în rândurile noastre.

PS: Azi, 17.07 21.00, evoluează la B 1 TV, pe diverse teme specifice, ministrul Leș.

Dan B. spunea...

@J:

Ce păcat că intelectul superior al celor doi, nominalizați de dta, a fost pus în slujba celor rău intenționați privind interesul românilor!
Nu întotdeauna intelectul superior face casă bună cu inteligența!
Unul a trădat, altul a ajuns prostănacul nației.

Huhu Rezea spunea...

@J
Stii cine sunt vinovații pentru alegerea unei lichele în detrimentul unor intelectuali.
O fi furat sistemul câteva zeci de mii de voturi pentru Petrov, dar Grosul a fost asigurat de cei care au alergie la intelectuali.

Iulian Mareș spunea...

Dan B,
Important este ca draftul "proiectului de ordonanță să fie modificată/amendată de către DGFC, DGJ, CPS, astfel încât in dimineața zilei 23.07 să se afle pe biroul ministrului Leș pentru a si-o asuma și a o trimite la avizări (MJ, MFP, MMPS, etc)" sa fie imbunatatit intr-o sedinta comuna cu cei enumerati, cu inkeierea minutei, ca sa fiti siguri ca el va ajunge la Les in forma negociata si argumentata! Vorbele zboara, inscrisurile sub semnatura si stampila raman!

CEZAR spunea...

S-a dat publicitatii !!
Cei care au pensii de peste 10,000 sunt veteranii care au luptat la Cotul Donului !
Asa ca ..cioc mic...!!
Aaaaaa....daa..posibil si Daogaru..care a facut pipi la ..coada calului ...!!

Unknown spunea...

Adevaratul tehnocrat este la 2 m in pamant, este uluitor ca mai apare in comentarii pe blogul dumneavoastra !!!

Leo spunea...

@ Tehnocrat , tu ești tehnocratul din Cluj și prieten cu T3 ?
Sau ești T2 ?
PS
Eu știu că ambii "teno" sunt "la suprafa" . Care tehnocrat este under the ground ? că nu mai înţeleg nimic.....

Iulian Mareș spunea...

Politologul Alex Coita a reacţionat cu privire la pensiile speciale uriaşe pe care le încasează unii români, afirmând că nu i se pare normal să existe o discrepanţă atât de mare între veniturile încasate de un funcţionar de la stat şi unul din privat.

"Cred că dacă începem să împărţim ţara în caste de supraoameni care câştigă pensii de 6000-7000 de euro şi oameni normali, care se expun şi ei la riscuri, pentru că îşi mănâncă ani din viaţă, nu e bine. Sigur că trebuie să fie o ierarhie, dar trebuie să existe o măsură în toate. Nu sunt de acord, cu toate astea, cu măsurile simpliste, precum cele susţinute de opoziţie. Nici cu această impozitare de 90 la sută nu sunt de acord, pentru că eu cred că trebuie să generăm o discuţie pentru a vedea unde sunt meritate aceste pensii speciale. Există şi în alte ţări sau alte sisteme la care poate ne raportăm ideea de pensii speciale. Eu cred că trebuie să identificăm măsura.

Să vedem care este nivelul acceptabil pentru România, pentru că nu poţi să pui din pix o pensie de 7000 de euro. Este enorm! Trebuie să existe un audit, o comparaţie cu alte state şi o măsură. Este normal ca un om care şi-a riscat viaţa să aibă o pensie de 2000 de euro, pentru că îi asigură un trai decent, dar nu este normal ca un funcţionar să aibă o pensie de 7000 de euro, pentru că la banii ăştia poţi trăi liniştit şi în Elveţia, nu doar în România. Nu este firesc şi nu se leagă de nivelul de dezvoltare al României. Sunt proprietari de firme mici, care lucrează 18 ore pe zi şi nu ajung să aibă banii ăştia, a declarat Alex Coita la Sinteza Zilei.

CEZAR spunea...

Iulian Mareș spunea...
Politologul Alex Coita a reacţionat cu privire la pensiile speciale uriaşe pe care le încasează unii români, afirmând că nu i se pare normal să existe o discrepanţă atât de mare între veniturile încasate de un funcţionar de la stat şi unul din privat.
===========================================================
Bravo m-Ale.
Cand iti ziceam eu ..parca ziceai ..batman..batman....!
Eu ma inscriu pe lista ta....la solidaritate ! Il primesc si pe CorneliunSSon ..dar sa nu-i tai felia prea mare din cascaval ..el ..rezolva cu HuOpreeeeeea...!

Leo spunea...

Bravo @tehno.
}mi amintesc c[ tu şi cu Vis , aţi adsresat cele mai simpatice ziceri lui "Huhu" , care le-a publicat şi nicidecum nu le-a cenzurat......
Altă intrebare este :
Acum spune-ne dacă ai ajuns pe la Casa de pensii publice din CJ și dacă ai întrebat cum ți se valorifică vechimea în muncă realizată după 01.01.2016 ?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Stai cuminte ca @tehno ăsta este tigrul pisicos din Slobozia. Când scrie civilizat îl public și dacă semnează Kis.