Un produs Blogger.

joi, ianuarie 09, 2020

90% din teritoriul României, în raza de acțiune a rachetelor balistice iraniene

38 comments
După prezentarea documentată a lui Radu Tudor... a fost o intervenție în direct a ministrului Apărării, Nicolae Ciucă,
Nu l-am audiat de multe ori pe acest general, atât de apreciat de Blocant... încât, prin el, a creat și o criză la conducerea Armatei, dar a fost un adevărat supliciu pentru ascultători să distingă interesantele informații despre Deveselu și sistemul de antirachetă printre extrem de multele ți supărătoarele ăăăă-ri și îîîîî-uri din greoaia sa vorbire.
Radu Tudor i-a făcut ieri un imens deserviciu generalului Ciucă, introducându-l în direct pe post pentru a vorbi liber.
Este dovada unei grave indolențe, dacă domnul Ciucă a ajuns în înalte funcții militare și nu s-a străduit să-și cizeleze, cât de cât, dicția.

38 de comentarii:

Dan spunea...

”Îmbrâncelile” dintre SUA si Iran sunt departe de a deveni un razboi.
Ucidera generalului iranian Qasem Soleimani este doar ”deschiderea” campaniei electorale pentru D. Trump.
Trump avea nevoie de un gest de ”putere militara” pentru a fi folosit in viitoarea campanie electorala a acestuia. Este cunoscut faptul ca cetateni americani au o simpatie deosebite fata de veteranii militari, iar un candidat la presedintie care nu are asaceva trecut in CV pleaca cu handicap din start, pe de alta parte in calitate de presedinte in functie D. Trump trebuia sa dovedeasca capacitatea sa de a lua decizii in conditii de ”criza” iar acest lucru se demonstreaza cel mai bine intr-o ”criza militara”, este cel mai la indemana, sa ne amintim de uciderea lui Osama Bin Laden de catre presedintele Obama, scopul fiind acelasi, acumularea de puncte electorale.
Imi este greu sa cred ca Osama nu ar fi putut fi neutralizat mai devreme si in alte circumstante, cum imi este greu sa cred ca generalul iranian ucis de D. Trump nu ar fi putut fi neutralizat mult mai devreme si in alte circumstante. Generalul iranian, spre ghinionul sau, a fost cea mai la indemna tinta care ii putea aduce lu D. Trump ceva puncte electorale, l-a ucis pe iranian, a bifat activitatea si a acoperit o parte din puzzle-ul electoral clasic necesar oricarui candidat american.
Daca analizam declaratia lui D.Trump constatam, chiar cu stupoare, inca de la inceput ca … atacarea a doua baze americane cu rachete, inseamna un pas inapoi, in opinia lui Trump. Ma gândesc ca daca armata iraniana, prin absurd, ar fi atacat Washington-ul, in opinia lui Trump probabil ar fi fost semn de capitulare neconditionata a Iranului in fata SUA. Mie imi pare ca SUA face pasul inapoi, dar poate am avut eu ochelarii asezati invers, totusi o decizie inteleapta cred eu.
Pana la finalul zilei lucrurile s-au lamurit, se revine la starea initiala dinainte de uciderea generalului iranian, de razboi si amenintari declarative, deci … nu va fi razboi intre SUA si Iran (cel putin nu acum) e doar începutul campaniei (fie si mascata) a lui D. Trump.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Le aveam pe toate, nu aveam gripa, care m-a lovit asta noapte... Parca-s batut cu leuca, nu-i os sau bucatica de piele sa nu ma doara, si abia e inceputul. Sanatate tuturor!

M spunea...

😁😁😁Huhurez zice la mișto!
Ciucă e un adevărat orator în comparație cu Johannis, șeful lui!

Cei doi au complotat pentru a da o lovitură în fruntea Armatei.
Dacă însă îl comparăm pe Ciucă cu toți ceilalți miniștri PNL, al nostru iese chiar rezonabil!

Vă dați seama cum mor de rușine ăia de i-au votat?

BONIFATIE spunea...


