Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 29, 2020

Legea desființării pensiilor speciale, redactată în forma finală pentru promulgare

103 comments
Pentru că unii cititori nu au înțeles ce s-a adoptat și ce s-a respins ieri în Parlament, public legea in forma finală, pregătită pentru a merge la promulgare, dacă în 5 zile nu este atacată în totalitate sau numai în privința unor dispoziții la CCR, în procedura premergătoare promulgării.


Adăugați o legendă





103 comentarii:

nastyboy spunea...

Este evident ca nu apare nicio referire la legea pensiilor militare in forma trimisa spre promulgare. Eu nu inteleg in ce film joaca cei de la DC News, care spun ca s-a modificat modul de calcul al pensiei militare, cu ocazia votului de ieri
https://www.dcbusiness.ro/pensiile-militare-noi-modificari-adoptate-de-deputa-i_611911.html

Militar de la 14 ani spunea...

Art. 15 este oarecum interesant. Dacă ar putea fi descifrat...

Leon spunea...

Niste Analfabeti functionali; acele articole au fost eliminate de Solomon in Sedinta Comisiei de Munca din CD..!

Leon spunea...

Huhu Rezea, Art.12 a fost preluat din proiectul USR, Pl x nr.166/2018 (respins definitiv in CD) si probabil va ramane definitiv in lege.
Este vorba de Pensiile Facultative (Pilonul 3) si observ ca asiguratii NU mai beneficiaxa de acea deducere de 400 de euro/an din impozitul pe venit, reglementat de Codul fiscal.
Stiind ca stapaniti bine interpretarile juridice, poate aveti timp sa explicati mai bine..!

M spunea...

Nu am verificat dar seamănă cu PL-x 386/2019

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Poate stiu ei ca ni se pregateste ceva.
In alta ordine de idei.Cine crede ca accepta cei de la CCR sa li se bage mana in buzunar se insala.Proasta metoda de a ajunge judecator la curtea constitutionala.

Gigi spunea...

Numai în capul focii sunt prevãzute acele schimbãri!
Sã nu facã icter negru de grija noastrã! Doamne fereşte,nu-i vreau rãul! Cã,cine o sã ne mai poarte de grijã?

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/rares-bogdan-cearta-cu-prezentatoarea-romania-tv-va-anunt-eu-nu-ati-taiat-nimic-parlamentul-a-facut-glumite_726438.html

mega2005 spunea...

De pregatit, sigur ni se pregateste ceva....Am auzit-o pe cretina de rifai ca nu pensiile magistratilor sunt nesimtite ci cele de la mapn....este iarasi orchestrata in media ideea ca pensiile militare trebuie desfiintate, ca acolo vrea boborul muncitor sa se taie in carne vie....

Iulian Mareș spunea...

Lasă, că poate este mai bine sa sa creadă așa!

Alex spunea...

Ministrul Ciuca a ramas tot in cort.Vede la televizor,citeste in presa toate tampeniile care se spun despre pensionarii militari si nu da un comunicat ,ceva prin care sa le inchida gura la toate parasutele si la toti neaveniti ,care mananca rahat in presa si pe la televiziuni.
In 1989 ne pupau mainile .Uitati-va unde am ajuns.Un presedinte mut care in armata a invatat doar sa coase nasturi.La atat l-a dus mintea.Au fost multe de invatat.Orice s-ar spune serviciul militar te facea barbat.
Nu avem nici o problema cu pensiile magistratilor.Ce naiba le putem face noi? Pensiuca mea ramane la fel.Neseriosi si lasi.

Iulian Mareș spunea...

Cea mai veke și consolidată democrație din lume le-a dat flit azi lui Macron și Merkel zicandu-le: Gata, că ne plictisiți prea mult și nu dam £ pe €!
Superbă lecția de mândrie kiar scorțoșenie națională, tipică UK!
Respectul meu, UK/GB!

Dan spunea...

Ce a facut ca Sef SMAp asta face si ca ministru, ce a facut ca militar asta face si ca politician.
Am sperat sa fie un militar deghizat in politician... de fapt el a fost tot timpul un politician deghizat in militar.

Iulian Mareș spunea...

Asta da Justitie! Ungaria spune stop: nu mai plătește despăgubiri pușcăriașilor!
<>

Gogu Pintenogu spunea...

Si asta nu este mare lucru. La iceputul sedintei de guvern de după votul din CD, tov. Sica Mandolina le-a spus sinistrilor CIuca si Panza (Vela) sa vada ce fac cu varsta de pensionare a subordonatilor, sa nu mai vada pensionari la 45 de ani.
Din pozitia "ghiocel" care il caracterizeaza sinistrul nostru fost sef SMAp a zis... nimic iar celalalt l-a completat.
Sa vedem ce urmeaza.

Leon spunea...

Parerea mea este ca acest proiect nu va deveni curand lege, in aceasta forma, dar art.15 deschide calea unor discutii serioase privind transformarea acestor pensii de serviciu in pensii OCUPATIONALE, mai ales ca in data de 07.02.2020 intra in vigoare Legea nr.1/06.01.2020 privind Pensiile ocupationale, publicata in MO. nr.10/08.01.2020..!

Alexcta spunea...

Vă rog să observați că Ciucă(cel din cort), măcar a inițiat o ordonanța de urgență care pare bună pentru toată lumea.
Vă rog să vă abțineți!

M spunea...

Alex are dreptate!

Legea pensiilor militare a fost data de Cuza, un domn cvasi-liberal.

