Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 24, 2020

Eugen Cristescu, șeful SSI, arestat în 1945 ca urmare a delațiunilor lui Iuliu Maniu și Ion Mihalache.

11 comments


  

Universitatea Națională de Apărare, DRESMARA, București , Colegiul Național de Apărare , membru al Facultății
  
Alba Iulia Catrinel Popescu este doctor în securitate națională și informații la Universitatea Națională de Apărare Carol I, analist al Agenției Internaționale de Informații Israel - SUA / Controinteligență și apărare împotriva terorismului - SECINDEF și asociat - profesor la Universitatea Româno-Americană București. De asemenea, este membru al Comitetului Român de Istorie și Filozofie a Științei și Tehnologiei Academiei Române. A publicat deja trei cărți - „Ce se ascunde în spatele lui Boko Haram” (un studiu monografic despre una dintre cele mai sângeroase organizații teroriste), „The Shadow Player” (o analiză extinsă și integrată despre caracterul pivot al zonei pivot din Africa Sub-Sahariană) și „Caleidoscopul geopolitic” ”(O colecție de analize geostrategice și geopolitice)


Telespectatorii 6TV.RO o cunosc pe excelenta realizatoaare de  documentare istorice și patriotice. De asemenea, ca fiică de militar, Alba Popescu poate fi întâlnită cu comentarii pe paginile de socializare ale organizațiilor de rezerviști.


In aceasta editie puteti urmari: evocarea lui Eugen Cristescu, sef al SSI in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, continuarea filmului documentar intitulat "In slujba vietii" si un Dialog Esential cu Dr. Alin Spanu, despre cele trei ipostaze ale Domnitorului Unirii, Alexandru Ioan Cuza, de furnizor, beneficiar si victima a serviciilor de informatii. Va doresc vizionare placuta!

11 comentarii:

Unknown spunea...

Sunt interesat si eu de un exemplar Cum procedez si cat ma costa Astept parerea d-stra Multumesc George

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O am in prietenie pe doamna. Inteligenta si foarte bine informata, dar mai ales patrunsa de patriotism si realism istoric. Liberalii au fost o povara foarte grea pentru poporul roman, niste tirani si tradatori, care l-au tradat pe Cuza Voda, si care au pus jugul saraciei pe romanul de rand, luand si pielea de pe ei, culminand cu tunurile si armele de infanterie care au tras asupra taranilor rasculati din cauza foametei si saraciei, in 1907, apoi interzicand cu bai sangeroase si batai crunte libertartatea de exprimare si manifestare a partidelor de stanga in 1921, aruncandu-i in lagarele de munca foertata de la Ploiesti si Tg. Jiu, sau in ocnele de sare la munca fortata cu bataile si schingiuirile, sau in inchisoarea prahoveana Doftana; i-au ucis cu foc de arma pe muncitori timpul revoltelor din Valea Jiului in 1929, sau la Grivita in 1933, n-au fost straini nici de miscarea legionara si moartea lui Armand Calinescu sau Nicolae Iorga, fiind si unii dintre pionii tradarii si vanzarii Romaniei pe mana bolsevicilor sovietici, dupa 1945, astazi asistand la repetarea actiunilor subersive indreptate asupra romanilor si Romaniei, slugi ai gruparii #Rezist, incardasiti fascistului Soros, unealta illuminatti ce urmareste cu inversunare destramarea statului unitar roman si crearea unui stat artificial, ,,independent,''care sa cuprinda, ca in cazul Kosovo, o asa zisa Uniune independenta a regiunilor Ardeal si Banat, cu umarul si sprijinul total al spanzuratului din inaltul prepeleac, la ordinul Anghelei Berkel Hlocigolași, ca razbunare diabolica pentru actul de curaj al Romaniei din 23 August 1944.

Huhu Rezea spunea...

Nu putem generaliza astfel!
Liberalii lui Brătianu au fost făuritorii Marii Uniri!
Duca, premier liberal, a scos Legiunea în îfîrî legii.
Maniu și Mihalache nu au fost liberali.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Cornelius@ mai dat pe spate.Acum inteleg dece Sora te-a trimis la mina.Ai pierdut directia.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, am citit comenteriul dumneavoastră, dar mi-am adus aminte și am recitit postarea din data de 05 ianuarie 2020 intitulată: “Ion Antonescu, scrisoare de răspuns adresată lui C.I.C. Brătianu la 29 oct. 1942” (https://www.huhurez.com/2020/01/istorie-filosofia-politica-si-militara.html).
Între afirmațiile dumneavoastră de acum și conținutul scrisorii Mareșalului Ion Antonescu, sunt lucruri care nu prea se leagă. Pentru cultura mea, vreți să fiți mai explicit ? Mulțumesc.

Iulian Mareș spunea...

Scrisoarea Mareșalului se referea la toată clasa politică, dar era adresată parcă lui Maniu, care îi scrisese de mai multe ori?

Huhu Rezea spunea...

Viorel
Doar nu crezi că, dacă am publicat scrisoarea lui Ion Antonescu către un urmaș al Brătienilor care au făcut istorie pentru România, mă identific cu filosofia lui Antonescu, despre care am și afirmat în acel topic că a fost un iscusit strateg millitar, dar a fost un mediocru om politic.
Reprosurile lui Antonescu la adresa conducerilor PNT și PNL din anii premergători Războiului al II-lea Mondial sunt corecte.
Negarea generalizată a partidelor istorice, a unor perioade din trecutul nostru, chiar si a perioadei comuniste, este o demență de tip #rezist, extraordinar exprimată în Legenda Meșterului Manole, de care trebuie să ne ferim, dacă vrem să lăsăm ceva durabil generațiilor viitoare.
Dinu Brătianu, cel căruia i se adresează I Antonescu, este fratele prim-ministrului Ionel Bratianu, cofăuritor, cu Ferdinand I , al României Mari la 1918.

Viorel spunea...

Mulțumesc Domnule Huhu Rezea, m-ați scutit de a căuta și citi alte informații pentru documentare.

Constantiniu Florin spunea...

https://bogdantatavura.wordpress.com/2019/02/19/pnl-ul-si-masacrul-din-1907/
Sa nu uitam istoria, Toate cele bune

Iulian Mareș spunea...

Istoria comprimata asa relateaza!
Sa va documentati si cine i-a agitat pe tarani! Si mai ales, de ce?

ruach spunea...

Agentia Internationala de Informatii Israel SUA??? oameni buni, chiar nu mirositi impostura de cea mai joasa speta? Rasu' lumii.