Bună ziua tuturor!
Am urmărit aseară „intervenția” cu pași nesiguri a sinistrului la A3.
Cu dicția este o problemă pentru aceia care „gândesc” cu „voce tare”, înainte de a vorbi...ăăă, îîî.
Chiar nu doream să intervin aici, ăăă, dar dacă pe unii (vezi ce spune d-l Ifrim care, printre altele, își aduce aminte și de unele aspecte erotice din tinerețe, uitând să-și pună centura de siguranță și redistribuind astfel ajutoarele colegilor pe amenzi) îi ocolesc rachetele iraniene (ați uitat de cele rusești care stau și se prăjesc la soare), pe noi nu ne ocolesc rachetele indigene ale CPS-ilor care ne „bucură” cu un joc secund de artificii (4,6%). Dacă se aproba PLX-ul cu pricina poate ne-ar fi adăugat la 4,6% și inflația pe 2019 dar este bună și „bomba” cu „rachetele”.
Parlamentul este în vacanță iar Guvernul nu ne dă vreo altă speranță.
N-am putut rezista prea mult pe A3. Am butonat pe Digi World.

Leon spunea...

Pe blog avem doi Ifrim. Cornel n-are amenzi de platit, are numai Facturi..!

Iulian Mareș spunea...

@M,
ma tem ca nu mor de rusine, intrucat am constatat procentul prostilor din ROU!
In primul rand nici nu-si dau seama cat sunt de prosti!
Termenii folositi "au complotat pentru a da o lovitură" mi se par argumentati, dar si periculosi pt viitor, mai ales ca sunt sustinuti de o hotarare juridica fantezista!

Iulian Mareș spunea...

hai mai,
zii ca fugi de Ciuca!

Iulian Mareș spunea...

Subiect: Eliminarea, în Irak, a personalității numărul 1 din armata iraniană, omul apropiat ayatolahului Ali Khamenei, generalul Qasem Soleimani la 3 ianuarie 2020.
1.a-Generalul dorea sa candideze la functia de presedinte; generalul avea mare priza si in tarile din jur (Irak) si isi dezvoltase un anumit fel de cult al personalitatii;
1.b-Ayatolahul Ali Khamenei este cam in contradictie cu actualul presedinte, cu vederi europene si mai democratice; ayatolahul nu se prea mai bucura de sustinerea populara, au fost revolte inecate in sange si mii de arestari; iesitul pe strazi la inmormantarea generalului are si o componenta de scos cam cu forta.
2-US Army este cea mai experimentata armata din lume si cea mai dotata, iar misiunile ei sunt de aparare al US si cele specifice Corpurilor Expeditionare. Detine suprematia la toate capitolele: aerian, terestru, marin/submarin, forte speciale, resurse uriase si o logistica impresionanta.
3-Daca Iranul va continua, riposta va fi naucitoare si disproportionata: submarine stiute si nestiute, lovituri aviatice multiple, port-avioanele isi pot trimite la/de la mari distante avioanele la misiuni, intrucat pot fi realimentate in aer;
Cateva exemple: Baza aeriană de la Incirlik, Ramstein Air Base si Aviano, kiar San Diego, precum si aviatia aflata in US, aflata in subordinea Fortelor Aeriene!

https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/demonstratie-de-forta-a-statelor-unite-52-de-avioane-f-35-inarmate-si-lansate-intr-un-singur-val-video-1241778

*cand US fac asta inseamna ca Planul este operational si tintele identificate! 52 F-35 in primul val, la care adaufgati si F-22 Raptor si F-16, mult calite in misiuni reale! Plus multe avioane AWACS ceea ce inseamna paralizarea intregului sistem de comunicatii militare si nu numai!
**nici Rusia si nici Kina nu se vor baga pt Iran.
***nu cred ca vor fi atentate teroriste marca Iran, intrucat isi atrag fulgerele! Mai repede, ei vor tempera, la secret, orice actiune nebuneasca a altora!
****si daca linkul este de la digi24, ce mai vreti? Bine, nu este de la DIE, caci aia nu au televiziune! ...inca!

ifrim spunea...

@Bonifatie.Si eu fiind singur in camera de rusine am schimbat canalul!Vezi ca incurci Ifrimii.ICF lector de Au cu Ifrim antileristul infractor!

vasile spunea...