A ramas legea asta cand Romania a trecut prin Razboiul de Independenta, prin razboaie mondiale, prin democratie si dictaturi, cu regi, regenti si presedinti, ocupata si eliberata, prin Antanta, tratatul de la Varsovia si NATO. Nici fascistii nici comunistii nu au desfiintat-o iar apoi.... apoi a venit rusinea din istoria acestei tari: Basescu Petrov Traian! A aruncat galeti de zoaie pe militarii Romaniei iar "poporul" spalat pe creier a preluat mizeria lui Basescu Petrov Traian.

9 din 10 romani sunt siguri ca pensiile civile s-ar dubla daca s-ar elimina "pensiile nesimtite". Sunt chiar si unii militari convinsi ca pensia nu are nici o legatura cu cariera ci doar e o pomana aruncata de puternicii zilei.

Dan spunea...

@Alexcta
Sa ne abtinem de la a evidentia faptele?
Deocamdata Ciuca nu a initiat nimic... Când acea bucata de hartie la care faci tu referire va produce efecte financiare in buzunarul pensionarului militar... atunci se poate spune ceva... in rest e o hartie fara valoare scrisa de unul sau altul, nu de Ciuca.

jupderval spunea...

Referitor la art. 15, legea nr 1/2020, cred ca infiintarea acestor pensii ocupationale este similara cu pensiile facultative ( pilonul 3), in care se pot inscrie toate categoriile, mai putin militarii, si pentru care statul contribuie cu o cota parte iar cealalta parte este acoperita de angajat.

Alexcta spunea...

@Unknown
Ciucă nu a fost prezent la acea Ședință de Guvern!
Dacă NU aveți nimic de comunicat, mai bine NU postați!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Si mie mi se pare aiurea pensionarea benevola la 45 ani.In Romania nu a existat pensionare la varsta de 45 ani ci la 52ani si mai apoi la 55 ani.Pentru limita de varsta in grad erau tinuti activi pana la varsta de 50 ani.Asa se face ca am intalnit capitani si maiori care apropiau varsta de 50 ani.Functia de lt. col. era ceruta cu studii superioare.Nu le aveai nu erai avansat in grad.De la capitan la maior dadeai examen.Nu-l luai adio gradul de maior.Un caitan la examen la munca de partid a zis ca el pricepe politica dar nu are papagal si in consecinta a ramas capitan pana la 50 ani.

Alexcta spunea...

@Leon
Sunt din Constanța.
alex66cta@gmail.com

Dan spunea...

Reprezentanti ICCJ sunt la discutii cu KWI, magistratii care au intrzis prin constitutie sa faca greva refuza sa-si mai indeplineasca obligatiile de serviciu, la fel si ceilalti din justitie...
Cum ar fi fost ca in septembrie 2017 militarii sa fi refuzat sa mai indeplineasca atributiile de serviciu asigurând doar ”serviciul de zi pe unitate sau de permanenta”???
Cum ar fi fost ca Seful SMAp sa fi mers la presedinte sa gaseasca solutii...????
Procedând exact cum procedeaza lucratorii din justitie acum.
Cine era atunci Sef SMAp...??? Ca eu nu imi amintesc...

Dan spunea...

Retrag comentariul anterior cu scuzele de rigoare...
Magistrati nu au restrictii asa cum afirma ei doar inprivinta activitatilor comerciale, in rest au toate drepturile din lume plus alte beneficii.

Saylor spunea...

În proiectul legii scrie că baza de calcul la militari va fi 65% din solda brută, la care se adaugă 1% pentru fiecare an în plus din vechimea cumulată. Dacă legea va trece de C.C.R. (bineînțeles, cu corecturi pentru magistrați), Ordonanțele 59 și respectiv 114 vor mai avea efect?

ifrim spunea...

Daca asta vrea boborul muncitor îi doresc ca urmatoarele 4 mandate sa beneficieze de masurile mirobolante ale lui Câțu hobittul,Sică greierașul,Țurcana dragă Stolo,Gurghiuliu,Perdoiu,Base,Ialomițianu,Danca să simtă adânc binefacerile acestora!

cr.1 spunea...

Buna ziua! Legea nu va trece! Singura solutie este impozitarea progresiva!

Călugărul spunea...

Până nu se introduce impozitul progresiv care să limiteze pensiile nesimțite ca în toate țările dezvoltate vor fi mereu nemulțumiri.

Iulian Mareș spunea...

Alexcta,
Așa este a elaborat un draft și a cerut avizul!
Dar până la emiterea OUG este cale lunga ...
DPV al meu este bine că nu o lansează acum....
Macar să finalizeze acest demers acum sau și postura de Premier! Văd că Vela da înapoi. Trimiteți dosarele în instanță și se face băiat a giorno! Cu ăștia așa trebuie lucrat! 👹😠😈👿👍🖕👮

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ai indicii in acest sens?

Leon spunea...

Iulica, asta spune Art.15:
"In termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi, pentru beneficiarii de pensie de serviciu stabilite in baza legislatiei anterioare, precum si pentru beneficiarii de indemnizatie pentru limita de varsta, se elaboreaza si se supune dezbaterii Parlamentului, LEGI SPECIFICE PRIVIND SCHEMELE DE PENSII OCUPATIONALE pentru fiecare categorie in parte, cu respectarea legislatiei specifice "
Huhu Rezea poate ne lamureste mai clar..!

Huhu Rezea spunea...

D-ta nu vezi că în legea adoptată a fost eliminată orice referire din proiect la pensiile militare?

Gigi spunea...

Corectã observaţia!

Huhu Rezea spunea...

