Un produs Blogger.

joi, decembrie 05, 2019

Cei mai nominalizați oficiali români în audierile din Congresul american

15 comments



Sorina Matei


EXCLUSIV. Biroul şi Directoratul de Informaţii al Comunităţii de Informaţii al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, alertate de mai multe ori în cazul ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, şi mai mulţi oficiali români

 4 decembrie 2019 
O serie de documente neclasificate din Congresul american, din timpul audierilor pentru punerea sub acuzare a preşedintelui SUA, Donald Trump, arată cum foşti oficiali ai Consiliului Naţional de Securitate al SUA (NSC) au sesizat Biroul şi Directoratul de Informaţii al Comunităţii de Informaţii al Consiliului Naţional de Securitate al SUA în legătură cu mai multe întâlniri sau evenimente în care a fost implicat Gordon Sondland, ambasadorul SUA la UE, şi- printre alţii- şi oficiali români.
Acuzat că prezintă “risc pe zona de contrainformaţii”, Sondland, un apropiat al Casei Albe pe care după debutul audierilor din Congresul SUA preşedintele Donald Trump a spus că “abia îl cunoaşte”, este bănuit că a fost ţinta serviciilor secrete ruse care ar fi putut foarte uşor să extragă informaţii din telefonul personal pe care-l folosea tot timpul, cu toţi oficialii, şi astfel acesta a fost “conductă” către Consiliului Naţional de Securitate al SUA, punând în pericol atât Consiliul cât şi pe membrii săi. Mai mulţi oficiali ai SUA au declarat în Congres că este binecunoscut faptul că în Ucraina liniile de telefonie nesecurizate sunt toate supravegheate şi interceptate de Federaţia Rusă.
În documentele Congresului apar mai multe referiri la întâlniri ale lui Sondland cu oficiali români sau chiar la evenimente petrecute în România- şi nu numai, motiv pentru care au fost sesizate structurile de informaţii ale Comunităţii de Informaţii americane din Consiliului Naţional de Securitate al SUA.
Sondland este acuzat de foşti oficiali ai NSC, de reprezentanţi ai Departamentului de Stat şi de “aripa democrată” că împreună cu Ambasadorul Kurt Volker, trimisul special al SUA în Ucraina/demisionar şi Rick Perry, secretarul de stat pe Energie/demisionar- alături de avocatul personal al preşedintelui Trump, Rudy Giuliani şi şeful de cabinet al preşedintelui SUA, Mick Mulvaney, au format un “canal” separat şi neoficial de comunicare cu oficialii Ucrainei, pentru a determina investigarea de către aceştia a lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat al SUA, şi a lui Joe Biden, fostul vicepreşedinte SUA şi contracandidat al lui Trump, în cazul Burisma.
Audiat în Congresul SUA, ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland a declarat că “nu i-a încurajat pe români să vină la Casa Albă fără programare”.
Datele publice de pe conturile de socializare arată că Gordon Sondland a avut întâlniri constante cu oficiali români, el fiind şi cel care a anunţat în Septembrie 2019 o “foaie de parcurs” pentru România în domeniul Justiţiei, “foaie de parcurs” despre care ulterior Ana Birchall a susţinut că nu există.
În cazul României, audierile din Congresul american au mai scos la lumină şi faptul că procurorul anticorupţie al Ucrainei (SAPO), Nazar Kholodnytsky, care nu vrea să-i ancheteze pe Joe şi Hunter Biden în cazul Burisma, a făcut “mentorat în România, unde Laura Codruţa Kovesi este un procuror foarte cunoscut şi este acum procuror general european”.
Potrivit testimonialului depus sub jurământ de George Kent, oficial de top pe Europa al Departamentului de Stat şi fost coordonator anticorupţie, în perioada 2014-2015, al Biroului European Departamentului de Stat al SUA, procurori americani şi ofiţeri FBI au fost “încorporaţi” ca “mentori” în Ucraina, alţi procurori ucrainieni au făcut vizite în SUA pentru training, iar o vizită de “mentorat” a procurorilor ucrainieni a fost şi în România, sub Laura Codruţa Kovesi.
Oficialul Departamentului de stat al SUA a declarat că “transformarea de succes a oricărei ţări din blocul sovietic”, “cheile fundamentale” ale acestei transformări le reprezintă “reforma cabinetului procurorului general şi reforma serviciilor secrete”, pentru că acestea au fost “instrumentele opresiunii în Uniunea Sovietică.”