In inspectoratele de politie judetene au inceput sa fie depuse deja cereri masive de pensionare. Cateva exemple: IASI - 70, TIMIS - 43, VASLUI -30, GALATI -45, PRAHOVA -65, sunt cateva despre care am auzit. Cifrele sunt aproximative, dar reflecta temerile politistilor privind pensiile si vor duce la demolarea Politiei Romane, care este deja distrusa dupa valul de pensionari din 2016-2017. Urmeaza jandarmeria si apoi gata, s-a rezolvat.

ifrim spunea...

Tizule mergi la un salon de masaj eroic!Scot toata raceala din tine ,si nu te mai doare niica!

M spunea...

@Iulian Mareș

Ce nu inteleg astia e ca TOT ce se intampla creeaza un precedent! Data viitoare, poate un presedinte PSD-ist, sa zicem Dragnea 😁, va complota cu Seful SMA impotriva unui ministru sa zicem de la PNL.
Eu nu spun ca Ciuca este cea mai rea varianta (comparativ cu prostul-prostilor Vela, Ciuca e chiar acceptabil) dar din pacate s-a manjit prin participarea la complot.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Repeta pana le intra in cap la multi de pe aici.
Americanii s-au fript odata si acum sufla si in iaurt.Presupun ca multi vor fi nevoiti sa-si caute adapost.

Dan spunea...

@ I M
Va rog sa-mi permiteti 2 mici amendamente la cele spuse de dumneavoastra:
1) cred ca Incirlik trebuie eliminata din lista, dupa cum stim lantul de iubire dintre Turci si SUA s-a rupt demult, iar Turcia si Rusia s-au pozitionat, cel putin la nivel declarativ in defavoasrea SUA, deci sansele ca Erdogan sa puna la dispozitie spatiul aerian pentru o lovitura in Iran este exclus. Iar loviturile cu aviatia vor fi date abia dupa neutralizare amenintarilor antiaeriene din zona si obtinerea suprematiei aeriene de catre SUA;
2) spuneti ”multe” AWACS, credeti ca SUA are asa multe? Oricum unul este permanent in zona si este mai mult decat suficient, poate sa il aduca si pe al doilea ca rezerva in caz de ceva.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astazi am primit telefon de la Ministerul Apararii de la un dl Capitan care m-a programat pentru Marti, 14 Ianuarie in audienta la o Dna Secretar de Stat in sediul Apararii nationale, uitandu-i numele, dar oricum are rang de ministru, la orele 0.8.00, spunandu-mi, dealtfel foarte amabil si cu bun simt, ca mai sunt circa 24 persoane inscrise in audienta in aceeasi zi. M-a telefonat de cam sase ori, pentru ca lasasem telefonul acasa si-l luasem pe a lui Ana sa-l incarc si sa-mi iau niste medicamente. Mi-a mai spus ca daca gripa ma doboara mai tare si nu pot pleca la drum, sa dau mail si sa ma reprogramez, ceea ce nu vreau ca sa ma vad scapat si de grija asta. @Iulian, nu fug, taică de ei! Mi-a spus de adresa Ministerului pe Str Izvor, in spate la Hotel Mariot, mi-a dat si un numar, parca 110 ca tare natang sunt la boala si greu am mai inteles ce-mi vorbea interlocutorul. Cam asta e, si trag tare sa ma fac bine pana atunci...

Iulian Mareș spunea...

M,
exact! Si nu va rezolva nimic! Fac prinsoare!

Iulian Mareș spunea...

Predam pustile si munitia!
Altii la rand! Mama fraierilor este mereu gravida..... :))
Se vor pacali si altii, ca nu le intra nimic la cap!

IulianC spunea...

Un bombist grabit, :), gluma.

Leo spunea...

BRAVO FLAVIUS ,
Eu l-am rugat pe Stelică P de la Iași să ne povestească cum a fost cu el la MFA , dar se pare că este supărat și nu spune nimic.
Să-ți faci o listă cu ideile principale pe care vrei să le transmiți la dna. secretar de stat pt. a fi rezolvate.
VELA MARE SUS !