Asigurarea facultativa nu înlocuiește niciodată asigurarea obligatorie pentru pensie. Este asigurare suplimentară.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Daca legea va fi respinsa se va apela
impozitarea progresiva.Pun pariu ca si impozitarea progresiva in cazul magistratilor va fi contestata la CCR si contestatia va avea succes.Vor sa se scoata pe spinarea noastra.Pai se compara pensia medie de 18000lel cu 3500 lei?.E de rasul curcilor.Spor de conditii vatamatoare in cazul grefierilor.
Ar trebui sa invadam televiziunile de stiri si inchidem gura la asa zisi jurnalisti care dezinformeaza cu stiinta sau sunt in necunostinta de cauza.Daca stam cu mainile pe piept si urlam pe internet pierdem cu succes.

Gigi spunea...

Aşa este,civilii se simt în al 10-lea cer,dacã vor tãia foştii pedelişti pensiile celor cãrora li se adreseazã legea 223.Nu toţi,sã nu generalizãm,ci numai 2%,ca sã mã folosesc de un procent folosit de un distins user de pe acest Blog.

Militar de la 14 ani spunea...

În 2009-2010, capii armatei nu prea au comentat. Mi-aduc aminte că gen. Năstase, parcă șeful DF, a ieșit la pensie mai mult în semn de protest (discuții în interiorul ministerului vis-a-vis de salarii/pensii) și a venit madam aia cu coc să pună în practică ceea ce nimeni nu făcuse de 150 de ani, mizeria făcută de Petrov - Boc - Anastase - Udrea - Turcan etc.
De data aceasta poate lucrurile vor sta altfel. Acum generalii sunt mai tineri, 90% promoții în jur de '90, școliți în vest, luptători în teatre etc.

Gigi spunea...

Mi se pare corect,pe când si la noi?

vasile spunea...

MONITORUL OFICIAL 0064/30.01.2020 a fost publicata decizia 51/11.11.2019 a ICCJ. EFECTELE: Salarizarea la nivel maxim al salariilor politistilor din 09.04.2015 pana la zi. Politistilor li se echivaleaza salariul de functie cu salariul minim brut aflat in plata.

M spunea...

Mario Mocan (diaspora europeana), un rezistent care organizeaza balciurile diasporei:
"PNL nu a facut ce trebuie. A lasat salarii nesimtite la bugetarii de lux: magistrati, politisti, Armata .... tăt felul, care mai au si pensii de speciale, unii mai au si alt servici si cate 3-4 pensii de depasesc un miliard de lei."

Nu ai cum sa te lupti cu asa ceva! Eu va spun, astia nu o sa se lase pana nu se abroga si L223, pentru ca nu au informatii reale ci doar ce le baga in gusa agitatorii de meserie!

ioan spunea...

D-le mega2005 am auzit-osi eu pe,,rifai''dar facea trimitere la pensiile sefilor ,si sefutilor din MApN.

Leon spunea...

Asa este, numai ca in viitor, suplimentul nu mai vine de la bugetul de stat ci de la acest pilon, unde contribuie si angajatul dar si Angajatorul, adica Min.Justitiei, Min.Transporturilor, etc, poate chiar MAI, MApN,..!

Alex spunea...

Dl.Ciuca a fost sef al Marelui Stat Major in perioada de care.amintiti.Acesta a ocupat functia in ian.2017 si pana in noiembrie 2019,a stat.tot in cort.Colac peste pupaza a facut si afirmatia ca va fi multumit si cu o pensie de 10 lei ,dar va fi mandru ca a servit tara.
Probabil i se indeplineste dorinta.

Leo spunea...

link
https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000322820

Aurel spunea...

M-am suparat rău de tot azi si nora -farmacista ma suna din ora in ora sa ma intrebe daca mi-am luat tratamentul de ”motor” si daca mi-am luat tensiunea.
Am fost să-mi platesc impozitele la primaria din comuna la 10 km de Alba Iulia. Am platit cu exact 103 lei mai mult ca si anul trecut.
Domnilor asta se trage de la autonomia salariala a Olgutei . Nu le mai ajung banii de salarii si rasfaturi cu sporuri.
Supărare mare in randul lumii vizavi cu salariile umflate prin bugetar fara masura. Iti vine sa cazi jos cand mai auzi pe la tv ce salarii si sporuri si-au tras peste tot.
Nora mea ,farmacista de profesie, angajata intr-un lant de farmacii private, pe post de farmacist, are 3500 lei brut -negociat ( nu a vazut prime de 3 ani de zile in afara de cateva bonuri de masa in plus iar majorare salariala de 200 lei in trei ani) si sta toata ziua bot in bot cu toti pacientii cu diverse boli ,iar colegele ei de la spitalul de stat care elibereaza de doua ori pe zi medicamente catre asistentele medicale de pe sectii dupa ultima majorare din 2020 au 6000 lei ,plus grupă de munca ,plus tichete de masa ,de vacanta ,zile libere de sarbatori ,etc.
Asistentele medicale din cabinetele medicale ale medicilor de familie, din vecinatatea farmaciei , salariul minim pe economie iar cele de la stat 4-5000 plus toate facilitatile incepand cu grupa munca ,sporuri ,tichete ....
Dupa cum zice nora-absolventa de Cluj la nervi si este o realitate ,in ritmul asta noi cei din privat o să ajungem pana in 2022 păduchi pe lânga umflatii astia din bugetar si o sa ne trezim la batranete si cu niste pensii de rahat.
Lucru valabil si pentru multi pensionari civili si militari.
Ce a facut psd am vazut ,ramane de vazut daca pnl poate repara ceva in favoarea celor defavorizati ,atat civili cat si militari.
Oricum nesimtirea in unele zone cu aportul politicului a depasit limitele bunului simt.

Aurel spunea...