Dr.Fiona Hill (NSC): “Oficiali din Europa, în mod special când România era preşedintele în exerciţiu al UE, literalmente apăreau la porţile Casei Albe sunând pe telefoanele noastre personale, care sunt închise în locuri speciale din motive de securitate

15 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt doar vorbe de vorbit si clocit, nimic insa de deslusit, cu niscavai nominalizari foarte vagi din care concluzii nu poti sa tragi, dar ceea ce este interesant, la o adica, e o sorosista-basanist pasarica, numita cucuvaie care a fost o olaie mov la DNA, locul unde se inculpa si se acuza pe declaratii false si martori mincinosi, deosebit de periculosi, si care au bagat in puscarie un numar de nevinovati ca nici nu se mai stie! Sa fie pasarica frecacioasa din vie si ea imbarligata si acuzata ca s-a ocupat de potlogarie, doar ca sa aiba succesuri si bucurie la avansare in sefia anticoruptie, cu catare de la europarlamentare? Deie Domnul sa fie vinovata ca s-o vedem si pe ea burduf de harichi legata si arestata!

Gigi spunea...

Se dau și șepcuțe? Nu d'aia,dar am văzut că purtătorii de astfel de chilipiruri ajung mai sus! Ce vremuri dom'le!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gigi, deocamdata se dau gaze lacrimogene si poulane pe schinare la Paris, dupa ce Macron Bolovan ar hi dzis nasoale despre pensiile nationale, si dupa cum imi miroase a spanzurat, care a mancat despre penzii rahat, si la noi va fi cu banat, daca nu cumva cu batalioane de poulane in loc de sarmale de Craciun, mai exact s-o spun! Si cicatelea au de gand și la noi sa faca o torboseala din penziile puse la tabaceala, pe motivatie ca cele pesediste sunt cominterniste, iar cele cu moț, liberale ar fi mai cu catare ca li se pot taia carari cu drujba-n in bretoane! Daca esti cuminte si vrei penzie de presedinte, tine minte drei cuvinte: penzie, schinare si poulane!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Dragnea a primit o strangere de mana.Pune-o in vitrina ca alta nu mai vezi.

reddog spunea...

Stire marca WC News: nucleara, bomba, petarda... 😁😂



Sa vedeti si comentariile de la articol, fanii pesedea ii fac interlopi pe oamenii legii, in cazul asta acest comisar. 😁

Asta ca sa definim termenii si baricadele. 😁😂


https://m.dcnews.ro/berbeceanu-seful-de-cabinet-al-lui-vela-ciutacu-nucleara-ii-da-securitatea-certificat-orniss_715502.html

Gigi spunea...

Adică?Tocilarule,fii mai explicit!

Militar de la 14 ani spunea...