Gogu Pintenogu spunea...

La generalul Ciuca nu este vorba de indolenta. Atata poate. Nu cred ca ajungea sef SMAp daca nu avea niste cursuri prin state (stiti voi care state). De fapt nu este singurul, asta este tendinta. Nu sunt numiti de romani. Daca nu stiati, la ora actuala in Armata Romaniei daca vorbesti engleza nu trebuie sa fii un specialist in ceva, esti cel mai bun. Este cel mai important criteriu la numirea in functii.

Leon spunea...

Cornele, fa-te bine pana in data de 14 ianuarie, cand vei fi primit in audienta de Dna Simona COJOCARU, Secretar de Stat si Sef al Departamentului pentru politica de Aparare , Planificare si Relatii Internationale la MAPN.
Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul si Calitatea Vietii Personalului inca nu este numit si probabil Dna Cojocaru duce si aceasta Functie..!
Sa ai pregatit si un Memoriu in care sa precizezi ce doresti si impreuna cu copii xerox dupa documente importante ( Taloane de pensie, Decizii de pensie, Acte medicale,etc.) sa le predai, deoarece nu cred ca vei avea mai mult de 10-15 minute la dispozitie pentru a-ti sustine cauza ( sunt totusi 24 de persoane in audienta..!). Bafta si Succes !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Unknown, mare dreptate gasesc in aceste cuvinte si, sa ma ierte Dumnezeu, Gen. Ciuca e doar un General de Stat Major pe timp de pace, de promenada si parada, dar ca functie de comanda militara este sub orice critica de incapabil, fricos si fara pic de initiative pentru a-si ajuta camarazii! Asa s-a nascut, asa ii este firea, avand impuls launtric doar pentru ascendenta personala si egoista. De ce sa nu fiu sincer sa recunosc ca mi-e mila de neputintele domniei sale, care sunt cauzate de frica de a-si pierde functia, daca s-ar implica activ in rezolvarea marilor probleme care ii framanta pe militari?! Nu-l vad deloc intr-un teatru de razboi, ca un General Mark Arthur, Marchall sau Einnshower, care sa conduca actiuni curajoase si de mare amploare, in afara de un bunker plin de harti si la zeci de km departare de linia frontului... Ce mi-e Leș, sau ce-mi este domnia sa, cand se contopesc in incompetente si lanceziri paguboase?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard & Leon: Asa voi face! Nu-i de ajuns un nenorocit de cupon de pensie, care spune totul prin cuantum? Cine poate trai cu 1000 de lei?

Fost parasutist spunea...

E u criteriu important, dar nu singurul. Cel mai important este cel al semnaturii..., stiti voi care. Spunra cineva care a primit o "bursa" de studii (perfectionare) ca, odata ajunsi, fiecare a fost invitat sa semneze ceva. Cei care au semnat au fost despartiti de cei care nu au semnat. Cei care nu au semnat au urmat un "curs" de vizite, informari, prelegeri, bla, bla. Ceilalti au urmat altfel de 'curs". Ulterior pe cei care nu au semnat nu i-a mai cautat nimeni. Despre ceilalti stim insa ca au inceput sa urce rapid in cariera. Cam atat.

Iulian Mareș spunea...