La recalcularea cu prima acualizare din 2016 ,dupa 30 de ani de MAi am dobandit o pensie dublă atat la net fata de salariul mediu brut pe economie din 2016. Multumit peste masura.
Acum in 2020 prin grija decidentilor psdisti in materie de salarii si pensii pensia mi-a fost depasita de salariul mediu brut pe economie. Mare dezamagire si umilinta. Dar timpul trece ,omul nici nu stie cate poate duce in cârcă.
Acel procuror - pensionar civil -comandant de penitenciar avea in 2017 în plată 34000 lei pensie brut . In 2020 are 74.000 lei brut. Domnilor chiar așa ? Si asa in linie la tot ce este sub el in magistratura si sistem bugetar.
Păi pâna cand ?
Ne spune cineva pe aici ca "bietul colonel" cu sporuri de te taie greata ( lucrari de exceptie -40% , complexitatea muncii ???????, informatii clasificate ,etc si probabil alte inventii de dupa 2010 ) este nemultumit de cuantum !!
Pâi "le era greu "sa mai inventeze ceva sporuri pe langa astea sa fie multumiti ?
Se pare ca cineva de sus s-a prins de jmecheriile din zona inalta si au intrat in trepidatii trepădusii abonati la ”inventii sporuri ”.
Ce sa zica cei care zilnic lupta si salveaza vieti ,bunuri materiale ,etc , tremura cu mainile pe munitii expirate ,etc ,etc si au maxin 2-3 sporuri de nimic in baza de calcul.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

In Romania totul e facut cu curul.O constitutie interpretabila,legi anapoda,institutii stat in stat,oameni pusi in functii dupa criteriul, acum eu sunt la putere si fac ca pot etc.Locuim in tara lui Papura Voda.Copii nici nu ajung bine la maturitate si sunt cu gandul la plecat..Romania va ajunge in curand un teritoriu populat cu mosi si babe.

Dan spunea...

Pai la procurori e 80% din ultimul salariu la care se mai adauga cate 1% pentru fiecare an ce depaseste 25 de ani (asta daca mai vrea sa lucreze) + 7 indemnizatii de incadrare si uite asa se ajunge la o pensie de peste 70.000 de lei.

Militar de la 14 ani spunea...

Nu trebuie să fim supărați pe cei care au sporuri. Sistemul le-a creat, odată în 2011 pentru a amortiza tăierea salariilor de către Petrov - Boc, scoaterea ajutoarelor la trecerea în rezervă și în 2017 prin limitarea la net a pensiei.
Tare aș vrea să văd câți dintre cei de pe aici nu și-ar fi dorit asta în condițiile date.
Să fim mulțumiți dacă se va aplica vreodată anexa 2 la posibila OUG. Astfel, aș fi mulțumit ca cei de după 2011 să aibă pensia mai mare iar noi să primim ca în anexă + actualizarea din 2022. Ăsta ar fi obiectivul. În rest, cred că invidia și ranchiuna nu își au locul. Ar trebui să fim uniți pentru asta nu să-i șicanăm pe cei care au pensia mai mare. Să luăm exemplu de la magistrați, care știu ce vor, nu de la unii care se simt frustrați că au ieșit mai devreme și nu au prins un alt tren.
Dacă cei care cer pensii la nivelul celor de azi, ar fi ieșit cu pensii ca cei de câțiva ani, cred că nu aveau aceeași reacție pe acest blog.

Leon spunea...

"Decizie de ultimă oră la CCR. Termenul fixat pentru discutarea sesizării referitoare la Legea privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limită de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale a fost stabilit pentru 18 martie "(Stiri pe surse)

CEZAR spunea...

Melitiene ..lasa propaganda....
Asteptam sa ne pricopseasca ..usr..ul...

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.ziare.com/ccr/avocatul-poporului/ccr-discuta-abia-pe-18-martie-eliminarea-pensiilor-speciale-pana-atunci-e-haos-in-instante-1595683&ved=2ahUKEwj6tdDA0KvnAhXjlIsKHTb0DmUQqOcBMAF6BAgGEAg&usg=AOvVaw0cTjw8BBijhiaYJwZWWXAu&cshid=1580397885243

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/justitie/ccr-va-discuta-sesizarile-pe-legea-privind-abrogarea-pensiilor-de-serviciu-pe-18-martie-834270.html.
ICCJ a contestat proiectul de lege in totalitatea lui, asa ca sunt sanse foarte mici sa treaca de CCR in forma propusa.
Deci pana la alegeri NU se schimba nimic..!
Mai mult ca sigur urmeaza IMPOZITAREA pensiilor de serviciu, varianta din CD, daca Guvernul nu vine mintenas cu o OUG...!

Iulian Mareș spunea...

Cătălin,
Ești sigur? Mai ai multe bombe?
Deci nu este ok că unii șefi au ajutat, prin rotație, camarazii la ieșirea la pensie? La zdup cu șefii, după mintea ta!
Ce ți-e și omul!

Iulian Mareș spunea...

Și atunci vor fi!
Impozitul progresiv la salarii, pensii și venituri din afaceri!
Este ok?

Iulian Mareș spunea...

👍👮

Iulian Mareș spunea...

Mama proștilor fiind mereu gravidă!

Iulian Mareș spunea...

Să ceară salariul mai mare că la care afaceri se fac pe lanțul medicamentelor de la import la distribuție....

Iulian Mareș spunea...

Aurel,
Ai scris acum numai prostii...

Ein Stein spunea...

Asta cu bugetarii care sug sangele poporului e o prostie mare cat casa. Nu poti sa faci comparatie intre salariile de pa privat cu alea de la buget. La bugetari nu sunt functii de farmacist sau vanzator cum nici la privat nu gasesti functii de colonel sau judecator, atunci cum dracu sa faci comparatii. Salariile la bugetari respecta acelasi tipar ca la privat, aia mici, care fac efectiv ceva, primesc salarii de mizerie iar ailalti adica patroni, manageri, etc. extrapoland la bugetari, directori, amante, smecheri, etc. primesc numai bunatati si daruri. Care e comparatia corecta?