Noi suntem pentru USA un fel de Moldova pentru România. Sărăcuți, rupți în cur, ce mai, urmașii Moromeților. Au și ei niscaiva interese pe aici: vânzarea tehnicii depășite, ceva extracții de gaze, câmp de luptă în eventualitatea unui conflict.
Când ești bogat îți permiți să arunci/dai de prin casă ce nu îți mai folosește. Noi le dăm pe gratis. Ei în pragmatismul lor, mai cer și bani. Fraierii dau. Bravo lor! Nație nu popor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lingam Organ e cam la stramtoare, vere, cu declaratia de avere, stiindu-se ca traieste pe drojdie si coceni din pomeni, in care declara ieri venituri la ceanga, azi declarandu-le la manga, incat jurnalistii s-au pus pe el calare si ghebos sa-i intoarca averea pe dos! Ma doare in 14 lejere de gunoaiele furajere sau saracia lui, cat ma intereseaza de procurarea rachiului, combustibilul de carburatie care-i da mandolabei vibratie si animatie, astfel incat melosul sau popular de lăbar, ma rog, de lautar, are rezonante politice este hotare, in puscarii, ospicii si spitale, in care s-au auzit chiar de vindecari uimitoare, cand pacientii fara picioare, imobilzati in carucioare, au fugit desculti pe coridoare! Mare minune mare, si daca as sti care-i sursa rachiei vindecatoare, dar nedeclarata fiscului, l-as vota la sfarsitul mandatului! La ce mi-ar folosi acest distilat al borhotului? Ehei, chiar daca-i secretul mortului din fundul sicriului, trebuie sa stiti ca e bun si la resuscitarea spanzuratului, asa cum poate scula din orice cort sau yurtă orice măCiucă!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Ifrim lasa povestile.Stii sa repari un motor disel?Cunosc o persoana care face angajari.Ofera salariu atractiv dar si munca si pricepere pe masura.

Iulian Mareș spunea...

Are service autorizat?
Contract de munca in REVISAL?
Și, ce vrea el sa repare la motoarele astea moderne?
Sau, este unul din patronii care știu doar o întrebare și aia idioată: Ce știi să faci?

Iulian Mareș spunea...

Dacă ai bani cumperi tehnica nouă, de Top!
Asta și dacă Congresul US aprobă vânzarea....
Dacă nu ai bani, cumperi ce poți!
Ce, tu porți costum că al lui Gigi Becali?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mitica, de nici o munca nu mi-e frica, si daca am fost lector Cdt Pluton, unde am predat sincron masini si motoare, cu aplicatii de montare si demontare, este de inteles ca sunt practic pe interes, insa la ce corvoade sunt acum prins imi este de ajuns, ingrijind sotia grav bolnava cu probleme cardiace, diabetice si de panica, dar si pe mine sa nu cad pe targa, avand grija sa-mi pazesc si ingrijesc consoarta sa-i fie mai usoara soarta... La ce si cate am eu acuma, doar cu scrisul m-as descurca sa-mi usurez viata, daca as avea norocul sa mi se redeschide iar ziarul, la care am fost redactor editorialist, dar si un mare...,,pamfletist'' sufletist! Fac rapid tensiune de 20 din orice fleac dracesc, daramite sa mai si muncesc, iar la diabet am si eu si Ana program strict dietetic si de viata, asa ca ideea cu munca o fi isteata in sine, dar mie la ce am nu-mi face deloc bine! Mutumesc pentru bunele intentii, insa harurile vietii nu primeste pentru boli de la Dumnezeu si subventii!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Ca fost responsabil cu cercetarea penala speciala stiu cu ce se mananca lumina orbitoare a unui bec stins.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cazand guvernarea s-a schimbat de sarbatori si organizarea, astfel ca Mos NiciOlaie din guvernarea pesedista a fost schimbat cu Mos Organ din guvernarea penelista! In loc de ghete cucuiete si perfect lustruite cu vopseaua pesedeaua, eu mi-am pus la geam o caciula din lânos intoarsa pe dos ca sa fiu norocos, mai ales ca am uns-o cu dugheală de momeala liberală, apoi l-am tooot asteptat pe Mos Organ sa-mi aduca cele promise prin geam, mai ales ca lasasem un biletel scris in care am dzis ca doresc tare sa-mi aduca pensia marita pe actualizare si recalculare...La un moment dat am atipit, si cand m-am trezit m-am uitat in sfanta caciula sa vad daca Mos Organ i-a bagat ceva pe cagula si, ce sa vezi si sa nu crezi ca am gasit intr-un colt al caciulii dosit: Un bilet din mucava, pe care scria asa:,,Țeapă, ca ai luat clapă! Ti-am dat o lectie cum la picior de lemn se face frectie, pe baza de doctrina liberala cu multa scoala si politețe, pentru ca abia din 2024 intra pensia ta in erectie!''

Leo spunea...

Flavius, nu eşti deloc mulţumit de ce ţi-a băgat Moșu' între ghetuţe.....