Dan,
Baza de la Incirlik are permanent liber la zbor, Spatiul aerian turc este integrat NATO si centrul operativ este la Torejon!
Am spus multe Awacx, pt ca ele se rotesc la lupta! Si ekipajul trece la refacere si aeronava trebuie sa i se execute lucrarii regulamentare! Kiar daca il realimentezi in aer, tot il mai aduci acasa!
Citeam azi un articol tradus, in care a transpirat ca daca se inregistrau victime din randurile militarilor americani, pe timpul atacului celor 2 baze din Irak, avea sa se declanseze iadul: 42 de obiective importante lovite sistematic.
Referitor la "abia dupa neutralizare amenintarilor antiaeriene din zona"...va reamintesc ca aeronavele de lupta pot fi ekipate cu cu containerele de bruiaj mijloace de atac electronic (EW), menite sa orbeasca sau sa sa scoata din lupta sistemele de radiolocatie ale mijloacelr AA cu baza la sol!Ca sa nu mai amintesc de:
-forte speciale infiltrate de mult timp;
-aeronave de lupta fara pilot, cu posibilitati multiple{avertizare, monitorizare, informatii si lupta)
-sistemele de sateliti militari si capacitatile de razboi cibernetic.
Renuntarea la societatea laica, dupa revolutia islamica si puterile nelimitate ale clerului in viata politica-economica, la nivel decizional, au constituit o frana pt iranieni.
Sunt multe de spus...de la un Iran aliat cu Israelul, la un Iran dusman al lui si pana la afacerea Iran-contras, trecem si prin OPERATIUNEA AJAX!
Cat va pare de paradox, uite ca ei au avut parte si de o Revolutie Islamica, daca va vine sa credeti!
Sa dea Dumnezeu sa fie pace si ayatolahului sa-i stea mintea la cele sfinte, altfel pretul suportat va fi mult prea mare! Cercul s-a strans!

Iulian Mareș spunea...

Ei, nici kiar asa!
Constituie un atu si cam atat! Ciuca a absolvit si UNAP, intrand cu o medie f frumoasa! Stie si carte militara, insa a intrat intr-un tandem, sa-i zicem "Z", care noua nu ne place.
A trecut de mult timp vremea turismului militar!
....si Fota stia engleza, nu? ... :))

Dan B. spunea...

Exagerând un pic, și Ponta-Soleimani a fost neutralizat , prin procedeu similar la „Colectiv”!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Să-l rugăm pe Mărin Neacșu de Craiova să-l sfătuiască să evite intervențiile directe pe televiziuni. Iși strică blazonul cu atâția ăăăă-uri și îî-uri în discursul liber.

Neacsu spunea...

Intre Radu Tudoe si Ciuca este urmatoarea diferenta: Primul stie sa vorbeasca dar il doare in duda de armata, al doilea ar vrea sa faca ceva dar nu stie sa se exprime.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
in viata de zi cu zi vorbeste fluent, fara aaa-uri si/sau iii-uri!
La Tv, in fata camerei are o teama de a nu gresi, cred!
Atceva ma enerveaza mult: folosirea excesiva a cuvantului "capabilitati"! Sa caute un sinonim...capacitati, mijloace si forte...etc!
Neacsu are filologia, lb engleza de baza! Ar putea sa-i dea niste sfaturi, deh!

Iulian Mareș spunea...

Adica, i-a blocat si Emitatorul si Receptorul?

Iulian Mareș spunea...

Parasutist,
sunt 2 feluri de posturi:
-te selectioneaza natiunea si te trimite pe banii ei;
-aplici singur pt un post, trimiti CV si esti luat de NATO!

*am avut colegi care au aplicat pt posturi militare kiar la sediul ONU (pt 4 ani), altii au aplicat solo pt posturi la fostul ISAF!....au luat cu brio!
**exista o procedura pt testare, parca si proba de limba si interviu pe Skype.

Dan spunea...

Adicatelea... al doilea e precum catelul, are privire inteligenta dar nu se poate exprima ... :))))

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Nu era direct în fata camerei, vorbea la telefon de acasă. A fost un chin pentru ascultători.

M spunea...

@Vasile
Nu e nimic neobișnuit. La efectivele politiei este normal ca unii sa treacă în rezervă.
E val acum că au așteptat mărirea din ianuarie.

Problema nu e la ieșiri cu la intrări. Școlarizarea durează prea mult și locurile sunt prea puține. Pierderile de personal trebuie ținute sub 10%.

Iulian Mareș spunea...

Este clar! Și eu dădeam interviuri la Ora Armatei și în direct și înregistrate!
În ambele variante ți se dă tema, punctajul, kiar întrebările!
Jalnic! Cred că a fost în direct....

Iulian Mareș spunea...

Neacșu,
De "vrea să facă" și dumneata și eu ne-am săturat!
Mai bine să facă odată ceva!

Leon spunea...

Il cunosc pe D ul Ciuca de cand era in clasele primare, la Plenita; un copil respectuos, cu mult bun simt si care nu vorbea prea mult..!