Iulian Mareș spunea...

Constituția nu este interpretabilă!
Doar cate un Autist o interpretează de râd școlarii de el.

Dan spunea...

Asta seara la ora 20.00 ministrul apararii insotit de presedinte vor tine o declaratie de presa prin care toate aceste atacuri la adresa militarilor vor fi desfiintate si lucrurile vor fi artate asa cum sunt in realitate... si.... si... siiiiiii.... m-am trezit din vis

Dan spunea...

@M 14
Nu sunt supart pe ei pentru ca au sporuri... ci doar ca judeca cu 2 masuri... când judeca pentrumilitari judeca cu ocaua mica... când judeca pentru ei, judeca cu ocaua mare.

Huhu Rezea spunea...

Interpretarea oficială a textelor din Constituție o face numai CCR prin decizii general obligatorii.
Nu orice neavenit de politician, ziarist sau zbanghiu este în drept să interpreteze Constituția.

M spunea...

@Aurel

Daca stimata dumneavoastra nora este nemultumita la privat puteti sa o orientati catre una din institutiile de invatamant care pregatesc personal pentru SNAOPSN. Sunt convins ca calitatile (sic!) domniei sale care sunt neapreciate la privat isi vor gasi corecta apreciere!

Un patron zicea cu aroganta specifica: "Vedeti ce salarii mari au astia de la stat? Ne pleaca oamenii...."
Cineva i-a raspuns: "Pentru ca voi sunteti nesimtiti si nu mariti salariile oamenilor ca sa va mai luati un Mercedes ML sau sa va trimiteti loazele la studii in Anglia."

Traim intr-o societate libera. Vezi ca e mai bine in invatamant.... mars acoolo, e mai bine la privat.... sa traiesti. Sa stai in kur si sa te vaicaresti ajuta ca o frectie la un picior de lemn!


Iulian Mareș spunea...

Nu ai zis că nu mai revii? 👺

Aurel spunea...

Cu regret in suflet ,dar nu-i mi vine să cred că văd astfel de replici ....

@ Cezar
Mulțumesc pentru compliment.
Să știți că și în MAI sunt arme de toată stima și foarte ,foarte operative.

@ I.Mares
În condițiile concurenței și a puzderiei de farmacii din mediul privat credeți că are cineva curajul sa ceara ceva?
Răspunsul vine repede in privat; dacă nu va convine la ușă așteaptă 10 pentru angajare.
La farmaciile de stat au loc doar pilele ....

@ Ein stein
Stimate domn,
D-voastră ați auzit de farmaciile din unitățile spitalicești de stat.
Consultați va rog anexa "Sănătate" și veți găsi la capitolul "Salarii de bază personal medico sanitar "la nr curent 16 funcția de " Farmacist primar = 5528 lei ,la nr crt. 18 farmacist specialist = 5315 lei ,farmacist, farmacist rezident anul I - 4302 lei"
La aceste sume obținute etapizat se adaugă toate drepturile și sporurile salariale specifice capitolului"Sănătate".Foarte multe și grase.


Aurel spunea...

@ Domnule Dan ,
Acea creștere de la 34000 la 74000 seamănă mai mult cu o actualizare începând cu 2017 că acele majorări anuale cu 25 %a salariilor magistraților plus actualizarea cu creșterile salariale datorate majorării salariului minim garantat.

Iulian Mareș spunea...

Dacă se impozitează progresiv veniturile este și mai rău! Lovitura este pe 2 direcții: pensionari și cei care sunt in activitate!
Ieri a auzit-o pe Dna. magistrat pensionar Bârsan scoțând numai sofisme: că magistrații sunt putere în stat! Cu procurorii? Cu DNA cu SRI cu tot?
În afara faptului că Justiția,ș nu magistrații, este una din puterile statului, eu nu cred că onorabilă fosta judecătoare nu înțelege că și ordinea enumerării lor în Constituție spune f mult, privind ierarhizarea funcție de importanța și reprezentativitate!
În ultimul rand nu poporul a prăbușit încrederea în justiție ci ei înșiși, prin comportamentul social și actele profesionale elaborate.
Dacă eu am fost pregătit să mor pt tara mea ei ar fi trebuit să moară pt adevăr, să nu fi primit procurorii și SRI langa ei!

*Eu nu prea as crede că CCR va spăla rufele murdare in zoaie.cineva vrea Revanșa și 2 case costă!

Huhu Rezea spunea...

Ce repede intrați în jocul celor care deturnează subiectul principal al topicului spre farmaciile private!

Iulian Mareș spunea...

Pt că tot erați curioși, uite cum un deputat a calculat pensiile medii din MApN, MAI și SRI!....👮🖕😂

https://evz.ro/un-deputat-dezvaluie-cat-ia-pensie-un-fost-cadru-sri.html

Aurel spunea...

Domnule Huhu Rezea,
Cu permisiunea d-voastra.
Nu am făcut altceva decât precum am atras atenția asupra ce se va abate asupra L223 dacă se elimina pensiile magistraților așa prin exemplul dat am vrut să atrag atenția că în ce va urma o mare parte va fi influențată de opinia societății civile și în special a mediului privat și a pensionarilor civili.
Pensiile speciale și de serviciu plus salariile din bugetar nu sunt bine văzute în acest mediu iar politicienii dacă le vor voturile vrând nevrând trebuie să țină cont de nemulțumirea lor.
Ce s-a pornit se va finaliza într-o formă sau alta,dar nu va rămâne cum este acum.
Probabil că și așa mult sperata actualizare se va face in baza unor plafoane, măsuri fiscale prestabilite.
Să nu ne închipuim că ce s-a întâmplat cu pensia crescuta prin actualizare cu majorările prevăzute de Lege 153 de la 34 000 la 74 000 în 3 ani se va mai repeta și la pensiile militare.
Probabil că după ce se va da forma finala a acestei legi nu vor mai fi pensii peste 10 -12000 la net în sistem.

Dan spunea...

@Aurel
Daca pensia magistratului nu s-ar calcula:
Pensie=80%(ultimul salariu + 7 indemnizatii de incadrare)+1% (ultimul salariu + 7 indemnizatii de incadrare) pentru fiecare an lucrat peste 25 = 34.000 majorate in ultimi ani pana la 74.000
si s-ar calcula ca la militari :
Pensia = 58% (din media celor 6 luni din ultimii 5 ani), magistratul ar fi avut o pensie de 5.500 majorata in ultimii ani pana la 11.000....
Parca altfel se vede treaba... nu ar fi avut nimeni nimic de spus dar când iti stabilesti pensia de cateva ori cat ultimul salariu...

Iulian Mareș spunea...

Să mai și râdem de proști...

"Pensionarii sa plătească și ei pt sănătate și părinții care au copii în Plus!"
Andrei al lui Caramitru

Tânărul dobitoc, deja, s-a considerat un copil în Plus in familia lui tac'su!
*USR-istu asta puturos este mai prost decât Dide și Ceaușescu la un loc!

Leon spunea...

Deputatul liberal are dreptate numai in privinta sumelor alocate de la buget ptr.acest an !
In schimb numarul pensionarilor la MApN si la MAI este mai mare si implicit pensia medie este mai mica fata de calculul prezentat..!

Aurel spunea...

Domnule Dan,
Acest procuror șef la CA Arges și detașat comandant al penitenciarului Colibași s-a pensionat in 2005 prin CNPP pe L 303/ 2004 obținând o pensie de 30000 prin cumulul salariului de procuror cu cel detașat comandant de penitenciar.
Acest cuantum rostogolit cu actualizări ,indexări ,etc l-au adus în 2016 la 41000 lei.
Din 2016 până în 2020 prin actualizare cu cota parte din majorările salariale cf L153 au dus cuantumul pensiei la 74000 lei.
Dacă acest cuantum ar fi fost obținut fraudulos CNPP avea obligația să verifice și să recupereze paguba retroactiv.
Dacă ar fi fost proc militar pensionat pe 223 la vechimea lui ar fi obținut 85% + 20% ( OMM) = 102% ,dar doar din veniturile de procuror militar.
Asta ar fi însemnat o pensie cam la jumătate din cea pe care o are acum in plată.
Dacă la pensiile militare obișnuite nu se aplica OG 57 ,59,114 eram acum sigur în situația magistraților cu pensiile tăiate datorita creșterii excesive a unor cuantumuri prin aplicarea Legii 153.
Cum se va face in continuare actualizarea cuantumurilor pensiilor militare la coeficienții din L153 rămâne de văzut.

Dan spunea...

@Aurel
Fie si cu 2 salarii, procuror + comandant penticeniar ar insemna un salariu de 15.000 lei fiecare si nu cred ca exista in 2010 salarii atat de mari in justitie mai ales dupa ce au fost taiate cu 25%... parerea mea este ca tot cele 7 indemnizatii adaugate la ultimul salariu le fac magistratilor pensiile astea uriase, ei practic iau 80% din 8 salarii (e adevarat ca 7 din ele sunt putin mai mici) nu dintr-unul.

Leon spunea...

Sa calculam totusi corect Pensia medie la MApN, in acest an:
In plata , pe langa cei 64.000 de militari cu pensie de serviciu, mai sunt si pensionari de invaliditate si pensiile de urmas, in total aprox.79.000 !
Si rezulta: 3,79 miliarde lei: 12 luni = 315.833.333/luna : 79.000 = 3.998 lei pensia medie la MApN in anul 2020 ( cu 1.000 de lei mai putin fata de calculul Liberalului)..!

Aurel spunea...

@ Aurel
Prin 2002 cu sporuri ,indemizatii,salariul de merit treceam eu de 12000 ,darmite un procuror șef și comandant.
Culmea era că șefii noștri din minister aveau salariile pe la jumătate din salariile noastre ,ale celor din teritoriu.
De aici și avalanșă de sporuri inventate pe care și le-au tras după 2007 ,2010.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Logica și matematica sunt in incompatibilitate evidenta cu f mulți parlamentari...
*Cuvântul lui a mers in mediul virtual...pe elementele de așteptare ale trepanatilor!

Aurel spunea...

Domnule Leon,
Felicitări!
Ați scos un rezultat final că la Market.
Cu 99 la urma.
Mai rar așa performanță!

Dan spunea...

@Aurel 12.000/2002
Am o curiozitate, ce putea face un magistrat in 2002 pentru a primi un salariu de 12.000 lei?
Întrebarea este retorica, insa un raspuns mi-ar potoli setea de cunoastere.
Multumesc.

M spunea...

@Leon

Fără să mai spunem că deputatul liberal nu prea are habar.

Suma alocată nu este egală cu suma plătită.

Niciodată nu știi câți o sa mai intre și câți o să iasă așa că mereu se pune ceva mai mult.

Cum zicea și Mareș, o postare pe placul trepanaților.

M spunea...

Nu ați înțeles!!!

E vorba de părinții care au copiii înscriși în partidul lui Cioloș....PLUS.

CEZAR spunea...

Manuela Tarnosliva a distribuit o postare.
Iniţiator de conversaţii · 2 minute




Manuela Tarnosliva
VOCEA POPORULUI MILITAR - EXCLUZAND GUSATII GULERATI ! !

20 minute
SEFIMEA SI-A TRAS PENSII NESIMTITE a afirmat Prim ministru Orban referindu-se la sefii din armata si politie! Chiar daca termenul NESIMTIT e deranjant (si odata ni se adresa tuturor!) este cazul sa luam atitudine si sa explicam ca NU PENSIA REZULTATA E NESIMTITA ci LEGEA 223/2015 care (prin prevederile ei) permite exagerari si umflarea artificiala a bazei de calcul cu diferite sporuri si sporulete sau rocade in functii de sta mintea in loc ! Ca aceste sporuri s-au acordat pentru eludarea legii si discrimimarea pensionarilor sistemului (care primeau si ei ceva odata cu marirea gradului sau functiei) asta e alta marsevie si denota o lipsa crasa de camaraderie!!! Aceste exagerari ne-au afectat pe toti (chiar daca acestea se puteau efectua numai la varful ierarhiei militare) in timp ce militarul de rand astepta cuminte urmatorul grad sau eliberarea unei functii ! Si daca sefii nostrii nu au reactionat cand eram blamati si etichetati la gramada pentru exagerarile lor (stiindu-se cu musca pe caciula!) acum este moralmente necesar sa fim solidari noi cu sefii (pentru a da un exemplu de buna camaraderie) propunand domnului Prim ministru SOLUTIA MORALA si perfect legala de rezolvare a problemei si anume : MODIFICAREA LEGII 223 /2015 in sensul ca BAZA DE CALCUL SA CONTINA STRICT ELEMENTELE DEFINITORII ALE CARIEREI MILITARE SI ANUME : GRADUL ,FUNCTIA si VECHIMEA IN ARMATA fara sporuri si sporulete culminand cu acel NESIMTIT OSCAR !!! Ce OSCAR se acorda in armata domnilor? Suntem MILITARI sau ARTISTI de cinema??? Si ce lucrari de exceptie tot realizeaza unii in indeplinirea atributiilor de serviciu? Daca nu reactionam ACUM si nu oferim solutii din interiorul sistemului, ma tem ca se va mari din nou varsta de pensionare in armata iar procentul din baza de calcul va fi din nou coborat la toti , noi suferind din nou ca victime colaterale! Sa ne facem vocea auzita pana nu e prea tarziu! P.S. Am exprimat aceasta opinie si pozitie considerand afirmatiile Primului Ministru sincere si fara intentii ascunse! Dar ma tem ca sub aceasta sintagma de pensii nesimtite pentru sefime sa nu se ascunda intentia si dorinta neexprimata public de taiere (din nou si pentru a N-a oara!) a tuturor pensiilor militare .Sper sa ma insel din nou ca tare m-as bucura!🙂😀😕😕😕😕

Leon spunea...

Si Avocatul Poporului a atacat la CCR acest proiect de lege : "Sunt două motive mari pe care le-am invocat noi în această excepţie de neconstituţionalitate - o dată e faptul că nu s-au respectat prevederile clare din Constituţie cu privire la componenţa Parlamentului în momentul în care se modifică Statutul senatorilor şi deputaţilor. Constituţia e foarte clară. E nevoie de şedinţa camerelor reunite, or aici a fost vorba doar de votul Camerei Deputaţilor, iar pe de altă parte celălalt motiv e nerespectarea deciziilor anterioare ale Curţii Constituţionale", a declarat, pentru Agerpres, Avocatul Poporului, Renate Weber.

Printre acestea, ea a menţionat decizii CCR care privesc magistraţii şi judecătorii Curţii de Conturi.

"Sunt motive multiple de neconstituţionalitate (...) am avut sesizări de la diverse categorii profesionale şi analizând am constatat că sunt probleme mari de neconstituţionalitate", a spus Weber.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul privind eliminarea pensiilor speciale.

Editor web: Liviu Cojan

Iulian Mareș spunea...

Nu mai poate Orban de prostiile tale!
El însuși un papițoi va urina pe tine, că pe stâlp!
Nu ai înțeles nimic pt că singura circumvoluțiune a creierului este datorata darginii din fata a kasketei!
Devii penibil, de ignar ce esti,..
Încep să cred că nu tu ai renunțat ci sistemul te-a ejectate și bine a făcut! Nu ai șanse pe nicio lege, așa că poți merge iar la firma de paza, dacă îi mai păcălești!
*Mai vrei un bis la cântecul tău? Înțelege un lucru ieftin: școală putina= funcție mică= solda pe măsură= pensie așijderea! Cine este ăla care te-a numit Cdt. Cp, mai ineptule?
Mare greșeală....nici măcar nu te-a testat ....

Dan spunea...

In septembrie 2017 am solicitat avocatului poporului, Ciorbea pe atunci, sa atace OUG 59 la CCR, raspunsul primit a fost ca nu este afectt dreptul constitutional la pensie, constitutia asigura doar dreptul la pensie nu si cuantumul acesteia, cuantumul putând fi modificat dupa bunul plac al ”legiuitorului” in functie de posibilitatile momentului respectiv...
Aceasta lege nu desfiinteza dreptul la pensia al magistratului, doar ii schimba modul de calcul, la fel ca OUG 59... si ma intreb iar... de ce magistrati au doua unitati de masura? Când judeca pentru ei folosesc ”ocaua mare”... când judeca pentru altii folosesc ”ocaua mica”...
Asta sa insemne ”independenta justitiei”???

jupderval spunea...

O legea facuta de copiii de gradinita si aprobata de cei de la cresa. Asa cum este aprobata, totii " specialii" raman fara nici un fel de pensie, cei care vor iesi la pensie, ulterior , nu vor avea nici un mod de calcul al pensiei, si noi ne bucuram degeaba. A fost facuta in bataie de joc.

Huhu Rezea spunea...

Spui prostii!
Toți specialii au calculat deja cuantumul contributiv al pensiei speciale, exprimat în puncte de pensie pe Legea 263/2010 a pensiilor din sistemul public.
Proiectul de lege adoptat nu le afectează cu nimic acel cuantum contributiv, cuantum care numai el, potrivit ultimelor decizii ale CCR, reprezintă drept câștigat.
Să fie sănătoși magistrați care au ieșit la pensie cu numai 25 punctaje anuale pentru întreaga activitate din magistratură.
Chiar dacă se întoarce legea de la CCR ea poate fi pusă în acord în Parlament cu deciziile CCR.

jupderval spunea...

ORICE BAZA DE CALCUL ABROGATA, TREBUIE INLOCUITA CU ALTCEVA. NU S-A FACUT ACEST LUCRU. IN MOMENTUL DE FATA NU POTI APLICA CEVA CE NU ESTE LEGIFERAT. DACA ESTE CUM SPUI DA-MI SI MIE BAZA LEGALA, ALTFEL VORBESTI DEGEABA.

Huhu Rezea spunea...

@jup derval
Nu ești mai credibil chiar dacâ scrii cu majuscule.
Nu înțelegi că nu se mai recalculează nimic la speciali, deoarece au pe deciziile de pensii și pensia contributivă exprimată în puncte de pensie, baza de calcul fiind veniturile brute din întreaga activitate.
Uite ce spune în Statutul magistraților:
Art. 85
(1) Partea din pensia de serviciu care depășește nivelul pensiei din sistemul public, pensia prevăzută la art. 82 alin. (2), art. 83^1 și art. 84 alin. (3), precum și pensia de serviciu acordată celor care nu îndeplinesc condiția de limită de vârstă prevăzută de Legea nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, se suportă din bugetul de stat.

Casele de Pensii stiu în prezent cât plătesc din Fondul de pensii (parte contributivă) și cât plătesc de la buget (parte neontributivă) pentru fiecare pensionar special.

Leon spunea...

Probabil ca asa este, dar ce i-o fi apucat pe magistrati sa iasa la pensie intr-un numar asa mare..?
Numai in aceasta luna s-au pensionat 36 de procurori si judecatori, prin Decret prezidential !
In acest ritm o sa ramanem si fara magistrati ..!

M spunea...

Azi toată ziua KWI a semnat decrete de pensionare pentru magistrați.
A obosit săracu'. Nu a mai muncit atât de când și-a retrocedat jumate de Sibiu.

Huhu Rezea spunea...

Speră și ei în mod ușuratic, ca mulți analfabeți juridici, care nu citesc deciziile CCR, că acum primesc un drept câștigat și că nimeni nu le va mai putea plafona pensia primită ca magistrați.

Ein Stein spunea...

Bravo a inceput lumea sa gandeasca, desteapta-te romane. Ma bucur ca nu a prins hotia cu anexa minune a lu peste prajit.

Dan spunea...

Se pare ca nici ei nu sunt prea siguri pe intangibilitatea pensiilor lor. Incearca sa-si securizeze viitorul prin iesirea la pensie inainte de abrogarea legi lor. Se simt si ei acum cum s-au simtit militarii in septembrie 2017.
De acum vor trai si ei in nesiguranta zilei de maine.

Leo spunea...

Fenomenul este comparabil cu ceea ce a fost în MFA și MAI de la anunțul lui LOV şi Carmen GAZ din iulie 2017 prind art. VII și până pe 15.09.2017.......

M spunea...

Tanti Manuela e aia cu rezist?
Aia care incita la uciderea colegilor ei de la Jandarmi?
Pai da, scrie la nivelul de intelegere al rezistentilor!

Manuelooooo, Manueloooooo pune mana pe carte!!!!! Fara sporuri suntem la baza piramidei salariale!!!! Manueloooooo lasa trascaul!!!!!!

Manuelooooo spune drept: cine te impinge pe tine sa spui prapastii? Dide? Ceausescu?

Ca sa inchei discutia despre capacitatile intelectuale ale Manuelei: pe FB face reclama "Politicianului de succes Gheorghe Dinu" adica ala de s-a vrut presedinte obtinand 1,08% din voturi! Asa capacitate.... asa sustinatori!

Viorel spunea...

Atac dur la pensiile magistraților. CCR nu se poate pronunța în această chestiune.
Opinia a fost formulată de Valerius Ciucă, care este profesor universitar la Facultatea de Drept din Iași, și judecător al Tribunalului Uniunii Europene, în perioada 2007-2010. (Autor: Mihai Soica / 31 ianuarie 2020).
Interesante sun cele două post scriptum-uri.
https://evz.ro/atac-dur-la-pensiile-magistratilor-ccr-nu-se-poate-pronunta-in-aceasta-chestiune.html

Viss spunea...

Avocatul poporului este un transplant constituțional care s-a dovedit a metastaza ideile politice ale majorității politice. Deci... invers față de ce înseamnă Ombusman în Scandinavia. Soluția logică ar fi... desființarea

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://evz.ro/atac-dur-la-pensiile-magistratilor-ccr-nu-se-poate-pronunta-in-aceasta-chestiune.html&ved=2ahUKEwi22OWeta7nAhWSposKHYq7AfYQxfQBMAB6BAgCEAQ&usg=AOvVaw2dwG_YrNAKBrXMAxye6bhK&cshid=1580493564875